Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bicajjos800
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem témába vág,de ahogy látom a többi topic döglött!
Adott egy 50 gigás 3D-s blu ray film!Ebből szeretnék 25 gigás változatot létrehozni,illetve nem is létrehozni,csak hogy ráférjen egy 25-ös lemezre az 50 gigás tartalma!
A menü nem ártana ha meglenne,de az extrák + videók nem érdekel!
Hangsáv is elég a magyar,nagyon max a DTS HD angol hangsáv!Namármost nincs olyan program amivel ezt ki tudnám venni a fölösleges extrákat,mert ha ki is veszem,és a fölös hangsávokat is,akkor a képhez is hozzányúl bitrata romlik,+ nincs 3D.Valaki segítsen valami szájba rágós leírással mert már falnak megyek,egyszerűen semmi megoldást nem találok!
Ja és nem MKV-t szeretnék hanem Blu Ray 3D-t 50-est 25-ösöre.
Kérlek segítsetek!
Köszönöm. -
Baloo27
aktív tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan személy. akinek van Samsung BD-c5300 vagy D5300 lejátszója és erősítőre van kötve optikai kábelen? Érdekelne, hogy usb-s mkv lejátszásnál(ha az mkv 5.1/DTS hanggal van ellátva), kiadja-e az optikai kimeneten az 5.1/ DTS hangot.
Mivel a Samu tv-m csak sztereot ad ki optikain és ha már van az a sok hangfal szeretném élvezni a hangokat több csatornán...Valaki?Köszi -
jsk
senior tag
Üdv!
Kinéztem az LG BDC590 lejátszót, csak mint kiderült december közepére minden emberi áron ajánló áruházban elfogyott. Van-e valamilyen paramétereinek megfelelő alternatíva helyette? A lényeg, hogy rendelkezzen dvb-c tunerrel, és tudjon külső merevlemezre akár HD-adást is rögzíteni. Beépített merevlemezű felvevők nem érdekelnek, mivel nincs szükségem még egy merevlemezre.
Ha valaki tud ajánlani valamit, azért hálás vagyok.
jsk
-
coca1cola
csendes tag
Sziasztok. Most vásároltam egy sony bdv e280 típusú házimozirendszert. A problémám nem visz egyetlen mkv kiterjesztésű fájlt sem..... Pedig a lejátszó elméletileg tudja kezelni a leírás alapján..... de mindig azt írja ki hogy " korrupt és nem támogatott fájl" . Tudnátok segíteni ?
-
spiky03
veterán
hey
havernak olyan játékosa van és teljesen rendben van. lejátszik mkv-t is, kivéve a L5.1-et. külső winyót kezeli. fat32 ntfs mindent. annyi hibát vettünk észre, hogy ha az mkv-ba van a felirat akkor néha elhagyja az utolsó szavakat. külső felirattal nincs gond. én au 590-et tervezem megvenni majd a dlna miatt.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Youri
veterán
Sziasztok!
Blu-ray lejátszó vásárlásán gondolkodom, az alsóbb árszegmensben, és az LG-BD550-en akadt meg a szemem. Erről valaki valamilyen infót tudna mondani, tapasztalatot esetleg? Mkv-ról olvastam pl olyt, hogy kezeli, meg olyat is, hogy nem, aztán nem tudom kinek higyjek
RTX ON
-
PSasa
tag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan BD lejátszót ami USB/LAN-ról lejátszik DVD ISO-t?
Tegnap egy LG BD660-t probáltam USB-ről 1 TB 2,5" HDD-vel. MKV, avi, xvid, ment, sőt ami nekem még lényeg, hogy HD kamera m2t(s) fájlokat is lejátszotta. Viszont a dvd iso-t nem ismerte fel.
Nagy méretű (>8GB) mkv sajnos nem volt nálam, így azt nem tudom, hogy viszi-e. -
Patice
nagyúr
Talán mostanában a legbiztonságosabb tárolás az, ha ki is vannak írva az adatok és merevlemezen is megvan a másolatuk, ezért javasoltam ezt a megoldást.
Egyes médialejátszók kezelnek külső optikai meghajtókat. Nem lehetetlen, hogy egy 5,25-ös keretbe rakva egy blu-ray-DVD kombo meghajtóval megvalósítható az általad elképzelt megoldás.
Sőt! Nem is fontos a kijelző sem a lejátszón. Androidos mobillal lehet már ezeket vezérelni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
looser
addikt
cigam: van, mait már wavpackból vagy ape-ből tettem át flacba, hogy az Oplay lejátssza :-) Tudom, veszteségmentes, szóval nem kéne gondnak lennie, de 100+ albumnál csak e miatt...inkább még keresgélek :-)
Patice: mindenképpen optikait szeretnék, egy lemez, megfelelő körülmények között tartva talán kevésbé problémás adatvesztés szempontjából, mint az a 2,5"-os 640-es Samsung, amelyet már igen sokat hordtam magammal, ezért is szeretném bd-kre kiírni az albumokat. Bár ez a megoldás nekem is nagyon tetszik, de még mindig hdd supportos, bár az usb kimenetre végül is egy külső bd olvasó is köthető lenne, viszont itt is az ár elég húzós. Szóval optikai lemezről, mindenképpen :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Patice
nagyúr
Asztali lejátszókra nem jellemző a FLAC támogatás.
Hasonló cipőben járok most én is. Én a FLAC-ok lejátszására Dune HD-TV 301-est akarok majd venni. Ebbe van 2,5"-os notivinyóknak hely. Én majd erre a vinyóra akarom felmásolni a kiírt fájlokat és onnan hallgatni. A többi mehet hálózatról.
Másik alternatíva: Popcorn Hour A210, mehet bele 3.5"-ös vinyó is, ezen is van hálózat, valamint van koaxiális digitális kimenete. Erre még egy jó kis DAC-os kötnék és mehet a zenélés.
-
-
looser
addikt
Viccet félretéve: eddig ezt csináltam, de szeretnék valami fix és kevés helyet (médiát) elfoglaló megoldást találni. Egy szem br lemezre - a max. 500 MB-al (legjobb tömörítés) számolva egy albumot - 50 lemez felférne. Mivel dvd lejátszókra sem igazán jellemző a flac support, ezért gondoltam, hogy lesz asztali brp elfogadható (max. 30K) áron. Csak nem nagy kérés ez :-)
-
looser
addikt
Ez sem túl olcsó s nekem pont ez a problémám :-)
Asztali lejátsszók vannak már 20e-től, nekem tökéletes lenne bármelyik, csak ennyi lenne a kérés, hogy a br lemezre kiírt flac formátumú felvételek lejátszhatóak legyenek. Van már egy Asus Oplay kütyüm, csak egy olyat szeretnék, amelynél nem kell a külső hdd-t rádugnom (s a tv-t se kelljen bekapcsolni ugye :-), hanem lemezről, mintha egy mp3-as vagy audio cd-t hallgatnékMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok, létezik flac lejátszásra képes asztali blu-ray lejátszó?
-
rfjanika
tag
eladó a blu ray lejátszóm
Samsung D-5500
karácsonykor lesz egy éves
Nem volt mozgatva, tehát hibátlan állapotban. Lemez talán egyszer volt benne, egy külső vinyó volt rákötve,legjobb ajánlatért vihető
lehetőleg Szabolcs vagy hajdú megye előnyben, mert nem szívesen postáznám.
email-en írjon ha vkinek van ajánlatarfjanika@gmail.com
-
spiky03
veterán
Erről valakinek, valami vélemény, tapasztalat?
Mkv-kat mennyire szereti? DLNA milyen rajta?
Sony BDP-S185SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
dudzsi
tag
Sziasztok!
Most szeretnék egy blu-ray lejátszot venni Amiket kinéztem LG BD670, Philips BDP7600. Igazábol a philips az analog 7.1 miatt lenne jó. Szerintetek melyiket érdemes megvenni. Vagy egyébb javaslat. Amire nekem szükségem lenne, wifi, lan "DLAN", 5.1 vagy 7.1 analog kimenet. Elöre is köszi a válaszokat -
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy BR lejátszót, max 40 ezer Ft-ig.
Nem tudom létezik-e olyan, de szeretnék rajta minimálisan internetezni(Google, Facebook) is.
Nem lényeg a 3D, külső vinyót szeretnék majd rákötni.Mit tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm!
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
sensor060
aktív tag
Mkv-t elvileg viszik a Samu-k, bár kicsit fentebb írtam, hogy számomra érthetetlen, hogy a több mint két éves írom elvisz szinte mindent, a mostaniak meg nem ?
Szerintem mkv-kat viszik, azokkal nem lesz bajod, maximum a nagyobb terjedelmű filmeknél lehet bedöccenés, de az meg orvosolható azzal, amit már írtam.
Én nem bántam meg a Samu tv-t sem, meg a Samu blu-ray lejátszót sem, főleg hogy 1 távszabályzóval tudom mindkettőt kezelni. Viszi az optikai kábelen keresztül az 5.1-es hangcuccot, tűéles a kép.......mi kell még ?LG-t meg nem értem, vagyis azt, hogy mi értelme van STREAM-ből filmet lejátszani ? PLAYLIST-ből is lejátssza ? Mert ha csak STREAM-ből (tehát m2ts-eket) akkor elég vicces lehet 1-2 film lejátszása. Vannak ugyanis olyan filmek, amiknek a fő filmje is kb. 15 darab m2ts file-ból áll, és elvileg az mpls (PLAYLIST) file mondja meg a lejátszási sorrendet. Persze átmuxolással ez orvosolható, de akkor már mkv-t is csinálhatok belőle, és akkor nem kell görcsölni............no ezért mondom én, hogy nem éri meg összekeverni a kettőt : mkv-k szépen sorjában a hdd-re, blu-ray filmek meg a lemezre.
Már most mondom neked, hogy addig fog érdekelni az mkv, amíg nem fogsz látni egy blu-ray filmet, ráadásul eredetit.......na az után iszonyat randa lesz az mkv[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
válasz sensor060 #463 üzenetére
Aha értem! Most ismerkedek ezekkel,de pl mint irtam voltam a MM-ban,és az LG blu rayek,simán lejátszották a STREAM-böl a filmeket!
Végülis akkor nekem az kell hogy MKV-t játszon!
Az sajnos nem volt a vinyón amit vittem magammal,a samsungok gondolom ezért nem tudtak semmit se csinálni! MKV-t gondolom azért már letudnának???
-
Patice
nagyúr
Van egy eladóm, ha esetleg használt szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Blu-ray filmet file-osan lejátszani ? Hát ezt hogyan ? Értem én, hogy BDMV/STREAM aztán ott mondjuk a 00000.m2ts file, nade egy asztali lejátszónál ilyet ne várj ! A blu-ray struktúra az lemezen lejátszható, ezt meg kell érteni (és ott ugye nem file-ok vannak).
A mediaplayereket csinálják meg úgy, hogy szó szerint mindent elvisz, mert olyasmi a firmware-e mint mondjuk egy linux+vlc player, tehát file-okat fog lejátszani.
Nade az asztali lejátszó az más tészta. Ott már vannak szabvány dolgok, előírások, amiknek meg kell felelni. Éppen ezért szokott gond lenni az írt blu-ray film lejátszása akkor, amikor nem jó a file struktúra, de ez egy másik topic témája.
A szabványos, blu-ray LEMEZ formátumot mindegyik lejátszó maradéktalanul vinni fogja, semmilyen hiba nem lesz a lejátszásban.
Azonban amikor MKV file-okat akarunk a lejátszóval megetetni az más téma : azt vagy viszi, vagy nem, és mivel nem mediaplayer, ezért nem ez az elsődleges funkciója, mint az sem, hogy van rajta youtube, meg a többi ökörség. Ezek a dolgok csak a vásárlócsalogató dolgok, elvileg egy mkv lejátszásnak nincsenek semmilyen szabványai, törvényei, ez olyan mint az mp3 meg az avi : bele kellett tenniük a gyártóknak a dvd lejátszókba mindent, mert különben a nép nem veszi meg (emlékezzünk vissza, amikor a Sony, Pana, egyéb nagy gyárak dvd lejátszói még az írt dvd lemezt sem vitte és drága volt, miközben a kis tajvani gyárak onották a noname dvd lejátszókat ami mindenféle avi-t lejátszott fillérekért.)
Bocs kicsit elhúzódott, de a lényeg, ha fileokat szeretnél lejátszani, és nem drága blu-ray lemezeket vásárolgatni, vagy írni akkor a mediaplayer a megoldás, illetve kompromisszumokat is lehet kötni : nem a 1080p-s mkv-t szerzed be hanem csak a 720p-st, eseteg kiszeded a nem kellő hangokat, feliratokat, és akkor nem fog akadozni az mkv lejátszás sem.
-
Gampa
aktív tag
BD-P1600-ról valakinek van infója ezen a téren???
-
Laacik
csendes tag
Voltak teljesen tökéletesen lejátszott filmek, de sok esetben esett szét a kép sima avi-nál is, elmaszatolódott, ott maradt az előző filmkocka - biztosan ismeritek ezt a hibát.
Érdekes, hogy a MM-ban a Samut teszteltem HDD-vel, de csak az 5300-as volt a polcon, az simán vitte az Avatar 19 Gb-s változatás - örültem :-)
Ezen felbuzdulva megvettem az 5500-ást azon szaggatott ugyanaz az Avatar
-
AtaWrc
aktív tag
Sziasztok
Azért csodát ne várjatok, nálam az mkv filmek kb 70-80 százalékát játsza le.
Ez nem média lejátszó, csak plusz funkció.
Vincsiről, a bluray struktúrát nem szereti.
Szerintem szép képe van, elég jó a színhűsége, szépen skáláz, a hanghatás egész jó.
De ez "csak" egy 35k lejátszó, ne akarjatok mindent tőle.
Véleményem szerint ennyi pénzt bőven meg ér.
Vigyetek pendrivot, legyen rajta több filmből részlet, és a saját szemeteknek higyjetek.
Tudom ajánlani az auchont, én ott próbáltam ki a lejátszót.
Én 2tb vinyót is használok, és simán megy róla a 25gb-os Avatar. -
sensor060
aktív tag
Azért ez érdekes ! Van egy "őskövület" Samsung BD-P4600-as lejátszóm, és eddig még mindent lejátszott külső hdd-ről, aktív usb hub-on keresztül. Persze volt, amivel küzdött (akadozott lejátszás), például dupla DTS hangsávos mkv-k, de kis remux és gond egy szál se. Több mint két éve megvan már, azóta nem hiszem hogy visszafelé léptek volna Samuéknál....vagy legalábbis remélem nem !
-
Laacik
csendes tag
-
Gampa
aktív tag
Üdv az uraknak! Blu ray lejátszót szeretnék venni,és ha lehet Samsungot!
Egy fontos dolgot kéne tudnia! Usb-n keresztül külsö HDD-röl vigye a filmet! Tegnap voltam a MM-ban,ott kipróbáltuk bd5100,bd5300-at,a külsö vinyót ugyan felismerte,de a filmet ami rajta volt már nem tudta lejátszani! Testeltünk egy kis LG-t is az gond nélkül mindent megnyitott!
Mit ajánlanátok? Keret 40.000ft!
-
Varnyu82
csendes tag
Valakinek van samsung bd d6500 lejátszója?lenne egy kérdésem előlapi fényekkel kapcs.
-
spiky03
veterán
Köszi
Mondjuk olyan 30at szánok rá csak.Nah meg persze előbb legyen meg rá a lé . Jelenleg csak érdeklődök, hogy mik a tapasztalatok az általam feltüntetett lejátszókkal.
Persze ami neked van az tényleg megfelelő lenne, ha a feliratokat is rendesen kezeli.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Ezek közül melyiket ajánljátok:
LG DB-570/650/660/670
Samsung BD-5500
Sony BDP-S380Ami fontos, hogy jó minőségben játsza le a DVD-ket meg DB-ket, valamint mkv-kat is kezelje küldő belső felirattal együtt, DTS hangokkal. jó ha van benne DLNA is, hogy rögtön a gépről lehessen nézni a filmeket (a nagyobb méretű 1080p-t is vigye ilyen formában)
Esetleg van valakinek tapasztalata a fent említett lejátszókkal kapcsolatban?
(Eddig én az LG DB570-et néztem ki, de fentebb említett 550-es felirat kezelési probléma kicsit aggaszt)
A 3D annyira nem lényeg.[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Spiky03 !
Előbb próbáld ki, hogy egyáltalán nálad beválik-e ez a megoldás, ha ezt lehet annak nevezni.
BigBug !
Nem neked válaszoltam, az igaz, de szerintem neked meg az ellenkezőjét kellene csinálnod, tehát a file-ba beletenni a filmet meg a feliratot (mkv jó erre).
Az optikai hangátvitel nem rossz, de a hdmi-s jobb (állítólag). Én nem vettem észre semmilyen különbséget, tehát tapasztalataim szerint az optikai átvitel jó. Átmegy a DTS-HD is, sosem volt vele gondom, nekem optikain megy a hang azóta is. De ha úgy gondolkozom, hogy az optikai kimenet egy sokkal régebbi dolog mint a hdmi, ezért logikus, hogy a hdmi is tudja legalább azt, amit az optikai átvitel.
Migabi24 !
Szerintem a lejátszást a pc-n végezd (PowerDvd10+, TotalMedia Theatre alkalmas a lejátszásra), és hdmi-vel kösd össze a tv-vel.
-
migabi24
nagyúr
Sziasztok, nagyon amatőr vagyok a témában, nemrég vettünk egy 3d-s Tv-t, és szeretnék 3d videókat, filmeket nézni rajta, azért gondoltam Blueray lejátszóra mert azzal a régi dvd-ket is meg tudnám nézni, viszont én nem föltétlen lemezről nézném a 3d videókat, tehát a kérdésem az lenne, hogy usb-n keresztül képesek ezek a lejátszók a 3d-t játszani?
-
BigBug
csendes tag
válasz sensor060 #437 üzenetére
az mkv fájlok felirataival semmi gond nincs, csak a külön álló feliratokkal, és már töbször végignéztem az ilyen feliratokat, ahol kikapcsol, de semmi különleges karakter, vagy időzítési hiba nincs benne, egyszerűen kikapcsol.
Viszont lenne még kérdésem a korábbiakhoz.
A hdmi csatlakozón átvitt hang milyen minőségű? mert mostani lg 370-esemen van optikai csatlakozó, szóval azzal viszem át a hangot az erősítőre.Jól sejtem, hogy ha jó hangot akarok, akkor olyan lejátszót vegyek, ami szintén rendelkezik optikai kimenettel?
-
-
BigBug
csendes tag
Sziasztok!
Új BD lejátszót szeretnék venni, de mióta 2 éve megvettem az előzőt, kicsit megváltoztak a dolgok, segítség kellene.
Jelenleg egy LG BD370-es lejátszóm van.
Két idegesítő hibája van:
- sok feliratos xvid fájlnál random módon kikapcsol a felirat, és nem lehet visszakapcsolni.
- van most egy pár új filmem, amit egyáltalán nem játszik le, és tippem sincs hogy miért, mert a legutolsó frissités is telepítve van. Az a gyanús, hogy ezeknél már nagyon sok (több mint 150) playlist van, és szerintem ettől kiakad. (Hull a pelyhes, kiskarácsony mindenáron, csoda new yorkban)Szóval most vennék egy másikat, és mivel a tv-m is philips, egy philips-et néztem ki, egészen pontosan Philips BDP5200-et.
Van erről valami vélemény, tapasztalat? -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy nem ebbe a fórumba tartozik, de mást nem találtam ezért itt kérdezek. (remélem nem baj? )
Ti milyen BD lejátszót ajánlotok?
Vannak tapasztalataitok ez ügyben?
Azért szeretnék lejátszót mert van jó pár DVD-n, meg BD lemezeket is szeretnék majd. Valamint mkv-at is szeretnénk nézi, ezért egy olyan játékos kéne, ami viszi az mkv-at is rendesen. (persze L4.1-ig ). Amit kinéztem így hirtelen elsőre az a LG BD570-es.
Erről van valakinek valami véleménye? Wifi-n mennyire jó DLNA pl egy 20gigás 1080p-s filmnél? Szakadozik, vagy rendesen megy? Egy másik dolog a felirat kezelés! Havernak egy LD BD550-e van és itt azt vettük észre, hogy az mkv-ba lévő feliratoknak levágja a végét, hiányoznak az utolsó szavak. Erre van valami megoldás?
Olyan max 30at szánnék a vásárlásra.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Tin
veterán
sziasztok,
másik topikból másolnám át, hátha ti is tudtok javasolni valamit.
van egy (hd-n kívül mindentjátszó) cyberhome ch635-ös dvd lejátszóm, és vagy 1000 dvd lemezem, aminek 2/3-a divx. sajnos a lejátszó megint kezd döglődni, egyre kevesebb lemezt játszik le, gondolom a motorja megint kezd megdögleni (volt már 1x gariban cserélve 1.5 év után, azóta is eltelt már 2 év).
van egy panasonic tx32pm11 tévém, ez az egyik utolsó szériás, de még fejlesztett CRT tévé, nagyon jó kis tévé, és majd 1-2 éven belül lecserélem hdtv-re, de még nem most terveztem.
a probléma, hogy a tv-n "csak" scart RGB bemenet, s-video és sima kompozit bemenet van, progresszív nincs. a legszebb képet nyilván a scart rgb-n adja, a másik kettő képminőségre és felbontásra már kevésbé szép.
épp ezért gondoltam először, hogy veszek egy újabb (szintén mindent játszó) dvd/divx lejátszót, ami esetleg tud hd-t is, van scart RGB kimenete, és tud USB-ről olvasni. így a dvd-ket is tudnám nézni a megszokott képminőségben, és a sorozatokat meg pendrive-ról, és nem kellene újraírhatóra írogatni.
a probléma, hogy ahogy láttam, a dvd lejátszó fórumok már kihaltak. az új "hype" a médialejátszó, esetleg egy külső usb-s dvd íróról való lejátszással. ezzel sincs gond, ott van pl. a remek egreat széria, ami nekem tökéletes, és még külső dvd íróval is 20 alatt van az ára (ennél többet nem szánnék az egészre).
viszont, a probléma, hogy ezeknek a médialejátszóknak hdmi kimenete van, illetve kompozit. ami szar. a drágábbakon esetleg van progresszív, de azt sem tudom a tévémre kötni. scart-ot nem láttam egyiken, van ami a kompozithoz ad scart átalakítót, de sem RGB, szóval nem az igazi.
mivel nem akarok tv-t cserélni, és nem szeretnék 20-nál többet költeni az egész mókára, kérlek segítsetek.
mit ajánlotok?
- ha dvd lejátszó, akkor melyik? legyen scart rgb kimenete, tudjon usb pendrive-ról játszani, vigyen mindent, kezelje az ékezetes feliratokat, és legyen tartós a dvd olvasója (legalább 2 év, heti 3-4 dvd lejátszás, tehát bírjon legalább 500 dvd lejátszást, mielőtt megdöglik).
- ha médialejátszó, akkor melyik? itt is maradhat a 20-as határ, ennek is kell tudnia pendrive-ot, külső vinyót és legyen képes meghajtani külső usb-s dvd írót, és kezelje az ékezetes feliratokat. és hát persze minőségi legyen a kimenete.
segítségeteket előre is köszi!
-
AtaWrc
aktív tag
Hali
Én az LG BD670-est használom, és meg vagyok elégedve vele.
Inkább azt venném a 660-as helyet.
35000 ft-ért már kapható
Eddig mindent lejátszik, egyedül a bluray strukturát nem szereti vinyóról.
Dune Primo 3.0-ás médialejátszóval partiba van a képe, talán hangban egy hangya f@sznyival gyengébb.
LG 47LW4500-as 3d tévén lett összehasonlítva.A 660-as kevesebb hd hangformátumot tudd lekódólni, ill. nincs smart tv, /bár sokszor nem használtam/.
Tud wifin csatlakozni, és ez a hd filmek lejátszásához elég, /3d-hez kevés/.
Esetleg ha lenne még kérdésed, és tudok szívesen segítek. -
Találkozott már vki személyesen a Samsung BD-D5300-al? Tapasztalat?
Ha jól néztem az adatlapokat, ez a legolcsóbb(~27k) BR, ami hálózati médialejátszóként is használható.A többi gyártó hasonló gépei drágábbak:
Sony BDP-S480 33'500.-
LG BD660 31'500.-
Panasonic DMP-BDT110 36'090.-
Philips BDP5200 31890.-Tudnak valami pluszt, vagy csak a matricát kell megfizetni? Esetleg valami konkrét bevát jó vétel?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sensor060
aktív tag
válasz coulthard #429 üzenetére
A lejátszóknál sokkal jellemzőbb az, hogy MKV-t tudnak lejátszani, mint az, hogy NTFS partíciót is támogat. Tehát, ha egy blu-ray lejátszóhoz oda vanik írva, hogy MKV-t képes lejátszani akkor az nem jelenti azt, hogy ezt hdd-ről, vagy hálózaton keresztül is megcsinálja.
-
tag
Üdv!
Olyan Blu-Ray lejátszót keresnék, ami támogatja az adatként Blu-Ray lemezre kiírt .MKV fájlokat. (25GB-os lemezre szeretnék több db 720p filmet kiírni, ahogy korábban DVD lemezre az Xvid filmeket. Működne ez az új formátumokkal is, vagy csak a szabvány BLU-RAY filmként kiírt filmeket tudják lejátszani az asztali lejátszók?
Januárban visszakerülnek a hirdetések - 18 éve a Hardveraprón.
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok.
Mennyiért érdemes Blu-Ray lejátszót venni , havi 1-2 filmet néznék meg vele, semmi extra nem kell csak vigye az eredeti lemezeket.
Régiózármentes kell. -
Varnyu82
csendes tag
14gb 1080p mkv-t simán viszi.
-
Varnyu82
csendes tag
Ja már sikerült is kipróbálni egy 500as barracudát pörget. Már csak annyi van hogy néha kilép a könyvtárba, egyenlőre úgy látom hogy filmenként csak egyszer, de még nem jöttem rá mitől függ pontosan.
-
Varnyu82
csendes tag
Ma szereztem egy samsung bd-d6500 -t. Leírásban az van nem viszi a külső hdd-t viszont ismeri az ntfs-t. Valakinek valami tapasztalat ?még nincs külső hdd-m.
-
Jules68
csendes tag
Szép Napot!Vettem egy Samsung BD-D5500 Blu-Ray-t!Mivel ez az első Blu-ray, amivel dolgom van ,nincs összehasonlítási alapom,így kérem aki rendelkezik ilyen készülékkel az válaszoljon!!!Bekapcsoláskor és Blu-ray lemez (gyári műsoros,tehát a lemez papír "matricával" van ellátva!) meglehetősen "HANGOSAN" teszi a dolgát!DVD-nél (papír nélküli!) kicsit halkabb,de még ez is messze hangosabb mint a Panasonic DVD lejátszóm!!Előfordulhat,hogy a készülék hibás??? Más rendellenességet nem tapasztaltam!!
Jules68
-
sensor060
aktív tag
válasz styepan1980 #419 üzenetére
Kisebb, un. sample mkv-kel próbáltad már ? Tehát ami 2-300 mega maximum..... gyanús, hogy a nagy fileméret miatt dobja el a lejátszást......
-
styepan1980
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Vettem egy samsung BD-D6900 lejátszót. Rá van kötve hálózaton keresztűl egy NAS-ra viszont az mkv nem akarja lejátszani. Minden mást játszik azt nem. USB viszont visz mindent. Ha tudna valaki segíteni megköszönném.
üdv.
István
-
Laacik
csendes tag
Mielőtt kiválasztottam és megvettem D5500-ast a vinyómmal bementem egy média áruházba kipróbálni, hogy simán viszi-e a filmeket.
A tájékoztatóban és a samunál is azt közölték telefonon, hogy wincsit nem csak pendrive-ot támogat.
Mint tudjuk ez nem így van, viszont csalódott lettem a D5500-tól.Az áruházban csak D5300-as volt és ezt próbáltam ki, ez SIMÁN vitte a 18GB-s filmet. Amikor hazahoztam a máshol vásárolt D5500-ást ez meg szaggatott... :-(
Szerintem nem szereti a nagy MKV-kat.
Nekem is frissítget a netről, de nem ezen, hanem bluray-es dolgokat.
-
sensor060
aktív tag
válasz rfjanika #415 üzenetére
Igazad van, tényleg bosszantó, de úgy hiszem Samsung nem a legalkalmasabb vétel médiafile-ok lejátszására.
Nekem a BD-P4600-amra gyakran (3 havonta) jön ki új firmware, de csak a blu-ray filmek utáni programhibák javítása, frissítése van benne (lehet az is csak a bd-live miatt).
Azt mondanám, hogy talán az LG-k jobbak, de ott is bele lehet szaladni olyanba, hogy például nem viszi a VC-1-es codec-kel összetömörített filmeket (jópár ilyen van), vagy egyáltalán nem supportálja az NTFS filerendszert.
Én kompromisszumot kötöttem a lejátszómmal, tudom, hogy sacc. 18 gigásnál nagyobb MKV filmet nem visz rendesen, ha pedig két hang van benne, amiből az egyik DTS, akkor szelektálni kell, hogy vagy csak angol hang magyar felirattal, vagy magyar hang. Kettő egyben nem mehet, akkor már beszaggathat. Mindíg remux, ha kell valamit kivenni az MKV-ből, ha nem, mert attól is javul a lejátszás.Mondok egy másik bosszantó problémát : MKV file-okból nem tudja kiszedni a feliratot, ergo nekem ki kell szednem, és mellétennem ugyanazzal a filenévvel, csak persze SRT kiterjesztéssel. Ezelőtt legalább egy éve írtam email-t Samsungéknak, hogy van ez a gondom, és megnyugtattak, hogy tudják a problémát, javítják.
Ez van... 100eFt-os lejátszó volt akkor.....[ Szerkesztve ]
-
Marcus_
tag
Sziasztok!
#401-re valaki?
Köszönöm!
-
rfjanika
tag
válasz sensor060 #413 üzenetére
írom sajna nincs
még egy érdekes jelenség, néha előfordul , hogy pendriveon és vinyón is a lejátszott avi filmben ilyen elmosódás van, mintha ilyen nagy kockahibák lennének, viszont ha berakok egy hd filmet akkor nem csinálja, és azután újraindítom az avi-t és az is megy simán.
az a bosszantó , hogy az ember kiadja a nagy pénzt, hogy már akkor legyen egy jó blu ray lejátszója, és közben meg egy 20 ezer ftos wd player körbehugyozza, mert azon nincs hangcsúszás meg semmi probléma
-
bandi20
aktív tag
Szia Nekem is csinál ilyet a d5500 as samsungom, de szerintem is a wincsi miatt, lehet az asztali lejázszóba nincs annyi memória ami folyamatossá teszi a lejátszást mint a média lejátszóban, gondolom Én.
Én a 24 gigás transformers3 nál tapasztaltam ezeket a jelenségeket és a winyó igen csak dolgozott,de nekem nem külső tápos a rack hanem sima.bandi
-
sensor060
aktív tag
válasz rfjanika #412 üzenetére
Akkor passz......ez, hogy leszakad az usb-s eszköz, ez kissé érdekes, de attól elvileg nem lehetne, hogy terhelt, lassú, meg ilyenek. Elvileg...
Van blu-ray íród ? Esetleg megpróbálhatnád egy jobbféle újraírható lemezre kivésni az mkv-kat, aztán azon megpróbálni lejátszani.... -
rfjanika
tag
van tápegység, már direkt olyat vettem
-
sensor060
aktív tag
válasz rfjanika #410 üzenetére
Ha nagyon fraggolt (töredezett) akkor el tudom képzelni, de ennek nem sok esélyt adnék.
Olyan külső HDD-knél, ahol nincsen tápegysége a rack-nek (2.5"-os HDD-k) nagyon javallott egy aktív (tehát aminek tápegysége is van) usb hub használata, ugyanis sokszor kevés az a draft, ami kijön az usb aljzatból. -
sensor060
aktív tag
válasz rfjanika #408 üzenetére
Megoldást nem tudok erre a problémádra, de szerintem ez lejátszó hiba, amit nehéz lesz orvosolni.
Mellesleg nekem is hasonló gondjaim vannak, és nekem is Samu lejátszóm van (BD-P4600). Nálam elkezd akadozni a lejátszás, ha az mkv mérete túl nagy.
Én azt szoktam tenni, hogy mkvtoolnix-szal kiszedem a nem fontos hangokat, feliratokat, ettől sokszor megjavul, vagy így pont elég neki, hogy már ne akadozzon.
Ha tetszik a film, akkor utólag úgyis beszerzem lemezen, aminél sosincs ilyen gond, jobb a kép, és a hang is általában (nincsen annyira összetömve). -
rfjanika
tag
Sziasztok
TV : lg 47lw5590
bluray: Samsung d5500
vinyó: samsung story station 1 tba következő kérdésem lenne
ha nagy kiterjesztésű mkv filmet nézek akkor van olyan hogy elcsúszik a hang, és le kell pause-zni, hogy újra jó legyen. Valahogy ezt nem lehet kiküszöbölni?
egy ismerősömnek meg a sima wd player(ha jól írtam) vagy mi van + vinyó és neki semmi ilyen gondja nincs
-
sensor060
aktív tag
válasz kleinguru #399 üzenetére
Hello !
A bdmv/backup/jar-t valóban több konverter progi is odateszi, de nincsen gond vele.... azt a képet a helyes struktúráról még én csináltam, mikor végre rájöttem, miért is nem akarja lejátszani nekem a filmeket, de nem akartam kiegészíteni, mivel tényleg ez az alap, ami a képen látszik. Ha több könyvtár van, az általában nem okoz gondot, legalábbis én még ilyen problémáról nem olvastam sehol sem. A lényeg a playlist-ben lévő file(ok), hogy azok mire, milyen file-okra hivatkoznak. Egy mux-olt filmnél van egy file a playlist-ben, ami a bdmv-ben található egy szem file-ra hivatkozik, és ennyi.
Ez egyébként (a helyes struktúra) egyfajta "szabvány", aminek én semmi értelmét nem látom, de ez van.
A dvd lejátszóknál az első darabok (amik még avi-kat sem tudtak lejátszani) kényesek voltak az audio ill. video mappa meglétére, a késöbbi, "mindentlejátszó" modellek viszont már nem törődtek vele.
Kíváncsi leszek, vajon ez a "hanyagság" megjelenik-e majd a blu-ray lejátszóknál is... -
Marcus_
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy megbízható optikai drivert 30k-ig, lehetőleg minden lemezt "vigyen"
Régebbi hozzászólásokból néztem ezt a típust:
Pioneer Blu-Ray Drive-Rw/Dvdrw Bdr-206bk 12x Sata
Ja és a bulk verzió miben különbözik az árán kívül?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Amazon Kindle
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest