Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEO001
aktív tag
A k.sample probléma két évvel ezelőtti volt még és a Dune-hez írtam, azóta voltak rendesen frissítések, de sem a Dune-vel, sem az LG-vel nem próbáltam meg azóta lejátszatni.
[ Szerkesztve ]
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
salapp
addikt
Jó gondolat, mert úgy elkerülöd a - sokszor irreálisan drága - öszvér megoldásokat, illetve az idő előrehaladtával a korongozó részt fejlettebbre tudod cserélni.
Nálunk az Egreat s100+Sony BDP-s280 tökéletesen kiegészíti egymást. Az s100 gyönyörű képet ad mkv/ISO/BD-ISO forrásokból, fantasztikus hangot flac/eac-flac/wav hanganyagokból, egyszerre négy tárat tudok rádobni (2 db usb, 1 SATA, 1 eSATA), torrentezik, fájlkezelőzik, nem zúg/sípol, mert passzív hűtéses.
Viszont: a népművész korongozó tesó álomszépen konvertálja fel a (sok-sok) dvd lemezünket, amik közül jópár nem jött ki BD-n, lejátssza komolyan baromi szép képpel a régi avi/divx/xvid sorozataimat lemezről is, illetve a nem egetrengető, és egyrétegű dvd-n elférő mkv-filmeket, meg kiírom dvd-re és onnan játssza le.
Furcsa mód a sigmás s100-hoz képest sokkal szebben adja vissza a nem hd filmeket a sony bdp. (Amíg nem volt meg, azt hittem, hogy a formátum korlátai miatt nem szebb a kép, de már látom, hogy jobban is lehet ezt...)
A kettő együtt 62K volt, az így elért kompatibilitás és összteljesítmény pazar. (Ha ügyes vagy, és annyira hiányzik a 3d BD lejátszás, akkor ugyanez kb. 70K-ból van meg. Annak meg ár/minőség/kompatibilitás/szolgáltatás arányban közelében sincs semmilyen kombó médialejátszó)
Úgyhogy hajrá!Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
GEO001
aktív tag
Igen, ez szokott a legcélraveztőbb megoldás lenni a - kialakukt elképzeléssel összhangban - a végső döntés meghozatala előtt. Én is külföldi tesztoldalak, illetve hazai fórumok látogatása után döntöttem így. Esetleg még sokat nyomhat a latba a vásárlás előtti hozott anyaggal történő kipróbálása a masinának, na persze ha adódik rá lehetőség a helyszínen.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
Zanik
addikt
Igen, a BD670 az egyik amit nézegetek. A Pana cuccait is dicsérik pár helyen, főleg képminőség szempontjából, ám az extra funkciói valamivel gyengébbek (viszont van olyan modelljük, ami tud .flac-ot is). Közben rájöttem, hogy mivel sok DVD-m is van, ezért az upscaling minősége sem mindegy. Szerintem olvasok pár külföldi tesztet, hátha kiemelik valamelyiket ebből a szempontból.
Természetesen hallottam már a HD Dune, valamint az Oppo cuccokról is, de nekem kicsit túl drágák, valami olcsóbb megoldást keresnék. Szerintem valami középkategóriás BD-playert fogok kombinálni egy Sigma procis médialejátszóval. Van elég HDMI bemenet az erősítőmön.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
GEO001
aktív tag
Csak egy tipp, bár kissé többe fáj amikor a pénztárcába nyúl az ember. Nekem van egy HD Dune Prime 3.0 hálózati média lejátszóm, BD playerrel, USB porttal, Ethernet felülettel, gyártói folyamatos fw frissítés biztosított az új alkalmazások, kiegészítő szolgáltatások eléréséhez. Ezt már két éve vásároltam, azóta vannak már újabb combo típusok persze, de a BD3D ISO kivételével, meg természetesen a killer sample kivételével minden evő. Felirat kezelés, felhasználó barát menü rendszer, médiákhoz on stream info, cover, stb társítás programok, stb. Viszont a BD player nem olyan nagy dobás, néha bizonytalankodik és lassú a lemez beolvasási sebesség, ezért ,illetve a BD3D miatt vettem másodiknak az LG670 -est. Erről itt meg sok jót olvashatsz.
-
Mercutio_
félisten
Jaja, ezért fázom én is a BD-lejátszóktól, itt leírtam a gondjaimat.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
spiky03
veterán
Nak rájöttem a hibára.
Akkor van ez, ha nem pontosan ugyan az a felirat neve, mint a filmnek.
Pl a utána van, hogy .HUN vagy .ENG.
Mert most kipróbáltam egy olyannal, ahol teljesen ugyan az volt a felirat neve, mint a filmé, így vitte.
Azért fura, mert a régi LG DVX9900-as dvd játékosom vitte, meg az asszony Philips dvd játékosai azokat a feliratokat.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Valamint nem játsza le a külső feliratokat sem.
Ha csak a filmet indítom el, akkor fel sem ismeri, ha pedig a film előtt kiválasztok, akkor megjelenik az infóban, hogy ott van "1" felirat, csak nem jelenik meg.Hát nem ezeket olvastam róla, lehet, hogy egy szar verziót fogtam ki???
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
-
uszilard
tag
Üdv Urak!
Minden egyben BD lejátszó vásárlásán gondolkozom. Szempont hogy HDD-t lehessen bele tenni és lemezről is vigye a filmeket. DUNE HD Max-ot nézegettem de ha jól gondolom régebbi benne a processzor mint pl a HDI DUNE HD TV-101-ben ami kisebb tudású de újabb kiadás. Tudtok ajánlani esetleg egy készüléket ami friss és tényleg jól működik?
Köszönöm a segítséget.
-
joci66
tag
Nálam a néron belűl vannak megosztva a mappák,vagy 5 darab.és csak akkor látja ha elinditom a szervert.Nekem még XPvan.
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Eddig PC-ről oldottam meg HD házimozizást, ám kezdem macerásnak érezni a dolgot, kéne nekem valami jó kis asztali megoldás.
Vannak eredeti BD filmjeim, így blu-ray lejátszóban gondolkodtam, viszont jó lenne ha a kék lemezeken túl lehetne más formátumokat (.avi, .mkv, .flac) is élvezni a kütyüvel. Fontos lenne még, hogy ne legyen dög lassú a lemezek beolvasása, és persze a feliratok kezelése is kritikus szempont (szín, pozíció, késleltetés).
No, a fenti paramétereket figyelembe véve mit tudnátok nekem ajánlani?
Ha az egyszerűbb, akkor a blu-ray lejátszó + médialejátszó kombótól sem zárkózom el. Ár: max. 75ezer HUF!
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
spiky03
veterán
Nem dobod el PM-be a te router és a lejátszó beállításait, hogy neked mi hogy van beállítva?
Mert szerintem nálam azzal lesz a gond. Egy másik fórumon is írták, hogy csak simán megosztott mappával is mennie kell, nem kell hozzá szerver progi.Thx
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Kipróbálom.
Mondjuk én a lejátszón nem állítottam be semmit sem, csak megcsinálta hálózat ellenőrzést, amit rendben meg is talált, mert a net megy rajta.CIFS Sing In - ez a felület jön fel ha kiválasztom a gépem nevét.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Eddig tetszik.
Frankón megy a Youtube is meg az időjárásos cucc is.
A filmek közben az információval behozza a filmről az infót, meg a zenéket is amik épp mennek benne.
Igaz kicsit furcsa, hogy amikor visszalépek a főmenübe, akkor kék-fekete képernyő vibrál vagy váltakozik vagy mit csinál. De szerintem ez a videó kábeltől van. Legalábbis remélem.Azokat a DLNA-s progikat meg megnézem és felteszek valamit.
Amúgy ezeket, hogy kell használni? Mert soha sem használtam ilyet. Én azt hittem, hogy csak megosztok egy mappát a gépen, és azt látja a lejátszó és kész.
De úgy látszik tévedtem.JAh meg még annyi furcsaság, hogy volt egy avim amin volt magyar meg angol hang is, azokat vitte is rendesen, viszont a feliratot nem tette be a filmhez.
Amikor kiválasztottam a film elindítása előtt, akkor sem.
A régi Philips dvd játékos gond nélkül vitte.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
GEO001
aktív tag
Az is megfelelő (média szerver), de inkább a Plex Media v. Tversity ingyenes progit javasolnám, jobban kezelhető , több beállítást tudsz eszközölni, látványosabb, stb.
Pl. a médiákhoz/filmekhez képeket (borítókat) is tudsz hozzárendelni."Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
joci66
tag
ha van nérod akkor automatikusan felismeri én semilyen ide nem adok meg..nero média home 4 kell azt hiszem le is le het tölteni
probáld meg át muxolni anomikor én vettem a 570 én is vittem mkv filmet és nem játszotta le a hangot mig az550 meg igen de mikor át muxoltam utána már volt hang.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Van nérom. Megnézem, hogy abban van-e ilyen.
Amik csatlakozni próbálok a Home-Link-el ott milyen ID-t meg Password-öt kell megadni?
Eddig egy file-t nem vitt, még hozzá egy m2ts, amiben DTS-HD hang volt.
Mondjuk nem értem, mert havernál az LG BD550 vitte simán.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Nah
A hálózatot felismerte, épp most megy a frissítés.
Remélem nem cseszi el.
Én olyan Nero CD-t nem kaptam hozzá, meg magyar nyelvű menüm sincs.
Csak azzal a CD-vel tudom a DLNA-t használni?Nah most kikapcsolt magától a játékos.
Ez azt jelzi, hogy a frissítés és bekapcsolhatom?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
joci66
tag
Kábelen nyomom semit nem állitottambe.A wi-fi is ki brobáltam az is jó volt de nálam a router mellet van a lejátszó.Nem sokat kellet konvertálni.Nekem vannak m2ts demoim azokat simán visszi.A hálozatnál meg adtam a hálozat keressést és megtalálta a hálozatot.Frissiteni csak akkor frissitsd ha nagyon muszáj bár én az első bekapcsolásnál mindjárt frissitettem kb.félóra volt.Amit adtak hozzá néro lemezt azt fől kell telepiteni a gépre.
-
spiky03
veterán
ez mind jó hír, mert épp most viszem haza az új jövevényt
én is dlnán fogom használni, mert nincs külső winyóm.
sok mkv-t kellett átmuxolnod?
ha nem menne a dlna beállítás akkor kérhetek segítséget tőled?
amúgy wifin vagy kábelen nyomod a dlnát?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Köszi.
Akkor én is megteszem majd ha meglesz.
Amúgy megvagy vele elégedve?
Jól viszi az mkv-kat meg a divx/xvide-eket? A feliratokat is jól kezeli?
m2ts-t si viszi?
A DLNA-t használod?Bocsi a sok kérdésért.
-
spiky03
veterán
Szerintetek megéri frissíteni majd az LGBD570-et?
Nem lesz vele olyan probléma, mint a 670-el volt?
Mert az LG honlapján van fent egy frissítés, meg gondolom ha meglesz és rádugom hálózatra akkor úgy is kiírja, hogy van elérhető frissítés.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Sajan arról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert a Sony egy 50"-es 3D tv-re volt kötve, a Samsung pedig egy 32"-es LED-re.
A videók minősége olyan volt amilyen, mert ha megnézed a linek található teszt videókat, azoknak sem valami szuper a minőségük.
Nah meg nem tudom, hogy ott a tv-k, hogy voltak beállítva. Mert pl a Sony tv-nél a mozgás, amikor az Éli könyvét néztük igen furcsa volt. Az a "szappanoperás" feeling. Haver meg is jegyezte, hogy igen furcsa a mozgásuk, neki otthon a Pana G30-as palzmán nem olyan.
De szerintem nincs gond a felskálázással, nah meg mi kb fél méterről néztük őket.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
salapp
addikt
Tök jó! Ezek hasznos infók. Felkonv minőségét össze tudtad hasonlítani? Mert azért a képminőség a legfontosabb...
Mázli, hogy nekem ezek szerint nincsenek ilyen videóim (már, amiket nem vitt az s480), pedig közel 4 T tárhelyen indítottam el az összes mkv-t, avi-t, divx/xvid anyagomag, egy teszt során.
Ha találkoznék olyannal, amit nem visz, akkor milyen programmal érdemes átkonvertálni, és mit kell a programban beállítani, hogy jó legyen?Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
spiky03
veterán
Nah megvolt a teszt. Sony BDP-S480, Samsung BD-D5500. SAjan LG BD570 nem volt.
Az eredmény a következő:
Sony BDP-S480
Teszt videók
A linken található videókat néztük meg, plusz még vittem m2ts videókat (ITT találhatóak közül 3bd-ot), meg az Éli könyve 1080p-s mkv-ból egy 20perces részt, amit én vágtam ki.
A teszt videókból amit nem vitt:
DivX@1.5Mbps.avi - el sem indította
Quicktime_720p@14Mbps.mov - ezt nem is látta
VC-1_1080p@8Mbps.wmv - vitte csak hang nem volt rajta
x264_1080p@3.8Mbps.mkv - szét esett a hang, recsegett, szaggatott
x264_killa_sample.mkv - el sem indítottaAmit vitt:
BDAV_1080p@8Mbps.m2ts
x264_1080p@9.7Mbps.mkv
az általam vitt m2ts-ek, és az Éli könyvét is, viszont távirányító hiányában (csak a Sony tv-nek a távirányítója volt) nem tudtunk hangsávot váltani, a magyar 5.1-et vitte, az angol DTS-t nem tudtuk kipróbálni.Samsung BD-D5500
A teszt videókból amit nem vitt:
Az m2ts file-okat nem látta.Amit vitt:
DivX@1.5Mbps.avi
MPEG_1080i@6.5Mbps.ts
Quicktime_720p@14Mbps.mov
VC-1_1080p@8Mbps.wmv
x264_1080p@3.8Mbps.mkv
x264_1080p@9.7Mbps.mkv
x264_killa_sample.mkv
Xvid_720p@3.7Mbps.avi
Éli könyvét is vitte, viszont amikor az angol DTS-ra váltottunk nem volt hang, gondolom tudja, csak nem volt beállítva megfelelően a hangbeállítás.
Viszont a beépített felíratott nem vitte! - Ez azért nagy hiba!
Felismerte az NTFS 640 gigás külső vinyót. Amikor 24p-s videót játszottunk le, pont akkor nem írta ki a tv, hogy mennyin is megy. A szemét, előtte a teszt videóknál kiírta.Úgyhogy úgy érzem a választásom az LG BD570-re esik majd.
EZEN és EZEN tesztek alapján. Remélem jól döntök majd, ha nem akkor remélem 3napon belül vissza vihetem még oda ahonnan veszem, még, ha netes áruház is.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Nah ma megyek haverral a westendbe tesztelni. remélem lesz az a két lejátszó miatt tesztelni szeretnék. Max bemegyünk a sony-hoz ott csak van 480-as. Nah meg megengedik, hogy kipróbáljam még akkor is ah nem veszem meg náluk.
Holnap pedig jövök a beszámolóval.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
salapp
addikt
Sok sikert!
Nálunk az s280 azóta is csúcsra van járatva. Álom a nem hd-s dolgok felkonvertálása. Azóta sok dvd-re kiírt House és Monk részt néztünk már. Jó a két év gari, így lehet, hogy egy év múlva eladom még egy év fennmaradó garival és frissítek egy 390-re mondjuk (a két usb miatt).Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
spiky03
veterán
Holnap megyek haverral tesztelni a játékosokat.
Szerintem a Samsung BD-D5300/5500 meg a Sony BDP-S480-at tudjuk, de LD BD570-es szerintem már sehol sem lesz kirakva.
A teszt az mkv-ra, m2ts-re, és divx-re, feliratkezelések (külső/belső) fog összpontosulni, valamint a számomra lényeges funkcióra a DLNA-ra. Mondjuk ezt nem hiszem, hogy kitudjuk próbálni.
Az eredményekről beszámolok a hétvége folyamán. Feltéve ha összejön a teszt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
AtaWrc
aktív tag
Hali
Hát sok újítást nem találtam benne.
Jpeg fényképeket normálisan kezeli, nincs max limit.
Van wmv lejátszás, mp4 lejátszás.
Egész jó youtube kereső, legalább is a korábbihoz képest.
Talán az mp3-at is jól tálalja, wav filéval is elbír /bár ezt nem tudom eddig is vitte-e vagy sem./
Mást találtatok? -
AtaWrc
aktív tag
Hali
Én is frissítettem, még működik a játékos -
dudzsi
tag
Pont ma akartam hivni öket, csak 12 és 13 között kajálnak én meg 12:30 akartam hivni. Aztán el is felejtettem. Itthon meg már a frissités fogadott. Azért vicces mert külföldi forumokon már régota irták hogy ez nem müködik. Na de ez már nem számit. Remélem most már nem lessz rossz frissités ami gajra vágja.
-
dudzsi
tag
Megérkezett a legújabb szoftver frissités BD670-hez. A vicces hogy sehol nincs a neten semmi róla. Én lefrisitettem ugy sincs veszteni valom. Elöször valamiért nem sikerült, csak annyit irt fogy frissités, de tök megállt. Kihuztam a hálozatbol és vissza. Még müködött. Utána már ment a frissités rendesen. Kb. 10-15perc volt. Csodák csodájára megcsinálták a FULL HD MP4 hibát. Most már működik!! Az m2ts-t nem játsza le továbra se. De gondolm azt nem is fogja.
-
spiky03
veterán
-
junior11
veterán
Tegnap este olvastam a Pana DMP-BDT220EG tesztjét, szerintem elég jól sikerült: [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
spiky03
veterán
Nagy dilemmában vagyok, hogy melyiket is vegyem majd.
LG BD570 vs Sony BDP-S480
Az a fura, hogy a Sony-t a neten megtaláltam 35ért, az Árkád MM-ben meg 54ért árulják.
De szerintem a héten elmegyek haverral és leteszteljük őket, legalább is remélem, hogy találok valahol egy LG-t. És akkor kiderül, hogy melyik lesz, amelyik többet visz, azt viszem majd én is. Persze nem onnan, hanem neten berendelem, mert ott olcsóbb.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
salapp
addikt
válasz junior11 #827 üzenetére
Nagyon gyorsan feléled, egyáltalán nem hallom hangosnak a mechanikát (én is ettől tartottam amúgy), a médialejátszónál sokkal szebben konvertálja fel az avi/xvid/divx fájlokat. Szerintem biztos, hogy játssza a divx-eket, mert nekem sok régebbi sorozatom van, annak idején meg a divx volt az alap. Viszont a lejátszó mindig avi-t ír ki, amikor sztem éppen divx-et játszik. De majd utánanézek, hogy egy gépen mit ír ki a fájlkiterjesztésre. Viszont eddig mindent lejátszott. (Mindig megemlítem, hogy ISO-kat nem).
Zoom funkciót nem találtam, de igazság szerint nem is használnám, úgyhogy nem hiányzik. Benagyítani amúgyis csak legfeljebb 1080p-be szabadna, hogy a nagyított kép le legyen részletszegény - szvsz. Azt meg megtehetném úgy, hogy natívban rámegy a plazmára, és a tv-vel nagyíttatom (van rajta 3 féle zoom lehetőség).[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
salapp
addikt
Sony BDP-s280-on most nézzük a Matrix Reloaded-ot eredeti dvd-ről, nagyon jó munkát végez a felkonvertáló, a hangja meg sonyhoz méltón szuper.
-
-
dudzsi
tag
Na meg jött az új frimware frissités BD670-hez. Én már le is frissitettem, hátha megoldották már az mp4 hibát. De sajna nem! Most már kezdek berágni az LG-re hogy nem megy az mp4. Ha igy folytatják elmegyek a fogyasztóvédelemhez, hogy átvagyok verve!! Amugy müködik, nálam nem öli meg a lejátszot ugy mint az elözö frissités.
-
Pierre75
senior tag
670-t nem láttam, de nem is kell, elég ha neked megfelel. Nyílván arra a modellre célszerű véleményt mondani -és az is csak a saját benyomásaimat tükrözi- amit láttam, tapasztaltam. Én a 370-el is el lettem volna médialejátszó mellett, ha nincs kép- és hanghibája. (Ami persze a szomszéd lcd-én nem jelentkezett.)
-
AtaWrc
aktív tag
válasz Pierre75 #816 üzenetére
Hali
Én nem véletlenül emeltem ki az lg670-est, mint minden márkánál van jobb és rosszabbul sikerült széria, ez éppen a jók között van.
Össze hasonlítási alapok:
Pana 110
Samsung 1400, 5500, és már nem tom melyik volt.
Hdi dune prime3.0
Sony s480
Ezeket néztük vakteszten LG 47LW4500-as tévén
Ezt most szigorúan képminőségre értve.
3-man teszteltük, és a 670-es döntő töbségben élen végzett.
Nem vagyok lg fan, kereskedő stb.
Van bőven hibája, ő is a tényleges tudásának a töredékét használja, sokkal többet ki lehetne hozni belőle, de akkor hogy adják el a következő szériát?[ Szerkesztve ]
-
Cactustop
csendes tag
Értem én, hogy hogy érted
Én csak egy ellentétes megközelítést írtam le. Az újabb tv-k távirányítóján van lejátszás vezérlés, menü, stb, és persze vol + - így azzal vezérled mindkét egységet. A kényelmi szempontokat figyelembe véve szerintem így is teljesül minden elvárás, csak nem a BDP távvezérlőjével irányítasz, hanem a TVjével. Ez akkor gond, ha nem HDMI-t használ valaki, mert akkor tényleg jó ha a BDP távirányítója kezeli a TV-t is.
Persze ahány felhasználó, annyiféle igény. Még, jó, hogy sokfajta játékos van a piacon, van miből választani ( ember legyen a talpán aki a sok funkció láttán eligazodik )
-
Pierre75
senior tag
Salut!
Nagyon igazat adok neked ebben. A Pana alapszolgáltatások terén is le van maradva. Nekem 10/2 DL-t olvas be, a többire "no compatible content on the disk" hibaüzenetet ad. Ezeket az LG 10/10 kezeli. Fentebb védte egy olvtárs az LG képminőségét. Nincs is azzal semmi gond, tényleg szépen skáláz fel stb. De egymás mellett látva a kettőt, észrevehetően jobb a Pana képminősége.
Néhány készüléknél kép- és hanghibáról számoltak be fórumokon, én is beleestem ebbe, így az LG-vel nem reckíroztam újra.
Samsung nálam LG kategória, így maradt a Pioneer vagy Pana. Pioneer-t láttam felirattal küzdeni, a tv Pana, így lett a 110.
Az a vicc az egészben, hogy a Pana legtöbb baját, problémáját firm-mel tudnák javítani, de nem látszik ezirányú igyekezet.
Feliratos anyagra amúgy is a médialejátszót használom, mert jobban tetszik a sárga betű vékony fekete kontúrban. -
Dinadan
csendes tag
válasz Cactustop #811 üzenetére
Cactustop, én pont fordítva értem a dolgot. Én nem a TV távvezérlőjéről akarom vezérelni a Blu-Ray lejátszást, hanem például, hogy egy Blu-Ray-lejátszó távvezérlőjén levő "TV Volume + és -" gombbal - ha már rajta van - bármely televízió hangerejét szabályozhassam és ne kelljen ehhez "fajspecifikus" TV-t választanom. Tudom, hogy ez bagatellnek tűnik, de ha hozzászoksz, hogy ez müxik, akkor fura lesz, hogy egy másik párosításnál ezt nem tudod megtenni.
-
Dinadan
csendes tag
válasz Pierre75 #812 üzenetére
Szia Pierre75!
Nekem van egy rahedli, évek alatt "összeharácsolt" DVD+R-em. A Pana BR-eken már eredendően nem is tudnám ezeket lejátszani, így ők - a nagyon jó képminőségük ellenére - nálam az abszolút No-Go kategóriát képviselik. Persze, ha anno "minuszosra" írtam volna ugyanezen fájlokat, akkor elvileg nem lenne baj, de hát nem ezt tettem.
Habár nem is érzem magam hibásnak ebben, egész egyszerűen képtelen vagyok megérteni és tolerálni különféle gyártók (és ebben a Panasonic vezet!) ilyen szűklátókörű hozzáállását. -
AtaWrc
aktív tag
válasz Pierre75 #812 üzenetére
Ezt így nem állítanám, hogy gyengébb mindegyik.
Saját tapasztalat, és a tesztek alapján pl. a LG670-est dicsérik képminőség alapján.
De ez csak 1 példa.
Tökéletes lejátszó úgysem lesz, a médialejátszás csak 1 plusz szolgáltatás, hogy valamivel el tudják adni a lejátszókat.
Szerintem a legjobb megoldás 1médialejátszó, plusz valamilyen bluray lejátszó, kinek mi tetszik, mit favorizál. -
Pierre75
senior tag
Ha csak ennyi nyűgje lenne a Panának!
Elvileg van zoom funkciója, csak épp se dvd, se avi alatt nem működik.
Divx alatt botrányos minőségű képernyő közepére rakott összenyomott felirat.
Többnyelvű mkv-nál csak az első hangsávot kezeli, váltani nem lehet.
És még sorolhatnám.Az LG, Samsung vonal erősebb médialejátszásban, de észrevehetően gyengébb képminőségben. Így is úgy is kompromisszumot kötsz valamiben, ahogy írod is.
-
Cactustop
csendes tag
Szerintem ez a TV távvezérlés nem nagy gond, mert úgyis HDMI-vel kötöd össze őket, és a CEC irányítás miatt (ezt tudja már minden újabb készülék) a TV távvezérlőjével irányítható a játékos. Persze a nagyon spéci beállításokhoz, funkciókhoz kell a saját távkapcs, de én pl. a Philips távirányítóval, TV-n keresztül minden fontoshoz hozzáférek a Samsungnál( Irányítás, menü) Ugyanígy irányítható egy LG TV-n keresztül egy Philips lejátszó is akár...
-
Cactustop
csendes tag
MPO-val kapcsolatban : http://www.fileinfo.com/extension/mpo még egy valami, amire oda kell figyelni a jövőben. 3D-s filetípus állóképekhez, olyan mint a JPS ( 3D-s jpeg) az új 3D-s fényképezők ilyeneket használnak.
A samsung D-szériánál ( 5100, 5300) volt fullscreen, csak nem mindegyikben...remélem a jövőben ez általános lesz. Ja, és azt is remélem, hogy 3-4 évig jó lesz a mostani cuccom és nem jönnek képbe olyan fájl típusok a közeljövőben mint ez az MPO...
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Samsung hány évig ad sw frissítést a termékekhez? Gondolom 2 év után már lesz**ják az egészet.
-
spiky03
veterán
Köszi a választ.
Akkor lehet, hogy maradok az első kiszemeltnél az LG BD570-nél
Havernak az 550-e van és az viszi rendesen az mkv-at (eddig 1-2 film volt amit át kellett muxolni, hogy vigye), meg a m2ts-eket, avikat.
Remélem a DLNA-t is rendesen lehet majd használni, mert most nincs plusz 30am egy 740es v 1terrás winyóra.
De a legbiztosabb ha felkeresem az összes kiszemeltet és letesztelem,a mire jövő héten kerül sor.
Majd beszámolok itt is ha sikerrel járok.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dinadan
csendes tag
válasz Cactustop #805 üzenetére
Bizony ám!
Hogy már az Achilles-sarkaknál maradjunk...
- A Samsung E-szériánál ismét lesz "full screen" a távvezérlőn, ezzel szemben megszűnt az a képessége, hogy a Samu TV-ken kívül más TV-ket is vezéreljen!
- A Sony egyik legnagyobb gondja nálam, hogy nincs rajta "zoom".
- Az LG-k összesen 2000db fájl-t tudnak csak kezelni, azaz, ha egy írt DVD-re mondjuk 2000-nél több fénykép (jpg) kerül fel, akkor megáll a tudomány! A távvezérlői csak LG, Samsung, és Sony TV-ket kezelnek, teljesen érthetetlen, hogy miért ignorálják a Panasonic-ot, Philips-et, Sharp-ot, stb.
- A Philips "elegánsan" megoldja a TV-kezelést, lévén nem lehet róla vezérleni egyiket sem, mivel a távvezérlője rendkívül le van csupaszítva. Így aztán egy meglehetősen kretén menürendszerbe kell bemenni, ha az ember bármilyen funkciót (pl. zoom) állítani akar.
- A Panasonic többek közt nem támogatja a WMV9 (VC-1)-et, valamint tudtommal a DVD+R-t nem is játssza le, ha nem DVD-formátumként van rajta az anyag, hanem mondjuk avi.jpg. mp3-kiterjesztésű. Ezt nem tudom megerősíteni, kíváncsi vagyok, hogy kinek van tapasztalata ebben, bár a kezelési útmutatója is egyértelműen kiemeli ezt.Stb...stb...stb
-
salapp
addikt
Úgy tudom - és ez az s280 is ezt támasztja alá - hogy 2011-ben nagyon ráfeküdt a sony a médialejátszásra. Megnéztem a Samu BD-E5500 specijét, és lényegében ugyanazt játssza le, mint egy s280/380. Kivéve valamit, ami azt sem tudom, mi: MPO.
-
Dinadan
csendes tag
válasz Cactustop #804 üzenetére
Igen, amit írsz, abban sok igazság van.
Talán media támogatás terén az idei modellek közül A Samsung E-széria (5500, 6100), az új LG BP-széria (420, 620) és az új Philips-ek (BDP-3380, -5500, -7700) lehetnek a legoptimálisabbak, bár biztos, hogy mindegyiknek megvan a saját Achilles-sarka. -
Cactustop
csendes tag
Talán a lejátszók közül az LG meg a Samsung azért lehet a legjobb választás mert MP4, MKV, AVI, DivX, XVID (talán ezek a leggyakoribb formátumok) lejátszás egyáltalán nem okoz nekik gondot én a D5500-nak még nem tudtam olyat mutatni a fenti formátumokból amivel ne birkózott volna meg.
A minap pl. letöltöttem egy médiaszerver progit a telefonomra ( Nokia), és tökéletesen megy a játékossal, a telón lévő videókat, zenéket, képeket egy pillanat alatt lejátssza, még a régi telómról átmentett ezeréves 3gp-ket is
Jahh és még valami...böngészgettem a Samsungok specifikációit, és van egy érdekes tulajdonság amire érdemes odafigyelni. Ez pedig a TELJES KÉPERNYŐ vagy FULLSCREEN üzemmód, ami nem mindegyik Sam. játékosban van benne ( az enyémben pont nincs ), viszont nagyon hasznos, mert a "szélesvásznú" formátumú filmeknél, ahol a 16:9-es tévéken is van fekete csík alul, felül, szépen átdolgozza a filmet, hogy arányvesztés és tartalomvesztés nélkül kitöltse a teljes képernyőt. Ezt tudja pl. a D5300-as, D5100 meg az E5500-as. Érdekes, hogy a D5500-ból kihagyták...Ja és az E5500-ban van valami spéci média (sz.gép, teló, tablet) szinkronizáló funkció is, amiről sokat nem sikerült megtudnom.
-
Cactustop
csendes tag
Ezek szerint nincs tökéletes lejátszó... Mondjuk az tény, hogy ezek a készülékek elsősorban BD és DVD lejátszásra készültek a médiapléjer képesség csak egy kiegészítő fícsör, ezt nem szabad elfelejteni. A legtisztább ha az ember a számítógépet köti össze HDMI-vel a tv-vel, és úgy nézi a filmeket, így tuti mindig találni olyan médialejátszó progit ami még a legelvetemültebb formátumot is kezeli.
-
Dinadan
csendes tag
Szia spiky03!
Nem tudom mennyi előrelépés történt az újabb generációnál, de az én S470-esem (legújabb FW!) nagyon mostohán bánik az mkv-kkal. Nagyobb részükbe bele sem szagol.
Az mp4-ek kb. 5-10%-át sem viszi!
Az a poén, ha a pendrive-ot átteszem egy 2 éves Samsung TV-re (C6700), az meg simán kezeli szinte mindet. Ismétlem, ez a x70-es széria, de szvsz. ha a média-lejátszás is kiemelten fontos, más márkával talán jobban jár(hat)sz.Van egy több éve meglévő - igaz, német nyelvű - fórum, ahol ezt a témát kegyetlenül kivesézik. Ha van türelmed, végigböngészheted:
http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browseT&forum_id=166&thread=3066&back=1&sort=lpost&z=1
Ebben sajnos a Sony-k - mkv-lejátszás terén - nagyon hátul szerepelnek, amely egybevág az én tapasztalataimmal.
-
Dinadan
csendes tag
Köszi salapp, ezek szerint bizonyos DiVX-ekkel áll csak hadilábon (3.0?, 4.0?, 5.0?).
Biztos, hogy valami nem stimmel, mert az Amazon szállítói vevő-értékeléseknél is és a hifi-forum.de oldalon is többen panaszkodnak az x80 és az x90 szériákra, hogy nem visznek olyan DiVX-eket, melyeket a többi lejátszók simán kezeltek. -
salapp
addikt
Ezeket mind lejátssza: JPEG, GIF, PNG (BD, DVD, CD, USB), MP3, WMA, AAC, WAV (BD, DVD, CD, USB), XviD, AVI, AVC-HD, WMV9, MPEG1/2 (BD, DVD, CD, USB); VOB, VRO (DVD)
Kedvetekért letöltöttem frissen divx-nek írt filmet, de a letöltés után az is xvidnek látszott kiterjesztésben. Simán vitte.
Az összes nem hd sorozatomból elkezdtem játszani egy-egy részt, mindet vitte reccenés nélkül.
Amit nem visz: DVD-ISO és BD-ISO. Nálam ez már nem lesz nagyon szempont, időközben rájöttem mert dvd-ket már újakat nem töltök le, a régiek lemezen vannak, és teljesen jól lejátssza a masina, az igazán gyűjteménybe való 20-30 filmet meg eredeti BD-n megveszem, a többiből a dvd-re ráférő - nem kimagasló képminőségű - mkv-kat kiírom és a tálcáról indítom, a nagyobbak maradnak a háttértáron. Így archiválok és helyet szabadítok fel.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest