Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxxika
senior tag
válasz Vasinger! #54280 üzenetére
Ha jól tudom az amcsi gépekre van vmi plusz pénz a honosítás miatt. Azután lehet gariztatni. Csak ilyenkor másik régióba kell átregisztrálni a Dellnél, és ha jól olvastam valahol, ez kerül vmennyi költségbe.
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
félisten
válasz Vasinger! #46922 üzenetére
Az a baj a kérdésed alapból nagyon tág volt...
A Dell konzumer gépeinél sok lehet egyáltalán semmi drivert nem kap, elsőre a max 2 éves gépeket saccolnám meg, hogy kap.
Az meg, hogy mikor lesz driver nagyon lutri... sok minden függ a külső gyártótól is, tehát Nvidia, AMD stb drivert nem a Dell fog irni hozzá.
Win7/Win8 nagyon nem releváns, ott Vista óta átjárhatóság volt driverek között, Win10nél már most látszik, hogy sok régi driver nem lesz jó.
-
premete
veterán
válasz Vasinger! #46917 üzenetére
Lassan írom, hátha úgy megérted: a Vista, a w7, w8 a múlt, megtörtént, tehát arról lehet tudni, hogy volt, működött a megjelenése előtt 2 hónappal is; a w10 viszont jövő, senki sem látott belőle még rendesen működőt, ezért kell hozzá jós, ennyi erővel azt is megkérdezhetnéd, hogy lesz-e hó karácsonykor, mert tavalyelőtt is volt.
Azt pedig a Microsofr is tudatta, hogy kiadnak valamit, de majd az őszi frissítés után lesz (esetleg) használható, ami most készen van, RTM néven az minden, csak nem használható.
Ha mindent ilyen jól tudsz, ki tudod számolni mikor lesz, akkor miért kérdezgetsz?[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
eastsider
nagyúr
válasz Vasinger! #37504 üzenetére
W7 alatt mindenképpen kell hozzá driver az USB3 miatt.
W8.1 alatt tesztként bedugtam egy USB2.0-s pendrivet (nincsenek U3-as cuccaim, nem használom az Express Cardot, ott az esata). és egyből ment semmi telepítéspedig ez a hulladék Jmicron chipsetes. vegyél ASMedia chipseteset, azok a tutik
más: 6430-ra minek express cardos U3? azon már van alapból USB3... nem elég a port?
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz Vasinger! #37500 üzenetére
kb. 2mm lóg ki, a baj az, ha beledugsz valamit, akkor kinyomódik az EC mechanikája miatt, így újra be kell nyomni az egész cuccot.
Saját képem sajna nincs már.ennél egy kicsit kevesebb kilógás rémlik:
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #33207 üzenetére
Az, hogy a windows 8 órát ír semmit nem jelent, hiszen dinamikusan változik a fogyasztás. Ha elment 7-8 órát, akkor nagyon szerencsés vagy, 5-6 óránál többet nemigen mennek ezek a gépek...
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
somasz
Topikgazda
válasz Vasinger! #33205 üzenetére
Persze, mert az elhasználódás nem múlik el, mindegy, mikor nézed.
Viszont ha állításod szerint elment 7 órát, azaz 420 percet, akkor 9%-os elhasználódással azonos fogyasztás mellett több mint 6 és felet kéne mennie. (420*0,91=382,2 perc)
Ezért gondoltam arra, hogy valami jobban pörgeti.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz Vasinger! #33203 üzenetére
Az elhasználódás mértéke a (tervezett akku kapacitás - kapacitás teljesen feltöltve) / tervezett akku kapacitás * 100.
A különböző cellák különböző mértékben használódhatnak el szerintem. A lényeg, hogy az összkapacitásból veszítettél el 9%-ot.
Mi az, hogy "bekapcsoláskor is annyit ír"?
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz Vasinger! #33201 üzenetére
Azt nem indokolja a 9%. Valami jobban pörgeti a gépet és jobban merül.
Aidában monitorozd a rendszerstabilitás tesztnél, annak elindítása nélkül, hogy mennyit pörög a proci. Az energiagazdálkodás résznél meg a merülés mértékét.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz Vasinger! #33196 üzenetére
97 Wh-ás van még, az kilóg.
Tehetsz még az optika helyére (media bay battery), illetve a gép aljára dokkcsatlakozóval csatlakoztatva (battery slice). Egyéb szerintem nincs.
-
Chaser
legenda
válasz Vasinger! #32894 üzenetére
Persze nem lenne mindegy, de már csak led világítás van, szóval mindegy A retinában elvileg no-pwm vezérlés van, egyik tulaj szerint nem villog. Van dell monitor is amiben szintén, u2312hm pl. Nekem van egy benq led-es alsó kategóriás 22" FHD, szintén no-pwm.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #32891 üzenetére
Idén. IPS tuti nem lesz alapban, hogy opciós lesz-e majd kiderül. A Precisionben eddig is volt IPS, hogy alsóbb kategóriába bemászik-e majd elválik.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #31878 üzenetére
Az élményindex teszt lement már egyszer is? Ha igen, akkor intel hd graphics driver majd nvidia driver, mindkettőből a delles. Ha ezzel is csinálja, akkor így távolról nem tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #31821 üzenetére
"Engem az érdekelne inkább, hogy 6430-ban valamikor cserélhető lesz e az alaplap egy Hashwell típusúra, vagy ne is álmodjak róla?"
Ez fikció, ilyet egyik gyártó sem enged meg magának, hogy egy generációváltásnál csak az alaplap különbözik. A 6420/30 között is nüansznyi különbségek vannak, persze csak annyira, hogy pont ne lehessen átjárni a két modell között az alkatrészekkel. Gyanítom a 6440(ha egyáltalán ez lesz a neve) gyökeresen különbözni fog, ugyanis egy design általában két generációt szolgál ki. És mivel a 6420-nál már ezt elsütötték, nagy valószínűséggel eltérő lesz a kialakítás. Nagyon jó kis hűtőd van, full réz (előző gen aluminium és réz volt), szóval ezen már tuningolni nem tudsz, de az E szériás hűtőkkel amúgy sem szokott gond lenni, max ha telelmegy kosszal.
-
sdombi
tag
- hűtés tuning gyárilag kizárt, max hűtőpad, vagy ha műszaki szaki vagy, akkor esztergagép, hegesztő/forrasztó stb...
- haswellre cserélni elméletileg lehetne DE:
1: ehhez látni kéne egy e6440(?)-es alaplapot, hogy kompatibilis-e
2: bődületes kiadások miatt nem túl kifizetődő (deszka dedikált vga-val haswell noti procival alsó hangon 150k) -
Chaser
legenda
Speciel az említett i7-es is 2mag+2HT mint az i5-ök. Fel se merem magamnak tenni a kérdést, intel mi alapján specifikálja i3, i5 és i7 fogalmát notebook szinten...
szerk: habár náluk bizonyos c2d is dual-core-ok voltak és fordítva én kérek elnézést
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #31674 üzenetére
Szerintem gáz, a munka elvégzését így semmivel sem tudod igazolni. Továbbra se értem ezt a palmrestnél beragadást, mert a palmresthez hozzá se kell nyúlni a zsanérok kiszedéséhez, de mindegy ha elégedett vagy az a lényeg
-
Kari1
aktív tag
válasz Vasinger! #31662 üzenetére
Az a 1.5 óra tényleg soknak hangzik mikor nálam kellett zsanért + palmrest-et cserélni e5430 esetén kb 1 óra volt úgy hogy közben beszélgettem a szerelővel és még ő kért elnézést hogy ennyi ideig eltartott, mivel 1-2 csavart keresgélni kellett de pl nálam nem kellett semmi hűtőt leszedni csak a kijelzőt kellett kiszedni mivel a zsanért teljes fedlappal együtt cserélték.
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #31664 üzenetére
Attól, hogy a hűtőt leszedte (nem kell leszedni se wifi, se zsanér cseréhez) nem ugrik az "ideális kenés". Alaplap cserénél sem kell pasztázni, hiszen ugyanazon felületek fognak ugyanúgy találkozni. A delles szervizutasításban is ez áll, hogy alaplap cserénél nem kell újrapasztázni (tényleg minek!). Melyik cég ment ki?
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #31662 üzenetére
Az E6430 zsanér kompletten a hátlappal együtt jön, annak cseréje max fél óra (rutin nélkül). Nem E5430 az? A gyári pasztát minek szedtétek le?
-
sdombi
tag
válasz Vasinger! #31628 üzenetére
Azt hiszem hogy csak a zárlatos vagy cellahibás akksi esetén ír ki ilyesmiket a win/dell diag, a wear level az akksiknál sajnos normálisnak számít még ha gyorsan is történik akkor is... Persze nem azt mondom hogyha egy év alatt 60% elmegy belőle akkor az normális de évi 10-20%-os leépülésre nem fog cserélni sem a dell sem senki más.
-
sdombi
tag
válasz Vasinger! #31621 üzenetére
hát a parts only még a dokkoló lehet meg ilyesmi kiegészítők szerintem, viszont ami nagyon jó, hogy a töltőre 3 év gari van (legalábbis ha jól emlékszem SzaboZé ezt mondta korábban)
Akksit akkor cserélnek ha windows vagy a dell diag azt írja, hogy cserélni kell. Amúgy nekem épp most volt egy éves és 18%-os elhasználódás van sajna, köszönhetően a kiváló minőségű szamszung celláknak...... -
zoli58
tag
válasz Vasinger! #31545 üzenetére
Köszi!
Hétfőn kipróbálom. HOgy miért nem oldja meg, akinek dolga lenne? Nem érdekli őket. Sok éve még ki lehetett könyörögni tőlük, hogy adjanak legalább a hozzáértőbbeknek korlátozott időre rendszergazdai jogot, de már nem megy ez se.
Amúgy teljesen logikus. Ennyi gép nem lehet sz@r. A telepítést meg úgy csinálják, hogy egyet végigcsinálnak, aztán a többit már ghost-tal feltolják. Azaz, ha egyszer elcseszték, az összes el van cseszve. -
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #31545 üzenetére
Az ügyintéző, akivel tegnap beszéltem, azt mondta, hogy ma vagy legkésőbb hétfőn fog keresni a szervizes
Ezért kérdezem, hogy mikor jelentetted be, mert az NBD csak a kettőig bejelentett hibákra él, pár órára szükség van az alkatrész megérkeztéig, egyszerűen technikailag nem kivitelezhető egy kései bejelentésre másnap menni. De az NBD jelentését is egy kicsit helyre kell tenni, ami azt jelenti, hogy másnap a helyszínen a szerviz megjelenik. Nem megjavítja a gépet, hanem megjelenik és megkezdi a javítást. Namost eljátszhatta volna a szervizes, hogy kimegy, hümmög és azt mondja hogy jó, akkor ilyen és ilyen alkatrészt rendelünk hozzá. Ehelyett alkatrésszel fog kimenni, hogy ne kelljen kétszer zaklatni és hogy a legrövidebb idődet vegye igénybe a javítás. Szóval ha nem adtál esélyt sem a hétfőnek akkor azért remélem nem a szerviz lesz a hibás a hetes késésért...
[ Szerkesztve ]
-
Kari1
aktív tag
válasz Vasinger! #31525 üzenetére
Lehet, hogy olyan alkatrész kell, amit nehezebb beszerezni... Pl nekem az ügyintéző azt mondta, hogy az alkarészeket külföldről hozzák és ha ez tényleg így van, hogy pl bizonyos alkatrészt (vagy mindegyiket) akkor hozatják be Mo-ra mikor te bejelentetted telefonon, akkor szerintem már az is csoda, hogy másnap be is szerelik.
-
vwpolopg
őstag
Én nem csalódtam benne, igaz első alkalommal egy hét volt a várakozás, de csak amiatt, hogy várni kellett az alkatrészre. Kövi alkalommal pedig a bejelentést követő napon meghozta a futár a töltőt, amit a bejelentés után egy órával adtak fel hollandiából! Szóval a szememben amit elsőre elszúrtak időben, másodjára helyrehozták
-
masholnap
senior tag
éjjen a magyar virtus sajnos amilyen jól hangzik az nbd, ez nem mindig jön össze. amíg az emberi tényező markánsan számít, elő fognak fordulni ilyenek. sajnos. nem tudom más országban hogy van, de itthon valahogy az a kirívó, ha valami flottul megy. felkapja az ember a fejét, hogy úristen, ez működik, ez már nyugat
-
_adaml21_
őstag
válasz Vasinger! #31507 üzenetére
Igen csak itt nem engedi alapértelmezettnek állítani, sőt, azt írja, hogy nincs csatlakoztatva (ami azért érdekes, mert eleve csak akkor jelenik meg az ikonja, ha rácsatlakoztatom. Ráadásul a Sony TV felirat is megjelenik)
Kár, hogy a festékkopásra nincs garancia, nekem 4 hónapos a gépem, és már megjelent egy-két helyen pár apró lepattogzódás...
-
addikt
válasz Vasinger! #31476 üzenetére
melegedés nem lehet probléma? nálam egy atheros (aztán cserék után egy másik típus is) sokszor meghalt egy fujitsu laptopban, mert a vga hője a wifi kártyára volt terelve, az meg megsült (egyik szabályosan felhólyagzott) [egész széria hibás volt, később kiadtak egy bios frissítést, ami jobban járatta a ventit, meg visszavett a vga órajeléből gondolom]
(#31488) premete
viszont nem is feltöltésről beszélt, hanem letöltésről
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
soldi3r
veterán
válasz Vasinger! #31283 üzenetére
nekem nimitz-es van, nem illeszkedig tokeletesen, de mar vagy fel eve teszi a dolgat
vettem egyet nemetorszagol is, az sokkal rosszabb, de akkor 2 napon belul kellettaz msata kerdes erdekesebb, en is szerettem volna, de valoszinuleg nehany honapon belul lecserelem a gepet
a neten nem talaltam konkret infot, hogy mukodik vagy sem, mindenki talalgat, a dell.uk allaspontja, hogy az en gepemben mukodik, e6330-cam vanE30 (oo=[][]=oo)
-
Chaser
legenda
válasz Vasinger! #31280 üzenetére
Sima cserélhető előlapos éppen jó bele, de mintha úgy rémlene, hogy ennél a szériánál nem levehető az előlap. És a kiadómechanika sem lesz rajta, szóval lesz egy lyuk. Van akit nem zavar.
adamlukacs: Mert drágult a $ és te nem készletről vitted hanem előre fizetted. Mivel azt a pénzt senki nem adja vissza, amikor bóvlit meg defekteset küldenek, kénytelen vagyok beépíteni az árba. Ha valaki kísérletezni akar akkor megúszhatja olcsóbban..vagy drágábban Mindenesetre nekem most elfogyott ami volt.
-
_adaml21_
őstag
válasz Vasinger! #31280 üzenetére
Sajnos nem jó, mert egy ilyen speckó kioldó mechanika van ezeken a caddyken, így azzal egy lyuk keletkezne (talán be se pattanna?)
Én tőle rendeltem, bár amikor én vettem postával együtt megállt 6k-ból, nem tudom miért drágult pár hónap alatt ennyit... Viszont tanúsíthatom hogy jó, és tökéletesen működik. -
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #30781 üzenetére
Ha latitude a gép, akkor biosban is kiírja, hogy javasolt a csere, egyéb esetben, ha fent vannak a delles szoftverek, akkor windows alatt is kiirja, hogy az akku cserés. Leginkább ekkor és a specifikus tünetek jelentkezésekor, mint pl nem töltődik az akku, pár perc után kikapcsol akkuról stb. Azzal nem cserélik, hogy az aida azt írja 8% az elhasználódás
[ Szerkesztve ]
-
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Vasinger! #30691 üzenetére
Úf, ez durva, pláne egy ilyen kategóriájú Latitude-nél.
Azonnal garanciáztatnám.Na erre kíváncsi leszek én is, bár direkt plüss bevonatú belső fakkos Dell táskát vettem hozzá.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
SzaboZE
addikt
-
Chaser
legenda
válasz Vasinger! #30670 üzenetére
Amennyire nekem rémlik anno még inspiron tulajnak is megoldották a cserét. Nem valószínű, hogy latitude-nél fognak marhulni. Nyilván nem volt tökéletes a festék, vagy a felhordás minősége. Ami nekem volt 1525 sehol nem jött le festék, pedig napi használatban van, most 4 éves. Másoknál meg volt, hogy bizonyos részeknél lejött.
-
mghltm
addikt
válasz Vasinger! #29516 üzenetére
nincsenek a dell-eken lenovo-fele nyilasok, inkabb cseppallonak neveznem a folyadekallo helyett
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
SzaboZE
addikt
válasz Vasinger! #28892 üzenetére
"Akkor az E53XX és az E63XX között csak designban és a vázban lenne a különbség, semmi más"
A design ugyanaz, amúgy a felépítés totálisan különbözik, mind a váz, mind a hardver.
-
mghltm
addikt
válasz Vasinger! #28887 üzenetére
a 20-as veguek sb procisak, a 30-asok ib procisak. a harmadik szamjegy jeloli a generaciot, a masodik pedig a kijelzo meretet. par pelda:
Dell Latitude E5520 - 15"-os sandy
Dell Latitude E6220 - 12"-os sandy
Dell Latitude E6230 - 12"-os ivy
Dell Latitude E5430 - 14"-os ivy
Dell Latitude E6530 - 15"-os ivy
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
soldi3r
veterán
válasz Vasinger! #28780 üzenetére
lehet, de a ccfl annyival lassabb a lednél, hogy nem (legalábbis én nem) látod a különbséget
az e6400-ban a led engem nagyon zavart, főleg alacsony fényerőnél, az thinkpad x200 már jobb egy fokkal, de még itt is látom, az e6330 egyelőre ezen a téren egész jónak tűnik, de sokat még nem volt időm használniE30 (oo=[][]=oo)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest