Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindenes24
junior tag
válasz Bogyó bá' #75151 üzenetére
Nem relevans, hogy mit ir ki, en a legnagyobb, 68Wh-t vettem bele, az 9 orat birt folyamatos videolejatszasos es masolasos tesztelesnel, 12 orat, ha csak szovegszerkesztot hasznaltam.
Az a bajom vele, hogy vagy SSD, vagy HDD mehet bele, a ketto egyutt nem lehet.
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
addikt
válasz Bogyó bá' #75149 üzenetére
Ez jó cucc, 5490-et meg 7490-et vettem ismerősöknek meg nekem is volt céges gépként, szeretni fogod és nagyon strapabíró darabok.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #75114 üzenetére
Na, megjött az "új" gépezet, kisebb döccenéssel, de alakul a kapcsolatunk.
Belső tisztítás, újra pasztázás után elfelejtették a venti csatiját vissza dugni. Megoldottam, de jeleztem az eladónak, hogy felbontottam a gépet, sérült a garancia matrica. Nagyon röstellte magát, és kaptam kárpótlásként 18 hónap IRÁSOS garanciát, mailben. Így gond nélkül betehettem az 512GB-os nvme SSD-met a 256-os mSATA helyére, és a 4G kártyámat is. WWAN működik, van SIM-foglalat, de antenna hiányában nem talál hálózatot. Másfél hónap múlva jön meg Aliról.
Sokkal, de tényleg sokkal gyorsabb, használhatóbb mint az öregecske e7270-em. Jó lesz ez!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
azbest
félisten
válasz Bogyó bá' #75135 üzenetére
félrefordíthatták
Valószínűleg 7.5W és 15W módban tud áramot leadni a rákötött eszköznek type-c csatin keresztül. A 7280 manuálja usb3 + dp videó vagy opcionálisan thunderbolt 3 portot írt a type-c-re. A thunderbolt tud 15W-ot leadni általában.
Milyen logó van a csatinál villám vagy D betű?Neten azt írják állítólag a thunderboltos és a sima usb-s is támogatja az usb tápot, de power delivery, 65W kell neki (lehet 20V 3.5A képes kell). Vagy hivatalos dell táp vagy valamilyen normálisabb egyéb is megteszi valsz [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
pohár
félisten
válasz Bogyó bá' #75129 üzenetére
esélytelen a kettő együtt sajnos, mert az SSD lefogatása a HDD-nek kialakított hely közepén van kb
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Bogyó bá' #75125 üzenetére
ha dobsz egy Service Tag-et, holnap már melózok, ránézek neked a WWAN-os LCD cover árára
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
senior tag
válasz Bogyó bá' #75117 üzenetére
A service tag alapján a támogatási oldalon meg tudod nézni a belepakolt alkatrészeket (termék műszaki adatainak megtekintése), ott jelölhetik úgy a fedlapot (LCD Back Cover), hogy van-e antenna előkészítés. Az 5491-em esetében - amiben van wwan kártya - az alábbi szerepel: 320-BCJW : Non-Touch FHD LCD Back Cover with WLAN/WWAN antenna.
No money, no honey.
-
teptep
senior tag
Más videókban már egyértelműen látszik, hogy a WLAN kábel mellett a WWAN kábel csatlakozói fityegnek.
-
teptep
senior tag
Ha nincs benne WWAN kártya, akkor szerintem antenna sincs benne. Igaz az ebay-en együtt forgalmazzák WLAN WWAN ANTENNA KIT néven. Ebben a videóban nem látom tisztán, hogy ott van-e az antenna kábel?
-
teptep
senior tag
-
Francia91
veterán
válasz Bogyó bá' #73789 üzenetére
Én az M6800-ast valamilyen AUO panellal vettem, az M4800-as panelja után fakó az egész. Utánanéztem, 60% NTSC panelről van szó. Majd utánanézek, milyen jobb minőségű panelek vannak M6800-ashoz (ami 30 pin eDP csatis, mert olyan az M6800-asom)
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
ViZion
félisten
válasz Bogyó bá' #72835 üzenetére
szia, nekem is ram kérdésem van.
8 gb mellé a 4 gb mennyire pronléma? ez ilyen sulis gép, excel, ilyesmik. nem játékra, nincs is csak igp.
chrome is eszi a ramot, classroom, meet, mittudomén mik futkosnak, sokszor egyszerre. asszony laptopja gyengébb procival, 8 gb rammal nekem döcögősnek érződik, az asztali gépem után. szerinte jó az. Gyerek dell 7450-es laptopba a 8 mellé 4 gb raknék, vagy 8 illene? de kihasználja azt?
köszönömHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
lsebestyen
addikt
válasz Bogyó bá' #72024 üzenetére
Van pár féle kijelző, amivel lehet rendelni, még 720p TN is. Félkövérrel szedett szerintem jó is lenne. Bár a mysoftnál ennyire nincs részletezve, de gondolom cikkszám alapján ők ki tudják nekem keresni.
14-inch 16:9 HD (1366 x 768), anti-glare, 220 nits, 45% NTSC
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-glare, 250 nits, 45% NTSC
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-glare, 300 nits, 100% NTSC, touch
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-reflecive, anti-smudge, 400 nits, 100% sRGB, Super Low Power
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-glare, 300 nits, 100% sRGB, SafeScreen (privacy screen), touch -
-
törölt tag
válasz Bogyó bá' #70325 üzenetére
& Csepy
2020 májusában vettem a kis notit, nagyon jó állapotban volt az akksija.
Valószínűleg a sok kábelen lógás tett be neki abban az 1 évben (idén áprilisban cseréltem), mert az akksi egyik napról a másikra halt meg. Nem púposodott fel, csak kampec lett neki.
Egy tizessel lett volna olcsóbb utángyártott, de inkább áldoztam rá.
Az új akksinál már figyelek rá, hogy inkább akkuról menjen és kritikus töltöttségnél teszem csak töltőre.
Használok rajta Linuxot is, ott mintha gyorsabban merülne, de nem extrém módon. -
Csepy
őstag
válasz Bogyó bá' #70091 üzenetére
az E7270-re van 2.0-ás frissítés.
Ne a BIOS-t, frissítsd, hanem a TPM firmware-t, innen, ni.A scriptelt telepítőt linkeltem feljebb. Anélkül a proci nem lesz elég az Exx70-es sorozatú latitude-okban. A scriptelt telepítővel épp tegnap este telepítettem egy E7470-re.
Bármi nem megy ezt követve, rosszul csinálsz valamit, mert nekem ment ugyanezen a családon, a legapróbb megakadás nélkül.
[ Szerkesztve ]
Regards: Csepy
-
HARDVERAPRÓD
válasz Bogyó bá' #70089 üzenetére
Sokan nem szeretik a win11-et, de itt egy módszer, ha annyira szeretnéd telepíteni.
[link] Én tuti kivárok... ezt azért fura, hogy én írom le, mert pl iphone-omra mindig dev béta rendszert teszek. Windowsnál nem vagyok ilyen "bátor". a Win 11 még szerintem nincs kiforrva, és sok hibája van. kinézete jobb szerintem, de más orbitális funkció különbség nincs a win 10-hez képest. -
HARDVERAPRÓD
válasz Bogyó bá' #68766 üzenetére
Szia, ahogy kolléga írja, ez teljesen normális jelenség, ugy mivel nem volt használva, így is kezdhet meghalni a cella. 2-3x le kell meríteni, meg feltölteni, hogy gatyába rázd a cellát. az is lehet hog ki fog jönni még több elhasználódás, aza z a cella megadja magát.
De azért az az 5 óra nem mondhaó rossznak[ Szerkesztve ]
-
ddmb
aktív tag
válasz Bogyó bá' #68293 üzenetére
van egy ilyen hogy "Energy Smart" de az "Off"-on van, áttettem "On"-ra, de úgy se lett jó lehet, hogy ezek nem kompatibilisek?.... gondolom a laptop BIOSában nem nagyon lesz erre beállítás
Az "Input Source" menüben "Auto Select"-en volt eddig, áttettem "DisplayPort"-ra, de ez se segített
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
-
VikMorroHun
őstag
válasz Bogyó bá' #67746 üzenetére
Köszi, találtam olyan beállítást, amivel teljesen kiirtottam a rendszerből az alvó üzemmódot (a Windowsból el is tűnt ez a lehetőség). Kicsit ugyan túlzás (pl. a fedél lehajtásakor maradhatott volna az alvó állapot), de ha neki ez kell, hogy üzemben maradjon, amikor üzemben kell maradnia...
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
pohár
félisten
válasz Bogyó bá' #67741 üzenetére
pedig az alsó is gyári DELL-nek tűnik, hacsak nem valami jó hamisítvány... (cikkszám alapján legit)
vagy csak hibásat kapott
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Bogyó bá' #67660 üzenetére
tőlünk is vittek egy fully kitted 9500-s XPS-t ~3200€-ért (i7, 32GB RAM, 1TB SSD, GTX 1650, 4K touch display), fú de mocskos szép gép... és még bele kellett rakni plusz 1TB NVMe SSD-t emberünknek, alig mertük megbontani, nehogy még véletlenül is valami kárt tegyünk benne
-
eastsider
nagyúr
válasz Bogyó bá' #67236 üzenetére
Hú köszi
Én is csak azért vettem észre, mert eldeformalta a házat, brutál fel van puposodva
De lehet kicserélem és eladom. Ott a céges zbook 15 g6..+1 mi szivhatja az akkut? Ha nincs töltön és csak altatom pár perc alatt lemerül a kövi ébresztés után.. ha csak simán lehúzom egész jól bírja...
vagy ez a púpos akksi miatt van ?[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz Bogyó bá' #66513 üzenetére
ha már hőmérsékletek:
Nem igazán tetszik nekem, amit a Precision 5530 csinál. Ha töltőn van és úgy indítok számításigényes feladatot, akkor iszonyatosan el tudnak szaladni a hőmérsékletek.
Már egy full HD Youtube videónál is felmászik 90 fok fölé (!!) miközben a feladatkezelő csak 40% körüli CPU kihasználtságot mutat. Ilyenkor engedi max. órajelen pörögni a magokat, ami nagyon durva hőmérsékletekhez vezet. [kép]
Ha nincs töltőn, akkor szépen visszaveszi az órajeleket és egyből normalizálódnak a hőmérsékletek is. Nem gondolom, hogy engednie kellene ennxire magas értékeket, hamarabb le kellene szabályoznia a CPU-t. Vagy rosszul gondolom? -
KISDUCK
addikt
válasz Bogyó bá' #66495 üzenetére
+1 a dual channelre, én igp-t még egy mobil trinity apunál használtam játékra, de ott nagyon látványos volt a gyorsulás a DC hatására.
Gratula hogy sikerült hardveraprón szerezned még modult mellé. Én februárban próbáltam HA-on vadászni egy modult a meglévő mellé, de kikészítettek az eladók és inkább vettem egy kitet újan. Rakhatna a lapcsalád egy felugró ablakot HA-ra ami megnyitásnál jelezne, hogy üzletelés előtt mindenki tömje tele magát nyugtatóval.
-
ToBeY
nagyúr
válasz Bogyó bá' #65629 üzenetére
4k60hz nem tudom van értelme,de vennék 4k monitort,hogy tudjak filmeket nézni jó minőségben.Ezért kérdeztem,hogy 30Hz elég-e ehhez..
Tsebacsi: Van e-port plus II dokkolom azzal gondoltam a 4k monitort meghajtani.
A gépen E6440 szerintem elég erős hozzá,hogy 4k-ban filmezzek,youtubeozzak külső monitorral.CSak nem tudom,számít-e ez a 30Hz/60Hz filmezésénél netezésnél? -
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz Bogyó bá' #64964 üzenetére
az USB 5V-tal tölt
ez így önmagában nem igaz, gond nélkül tud 12V vagy egyéb feszültségen is tölteni USB kábel, a megfelelő input-output elektronikák megléte esetén. el tudom képzelni, hogy nem fogok ilyen átalakítót találtni, de én majdnem biztos vagyok benne, hogy létezhet.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Dhampir
félisten
válasz Bogyó bá' #64481 üzenetére
Néha már szinte rossz nézni a "spórolós" kihasználatlan gépéleket (már a hasznos visszajelző LED-ek sincsenek meg, a num gombról is leszedték régen), helyettük inkább a kilógós portsokszorozó megoldásokat erőltetik.
(#64477) DrojDtroll
Talán jobb lenne szervizbe vinni.
[ Szerkesztve ]
-
N-vidi-A
őstag
válasz Bogyó bá' #63839 üzenetére
Se Windows alól, se a funkció billentyűkkel nem állítja, látom, hogy a sáv, a csúszka mozog le/föl, de a fényerőt nem állítja.
Itt a fórumon a fényerő szóra rákeresve nagyon sok más Dell gép tulajnak ez a baja, de nekik általában régebbi driver megoldja a gondot, nekem eddig sajnos nem.
Igen, maxon van a fényerő, szinte biztos, hogy driver, mert telepítésnél és bios-ban jónak tűnik.
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
aktív tag
válasz Bogyó bá' #63822 üzenetére
Nekem szokott találni új szoftvereket. Viszont volt már olyan, hogy nem akarta letölteni, ezért a Dell weboldaláról kellett letölteni és utána telepíteni a szoftvert.
Beteszek neked képet arról, hogy néz nálam ki a Dell SupportAssist.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
HARDVERAPRÓD
-
HARDVERAPRÓD
válasz Bogyó bá' #63267 üzenetére
Az attól függ hol/hogy használod többet. Ha otthon vagy melóhelyen, akkor szerintem még nem, hisz van töltője. Pl van egy régebbi asus notim, amit kb 10-20 percet bírna, de nem veszek hozzá, pedig olcsóbb lenne, mivel csak otthon használom! A 80% még jónak mondható, főleg a 2-4 óra. Szerintem nem kell még.
-
Gizmo94
veterán
válasz Bogyó bá' #63267 üzenetére
80%-os gyári akkunál, ha nem létkérdés a hosszú akkumulátotos üzemidő, szerintem bőven nem érdemes még másikat venni. Igen sok időt fog az az akku még elmenni, mire leesik a kondíciója. De ez persze használat és igényfüggő.
Pyttawrx: Igen, HP dettó ugyanez, csak ez nem az a topik, így bár használok azt is, de ezért nem említettem.
-
david.magony
csendes tag
válasz Bogyó bá' #63180 üzenetére
Lehet, hogy csak valami placebo effekt nálam, de a fastboot opció 1mp-t javít a BIOS boot idején. Ennél a 10.8-10,7-nél lejjebb sehogy nem tudom vinni. Ahhoz, hogy a windows a lehető leggyorsabban kapcsoljon be mindent megtettem és így járok 24-25mp-es teljes boot időnél... picit szomorúnak tartom ezt mert a 4 éves középkategóriás asztali gépem boot ideje 10 mp alatt van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Asus Zenbook S16 OLED (AMD RYZEN AI 9 HX370, UM5606W) - 2026.12.14 -ig garanciális
- Dell Precision M6800/15.6"FHD IPS/i7-4810MQ/32GB/256GB SSD+500GB HDD!
- Keresek, vennék Dell E5550-hoz magyar világítós billentyűzetet, esetleg matricázhatót is (Í)
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest