Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz Ablakos #75031 üzenetére
Köszi. Én is olvastam ilyet, csak nem konkrétan az e6x30-as típusról. Ezért érdeklődtem hátha valaki meg tudja erősíteni, vagy cáfolni. Jó lenne tudni, hogy egyáltalán nem tud USB 3-ról bootolni, vagy csak bizonyos típusokat nem kezel. Feleslegesen nem szeretnék másik házat is venni, ha azzal sem menne.
-
pohár
félisten
válasz Ablakos #74735 üzenetére
az a komoly, hogy ST-re legenerálva egy garis lejelentést is feldobja mind az 5 elérhető színt hozzá...
az LCD hátlap az Fog Gray, talán a palmrest/touchpaded is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
Csepy
őstag
válasz Ablakos #72426 üzenetére
Mindig divat a legújabb Windows-t szidni. Anno a Vista volt a szar (sosem volt szar, csak kellett egy jó gép alá, soha semmi gondom nem volt vele XPS M1330-on), aztán a 7 után a 8 volt rossz (tény, szokni kellett, de sokkal fejlettebb volt, mint 7), aztán a 10, hogy minden rossz benne, aztán most a 11.ű
Nekem semmi bajom a 10-zel, de a 11 sokkal intuitívabb, és gördülékenyebb, jobbak az rendszeranimációk, élvezetesebb használni, mint a 10-et, és már tudja natívan kezelni az androidos alkalmazásokat. Igaz, én insider dev channel-en vagyok (build 25211).Persze másnak lehet más a tapasztalata.
Regards: Csepy
-
tylerddd
veterán
válasz Ablakos #72301 üzenetére
Nem tudom, hol szívja be, de logikusan baromira fel fog melegedni a kijelző és a billentyűzet is. Dokkolót kell venni, ha így akarod használni a gépet, az a legtisztább. Vagy csinálsz egy .bat fájlt, amivel kikapcsolod a kijelzőt. De szerintem ha lehajtod, akkor is melegedni fog.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tpeter77
addikt
válasz Ablakos #71771 üzenetére
akkor segíts kérlek, ez a service tag: C3RY3M3
Beírom ide az azonosítószámot és hol lelem meg a részleteket? -
tpeter77
addikt
válasz Ablakos #71755 üzenetére
szia,
Erre a linkre gondolsz? Mert itt be tudom írni a Service Tag-et vagy a gyári számot, de az oldal jobb szélén "A termék műszaki adatainak megtekintése" likre kattintva nem látom a pontos adatokat: processzor, akku, memória, ssd... amikre kiváncsi lennék azok nem jelennek meg.
Vagy máshol kell keresnem?[ Szerkesztve ]
-
eladohardver
őstag
válasz Ablakos #71709 üzenetére
Ha kivette az aksit, nem sok mindent... elektrosztatika... Esetleg maradhat kondiban fesz... az megcsaphatja...
Szvsz *uziskodàs a földeléssel a csuklòdon valò szerelgetés... nem sok értelme... beakadsz... stb¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
SzaboZE
addikt
válasz Ablakos #71672 üzenetére
Nem. Ha van USB3, akkor oda lehet USB-s gigabites kártyát tenni. De ennek csak akkor van értelme, ha tényleg ki is használnád a nagyobb sávszélességet.
Tothgera30: nagyjából hasonlóan néznek ki a billentyűzet mechanikák, de szokott szériákban eltérni picit a forma, a méret, ami miatt már pont nem csereszabatos. Világítós és nem világítós például totál különbözik. Szóval ki kell fogni, hogy pont ugyanolyan legyen.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Csepy
őstag
válasz Ablakos #71672 üzenetére
Nem. A kapcsolat maximális sávszélességét az ethernet chip vezérli, amit nem cserélsz ki, mert még, ha BGA-znád is (amit tudti nem fogsz), nem lábkompatibilis 99.99...% a Gigabites chippel.
Sőt, nagy a valószínűsége, hogy a 10/100-as még sima PCI kapcsolaton kommunikál, míg a Gigabites pci-expresszen.Regards: Csepy
-
HARDVERAPRÓD
válasz Ablakos #71546 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem megfelelő, de az asus topicban is beírt 1 típust. Ezért írtam azt, hogy van erre külön topik és ott van több márka több típusa ajánlva is az összefoglalóban. Plusz ha kitölti ott a kérdéssort, akkor pontosabb segítséget is kaphat Ez topik másra vonatkozik inkább. Ha már kapott ajánlást és van 1 vagy több konkrét típus akkor megfelelőbb lehet ez a topik. Tehát azért írtam, hogy segítsek, gyorsítsak a segítség kérésén.
De ha már beírtál, akkor írhattál volna neki te is tanácsot, de az nem jött.
A másik topikban már kapott 1 irányt.
Hidd el a jó szándék vezérel és nem a kötekedés.
Szép estét[ Szerkesztve ]
-
Csepy
őstag
válasz Ablakos #71352 üzenetére
Annál is van "jobb"/modernebb, igen, Intel AX210 WiFI6E/Bluetooth 5.2. Persze ahhoz Wifi6E kiszolgáló is kell, mert bár viddzafelé kompatibilis, de akkor minek vegye az ember, ugye...
A killer az intel AX200 alapú, ami WiFI6/Bluetooth 5.1, 2:2 antenna-leosztásban, ami az egyik legjobb wifi kártya, ha nem a legjobb WiFI6 kártya (az AX200, nem a killer, igazából alig van különsbség.)
[ Szerkesztve ]
Regards: Csepy
-
Krystal_s
addikt
válasz Ablakos #70481 üzenetére
Kipróbáltam csak, mert nem jó a Firefox működése olyan esetben, amikor 1-2 oldal miatt már abnormálisan sok memóriát eszik és az adott oldalak bezárása után sem szabadítja fel. Ilyenkor ne irkáljon ki az SSD-re akár 10 GB szükségtelen dolgot pár nap alatt. (amit már megnéztem, azt nem fogom újra) A 4 GB-ra korlátozás megmutatta, hogy csak a böngésző hogyan képes működni. Nem volt neki elég a 8 GB RAM + 4 GB virtuális.
150-es netnél szinte nem is kellene a böngészőnek lapozófájl. A RAM-ba állítva pedig gyorsabb még a legjobb SSD-nél is.fcby: A dual channel 4 GB + 4 GB-nál nem lenne gyorsabb a 8 GB + 4 GB?
-
-
Csepy
őstag
-
Badboys
őstag
válasz Ablakos #70075 üzenetére
Szerintem semmi más nem áll mögötte mint vegyél másikat. Folyamatosan azt pofázzák környezetvédelem na pont ilyen intézkedésekkel tesznek az egészre. Azért eléggé gusztustalan egy 2 éves gép még garanciális és ilyen problémába ütközik. Igaz nem törte magát a Dell a frissítések terén a Ryzenes gépnél.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Ablakos #64547 üzenetére
Mert tamagocsiként tekint rá. Azért vetted, hogy babusgasd, vagy azért mert (ki)használni szeretnéd? Minden egyes állítása megkérdőjelezhető.
● ne töredezettségmentesítsd az SSD-t:
Minden modern rendszer felismeri a szilárdtest meghajtókat, és aszerint állítja be a karbantartó programjait(defrag, trim, stb...)
● kapcsold ki a hibernálást:
Miért? Értem én hogy hamar beröffen a rendszer egy SSD-ről, de ha megvan nyitva pár doksi, WEB oldal, egyéb program, akkor nem kell mindet újra betölteni, tényleg ott folytathatod ahol abbahagytad. Nem mellesleg a sleep meg nem zavarja? Általában hibrid alvás az alapértelmezett, vagyis a memóriában tart mindent, de mellette le is menti a memóriaképet. Mert ha közbejön egy áramszünet, vagy lemerül az akkumulátor, akkor is úgyanúgy ott folytathatod ahol abbahagytad. Még így se tudsz számottevő írást belerakni, ami korlátját jelenteni. Számoljunk nap 5 hibernálással, és 8GB RAM-al, az napi 40GB. Hozzácsapunk még napi 40GB-ot(ami erős túlzás egy átlagos használónál), és az jön ki hogy évtizedek alatt fog degradálódni. Hol lesz a géped(háttértárad) 10 év múlva?
● kapcsold ki a virtuális memória fájlját
De miért? Nem azért vettél gyors háttértárat, hogy amikor elfogy a memória és swappolni kezd a rendszer az minél kissebb idő/teljesítmény veszteséget okozzon?
● lehetőleg minél kevesebb mindent tárolj
Már írtam a fenti link példáját, de az itteni SSD teszt is azt mutatja, hogy nem tudsz annyit írni rá hogy attól pusztuljon meg. Elöbb avul el erkölcsileg.
● kapcsold ki a SuperFetch opciót
Nem is értem hogy kerül ide ez a funkció. Statisztika alapján még az elött a memóriába tölti a gyakran használt fájlokat (programok, fügvénykönyvtárak), még mielött szükség lenne rájuk. Ennek miköze a az SSD íráshoz?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
embe
nagyúr
válasz Ablakos #64505 üzenetére
Én is töltőről használom. Szerintem a costum beállítás jó erre. Én belőttem 70-80%-ra. Így e-között tartja az akku töltöttségét.
Telók lithium akkujáról szóló több cikk is kb. ebbe a sávba teszi az ajánlott töltöttségi szintet.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
wwhy
veterán
válasz Ablakos #64306 üzenetére
Nem, szép zöld pipa a végén.
Közben annyira leszűkítettem a problémát, hogy ha bármit rádugok USB-n, mindegy melyik portra, akár az USB-C-re is, vagy azonnal vagy pár perc múlva jön a fagyi. De ugyanakkor bármilyen rádugott eszköz nélkül, random is lefagyGaris a gép, melyik szerviz ajánlott?
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ablakos #64156 üzenetére
Akkor csak pár százalék javulást hoz a single channel helyett a dual. Esetleg a memória mennyiségének növekedése (ha a meglévő mellé teszel egy ugyanolyat) hozhat még némi javulást bizonyos, memóriaigényes programokkal.
Nálam a 7270-nel a gyári 1 db 8GB-os RAM esetén az Autocad akadozott, darabos volt (használja a VGA-t is rendesen), a 2x8GB-tal meg nem lassabb észrevehetően az adatlapomon lévő asztali gépemnél, tökéletesen lehet rajta dolgozni.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ablakos #64145 üzenetére
Nem tudom milyen géped van, de ha nincs dedikált VGA-d hanem csak a CPU-ba integrált (ami jelenleg egyetlen csatornán osztozik a RAM-on a CPU-val), akkor brutálisat javul a gép teljesítménye a dual channeltől.
Saját tapasztalat: Latitude 7270
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Obyboy
addikt
válasz Ablakos #62174 üzenetére
Mindegyik beállítási lehetőség más más használati módhoz van kikatlálva. Attól függően, hogy mennyire hordozod a gépet.
- Adaptív: próbálja kiismerni az aksi használati szokásaidat
- Standart: ha töltőt kap fullra tölti az aksit
- ExpressCharga: lehető leggyorsabban maxra tölt
- Primary AC: ezt mikor próbáltam akkor simán fullra töltött majd kiírta hogy nem tölt, úgy éreztem ugyan azt csinálja mint az adaptív és a standard
- Custom: te határozhatod meg 50 és 100 közt hogy meddig töltsön az aksi, jelenleg ezt használom belőttem a maxot 75%-ra így csak eddig tölti az aksit utána közvetlen töltőről üzemel."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
haxxika
senior tag
válasz Ablakos #59889 üzenetére
Egy olyan keretbe lehet belerakni a HDD-t, ami a DVD író helyére megy. Itt figyelni kell, hogy mekkora méretű a DVD író, mert nem mindegy hogy 12.7mm vagy 9.5mm-es keret megy be a helyére. Az író előlapját át lehet pattintani, és így úgy fog kinézni a gép, mintha nem is lenne változás.
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
BullZeye
veterán
-
somasz
Topikgazda
válasz Ablakos #59472 üzenetére
Régi szériákhoz hivatalos forrásból (dell szerviz) szinte lehetetlen új alkatrészt szerezni. Ezért. Van még a jófogás, vatera, hardverapro, ha betárazott valaki belőle, de ebayen mindig nagyobb a merítés.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz Ablakos #58882 üzenetére
"A gyártó ígérete szerint ezt a tárhelyet 250 MB/s mellett tudjuk olvasni, 220 MB/s sebességgel pedig írni. Az olvasási érték már nagyjából a második generációs SATA szabvány határát feszegeti. Ez talán nem is véletlen, hisz a meghajtó nem támogatja a legutolsó, már az elméleti, akár 600 MB/s átvitelre képes SATA 6 Gbps megoldást."
PH teszt.mi a baj? a géped sata3.0, az ssd-d sata 2.0
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
allein
addikt
válasz Ablakos #58547 üzenetére
De, érdekes mert utána megy. De vajon miért lehet ez? Korábban a netplwiz segítségével kikapcsoltam a jelszó beírását, de azóta volt friss telepítés. Nem tudom van-e bármi köze
Szerk: Igen- uefi, f12 és itt a pendrive kiválasztás után indult is a telepítés. BIOS-ban semmit nem piszkáltam Driverek is fent vannak, remélem command update letöltötte a könvytárat, ezután talált két alkalommal újabb drivereket. Jelenleg naprakész.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest