Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
van egy Dell Inspiron 5749 típusú gépem.
A Windows 10 számomra egyik legjobb tulajdonságával gyűlik meg a bajom, de nagyon
Ez pedig a 'gyorsindítás'.
A tünet az, hogy rendben lelövi (hibernálja) magát a gép.
De bekapcsoláskor a bios után (de még a Dell logót látva) leáll és nem történik semmi.
Egy kapcsolóval történő kikapcs, majd újra bekapcs után tölt csak be a Windows.. de persze ez már teljes rendszerindítás, a maga finom kis 1,5 percével...Amikkel eddig próbálkoztam:
- hibernálás lehetősége aktív, létezik is a hiberfil.sys
- gyorsindítás bekapcsolva
- energiasémáknál próbálkoztam a hibrid-alvás ki-be kapcsolgatásával, illetve a többi kapcsolódó beállítással is (a céges gépem egy Dell Latitude 6530, azon működik a funkció, így azt alapul véve átállítottam mindent)BIOS
- UEFI boottal indul a rendszer.. kíváncsiságból próbáltam a Legacy-t, de úgy nem is látja a rendszert
- Secure Boot és Legacy opROM beállítások ki-be kapcsolását próbáltam (ezeket kombinálva is az energiasémák variálásával)
- Fast Boot opciót próbáltam ki- és bekapcsolva is (előbbi rémes )
- megpróbáltam azt is, hogy boot lehetőségként hozzáadtam a hiberfil.sys-tAzt hiszem ennyi
És még mindig ott tartok, hogy nem működik az a nyomorult gyorsindítás.. pontosabban nem indul el utána a gép, a Dell logónál és alatta a végigszaladt kis kék csíknál megáll, mint a szög.
Egy jobb üveg borral jövök annak, aki tud megoldást a problémámra!!!
Köszönet és peace
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok!
Van egy Dell 5749-es gépem.
SSD került bele rendszermeghajtónak és az optikai helyére ment vissza a gyári 1TB-os HDD.
Win10 Pro 64bitAz alábbi tünetet produkálja:
- akkuról üzemeléskor csak
- szinte üresjáratban ketyeg a gép.. torrent feltöltések mennek (torrent fájlok a hdd-n, kliens ssd-n)
- egy idő után elkezdi megpróbálni lekapcsolni a HDD-t a rendszer, de azonnal vissza is pörgeti, mivel a feltöltések mennek róla
- ezt csak addig csinálja, míg meg nem mozdítom az egeret.. olyankor ébred a kijelző és megszűnik ez a le-fel kapcsolgatás- próbaképp kikapcsoltam az automatikus alvó módot - nem segített
- energiasémákban kikapcsoltam a merevlemezek kikapcsolását tétlenség esetén - nem segített- eddig nem telepítettem, de most feltettem az Intel Rapid Storage drivert - még nem tudom, hogy változott e valami
Valakinek van esetleg ötlete ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
Nekem amugy a ceges Latitude-on nem csinal semmit a power manager.
Dokkolon van egesz nap, beallitottam, hogy 50-90% toltogesse, de egesz nap 100-on van.
Pedig kiirja, hogy tolto csatlakoztatva, es hogy nem tolt. -
_ ĐanieL™
tag
válasz 313313 #56427 üzenetére
Igazabol hasznalatfuggo.
Ha sokat hozod viszed, akkor egy jobb Latitude. Strapabirobb anyagokbol van.
Ha otthonra kell elsosorban, boven jo az Inspiron.A sajatom nekem is Inspiron. 1 ev alatt ketszer vittem ki a lakasbol.
Cegesnek Latitude van.. kell is mert egesz nap jon megy.A beltartalom kb ugyanaz a kettoben, de arban 2x-es a szorzo.
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
csak egy gyors kérdésem lenne: a novemberi Win10 frissítés okozott e esetleg Intel alapú Dell notikon bárkinek is gondot?
Egyelőre friss és szűz 1903-as a rendszerem (új a gép: Inspiron 5584) és örülnék, ha nem futnék lyukra..Előre is köszönöm!
-
_ ĐanieL™
tag
válasz phanzetomox #65299 üzenetére
Az új Inspiron-ok sokkal jobb anyagokból vannak, mint korábban.
Egy 4 éves 5749-et cseréltem pár hete egy új 5584-re. Meglepő a minőségi előrelépés ilyen téren.
Ha nem akarod túl sokat hurcolni magaddal, akkor simán érdemes Inspiron-ban gondolkodni. Jó áron lehet jó konfigokat kifogni. 3 év gari van ezekre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest