Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #6531 üzenetére
Akkor sem írnám BD-re és tárolnám úgy a filmeket, ha fizetnének érte. Persze, mint tudjuk, van az a pénz.
Merevlemezen, remuxban bőven jó a Gladiator, Indiana Jones, Ronin, Die Hard összes, Taken 1, 2 és majd a 3, Fast & Furious és folytatásai, Expendables 1, 2 ,3, stb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
yvsmad
őstag
válasz spiky03 #6529 üzenetére
Pl. nem azt a gombot veszi, amit megnyomsz. Vagy kikapcsoláskor nem húzza be a tálcát. Vagy lefagy, ha nem tetszik valami. Vagy bekapcsolás után egy darabig nem nyitható ki a tálca, stb.
Egyszer megnézős filmeket biztosan nem BD50 formátumban töltenék le, elég oda a 8GB MKV is. Megint csak feleslegesen lassú a letöltés és feleslegesen foglal 5x annyi tárhelyet. Ha tudom, hogy archiválni akarom legjobb minőségben, akkor jöhet a BD formátum. Ha kell az egész menüstől mindenestől, akkor irány a BD-R. Ha csak a főfilm érdekel, akkor kibontom belőle a legnagyobb .m2ts fájlt, a többi kuka. Spóroltam 15-20 GB-ot és megmarad az eredeti BD minőség.
[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz spiky03 #6525 üzenetére
Na igen, vannak BD lejátszók is, amik ezt tudják. A kérdés az, hogy ez-e a cél, 40-50 GB-okat tárolni, amiből 25-30-at használunk, a többi 15-20 GB/film csak feleslegesen foglalja a tárhelyet. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi minden férne a BD-ISO fájlonként feleslegesen lefoglalt 15-20 GB helyre.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz spiky03 #5735 üzenetére
Hááát, ha én is tudom, hogy a 160-as mennyivel lesz "butább", inkább a 150-est vettem volna, mert akkor még lehetett kapni azt is pár ezerrel olcsóbban. Én meg persze ráharaptam a csalira....
Nehogy a media playerek is elkezdjenek majd "butulni" a jogvédők fenyegetéseinek hatására.
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
-
blakey
titán
válasz spiky03 #5446 üzenetére
De miért DLNA-zol? Neked megy smb-n is.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz spiky03 #4955 üzenetére
Megvan a Pio 160. Végül csak rászántam magam. Most tesztelgetem és azt hiszem, így első blikkre, hogy a WD megy a piacra. Nem mondom, kissé macerásabb a kezelése, mint a WD-nek, de a kép és hangminőség javulás miatt mindenképpen megéri a cserét.
Ami elsőre tiszta: USB-ről BD50 m2ts fájl simán megy, hang csatorna váltás is gyors és minden hangformátum működik.
MKV-n hang/belső felirat váltása is tökéletes. DLNA-ról FLAC megy, MKV 720p-ig tökéletes, a 1080p kis idő után akadozik WiFi-n. Talán LAN-on nem tenné. Hang és felirat váltás szintén tökéletes.(Serviio)
3D-t még nem próbáltam, majd később.Természetesen nincs semmilyen testreszabhatósági lehetőség úgy, mint egy dedikált MP-nél, de ezek a dolgok eddig is hidegen hagytak, mert inkább "csak" filmet szeretek nézni, a többi ficsör nem érdekel.
Kicsit nehezebb átlátni a HDD tartalmát is, mert nem lehet körbe görgetni, de majd másképpen struktúrálom a mappákat.Köszönöm Neked az ajánlást és mindenkinek, aki a Pioneer BDP160 felé terelt anno is és most is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz spiky03 #4945 üzenetére
Ne haragudj, de pontosítanád? A 23.976 is megy neki?
Biztos hülyének nézel, de annyit szívok már az olvasással és utánajárással, hogy biztosra szeretnék menni.
Ha az a kérdésed, miért nem megyek el a boltba kipróbálni, azt mondom jogos a pont, de annyira kevés az időm. Nagy segítséget jelent ilyenkor a felhasználók tapasztalata. Na meg, hogy ki mondja.Köszi.
"csak a zene van"
-
Flashget
félisten
válasz spiky03 #4012 üzenetére
én direkt szedtem le olyan filmet ami már tartalmazza ezt a védelmet. állítólag legkésőbb 30-45 perc múlva jelentkezik is lejátszáskor. hát én végig néztem a Pioval a filmet az említett hangsávon + felirattal és semmi sem történt. írták itt mások, hogy náluk meg igen.
arra tudok gondolni, hogy ezt a védelmet valakik már feltörték vagy a pio-ba ott a védelem csak immunis rá[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3982 üzenetére
Működik, miért ne működne? A 2,5-es szokott problémás lenni.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3778 üzenetére
Régebben én is vettem (CD és DVD) lemezeket, mert szeretem, ha a polcomon vannak a kedvenceim és ez vonatkozik a könyvekre is. De előbb vennék minden igényemet kielégítő minőségű és méretű tévét, mint 3-8000 forintért BD-ket. Aztán házimozi rendszert, és csak utána drága Blu-ray lemezeket. Szerintem az ésszerűség ezt diktálja.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3776 üzenetére
Nekem is tetszettek és megvannak érintetlen kép és hangminőségű változatban, de maximum 1000 forintot vagyok hajlandó kiadni értük, még az is túlzás kicsit.
Miért nem mindegy, hogy miről nézed, BD-ről vagy merevlemezről?
Tökéletesen megfelel a 42 colos méret? Be sem engednél a lakásba nagyobbat?
Kapcsold ki az automatikus szövegkiegészítést! küszködött - kaszkadőrt[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3757 üzenetére
Az pedig nem ér többet a teszkós akciós áránál, pedig a szereplők többsége régi kedvencem.
Mindig az jut eszembe, hogy a rengeteg BD árából milyen tévét, vagy hangrendszert vehettél volna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3696 üzenetére
Az oké, de előfordul, hogy már nem aktuális vagy ideiglenes.
Szerintem taliznunk kéne, megnézném, hogy mi a gebasz nálad.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3689 üzenetére
Bp-i vagy? Lehet, hogy már kérdeztem.
-
Flashget
félisten
válasz spiky03 #3686 üzenetére
Szerintem meg van a bibi. nem kellett volna az a sufnis fw-t felrakni
Nálam lejátszotta jól mind a beégetett mind a mellé rakott feliratot és többször is váltogattam a subtitle gombbal.
Egészen addig amíg nem nyomtam meg a Function gombot majd a kiválasztottam a sáv 2-t.
Na ekkor a mellé rakott feliratban kínai írásjelek jelentek meg és a mondat is összevissza jelent meg.
Vissza a berakott felirathoz és az teljesen jó.Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3686 üzenetére
Pár hónapja OPPO-val szenvedtem, egyszerűen nem volt hajlandó normálisan megjeleníteni a The Last Stand feliratát, pedig mkv-ban volt. Kódoltam mindenre, de hiába. Végignéztem úgy, mert érdekelt a film. Aztán megérkezett az A-400 és hibátlanul megjelenítette ugyanazt a feliratot.
Ezért írtam, hogy a Blu-ray játszókat optikai lemezek lejátszására érdemes használni, semmi egyébre. Nem médialejátszók. Hackelt firmvare-rel sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3677 üzenetére
Nekem elküldted a képeket. Válaszoltam is, hogy nálam nincs ilyen gond.
Amiket eddig megnéztem azzal nem volt ilyen gondom, de ez a lejátszó továbbra sem váltja ki a médialejátszót. MKV-ra továbbra is a DUNE-t használom. Pio-val csak lemezeket nézek meg néha egy-egy sorozatot hálózatról, de nekem ott sincs gondom vele. Universal Media Servert használok DLNA-nak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3675 üzenetére
Kínai firmware. Gondolom nincs benne minden karaktertábla, egyáltalán van választási lehetőséged?. Gyári firmware-rel ilyet nem csinál.
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3626 üzenetére
Valami nem kerek a beállításoknál ill. valahogy a "körülmények" nem tiszták, valami nincs bekapcsolva vagy épp ellenkezőleg esetleg a források nem a legjobbak.
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3623 üzenetére
Mennyvel jobban járnál egy médialejátszóval.
Nem tudom mi a gond nálad, nagyon ritkán nézek mkv-t és társait az asztalival, de eddig bármit és bárhogyan adtam neki tökéletesen vitte, gyári firmware-el, semmi "kínaizás". Szerintem a fájlokkal vannak az igazi gondok.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3620 üzenetére
"Amúgy általában a Trinity releaseket szedem."
Tőlem a többiek 90 %-a elmehetne nyugdíjba. Ez nem vonatkozik a külföldiekre, mert azok között is vannak kedvenceim.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JohannZimu
senior tag
válasz spiky03 #3620 üzenetére
Értelek, de attól, hogy úgy kölcsönzöd, hogy a releaser már beletette a konténerbe, az nem biztos, hogy különb, mint amit Te teszel bele.
Mindegy, próbáld ki ha lesz mivel, akkor kiderülhet, hogy a felirattal vagy a lejátszó feliratkezelésével lehet a probléma.
Ha jelentkezik a hiba, az ajánlott subtitle workshop is megér egy próbát.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz spiky03 #3614 üzenetére
jó elküldöm te meg azt a videót aminél rosszul jelenik meg a felirat
ide 50GB is felmehet.Amúgy az ismert feliratos oldalakról szoktam a feliratokat leszedni és nem csinálok velük semmit
én minden feliratot amit leszedek betallózom subtitle workshopba majd mentés, így kijavít minden lehetséges hibát benne. nem lehet, hogy eleve hibás volt a felirat?
Realme GT Master Edition
-
JohannZimu
senior tag
válasz spiky03 #3616 üzenetére
Arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e különbség ha NAS-ról, vagy ha USB-ről nézed meg ugyanazt a filmet és feliratot, akár belső, akár külső feliratként.
Mivel írtad, hogy a feliratot bemuxoltad a konténerbe, először NAS-on belső feliratként kiválasztva, odaléptetve a problémás részhez jelentkezik-e a probléma, illetve a filmet újraindítva a mellétett feliratot kiválasztva jelentkezik-e?
Ugyanezt USB-ről is kipróbálnám. Erre lennék kíváncsi, hogy a 4 variáció milyen eredményt hoz.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3616 üzenetére
Lehet a firmware hibája. Nem azért, mert rossz, csak a Pio jobban szereti a sajátját.
A végén kiderül, hogy az én javaslatom a tuti: médialejátszó és mellé Blu-ray lejátszó a legtutibb választás. Nálam ez a felállás és minden hibátlanul működik.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3420 üzenetére
Valami beállítási gond lesz a feliratoknál a lejátszó oldalon.Így éteren keresztül nem tudom, nekem már természetesn, hogy általában jól állítom be a cuccokat. Majd megnézem, hátha találok valamit ami esetleg hiba lehet.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3371 üzenetére
Na, megnéztem, nálam tökéletesen megjelenik a felirat, nem sikerült a megfelelő feliratot megszerezni de a lényegen nem változtat.
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3389 üzenetére
Nem kötelező 3D-t nézni, sőt a felezettel büntetni lehet. Ha már vannak normális készülékeid, nem szabadna ennyire megalkuvónak lenni!
A másik probléma a kalibrálás hiánya. 3D-ben még a most nálam lévő VT60 is pocsék mindegyik gyári profillal. A színek köszönő viszonyban sincsenek a szabványossal. János éppen most méri.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3386 üzenetére
Arra még mindig nem sikerült rájönnöm, mit lehet élvezni a felezett felbontású 3D mkv filmekben? Guminő kategóriának tartom. Némi mű térhatásért nem áldozom fel a full HD-t.
-
ANT
addikt
Így első ránézésre a hosszú ékezetes karaktereket nem szereti, ugyanis azokat tünteti el előszeretettel. Gondolom, ha egy ilyen szó után van(nak) még további(ak), azokat is levágja.
(Aztán lehet, hogy a rövid ékezetet se szereti, de ez a mostani screenshot-odból nem derül ki.)''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
blakey
titán
Meg fogom nézni, annyit tegyél, hogy megnézed, hogy az angol szöveg rendesen jelenik meg?
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3359 üzenetére
Ha esetleg lefotóznál egy példát akkor megnézném az okát.
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3357 üzenetére
Az rendben van, hogy nem te tetted bele, ettől még lehet rossz és cserélhető. DLNA-n keresztül is van külső felirat, némelyik program nem támogatja, próbáld ki ezt
Nem az UTF-8 az esetleges hiba oka, az csak a karakterkészlethez kell, nem megfelelő a szöveg tördelése, ha normálisan meg van csinálva a felirat akkor nem hiányzik semmi belőle.
A külső felirat bármi lehet, de én általában srt használok. Kipróbálhatod a 1250-es kódkészletet is, általában az jó "nekünk". A lejátszókon is megfelelően kell beállítani.
Az asztali Blu-ray lejátszót lemezekhez használom, előfordul, hogy tv-n vagy Blu-ray-en nézem DLNA-n keresztül a sorozatokat de soha semmi gond nincs a felirattal.
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3354 üzenetére
Azok a feliratok nincsenek "beleégetve", szerintem, első körben cseréld a feliratot, valószínűleg nem jó a felirat ami bele lett pakolva, rosszul lett megszerkesztve.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Vhiktor
veterán
válasz spiky03 #3180 üzenetére
Egyébként nincs olyan felírat formátum az srt-n kívűl, ahol állítható a betűméret, a pozició és a szín?
Mert akkor simán át lehetne konvertálni az egyikből a másikba és megoldódna a probléma.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ANT
addikt
válasz spiky03 #3175 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy a gyártó javítja a fw-t (ha javítja), te meg majd frissíted.
Egyébként ezt a felirat levágás problémát már több típusnál is olvastam, de nem emléxem, hogy konkrét megoldást is említettek volna.
A "Felirat típusa" dologról nem mond semmit a manual? Ti. hogy mit is változtatsz ilyenkor.
Annyira nem ismerem a lejátszót.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
-
JohannZimu
senior tag
válasz spiky03 #3160 üzenetére
Ez akkor fordulhat elő, ha a DLNA szerveren a BDP-150 bekapcsolása után változik a tartalom, pl. törölsz filmet, vagy éppen rámásolsz. Úgy tippelem, amikor bekapcsolod a lejátszót, akkor olvassa be a szerver könyvtárstruktúráját a fájlokkal együtt, ha ebben változás történik akkor írja ezt a hibát. Fenntartom, hogy nem fogalmaztam pontosan, de nálam egyértelműen ilyenkor fordul elő. Például elkezdek nézni egy filmet, közben gyorsan elindítok egy mkv "muxolást" (pl. beleteszem a magyar feliratot) ami ugye létrehoz egy új mkv fájlt, ezzel megváltozik a tartalom. Hozzáteszem, nem minden esetben okoz problémát, összefügghet azzal, milyen könyvtármélységben változtatok. Ilyen esetben, ha a hibaüzenet megjelenik, visszadob a főmenübe, legjobb ilyenkor kikapcsolni és az ismételt bekapcsolásnál mondjuk úgy "újraszkenneltetni" a tartalmat.
-
blakey
titán
válasz spiky03 #3097 üzenetére
Nem nézünk 3D-s mkv-t. A BD 3D ISO-ra kirakja a feliratokat.
Ki kéne, hogy rakja a feliratokat, valami baj van felirattal, szerintem.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Fantomas80
tag
válasz spiky03 #2949 üzenetére
Bocsi nem olvastam el. Azt hittem semelyik hangot nem sikerül átküldened.
AAC fogalmam sincs amiket néztem filmeket mindnek volt hangja. Hogy volt e közte AAC pasz én csak azt nézem magyar szinkronos legyen!DTS hangot azt az én erősítőm se ismeri még!
Ilyenkor úgy csinálok mint te a tv küldi a hangot az erősítőbe.Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest