Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Nah végül úgy fest, rendelek kintről egy X700-at. Remélem minden ok lesz. Bár az eladó nagyon rég fent van az oldalon, és sok pozitív értékelése van, úgyhogy nem hiszem hogy probléma lenne. €139 szállítással együtt. Kleinanzeigen-ről
-
Zanik
addikt
Hoppá!
"Új" lejátszót jelentett be a Sony: [link]
Az UBP-X700/K a korábbi modell enyhén lebutított verziója lesz, cserébe várhatóan olcsóbb lesz. -
Joshi
titán
válasz
Ger_man #13944 üzenetére
Oppo-nak se okozott eredeti UHD lemez gondot soha, habár a Pana UB900-nak se. Ez valószínű tényleg valami Sony gyártási probléma lesz. Hogy aztán most optikai meghajtó mechanikus probléma, vagy esetleg szoftveres az kérdés. De Sony nem szereti beismerni a hibáit (lásd Sony SXRD projektoros kontraszt vesztéses mizériája).
-
Ger_man
senior tag
válasz
Vikthor #13943 üzenetére
Igen ismerem. Valaki olyan fejtegetésben is volt, hogy az a zsiradék kicsapódás vagy nem is tudom mi pontosan ami a tokok belsejében van, okozhat lemez elkoszolódást, és mivel annyira "sűrű" egy ilyen adatlemez, ráadásul 3 rétegű is van, jelentkezhet olvasási probléma. Csak az az érdekes hogy PS5-ön sosem futottam bele ebbe a problémába, ott a lemezek nagy többsége szintén 100GB-os. De a kérdéses filmek sem akadtak meg azokon a pontokon ahol a X800M2 pedig igen. Hamarosan érik egy új Maverick újranézés, kíváncsi vagyok most jelentkezik-e a probléma, előtte gondosan le fogom tisztogatni a lemezeket.
Ja és még annyi, hogy sima BD lemeznél, vagy CD-nél sosem tapasztaltam hasonlót, se ezen a lejátszón, se a régebbi Pioneer esetén. Szóval egyértelműen az UHD lemezekkel van a gond, vagyis annak az olvasásával.
-
válasz
Ger_man #13942 üzenetére
Igen, fontos megnézni hogy a lemez felülete, nem poros vagy karcos esetleg, illetve a lejátszó állapotától is függhet a hibás lejátszása a filmnek. Vannak jó tippek a lemezes karbantartással kapcsolatban, Filmsathome youtube csatornáján is esett erről szó többek között.
-
Gabesz87
veterán
Most igazából már azon filózok, hogy kintről használtan vegyek X700-at (szállítással kb. olyan 52-55e közt lenne), vagy itthon újonnan PANASONIC DP-UB150 60-ért? DV-t nem támogat, de ki nem tojja le. Projektoron akarok úgyis főként filmezni, az meg úgyis csak fullHD minden HDR maszlag nélkül. What's hi-fi teszten dícsérték az UB150-et is. Sony-val kapcsolatosan olvastam fórumon:
If you read the Sony x700 (or x800m2) owners thread you will see that many users have problems with the player freezing on 4k blu rays - usually triple layer 100gb disks. If you are going to buy used (or open box) make sure the seller offers a good warranty & has an easy return process
Ebből a szempontból akkor talán biztonságosabb volna a Pana-t venni!? -
Ger_man
senior tag
Amit végképp nem értek a Sony-nál... ott van az egész jól sikerült PSVR2. Tök jó lehet rajta filmet nézni akár HDR-rel, de csak fülessel (miért???), és máig nincs BD3D support, pedig arra aztán tökéletes lenne a szemüveg.
-
Ger_man
senior tag
válasz
koncsik #13934 üzenetére
Ezért is írtam hogy csak sima HDR(10)-t tud.
#13935Gabesz87:
Szerintem 3D blu-ray-t csak az előző generáció támogat, Xbox one és PS4
A másik amit a PS5-ben nem szeretek, hogy zajos a lemezolvasása, de egy olcsóbb BD lejátszónak is az, szemben mondjuk az X800M2-vel, ott nagyon élvezem hogy szinte hangtalan a cucc. CD olvasása is emiatt nagyon jó, szeretek rajta zenét lejátszani.Írt BD-vel nincs gond, főleg a BD25-tel, BD50-nél a rétegváltásnál lehetnek gondok, BDXL-t pl az X800M2 olvas, de csak 66GB-osat, vagy úgy írt 100GB-ost, de szaggat maga a képanyag az egyik rétegen. De léteznek tömörített UHD filmek, BD50-re kiírhatók. Azokkal nincs gond az X800M2-n, csak hát tömörített, ami engem zavar
-
Gabesz87
veterán
válasz
Ger_man #13933 üzenetére
Erre is gondoltam, hogy PS5-el játszanám le (de csak digital edition-öm van, mondjuk egy meghajtó még mindig olcsóbb ehhez, mint egy új asztali BD lejátszó).
Ezért vetettem fel az 1.hsz-omban, hogy nekem talán elég a sima FullHD 3D lejátszó is, és erre mit tudnátok ajánlani.
Miért lenne baj amúgy a kiírt lemez? Az anyag, amit beszerzek (pl. amivel most legutóbb problémám lenne) egy BD25 3D iso. Ha ezt kiírom egy BD lemezre, akkor azt nem enné meg a lejátszó?#koncsik: na akkor ez az ötlet is bukó
-
válasz
Ger_man #13933 üzenetére
"Neither the premium PS5 nor Xbox Series X can claim to have particularly richly featured 4K disc drives. Particularly disappointing is their lack of support for either of the ‘premium’ HDR formats – Dolby Vision and HDR10+."
Innen: Which is the best 4K Blu-ray player, PS5 or Xbox Series X? -
Ger_man
senior tag
válasz
Gabesz87 #13925 üzenetére
Szia!
Legolcsóbban biztosan egy sima FHD-s 3D képes Blu-ray lejátszóval jársz a legjobban, főleg használtan.
4K + DV supportnál azért jobban zsebbe kell nyúlni, de ott felejtsd el hogy kiírt UHD lemezt fogsz rajta nézni, max ami BD50-re van tömörítve. Oda vásárolni kellene... már ha lehetne kapni filmeket UHD-n... lehet még, de sajnos egyre kevesebb a kínálat, és az ára egyre drágább.
Szerintem arra kell lőni amit jobban lejátszanál és itt gondolom a 3D blu-ray ez.
Lehet most sokan megköveznek ezért, de egy lemezmeghajtós konzol is bevállhat erre a célra
(még UHD sima HDR-hez is)
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz87 #13930 üzenetére
Pana 820/824 képfeldolgozó procija nagyjából ugyan az mint a Pana 9000-nek. Képmegjelenítésben 820/824-nél is a csúcsot kapod, a 450 gyengébb, a 150 pedig a belépőszint.
Sony is kiváló képmegjelenítést biztosít, ott inkább a Dolby Vision kézzel való kapcsolása ami gáz (nem ismeri fel automatikusan a DV-t). Amúgy jó lejátszó a Sony is.
Próbálj meg használtan keresni Pana 820-at, az is jó a 824 mellett. Vagy ha nagyon nincs, akkor Sony X800MK2.
A Sony X700-al volt valami optikai meghajtós olvasási probléma ha jól emlékszem. Nem akarok hülyeséget mondani, majd aki jobban tudja kijavít. -
Gabesz87
veterán
Egyetértek, ez nekem is meghaladja bőven a lélektani határt. Nem kell feltétlen a legjobb, legminőségibb. X800M2-t mondjuk 190EUR-ért látok használtan, de még ennyit sem szívesen adnék ki hogy őszinte legyek.
UB450E pl. miben különbözik a 824-től? Mert ahogy nézem a specifikációit, szinte ugyanazt tudja, és kevesebb, mint fele annyiba kerül. Mondjuk a használt X800M2 még ennél is olcsóbb, úgyhogy akkor már lehet, hogy afelé húznék. Vagy mi a helyzet pl. az X700-al? Miben rosszabb, mint az X800M2? MErthoyg ezt már 122EUR-ért is találok. -
Joshi
titán
válasz
Gabesz87 #13925 üzenetére
Nem kell külön lejátszó 1080p-re és UHD-ra. Ha minőségi lejátszót akarsz, akkor én a Panasonic DP-UB824 alá nem adnám, esetleg egy Sony UBP-X800M2 habár nem tudom hogy ezek tudják-e a Blu-ray 3D-t, szerintem tudják..
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Gondolkodom asztali 3D BD lejátszó vásárlásán. Az oka az, hogy többször belefutottam már, hogy egy filmet iso formában szereztem be (vagy figyelmetlenségből, vagy mert csak ilyet találtam), és ezt sajna nem igazán tudom mivel lejátszani. Ezért gondoltam, hogy ilyen esetben kiírnám lemezre (PC-n van Blue-Ray írom). Ezt utána gond nélkül le tudom játszani asztali BD lejátszóval? 3D iso-kat is?
Meg persze ha már lenne asztali BD lejátszó, akkor néha valószínűleg beszereznék original lemezeket is (fentebbi linkekről pl). Használtan is OK lenne egy lejátszó, akár itthoni forrásból, vagy szoktam pl. sokkal olcsóbban vásárolni kleinanzeigen-en. Éppen most kezdek projektorozni, felkerül a vászon, a gép pedig egy fullHD JVC vetítő. 3D-t tud, de 4K, HDR ebből kifolyólag nem releváns. Persze előfordulhat, hogy TV-n használjuk, az meg 4K-s, Dolby Vision képes TV. Úgyhogy igazából szeretnék ajánlást kérni tőletek mindkét változatra. Egyszerűbb, olcsóbb, fullHD 3D képes lejátszóra ill. egy UHD 3D lejátszóra ami esetleg már HDR/DV-t is tud. -
Joshi
titán
Itt egy érdekes videó: A Blu-ray története és működése
-
Ger_man
senior tag
válasz
Nheo047 #13920 üzenetére
Szia!
A manualok általában mindig kitérnek az USB-s, adat lemezek illetve hálózati lejátszásban támogatott formátumokra, amik általában mindig limitáltak:
DPUB820_TQBS0255_4_ENG.pdfKeress rá a "supported" szóra.
Nekem a Sony X800M2-esem pl nem tud atmost csak a core-ját kiolvasni hálózati lejátszás esetén (7.1 TrueHD), de pl DTS:X-szel simán megbírkózik. Dolby Vision is csak lemez esetén van.
-
Nheo047
kezdő
NTFSre formazva mukodott, de nagy a szoras mit jatszott le, HDR10+ egyaltalan nem, HDR10nek latta, illetve a hang szinte egyiknel se mukodott rednesen, amit elinditottam. Altalaban nem volt hang, vagy a magyar hangot nem jatszotta le, szal eleg problemas…Samsung tv lejatszuk mindent, csak gondoltam USBn keresztul is kihazsnalom a Pana processzorat
-
Joshi
titán
válasz
Nheo047 #13918 üzenetére
Mindenképpen NTFS fájlrendszer legyen az adathordozón. Viszont külső HDD-nél előfordulhat, hogy egyes példányokat nem lát/nem kezel. Célszerű próbaként használni egy 32-64GB-os pendrive-ot. Ezeket sokkal nagyobb eséllyel kezelni tudja az adott lejátszó. Ezek az ajánlások arra jók, hogy kizárjuk az esetleges hardver inkompatibilitásokat.
-
Nheo047
kezdő
válasz
bytesizelife #13915 üzenetére
holnap megnezem mire, amit Winbe bedugsz és alapbol felajánl, gondolom NTFS
-
Joshi
titán
válasz
bytesizelife #13915 üzenetére
FAT32 nem jó, mert az max 4GB-os fájlokat kezel.
#13914 Nheo047 milyen eszközről akarsz filmet nézni? HDD, SSD, pendrive?
Ha minden igaz akkor a Panasonic még mindig fix 60Hz-en játssza le a filmeket ha USB-ről megy. -
-
Nheo047
kezdő
sziasztok!
van egy Panasonic DP-UB820 Bluray lejátszóm, hogy lehetne rávenni az az Usbn való lejátszásra?
eddig bármit dugtam rá, nem is érzékelte.... -
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13912 üzenetére
OK, kösz szépen.
-
Ahogy néztem, a Panát könnyebb forrasztani, elérhető helyen vannak a padek, és nem olyan miniatürizált a board, mint a Sonynál. Csak fluxot kell használni hogy ne képződjenek hidak a padek között forrasztásnál. Viszont a képen hiányzik a csatlakozó, ahová a modellspecifikus kábel menne, vagyis nem mindig szerelik fel. Ha az a helyén van, 2 drótot kell csak forrasztani... érdemes előre megnézni.
A feliratkezelést nem próbáltam, a Sonyhoz nem írja, hogy tudná.
Egy amerikai, 1-es régiójú DVD volt kéznél, azt raktam be, és ment. -
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13909 üzenetére
Hát ez igazán hiánypótló, gratula hozzá! De nem tudom, hogy ezek után az Pana UB820-ast meg merjem-e egyedül csinálni, inkább a nem felé hajlok...
A külső feliratkezelést kipróbáltad, működik? -
válasz
bytesizelife #13909 üzenetére
-
Ha valakit érdekel, csináltam részletes leírást:
[link] -
Micsoda egy szemét meló ez, atyavilág.
-
belinho
senior tag
válasz
Vikthor #13905 üzenetére
Az írható BD-UHD lemezeket érinti, bár baljós árny ha nagyon filmes kifejezéssel akarok élni. Fokozatosan csökken az igény a fizikai médiára, szóval a nyomott lemezeket is utoléri előbb-utóbb a sors, és majd csak online lesz kölcsönözhető minden.
De reméljük azért az még odébb lesz. -
belinho
senior tag
-
-
hdtomi
senior tag
válasz
bytesizelife #13899 üzenetére
Sziasztok! Új vagyok itt, én is néztem lehetőségeket a frissítésre. Inkább forrasztás, mint szoftveres, mert biztos olvastátok, hogy szoftveres megoldásnál akár kuka is lehet a lejátszó + már a gyári firmware se megy már rá többet. Bár én magam nem merném forrasztani, ezért egyelőre csak figyelek.
-
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13899 üzenetére
Drukkolok és majd írd meg a végeredményt, aztán mejd lehet benevezek hozzád egy forrasztásra!
-
-
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13897 üzenetére
Kíváncsi leszek.
-
-
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13895 üzenetére
Nem. én nem nagyon merek forrasztgatni.
-
-
gg72
veterán
válasz
bytesizelife #13893 üzenetére
Az X800M2 megvan most is, azt az SACD miatt tartom meg.
-
-
gg72
veterán
Na, meg is leptem magam egy UB820-as Panasonic lejátszóval, mivel időközben kiderítettem, hogy kétféle módon is lehet rá moddolt FW-t tenni, amivel régiómentes lesz és külső eszközről is beolvas feliratokat Blu-ray és 4K UHD gyári lemezekhez:
- RattleByte hardveres mod + FW: [link]
- avforums FW: [link] + [link]Az első előnye, hogy később lehet frissíteni a gyári fw-vel, viszont hardveres modifikációt igényel, a másodikhoz ez nem kell, viszont elég bonyolult a felrakása.
-
-
-
Aminek lehet "jövője" itt hazánkban, inkább azok a playerek amiket lehet okosítani, hogy pendriveról lehessen a külsős feliratot a gyári lemez lejátszása mellé használni.
Nincs sok, Oppo 203 meg a Panasonic 9000-es.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #13868 üzenetére
Ne már, tudom hogy az Android tévéknél az info gombra mit ír ki és ott semmi mást nem ír, mint a bitrátát, pont ezért kérdeztem. Az hogy linkelsz egy méregdrága boxot ami tudja az AV1-et, attól még a felhasználók 80-90%-ának biztosan nem AV1-be megy a stream.
Szerintem engedjük el a témát, mert ez már nagyon off és a beszélgetésünk nem vezet sehova. -
blakey
titán
Mert te honnan tudod, hogy egy adott film mondjuk a Netflixen milyen kodekkel megy?
- Egyszerű, egyes TV-ken és Android TV-n Info gombbal megjeleníthető és manapság már ki is írja, hogy AV1, vagy dvhe, stb.. Kodi alatt is sok minden kideríthető, vagy ha "mélyebben" szeretnél tájékozódni, akkor ott a Vertex 2.#13866 makkmarce
Nem az anyagot minősítettem, hanem azt, hogy a kodek is beleszámítandó a bitrátás összehasonlításba, tehát, amikor egy anyag minőségéről beszélünk, akkor a bitráta mellett a kodek is számít és a lényeg, hogy ha egy h265-ös 10 mbps anyagot összehasonlítod az AV1 10 mbps-es változatával, akkor az utóbbi sokkal jobb lesz. -
makkmarce
őstag
válasz
blakey #13865 üzenetére
nem akkora különbség? konkrétan mindkettő vállalhatatlan. Azt azért ne felejtsük el, hogy jó eséllyel az encode is pocsék volt, mert bár a fix bitráta megvan, közel sem biztos, hogy volt ideje normálisan kódolni a videót(pl az AMD híresen vállalhatatlan videókat csinált HW-ből), ez egy gameplay videó, nem tudjuk milyen beállításokkal, meg hogy mennyit rontott maga a YT is a videón.
-
blakey
titán
Az AV1-et tudják a régebbi tévék?
- attól függ, hogy neked mi a régebbi. Nyilván van egy évjárat, ami előtt nem támogatott és ami után már igen.
De nem ezirányú volt a megjegyzésem és a célom, hiszen erre reagáltam:Egy átlagos Netflix/Max/Disney stb film ~20GB méretű, ebből ki lehet számolni hogy mennyi az annyi.
Tehát az, hogy valaminek van bitrátája nem mond el mindent, számít a kodek is.#13864 makkmarce
A lényeg az, hogy nem kell feltétlenül leírni a "streaminget" és annyira sz@rnak beállítani. Egy szóval nem írtam, hogy olyan, mint az eredeti, bár az eredeti fogalma is forrásonként változó, előfordul, hogy a lemezes verzió nem olyan jó.
A képen van egy erősen árulkodó jel, egyik 74,9 mbps, másik 2048 kbps, ennyit számít egy kodek és nem akkora a különbség képben, mint bitrátában, ami 36,5X-eres, annyival nem jobb az eredeti, cserébe helytakarékos és ez is számít. Ennyi volt a reakcióm lényege. amúgy már a h266 is "itt van". -
makkmarce
őstag
válasz
blakey #13862 üzenetére
az a baj, így túl sok minden nem derül ki...
nem azt mondom, hogy nem jobb, hanem azt, hogy nem elég jó, ez leginkább akkor figyelhető meg, ha sok a növényzet a képen, és rengeteg az apró részlet. Na, ha még mozgásba is lendül a dolog, akkor végleg vége. Én H265-ben kameráztam 4k-ban vihart 200Mbps-el, úgy kb elfogadható, de ha 400-as módban csináltam volna már akár jó is lehetett volna, 50-nél már kockásodik. Tegyük fel az AV1-nek jó fele akkorában, de az mégse 5Mbps. Ha megnézed, még a forrás is egy pixelháború, az AV1 egyenesen vállalhatatlan. Hogy szebb ugyanakkora bitrate-el, mint a h265, h264? igen. De hogy elfogadható e 2Mbps-el? vagy akár 5-el?számomra nem. Ne az autót és a betűket nézd, amik stabilak több frame-en keresztűl, hanem a tájat, ami ugyanúgy széthullott, csak pacák maradtak.
-
blakey
titán
válasz
makkmarce #13861 üzenetére
A kodek sokat számít. Nagy a különbség egy 6 GB-os AV1 és 6GB-os h265 között és akkor ott a 6GB-os h264.
Ez egy játékról készült videó, ha tudod, hogy mit kell nézni, akkor jól érzékelhető a különbség, míg a h264, h265 "szétesik", addig az AV1 rendben van. Az eredeti forrást is összehasonlíthatod az AV1-gyel.
-
makkmarce
őstag
válasz
blakey #13860 üzenetére
az a baj, 5-6Mbps csak akkor jó ha állóképről beszélünk.. ha sok minden történik a képen, ráadásul sötét jelenetnél, akkor szétkockásodik az egész, a hangról már ne is beszéljünk, mert folyamatosan vesznek el a hangsávok. Adatsűrűsége rosszabb, mint egy mostani mobiltelefonnal felvett videónak.
-
blakey
titán
Egy átlagos Netflix/Max/Disney stb film ~20GB méretű…-
azt is számold bele, hogy milyen kodekkel, nagyon nem mindegy, az AV1-es anyag sokkal kisebb, mint egy h265-ös, az a 20GB-os NF anyag akár nagyon jó is lehet AV1 esetében, Nem egy ilyen anyaggal találkoztam, sőt, 1080p-ben a 5-6 Mbps ellenére is nagyon jó, úh. sok összetevője van a dolognak és nem kell ennyire leírni a "streaminget" sem. Apple TV+--on 40-50 Mbps anyagok vannak, ott nem tudom, hogy milyen kodeket használnak, de nagyon jó. -
Joshi
titán
válasz
csacsi77 #13858 üzenetére
Amúgy jók a Sony lejátszók. Én csak azért linkeltem be a cikket, mert most már tényleg kivonul az összes gyártó a Blu-ray mögül. Egyszerűen nincs benne pénz, mert ugye mi másért gyártana valaki egy terméket ha nem a haszon miatt.
Robi-k hozzászólása lehet érdekes, miszerint a prémium szegmens még tovább élhet, ugyanis ma már tényleg csak a fanatikusok vásárolnak optikai adathordozón filmet. -
Joshi
titán
válasz
csacsi77 #13848 üzenetére
Most is lehet kapni LG Blu-ray lejátszót.
-
Ger_man
senior tag
Van szerencsém használni a Sony Bravia TV-hez járó Sony Pictures Core streaming szolgáltatást, ami 80 Mbps-es sebességű streamelést reklámoz.
A Zorró álarca megvan UHD lemezen is, illetve ezen a szolgáltatáson is. Korrekt a minőség, de a film szemcsésessége sokkal élesebb UHD-n. Ellenben egy új film esetén pl. Bad Boys 3. már nem akkora különbség képminőségben (digitális vs 35mm film).
Ellenben a hang labdába se rúg a Zorró álarca tekintetében (Atmost True-HD vs Atmos DD+) a Bad Boys 3. Imax Enhanced DTS 5.1(tömörített) esetén azért már azt mondom korrekten felveszi a versenyt a lemezzel, de a lemezen DTS:X van.
Csúcskategóriás Bravian egyébként támogatott lenne a DTS:X is, bár az is biztos h nem veszteségmentes verziójú, de nem tudom megerősíteni.
Ki tudja hová fejlődik ez még a jövőben, de remélhetőleg a lemezek is megmaradnak esetleg azok is fejlődnek egy lehetséges új formátum, vagy codec által.
-
robi-k
őstag
No para, amig lesz rá kereset, lesz kínai BD lejátszó is, mint pl. a Reavon lejátszók (OEM megrendelés alapján gyártja őket a GIEC gyártója). A kérdés inkább az, meddig gyártanak még fizikai korongokat?!
8K-ra pl. nem is lesz fizikai adathozdozón kiadott médiatartalom, csak a stream. -
Joshi
titán
LG is kiszállt a Blu-ray piacból. A kérdés csak az, hogy akkor hosszabb távon hogy fogják eladni a fizikai adathordozós filmeket? Ok hogy még vagy ~10 évig nem lesz gond, de ennek most már tényleg vége lesz.
Igazság szerint a kérdés pontosabban az, hogy akkor már csak Stream lesz?
-
Joshi
titán
-
makkmarce
őstag
szerintem inkább 2 chip van, az egyik egy általános, a másik meg feljavítja a képet. Így az általánosat csereberélhetik, a feljavításnál meg mindig mehet a saját cucc. Jó eséllyel felesleges is saját dekódert fejleszteni, hisz azokkal tele a piac, de tonemapping-et nem sok tud.
-
makkmarce
őstag
ezt kerestem sajnos én is, bár az is igaz, hogy az összes többinél is nehéz megtalálni. Meg az is lehet, hogy van 1 általános lejátszó chip, és van mellé egy képjavító, de ez se derült ki sajnos sehol sem
Pedig nézegettem disassembly videókat is, de ott se látszik, hogy miben mi található.
-
robi-k
őstag
válasz
makkmarce #13831 üzenetére
A Sony, CA, OPPO UHD lejátszók ugyan azokat a Mediatek MT8581 családba tartozó procikat használják (igaz, más-más kivitelben, amit a proci száma utáni betűjelek jeleznek), egy különbséggel: mivel a BBK konszern (az OPPO márkanév tulajdonosa) részfinanszírozást vállalt a 8581 processzor megalkotása során, ezért számára egy egyedi, hagyobb grafikus teljesítményű (több grafikus magot tartalmazó Mali-860 GPU), több licenc kulcsot tartalmazó procit szállított a Mediatek OP8591 név alatt.
A Panasonic az már más eset, a felsőosztályú lejátszókban a Pana saját fejlesztésű processzorokat alkalmaz.
-
makkmarce
őstag
nem célom jól kijönni, csak megpróbáltam megérteni, hogy mit értesz egy varázsszó alatt.
Nem beszéltem oppo 203-ról és 205-ről, arról beszéltem, hogy adott egy digitális eszköz, bemegy a jel, kimegy a digitális/analóg jel, jobb, szebb, pocsékabb e a kimenet, emellett beszélhetünk még esetleg a doboz minőségéről/külső designról.
Ezzel azt akarod mondani, hogy attól, hogy valami highend, még lehet pocsék képe és hangja, de mivel fekete nyák van benne, meg egy indokolatlan torroid(ne felejtsük itt nincs hirtelen terhelés, fix gyengeáramú terhelés van), ettől highend?
Vagy mitől nem highend a sony által használt chip a pana/oppo-hoz képest, ha a tesztek alapján ugyanolyan jó kép jön ki belőle?
-
makkmarce
őstag
-
makkmarce
őstag
tehát ha toroid nélkül csinálja meg ugyanazt, az már nem számít, mert a toroid a fancy
az a baj, te azzal foglalkozol, hogy hogy csinálja, nem azzal, hogy mit csinál, és ahogy a ferraris példában is írtam, semmi jelentősége, hogy hogy van összedobálva, ha jó a végeredmény. Ez kb olyan állítás, mintha azt mondanád, csak az elektroncsöves lehet highend.
Persze mindig jó ránézni a fekete fancy áramkörökre, de azt nem túl sűrűn nézegeted, gondolom a sajátodat se szedted szét.
Az, hogy kívülről mennyire érződik összerakottnak, az már más kérdés, mert azt tapasztalja az átlag felhasználó is. -
A szóban forgó lejátszók közül bármelyike is igen jó minőséget garantál és örülhet a tulaja neki, hogy egyáltalán van ilyen eszköze, mint úgy ahogy én is teszem azt a 203-as Oppom esetében. Valljuk be, sokszor csak kis különbségek vannak, ami a végeredményt illeti.
Amúgy meg van egy német cég ami reverse engineerel ilyen elektronikai eszközöket, pl Oppo, Denon stb termékeket, azaz kicserélik a sorozatgyártott alkatrészeket bennük prémium legjobb alkatrészekre és bizonyított jvulást érnek el ezáltal, igaz ennek az ára 3000-5000 € egy Oppo esetében, hát nem biztos, hogy kiadnék annyi pénzt rá, vagy legalábbis én még nem tartok ott...
-
Joshi
titán
válasz
makkmarce #13818 üzenetére
Ha ennyire érdekel a téma nézz utána, hogy pl az Oppo 205-ben milyen elektronikai alkatrészeket (kondik, ellenállások, ic stb) használtak fel milyen forrasztási minőség mellett. Aztán ugyanez Sonynál. Vagy hogy általában Oppo szokott lenni a referencialejátszó mondjuk egy tesztnél. Én már unom a értetlenkedésedet.
-
makkmarce
őstag
válasz
PROHARDVER! #13819 üzenetére
őőő szerintem totál nyugodtak vagyunk
-
PROHARDVER!
Őrizzük meg nyugalmunkat, köszönjük
-
makkmarce
őstag
Fogalmam sincs mit keversz megint, a sony egy árban van a p9000-el.
Most akkor azt akarod kihozni, ha van egy kiglancolt trabant, akkor az highend? komolyan nem értem az észjárásodat.
nézd már meg a 80-as évek ferráriait, fiat alkatrészekből voltak összetákolva, még se mondta senki sem azt, hogy az nem szupersportkocsi, hanem csak egy ócska középkategória, tehát az autós példát itt meg is bukott. Tehát még mindig ott tartunk, hogy egy termék attól highend, hogy a gyárban a zöld panel helyett a fekete panelt választották, mert az divatosabb? -
Joshi
titán
válasz
makkmarce #13816 üzenetére
A Sony képfeldolgozó procija jó, ezt már az elején is írtam. Te tetted fel a kérdést, hogy szerintem miért nem High-end a Sony. Én csak prezentálom a képeket és döntsd el hogy szerinted melyik lejátszót hova sorolnád. Ettől függetlenül neked lehet jó egy belépő modell is, nincs ezzel baj. Ha te nem akarsz költeni egy méregdrága eszközért, akkor veszed az olcsóbbat. Pont ezért vannak kategóriák. Ilyenkor szokott jönni az autós hasonlat, mert igazából minden autó elvisz A-ból B-be. Most vasárnap voltunk a Kaáli autó múzeumban, és ez a Mercedes 190 SL élőben közelről eszméletlen minőségi. Persze nekem tetszett a szocis gyűjtemény is (Lada, GAZ–13 Csajka, Wartburg stb), de azért érted.
-
makkmarce
őstag
Megint ott tartunk, hogy olyat állítasz, amit én sohasem állítottam.
Szóval, ha a teszteken jól szerepel, akkor az nem elég, mert kell hozzá a fekete nyáklap is? Vagy ha elveri mondjuk valamelyik a teszten, amit highendnek kiálltottak ki, akkor már az is az, vagy csak akkor ha valami sznob bizottság engedélyezi?
Én itt csak azt látom, hogy amit a Sony ugyanabban a minőségben megoldott pár integrált áramkörrel, azt a többiek kínlódva hozták össze egy rakás diszkréttel / olyan funkciót támogatnak, amit a Sony épp nem, de valamelyik ezt, valamelyik meg azt tudja, ez sem lehet kizáró ok. -
Joshi
titán
Hogy neked mik a kategóriakülönbségek nem tudom, de dobok pár képet a lejátszók belsejéről. Ja és a gyártók ezeket még csak nem is High-end-nek nevezi, hanem Prémiumnak.
Félre ne érts, nem én találtam ki ezeket a fogalmakat. Ezeket a jelzőket egyszerűen csak ráaggatják az erre érdemes modellekre. Ha te pl az Oppo 205-öt belépőnek tartod, akkor neked nagyon magas a mércéd.Sony ubp-x1100es
Panasonic DP-UB9000
Oppo UDP-205
Magnetar UDP900 -
makkmarce
őstag
ahogy az oppók sem kaphatóak, de ennek sincs jelentősége.
Ha megnézed a sonynál az ES sorozatot bármiből (pl az 1 milliós walkman-t ami számomra már közelít az agybajhoz), ők ezeket oda pozicionálják minden tekintetben(pl a DAC képességei az 1100-ban papíron megegyeznek a P 9000-rel). Az, hogy valami itt nincs, attól még lehet highend. Max akkor lehetnének még nagyobb high-end-ek, ha átkeresztelnék a SONY-t mondjuk YNOS-ra ezeknél a termékeknél, és akkor a sznoboknak se lenne gond, ha a polcra egy sony termék kerül, ahogy az autóiparban bevált, hogy csinálnak luxusmárkát is, de gondolom azért tartják meg, mert vannak országok ahol jobban cseng, mint itthon.
Sennheiser fülest is tudsz venni az auchan-ban 7000 forintért, meg van fülesük 700k-ért is, bár hogy azt melyik boltban tartják itthon polcon.. kb szerintem semelyikben.
Tehát még mindig ott tartunk, hogy NEM tudod mitől highend, de neked nem az, mert te azt mondod. -
Joshi
titán
válasz
makkmarce #13803 üzenetére
Sony a 800m2-t eleve nem a High-end-be pozicionálta, de nem is érdemes ezen rugózni. A High-end lejátszókban általában egy annak megfelelő DAC van, és ahogy előttem írták a készülék felépítésének minősége/kivitelezése is ennek megfelelő. Ezek általában nem férnek bele ~300$-ba, de még sokszor 1000$-ba se.
-
makkmarce
őstag
válasz
Vikthor #13808 üzenetére
van erősítőjük is, mondjuk a 13 csatornás 7000ES, csak azt nem láttam még európai boltban, csak usa-ban és japánban. Persze, hogy melyik mit tud, franc se tudja, mert szinte az összes ilyen lejátszó már elég avittas, jó pár éve forgalomban vannak, újat fejleszteni meg nem éri meg.
-
-
Ezeket tudom mint high-end készülékek:
Oppo UDP-203 vagy 205
Panasonic DP-UB9000 vagy Panasonic DP-UB820
Magnetar Audio UDP800 vagy UDP900
Reavon UBR-X100, UBR-X110 vagy UBR-X200
Cambridge Audio CXUHD -
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Hp Prodesk 600 G5 SFF/ i5-8500, i5-9500, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Varon Oxygen generator újszerű, 6 hó jótállással/számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest