Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Húha, ennyi téves információt egy hsz-ben leírva rég láttam.
""tükrös volt de fix obis" Ez úgy lehetséges, hogy egy DSLR vázon egy fix objektív van."
Nem csak úgy lehet, és nem is hiszem, hogy arra gondolt a kérdező. Tükrös, de fix obis: csak egy szót mondok: ZLR - nézz utána. Az Oly gyártott régebben tükörreflexes nem cserélhető objektíves gépeket."Na, a cserélhető obis, az a DSLR."
Erre gondolom nem is kell ellenpéldát hoznom, ismersz szerintem te is elég nem DSLR rendszerű cserélhető objektíves gépet, és még csak nem is egy kategóriából. És ez nem csak mostanság van így, nagyon régen is voltak cserélhető objektíves gépek, amik nem voltak SLR-ek. Lényeg az, hogy ez a kijelentés így nagyon nem igaz."Egyébként ami nem DSLR és nem is kis zsebredugós kompakt, azt úgy hívják, hogy Bridge"
Vagy az előbb említett ZLR, ha régi. Vagy TLR - Twin lens reflex, ha még mindig régi gépeknél vagyunk. Vagy a távkeresős gépek - amikből új, digitálist is találsz. Aztán a most divatos tükör nélküli cserélhető objektíves digitális csodák. Szóval bőven nem nyerő ez így, ahogy írtad.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
baj, mert ha univerzális, az a szűrőmenetre megy, ami sokkal ügyetlenebb (és korlátozó) megoldás, mintha a gyári bajonettre menne
de kb. 3e Ft környékén van olyan is
-
j.bravo
addikt
Amit az előbb írtál a makróról, gyorsan olvasd át és javítsd ki a hibákat, mert elég komolyak vannak... amit leírtál, a "sport" témamódra igaz lehet, de nem a makróra...
cafatmeister: nincs valamelyik gomb mellett egy kis tulipán ikon? Ha van, akkor az a makró mód.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
eastsider
nagyúr
engem szoktak bámulni, hogy miket fotózok
éjszaka hosszú expoztam, állvány minden, zár klattyan, addig sétálok, nézem stopperrel az időt, mikor nyomjam meg újra a távirányítót..
odajön hozzám egy fószer, néz, néz, néz, elmegy.. jön visszafele, megint néz néz néz, közeljön. én: HELÓ! ő: mottymotty.. elmegy
jó akkor Neked is szia én beszélgetek vele szívesen, ha oda akar menni.. darabig úgy is ott vagyok
amikor ezt a képem csináltam épp akkor ment el egy kisebb csoport, nézték mitcisnálok a földtől 30cm-re egy kuka tövében
én jókat mosolygok rajtuk... nekem így viccesebb
meg sokszor megkérdezik milyenek lettek a képeim stb... jah meg azthiszik traffipaxozok etcetc.. a legtöbb vicces eset éjszaka történik tök kalandos tud lenni egy hosszú expos kirándulás, és ettől még jobb -
runner 125
nagyúr
Elvetettem az ötletet, inkább tartalékolok egy Sigma 10-20-ra.
Apropó; Fotós könyvekről kinek mi a véleménye? Esetleg ajánlott darab valaki részéről?
Köszönöm.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
rhen
senior tag
Focus Blur plug-in-nel pl szépen el lehet mosni.
windows binárist letöltheted itt.
egy videó tutorial a használatáról
egy tutorial (szerintem ez rövidebb és lényegretörőbb) -
Szten Márs
nagyúr
Bal oldalon a gép tetején van a módválasztó tárcsa:
[link]Av módban a fő vezérlőtárcsa tekergetésével (expó gomb mögötti tárcsa) a blenderekeszt változtatod, és a gép állítja hozzá a záridőt, Tv módban a vezérlőtárcsa tekergetésével a záridőt állítod és a gép rekeszt választ hozzá, M módban a rekeszt és a záridőt is te választhatod. Az érzékenységet vagy a felső státusz LCD előtt lévő ISO gombbal, vagy a menüben való kisebb turkálással lehet megváltoztatni.
Portrét meg ne úgy lőjj, hogy portréállásra teszed a gépet. Tessék tudatosan fotózni
-
unclefucka
senior tag
Köszi, én is valahogy így gondoltam.
Bár igazából a minőségen itt nem konkrétan a színekre gondoltam, mert egy Praktica MTL3 -ról van szó, aminél nem látom, hogy mi is befolyásolhatná a színeket. (leszámítva persze az objektívet és a film márkáját és típusát, de az nem tartozik a vázhoz).
Az élesség állításnál még nem teljesen szoktam meg a mikrorasztert, főleg a Wide objektívemnél okoz ez gondot.
Üdv.: M
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
KTTech
veterán
Valószínű nem dSLR-ed van... ott ugyanis külön üzemmód nélkül semmit nem látsz az LCD-n, EVF meg nincs. Ezért kell a Liveview üzemmód, ebben az esetben az LCD-re ki tudja rakni az érzékelőre kerülő képet, cserébe legtöbb esetben megszűnik az optikai kereső, illetve a fázisérzékeléses AF (kivétel pl. az Olympus E330, de ott 2 érzékelő van a gépben...)
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
-
KTTech
veterán
Így lehet kinyírni az akkumulátorokat. A töltő ugyanis nem fogja tudni, hogy mennyi töltés van az akkuban, ezért mindenképpen megpróbálja feltölteni. Mivel ez rátöltés, így az akkuk szépen tönkremennek, ha sokáig kísérletezel (illetve nem is kell neki sok...). Ha nem használod az akkukat, és nem kis önkisülésűek (Panasonic Infinium, Panasonic/Sanyo Eneloop például), akkor merülni fognak maguktól is, nem is kis mértékben.
Ha ennyire nem bírja a töltést megtartani az akku, akkor valószínűleg tönkrement. Töltőből meg csak olyat érdemes használni, ami cellánként tölt, dV figyeléssel van ellátva, mint pl. az előttem említett IPC1-es széria.
-
pitman
őstag
-
Szten Márs
nagyúr
Természetesen akkor is merülnek, ha nem használod őket, ez normális. Az, hogy mennyi idő kell normális esetben ahhoz, hogy "üresjáraton" lemerüljenek, azt passzolnám, ehhez nem értek, a két nap elég rövidnek tűnik, ámbár a "merülőfélben vannak" és a "lemerült" között hatalmas a különbség.
-
KTTech
veterán
Akkor azt írd, hogy akinek ez a tanult szakmája... mert a hivatásos fotósok közül soknak nem az (azon lehet vitatkozni, hogy ki számít hivatásosnak/profinak, szerintem mindenki az aki - jobb esetben - számla után pénzt kap a képeiért, és jelentős hányadát adja a betevőjének ez az összeg).
-
KTTech
veterán
Hát, többen különböznek, minthogy nincs LCD-jük... többek közt nem félvezetőre vetítik a képet, hanem filmre, szükség van a film továbbítását szolgáló mechanikára, a modernebb típusoknál a film felismerésére, de a főbb kisegítő rendszerek kb. azonosan működnek (fénymérés, vakurendszer, AF).
Mit értesz azon, hogy tényleg fotózással foglalkoznak?
-
runner 125
nagyúr
Az alapelv az mind a dSLR-eknél, csak itt filmre "menti" az anyagot, illetve nincs digitális résszel ellátva. (kijelző,stb)
Egy kérdésem nekem is volna;
Kingston CompactFlash Elite Pro 133X -ez hány mb-ot jelent, elvekben és gyakrolatban?
Köszi
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ottkar
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
Egyébként miért akarsz olyan kiegészítőt venni, amiről mégcsak nem is tudod, hogy mire való?
Úgy gondolnám, hogy az ember olyan kiegészítőket vásárol, amire igénye van. Kéne jobb makróleképzés, vagy jobb nagylátó, vagy jobb tele, vagy ilyesmi és ha megvan az igény, akkor el lehet kezdeni nézelődni, hogy milyen eszközzel, kiegészítővel lehet azt kielégíteni. Fordítva ez nem nagyon működik. -
Zozzant
addikt
Mit? Nézd a fuji 5600-as 55-ös szűrőmenettel rendelkezik, és nem nyúlik túl rajta az optika, ezért 55 mm-es kiegészítőket pakolhatsz rá. Ha 52 mm -es dolgokat szeretnél rácsavarni akkor kell 55-52 step down gyűrű: [link], nem pedig 55-52 mm-es tubus, mint ami a hírdetésben van. De lehet hogy van 55-52 step down gyűrűje is, és erre gondolt, kérdezd meg.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Szten Márs
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
Annyival ki kell egészítenem az előttem szólót, hogy kompakton, bár a rekesszel való játszadozás nem fog neked segíteni kis mélységélesség elérésében, ha nagyon kis tárgytávolságokat használsz (gyk: közelről fotózol dolgokat), akkor szép, kis mélységélességed lesz. Magyarán ilyen módon ki lehet kényszeríteni egy kompaktból is a szépen mosott hátteret.
Tessék, ezt egy kompakttal csináltam még nagyon rég, szerintem korrektül életlenedik a háttér: [link] -
KTTech
veterán
A kis érzékelő miatt nagy a mélységélességed nyitott rekeszen is. Ha a mélységélességgel akarsz játszadozni, akkor dSLR nélkül nem úszod meg (vagy Sony R1 esetleg Panasonic G1 nélkül, ha a "kompaktoknál" maradunk).
-
KTTech
veterán
Nem megállapítható A tükrös gépeknél a mechanika a korlát, a kompaktoknál általában hamarabb avul el a gép, minthogy tönkremenjen... (na jó, lehet gond a zoomobjektívvel, az elektronikával, de ez szokott a max lenni, és nem köthető expóhoz).
-
Cassidey
senior tag
ha jo vagy abban amit csinalsz altalaban jol keresel.. ez igaz erre is. de erre nem igazan lehet valaszolni igy nagy altalanossagban, mert nem mind1, h milyen agat valasztasz.
Szten: en kozepsuliban alkalmazott fotografus elnevezesu szakra jartam. igaz ez eleinte iszonyu sok rajzzal es festessel jart.
-
Szten Márs
nagyúr
Nos, bár én nem vagyok fényképész, de van némi közvetett közöm egy fotóssulihoz, így talán kicsit utána tudok nézni a végzett fényképészek esélyeinek, ha gondolod. Bár az a helyzet, hogy a legtöbb, valamit is érő képzés érettségi után indul, szóval nem egy éved van, hanem öt. Menj el valamilyen gimnáziumba, esetleg szakközépbe, szerezz egy érettségit és utána lehet gondolkozni, hogy hova tovább, most ez még nagyon nem aktuális neked.
És arra az időre, amíg addig eljutsz egy tanács: mélyülj el a fotózásban, értem ezt mind a technikai dolgokra, géphasználatra, fotós technikákra, mind kis fotótörténetre, arra, hogy a nagyok hogy és miket fotóztak régen és most - ezen kívül pedig fényképezz minnél többet, természetesen. Ha jobban benne vagy a dolgokban, könyebb lesz eldöntened tényleg akarod-e vagy sem. Mire oda kerülsz, tudni fogod, hogy tényleg akarod-e.
Két cikk, ami esetleg érdekelhet (bevallom, én még nem olvastam őket, de szerintem idevág):
[link] [link] -
Szten Márs
nagyúr
Egyelőre nagy bánatom, hogy az az S6500 nem 6500, hanem 5600, pedig egy 6500-al baromi jól jártál volna. A Kodakra azóta sem tudok sok mindent mondani, de rumos kollega a kompakt fényképezős topicban azt írta, hogy jobb a Fuji S5600 nála, az ő ítéletében pedig megbízom.
-
Szten Márs
nagyúr
Az S6500 sokkal gép, mint a Fuji S5800. Ami azt illeti még az S5600 is jobb gép nála. Az S5800 minden területen visszalépés az S5600-hoz képest, egyedül a hátsó LCD mérete lett nagyobb - ezen kívül tényleg mindenben rosszabb.
A MP/CCD méret arány sokkal roszabb, a CCD immáron nem superCCD, mint az S5600-nál vagy régebbi Fujiknál, csak sima pórias hagyományos CCD, az objektív fényereje roszabb lett, és a felépítési minősége, az anyaghasználata is nagyon gyenge az S5800-nak.
Szóval, ha van pénzed, akkor arra az S6500-ra csapj le, annál jobb gépet nem fogsz találni.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
A fotozz.hu NEM alkalmas fényképezőgépek képminőségének megállapítására. A fotozz.hu-n található képek erősen kicsinyítettek és tömörítettek, így már önmagában emiatt is lehetetlen megállapítani egy gép képminőségét - egyrészt mert a kicsinyítés miatt elvesznek azok a dolgok, amikből ezt le lehetne szűrni, olyan kicsi méretben még roszabb minőségű képek is jól néznek ki, másrészt meg azért, mert a használt tömörítés foka és a kicsinyítési algoritmus is eléggé meghatározza a képminőséget - és ezek nagyon nem a fényképezőtől függnek, hanem attól, ho hogy végezte a kicsinyítést és tömörítést az adott felhasználó. Ezen túl a fotozz.hu képeinek többsége igen komoly utómunkán esett túl, magyarán keményen photosoppolt képekről van szó.
Magyarán felejtsd el a fotozz.hu-t ha gépek képminőségére vagy kiváncsi. -
Szten Márs
nagyúr
[link] - ha még megvan ez egy remek vétel lenne. Manuális beállítások teljes köre, remek képminőség, kicsi könnyű vázban. Tökéletes tanulógép.
[link] - ez nagy kár, hogy lejárt hirdetés, mert ez is remek gép, az előző típus utódja. Igaz, hogy a rekesz és zársebességprioritás kiamradt belőle, ami az A510-benmegvan, de full manuális módot ez is tud.
Én ezt a két típust feltétlen ajánlom felkutatásra, mindkettővel személyes tapasztalatom van, tudom mit tudnak és azt is, hogy tényleg teljesen jók tanulógépnek. Esetleg A540-et vagy A520-at, bár ezeket személyesen nem ismerem.
Ráadásul ezek bele fognak férni az árba is, ha minden igaz (bele kellene). -
Szten Márs
nagyúr
Mint említettem, egy 10-est még keress hozzá, és akkor egy minőségi ugrást lehet tenni.
Mik lennének egyébként az igények? Mit fotóznál szivesen? (Mondjuk ilyen árkategóriában húzós ezt megkérdezni, mert nem nagyon lehet válogatni a jobbnél-jobb gépek között, de azért jó tudni, hátha) -
Szten Márs
nagyúr
Nem volt neked egy Fuji S7000-ed véletlen, amit valakitől örököltél?
Csak azért, mert az a gép kb minden szempontból jobb ennél.1/2,7" - extra kicsi CCD, igaz cserében nem is zsúfolták túl. Mindenesetre a 4 éves elektronika mellé talán még így sem mondhatjuk remek aránynak a MP/CCD arányt.
Nagylátószög gyakorlatilag nincs. 39mm - hát igen, elég durva indulóérték, nem jó értelemben.
Az objektív fényereje viszont jó, ez tagadhatatlan.Igazából én mégis azt mondanám, hogy gűjts még egy 10-est ehhez az árhoz és jobb gépet vehetsz belőle. De talán még ezért az árért is simán találni jobb gépeket.
-
Szten Márs
nagyúr
Hát ez egy remek kérdés, de más az, hogy mennyit ér, meg más az, hogy mennyiért viszik el. Ugye 40 ezer környékén lehet kapni ha csak Fujinál maradunk, S1000FD-t csillió megapixellel (10MP), 12-szeres optikai zommal, arcfelismeréssel (lol) meg hasonlókkal és hát az egyszeri vásárló simán arra gondol, hogy ez mennyivel jobb, mint az S7000 a maga szerény 6 megapixelével és 6x-os optikai zoomjával. Megsúgom: egyáltalán nem jobb, sőt a 6MP 1,7"-es érzékelőre egy távoli vágyálom marad örökre a kompakt gépektől, de hát az embereknek nem jó gépek kellenek, hanem minnél nagyobb zoom meg minnél nagyobb megapixel, hogy valójában ettől kicsit sem lesz jobb a képminőség, ellenben sokkal inkább roszabb, az már senkit nem érdekel.
Én talán egy 30 ezret mondanék egyébként. De nem vagyok jó becsüs
Miért akarnád eladni? Még csak most örökölted a nagyfatertól[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest