Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha másik ablakba kattintok, pár másodpercre megfagy a touchpad. Járt már így valaki?
-
pohár
félisten
válasz undercover #64296 üzenetére
ártani nem árthat, nehogy rövidre zárj valamit
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ispy
veterán
Mi most a legfrissebb bios?
A 7490 zaklat, hogy frissítsek, de nem rakja fel valamiért (most 1.9.3 van fent).
update: megoldottam, kézzel lejött a weboldalról (1.10)
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
pohár
félisten
válasz undercover #64294 üzenetére
igen, az akku fölött van neki bővítőhely, az alját meg csak 1 csavar tartja, nagyon könnyű leszedni
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
undercover
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell 7559-es notim, képes leszek belerakni egy ilyen SSD-t?
SAMSUNG 860 EVO 500GB MZ-N6E500BW M.2 SATA SSD?
Elvileg az ilyen sata csatlakozós ssd működhet vagy tévedek? A segítségek előre is köszönöm.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Stimpy001
aktív tag
Sziasztok! Ma reggel vegre megjott az uj XPS 15 7590 (i7-9750H/16GB/1TB/1650/OLED) gepem viszont nem hajlando sleep modeba menni out of the box.
Ha manualisan kuldom sleepbe 10-15 masodperc utan egyszeruen rebootolja magat, vagy nem hajlando felebredni es csak a power gomb hosszan nyomvatartasa segit.
Valakinek valami otlet?
BIOS es az osszes driver naprakesz.
Koszi! -
törölt tag
Sziasztok!
Hasonló pittyenéseket csinál a 7577-em ma: [link]
Mi okozhatja? Egész nap nem vagyok megelégedve ma amúgy a teljesítményével, lomha az egész rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz Faterkam #64285 üzenetére
Ez nem a gép hibája, a hálózati beállításaidat kell felülvizsgálnod. Ha nem megy, akkor lehet a wifi kártya nem támogatja. A jó hír, hogy azt cserélheted pl intel 7260-ra.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Faterkam
addikt
Dell 6420-al akarok csatlakozni egy okos TV-hez de az istennek se látja, hiába keres, nincs a listába semmi. Az én 6440-em rögtön megtalálja, és csatlakozik. Win 10 mindkettőn.
A 6420-on nincs ez a mondat ott!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Ice&Lime
veterán
Ha azt mondod, hogy egy kicsit régebbi i5-3340m-et kivált egy valamilyen u-s proci, állandó terhelésen, rendesen igénybevéve és mondasz is egy-két pédát, ami kiváltja munkára az m-es procikat, az jó volna.
Egyébként, laptop topikban többen is panaszkodtak az u-s procikra, hogy munkára szinte alkalmatlan.
A kicsit régebbi m-es prociknál ilyen probléma nem volt.
Csak ezért írtam. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Vajon mi lehet, ez a hiányzó driver?
-
aDic
tag
válasz Ice&Lime #64259 üzenetére
Nem igazán vágod ezt, úgy látom. Tök mindegy, hogy U-s vagy nem U-s, néhány 10 másodperc után minden ilyen vékony notebook-ba beáll egy termikus egyensúly és tartósan mondjuk 10W hőt tud elvezetni a hűtése. És mindegy, hogy 15W-os U-s proci, vagy 35W-os, akkor is csak 10W-tot tud elvezetni a hűtés, azaz akármilyen max. órajelet tud az adott processzor, akkor sem megy egy adott órajel fölé (mondjuk 3GHz), hogy ne melegedjen túl a gyártó által előre meghatározott hőfoknál. Innentől kezdve meg ugyanarra és ugyanolyan sebességgel tudod használni a 15W-os és a 35W-osra kalibrált procit is, sebességben köztük különbség gyakorlatilag nem lesz (persze, ha feltételezzük, hogy a CPU mag/szál szám megegyezik és ua.-ból a sorozatból való). Persze önámításnak meg lehet venni a 35W-os procit is, csak előrébb nem leszel vele.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Ice&Lime #64259 üzenetére
de 13"-ba a jóisten nem tesz bele neked nem U-s procit, hacsak fel nem találsz egy olyan hűtési módszert, amivel 40 fokon tartod a 4-8 magot, amire vágysz (mindezt ugye mondjuk 5W-ból, max ~50Whr-s akkuval perfekt üzemidővel)
BViktor8... vidd be szervizbe, kicserélik neked
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz BViktor8 #64257 üzenetére
Ha szerencséd van, csak kipattant, ha nem akkor a kis tartók letörtek. Ha óvatosan le tudod szedni, akkor nézd meg, ha garos, akkor talán a szerviz. Bár ha nem segítőkészek, akkor azt mondják, hogy ez nem törik le magától, ami nyilván igaz is, de hát ki az aki ezt el akarja törni. Nah de ez már csak hangos gondolkodás.
-
BViktor8
csendes tag
Köszönöm szépen mégegyszer. Erre a BIOS-os dologra majd ránézek. Most viszont előjött egy olyan, hogy ha az ESC gombot nem teljesen középen nyomom, hanem egy picit is a bal oldalát akkor kiesik. Erről nincs valami tudomásotok, hogy szériaprobléma vagy csak én fogtam ki?
-
BViktor8
csendes tag
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy a Latitude 5590-ben SIM kártyáról hogy lehet internetezni? A tálca megvan benne, bele is tettem a kártyát, letöltöttem és felraktam a DW5816e Qualcomm Snapdragon X7 LTE Firmware and GNSS Driver-t, de innen hogyan tovább?
A tálcán az internetelérésnél fel se ajánlja. -
Dhampir
félisten
válasz Pyttawrx #64247 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezt a honlapot nem ismerem, de majd utánanézek.
Az eBay-t azért pendítettem meg, mert aki segítene beszerezni, annak van PayPal lehetősége hozzá.OEM:
Persze, nagyjából sejtem, csak nehogy pénzkidobás legyen, ha netán gyenge minőségűt kínálnak (olcsó húsnak híg a leve alapon).[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Dell Latitude 5590-be honnan érdemes HDD cable connector 6NVFT + Caddy 6F7DD párost venni, ami biztosan jó minőségű és kompatibilis?
Ebay-en akadnak OEM-ek, de a gyári biztosabb lenne, vagy megfelelne az OEM is?
[ Szerkesztve ]
-
aDic
tag
válasz Ice&Lime #64242 üzenetére
A 13"-ban még az U-s procit sem fogod tudni néhány másodpercnél tovább max . frekvencián használni, akkor minek bele még nagyobb (értsd még több hőt termelő) proci?
Nekem a 7490-esben a 8350U-s proci sem tud 20-30 sec-nél tovább 3.6GHz-en (ez a max frekvencia) járni, pedig alúl van feszelve 0.11V-al. Egy 13-as gépnek a hűtése még rosszabb, kár beleálmodni nagyobb procit azért, hogy 3 másodperc múlva olyan frekin járjon, mint egy U-s. -
pohár
félisten
ha jó a 14" is, akkor az 5491-es Latitude-ökben 8400H és 8850H van, de többet én sem nagyon találtam ebben a méretben...
-
HARDVERAPRÓD
Engem pont nem zavar, hogy U-s proci, mivel így az akksi teljesítmény is elég jó, ez a több éves hp-m is 4-5 órát bír, használat mellett. Nem grafikai, vagy tervezői felhasználó vagyok, szerintem ameddig nem megy tönkre nem cserélem le. A kövi notim is HP vagy DELL lesz 13"-14"
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
(#64237) bazsi83vp: (#64238) Pyttawrx:
Köszi!
Azért a 8GB hiányzott, általában 5 - 5,5GB szokott mindig használatban lenni vele. Pláne, hogy a firefox "szépen" nagyon megemelte a ram igényét mostanság. -
orc88
őstag
Kicsit off, de a "hivatalos" táska topic elég kihalt.
14"-es latitudehoz keresek táskát 10E Ft körül, van valakinek tapasztalata ezzel a táskával? Esetleg tudnátok ajánlani bevált tipust ebben az ár kategóriában?
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
Dhampir
félisten
válasz BViktor8 #64224 üzenetére
Alternatív barkács megoldás második SSD-re (5591, de szinte ugyanolyan, ha nem tévedek):
Az eredeti hozzászólásban.
-
Ice&Lime
veterán
Lett bele téve 2db 1600-as ddr3l-es, lefutott egy rakat memória teszt, dell memória önteszt-a rövid és a hosszabb is, egy windows memória teszt és egy 10 perces aida64 memória teszt és ellenőrizve, hogy dualban megy-e és látja mindenhol a 8 GB-ot.
Eddig megy vele.
Viszont az lenne a kérdésem, hogy ez a gép (e6320 - nem összetévesztendő a 6230-cal), tehát 6320, elméletileg a dell pdf szerint és az intel i5-2520m inteles adatlap szerint is DDR3 1066/1333-at kezel.
Viszont, aida64 és a windows 10 task managerben, memory, speednél is 1600MHz-et ír.
Ez hogy lehetséges szerintetek? Nem kéne levinnie 1333-ra?[ Szerkesztve ]
-
BViktor8
csendes tag
Sziasztok!
Egy Latitude 5590 boldog tulajdonosa lettem, konkrétan ezé a fajtáé: http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-latitude-5590-n062l559015emea-win1p-laptop_39016-adatlap.
A kérdésem az lenne, hogy ebbe az m.2 SSD mellé lehetne-e egy 2,5"-t? Olvastam valahol hogy a beépítő keret benne van, de a SATA kábel már nincs és olyat is láttam, hogy egyszerre csak az egyik fajtát lehet. Tudnátok segíteni esetleg, hogy melyik az igaz?Előre is köszi!
-
somasz
Topikgazda
válasz lsebestyen #64222 üzenetére
Jó hozzá!
yanna: hogyne!
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
lsebestyen
addikt
Hali!
DA130PE1-00 tápegység/töltő jó az e6540-hez? Neten több helyen is írják, de biztosra mennék. Alapvetően a pro3x dokkolóba lenne bedugva. Ez a darab érdekelne.
-
yanna
addikt
Srácok! A Precision M4700/6700-al kompatibilis dokkoló jól gondolom, hogy az M4800/6800-al is kompatibilis?
-
rammstein99
csendes tag
-
pohár
félisten
válasz Multibit #64218 üzenetére
ó basszus, én is most látom, felcseréltem 2 számot a modellnévben
ez a jó link
-
-
pohár
félisten
válasz Ice&Lime #64216 üzenetére
hát elvileg pedig ezek jók az E6230-hoz... a szervizben mi is ezek alapján keressünk a RAM-okat az ügyfelek gépeibe, eddig baj nem volt velük
-
Ice&Lime
veterán
(#64213) Pyttawrx: köszi!
(#64215) pohár: szerintem nem, mivel amiket linkeltél azok már ivy-s arch. 1600-as ramok, ami nekem van az sandy-s és 1333-as és valószínű, hogy a sandy-s nem kezeli az 1600-asokat, a hp pdf-jében is csak 1333-as van megadva.
-
pohár
félisten
-
bazsi83vp
senior tag
válasz Faterkam #64155 üzenetére
De, van választék. Nekem speciel egy Samu 860 evo hasít hibátlanul az msata foglalatban az E6540-ben.
Itt viszont a tiédről folyt a diskurzus és abban is megy.
Hogy megéri-e a sata helyett? Nos, így a merevlemez is a gépben maradhatott külön HDD caddy nélkül. Ha pedig ne adj isten idő előtt meghalna a gép: egy faintos kis házikó és lesz egy gyors, minimálisan méretesebb pendrájvom.(#64198) Pyttawrx - A ddr3l az nem fog elfüstölni a +0,15V többlettől, ellenben a simánál nem garantált az alacsony feszültség melletti stabilitás. Én így értelmezem.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Ice&Lime #64209 üzenetére
Nem nem találkoztam még olyannal, hogy elindul és 2 nap múlva befagy, kivéve ha elromlik, de az már más eset. Hát igazából vannak tesztek, de szerintem használd youtube, meg excel, chrome stb, ha baj van azért az előjön terhelésnél. Én sosem tettem így külön ezért tesztet. Ram teszt (memtest 86) de ezért kell, hogy jó- a ram, illetve a dellnek is van saját teszt progija, bootolásnál f12 ott a diagnostic, majd a ram teszt.
-
Ice&Lime
veterán
válasz Pyttawrx #64208 üzenetére
Akkor talán ilyen egyszerű, olyan nincs véletlenül, hogy elindul de valami közben befagy hogy mégsem szereti azt a típusú ramot vagy ram párost?
És van rá valami összetett gyors önteszt kifejezettem a ramokra, hogy összességében oké? Ami nem több 10-15 percnél teszt.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz Pyttawrx #64198 üzenetére
Most ez alapján eddig az jött le, hogy elméletileg lehetne ddr3L-es is, mert de ott sem mindegyik, hogy van olyan ami mindkettőt tudja.
Viszont akkor talán az biztos, hogy 1600-at nem kezel, mert a pdf nem írja, nem tér ki rá, mondjuk másra sem...Szóval eddig annyi a "biztos", hogy 1333-as ddr3 vagy ddr3L, de abból csak az amelyik mindkát feszt tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest