Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
Szia,
én most vettem ilyen samsung bd-c5300-at, és megmondhatom, hogy ár/tudás arányban messze a legjobb választás, nem is gondolkodnék a helyedben sokat. elavult modellt nem éri meg venni szerintem. akkor inkább nézz itt egy használtat, a múltkor elszalasztottam egy JVC XV-BP1-est, amit 21 ezerért árultak. Szóval ha keveset szánsz rá, inkább használtat vegyél. -
Patice
nagyúr
A Pioneer azért kerül annyiba, mert mondjuk jobb minőségű anyagokat, áramköröket használtak az építéséhez, ami ugye pénzbe kerül. Képileg szerintem nem lesz észrevehető különbség a BD-P1400-as és egy mostani között. Szerintem is kétszer ennyiért már egy C-5300-as és akkor minden oké.
Ezek az újak kezelnek már bármekkora pendrive-ot, nincs korlátozás. Akár külső vinyót is, de csak külön táposat!
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
sensor060
aktív tag
-
kpal
nagyúr
Amit felsoroltál abból talán az MKV jól jött volna.A hangzás az mindegy mert csak TV-n halgatnám.
Képileg a színek és hasonló dolgokban elehet maradva a mai lejátszóktól ?
Szerinted árban 15k-t megér egy ilyen pár éves lejátszó?
Vagy akkor várok még és nézek egy LG BD-370-et lehet az is akd majd 15-ért az már ha jol tudom tud MKV-t csak nem tudom mekkora pendrivot tud kezelni maximum ?[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Ha BD-t, vagy DVD-t akarsz nézni rajta, ahhoz tökéletes. A 24p-t tudja + DivX + felkonvertálós + van analóg 5.1-es csatlakozó rajta.
Amikről így lemondasz:
- .mkv-t nem fog vinni
- TrueHD és DTS HD dekóderek nincsenek benne
- a lan csatlakozó csak szoftverfrissítésre jó, nincs DLNA
- nincs WiFi előkészítés
- nincs USB csatlakozó rajta (pendrive-ról, külső vinyóról így nincs filmlejátszás)Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
kpal
nagyúr
Szerintetek megéri meg venni a Samsung BD-P1400 Blu-Ray lejátszó 15.000Ft--ért vagy ennyit sem ér ?
Ha valakinek van ilyen az tudna pár infót róla a 24p-t hiba nélkül tudja úgy mint a ma kapható lejátszók ?
Tudom vannak hiányosságok és nem mai darab de a lényeg hogy BD filmeket vigyen szó nélkül. -
fer
őstag
Sziasztok! Én is gondolkodom egy lejátszó vásárlásán, és az érdekelne engem, hogy azokat a lemezeketamiket udf-ben írtam ki azokat is tökéletesen lejátsszák ezek az asztali gépek? A tv-m az samsung, épp ezért ha lehetne samsung lejátszót vennék mellé! Tudna valaki tippet adni, hogy melyiket érdemes megvenni?
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
HellGreg
őstag
válasz sensor060 #188 üzenetére
Sajnos bd-íróm még nincs. Annyi a különbség, hogy a tv-n egyből egy piros x jelenik meg a le nem játszható mkv és avi-nál. A bd-lejátszó elkezdi betölteni a filmet, a hang el is indul, a kép sötét marad, majd olyan 45 mp múlva kiírja hogy nem lehet lejátszani. Ezt a remuxos dolgot ki fogom próbálni, kiszedek minden fölösleges hangot, feliratot a filmből hátha...
Elvileg ugye már a dts-szel se lehet gond, mert 2 dekóderen is keresztül megy (lejátszó, hangrendszer). Majd írok tapasztalatokat még. köszi a hozzászólást. -
sensor060
aktív tag
válasz HellGreg #185 üzenetére
Hello !
Ez az mkv-s dolog kicsit furcsa nekem. Egyféle mkv létezik csak, mivel ez egy konténer formátum, tulajdonképpen csak bele vannak dobálva a feliratok, hangok, és maga a film. Esetleg ki kellene kísérletezed, hogy mi a baja a lejátszódnak az általa lejátszhatatlannak vélt mkv-vel. Esetleg először kiszedni belőle a feliratokat, hangokat, csak elindul valahogy.
Én találkoztam már olyannal, hogy akadozott az mkv lejátszása, de az egy remux-szal, esetleg a felesleges hangok kiszedésével helyre állt. Eddig az összes mkv formátumú filmet lejátszotta, pedig ez egy őskövület a C5300-ashoz képest.
Tehát én azt mondom, hogy nem a lejátszóval van ott a gond, hanem magával az mkv-vel, amit én annyira utálok, hogy nemigaz, pont amiatt, mert ilyen "beledobálós" formátum.
Én hamar rájöttem, hogy a BD player az a lemezremegírt filmeket szereti lejátszani, nem igazán a file-os megoldásokra találták ki (arra ott a mediaplayer). A másik meg az, hogy egy BD25-re megírt film minősége sokkal jobb, mint egy mkv-é, erre is hamar rájöttem. -
HellGreg
őstag
Samsung BD-c5300
Hát akkor pár sor gyors tapasztalat:
Környezet: LG 32LE5300 (hdmi), Logitech z-5500 (optikai).
A készülék külseje nekem nem jön be, csúnya szegény, mégis a tudása miatt mellette döntöttem.
Videó: sajnos az mkv kiterjesztésű filmek lejátszása terén csalódnom kellett, mert pontosan ugyanazokat a filmeket nem játssza le, amelyeket az LG tv. ez eléggé elszomorított az elején, mert így vennem kell majd egy médialejátszót is. Sajnos ezen nem segített a szoftverfrissítés sem, amit azonnal elvégzett magán, mihelyt beledugtam az utp-kábelt.
Eredeti dvd-filmeket szépen játszik le, valóban jól néz ki a felskálázott film, csak akkor lehet észrevenni hogy nem 720p-s hd, ha direkt figyeli az ember. A betöltés elég lassú és zajos.
Divx-es dvd-t minél régebben írottat próbáltam ki, gond nélkül lejátszott eddig mindent. Igaz, egyes filmeknél olyan hangokat adott ki néha, mint amikor egy videómagnó tekercselés után megáll vagy elindul. Iszonyatos zajjal jár, pláne akkor idegesítő ha éjszaka halkabban nézel filmet. Divx-eknél eddig olyan filmeket is lejátszott, amiket az LG tv nem, tehát ebben valamivel okosabb. Gyakorlatilag eddig minden avi-t elvitt.
Külső hdd: egy 1,5Tb-os NTFS hddt tettem rá, felismerte és az említett mkv-kon kívül szépen lejátszott róla mindent. kicsit lassan ismerte föl ugyan.
Internet: digikábeles 40/25mbit-es net van, routeren keresztül. amint rádugtam, 1 perc alatt konfigurálta magát, frissítette a szoftverét legújabb verzióra, csak okékat kellett nyomogatnom. Aztán letöltött egy csomó alkalmazást (youtube, facebook, picasa, google maps stb, még játékokat is), és lehetett netezni. Nagyon pozitív, egyszerű és zökkenőmentes volt. Kicsit nehéz persze a távirányítóval irogatni, de meg lehet szokni.
Hang: dts-es, dolby digitalos filmekkel próbálkoztam, nagyon jól szólnak, jobban mint a tv-ről vagy pc-ről.
Hát egyelőre ennyi, ha még lesz valami, írok. ha valaki ezen gondolkodna, ajánlani tudom, bár az mkv-s dolog idegesítő, hátha majd egy szoftververzió megoldja a jövőben. ha nem akkor +20k egy asus o!play, és akkor tényleg nem lesz semmi, amit ne tudnál megnézni.
Ja, bd-lemezem nincs egyelőre, arról nem tudok nyilatkozni.
összesítve: ennyi pénzért szerintem kimagasló szolgáltatás, én 10-ből kb 8 pontot adnék neki.[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Hát én beleugrottam és megvettem a samsung c5300-ast. Majd írok bővebben a tapasztalatokról.
-
HellGreg
őstag
Hát én nem tudom, egyszerűen képtelen vagyok dönteni. A Samsung okosabbnak tűnik valamivel, viszont külsőre csúnyább, mint az LG. Az LG most az edigitalban 28000.- plusz jár hozzá egy eredeti Trója BD lemez, mondjuk ezt a 2k különbséget nem tartom fontosnak. Talán azt nem írta még senki, hogy lejátszik-e DVD/DVD-DL-ről mkv-filmeket. Kérem, aki már próbálta ezt az LG-n, jelezze.
-
-
-zaki-
tag
Hello, most vettem egy LG BD550-et, végigpróbáltam a Prohardveres tesztvideókat:
a mov, wmv nem jelenik meg a filmek között
a x264_killa_sample.mkv-re azt írja, hogy nem lejátszható
a többi tesztvideót jól lejátszotta.
Próbáltam még 1-2 1080p-s mkv-t, meg 720p-s mp4-et, azokat lejátszotta, mkv-vál a belső feliratot is támogatja, ha több felirat/hangsáv van, ki lehet választani melyiket játssza, DTS hanggal sincs gondja.
Ezeket USB-s rack-ről teszteltem 500GB-os NTFS-re formázott vinyóról, gyári DVD-t is jól viszi, 1080p-re felkonvertálást is tud, Blu-ray lemezem nincs sajna..
LAN csak szoftverfrissítés / BD Live céljára van rajta.
Neten BD530-ként van róla sok review, az USA-ban ilyen néven fut, bár abban van Youtube kliens is.. -
sensor060
aktív tag
Hello Mr. Grey !
Ha ennyire nem tudsz dönteni a két márka között, akkor szoktam jönni a távirányítóval, meg az összeköttetéssel. Tehát például ha neked LG tv-d van, akkor jobban jársz, ha a lejátszód is az, mert megspórolsz egy távirányítót, a hdmi-n keresztül szépen tudják magukat vezérelgetni. Természetesen ez Samu-nál, és az összes többi márkánál így van. Meg persze csak ha mozgat ez a dolog, de szerintem jó dolog.
Hello Patice !
Milyen kisebb hibái vannak ? Megköszönném, ha leírnád őket !
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Ha valaki szemezik Samsung BD-C6500-al, akkor tudok segíteni tapasztalatokkal.
2010 április végén vettem, eddig teljesen elégedett vagyok a szolgáltatásaival.
Vannak ugyan ennek is gyengeségei, meg hibái, de az összkép nekem tetszik.Üdv.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Mr.Grey
tag
Szeretném lecserélni az eddigi Ferguson DVD-met Blu-ray lejátszóra.
Nincs semmilyen különleges elvárásom, a lényeg, hogy azért DVD-t lejátsszon és esetleg HD cuccokat külső, NTFS vinyóról. Első körben két játékos maradt:
LG BD 550 és a Samsung BD-C5300.
Az LG-n nincs optikai kimenet, bár elvben a koax kimenetét is ráköthetem az erősítőre.
A Samu-n meg nincs UTP, csak wifi adapterrel érhető el a net...
Szolgáltatásból mindkettő nagyjából ugyanannyit tud és egyforma ronda mindkettő.
Sz'al az lenne a kérdésem, hogy van/volt-e személyes tapasztalata bárkinek a fentebbi két lejátszó bármelyikével és tud-e bárki érveket pro vagy kontra valamelyik mellett/ellen?
Esetleg ha bármilyen tippetek lenne hasonló árfekvésű és tudású BR játékosról, hálás lennék érte.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
gyerecske
senior tag
válasz TazLeacher #174 üzenetére
Szemüveget ráérek még hordani majd nagypapa koromban :-) , mondjuk amikor kipróbáltam egy 3D-s Pana plazmát azért átfutott az agyamon, hogy jó lenne itthonra is, de ezeknek még nem jött el az ideje, majd egy pár év múlva esetleg amikor már kiforott lesz a szemüveg nélküli is.
[ Szerkesztve ]
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz sensor060 #173 üzenetére
Pontosan erről van szó. Bizonyára sokan úgy gondolják, hogy azért nem érdekel a 3D, mert nem tudom megfizetni. Egyrészről igazuk is van, mert nem adnék érte annyi pénzt. De mondjuk a már említett 3D-s plazma olcsóbb, mint amennyi az én TV-m volt, és el nem cserélném 1:1-be se rá. Azon kívül megveszed hozzá a lejátszót, és lehet gizdulni...minek? Vegyek hozzá egy rakat szemüveget, és otthon szemüvegben nézzem a TV-t? Majd, ha lesz szemüveg nélküli változat, akkor talán. (Melleseleg még az sem igaz, hogy nem láttam, vagy nem próbáltam, mert kipróbáltam és azt mondtam, hogy "jó, jó, de nem kéne".) Hogy a Te szavaiddal éljek: Lényeg a kristálytiszta kép és hang !
-
sensor060
aktív tag
Hello !
Érdekes, és jó olvasni ilyeneket, hogy nem érdekel titeket sem a 3D ! Azt hittem ezzel csak én vagyok így. Fura, hogy sok ismerősöm még az 50 centis CRT tévéjük előtt ülnek, nézik a 700megabyte-os avi-kat rajta, de amikor eljönnek hozzám, akkor ugye először a döbbenet az éles kép meg a DTS miatt, de aztán mintegy lenézik a "cuccom" hogy ez nem is tud 3D-t ? Hát akkor ez szar...........furcsa, de több embernél is ugyanezt tapasztaltam.
Nekem nem kell a 3D, mert csak a fejem fájdul meg tőle, életlen a kép (soha sem lesz éles, ahhoz személyre szabott szemüveg kellene szerintem), és tényleg nincsen létjogosultsága otthon. Lényeg a kristálytiszta kép és hang ! -
gyerecske
senior tag
válasz TazLeacher #170 üzenetére
Igaz, ez a 3D téma mondjuk engem is hidegen hagy, de azért nézegettem az eméített lejátszót mert mégiscsak időtállóbb.2x annyit viszont nem ér meg nekem se, mert valóban mire ki is használnám addigra lesznek kiforrottabb ketyerék is.
Most nekem is elég lenne egy olyan ami megbízhatóan lejátsza az mkv-ket is és nem tetű lassú.[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz gyerecske #169 üzenetére
Néztem én is, de semmi értelme szerintem. Egyrészről a 3D részemről felejtős. 1 éves a TV-m, nem is akrom lecserélni, msárészről amire cserélném egy 50"-os LED 3D, eléggé a megfizethetetlen. Meg amíg szemüveg kell a 3D-hez, addig nem mozgat. Ha nagyon akarnék 3D-zni, akkor valószínűleg a múltkor itt tesztelt plazmát venném (kb. 240K volt), az simán a megfizethető kategória egy 3D-s TV-ért, de nem látom értelmét. Valahogy a 3D-nek szerintem otthon nincs feelingje. Én még elvagyok a 2D-vel. Jobban érdekel egy jobb képminőségű (olcsóbb) LED, mint a mi most van. Szerintem az utolsók között leszek, aki átáll 3D-re. Ha meg a 3D-t leszámítjuk, az extra dolgok nem érnek annyit, a 3600-ost néztem, de szerintem az sem ér annyit, hogy 2x annyiba kerüljün, mint az 5300-as. Ráadásul eddig mindig árba*tam a "vegyük a drágább fullos cuccot" dologra. Megvettem, sosem használtam ki, mire meg már használtam volna az extra dolgokat, pont 10-ed annyiért kaptam jobbat. Most veszek valami alap lejátszót, és inkább lecserélem 1-2 év múlva, minthogy most vegyek valami méregdrága cuccot, aminél 1 év múlva 2x olyan jót kapok fele annyiért. Persze ez mindennel így van, de ha nem használod ki azt, amennyivel jobb, akkor pénzkidobás volt. Én meg most nem használnám ki, mert lényegében azt, hogy berakom a lemezt, és megnézem, ezt mindegyik tudja.
-
gyerecske
senior tag
válasz TazLeacher #165 üzenetére
Én ezzel szemezgettem:
Samsung BD-C6900
ez még elég drága sajna :-(
-
(Darkwood)
őstag
válasz TazLeacher #167 üzenetére
Eddig semmi panasz...
Igen, a tudásához képest tényleg alacsony az ára, de hogy miért azt nem tudom.
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz (Darkwood) #166 üzenetére
Semmi panasz vele, nem akar szétesni, nem volt már 3x garanciába, semmi ilyen akkor gondolom...lényegében ennyi lenne. Első ilyen lejtászóm lenne, és még nem vagyok túl tájékozott, csak láttam, hogy viszonylag olcsó a többiekhez képest.
-
(Darkwood)
őstag
válasz TazLeacher #165 üzenetére
Ave!
Nekem pont egy ilyenem van.
Sajnos nem tudtam még kipróbálni, hogy hogy viszi a Blu-ray lemezeket ( gondolom tökéletesen, hisz ez a dolga), de az biztos, hogy az összes mkv-mat eddig lejátszotta tökéletesen.
A DVD-t hibátlanul és gyorsan lejátssza.
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Amint látom egy kicsit beindult a topic. Mostanában elkezdtem kacsingatni a BR felé, nézegettem is lejátszókat, így érdeklődnék, mert nem vagyok nagyon képben.
A Samsung BD-C5300-ast nézegettem. A dizájn megfelelne, az ár sem utolsó. De miért ilyen olcsó a többihez képest?
Amire nekem kellene: eredeti Blu-Ray, és eredeti DVD filmek lejátszása. Később kapna egy erősítőt, és egy hangszórószettet. Az egyéb fomátumú filmeket máshogy játszom le, tehtát nem szempont, de azért egy mkv az alap lenne.
Ha van más tipp, akkor szívesen fogadnám, Samsung érdekelne.
-
(Darkwood)
őstag
válasz sensor060 #158 üzenetére
Ave!
Ha az mkv mellé teszem ugyanazzal a névvel, akkor jó.
Az m2ts-sel nem tudok mit kezdeni... konvertálgatni meg nem akarom!
Van egy-két olyan m2ts-em, ahol a DTS-HD-t nem ismeri fel, így abszolút nem tudom nézni, mert mind az angol, mind a magyar DTS-HD!
Így marad az eredeti Blu-ray lemez!
-
sensor060
aktív tag
Hello !
Szerintem igen. Én csináltam már úgy mkv-t a DvdFab8-cal, hogy csak átremuxolta, de nem tömörített rajta semmit sem, sem a videot, sem az audiot. Kb. ugyanakkora lett az mkv file, mint az iso, 23 giga körüli. Ez viszont szinte sosincs, az mkv-kat összébb is nyomják.
Mkv-vel van még egy gond : többen szerettek volna már visszaalakítani blu-ray-re, de ott már gond van. Az mkv elkészítésénél a program levágja a fekete csíkot alul felül, tehát egy 1920x1080-ból lesz mondjuk 1920x800. Visszaalakításkor viszont vissza kell rakni, hogy a felbontás újra 1080 legyen, különben az asztali lejátszók nem fogják vinni. Ezért nincsen sok értelme az mkv-nek akkor, ha valaki kicsit a minőségre is odafigyel, mert így is úgy is 1 lemez lesz 1 film. -
sensor060
aktív tag
A legtöbb mkv-t újra is szokták encode-olni, hogy kisebb legyen a mérete, tehát ott már van egyfajta veszteség, vágás. Legegyszerűbben az adott film bitrate-ája árulja el, hogy mennyire tömörítették össze. Egy blu-ray film 20-30megabit/sec szokott lenni, míg egy átlagos mkv 9-12. Ezt valaki észreveszi, valaki nem, valakit zavar, valakit nem. De így van ez magával az optikai adattárolással is : valaki szereti lemezen tárolgatni a filmjeit (egy lemez egy film, esetleg blu-ray tok, borítóval), valaki inkább a mennyiségre hajt (mert lehet őt nem zavarja, vagy nem érdekli a minőségromlás).
Lejátszásban szerintem nincsen különbség. -
R1per2
tag
Sziasztok!
Mi a minőségbeli különbség egy 1080p-s mkv filmen, amit a netről szedek, és ugyanezen film bluray változata között? Van egyáltalán, vagy tökmindegy?Ugyanez a kérdésem lejátszóval kapcsolatban is: winchesterről mpchc-vel lejátszott mkv vagy m2ts film hdmi-vel tv-re dugott pc-vel más képet ad, mint vmilyen drága bd lejátszóba tett bluray film?
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
válasz (Darkwood) #157 üzenetére
Hello !
Ha valahol beszerzed a feliratot, és melléteszed ugyanolyan néven (csak srt kiterjesztéssel), akkor lejátsza ?
Nekem egy BD-P4600-am van, ami viszi az mkv-kat, de a benne levő feliratokat nem kezeli. Ha viszont kiszedem belőle, és mellérakom akkor már okés a helyzet. De ez MKV!Az m2ts-t gondolom egy blu-ray filmből szedted...... tehát a normális megoldás az volna, ha magát a filmet konvertálnád át mkv-ba, az akkor a feliratot is hosszátenné. Ilyen program például a DvdFab8.
Ha így van akkor szerintem ne is konvertáld át, mert azért az szar lesz, mert mkv!!! Akkor inkább már írd ki egy jobbféle újraírható lemezre, aztán nézd meg a filmet. Sokkal jobb minőségű lesz így!
[ Szerkesztve ]
-
(Darkwood)
őstag
Ave!
Vettem egy Samsung BD-C5300(B)(/B)-as Blu-ray lejátszót, mely az mkv-t tökéletesen lejátssza, de az m2ts-t, már nem.
Akkor tudom megnézni az m2ts fájlt, ha átnevezéssel átírom mkv-ra!
Van erre valami más megoldás, mert pl.: feliratot nem tudok berakni!?
-
gyerecske
senior tag
A Samsung BD-C6900-ról van valakinek tapasztalata?Külső vinyóról le tud játszani mkv-t?
-
gyerecske
senior tag
válasz pumpika666 #144 üzenetére
Az 570-es és az 580-as között nem csak annyi a különbség, hogy az utóbbi tudja a 3D-t is?
-
gyerecske
senior tag
Ez sem tűnik rossznak:
http://bluray.blog.hu/2010/03/29/lg_bd570_teszt_nem_csak_a_kivulrol_uj#comment-form
-
sensor060
aktív tag
válasz adamssss #152 üzenetére
Hello !
Szerintem a DMP-BDT100-as a jobb, mert ott írnak mkv lejátszást is, bár az igazi az a gyártó oldali info lenne, vagy a fórumokon lévő írások a készülékről. Ja és a divx, xvid (tehát avi) típusokat sem szereti a 300-as.
Hangok rendben, mindkettő nagyjából ugyanazt tudja.Ha usb-s hdd-ről szeretnél lejátszani fullhd-s filmeket, akkor ugye valószínüleg mkv formátumú file-okat kell beszerezni, de az, amit te szeretnél, azaz egy "rendes" blu-ray filmet nem fogsz tudni hdd-ről játszani, ahhoz ki kell írni lemezre a filmet. 3D-s filmekhez nem értek, hogy vannak-e egyáltalán mkv-s formátumban, bár nehezen hiszem, hogy igen.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Bluray lejátszót szeretnék venni. E között a kettő között kénre dönteni:
Egyik, http://digitalko.hu/index.php?id=1346&kat=16.
A kérdésem az lenne, hogy mi a fő különbség a két lejátszó között?
Főleg usb-s vinyóról mennének a filmek (3D-sek is), a kérdésem annyi, hogy usb-n keresztül támogatja az összes bluray formátumot, és hang formátumot (DTS-HD)?Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
laca000
őstag
Felraktam újra a Win7-et-ugyanazt mint eddig 64 bitest- és olyan jelenséggel találkoztam amivel eddig még nem.
Ha MKV merge v4.3.0 GUI-val az MKV-ról leszedem a felesleges hangokat,felirat sávokat stb akkor a Blu Ray lejátszóm-Philips BDP 5100-nem hajlandó többé elvinni a fájlt amit csináltam,nagy fekete képernyő aztán semmi...
Ugyanez a jelenség ha mondjuk alávágok egy hangot-mondjuk a magyar szinkront-de csak ez az egy hangfájl van alatta,akkor sem viszi.
K-Lite Codec pack van fent-az is a 64 bites.Egész egyszerűen nem értem mi a jó fene történt...
TÖBB MKV-al is próbálkoztam!
NINCS VALAMI JOBB PROGRAM mint az MKV MERGE?
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
tyavi
csendes tag
válasz pumpika666 #142 üzenetére
Sziasztok
Köszönöm és lejátszik mindent szó nélkül, még annyit megkérdeznél tőle, hogy nem kattog e ahogy forgatja a discet?
Köszi
Erre gondoltál ugye?
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/video/LG-blu-ray-lejatszo-BX580.jsp
3D nélkülibe mi lenne a nyerő?
[ Szerkesztve ]
-
pumpika666
csendes tag
ja, és 550, 560 és 570 is felejtős...
nem azért, mert olcsóbbak, hanem fórumokon olvastam pár véleményt vásárlóktól, gyakori lefagyásokra panaszkodtak, ami után áramtalanítás, újraindítás, szenvedés, szóval csak probléma volt
580-as nem véletlenül jött ki később, gondolom a hibákat megszüntették addigra -
tyavi
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra vettem egy LG42LD750-es Lcd-et és "sajnos" kipróbáltam USB-ről egy 1080P-s
mkv filmet, vitte szó nélkül felirattal meg minden, de azóta sajnos nem akarok szar minőséget nézni többet.Kell vennem egy Blu-ray lejátszót, sajnos sok időm nincs utána nézni meg annyira nem is értek hozzá, de tudnátok ajánlani nekem egy pár típust?
50e ft körülire gondoltam és nem lenne baj ha LG lenne (a távkapcsoló kérdés miatt).
Előre is hálás köszönet érte Tyavi
-
sensor060
aktív tag
Köszi az infót !
Nekem ennek az ellentétje, tehát csak akkor viszi a feliratokat, amikor .srt a file kiterjesztése, és mellette van ugye, ha benne akkor nem. Illetve 1 alkalommal lejátszotta, egy általan ismeretlen muxer csinálhatta, mert ha átfuttatom az mkvmerge-n, de nem változtatok rajta akkor már nem viszi a feliratot.
Mondjuk ez az uj 4,4-es mkvmerge nem tudom milyen lehet, talán 1 próbát megér.Merry Grinchmas
-
laca000
őstag
válasz sensor060 #138 üzenetére
Szia!
Ha benne van,ha külön mindig van felirat!
Akkor nincs csak ha az MKV mellé úgy teszem be külön,hogy ".srt" vagy ".sub".
Ha enélkül,tehát a file és a feliratfájl neve ugyanaz pl:Buried.2010.720p.Bluray.dts.x264-HDChina
Buried.2010.720p.Bluray.dts.x264-HDChinaakkor jó!
De ha így:
Buried.2010.720p.Bluray.dts.x264-HDChina
Buried.2010.720p.Bluray.dts.x264-HDChina.srtAKKOR NEM jeleníti meg a lejátszó a feliratot,de nem értem miért,miért zavarja meg a gépet az,hogy ".srt" van a feliratfájl után...
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
sensor060
aktív tag
Helló Laca !
Akkor ezek szerint amit írtál azt nagyon rosszul értettem.....
idézet:
"Ami viszont nagyon idegesít az az,hogy a feliratot csak úgy kezeli ha a feliratfájl mögött nincs az mondjuk-mármint ha külön van mellékelve-,hogy ".srt" vagy ".sub",hanem csak akkor ha ugyanaz az MKV fájl neve mint a feliraté..."Tehát ha benne van az mkv-ban akkor van feliratod ? Mert nekem megy úgy nincsen, de ez a lejátszóm hibája.
-
laca000
őstag
válasz sensor060 #135 üzenetére
"A felirattal egyébként nagyon sokan szenvednek, mellé kell tenni külön file-ként, mert ha benne van az mkv-ban, akkor nincs felirat."
Nálam van felirat akkor is ha benne van az MKV-ban.
-
laca000
őstag
válasz pumpika666 #134 üzenetére
Nos,csak a saját és ismerőseim körében összegyűlt tapasztalataimat mondom,ám akárhogy is:
MA A NÉV SOHA SEMMIKOR SEMMIRE SEM GARANCIA!
Sajnálom ha lejátszók tömkelegeivel kellet "dobálóznod"...
De balga és elfogult állítás lenne azt állítani,hogy csupán egy logo meghatározza egy adott lejátszó milyenségét és élettartamát!
Attól még,hogy egy termék drága nem biztos,hogy jó is,maximum nagyobb valószínűséggel "jó",de a mai Kínában,Kóreában,Tajvanban és még a Jó Isten tudja hol összetákolt készülékek világában ember legyen a talpán aki eligazodik.[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Mind igazat mondunk szerintem, de az a jó, hogy lehet válogatni, és nem mindenkinek ugyanaz van otthon.
Az mkv, avi, és egyéb szutyok formátumokkal meg pont ez a gond, hogy nem tudhatod, vajon fogja-e vinni ez meg az a lejátszó. Én éppen ezért szeretem a dvd filmeket, meg a blu-ray filmeket. 1 film egy lemez. Nincs gond. Vannak jobb lejátszók, vannak rosszabbak, vannak amik megérik az árát, vannak amik nem. Persze összehasonlítani sosem úgy kell, hogy a kedvenc márkám prémium cuccát hasonlítom össze egy nem kedvenc márkám olcsóbb egyedével. Ezt sajnos sok ember így teszi, mással is (mobiltel, tv).Szóval visszatérve mkv-re : mivel minden mkv-ben h.264 kódolásúnak kellene lennie a videonak, ezért codec probléma kizárva. De mivel sokféle multiplexer program van, meg sokféle ripper, encoder, ezért említettem, hogy esetleg egy "átmuxolás" segíthet a dolgon.
A felirattal egyébként nagyon sokan szenvednek, mellé kell tenni külön file-ként, mert ha benne van az mkv-ban, akkor nincs felirat.
Hasonló a helyzet a blu-ray filmekkel is. Ugyebár elvileg a blu-ray technika olyan, hogy nincsen forced felirat, hanem a "sima" feliratból ki tudja találni a lejátszó, hogy most akkor ki kell tenni a feliratot, vagy nem. Gondolom ilyen maga a felirat, kicsit bővített, vannak benne vezérlőkarakterek. Találkoztam már ilyen lerippelt, BD25-re átkódolt filmmel, ilyen volt pl. az Avatar is, semmi gond nem volt a felirattal, és csak 1 felirat volt a lemezen, de csak akkor volt látható, amikor nem emberi nyelven beszéltek benne a marslakók.
Viszont azóta sem találkoztam ilyen megoldással, pedig a blu-ray direkt tudja. Mindig mellé van téve a forced felirat, Persze lehet, hogy a rippelő program csinálja így, nem tudom, de a lejátszó így észre sem veszi, kézzel kell kiválsztani a forced sub-ot, még akkor is, ha csak azt az 1 feliratot hagyom meg.
Visszatérve Avatar-ra : megcsináltam azt, hogy a teljesen jól működő filmet "átmuxoltam", kivettem belőle az angol hangot, de a magyar hanghoz és a felirathoz hozzá sem értem. Ennek az lett a vége, hogy már nem tudta magától, mikor kell kitenni a feliratot (marslakóknál), pedig "csak" átmuxoltam TS-Muxer-rel.
Naszal mindenzt csak azért írom, hogy átadjam a tapasztalatom e téren, mert engem nagyon idegesít. -
pumpika666
csendes tag
műszaki áruházban húztam le 9 évet, orionokból és milleniumokból szoktunk hegyeket építeni a raktárban a szervízesekből, annyit ért a sok szemét, de ez igaz sajnos a samsung, vagy az lg egyes lejátszóira is
lehet, hogy az orionod jól bírja, meg olvas mindent, de amikor már 10 méterekről backodtam be a raktárba a 72 órás cserés lejátszókat, mert minden második-harmadik nem olvasott be semmilyen lemezt...akkor nem voltam ilyen lelkes, mint most teaz hogy az alapján ítélsz meg egy lejátszót, hogy milyen formátumokat kezel, jellemző a magyar piacra, egy gépbe bele minden fost, minél olcsóbban(én sem vaok tele zsével, de sose legyen noname dvd-m)
dvd nézésre alig, de a régi vhs-korszakot idéző, két órás filmet 700 megába passzírozó divx-ek nézésére használni -
laca000
őstag
válasz pumpika666 #128 üzenetére
A nagy neveknek nincs köze ahhoz,hogy milyenek a BD lejátszói!
...és
ezen most tényleg ne sértődj meg!Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam a dvd lejátszókkal,pontosabban nem csak én!
Amíg a pár forintos Orion meg mindenféle "Csingacsgukk" és "Winnetou" lejátszók elvittek mindent amit csak lehetett addig a neves gyártók MÉREGDRÁGA készülékei képtelenek voltak rá!
Ez így van ma is,ha te kifogtál anno egy olyan készüléket ami mindennel megbírkózott akkor szerencsés vagy de a tájékozottsághoz sajnos ennek nem sok köze van!
Sok-sok éve már,hogy egy Orion őskövületet használok-már csak használtam mert elajándékoztam- DIVX-re,DVD-re és gond nélkül vitt,visz mindent míg az ismeretségi körömben jól belebuktak a drága Samsungba,Sonyba,LG-be stb...
Nem mindig van szükség "MÁRKÁRA"!
Ez nem törvény!Természetesen feltétlenül jobban érzi magát az ember ha a készülékén SONY felirat virít nem pedig az,hogy DAEWOOOOOOO...
De ez csak egy érzés,semmi több.
Ez csak az én véleményem,remélem te sem sértődtél meg!
-
laca000
őstag
válasz sensor060 #126 üzenetére
Köszönöm!
Ez a Firmware már fent van,azzal kezdtem mikor megvettem a gépet,a többféle hang azért nem lehet gond-gondolom-mert egyéb filmeket-több hanggal és felirattal-simán elviszi a készülék!
Az MKV Merge Gui-t ismerem,többször használom is.
Ezért gondoltam inkább valamilyen másféle codecre-amivel már előzőleg lerippelték a filmet MKV-ra,hogy inkább ez lehet a probléma,lemez biztos nem mert mindegyik filmem ugyanolyan DVD-n van.
Nem tudom,tanácstalan vagyok.
A PC rá van kötve TV-re,onnan megy minden,a lejátszóval inkább az volt a célom,hogy este ne búgjon annyira a gép,kisebb legyen a háttérzaj ha halk tévézésre vágyom,kezeli a külső vinyót is,szóval nem olyan rossz masina ez...
Mindenképpen megérte,még így is.
Ami viszont nagyon idegesít az az,hogy a feliratot csak úgy kezeli ha a feliratfájl mögött nincs az mondjuk-mármint ha külön van mellékelve-,hogy ".srt" vagy ".sub",hanem csak akkor ha ugyanaz az MKV fájl neve mint a feliraté...lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
pumpika666
csendes tag
válasz balage87 #130 üzenetére
firmwire frissítést meg kell próbálni, vagy bejön, vagy nem
sajnos a szaggatás, a hang késése gyakori probléma a bdripeknél, de ami érdekes, hogy a 3 éves sony dvd-íróm gond nélkül lejátsza 2-2.5 gigás bdrip-eket, a kb 2 éves lg lejátszó, amivel bnőmék kínlódnak, szaggat, késik a hang már az 1-1.5 gigás filmeknél is
-
sensor060
aktív tag
válasz pumpika666 #128 üzenetére
Helló !
Sértődésről szó sincsen, de azért ne hidd, hogy a régi nagy nevek, Sony, Pana jókat csinálnak. Ellenkezőleg. Nézd csak meg a blu-ray írókat. Akik valamire való írót készítenek, az két cég, Pio, meg LG. A többi csak megveszi a másét, és ráteszi a logóját. Blu-ray lejátszóknál is érdemes megnézni a Sony, Pana párosítást, mert sajnos semmit nem tudnak, ellenben Samu, LG szárnyalnak, LG verhetetlen. Évek óta van rajtuk mkv, net, youtube, stb. Ugyanúgy vagyunk most, mint mikor cd-ről álltunk át a dvd-re.
Én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve a lejátszómmal, de szerintem nem nagyon kellene öszehasonlítani egy mediaplayer-t egy blu-ray lejátszóval. Előbbi azoknak szól, akik olcsóbban szeretnék kihozni a filmeket, nem akarnak lemezre pörkölni semmit, mert ottvannak az olcsó terás hdd-t. A másik ember, aki meg a blu-ray lejátszót szereti (pl. én is ide sorolom magam) ennek az ellenkezőjét szereti. Inkább kevesebb, de jobb minőséget szeretne, kényelmesen, egyszerűen. Tehát (legalább) kétféle embertípusról beszélünk ilyenkor, és az a jó, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelőt. Nem lehet lenézni a másikat, a másikét, mert az is jó, csak máshogy, másban. Nekem személy szerint nem tetszett, mikor a szocializmusban mindenkinek ugyanolyan tv-je, kazettás (vagy szalagos) magnója, rádiója, mosógépe volt. BBBrrrrrrrr.........
Mint említettem, én a lemezre gyűjtögetős típus vagyok, és pl. 3-4 évvel ezelőtt sem az avi filemeket gyűjtögettem, hanem akkor is az egy lemez egy film pártján álltam,
Persze van úgy, hogy megnézek egy avi filmet a blu-ray lejátszóval hálózaton keresztül, pc-ről szedve, megosztott mappából, de ez nem sokszor van.Remélem nem bántottam meg senkit !?
[ Szerkesztve ]
-
pumpika666
csendes tag
amúgy ha vennék bd-lejátszót, akkor pana, sony, pioneer, denon lenne nálam a befutó, azért titokban gondolkodom ám főleg a pio és a pana gépein, de mint előbb írtam, bizonyos anyagi része miatt még várakozó állásponton vagyok...amúgy max jövőre érdemes még megvenni a bd-játszót, mert utána elkezdik önteni a gagyi, 10 dekás full műanyag gépeket, amiket az árverseny miatt a nagyok is le fognak követni, oda fogunk kijukadni, mint a dvd-vel vagyunk 2-3 éve, hogy normális minőségű lejátszók csak a felsőbb árkategóriákban lesznek a jobb gyártóknál is(pl sony, pana), v csak simán meg fog szűnni(samu, lg nem csinál gyakorlatilag értelmes lejátszót!)
ez csak az én véleményem, remélem senkit nem sértettem meg vele
-
pumpika666
csendes tag
sztem ne sajnáld a zsetont, 20-30 ezerért vegyél egy médialejátszót, én is így tettem, amíg a magyar vonatkozású bd-ket nem kapom meg max 3ezerért, nincs értelme, hogy lejátszót vegyek, sajnos a jövedelmi viszonyaim nem engedik meg, hogy 2-3 filmért 10-15ezer pénzt kiadjak
külföldről meg nem tudok, nem is nagyon akarok rendelni, bonyolult ez nekem, meg nem is bízok senkiben, főleg a postában, akik képesek lenyúlni egy csomó előre kifizetett cuccost
nem véletlen, hogy pár cég nem küld nekünk(az országnak) semmit, ki vagyunk tiltva a rendszerükből -
sensor060
aktív tag
Helló Laca !
Az mkv az egy ronda, gépigényes, el*****ott formátum, emiatt aztán ezer sebből vérzik, és emiatt előfordulhat, hogy 1-2 ilyen file-t nem visz el 1-2 lejátszó. Próbáld meg ezeket a zűrös mkv-ket átfuttatni egy MkvMerge programon. Ez egy programcsomag, de benne van a MergeGUI is, azt inditsd majd el. Ki kellene szedned a nem kellő hangokat, feliratokat, és csinálni egy újabb file-t, és ezt kellene megpróbálnod, hátha így jó lesz.
Firmware-t mindenképpen érdemes a lejátszóban frissíteni. Ahogy látom az utolsó firm hozzá az 1.31-es, én itt néztem.Remélem tudtam segíteni!
-s- -
laca000
őstag
Vettem egy Philips BDP 5100 blu ray lejátszót!
A kérdésem az lenne,hogy mit tegyek ahhoz,hogy minden MKV fájlt lejátszon,mert nem visz mindent-és nem tudom miért,valószinüleg az X264 miatt,vagy nem tudom-????????????
Melyik firmware-t kellene feltennem,vagy mi egyebet lehetne csinálni,hogy ez a problémám megoldódjon?
Már ha valakinek van ilyen gépe és tudna segíteni nekem.
Írtam már megfelelő fórumra de senki nem ír vissza semmit.
Ha valaki tud kérem segítsen!
Köszönöm!lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
sensor060
aktív tag
válasz #02760448 #123 üzenetére
Hello !
Igazán nincs mit, de van még egy tapasztalatom, amit megosztanék: ha egy jó ideig nem használod (majd) az aktív hub-ot, akkor célszerű a tápját kihúzni a konnektorból, mert előfordulhat, hogy "lemerevedik", és úgymarad. Olyasmi hibát generál, mintha a lejátszónak az az aljzatja, amibe a hub van beledugva hibás lenne. Engem kissé megtévesztett, azt hittem a lejátszónak van valami hibája. Aztán kihúztam a konnektorból a hub-ot is, meg a lejátszót is 30 másodpercre, aztán vissza, és utána egyből jó lett. Azóta ha pár napig nem használom, mindig kihúzom a hub tápját.
-s-
-
sensor060
aktív tag
válasz #02760448 #121 üzenetére
Hello !
Lehet, hogy kevés a hdd-nek az usb-ből jövő táp, ezért olyan hub-ot kellene használnod, aminek van tápegysége is. Én is így használom (csak nekem másfajta lejátszóm van).
A másik dolog viszont a filesystem, ami lehet, hogy a BD350V-nél gond, ugyanis ha jól tudom az nem tud ntfs partíciót olvasni. Ezt legegyszerűbben egy pendrive-val tudnád kipróbálni, még a hub vásárlása előtt, mert lehet ez (is) gond lesz.Firmware frissítésről : ha rá lehetne kötni a lejátszót a netre, akkor lenne a legigazibb. Ha nem, akkor az LG weboldaláról letölthető a firm, azt kiteszed egy pendrive-ra, vagy kiírod egy lemezre, a menüben megkeresed a software fissítést, és megmutatod neki, hol van a file.
A végén gondolom újraindítja magát, és kész. Szerintem a 3 közül a legfelső lesz a jó, meg a legújabb, de ha esetleg kétségeid támadtak, akkor írj nekik egy levélkét. Mondjuk tényleg nem egyértelmű, szeretjük az ilyen "jó" oldalakat.-s-
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv lenne egy két kérdésem remélem valaki tud segíteni
1. Vetem egy LG BD350V lejátszót rákötöttem a WESTERN DIGITAL Essential 320 GB-os külső vinyómat és semmi reakció esetleg valakinek hasonló problémája. (Én elképzelésem szerint kevés neki a táp de nem vagyok benne biztos)
2. Gondoltam frissítem a szoftvert de az LG honlapon van 3 firmware azokból melyiket kell leszedni?
3. A firmware frissítés pontos menete érdekelne még.
Bocs ha hülye kérdések de valahol el kell kezdeni eddig DVD lejátszóm volt és ott nem foglalkoztam a frissítésekkel és nem kezelték a külső forrásokat de most szeretnék külső eszközről filmeket nézni de így problémás lesz.
Válaszokat előre is köszönöm.
Tisztelettel. -
balage87
csendes tag
Hali!
Nekem olyan gondom lenne hogy van egy LG BD350V BR lejátszóm és néhány filmnél kicsit akad a kép de nem csúszik meg semmit!csak akadva megy!
Mit csináljak ilyenkor??Előre is köszi a válaszókat!
-
sensor060
aktív tag
Helló !
Na erre nincsen ötletem, azt hittem talán a lemez olvasással van gond, de igy tuti nem az lesz, hanem valami más....olyan, mintha túlmelegedne, de lehet baromságokat irogatok. Fene tudja, hogy mennyire melegszik felskálázás közben, talán figyelni kellene, persze ez attól is függ, hogy egyáltalán csinálja-e, azaz beállítottad-e neki, vagy ilyenkor az eredeti felbontással játsza a filmet.
Esetleg firmware frissités ?-s-
-
Lajos84
csendes tag
Sziasztok!
Én 1 hónapja vettem egy samsung bd-c5300 blu-ray lejátszót.
Az a gondom hogy ha elkezdek nézni egy filmet akkor kb 1óra után elkezd akadozni a kép, ilyenkor kiveszem a cd-t és visszarakom akkor egyből jó lesz.
Ez mitől van???Eddig csak dvd-t játszotam le velle mert még nincs blu-ray íróm.
-
Gvara
tag
LG BD350-P.
Tudja valaki mi a különbség pro/kontra a sima BD350 és e között?
Neten semmi infót nem találok. -
VINIKOR
senior tag
Tesco-ban 40.000 Ft-ért lehet kapni Samsung BD-C5300-at: [link]
Jól látom, hogy plusszos DVD-t (DVD+R) nem játszik le? Firmware frissítés nem segít ezen?
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög ez a topik, de hadd kérdezzem meg, mi van akkor, ha egy film menüje konkrétan lefagyasztja a lejátszót?
A film az Ironman (2 lemezes kiadás), a lejátszó egy Pioneer BDP-120.
A menü lejátszik, de nem tudok mozogni benne, vagy elindítani a filmet. Annyira befagy, hogy még a hardveres gombok sem működnek, konkrétan ki kell rántani a tápkábelt.
Semmi mással nem csinál ilyet amúgy.THX a segítségért előre is.
Sectumsempra - For Enemies
-
nagyúr
válasz Jackie_Chan #107 üzenetére
Legolcsóbb és legjobb választás a PS3, használtan már 45 rongy körül is hozzájutsz egy ilyenhez. Az egyik legjobb lejátszó amúgy nagyon sokan dícsérik, nekem is ilyenem lesz csak Slim változatban valszeg...
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Jackie_Chan
senior tag
Igen behalt ez a topik!(is)
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől!
Blu-ray lejátszót szeretnék vásárolni,de annyira nem vagyok otthon még ebben a témában,hogy mire is kellene figyelnem vele kapcsolatban mit is tudjon!Ami biztos,hogy az irott Blu-Rayeket tudja olvasni!Konkrét tipusokat is szivesen vennék!
Köszi"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem nincs köze a kábelnek a 24p-hez. Én is vásárlás előtt állok, pontosabban már megrendeltem, csak még várok rá.
Az olcsóbb BD lejátszók jellemzően nem támogatják a BD profile 2.0-át, vagyis a BD-Live funkciót. A BD-Live lehetővé teszi, hogy a lemezen tárolt extrák mellett, az interneten lévő dedikált szerverről elérhető legyen még több extra tartalom. Ehhez szükség van vezetékes, vagy vezeték nélküli net csatlakozásra és legalább 1GB memóriára. Az olcsóbb lejátszók régebben készültek és se hálózati(net), se USB csati nincs a rajtuk.
Én még a 3D-s technikát nem tartom elég kiforrottnak, így nem ruházok be a 3D-s BD támogató lejátszóra, de a BD-Live elég hasznos, főleg hogy ennek oldalvizén, a gyártók még több netes extrafunkciót építenek be, mint youtube és egyéb video-stream site-ok dedikált támogatása. (ugye a youtube-on is vannak már HD-s tartalmak). Van ami pedig komplett webböngészőt rejt, vagyis fotelből lehet netezni (sajna távirányítóval csak).
A BD-Live-ot támogató modellek egy része "csak" a FAT32 formázású USB pendrive-okat támogatja, vagyis csak 4GB-ot lehet rájuk másolni, ami persze semmit negatívumot nem jelent normál használatban, csak akkor ha valaki arról akar valami BD rippet nézni és ugye nem fér rá egyben.
Emellett fontos feature, a DVD upscale-ing minősége, vagyis hogy mennyire szépen játsza le HD tévén, a "sima" DVD filmeket.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
attika89
senior tag
Üdv!
A következő lenne a kérdésem:
Blu-ray lemezen lévő hang általában jobb minőségű, mint pl cd kiadvány minősége?
Úgy értem, hogy most akarom megvenni Ákos 40+ koncert cd-jét, de elbizonytalanodtam mikor megláttam a blu-ray kiadványt. Nem tudom melyiken lehet jobb a hangminőség....
Van valami tanácsotok?fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
Márk
senior tag
Hali!
A kábelnek is kell tudnia a 24p-t? Ez számomra újdonság, ezt eddig nem is tudtam.
A kábelről csak annyit tudok, hogy megfelel a HDMI 1.3 szabványnak.
Üdv.: Márk
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
zzeN
aktív tag
Hali!
Milyen BR lejátszót tudnátok ajánlani? Fontos lenne, hogy vigye az mkv-t, pendrive-ot be oszt mehet a film. Lehetőleg megbízható, minőségi legyen ha fogalmazhatok így. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest