Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
SOS segítségre lenne szükségem. Van nálam egy Dell Inspiron 15-3521
A problémám az, hogy újra kellett telepíteni. Win 8.1-gyel. A telepítéskor automatikusan felismerte a Wifi drivert, csatlakozott is, és tökéletes volt. Másnap reggel óta nem hajlandó tudomásul venni, hogy van benne Wifi, a Bluetooth működik. Az összes drivert leszedtem, amit automatikusan a driver detection felismert. A ki-be kapcsolást próbáltam Fn+F2-vel. Semmi változás.
Van valami ötlet? Külső Wifi vevővel jó, de ma vissza kéne adnom a tulajnak.Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék ismételten hozzátok.
Inspiron N5110-es gépen szeretnék wifi hotspotot csinálni. Az internet forrása mobil stick, 3AT-tól.
Milyen programot ajánlanátok hozzá?
Virtual Router Manager v1.0-t próbáltam, hol jó, hol nem... Elég kaotikusan működik. Ennél megbízhatóbb kéne...
Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron N5110-em, 5 sípolással indult. Utána olvastam, cmos elem hiba elvileg. A kérdés viszont az, hogy bootolás után is 5 sípolás, 3mp szünet, 5 sípolás... Csak halkabban, viszont nagyon zavaró. Cmos elemet venni, és szétszedni csak holnap tudom, de addig is kéne használnom. Nincs valami gyors ötlet hogyan tudom csendre bírni? Köszönöm.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
Most 2,5 éves a Dell Inspiron N5110-esem. Ha HDMI-n rákötöm monitorra, akkor a betűk körül fehér "háttér" keletkezik, ami nagyban rontja az olvashatóságot, és idegesítő. Van valami ötletetek mi lehet? Esetleg egy driver uninstall segíthet?A másik: Mostanában időnként meghülyül a gép. Ha nem muszáj nem szeretném újratelepíteni az egészet (kb fél éves a windows 7, frissítés kikapcsolva). A touchpad koppintásra nem érzékel, és néha a bal klikket jobbnak érzékeli (még ritkábban egérnél is).
Valamelyikre lenne jobb ötlet, mint a teljes újratelepítés? (Más okok miatt be fogom vinni a Humansoft-hoz, amint lesz rá időm )
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Inspiron N5110 VGA csatlakozóját lehet bemenetnek használni? Szóval X-box-ot szeretnék rákötni, és mint monitort használni a lapost. Megoldható? Köszönöm.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz csabiks #32158 üzenetére
szerk.: (Hülyeséget írtam.) Ha minden igaz, akkor támogatja a Sata 3 cuccokat, de Sata2 van csak rajta. Legalábbis hirtelen ezt vettem ki a fórum hozzászólásokból. (Bár van, ahol mást írnak... Akkor inkább visszavonnám, meg se szólalatam).
Esetleg SSD-ben nem gondolkodtál? Az még gyorsabb. De ugye van hátránya is. A folyamatos felülírást nem szereti
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz illyeskruse #32153 üzenetére
A konkrét típust nem ismerem sajnos, de biztos, hogy gamer gépnek inspiront? Ilyen igénybevételnél mennyire játszik a hordozhatóság? Ha ennyit játszol nem érné meg egy asztali+gyenge notebook?
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz runner 125 #32150 üzenetére
Ebbe a házba kéne kéne i7 meg SSD... Utána meg tárgyaláson win8-cal ppt. Néznének az ügyfelek
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz kiskaktusz #32120 üzenetére
Gondolom olyat nem tudok N5110-be tenni Esetleg van, ami több töltésig bírja? Amíg a jelenlegi akkum nem hal meg teljesen, addig használnám ezt is napi nyúzásra. Esetleg gyáriból van valami nagyobb, amivel tovább bírja a gép? Utángyártott nem szimpatikus nekem. Téves az előítéletem?
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz scapegt #32118 üzenetére
Értem, köszi. Az az igazság, hogy tudtam, hogy nem lesz örök életű. De kényelmi szempontból elég sokat használom (lakás különböző pontjain, nem mindig van kedvem magammal húzni a töltőt.) 2 Hetente utazom, akkor megint csak akkuról használom. Csak azon lepődtem meg, hogy így egyik pillanatról a másikra nagyon durván leromlott... A hűtőben tartós módszerhez meg... Hát, akkor inkább bevállalom 1,5-2 évente az új akkut, de akkor használom is. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a hirtelen romlás lehet-e pl egy másik hw meghibásodásától (tehát ha veszek új akkut, nem szeretném ha 1 héten belül lenullázódna).
@(#32117) Chaser: Köszi. Milyen akkut vegyek bele szerinted? 3-400 töltés azért nekem elég soknak tűnik, bár 2 év alatt összejöhet. Esetleg van valami, ami méri ezeket? Már csak érdekességképp is... Hogy hányszor töltöttem újra? Esetleg használt akkuról mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne N5110 témában.
SSD-vel 3 órát bírt az akku. Egyik feltöltésről a másikra leromlott ~45 percre. Ezt nagyon durva romlásnak tartom. Az akkura már nincs garancia. Van ötletetek mitől lehet? Próbáltam teljesen feltölteni, hátha én voltam figyelmetlen. Ha a HDD rá van kötve egy 45perces AVI másolása SSD-re USB 2.0-n kb 5-8%-ot merít az akkun. Ezt elég durvának tartom. Rendszeresen lemerítettem, és feltöltöttem az akkut, (Hetente többször) de amikor asztalon használtam a gépet, akkor se vettem ki. Valami ötlet, hogy mit csináljak? Ha veszek új akkut bele, akkor az nem fog kinyíródni?
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz kiskaktusz #31481 üzenetére
Jogos. Bár nálam annyira nem melegszik, ha csak netezek és társai... 70-100 fok viszont nem ritka.. De úgy vagyok vele, hogy odafigyelek, hogy ne a párnán legyen, és társai, szóval szellőzzön. Ezen kívül meg bírnia kell, erre tervezték...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz kiskaktusz #31479 üzenetére
Latitude nekem is tetszik, de nem tudom, hogy megéri-e azt, amennyivel többe kerül. Esetemben ~50 000Ft-tal lett volna drágább egy hasonló tudású... Ok, ahhoz lehet dokkolót venni, meg ilyenek. De ha 5 év garral, 5évet kibír nálam minimum az Inspiron, akkor azért nem volt rossz vétel szerintem
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz hijacker.fx #31475 üzenetére
Szerintem nagyon használható masina, bár néhányszor volt javítva, bár ez jórészt nekem köszönhető, ugyanis 24/7 ben használom szinte Sokat nyitom-csukom... De amíg garancia van rajta, semmi gáz Kövezzetek meg, de én szeretem az N5110-est
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
válasz #01682176 #31455 üzenetére
Akkor szerintem a 30 000-rel nem lőttem nagyon mellé. Esetemben lehet, hogy több lesz... De még várok vele egy kicsit
Mondjuk ha úgy nézed, 30 000-ért nem kapsz hasonló notebookot. És főleg nem olyat, amit garantálnak, hogy 2 évig még használni tudod.
szerk.: Azt nem írták, hogy deviza vagy valuta árfolyam.
USA dollár (deviza)
vétel:220,14
közép:221,47
eladás:222,80USA dollár (valuta)
vétel:219,21
közép:221,42
eladás:223,63szerk(sokadik): @FRENK1988 - Még az eladási is épp 224.-HUF/USD alatt van, szóval ha nem változott a véleményük, akkor emiatt nem kéne emelni.
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz #01682176 #31453 üzenetére
Ez esetben szerintem meggondolandó... A legolcsóbb hasonló minőségű gép ~100eFt (Talán most már kicsit többet tud, pontosan nem néztem most meg az árakat, amikor apámnak vettük 3-4 hónapja, azokat tudom). Szóval ha úgy vagy vele, hogy még 2 évig elég neked, akkor szerintem jobban jössz ki. De ezt mindenkinek el kell döntenie. Plusz a zsebedbe nem látok bele, hogy mennyire fér bele az, hogy vegyél olyan gépet, amire nincs szükséged
Ez az én véleményem... Ha neked elég, akkor én megtartanám, mint ahogy az Inspiront is meg akarom magamnak tartani...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz #01682176 #31450 üzenetére
Szerintem attól függ mennyit kérnek érte. Meg hogy milyen HW van benne. Ha neked elég még 2 évig a teljesítménye, akkor mondjuk 30.000-ért (valahol olvastam ilyen számot, nem tudom valós-e) akkor olcsóbb, mintha vennél 2 évre valami szutykot ami ugyanannyit tud, de új
szerk.: A komolyabbnak pedig az értékvesztése lesz nagyobb, ami fölösleges, ha eleget tud Persze lehet kockáztatni, hogy mennyit bír, de szerintem jobb a béke
Egy alaplap csere meg már szerintem nem éri meg.
Ahogy néztem az i3 laptopok ára se nagyon ment le, br. 140 körül vannak. Ha így nézed annyit szerintem még érdemes költeni rá... De pontosan mi van a gépedben? Elég az neked, amit tud?[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Igen, én is ezért kezdtem el gondolkodni, hogy mi is legyen... Nekem még van ~1 évem, de örülnék ha a gép még 3-at kibírna. Ahogy néztem a HW bőven jó lesz. Most se vennék sokkal komolyabbat, és az árak se mentek le annyira. Anno tokkal-vonóval (táska, USB szett...) 190-ből megállt...
Azóta kapott egy 64Gb-os SSD-t és +4Gb ramot. Persze, lehetne jobb, de ezt sem használom ki 80-90%-ban. Néha GTA4-ezek az kicsit akad itt-ottSzóval ha még 3 év gond nélkül fog telni, akkor azt mondom nagyon megérte Ahogy számolom havi 4000Ft-ba lesz a gép ha 30-ból megúszom a 2 év garit...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Még egy kérdés... Gondolom az akkura nem lehet garanciát venni. De a bővítés után a garancia ugyanúgy teljes körű lesz? (pl. töltőre is?)
Köszönöm.www.dongosofor.hu
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok újra.
Többször hallottam már, és a napokban olvastam is valahol, hogy a Delleken már ki lehet terjeszteni a garanciát. Egy N5110-ről lenne szó, most 2 éves, még 1 év van rá alapból. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon, és mennyiért lehetne ezt megtenni? Illetve mikor kell? Nem késtem még el vele? Igaz az, hogy összesen 5 évet lehet rá venni? Tehát +2 évet adnak, ha fizetek?
Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz BlackLevandR #31309 üzenetére
szerk. átfogalmazom kicsit "pénteki" lett
Más gyártók gépeiben (Acer, Asus, FuSi) kevesebbet bírt az akku, mint az én Dell-emben. (Ismerősökkel nagyjából egyszerre vettünk gépet, a FuSi-t kivéve, és összehasonlítottuk)... A FuSi-ban meglepő módon 10 perces Acer fél órás, Asus 1óra környéki az akku kb 1 év használat után... Szóval szerintem jobban számít, hogy milyen márka, és hogy használtad.
Ha csak asztalon használod szedd ki, amúgy meg néha (1-2 hetente merítsd le az akkut). Nálam ez a recept bevált. Plusz SSD-vel tovább bírja akkuról
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz BlackLevandR #31306 üzenetére
Én pont az ellenkezőjét olvastam nem olyan rég, hogy jobb az akkunak, ha időnként rendesen feltöltöd/lemeríted... Ha asztalon használod a gépet, szedd ki a feltöltött akkut. Az még segíthet... Nem értem igazán, hogy miért bírná tovább, ha a gyárban beállítottnál alacsonyabb szintig tölti csak, de kíváncsi vagyok
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz vwpolopg #31276 üzenetére
Én is a 2x4Gb-ra szavaznék. Nem hiszem, hogy olyanra használnád ahol sokat számít a +2Gb (akkor nem tennél fel ilyen kérdést). Viszont a gyári KIT megy dualban, és stabil is. Láttam már olyat, hogy 2 nem egyforma ram nem "szerette egymást", és néha lefagyott a gép... Ritka, de van.
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz kicsipapucs #31219 üzenetére
Milyen konfiggal lenne az 5110? 1-2 dolog LEHET, hogy érdekelne (engem vagy ismerősöket).
Egyébként szerintem nem javítható 30k-ból...
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz szarnyalosas #31148 üzenetére
Én már jártam úgy, hogy ezt írta ki, de csak le volt merülve az akku. Fel van töltve rendesen?
F1 tovább, és ha van rajta op. rendszer nézd meg tölti-e az akkut. Ha nem működik, akkor vidd vissza.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok! Újabb kérdés az N5110-esről... Van egy USB3-as külső tokom, benne HDD. De mostanában elkezdte, hogy csak USB 2-es portról ismeri fel. A HDD teker, kap áramot. Az USB3-as portok működnek, egér, pendrive sima ügy neki. Van valami ötlet, hogy mitől lehet? Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz _adaml21_ #31065 üzenetére
Ez logikus, én is gondoltam rá. Csak azt nem értem, hogy én elég keveset szoktam játszani (értsd havonta 5-6 óra max.) Nálam is a palmrest bal oldala kopott, de nem a kezem formájában (azt még el tudnám fogadni használatból eredő kopásnak), hanem kis körökben. Először olyan, mintha egy tűvel megböknéd. És egyre több helyen jön elő, egyre nagyobb körökben. És a közepe kezd elfeketedni a körnek, amíg a széle inkább sárgás/arany színű. Egyébként az enyémben már SSD van, ami elvileg kevésbé melegszik (ha jól tudom).
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Inspiron N5110-zel kapcsolatban lenne kérdésem. A touchpadtól balra elkezdett a festék először csak kis pöttyökben kopni, majd egyre nagyobb körökben. Most már 3db kb 7-8mm átmérőjű kör jelent meg rajta, és egyre nőnek Járt még valaki így? Ilyet még sosem láttamwww.dongosofor.hu
-
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Dhampir #29350 üzenetére
Már kétszer szorult szervizre a notebookom az elmúlt 1 évben. De abszolút nem teher számomra bevinni (főleg, hogy ugyanabban az utcában dolgozom. Mind a két alkalommal nagyon korrektek, segítőkészek voltak. És nagyon gyorsak is
Ezek után az biztos, hogy marad a DELL Még pár éve van hátra az Inspiron-nak is, de hogy utána sem fogok más márkát keresni, az biztos...
ThinkPad-em sosem volt (bár tervezem, hogy veszek valami használtat, csak a nyúzás kedvéért )
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Most érkezett vissza az Inspiron N5110 a Humansoft-tól, megújult, most már teljes mértékben önmaga.
Köszönöm szépen SzaboZE-nek és a Humansoftnak. Forduljatok hozzájuk bizalommal
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz sdombi #29176 üzenetére
Akkor sajnos én kifogytam az ötletekből.
Amúgy nekem inspironom van, SSD-vel most már. Kevésbé melegszik, mint a HDD gondolom azért, mert nincs benne mozgó alkatrész... De érezhetően/leolvashatóan (hűvösebbnek nem mondanám) kevésbé meleg a gép. SSD-t mindenképp ajánlom, 64gb-os már egész jó áron kapható.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz sdombi #29168 üzenetére
Akkor passz, jobb ötletem nincs, főleg ha friss a Winfos. Esetleg még azt érdemes lehet emgnézni, hogy nem fogja-e valami a gépet... Nálam volt olyan, hogy a flash player kifagyott, és produkált hasonlót... Újraindítás után pár percig jó, aztán megint kezdte... Aztán frissítettem, és elmúlt...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz sdombi #29164 üzenetére
Töredezettségmentesítést próbáltad? Az okozhat ilyen, vagy hasonló hibát...
szerk.: Win7 alatt automatikusan be lehet állítani, érdemes megnézni.A másik ami okozhatja az a driver. Bár nálam anno az csak videonál csinálta (bár néha a hang is megakadt).
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy éve Dell Inspiron N5110 tulajdonos vagyok. Nemrég feltűnt, hogy eléggé mozog a kijelzőm (utazás közben rázkódásnál nagyon kileng, és ilyenek. Ahogy néztem, arra jutottam, hogy a jobb oldali zsanér el van törve benne. Most már ki is jár, szétszedés nélkül annyit állapítottam meg, hogy a csavarok ahol befogják a zsanért ott törhetett el a műanyag.Szerintetek garanciában javítható a dolog?
Ha nem mennyibe fájhat a javítás?
Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Mint már párszor említettem egy N5110 boldog(?) tulajdonosa vagyok. i5, GT525, 4gb ram (még pár napig).GTA4-et szeretném feltenni, hogy végre rendesen játszhassak vele. Ehhez kérném most a segítségeteket. Eredeti játékról van szó, nem warez verzió. Feltettem rendesen minden ok, elindul.
Grafika beállítás 800*600-on szaggat, és még WIDE-ra sem tudom átrakni...
resource usage 250/51mb... Ezen hogyan tudnék állítani? Amint a grafikán próbálok bármit, pirossal, hogy nincs elég kraft hozzá.
Driverek fent vannak, és a GT525-öt hozzárendeltem a játékhoz, hogy a másikkal ne is próbálkozzon, de változás így sincs...
Segítségeteket köszönöm
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Vasinger! #28381 üzenetére
Ezzel egyetértek maximálisan. Szerintem se legyen feltétel. 64gb-os SSD-t 3 év garanciával már kapsz 15-20eFt között... Egy jó tanács erre az esetre: legyen szempont, hogy hozzáférhető legyen a HDD
Nemrég cseréltem a gépemben én is, de még az alaplapot is ki kellett hozzá szedni... -.-
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz choco01 #28367 üzenetére
Helló!
Igen. Én is azt csináltam, most telepítettem újra az N5110-esem. Amúgy a VGA-s kérdésre...
Eddig (1,5 év) én is szívtam ilyenekkel... szaggatott, akadt, és 2,5-ös élményindexe volt...Aztán most, hogy újratelepítettem, más sorrendben raktam fel a drivereket, és jó lett
Bios, Intel, Gt525 így jöttek sorba. Nekem ez segített, sok sikert!
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz EstiloL2 #28120 üzenetére
Köszönöm... Hát, 1,5 éve rengeteget szívtam a driverekkel. Most kapott a szörnyeteg egy SSD-t, úgyhogy újra telepítem... Lehet, hogy akkor a GMA-t használta? Vagy nem tudom mi lehetett, de akkor próbálkozok. (Mivel kíváncsi voltam, letöltöttem a játékot, jövő héten hozza a postás eredetiben, remélem azzal menni fog ) Lehet, hogy az is közrejátszott...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Chaser #28105 üzenetére
Köszönöm. Akkor számomra ez nem lesz megfelelő ram
Valahol már olvastam, hogy lehet az időzítéssel játszani, de én olyan vagyok, hogy ha jobb gépet akarok, nem húzom, egyszerűen lecserélem Szóval ebbe a témába annyira nem ástam bele magam... Amióta DualChannelt kezel a gépem, azóta meg mindig úgy jött ki, hogy KIT-be vettem bele ramot
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Dell XPS #28101 üzenetére
Szia!
Köszönöm a megerősítést. Már megbeszéltem a boltossal, hogy szombaton bemegyek, és kipróbáljuk, ha működik, akkor viszem csak el.Viszont egy 1600-as Kingston KVR16S11/4 akart rám sózni, viszont ez 1600Mhz-en tudja a 9-9-9-24es időzítést.
Az állítható, hogy 1333MHz-en is 9-9-9-24-es időzítéssel menjen? Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron N5110-esem van, kb 1,5 éves (i5/4gb/500gb/gt525) a "szokásos".Most gondolkodok bővítésben. Az SSD-t már megrendeltem bele, de lenne pár kérdésem.
Sata 3 ahogy néztem van az alaplapon, USB 3-at kezel, ezt tudom. Viszont a ramokkal kapcsolatban nem sokmindent találtam.
Most egy Samsung 4Gb 1333Mhz 9-9-9-24-es memória van benne (gyárilag) Szeretnék bele még 4Gb-ot, de nem tudom milyet lenne érdemes, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:Max. hány Mhz-ig kezeli a gép a ramokat? Érdemes esetleg olyanban gondolkodnom, hogy a gyári ram ki, és 2*4Gb@1600 ramot tenni bele?
Illetve itt az időzítéseknél kicsit elakadtam. Ajánlottak egy ramot, ami 1600Mhz-en tudja a 9-9-9-24-es időzítést. Ez 1333-on szerintetek menne Dual-ban?
Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
válasz BigBlackDog #26982 üzenetére
Még van rá 2 év garancia. Szervizzel nem beszéltem. Pasztázásra gondoltam, de garancia vesztés lenne a vége . Azt szoktam csinálni, hogy leállítom a játékot és hagyom, had fújja ki a levegőt. Viszont amit észre vettem: új korában melegebb levegőt fújt ki. Sűrített levegő spray-m most sajnos nincs itt az albérletben, de amennyire tudtam kifújkodtam belőle a port.
Garanciával még annyi bajom lenne, hogy ha el viszik pár napra, akkor gép nélkül maradok, egyedül egy lakásban 30nm-enwww.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy egy éves DELL Inspiron N5110-es tulajdonosa vagyok, és mostanában ha Maffia 2-vel játszok, egy fél óra után beszaggat, és lekapcsol. Gondoltam melegedési problémája van (bár a win7 is elég régi).
HW elvileg bírja: i5, 4gb ram, GT525 1Gb... stbCsináltam Aida 64-gyel egy stressz tesztet. 10 perc utáni hőmérsékletek:
Cpu 1.mag: 98°C átlag: 86,5°C
Cpu 2.mag: 100°C átlag: 86,8°C
Cpu: 100°C átlag: 86,9°C
Ram: 74°C átlag: 65,6°C
HDD: 49°C átlag: 40,5°CKérdésem:
Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám elérni, hogy ennyire ne melegedjen? (Új korában nem melegedett ennyire. Hűtőpad már beszerzés alatt.) Köszönöm.www.dongosofor.hu
-
-
huszi.gyb
senior tag
sziasztok!
Dell Insprion N5110em van (VGA, USB, HDMI kimenetek)
Van egy projektor, amit meg szeretnék venni. Elvileg van rajta USB, és Svideo csatlakozó. Kérdésem:
Össze tudom kötni a kettőt, úgy, hogy működjön?
Köszönöm: Husziwww.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
sziasztok!
a már általam emlegetett N5110emről lenne szó. Ebben van intel videókártya, és egy Gt525 is. Minden drivert telepítettem, először az Intelt, utána az Nvidiat. Windows élményindex 4,7 a videokártya miatt. Négezettem, és alapértelmezetten, még ha teljesítménycentrikusra is állítom dxdiag az intel kártyát írja ki, mint videókártya.
Van valami ötletetek? (most telepítek 1-2 játékot, hogy megizzasszam a vasat, kíváncsi leszek.)Köszönöm.
Üdv: Husziwww.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy DELL N5110-est (ő lett a végső választás)
Lenne pár kérdésem:
Meg kell formázni az akkut?
Nektek se volt a dobozban driver CD? Dell.com-ról le tudok tölteni?
Azt írja driverek nélkül Core i5 2410-re hogy 4 magos... tényleg 4 magos? (én azt hittem, ez is csak 2)Köszönöm. Üdv: Huszi
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Rádumáltatok egy N5110-esre, amellett fogok dönteni. De kérdésem lenne:
Miben különbözik, mennyivel jobb(érezhetően):
NVIDIA GeForce GT 525M 1GB
mint
ATI 5650illetve:
Core i5 460
vs
Intel Core i5-2410M (2,3 GHz, 3MB)Ha esetleg valami bővebb teljesítményleírást/összehasonlítást tudtok linkelni, megköszönöm.
Husziszerk.: köszönöm már kaptam választ, de azért jöhetnek a vélemények
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Köszönöm szépen... Hát meggondolom még, bár néztem mindenfélét, ahogy észrevettem DEll hibák-> tapipad, hűtés, kijelző
Acer-> elvből sem veszek 1 év garancia miatt se, annyira meg nem olcsó, és jó, hogy több évet vásároljak rá
Asus-> még ez az ami labdába rúghat, de nem találtam olyat, ami tetszene (ár6érték)
MSI-> no comment
Sony-> drága
HP-> szintén
Toshiba-> sokan dicsérik, de ismerettségi körömben nincs, nem tudom 1-2 napra külcsönkérni, kipróbálni
Samsung-> nincs olyan, ami tetszene (tudás/ár/érték)Szóval maradtam a Dellnél, és szerintem az lesz, hogy kalapból kihúzom hogy N5010 vagy N5110 Mindegyiknek van előnye, hátránya...
Köszönöm az infot mindenkinek mégegyszer
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Viszont N 5110-nek is vannak, néztem olyat is (élőben) több dolog sem tetszett...
1. nagyon tolja a meleget
2. touchpadja kritikál aluli (gyári friss driver-rel)
3. (sztem) az árához képest gyenge a kijelzője
4. hangosak a billentyűkÚgyhogy nem tudom, gondolkodtam mindenfélén, meglátjuk mi lesz belőle
Szerk.: mit értessz kellemetlen "beütések" alatt?
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Chaser #18718 üzenetére
Megnéztem az 5110-et is. Tetszik benne az USB3, meg a helyszíni gar, de sokkal jobb áron kapok N5010-et és ezért éri meg (nem a két napja felsoroltakkal veszem, hanem komolyabb konfiggal Ati 5650-nel meg nagyobb HDD... stb Hátizsákos táskával, usb szettel, egérrel, headsettel 170 alatt megáll, így szerintem megéri
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz werszomjas #18712 üzenetére
Ezeket a Delleket nem ismerem, de Inspiron N5010-et veszek énis i3-as procival stb... Haveromnak i5-tel bírja több órán keresztül aktív használattal, szóval az akksival szerintem nem lesz gond.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz petra88 #18688 üzenetére
Szia!
Az biztos, hogy mivel a külső hőmérséklet magasabb, jobban melegszik, azt nem tudom, hogy mennyi a normális, de unokatesóm DELL-je a károk megelőzése érdekében 80fok körül kapcsolt ki. Esetleg tegyél alá hűtőpadot, vagy vidd el szervízbe, de még várd meg, hátha valaki tud konkrétabb hőfokot mondani.
-
-
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
válasz CaNdEjj #18656 üzenetére
Szia!
Unoktesómnak is van egy kb 4 éves DELL-je 2.0 Ghz processzor stb... állandóan túlmelegedett és kikapcsolt, szétszereltem alaplapig, kitakarítottam, összeraktam, párnába fúrva játszottam+videót futtattam egyszerre és nem melegedett túl... kb 4-5 óra munka volt szétszedni, és összerakni, de megéri.www.dongosofor.hu
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Notebook vásárlására adom a fejem, kinéztem most már véglegesnek mondható notebookomat:
DELL Inspiron N5010
Képernyő méret 15,6"
Felbontás WXGA HD LED (1366 x 768)
CPU Intel Core i3-370M (2,4 GHz, 2 x 256 KB + 3 MB)
HDD 320 GB, 5400 RPM, SATA
RAM 1 x 2 GB DDR3-1066
ODD DVD Super Multi
VGA ATI Radeon HD5470 512MB
Kártyaolvasó Igen
USB 3 x USB 2.0
1 x eSATA , 1 x VGA , 1 x HDMI
Garancia: 36 hónap
Ár: 147.000FtAz lenne a kérdésem, hogy jól tudom-e hogy ebbe bele tudnék rakni még 1*2Gb DDR3 ramot?
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest