Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhgygy
senior tag
Nekem eddig 5580-as meg 5590-es Latitude volt, mind a kettő csúcsszuper volt eddig, kopp-kopp. Használtan fél áron vettem 100%-os akkuval, újszerű állapotban. Csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
phanzetomox
őstag
Szeretném a segítségeteket kérni.
Mi az, amit érdemes most nézni irodai környezetre, a dell notik közül?Kettő gépet szeretnék venni, az egyik egy gyengébb, főleg weblap és táblázat kezelésre lenne használva, a másik pedig Photoshop és Corel, nagyon ritkán rövid videók erejéig Premier Pro.
A keret maximum 500k, amit a két gépre szánni tudok összesen. (tehát monduk 180-320 arányban eloszthatjuk)
Nézegettem Dell Inspiron-t, de nem volt túl meggyőző az anyaghasználat.Dell Latitude friss szériái jók lehetnek? Esetleg Dell XPS, vagy G5? (előző kettőből pont láttam garisat használtan 300 körül, Latitude 5580-at pedig 160-ért)
Használt csak úgy jöhet szóba ha van még rá garancia (illetve nem tudom mennyire éri meg, de bővíteném is a gyári garit, ha használtan veszek gépet)Vagy van olyan új gép, ami kifér a keretből és megüti a szintet ilyen célra?
Totál nem értek a témához, szóval csak vakon tapogatózok mindenféle egymásnak ellentmondó cikkek alapján.
Amit tudok, hogy nem szeretnék úgy járni mint a használtan vett Dell Latitude 6540-ekkel, hogy mindegyik alaplaphibás lett...úgyhogy most inkább kérdezek mielőtt vásárolok.Előre is nagyon köszönöm ha tudtok tanácsot adni
-
SzaboZE
addikt
válasz meroly #65292 üzenetére
Az SSD-vel és a rammal teljesen jó gép lesz. Mennek ma már a 64 bites windowson a játékok. A szűk keresztmetszet valószínűleg a videokártya lesz.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Gyereknek Dell Latitude 6520-as gépe van, az i5-ös verzió (4GB ram és 120-as HDD, Intel videokártya).
Karácsonyra feltuningolnám kicsit 2x4GB memóriával és egy 256-os SSD-vel. Szerintetek van értelme?
Igazából minden játék fut rajta, amit használ, kivéve a GTA 5 és a Sea of thevies, ez is inkább a szűkös háttértár miatt, de ahogy olvasom a gépigénye is némileg többet várna.
Ahhoz hogy a 8 GB memória ki legyen használva 64bit-es Windows kell. Ezen az oprendszeren is mennek a játékok? Minecraft, Team fortress 2 és flash online játékok.
Köszönöm a segítséget!Impossible is nothing
-
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Nem volt még eddig Dell gépem de lehet hogy munkába kapok egy ilyen gépet :
Dell M4800 i7-4800QM
Valakinek valami tapasztalat vagy használt valaki ilyen gépet?
Jó munkagépnek ,strapabíró a gép?
Köszönöm előre is a segítséget ! -
Uzi74
senior tag
Egy Dell XPS 13 9360-am van a a 2017 májusi legerősebb kiszerelésben 16 GB rammal, 1TB SSD-vel, FHD. Alapvetően kedvelem, szeretem hogy egy vonat-repülő asztalán is fel lehet nyitni - irodában külső monitorral használom persze, szóval fontos a hordozhatóság.
Fejlesztőként virtuális gépekkel használom, kicsit kevés néha a 16 Gb érzésre. A méretben 32 Gb-ot csak a 2 in 1-ba pakoltak, teljesítményben abba az irányba érdemes lépnem?Kiszemelt lenne:
XPS 13 2-in-1
Intel® Core™ i7-1065G7 Prozessor der 10. Generation (8MB Cache, bis zu 3,9 GHz)
32 GB, LPDDR4x, 3773 MHz, Integratedvagy más alternatíva (esetleg thinkpad carbon), illetve a normál XPS 13 jelentősen gyengébben teljesítene? (kevesebb és lassabb RAM)
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Atos23 #65285 üzenetére
Amiket én eddig láttam, az vagy tálcás volt, ahol ki van vágva a SIM formája ugye, mint egy telefonnál, nem lehet fordítva beletenni. Ez jellemzően a gép oldalán van, kívülről megközelíthető. A másik a beletolós, rugós megoldás, mint a memórikártyáknál. Ehhez pedig benne van a jelzés a nyílás körül, hogy milyen irányban kell beledugni. Ilyennel a kiszedhető akkus gépeknél találkoztam még, ahol az akku alatt volt a nyílás. A jelenlegi 7490-es gépemnél oldalt van, tálcás. Ezt nagyon bizonytalannak éreztem beletoláskor, érezhetően kattan kicsit.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Ðávid
aktív tag
válasz somasz #64934 üzenetére
Szia!
Hétvégén végre sikerült kipróbálnom a dolgot. Az akkumulátort feltöltöttem, aztán eltávolítottam az Eszközkezelőből, majd hagytam, hogy lemerüljön a gép és kikapcsoljon magától. Sajnos nem változott a helyzet, ugyanúgy 48 %-as elhasználódást ír, ami elég meredek esés a számomra a januári 22 %-hoz képest, úgy, hogy igen mérsékelten használom akkumulátorról (havi pár alkalom). Nem marad más, mint, hogy vegyek másikat. Tudsz esetleg javasolni üzletet?
Lenne még egy kérdésem. Szeretném kicserélni az optikai meghajtót egy caddy-re. Azonkívül, hogy megmérem a magasságát a DVD meghajtónak és aszerint választok, kell még valamire ügyelnem?
-
karesz1978
tag
Sziasztok! A következő a konfigom:
dell inspiron n7110, Intel Core i5-2430M 3ghz turbo CPU, nVidia GeForce 525M 2GB, 8GB RAM, 128GB ssd, 17,3 LED 1600*900 +Hd.
Kérdés hogy ezt mivel tudnám feljebb huzni még?
Procicsere? Érdemes egyáltalán? i7? Ebbe milyen lapka is van? Mit keressek hozzá? Köszönöm! -
bigrock
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni használtan egy E7440-et. Visszaolvasva láttam, hogy elég sok alaplap hibás volt közülük. Ez még mindig fennálló tényező ? (Nyilván, nem mai a cucc, de nekem ez jönne be leginkább) -
pohár
félisten
ja, akkor csak a szokásos...
mihamarabb szerviz, ne nyitogasd nagyon már
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
kinyitáskor nem nyílik szét a palmrest a bottomtól? ha még nem, addig jó, addig gariztasd, mert ez be fog következni elég hamar
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
pohár
félisten
képet tudsz dobni róla? ha nincs iszonyatosan széttörve a palmrest/bottom/zsanér, általában elment eddig gariban
-
hallador
addikt
Ez szerintem attól függ, hogy a termék milyen besorolást kap. Ez szerintem egyedi szerződés a Dell és a Nagyker között (az az a nagyker mit hajlandó megvenni a termékhez, ). Ebbe nem látok bele, de kiindulva abból, hogy az NBD-t Európában nem osztogatják csak úgy ennyi termékhez mint Otthon, ezért valami hasonló lehet, persze ez az árban is megjelenik rendesen.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Egy próbát megér. De az a baj a Basic garanciával, hogy azt nem a Dell intézi, hanem a nagyker. Az az a Nagyker, mint egy magyar kereskedő sem biztos, hogy erre költeni akar.
Azért jelentsd be a Dell-nek, szerintem nagy eséllyel cserélik. Az NBD esetén biztos, mert ott a Dell bekéri a fényképeket, amit elküldesz pl a görög callcenterhez, bevizsgálják, és jön a szerviztechnikus és javítja. A Basic gari esetén nem tudom hogy megy.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Egy Dell Vostro 15 5568 zsanérja körül a műanyag eltört (a napi 1-2 fel-lecsukogatástól, ejtve nem volt!), még garanciális (basic).
Lehet ezzel garanciáztatni?
Csavarokat próbáltam meghúzni, látszódnak rajtuk, nem tudom ez mennyire buktatja a garanciát, ha egyáltalán a Dell nem utasítja el nem normál használat miatti sérülésre hivatkozva?
Köszi előre is a választ!
-
tylerddd
veterán
Ez a dokkoló USB-C-n tölti is a laptopot vagy a gépet külön is rá kell dugni töltőre? 2in1 megoldás lenne Note 9-hez és DeX-hez. Szerintetek tönkretenné-e a telefont/akkuját, ha ezzel használnám? Köszi!
-
palfitom
félisten
válasz palfitom #65128 üzenetére
Kedves Topiklakók,
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Párom laposát "felújítottam", kapott dual channel 2x4GB ramot, 500-as SSD-t, valamint újra pasztáztam a procit, és kapott egy alapos takarítást is.
Örülünk.
További jó hétvégét kívánok!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Dell E6430 laptop esetén, illetve bármilyen Latitude esetén a 3G kártya SIM-foglalatába a normál méretű simnek bele kell "kattannia", vagy csak simán becsúszik, mindenféle kattanás érzet nélkül?
Beletoltam két sim kártyát is, de mindkettőnek kilóg kb. 3 milliméternyi része, és könnyen kihúzhatóak. Viszont nem kattannak bele, mint pl. egy SD-kártya a laptop foglalatába.
Ha jól láttam, az visszahelyezett akku feladata volna bent tartani a kártyát?Sajna kipróbálni nem tudtam, hogy van-e tényleges kontakt a sim és a foglalat között, mert a modem még nincs itt.
Köszi!
-
Krystal_s
addikt
válasz Máté94 #65257 üzenetére
Köszönöm. Ott a leírás szerint pont az az ideális driver, amire én frissítettem. Elég régi az is, de ami eddig volt (ICH8M...) az még régebbi és a neve alapján szerintem nem is a gépemhez való. (e6230, i5) Nem értem miért pont az volt telepítve "gyárilag".
Én is szoftver nélkül tettem fel.SzaboZE: Aidával volt panaszom, máshol eddig nem jött elő. Bár nem sok programot használok.
Raid módban van telepítve a rendszer (gyárilag), ami kezeli a Sata-t is, de amúgy nem használok Raid-et.
A Dell oldalán SN alapján évek óta az az ajánlott, amire most frissítettem. Nekem nem tudom miért nem az volt telepítve. Nem foglalkoztam vele...[ Szerkesztve ]
-
-
Krystal_s
addikt
Szerintetek érdemes a Sata/Raid drivert frissíteni, ha van újabb verzió?
Nagyon ritkán szoktam elindítani az Aida64-et. 5.98 verziók óta újítottak valamit és nem tudtam használni. Indításnál 5 percre teljesen kifagyasztotta a rendszert valami iaStor hiba miatt. Más is jelezte az Aida fejlesztőinek és ajánlották a SATA driver frissítését. Találtam a gépemhez SN alapján újabb drivert, de elsőre furcsa volt, hogy teljesen más a neve. Eszközkezelőből indítottam egy keresést, ami felismerte, hogy van újabb verzió és frissítette. Külön magamtól nem is akartam, mert meg voltam győződve a korábbi driver jó, csak az Aidának nem tetszik. Most nem fagy ki. Lehetséges, hogy tényleg gond volt a régebbi vezérlővel?
Nem találtam infót mik a javítások benne. Ez volt a korábbi és alatta az új. (furcsa, hogy ennyire más a neve) -
SZIGMA
aktív tag
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok.
Tudtok ajánlani Dell Inspiron 7577-hez olyan dokkolót ami Thunderbolton keresztül tölti is a laptopot?
Köszi előre is. -
tylerddd
veterán
válasz SzaboZE #65247 üzenetére
Mert most azt csinálja ráadásul, hogy amikor bekapcsolt állapotban töltőre teszem, egyből elindul a hűtés és brutál mód pörög, miközben semmi nem megy. A gép alja elkezd melegedni, a HD Sentinel is jelzi, hogy melegszik az SSD. Amikor kihúzom, abbahagyja. Az energiagazdálkodásnál hálózat/akku esetében is aktív hűtés van beállítva. Akkuról megy rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz tylerddd #65246 üzenetére
Bármi okozhatja, te tudod, hogy mik futnak a háttérben. (task manager) De miért zavar? Ez annyit jelent, hogy a háttérben futó műveletek gyorsabban futnak le.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz tylerddd #65242 üzenetére
Persze, mert akkuról optimalizált módban megy, töltőről meg max teljesítményen. Utóbbi esetben tehát begyújtja a rakétákat, ha valami egy picit is nagyobb számítást igényel.
-
somasz
Topikgazda
válasz thotzoltan #65241 üzenetére
WhoCrashed vagy bluescreenview progival vagy event viewerrel meg kéne nézni, melyik driverrel van gondja. Szerintem wifi vagy bluetooth energiagazdálkodása nem tetszik a rendszernek.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
tylerddd
veterán
Hello! Latitude 7490-nél az i5 8250U proci olyat produkál, hogy töltőre dugva hatalmas kilengéseket csinál, míg töltő nélkül tökre elvan 1Ghz alatt. Ezen a videón tökéletesen látszik, kb. a felénél húzom le a töltőről. Gondolom ez nem normális?! Ha igen, akkor OK, de ha nem, mi lehet az oka, minek érdemes utánanéznem?! Köszi!
-
Immy
őstag
sziasztok,
rendelek amazonról tápegységet, ha valaki akar, még csatlakozhat és megosztozunk a szállítási költségen.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Humbucker
senior tag
az a fura hogy beírom youtube-ba hogy Dell vostro 15-5567 és csak olyanokat dob ki hohy Dell inspiron 5567. Létezhet hogy ez valójában inspiron és nem Vostro, csak az eladó írta ki rosszul?
-
pohár
félisten
válasz suhi84 #65234 üzenetére
bolt lényegében mindegy, hogy milyen, mert célszerű egyből a szakszervizbe bevinni/beküldeni/kihívni javításra, a boltnak vásárlás után köze nem lesz hozzá
a gép viszont jó, főleg ennyiért, és onsite-os garival...
-
pohár
félisten
válasz suhi84 #65229 üzenetére
ezek már kifutott modellek, új készlet nem lesz belőlük, addig csapj le rá, míg van készlet...
-
suhi84
tag
Köszi!
Csak az a gyanús, hogy van többféle variáció és egyiknél sincs konkrét cikkszám.
Feltettem a kérdést, azt a választ kaptam, h nem egy típus számon vannak, de akkor miért nincs kiírva mint kb bárhol?
Ha mondjuk ők bővítettek egy notit az nem jár garivesztéssel?[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Pyttawrx #65225 üzenetére
Értelek. Csak arra reflektáltam, hogy a kiválasztott gépnél nem az U-s CPU a limitáló tényező (CAD programokhoz), hanem a DC-ben futó memória, a gyors SSD és leginkább a dedikált VGA hiánya. bár ez utóbbi nem is akkora gond, ha a többi dolog rendben van. (Saját tapasztalat, "terepi" CAD-ezeshez vettem a 7270-et egy éve, és némi "tuning" után erre teljesen alkalmassá is vált - a picurka méretét meg egyenesen imádom.)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Humbucker #65224 üzenetére
Az a legnagyobb baj az ilyen HDD-s / egy memóriamodulos gépekkel, hogy mire tényleg "használhatóvá tuningolod" (még egy memóriamodul a DC miatt, nagy kapacitású, gyors SSD - nem a bóvli 7900 forintos Kingston) már rég nem 120 ezer forintba fog kerülni, hanem legalább 150-be. Ennyi pénzt viszont nem szabad egy gari nélküli gépért kiadni...
Szerintem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Pyttawrx #65222 üzenetére
Autocad-re ezeket a 2 magos U-procis gépeket lehet használni, egy feltétellel: kell egy második 8GB-os memória modul bele, mely képes dual channelben futni a gyárival. Egy modullal tényleg "szaggat" minden, kettővel simán fult az én E7270-emen is, 6300U-val.
-
Gemini1
csendes tag
Szia!
Ezt találom vonzónak: https://www.notebook-alkatresz.hu/dell-latitude-e6410-akkumulator-6600mah-p87924-m294603 -
Bib
őstag
Sziasztok ! Egy öregecske E6410 -hez szeretnék akkumlátort. Tudtok ajánlani utángyártottat ami jó esetleg linket?
Köszi -
Humbucker
senior tag
Dell Vostro 15-5567 i5 7200U 8gb ddr4-es laptopról mit kell tudni? Bevállalható 120.000ért vagy ennyiért van jobb vétel is?Illetve mire figyeljek oda?
-
Gemini1
csendes tag
videokártya....
-
Gemini1
csendes tag
Nincs benne külön videó kártya....
-
somasz
Topikgazda
válasz sültkrumpli #65208 üzenetére
Van benne nvidia kártya? Azok szoktam meghalni bennük.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Gemini1
csendes tag
Közben beszéltem a tulajjal,nagyon pozitívan áll hozzá,visszavásárolja.
-
Gemini1
csendes tag
Igazad volt.....mind a kettő jó neki ,mert 19,5 v...3,34A/462,A
Akkor elképzelhető,amit vettem kuka -
Gemini1
csendes tag
Teljesen lelassulva vánszorog a gép....szerintem amit vettem töltőt nem adja le azt a teljesítményt,kondi kiszáradva vagy hasonló.....bedugom világít a led kijelző.....
1 perc alatt bootol,amúgy meg 21mp
Lehet,hogy tényleg rosssz....a tulaj rég nem használta....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest