Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Megérkezett az M6800 bestia. Van egy megjelenése, eddig bárhol kinyitottam mindenkinek az volt az első kommentje, hogy ez egy állat gép.
Viszont úgy tűnik, hogy egy dologgal nem tudok kibékülni, az pedig a hangja.@Somasz úr: szerinted kilehet szedni belőle a dedikált nvidia kártyát? Aztán csak a builtin intel gpu-ra támaszkodni?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Máté94
addikt
somasz Úr, és mindenki akinek DELL-es ismerőse van!
Itthonról lehetséges rendelni DELL DW1560-as WiFi kártyát rajtuk keresztül?
Nem tudok semmit sem a Dell magyarországi alkatrészárusítási elveiről magánszemélyeknek, hátha tud erről valaki valamit.
Minden válasznak örülök, köszönöm! -
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem van 2 éve egy Lenovo Miix 320 a legmagasabb kiépítésben (FHD IPS kijelző, 4 GB RAM, 128 GB tárhely), az az Atom proci "ereje" miatt kb. guriga taknyot sem ér, gyakorlatilag semmire nem használom. Egyedül az akkuidő, ami figyelemre méltó, sima netezéssel, olvasgatással simán 6 órát kibír.
E helyett / mellé vettem januárban itt a hardveraprón a 3 éves, használt Latitude 7270-et, amit azóta fel is tuningoltam rendesen: 16 GB RAM, 512 GB M2 SSD. Na, ez már használható "utazós" konfig. (GPS, 4G modem, ujjlenyomat olvasó, Smartcard olvasó, meg minden...)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Multibit
nagyúr
válasz c64fanhun #64990 üzenetére
Nem rég vettem a lányomnak egy Latitude E7470-est. Ugyanabba a családba tartozik, mint a tied, csak egy kicsit későbbi modell. Nem én fogom használni, tehát nem tudok majd első kézből információt adni a működéséről. Majd időnként érdeklődöm nála, hogy mennyire hangos és melegszik-e. Egy PM981-es m.2 NVMe SSD van benne, de alapjáraton egyáltalán nem melegszik (csak addig volt közöm a géphez, míg konfiguráltam).
-
c64fanhun
tag
válasz Multibit #64988 üzenetére
Én nagyon meg vagyok vele elégedve, kivéve azzal, hogy eléggé melegszik, és a ventilátor valami irtó hangos mellette. Persze ezt meg lehetne szokni, csak azok után nehéz, mikor semmi zaj nincs a szobában, hisz ssd van benne, mozgó alkatrész pedig nincs.
Egyébként csak azért kérdeztem, hogy másnak van e még tapasztalata vele, és hogy ugyan azt gondolja e mint én..? -
Ispy
veterán
Volt 2 in 1 gépem, igaz asus nem dell, aztán eladtam, mert semmi haszna nem volt, inkább egy 14-es noti és egy tablet.
Persze attól is függ mennyibe fájna, árat nem mondtál.
A 2 óra akkuidő manapság meg lepkefing, laptop és tablet esetében is, szvsz.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Dhampir
félisten
Jobban bízok az itteni szakértői válaszban.
Sohasem volt még dolgom az eMaggal, viszont egyéb boltok sem tudnak mindig pontos információkkal szolgálni. Például nemrégiben egy nagyobb üzletből buherált, átjavított jótállási jeggyel is akadt dolgom, amire a korábbi években még nem volt példa, talán emiatt is nőtt az óvatosság. Ilyen infókról egy ügyfélszolgálat előre feltehetően semmit sem tudna mondani, csak az adott kereskedelmi egység helyszínén derülhet fény dolgokra.
[ Szerkesztve ]
-
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból kérdezem, kinek mi a véleménye a Latitude e7450-ről. Ilyenem van már fél éve. -
IOX
tag
Bocs, tablet a Dell venue 11 pro 7139
[ Szerkesztve ]
-
IOX
tag
Sziasztok! 2019-ben érdemes venni Dell venue 11 pro 7139, 2 éveslaptopot? Az eladó szerint 2 órát tud menni akkumulátorról. Köszönöm
-
pohár
félisten
válasz Dhampir #64979 üzenetére
CHS-től is sok gépet vesznek, szóval hazai beszerzés lehet (egy szóval: igen)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
eMAG által forgalmazott, 36 hónap termékgaranciával, magyar billentyűzettel kapható Dell gépre érvényesíthető a hazai 3 év Dell szervizgarancia?
-
looser
addikt
Sziasztok!
Egy Inspiron 1525-ön szeretnék biost frissíteni, de mivel halott az akksi, nem engedi. A "/forceit" kapcsolóval sem (cmd adminként futtatva). Videókon úgy látom, működik, de itt valamiért nem. Windows 8.1 Pro, X64, lehet ez a gond?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Ringman
nagyúr
sziasztok!
ilyet használ valaki?
Dell Notebook Power Bank Plus (18,000 mAh) - PW7015Lvan esetleg helyette más alternatíva, ha ki akarom váltani a jelenlegi powerbank+powerbank töltő+65w-os laptoptöltő utazópakkomat?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
somasz
Topikgazda
-
GRaul
őstag
válasz gyulazsolti #64972 üzenetére
Köszi, ezt néztem én is. csak nem akartam várni rá. De rendeltem belőle 2db-ot
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
poopoo
csendes tag
Sziasztok! Dell precision m6600-as laptopomban hibás az alaplap és ebayről szeretnék rendelni egy új alaplapot. Az eredeti alaplap típusa: 04YY4M, de csak 0NVY5D eladó típust találtam. Sehol nem találok rá választ, hogy kompatibilis e az újabb alaplap a laptopommal. Tud valaki segíteni?
-
gyulazsolti
senior tag
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Ilyet hol tudok esetleg olcsóbban beszerezni Magyarországon mint itt?
https://www.vatera.hu/dell-latitude-e7440-bracket-hdd-keret-caddy-0wprm-2824180625.htmlKöszi
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
c64fanhun
tag
válasz gyulazsolti #64969 üzenetére
Tisztában vagyok, vele, pont ezért írtam hozzá a vírusirtós témát, meg ezeket win7-ig támogatták, 8-as driverek sem jöttek már.
Használtam még sokáig xp-t is 2014 után...mire lenne használva ez a laptop?
Ha ilyen netezés, kis minecraft, videó, filmnézés, és nincs sok felesleges dolog letöltögetve rá (erre kéne nagyon figyelni), akkor szerintem még egészen használható win7 is. -
c64fanhun
tag
válasz gyulazsolti #64958 üzenetére
A 6400.as latitude-mmal volt hasonló probléma. "Egyszerű" a megoldás, 10-es helyett windows 7. A 10-re már a dell nem adott ki drivert, csak a 7-re, a 620-asnál nem tudom mi a helyzet, de szerintem egy próbát megér, win7 amúgy is jobban fut, egy alap panda vírusirtó meg szerintem nem rossz rá.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Bogyó bá' #64964 üzenetére
az USB 5V-tal tölt
ez így önmagában nem igaz, gond nélkül tud 12V vagy egyéb feszültségen is tölteni USB kábel, a megfelelő input-output elektronikák megléte esetén. el tudom képzelni, hogy nem fogok ilyen átalakítót találtni, de én majdnem biztos vagyok benne, hogy létezhet.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
lenne egy fura kérdésem. tervezek beruházni egy all-in-one töltőfejre, 65W környékén, amint találok megfelelő típust. az említett töltőfejek USB-A és -C fejjel operálnak, viszont én szeretném tölteni az E7270-em is vele. type C 3.1 esetén a power delivery még rendben is lenne. vajon fogok találni olyan gyári Dell kiegészítő kábelt vagy adaptert, aminek az egyik vége USB, a másik vége pedig a hagyományos Dell töltő-csatlakozó? egyelőre nem jártam sikerrel. természetesen jó minőségű 3rd party termék is érdekel.
köszönöm előre is, ha van tipp
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hallador
addikt
válasz tylerddd #64960 üzenetére
Igen kell. Van amelyik ügyfelünk ilyet használ, és 130 wattos tápot adnak hozzá, ez meg tudja táplálni a notebookot is USB C-n keresztül már amelyiket lehet.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
tylerddd
veterán
Ez a dokkoló piszkálja a fantáziámat. Az érdekelne, és lehet hülyeséget kérdezek, de ennek mindenképp kell áram a működéshez vagy csak a laptop töltési lehetőségeként van rajta a tápcsatlakozó. Mert ugye tele a net USB-C hubokkal/dokkolókkal/átalakítókkal, amikhez nem kell nafta. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
KISDUCK
addikt
válasz gyulazsolti #64958 üzenetére
Hát a minecraft minimumjában intel hd 4000 van és az intel 945 chipset-hez elvileg a 950 tartozik mint grafikus vezérlő ami specifikációban jelentősen elmarad a hd4000-hez képest. A követelményben meg van adva az OpenGL 4.4 amiből a 950 az 1.4-es verziót támogatja. Szerintem nem fog futni azon az IGP-n.
[ Szerkesztve ]
-
c64fanhun
tag
válasz ritkaság #64954 üzenetére
A latitude 7450-em előtt ilyenem volt, egyébként imádtam, nagyon jó kis masszív gép
Én tank force-szal még játszottam rajt (telefonos wot-nak egy kopija), de ennél erősebbet nem ajánlanék rá tényleg...a nfs carbon nem ment játszhatóan.
Vice city és ilyenek oké, de már egy san andreas sem az igazi.
Ha tényleg játszani szeretnél, sajnos muszáj lesz lecserélni egy kicsit jobbra, egy 6420-ra, 6430-ra legalább, egyszerűen már túl kevésJa meg az enyémben a ramot 4gb-ra bővítettem, windows alatt nagyon megéreztem...windows 10 mg driverek és hdd miatt már használhatatlan volt, a 7 az gyönyörűen ment.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz ritkaság #64952 üzenetére
Ha mindenképpen ezzel a notival szeretnél WoT-ozni, lehetséges megoldás lenne egy eGPU - egy, a laptop Express Card foglalatához csatlakoztatható adapter, amelynek a segítségével lehet asztali gépekbe való videókártyát is használni, de igazából egyrészt a hordozhatóságot ez korlátozza (az adapternek és a videókártyának kell valamilyen külön tápellátás), másrészt szoftveresen sem egészen triviális a beállítás a helyes működéshez. Harmadrészt kb. annyiba (vagy már bőven többe) kerül ez a megoldás, mint amennyit maga az E6400 ér jelenleg - és annyiért, amennyit az eGPU-ra egy olcsó videókártyával együtt lehetne költeni, már van olyan asztali gép, amin tudomásom szerint* már szépen elfutna a WoT.
* Nem játszok vele, csak a gépigényből és felhasználói visszajelzésekből következtetek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz ritkaság #64950 üzenetére
Ránézve a World Of Tanks minimum rendszerkövetelményeire, a laptopban lévő integrált Intel videóvezérlő nem ugorja meg azt. (Minimum: Geforce 8600GT vagy Radeon HD4550 - noha mai szemmel egyik sem erős videókártya, az Intel GMA 4500MHD mindkettőnél sokkal gyengébb.)
Vélhetően ez az ok.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
• Gyártó: Dell • Modell: E6400 • Processzor típus: Core™ 2 Duo • Processzor számozás: P8700 • Memória méret: 2GB • Merevlemez méret: 250GB • Kijelző méret: 14" • Kijelző felbontás: 1280x800 • Kijelző típus: Anti-glare • Videokártya típus: GMA 4500 MHD
Ezzel a laptoppal szeretnék WOT-ot játszani. Hang van, de kép nincs a játékban, bejelentkezni betudok. Mit kellene állítanom, hogy legyen kép? Vagy ezzel a laptoppal nem tudom játszani a WOT-ot? -
orc88
őstag
válasz Pyttawrx #64854 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy Windows-specifikus a hiba, mert Linux alatt még mindig nem jött elő, Windowson pedig van, hogy már rögtön indítás után...
Újra rakni nem akarom a közeljövőben, szóval muszáj lesz együtt élnem vele 1 ideig.
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
Immy
őstag
válasz gyulazsolti #64940 üzenetére
Köszi, a cél az lenne hogy azt a súlyt megspóroljam
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Ðávid
aktív tag
válasz somasz #64934 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Ki fogom próbálni ezt a dolgot az akkumulátorral.Tehát processzort nem igazán van értelme cserélnem. Természetesen SSD-t használok (mSATA, Samsung 860 EVO).
Az alaplapról ki lehet deríteni szoftveresen, hogy melyik fajta? Vagy csak akkor tudom meg, ha szétszedem a gépet?
-
MaxxDamage
félisten
Szia,
Oda pl. ilyet [link] tudsz (ODD helyére) de méret az van több fajta.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Tudtok javasolni megoldást arra, hogy honnan tudok olyan takarólemezt/műanyagot szerezni, amivel eltudom rejteni a lyukat, miután kiszereltem a dvd olvasót a dell laptopból?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
pohár
félisten
lehet elég neki egy gyors zsanérmeghúzás, a gép hátuljánál, és a bottom door alatt vannak még csavarok a zsanérhoz, amit meg lehet húzni (többnyire ez megoldja egy ilyen fiatal gépnél)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
somasz
Topikgazda
Eszközkezelőből távolítsd el az akkut az illesztőprogramjával együtt. Egyszer töltsd maxra és merítsd le, lehet, csak elkalibrálta magát. Fontos, hogy ne csinálj ebből rendszert, mert a teljes ciklus nem tesz jót az akkunak.
i7-4940MX a max, sztem semmi értelme, drága. Az i7-4710MQ az nem rossz, látványos előrelépés sztem nem lenne egy 4910MQ-val sem.
SSD legyen mindenképpen. Csak eredeti akkut javasolnék.Ha eDP az alaplapod, akkor M2000M is belemegy, ha LVDS, akkor K2100M, K2200M a max.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
hallador
addikt
Javítani fogják helyszínen. Mondjuk azért az eléggé bajos ha egy ilyen gépnél már lötyög a zsanér sokat van hordozva a gép? Meg kell nézni, hogy onsite garos-e a gép, ha igen javítják ott helyszínen. A Latitude 5000-esek nagy általánosságban onsite garisok de lehetnek kivételek.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
RWD
tag
Sziasztok.
Elkezdett lötyögni a Latitude 5590-em kijelző zsanérja, kb 10-20 mm játéka van (sok). A laposra van 5 év helyszíni gari.
Kinek mi a tapasztalata ilyen esetben? Nem bánnám, ha tényleg a helyszínen megjavítanák gyorsan, yt videók alapján nem tűnik vészes beavatkozásnak. Vagy ilyenkor is elviszik, és addig cseregép?
Köszi -
MaxxDamage
félisten
válasz AssAssynn #64929 üzenetére
Dell esetén biztos nem.
G7-hez pl. van hivatalosan "Service Manual" is. [link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
AssAssynn
őstag
válasz MaxxDamage #64926 üzenetére
Köszönöm. Ez nem jár garanciavesztéssel akkor?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
pohár
félisten
helyszínre kimenős, és még a HDD/SSD-det is megtarthatod, amennyiben az hibásodik meg, nem kéri vissza a DELL a hibás alkatrészt
-
MaxxDamage
félisten
válasz AssAssynn #64925 üzenetére
Hátlap lekap, ventik 2 max. 3 bar nyomással (óvatosan, odafigyeléssel) kifúj (és lefog, hogy ne pörögjön feleslegesen - ez aktív használat mellett ajánlott 1-3 havonta 1x elvégezni) a pasztát meg 1 max. 2 évente ajánlatos cserélni (CPU & GPU) de azt fogja mutatni a hőfok is, amit nem érdemes megvárni.
G7-m újként a pasztázással kezdtem [link]
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
AssAssynn
őstag
válasz MaxxDamage #64911 üzenetére
Köszönöm. S hogyan ajánlatos megfelelően tisztítani?
laca891: Ma reggel sikerült az altatásból egérrel ébresztenem, úgyhogy ezentúl csak akkor lesz felnyitva ha valamiért véletlenül Leállítással állítom le.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Multibit
nagyúr
válasz Fredy02 #64922 üzenetére
Ha nincs 160 MHz sávszélességet kezelő rouered/AP-d, akkor egyszerűen nem tudod kihasználni a modernebb kliens (AC 9260) adta sebességet. Persze ha a közeljövőben tervezel ilyen routert venni, akkor érdemes a jövőálló klienst vásárolni.
Amúgy meg fogadd meg, amit a másik topikban írtam, és ismerkedj a wifi működésével, nehogy az irreális elvárásaid áldozata legyél -
Fredy02
tag
A beépíthetőség rendben a tényleges működés érdekel
Akkor ha csak sima ac-s 80Mhz es 5G wifim van jobb választás a már mások által tesztelt 8260?S23U
-
Multibit
nagyúr
-
Fredy02
tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 7567 típusú laptopom van (i5 7300-HQ) Ennek lehet cserélni a [wifiadapterét] jelenleg ez a típus van benne: [Intel® Dual Band Wireless-AC 3165] aminek a max sebessége 433 Mbps. Ezt szeretném megnövelni. Külföldi fórumon olvastam hogy már többen cserélték [Intel® Dual Band Wireless-AC 8260] típusra ami 2x gyorsabb komunikációra képes. De én tovább gondolnám és vagy [Intel® Wireless-AC 9260] -re vagy ahár erre [Intel® Wi-Fi 6 AX200] cserélném. Szerintetek működne? Itt van egy összehasonlító táblázat. [link][ Szerkesztve ]
S23U
-
tylerddd
veterán
válasz tylerddd #64915 üzenetére
Hmm, most nézem, hogy létezik 45 és 65W-os Dell hálózati töltő, tehát a mobil töltője esélytelen, hogy meg tudja hajtani. Csak ugye abban agyaltam, hogy milyen jó lenne, ha menne ezekkel Gondolom viszont, hogy ilyen teljesítményű USB-C töltő máshonnan is beszerezhető és azzal is tölteni fog?!
-
hhgygy
senior tag
válasz laca891 #64916 üzenetére
Pont most akartam beírni, azért az én megoldásom eggyel elegánsabb : kapcsolós elosztó :-)
De a lényeg, hogy nem kell nyitogatni a fedelet, az elég lammer megoldás.
A kapcsolós elosztó azért is jó, mert egyetlen kapcsolóval áramtalanítod az összes cuccot. Még jobb a sok kapcsolós elosztó, amin egyenként kapcsolod az összes ketyerét, és persze van egy főkapcsoló. Nekem ez a rendszer van és 99%-ban PC-ként használom a laptopot.[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
laca891
aktív tag
válasz AssAssynn #64906 üzenetére
Jó a kérdés, agyaltam én is rajta annak idején. Ezt úgy oldottam meg, hogy Biosban vagy az energiagazdálkodásnál beállítottam, hogy a tápegység bekapcsolhassa a laptopot és indításkor csak kihúzom belőle a tápkábelt, majd visszadugom és indul.
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
tylerddd
veterán
válasz hallador #64913 üzenetére
Köszi! Azt lehet tudni, hogy mekkora szufla kell neki vagy milyen töltőt lehet használni? Tehát gondolom egy mobilhoz használt power bank nem tudja tölteni?! Vagy ha igen, akkor rákötöm, honnan tudja, hogy a gépet akarom tölteni vagy az akkut a gépről?!
Vagy fogok egy sima Samsung gyorstöltőt és azt kötöm be, akkor arról is tölt?! Nem akartam ezeket kipróbálni, nehogy valami gebasz legyen és szétcsesszem a portot magát, hogy később adatátvitelre se legyen jó.@ sarkan Semmit nem lassít a gépen egy HDD az SSD mellett. A rendszer úgyis az SSD-ről megy, az adatokat is gyorsan meg tudja onnan nyitni. Én évekig használtam így egy 5430-as Latitude-öt.
[ Szerkesztve ]
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok, javithatatlan lett a 8 éves dell laptopon újat kell keresnem. Otthoni, minimális irodai alkalmazásra szerintetek alkalmas lenne egy Vostro 5581 15-ös gép (i5-os proci, 8 Gb memória.... )?
Alapból 256 GB SSD van benne de lehet bőviteni HDD-vel meg van a helye. Szerintetek érdemes? Nem lassitja a laptopot?(elnézést a hosszú i betü hiányáért e a kölcsön laptop angol billentyüs és elveszett a hosszú i)
-
tylerddd
veterán
Hello! A 7490-es Latitude tölthető-e az USB-C porton keresztül?! Köszi!
-
MaxxDamage
félisten
válasz AssAssynn #64910 üzenetére
Én mindent "soha"-ra szoktam állítani és nincs gond - nincs alvás, ébresztés se más....csak folyamatos üzem és ha én akarom kikapcsolom.
Gép mehet napokat, heteket is egyhuzamban és nincs gondja.
Havi 1x ajánlott tisztítani/portalanítani megfelelően.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
AssAssynn
őstag
válasz MaxxDamage #64908 üzenetére
Köszönöm a választ, segítséget!
Azt hittem, hogy van erre valami rendes "pc mód", de akkor marad ez. Közben beállítottam, hogy töltés esetén a kijelző lehajtásakor ne kapcsolódjon ki a gép, illetve, hogy csak a monitorra küldje a képet. Különben korábban próbálkoztam azzal, csak nem tudom, hogy végül sikerült-e (majd holnap reggel kiderül), hogy soha ne aludjon el annyira a gép, hogy ne tudjam a külső eszközökkel beindítani, így az lenne a terv, hogy mindig csak alvó állapotba engedem, ahonnan egérrel ébresztem. Ezzel tudnám kiküszöbölni az indítások előtti felhajtást. Persze néha manuálisan kapna egy újraindítást, de aztán folytatódna a folyamatos altatgatás.
Köszönöm a felvilágosítást a garanciával kapcsolatban!"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
MaxxDamage
félisten
válasz AssAssynn #64907 üzenetére
Dell az nem sz*rozik.
Online Dell rendszerben szereplő dátum szerint csinálják és elvileg semmi dokumentum nem kell, Service Tag alapján van a szervizelés pl. az enyém is. [kép]
Most írattam át, mert van Jótállási Jegy amit nagykertől kaptam és így az induló és befejező dátum is változtatva lett, Delles csinálta kérésre. Most veszek hozzá + 1 év garancia kiterjesztést a Dell-nél / nagykeren keresztül.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz AssAssynn #64906 üzenetére
Szia,
Én is úgy használom a G7-t és bekapcsolásnál fel kell nyíni mindenképp
HDMI 2.0 kábellel össze van kötve, FHD/120Hz amin használom és minden oké vele.
Lényeg: Összekötöd és felnyitod és bekapcsolod és a noti kijelzőt lehajtod és TV-n haszálod, USB-re meg (USB HUB-al) a bill. és egért is csatlakoztatod és használod.
Laptop felülete így teljesen új marad, nem kopik a bill, stb...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
AssAssynn
őstag
Bocsi a dupláért, de ez is eszembe jutott közben:
Adott egy használtan hirdetett Dell Latitude 5590.
Az eladó azt mondja, hogy "gyártói garancia" van rá. Kérdezném, hogy ezt én hogyan és mivel tudom érvényesíteni?
Azt mondja, hogy: a Dell-től vette közvetlenül , papír alapon nincs, online számla van. Gari pedig serial alapján megtekinthető.
Ez így valós lehet? Köszi a segítséget, ha van ebben valakinek tapasztalata.[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnénk kérni a következőben:
Adott egy Dell G5 gép, amit PC-ként szeretnék használni (azaz külső monitorral, billentyűzettel, egérrel és hangfalakkal).
Mit kell ehhez tennem?
Tehát, hogy ne kelljen folyton felnyitni a fedelet, ne kelljen használnom lehetőség szerint a bekapcsolás gombot és ha vissza, lehajtom a beépített kijelzőjét, akkor ne kapcsoljon ki ebben a "módban" a gép, stb. Szóval csak összecsukott állapotában akarom használni az asztal sarkában, teljesen külső eszközökkel."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Louro
őstag
Dell 7577 - random fagyás másodpercekre.
Úgy látszik a megoldás az Window keresőszolgáltatása volt :/ Bár nem gondoltam volna erre, de reggel óta nem volt olyan bosszantó akadozás. A neten rengeteg megoldási javaslat van, de úgy vettem észre, hogy a disk usage ugrott meg a fagyások idején. Először a CPU-ra gyanakodtam, de a feladatkezelő segített. Bevallom, azt hittem a Windows már érzékeli, hogy ha SSD van benne, de ezek szerint még van mit fejlődniük
Mess with the best / Die like the rest
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Idén januárban vásároltam egy használt Dell M4800-at. Az akkumulátor elhasználódása akkor 22 %-on állt, de az ősz elejére ez már 48 % lett. A gépet havi szinten kb. 3-4 alkalommal használom akkumulátorról, amúgy mindig hálózatról megy. A BIOS-ban is beállítottam, hogy főleg hálózatról üzemel. A kérdéseim a következők:
Mitől emelkedhetett ilyen rövid idő alatt ennyit az elhasználódás? Sokszor volt az, hogy ment akkumulátorról a gép és amikor már elég alacsony volt a töltöttség és visszatettem töltőre, akkor kapásból néhány százalékot nőtt ez az érték.
Lenne bármilyen hátrányom, ha utángyártott akkumulátort vennék és nem eredetit? Esetleg tudtok megbízható üzletet, ahonnét érdemes vásárolni?
Ha kicserélném a processzort a lehetséges maximumra, tapasztalnék valamilyen látványosabb teljesítménynövekedést? A gépben jelenleg egy i7-4710MQ van.Előre is köszönöm a segítséget!
-
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude e7450-em. 240gb-os msata ssd van benne, ami lassan kezd kevés lenni. Van egy üres wwan kártya hely benne, olyant olvastam, hogy ide modem tehető be, de enyémben van, meg sim kártya foglalat is. Ssd nem tehető be valahogy ide? Nem kell bootolhatónak lennie, csak tárhely legyen az a lényeg. Minél költséghatékonyabb megoldás lenne jó, és rakhatnék sima sata-s ssd-t is a gépbe, de akkor meg a 250-esemet kéne eladnom... -
Zanik
addikt
válasz laca891 #64897 üzenetére
Van itthon asztali gép, de azt kicsit macerás volna a nappali-konyha-hálószoba háromszögben cipelni, pláne az asszonynak.
A váltás oka, hogy mindenképp szeretnénk egy nagyobb méretű FullHD kijelzőt, mert gyakran notebookon nézünk Netflix sorozatokat. Az hogy az új gép kicsit újabb, gyorsabb, halkabb lesz, pedig már csak ráadás.@tothgera30
Munkában egy Precision 5510-et használok. Imádom a felépítését és a súlyát, de pár GPU-t is megizzasztó alkalmazás közben azért tud zúgni a ventije. Előtte egy HP Workstation-öm volt (8650w), na, az egy batár volt ehhez képest, utáltam is.
Szívem szerint most egy Latitude 7300-at vennék, csak hát horror az újkori ára, meglátjuk 3-4 év múlva mennyiért vesztegetik használtan.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest