Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Hát ugye, ha kattintanál pl. az Összes feliraton, akkor az alapján kezdené rendezni, mert most I/O prioritás szerint rendezve látszódnak a tételek
A képen a
wpr_initiated_diagtrack_aotlogger_wpr system collector.etl
fájlt írja valami erősen. Az is lehet a hunyó, ami ezzel babrál -
AtHoS
nagyúr
Feladatkezelő - Teljesítmény fül - alul erőforrás figyelő megnyitása, majd megnézni mi tekeri a procit és a winyót.
Lehet csak egy win háttérfolyamat szórakoztat éppen és csak hagyni kell, hogy végezzen.
adwcleaner, mbam keresést azért végezhetsz, hátha mégis rosszalkodik valami
DDU használata előtt általában a driver normál uninstall-ját szokták elfelejteni, így ilyen esetben én nem szoktam csodálkozni, ha valami nem úgy működik, ahogy kellene
-
törölt tag
Esetleg próbáld meg ezzel, ez minden amd drivert letöröl az aktív oprendszered alól elméletileg. Vahy ha nem megy másképp, próbáld meg ezzel. Viszont ez utóbbit csökkentett módban bootolt windowson kell futtatni és alapértelmezetten kikapcsolja a winupdate-en keresztüli driver frissítést (elméletileg)
Hogy kinek melyik béta hoz milyen változást milyen játékban, azt nem tudom, ki kell tapasztalni. De valahol szerintem mindenképp fizetni kell a béta mivoltukért, ha még a "végleges" crimson is ekkora bughalmaz szakadék. Gondolom te több FPS-t vagy ilyesmiket akarsz(?) Ez maximum friss játékoknál fog javítani valamit, a régebbieknél én úgy vettem észre, hogy inkább csökkent. Ja és a VCE enkóder, meg az Avivo támogatásával is trükköztek, csonkoltak valamit 15.7-től. Én feltenném a legutolsó "bevált" és stabil catát.
(#33181) csabi0805: Ha az a Dying Light lenne a kedvenc játékom (már ha a játék egyáltalán, lövésem sincs) akkor nem gondolkodnék azon, hogy visszamenjek addig a catáig, amivel még hibamentesen futott (ha más nem letesztelni, hogy egyáltalán a cata okozza e, vagy más sérült a rendszerben/játékban) főleg akkor, ha semmivel sem nyújtana többet a számomra a crimson. Mielőtt feltelepítetted, rendesen ledózeroltad a régi catát?
(#33182) Shing: hivatalos, meg WHQL, ugyanazon a néven?
[ Szerkesztve ]
-
L4CI2
aktív tag
Pont amit írtál korlátozza a fogyasztást vagy növelheted.
Ennek eredménye teljesítmény csökkenés de kevesebb fogyasztás vagy több fogyasztás nagyobb teljesítmény.
Azt hiszem erről volt egy kártyához teszt és ott +5 % powertune-t javasoltak (azért mert a főlőt többet zabált de nemsokkal jobb a teljesítmény ) kb ennyi
Remélem baromságot nem írtam ha igen majd javít valakiez meg a ccc-ben a súgó
A hőtérkép vagy az Áramfelvételi korlátozás beállítása mező használatával adja meg a kívánt teljesítmény korlátot.
A hőtérkép a GPU órajelsebességének és a GPU teljesítmény korlátjának összevetését ábrázoló grafikus elem. Az órajelsebesség az y tengelyen látható, és a grafikus processzor által támogatott legkisebb, illetve legnagyobb órajelsebesség közötti tartományt jelzi. A teljesítmény az x tengelyen látható, és a grafikus processzor alapértelmezett teljesítmény korlátjának -20%-os és +20%-os értéke közötti tartományt jelzi.De ez inkább csak valami útmutató nem arról szol hogy mire jó
[ Szerkesztve ]
-
Nem szűnik meg. Lehet, hogy fognak még gyorsulni a játékok, de nem is a a lényeg, ha nem az, hogy még két évig tuti támogatott lesz a karid, ergo tudsz majd az összes új játékkal normálisan játszani. (persze utána átkerül majd legacy-ba ahol már tényleg csak a kompatibilitás lesz a cél)
Én 8.1-et használok. Felraktam a start is back-et így olyan mintha 7-et használnék. Szerintem sokkal jobb, gyorsabb a 8.1, mint a 7. Az egész rendszer gördülékenyebb.
Attis Radeon Amikor kijött a Kavri teszt ez a mondat volt olvasható: (vagy valami ilyesmi) Az AMD meglépte azt amire senki sem számított. Bármilyen GCN kártya menni fog DG-ben, de nyilván egy 290x-hez nem fog sokat hozzárakni.
Ezt valamiért kiszedték a cikkből (legalább is én nem találom) és a driver-ben is tiltva lett. A cata minden gpu-hoz rendel egy teljesítmény osztály, és csak az azonos osztálybeliké futnak dg-ben. Ergo nem az kell, hogy GCN legyen hanem az, hogy azonos legyen a teljesítmény
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
-
Sanyi19
őstag
Catalystba én semmit nem állítottam. View Distance 20, Detail Distance az mehet 100-ra, nem sokat lassít, Vehicle Densinity 20, minden más on, very high, high. Árnyék off. Nálam így full folyamatos, benchmark 60 átlag fps-t ír. 1440x900-as felbontás, s1156-os i3-540 4 Ghz-en, Sapphire HD7750 850/4800, Catalyst 13.2 beta jelenleg, de ugyanúgy fut a 12.11 beta-val és a 13.1-el direkt néztem.
-
vlevi
nagyúr
Az inkább flash player nyűg lesz, nem driver. Van valami protected módja mostanság a flash playernek, az szivat minket. Nézz át a Firefoxos topicba, ott biztos kapásból mondják a tutit.
"elötte persze driver sweeperrel lesöpörtem az elözöt"
Ezt nem értem. Minek? A Catalyst telepítő előtte rendesen uninstallálja az előző drivert, és utána rakja fel az újat. A driversweeperrel csak azt kockáztatod, hogy valami olyasmit is kitöröl, amit nem kellett volna, rossz esetben telepítheted újra a windowst. -
proci985
MODERÁTOR
his 6950, 200Wos max fogyasztást, powertunet nem piszkáltam. idle fogyasztás multimonitoros setupokkal sajnos eléggé magas.
programozásra igazából van minden, leginkább java+c++, de köv időben lesz némileg több web alapú dolog és sql is. ami miatt jó, hogy sokminden kifér egyszerre, nem kell váltogatni az ablakok között. 6 dokumentum/ablak azért bőven elég mindenre.
asztalon az 5-600 vram tényleg sok, de 3x1080pről van szó mégiscsak
.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
órajelekre passz. ami biztos, hogy régebben videolejátszásoknál én folyamatosan kaptam a VPU recovery errorokat, ez elmúlt. értsd, mindent bírt a kártya gyönyörűen és órákig, kivéve az MSN új üzenet+ youtube lejátszást együtt, az folyamatosan megfektette. mondjuk nálam olyan 600-700mega körüli foglalások vannak simán asztalt nézegetve is.
három kijelzőm van. játszani mostanában kb nulla időm van, de más célra egyébként egész jó a kiépítés (programozás pl). egyébként kártyával meg vagyok elégedve, 3840x1024re gyakorlatilag elég volt. 5760x1080pt eddig csak shift2vel néztem, az fut szépen maxon (0xAA 4AF). mellette halk, elfogadhatóan meleg, csak egy picit kevesebbet is fogyaszthatna
-
proci985
MODERÁTOR
250Wot fogyaszt a kártyád. az lenne meglepő, ha nem lenne meleg kihasználva. légen 65-70 fok még egész jó egy felsőkategóriás kártyától.
órajelet valszeg azért veszi kevésbé vissza, mert videolejátszásnál visszavett órajelekkel bajok voltak néha.
nálam asztalon is 500as GPU órajel van a 6950el, kell nekem több monitort használni
.
-
katt777
félisten
Hát, számolni legalábbis nem ártana megtanulnod.
AGP-s meghajtókat meg azokhoz kell letölteni, lehetőleg a gyártó oldaláról.
Oliverda: NEm beakadásról van szó, hanem hogy egy futam után a következőre váltva hirtelen 20FPS alá esik a teljesítmény, aztán megint. Nem igaz, hogy képtelenek ezt az üzemmód-váltásos hibát kijavítani, 9.9 óta szinte mindegyik meghajtóban előjön valahol (kivéve 9.12 hotfix). Gondolom, ez szokás szerint hardverspecifikus hiba, hogy itt előjön, ott meg nem. Régebben a menüben jött elő, most meg a futamokon. Amúgy is kezd rohadt csaló lenni a játék 33% után (vajon miért pont itt?
), gondolom 66 után megint, szóval lehet, amúgy is kukázom, mert nagyon nem komálom a sínen mozgó ellenfeleket, és a véletlenszerűen megpördülő saját kocsit (a lá Grid). És ezek csinálják az F1 szimulációt...
Tegnap feltettem az OGL drivert. Érdekes módon a meghajtó verziója ua. maradt (8.650). Heaven tesztben ua. van, mint régen: duplázott, félig vizes kép, vagy fél fekete képernyő (fölül). Triple buffert kikapcsolva a duplázás megszűnik. No de ennyit az OGL-támogatásról, vsz. akkor Borderlands is ugyanolyan hibás, hogy pl. a kocsi feketére töröl mindent az útjában, de most nincs fönt.
S*Tom*: Ez régi ATI-s fohász, de én egyedül a 8.5-ös meghajtónál láttam ilyet. Akkor a 3870-em gyorsult általánosan 15-20%-ot (a K9AP-om CF támogatását meg faszán megszüntették
). Sokan azt hittük, hogy na, most már jók lesznek az ATI meghajtók, azóta viszont a régi formájukat hozzák, min. fél éves lemaradásban vannak a hardvertől a kódfoltozgatók.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7800 XT 16GB Bonatatlan, garanciával!
- Nvida RTX 5080 FE-t keresek
- ASRock RX 7900 GRE 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!