Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Én a legegyszerűbb módot választottam mégpedig azt, hogy levettem a nyomtatási sebességeket. Így biztosan nem lesz volumetrikus sebesség korlátom. Szerintem általában a PETG-nél nem szokott probléma lenni a tapadás. Nekem ugyan ilyen útmutató kellene ABS/ASA-hoz, na az kicsit összetettebb dolog.
-
ptesza
senior tag
Átolvastam és összefoglalnám, hogy mi jött le belőle:
- A szárítás fontosságáról ír egy csomót.
- Megemelte a bed temp-et: 70-->80°C. Ha van tapadási probléma akkor megoldás lehet. De általában inkább úgy kell levakarni.
- A nozzle temp-et megemelte és a max volumetrikus sebeséget 10-11 re. A max volumetrikus sebesség globális hatással van az összesebességre és ezért a speed beállításokat fentről limitálja. Azaz ezekkel a beállításokkal nem több mint 119-131mm/s között lesz. Ezzel a kalkulátorral lehet ellenőrizni.
- A wallgenerátor átállítás Aracne és a Giroid kitöltés amit még ajánl.Sajnos a lényeges részekről nem ír indoklást miért is lett annyi. A nozzle temp és a max vol sebesség összefügg. CNC kitchen a vieójában ezt részletesen elmagyarázza és meg is méri. Segít kiértékelni a teszt nyomatot. Nekem nagyon bejött és tudok gyorsan és szépen nyomtatni PETG-vel. A sebesség beállítások fentről limitáltak a max volumetrikus sebesség által . 150mm/s sebességhez 12 kell míg a 200-hoz 16 kell. Ezért a beírt 200-as és 150-es értékek gyakorlatban 119mm/s jelentenek a 10-es max vol sebesség mellett és 131-et a 11-nél. Az overhang sebességeket szinte lefelezte .Ezt csak akkor tenném ha valami gond van vele. Megfelelő hűtés esetén teljesen jók a gyári értékek és az X1 meg a P1 jól hűt. Hiszen szinte a levegőbe is tud nyomtatni. Itt a suspended nyomatokra gondolok.
Azt javasolnám, hogy mindenki mérje le / hangolja be magának a max vol speed/nozzle temp kombót. CHT nozzle esetén jóval nagyobb értéket is kaphatsz.
A többi dolgot pedig akkor kell állítgatni ha valami gond van vele. -
poli27
Topikgazda
Bambu Lab X1 Carbon PETG Settings - Get Perfect Prints (themakersphere.com)
Egy állítólag jó beállítás PETGhez
-
Emunem
senior tag
Ezt csak SW frissítéssel oldották meg A1-nél? Ha igen, van infó, mi mikor kapjuk meg. ("Halkabb" üzemmód is frissítéssel jött.)
"... hát persze ..."
-
poli27
Topikgazda
A1 es nozzle viper nincs valakinek itthon ?
-
poli27
Topikgazda
Az creality CR-ABS ek, sokkal szagtalanabbak, mint az Eryone vagy a Bambu ABS... És sztem tök jól nyomtatható
-
TheProb
veterán
válasz 2thletme2day #7581 üzenetére
Hetente lehet kapni 1-et, ami te tudsz adni másnak, erre gondolok. Én nem kaptam egyet sem az induló 2-n túl.
Amit te kapsz, az nem jár le (tudtommal)
#7585Emunem: Ha esetleg nálam valamit "díjazásra" méltónak találsz, akkor megköszönöm, de nincs push: TheProb | Published - MakerWorld
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Nunder
őstag
Esetleg vegyük fel a tagok profiljait az összefoglalóba és akkor lehet válogatni, hogy ki "érdemli" meg?
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Emunem
senior tag
van egy BOOST-om, kinek küldhetem? (Vagyis most kicsit paszteles lila színű. Az akkor most egy felhasználható boost?)
"... hát persze ..."
-
poli27
Topikgazda
Az a hülye oldal törölte valamiért...
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz 2thletme2day #7581 üzenetére
Igen, én is úgy vagyok vele, hogy jó amit kaptunk. Most ha havonta jön csak össze egy kupon az is jó, ingyen 2kg filament vagy valami tartalék alkatrész. Egy AMS-t sikerült behúznom az egész pontgyűjtögetésből, meg kb 10 kg filamentet.
-
2thletme2day
őstag
válasz TheProb #7579 üzenetére
Olyat amit te tudsz adni valaki modelljére csak azt a kettőt kaptunk szerintem az induláskor. Nem úgy volt, hogy hetente kapunk majd egyet rövid lejárattal? Amúgy párat kaptam már felhasználóktól. Instant 11 pont ha nem felejted el átváltani...
Megvolt a beetetési időszak. Rövid idő alatt simán felnőtt az oldal kb a printables-hez. Ez így is csoda, hogy ilyen formában csinálták eddig. Örüljünk annak amit kaptunk.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Kapott valaki boost tokent az "induló" 2-n túl? Nekem 0, pedig nyomtatgattam, postolgattam make-eket, stb.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
poli27
Topikgazda
Nah beraktam és tesztelem, egyenlőre nagyon faxa, a szilikon cső sokkal jobban hozzáragad az orsóhoz, és jobban forgatja... ha meg elkopik a cső pillanat alatt kicserélhető... Szerintem próbáljátok ki !
csináltam 14 es szilikoncsőhöz egy vágót is, amivel szép egyenesre el lehet vágni!
https://file.io/ga1kSMk4k5ws
Ezzel a szilikoncsővel
ø 10 x 14 mm szilikon cső - Szilikon Webáruház -szilikon termékek a gyártótól - webáruház, webshop (szilikonwebaruhaz.hu)És megcsináltam a kereket egy részből, minek kettő hozzá... Támasz kell a perem miatt, én absből nyomtattam ki
https://file.io/pfYuwA9clpPA[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
SZerintem ez egy jópofa modd... és tuti jól is működik... Én megcsinálom 1 görgőnél próbaképpen Egyébként is szeritnem ezek a gyári görgők ahogy ki vannak alakítva szarok...
Bambu Lab AMS Ultimate Front Rollers by Alkerion - MakerWorld
-
Imy
veterán
Ki hogyan miben szárítja a silica gélt? Én indikátoros "golyókat" használok.
Tegnap a nyomtató asztalán szárítottam. -
poli27
Topikgazda
Szerintem ez tök jópofa, a fiam választotta anyának, hogy nyomtasdsam ki?)I
Mom mandala - mothers day gift by Just_Josh - MakerWorldMom mandala - mothers day gift by Just_Josh - MakerWorld
-
poli27
Topikgazda
Meg is jottek a creality olcsó absek gyorsak! Műanyag orsós, simán jo az amsbe szerintem !
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
-
axlfsi
veterán
...erről jut eszembe; alapvetően a filamenteknek van és ha igen, milyen a lejárati határidejük? Van elég sok PLA, PETG itthon, ami már egy éve érkezett. Igaz egész jól, vákuumban vannak (így gondolom eláll azért még pár évig, jól sejtem?)
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
veterán
nekem ASA esetén az jött be (P1S) 30 perc előfűtés 100 fokos lappal... 100 fokos lap (ha jól tudom a generic asa profil 90 fokot állít be akkor felvált .. amúgy a generic ASA profilt használtam.
Viszont csak pici dolgokat nyomtattam 4x2x1 cmes - bár ebből 30 dbot
próbáltam ragasztót de semmit nem ért - bár még csak stiftem van
-
Emunem
senior tag
tervben van egy kicsinyített más kinyomtatása, de eddig robotoltam, hogy készen legyek a 3d modellel.
[Képernyőkép]
Prusa slicerben lehet mérni, és ott kijött 1-2 méret, hogy durván nem passzol az enyémre... Lassan feltöltöm azt is, hogy hol van a nyomtató, aztán az sok mindent meg fog magyarázni a helyzetemről.
Addig is békés estét, köszönöm a sok jó tanácsot.[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
-
Joshi
titán
válasz 2thletme2day #7554 üzenetére
Természetesen nem nagy tárgyat kell próbaképpen nyomtatni, csak valami nagyobb felületűt ami nem túl magas (2-3mm). Csak hogy a tapadás milyen, mert nekem sokszor félidőben elefántlábasodni szokott az ABS/ASA. Habár én eddig nem fűtöttem fel a kamrát ~50 C°-ra, lehet az segítene.
-
2thletme2day
őstag
Szerintem teljesen felesleges a próbanyomat. Ha elsőre jó ASA-ból akkor örülsz mert jó lett és nem pazaroltál el teljesen feleslegesen anyagot. A másik dolog pedig, hogy a két anyagnak más a zsugorodása. Az ASA jobban zsugorodik mint a PLA.
ASA-nál igazából szerintem csak arra kell figyelj, hogy a kamra fűtött legyen ( én garázsban le szoktam takarni egy nagy pokróccal és akkor gyorsabban melegszik a beltere a nyomtatónak). Ragasztó sajnos kelleni fog, főleg azért mert viszonylag nagy alapterületű a cucc és a nyomtatás után hagyd szépen a tárgyat a kamrával együtt kihűlni mert a túl gyors hűléstől is vetemedhet. Egyébként nem egy bonyolult modell. Nem hiszem, hogy problémás lenne a nyomtatása.
-
Joshi
titán
ASA-t nyomtass próbaképpen ne PLA-t, teljesen más a két anyag. Nem mondtam hogy sokat rendelj, de ne csak annyi filamented legyen amennyit most kinyomtatsz. Az ABS/ASA nem olyan érzékeny, szóval azt nyugodtan tárolhatod hosszabb távon is.
A tapadásra nagyon figyelj oda, lehet nem ártana ragsztót is használni. Elsőre nyomtass ASA-ból valamit, hogy tudd a tapadásod milyen.
[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
Hali, köszönöm a tanácsot. Mindenféleképpen lesz elötte egy próbanyomat (PLA) az illesztési pontosság ellenőrzésére, utána menne a végleges.
Sok anyagot nem akarok berendelni (lehet hülyeség), mert akkor ki tudja mikor nyomtatok belőle megint, aztán nehogy tönkre menjen. (Vagy az ASA nem olyan érzékeny, mint a PLA és PETG ) A másik, hogy még csak kóstolgatom, hogy melyik gyártó jön be nekem, aztán sokat rosszból az sosem jó, ha van otthon..."... hát persze ..."
-
Joshi
titán
A kitöltést én 25-30%-ra raknám, illetve 150mm/s-nél gyorsabban ne nyomtasd. Az a gond az ASA-val, hogy hajlamos az elefántlábasodásra, főleg a sarkoknál. Ha pontos illesztés szükséges, akkor ez probléma lehet. Én mindenképpen nyomtatnék előtte valami próba tárgyat, ne hogy probléma legyen. Ha nincs elég filamented, akkor rendelj.
-
Emunem
senior tag
Hali,
Nyomi: P1S,
Fila: Eryone standard ASA (Nozzle temp: 230-260, Bed temp: 75-90).
Nekem logikusabbnak hangzik, ha lent hagyom, hogy az egész ház át legyen melegítve. De ha ezt mondja a tapasztalat, akkor így csinálom. Filament finomhangolást terveztem csinálni, azt hiszem már a rendes Bambu is tudja, Orca alatt ugyanazokat a menü pontokat találtam, vagy lehet valamit nem vettem észre?
Közben kérdeztem a készítőtől is, azt mondja ha sikerül 60 fokra felfűteni, akkor biztos nem lesz gond. 5 soros fal elég (én 6-ost csináltam), gyroid mintával (vagy valami strukturált minta, szal az is jó, amit én raktam be) Lehet megspórolok vagy 70 g anyagot így.Köszönöm, jövő héten nyomtatom, mert most hétvégén nem leszünk otthon. Aztán szurkoljatok, mert ha valami félre siklik, akkor bizony már csak 1 dobásom lesz. A kettő együtt van vagy fél kiló egyenlőre.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Most mondjuk pont olcsó, de amúgy horror áron adják.
Erre való. Nekem is hasonló medencém van, aztán a skimmer szinte az égnek mered, az meg nem jó, mert levegöt szívhat a pumpa, ami nem tesz jót neki. Ezzel egyenesen áll, több víz jut be a skimmer torkába.
Petg is jó, csak az nem annyira hőálló, mivel anthrazit szürkének kell lennie, hogy passzoljon a többi elemhez. ( 50 sima falú csövek, skimmer is anthrazit szürke, etc...) Ez egy másik hobby, ami a pénzégetésen kívül legalább az egész család, meg barátok is jól érzik magukat."... hát persze ..."
-
-
fabula
őstag
Először is melyik típusú a nyomtatód és milyen típusú az ASA-d? Csak burkolt P1P, P1S és X1C jó ASA nyomtatáshoz.
Én a nyomtatás előtt a Vision házba burkolt P1P-men 15 percig járatom 100 C fokon az asztalfűtést úgy, hogy előtte felemelem a hotend közelébe. Van aki ekkor javasolja az AUX ventilátor járatását is 100%-on, én nem szoktam.
Ezzel a módszerrel a nyomtatás megkezdésekor 45-50 C fok között van a ház belső hőmérséklete és nem is esik vissza a nyomtatás közben.
Az ASA nyomtatásnál az AUX 0%-on van a tárgyhűtés 30-40%-on, egyébként a Generic ASA profilt használom a Devil Design ASA-hoz úgy, hogy az FR-t és a PA-t behangoltam az Oraca-val. A tárgyhűtést akkor érdmes növelni, ha áthidalások vannak a modellben.
Más gyártmányú ASA viselkedhet másként is, fórumokon volt már erről szó, hogy vannak rosszul és könnyebben nyomtatható ASA-k gyártótól függően. Nekem a DD-vel szerencsém volt (ez volt itthon már korábbról).[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
Hali, Asa nyomtatás elött állok (Medence kiegészítő).
Van valami, amit útravalóul tanácsolnátok? Sajnos csak STL-t kaptam, profilt nem hozzá.
Generic ASA, vagy Bambu ASA jó lehet alapesetben is? Szoknya, hőpajzs legyen ( ez mondjuk el sem fér a lapon, elvileg túlmegy a tálca peremén, holott még van egy csomó hely, fizikailag), hajszárítóval előfűtés, vagy inkább 10 perccel korábban kapcsoljam be maxra a lap fűtést? Melyik venti menjen , ne menjen? (Aux gyárilag ki van lőve, de tárgyhűtő az 80% megy)
Ez lenne az a bizonyos dolog saját részre. Finom beállításokat belőttem. (remélem [így] jól) Nagy dologról van szó, nem szeretném ha tapasztalatlanságom miatt sok anyag menne kárba, meg a medence vize se kellene, hogy kifolyjon. (fél kiló ha 6 rétegű a falvastagság ) Vagy a 6 réteg az overkill?Elöre is 1000 köszönet.
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
TheProb
veterán
-
poli27
Topikgazda
Az új Bambu Beta studioban, már ilyen az AMS nedvesség kijelzés
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ide is beteszem.
Kértem kupont 4kg Creality CR-ABS Filament-re.
Kupon: NNNCRABS4KG
4kg Creality CR-ABS Filament - (1kg Black + 1kg White + 1kg Blue + 1kg Grey
E️U raktárból jön, nekem már fel is adták. $47.36Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
ptesza
senior tag
Van egy ilyen harapós kutya tábla. Most hétvégén csináltam. Hátha jól jön valakinek.
-
poli27
Topikgazda
-
poli27
Topikgazda
Akinek be van dobozolva a P1P gépe cserélje ki a a fejkábelt az ajánlás szerint, tényleg nagyon törik a P1P hez adott... Az új rugalmas gumi borítással van, a régi sima műanyag, ami felveszi az alakot... Nekem 1100h után nem volt vele problémám, de most kicseréltem, ha már megvan a kábel
Valakinek kell egy Bento box? Sajnálom kibaxni, 2 Lidlis Meggyes sör az ára Mort Subite
Én megoldottam a kétoldali ventit, és még szűrő is maradt a gépben Simán vezérlődik egyszerre a kettő, egy adatperrel elosztva
-
poli27
Topikgazda
Az MQTT felületet használja, mint a X-Touch. Ha azt lezárja a Bambu, abból nagy botrány lesz az tuti(mint ahogy már 1x meglépték, és utánna újra engedélyezték az MQTT elérést), mert sok embernek a HA alá van berakva a gép, és ez kell ahhoz..... Egyébként én pont most rendeltem egy Panda touchot, kiváncsian várom
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
fabula
őstag
Lehet vezérelni PC-ről, laptopról, telefonról, tabletről és végül a "gagyi kijelzőről" a gépen is, ha nagyon muszáj. Én speciel nem értem, minek a Panda touch. Az árán sok sokkal hasznosabb dolgot lehet venni a géphez, pl. hotendeket, filamenteket, tartalék alkatrészeket a kopó dolgokból, stb. .
Amúgy a gépen lévő kijelzőt kb. soha nem használtam, mióta az AMS meg van .[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
...nem!
Hanem a Panda Touch alapjaiban vezérli a gépet és ha egyszer gondol egyet a Bambu és lezárja ott, ahol nem kéne, akkor nem fog működni onnantól kezdve a Panda
Csak szólni akartam (nekem van és onnan tudom, mert erre külön felhívja a figyelmet a Bigtreetech, amikor telepítesz).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
poli27
Topikgazda
P1 firmware, még beta de ez lesz benne:
Version OTA 01.05.04.00:[New features)Non-LAN binding via PIN code on the studio side (in conjunction with Bambu Studio v01.09 Beta4 and up).Users can bind P1 devices to the computer that is not on the same local area network (LAN) using a PIN code on the studio side
Improved manual flow calibration parameters management. (in conjunction with Bambu Studio v01.09 Beta3 and up) Auto-save the manual flow calibration parameters; Support creating managing new PA parameters; Support setting PA configuration files on the filament settings page
Third-party filament support.Users can create and manage custom filament profiles in Studio. These custom filaments can then be selected in Device filament slots
Device name display.Custom device names from Handy or Studio can be displayed in the settings menu
Added carbon rods lead screws maintenance notice
Improved color display for gradient and dual-color filaments
Auto filament verification when printing with 3M files from an SD card
[Feature Optimizations)
Added secondary confirmation when stopping a print
Added switch to join/exit experience program in the Device menu
Optimized Total Print Time Calculation
Revised HMS display, added heatbed abnormal protection
Added filament verification for “Reducing purging through retracting filament” -
poli27
Topikgazda
A V-Spooler inspirált, és elkészítettem a saját verziómat: r/BambuLab (reddit.com)
Ój filament tekercselő lesz nemsokára kiadva, olyan mint a vspool
-
Dalee
aktív tag
Új hotend.
-
Imy
veterán
X1/P1 AMS-ébe használtok valamit ami megvezeti a filametet? (ami a spoolról tekeredik le)
-
TheProb
veterán
Nemtom ez volt-e már linkelve, de hasznos írás: Bambu Lab Mods to be cautious about | Bambu Lab Wiki
Btw: Bentobox-ot használ még valaki 5V-is ventikkel? Nekem eléggé úgy tűnik, hogy a javasolt 5V-os ventik nem tudják áthúzni a levegőt a HEPA-n és a szénrétegen. (Amúgy a P1 internal USB portjára kötöttem a ventiket)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest