Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Múlt hét szombat óta boldog tulajdonosa vagyok egy LG BD370 Blu-ray lejátszónak, ez egyelőre hibátlan (amit elsőnek adtak az random fagyott, illetve kikapcsolt magától YouTube illetve dvd lejátszás alatt, szó nélkül cserélték egy másikra).
A lejátszó egy FullHD LG 42LH4000 típusú tv-vel van összekötve HDMI kábelen keresztül.
Azt szeretném kérdezni, hogyha egyelőre csak DVD-t, mkv filmeket, illetve YouTube-os videókat nézek (Blu-Ray filmem egyelőre nincs, de dolgozok rajta), akkor a menüben az "1080p Display Mode" értékét 50Hz-re, vagy 24Hz-re állítsam (én úgy tudom, hogy a 24Hz az csak a Blu-Ray filmekhez kell)? A tv fel van készítve a 24Hz-es jel fogadására.
A "HDMI Color Setting" értéke az RGB vagy YCbCr legyen (úgy tudom, hogy a Blu-Ray filmeket YCbCr "színtérrel" veszik fel)?
Köszönettel egy kezdő Blu-Ray lejátszó tulaj: Munkácsi Márk
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
lajszer
tag
Sziasztok!
LG BD270-nel szerettem volna lejátszani egy mkv-t, külön srt-felirattal. Sajna sehogy se fogadta be :S Mi lehet a baj?
Itt a felirat: [link]
-
flexxx2
őstag
Milyen progival szedem ki az mkvból a level szintet? Kösz.
-
states
csendes tag
Nekem is ez az LG BD350-nem van egy pár napja, amit nem értek, hogy az egyik Xvid MPEG4-et lejátssza, a másikat nem, a notebookom pedig mindkettőt gond nélkül. Mi lehet a probléma. Köszi a válasz...
-
KubanitoS
veterán
Látom alakulgat ez a téma.
A minap csak kíváncsiságból bementem a legközelebbi Media Marktba és elkezdtem nézegetni az asztali Blu-Ray lejátszókat. Meglepődve láttam, hogy már 20 ezerért is lehetett kapni asszem samsungot.
Ami jobban érdekelt, hogy egyes típusokon volt USB bemenet. Beindult a fantáziám. Mi lenne ha "beszereznék" valamilyen filmet mkv formátumban, azt rámásolnám a pendrájvomra és USB-n keresztül próbálnám lejátszani?
Meg is kérdeztem az egyik eladót, ő azt mondta, hogy jelenleg csak az LG készülékek képesek külső meghajtóról beolvasni az mkv fájlokat. Ez igaz?
A másik: tapasztaltam, hogy az mkv fájlok mellett sokszor külön mappában van a hundub a filmekhez. Vajon ezzel is tud kezdeni valamit az asztali lejátszó? Valahogy nincs kedvem kidobni több tízezer forintot, hogy magamtól jöjjek rá a dolgokra.
Egyébként jelenleg mire kell figyelni Blu-Ray lejátszók vásárlásakor?
A támogatott formátumok között az egyik készüléknél BD video volt a másiknál BD-ROM. Mi a különbség?
Esetleg van vmi best buy mostanság?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
sonykor
tag
Most vettem egy Samsung 32" B550-es LCD tv-t. Van benne egy Anynet funkció aminek az a lényege, hogy a HDMI-n csatlakoztatott eszközöket a tv távirányítójával lehet kezelni (ha jól értem a leírást). Ehhez a csatlakoztatott eszköznek is támogatnia kell az Anynet-et.
Tudtok olyan Samsung Blu-ray lejátszót ami támogatja az Anynet-et?
-
sziriuszpapa
csendes tag
hoppá bocsi nem lapoztam...már látom ezzel is vannak problémák, :S
tudtok olyat ajánlani ami gond nélkül viszi az mkv t mindenféle akadozás nélkül?
usb ntfs támogatás kell. -
sziriuszpapa
csendes tag
és ezzel a BD P1600 al azóta is meg vagy elégedve
illetve milyen tapasztalataid vannak
mert én most tervezem,hogy veszek egyet és ez nagyon tetszik -
Petyulakisz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van BD350V játékosom. 1Tb WD NTFS vinyóval összedugva mkv divx minden megy rajta igaz kicsit lassú a beolvasás!
Nincs valakinek olyan hibája vele hogy amikor navigál a menüjében akkor fura hangot ad hang kimenten akár tv-n vagy erősítőn!
Lejátsza az m2ts formátumot,ha ezzel van kódolva:Mpeg-4 avc,feliratot nem jeleníti meg! -
robi0604
őstag
válasz kokoistvan #84 üzenetére
Milyen "levelbe" van tömörítve az MKV?
High level X.X?Milyen bitrátája van a DTS hangnak?
[ Szerkesztve ]
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
kokoistvan
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémában szeretném a segítségeteket kérni: van egy Samsung BD P1600
as lejátszóm az a gond vele ,hogy az mkv -s filmeket amelyiken dts vagy 5.1 es hang van szaggatva játsza a hang viszont tökéletes de a kép szaggat.Ha van olyan film amelyiken van sima 2.0 ás hang átkapcsolom akkor tökéletesen fut rajt.Most tettem fel a legújabb firmwaret azt gondoltam megoldja a gondom de sajnos nem.Már próbáltam bd lemezre írni az mkv -t külső winyóról pendrivról de sajna nem jó.A lejátszó összes beállítását végigpróbáltam már,de semmi.Ebben szeretnék segítséget kérni.A Bluray lemezekkel és a divx-el semmi gond nincs.Előre is kösz a választ! -
robi0604
őstag
A betű jelzések a 350-nél a régiónként értékesített termékeket jelölik.
Ebbe a régióban a "V" jelzésű került, melynél (hál' isten) van MKV és NTFS kezelés normálisan...Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
robi0604
őstag
A .mts "sima" AVCHD, melyet sok probléma elkerülése érdekében a kamerához adott szoftverrel érdemes kezelni.
-
sbazsi
veterán
közben megnéztem, az nem m2ts, hanem csak mts, nem tudom miért emlékeztem m2ts-re.
megtennéd, hogy kipróbálod, ha lesz egy kis időd?
küldtem privit két videóval.most olyan 30-35 között van az ára, és arra gondoltam, hogy ha már úgyis behalt a dvd-m, akkor veszek valami normálisat, eddig egy ~20k-s dvd-t néztem, amin van hdmi, és akkor már inkább egy ilyen...
-
lajszer
tag
Hali!
Nekem is ez a lejátszóm van.
Hát hd-ready tv nélkül fogod teljesen kihasználni ezt a legjátszót. De ha tervezet a közeljövőben ilyen tv vásárlását, tökéletes választás.Nekem 3 db blu-ray filmem van szóval nekem kötelező volt hogy ismerje az .mkv-kiterjesztést, mert 99%-ban így vannak meg a filmjeim. És akkor a filmeket kiírom a külső vinyóra és arról (USB-n át) simán lejátsza. Hatalmas előny hogy NFTS fájlrendszereket is kezel, hiszen ez engedi meg hogy 4 gigánál nagyobb fájlokat másoljunk a merevlemezre, tördelés nélkül.
DVD minőségét is feljavítja!
Ennyi pénzért szerintem jó választás!
Hátrány: Hogy az olyan mkv-nál a feliratsávot nem ismeri fel! De ez is kijátszható: ha a feliratot külön .srt/.txt fájlként mellé kiírod!
Persze ez szubjektív vélemény és csak azokat mondtam el, amiket én szoktam használni.
.m2ts-sel nem volt még dolgom
a 350v 350p között sztem csak a szoftvernél (szoftverfrissítésnél) van valami lényege
-
sbazsi
veterán
LG Electronics BD-350
Erről mi a vélemény?érdemes ilyet venni dvd lejátszó helyett? még egy bluray lemezem sincs, sem fullhd tv, de gondolván a jövőre?
vagy jobban járok, ha most megmaradok a sima dvd lejátszónál, mondjuk egy philips 3360, és majd 1-2 év múlva lecserélem -
robi0604
őstag
Ahogy fentebb írták is...
Jobb vagy több (esetleg mindkettő) hardveres dekóder, több csatlakozási lehetőséggel, (talán) jobb vagy frissebb elektronika (esetleg mindkettő), több, esetleg jobb fájl kezelés.
Írd meg, hogy pontosan miket néztél.
-
_Scythe_
aktív tag
-
ToxLee
őstag
KÖSZI a segitséget!
Sajna samsungban és LG-ben nem bízom mind a kettővel volt rossz tapasztalatom!Ellenben a pana és a PIO sosem hagyott még cserben!Morst is e kettő közül valamelyiknél maradnék,csak azt nem tudom,hogy mi a különbség tudásban az 50e. ft-os Pio és a 90e.ft-os Pio vagy Pana közt!
Mi az amit pluszban kapok a pénzemért? -
robi0604
őstag
-
ToxLee
őstag
HI!
Segitséget szeretnék kérni tapasztalt emberkéktől,hogy milyen lejátszót érdemes venni!?Egyálalán mit kellene tudnia?Pana és Pio(BDP120) között gondolkodom!
-
hdpro
csendes tag
[link]
Segitsegeteket kernem ilyen lejatszo vasarlasat tervezem wifis valtozatat. Kernem velemenyeteketek , az aron kivul van e mas amiert nem eri meg?
Koszonom elore is[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Halk kattogó hang filmlejátszás közben, eredeti blu - ray film esetén
MKV - nél fel kellett hangositani a tv - t, hogy ne halljad...De egy másik fórumon is irtam, ott valaki 390 - est vett, de az elsőt neki is vissza kellett vinni...
Nem volt szerviz, 1 napos volt , "sima" csere volt...
-
-
-zaki-
tag
köszi, bár mkv-ben tudtommal nem lehet AAC5.1 hang, csak mov-ban és mp4-ben.. itt van egy ilyen tesztfile, ha van gyors neted és időd..
-
sith7
félisten
"Csak azért reménykedtem, mert vhol olvastam, hogy a BD350V néhány hangformátumot át tud alakítani DTS-re és úgy továbbítani az erősítőnek.."
Tegnap vettem egy BD 350V - t, és igen van benne egy olyan beállitás a hang menüben, hogy "DTS újrakódolás", azzal egyből DTS General - t irt ki a sima 5.1 - es, nem HD - s Yamaha erősítőm
Annyi még ehhez a lejátszóhoz, hogy ha az mkv filmen 1536 Kbs - os DTS hangsáv van, akkor azzal akad a lejátszás, de ha átkódolod 768 - asra, vagy kiveszed belőle. akkor viszi.
Minden más szépen megy
[ Szerkesztve ]
-
-zaki-
tag
Ja, sok ilyen filmem van, 1.5-2GB-ot foglal ilyen formátumban egy 720p-s BD rip 5.1-es hanggal. Mkv-kon AC3 vagy DTS hang szokott lenni. Úgy néz ki, egyelőre akkor marad a PC-s lejátszás, csak jó lett volna egy egyszerűbben kezelhető eszköz is, ami mellesleg BD lemezt is lejátszik..
-
ssolitude
őstag
Tudnátok egy szoftveres Bluray lejátszót ajánlani? Esetleg egy szűrőt, amit a KMPlayernek be tudok adni (kicsit siet a kép a hanghoz)?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
-zaki-
tag
Köszi, hogy megnézted. A trailer tutira 5.1-es, mpc-hc+AC3Filter-el pc-n lejátszva jó. Az AAC5.1-es hanggal az a baj, hogy tudtommal nincs olyan erősítő, ami dekódolni tudja, ezért kell realtime átkódolni Dolby Digitalra vagy DTS-re. Csak azért reménykedtem, mert vhol olvastam, hogy a BD350V néhány hangformátumot át tud alakítani DTS-re és úgy továbbítani az erősítőnek..
-
-
-zaki-
tag
Sziasztok!
Ki tudnátok próbálni, hogy a BD350V lejátssza-e a H.264-es MP4-et AAC5.1-es hanggal? Vajon a hangot át tudja alakítani DTS-re, hogy megmaradjon az 5.1?
Itt van ilyen videó pl. I Am Legend – 1080p Trailer (120 MB)
Bár van egy olyan érzésem, hogy az ilyen videókat csak PC-n lehet rendesen lejátszani ott ui az AC3Filter-rel át lehet alakítani a hangot Dolby Digital-ba (AC-3) realtime..
Köszi. -
robi0604
őstag
Bocs csak nem voltam gépközelbe...
Egyébként BUÉK!
A adathordozó gyökérkönyvtárába kell bemásolni a fájlt.
Ha bekapcsolod a playert, az beolvassa és kiírja, hogy melyik van jelenleg rajta ill., hogy mivel szeretnéd frissíteni.
Ha frissebb, rányomsz a frissítés gombra és pár perc alatt automatikusan megcsinálja.Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
lajszer
tag
Hát akkor druszák vagyunk Nekem is ugyan ez a lejátszóm van és eddig nagyon oké! Most veszek 16gb-os pendrive-ot az mkv-filmeknek, de akkor örömmel hallom hogy viszi az NTFS-t, (holott leírásban az van hogy csak FAT). Jó hallani, mert akkor nem kell szétvágni, a filmeket.
Külsö vinyót is felismer ? usb-n?
-
robi0604
őstag
Megvettem a kicsikét...
Az LG BD350V-re esett a választás!
Azért erre, mert jó ár-érték arányúak az LG termékek, viszont a BD370, a BD Live funkción ill. a YouToBe támogatáson kívül semmit (a többi kiszemelthez képest) nem tudott (pl. NTFS támogatás).
A BD390 viszont egy nagyon jó masina, de nem használnám ki jelenleg a plusz funkcióit és nem kevés az árkülönbözet
A Samsungot kilőttem, mert nem kezelte a "+"-os lemezeket.Első benyomások:
Jól helyezhető kis méret és ventillátor nélküli kiszerelés, mely halkabb működést eredményez.
Jól kezeli a formátumokat, viszont nincs wav és flac támogatottsága, ami remélem egy firmware frissítéssel megoldódhat.
Gond nélkül felismeri és kezeli az ntfs fájlrendszerű külső winchesteremet, bár a sok adat miatt néha lassan reagál.
Gyorsan betölti a lemezeket.
Szépen konvertálja az SD anyagokat.
A menü végtelenül egyszerű és jól kezelhető, bár nem értem, hogy miért kell külön kiválasztani a fájl formátumát (video, hang kép), amikor mindegyiket kezeli.
Ha a videoba bemenve zenét szeretnénk lejátszani, nem lát semmit.
Ésszerűbbnek tartottam volna egy listás megjelenítést, melynél kiválasztva a fájlt, simán lejátsza, de ez mindegyik jelenlegi lejátszóra áll.Sajnos nem volt sok időm vele foglalkozni, úgyhogy előljáróba ennyi.
-
lajszer
tag
LG BD350V
Nekem ilyenem van! És most akarok hozzá pendrive-ot! Nekem olyan kéne amire simán felmegy egy 8-12 gb-os mkv (16gb-os datatraveler-en gondolodom), de a kérdés hogy NTFS fájlrendszert kezel a lejátszó?
Mert ugye úgy kéne formázni a pendrivot, ahhoz, hogy felmenjen rá egy +4gb-os fájl!Szted?
-
robi0604
őstag
Ezt a topicot szerintem lassan fel lehetne újra hozni, mivel egyre több embert foglalkoztat...
Jelenleg Én pl. vacilálok több termék között.
1. LG BD350V
+ NTFS fájlrendszerű vinyók kezelése
+ Árhoz képest sok szolgáltatás
+ Gyors betöltés
- Bizonyos kódolású MKV-k esetében akadozo DTS hang
- NTFS partíciós eszközről játszott MKV-k esetében nem megjeleníthető minden esetben a felirat
- Tudomásom szerint nincs Master Audio támogatás2. LG BD370
+ Gyors betöltés
- NTFS fájlrendszerű vinyókat nem kezel3. LG BD390
+ Gyors betöltés
+ Hálózati médialejátszás
+ Wifi
- Bizonyos kódolású MKV-k esetében akadozo DTS hang
- NTFS partíciós eszközről játszott MKV-k esetében nem megjeleníthető minden esetben a felirat
- Jelenlegi ár4. Samsung BD-P1600
+ Árhoz képest sok szolgáltatás és kiemelkedő képminőség
+ Gyors betöltésA +/- leírást fórumokról, termékleírásokból és külföldi tesztekből szedtem össze.
Sajnos a P1600-ról kevés infót találtam fórumokban...Gyakorlati tapasztalatok esetlegesen?
Amint megveszem természetesen Én is írok!Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
stophunter2
csendes tag
jó a topik! kb egy, másfél év mire megngedhetem magamnak 1 ilyen cuccost, addig csak gyűjtsétek a sok hasznos infót!
a kéksugár legyen veletek!Stophunter
-
Xenox
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyig tervezek egy Blu-Ray lejátszót vásárolni, mert van egy full-HD 52"-es LCD-m, és szeretném kihasználni a képességeit. A kérdésem az lenne, hogy melyik típust vegyem. 110-150 e között találtam "olcsóbb" készülékeket, ennél többet nem szánnék rá.
Lehetőleg olyat szeretnék venni, amit nem kell mondjuk 1-2 múlva lecserélni.
A lehetőségek:
Samsung - BD-P1400 119.900 ft
Sony - BDP-S300 119.900 ft
Samsung - BD-P1000 119.900 ftFontos lenne, hogy játssza az írt és újraírt BR lemezeket is, és legyen benne lehetőleg minél több fajta dekóder. Sajnos nem tudok igazán dönteni, mert minden oldalon más-más specifikációt adnak meg a készülékekről. Az egyik azt írja, hogy lejátssza az újraírhatót, a másik azt, hogy nem stb ...
Sajnos az erősítőm nem egy mai darab, de a multi channel-t tudja, ezért szeretném a lejátszóba épített dekódereket hasznélni.
Ha valakinek van már tapasztalata, esetleg készüléktulajdonos, akkor azt kérem ossza meg velem, velünk.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HP EliteBook / ZBook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest