Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz runner 125 #13071 üzenetére
gondolkoztam ezen a dolgon én is, hogy milyen drága gép volt ez újkorában, ahhoz képest hogy mennyire primitív valójában de közben meg üzletet lehet rá alapozni.
viszont ha van aki bérbe veszi, azt használd ki, én az enyémet 2e forintért vettem
hanyas vagy, te disznó?
-
copass
veterán
válasz runner 125 #13067 üzenetére
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
veterán
ilyenem nekem is van eggyel újabb, nagyon jópofa holmi
vaterán vagy ebayen (vagy valami fotóbizományiban) ha túrsz hozzá két nagyobb automata vakut (lehet manuális is igazából), az teljesen jó lesz hozzá.
hanyas vagy, te disznó?
-
bubi92
őstag
micsoda ockúl cuccos
-
bubi92
őstag
válasz runner 125 #8382 üzenetére
noob.hu
-
sbazsi
veterán
válasz runner 125 #6853 üzenetére
eddig sosom volt kingmaxom, kb nem tudtam hova tenni a márkát.
sandisk, kingstonom volt eddig csak, meg takems, meg még valami, utóbbiak nem is bírták... -
sbazsi
veterán
válasz runner 125 #6850 üzenetére
kingmax 16gb class 6 - 7500 huf
ez elég jó ajánlat, nem? -
sbazsi
veterán
válasz runner 125 #6850 üzenetére
ok, dobj akár privit ha tudsz valamit.holnap mindenképp veszek valamit.
-
rhen
senior tag
válasz runner 125 #6552 üzenetére
a hugint bátran tudom ajánlani neked. az egyik legjobb szerintem.
-
KTTech
veterán
válasz runner 125 #6546 üzenetére
"Rákerestem az általad említett Baki Péter könyvre, ahogy láttam 1980-as szerzés."
Na, akkor nem jól kerestél rá Mert alig 1.5 éves a könyv (értem ezalatt, hogy akkor jelent meg)... a Sevcsik féle a régi. Egyetlen helyen lehet kapni, itt: Magyar Fotóművészek Szövetsége titkársága (Budapest VI., Nagymező u. 20.) További információ: (1) 311 2626. 6000 Ft-ba kerül, szerintem nem is drága.
Egyébként: ez a könyv kőkeményen taglalja a fényképezés fizikáját, elméleteit, törvényeit (sőt, még a szerzői jogokról is esik szó benne). Szóval nem könnyű délutáni olvasásra van kitalálva. Márpedig az alapok nem változnak akár digitálisra, akár analógra fotózunk...
A kötet 716 oldalas, keménytáblás, cérnafűzött kivitelben került megjelentetésre.Amit még ajánlok: John Freeman - Fényképezés enciklopédiája, NatGeo sorozatból: Peter K. Burian, Robert Caputo - Tippek-Trükkök.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Darkness1
aktív tag
válasz runner 125 #6546 üzenetére
A ZOOM IN az igen jó könyv, nekem is megvan. Nézd meg a melléklet tartalmát is!
Nekem az alap NG könyvekből is van pár. Nem rosszak, de a technikai/művészeti alapfogalmakat nem magyarázzák eléggé. Hamar túl lehet lépni rajtuk.
Nekem amúgy egy olyan könyv kellene, ami olyan dolgokat magyaráz el, mint pl. perspektíva, színek dolgai, kompozíciós elvek. Az NG könyvek érintik, de nem mennek - ebbe se - bele mélyen. Rémlenek dolgok régi rajzórákról (a perspektíva is, meg a komplementer színek is), de már elfelejtettem őket.
[ Szerkesztve ]
No stress, no work Today!
-
KTTech
veterán
válasz runner 125 #6539 üzenetére
Nekem van pár jó könyvem
persze kérdés, hogy milyen témában keresel.
Alapmű: Baki Péter - Fényképészet (Sevcsik-Hefelle - Fényképészet, modernizálva, kiterjesztve). Vigyázat, mélyvíz
-
máyköl
veterán
válasz runner 125 #6528 üzenetére
Mennyit mondtak rá?
-
KTTech
veterán
válasz runner 125 #6524 üzenetére
Ha cserélni kell a frontlencsét, akkor a Nikon kft-nél tudod megoldani... Azt, hogy mennyibe kerül, nem tudom, de hívd fel őket:
Nikon Kft.
1047 Budapest
Fóti út 56. VIII.emelet
Telefon:06-1-232-1371
Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 9.00-17.00 óráig érhető el.
Szerviz nyitvatartás: hétköznap 8.30-17.00www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
ottkar
addikt
válasz runner 125 #6519 üzenetére
Természetesen meg kell nézni felvétellel hogy látszik e nem mindegy hogy a frontlencsén vagy a szemlencsén van e. Rosszabb ha a lencse közepén. Csak cserélni lehet a lencsét ha látszik.
-
KTTech
veterán
válasz runner 125 #6519 üzenetére
Attól függ... legtöbb esetben nem látszódik a képen, legfeljebb surlófénynél. Javítani cserével lehet.
-
máyköl
veterán
válasz runner 125 #6460 üzenetére
Igen, ha jobban megfigyelem tiszta kavarodás van a 2D címernél. Arról nem is beszélve , hogy az xD-s sorozatnak nincs beépített vakuja.
-
jorden06
senior tag
válasz runner 125 #6340 üzenetére
Áhá!
Igen, én is D80-ra venném. Én úgy hallottam, hogy az origi D80 portrémarkolat, és a grip között nem sok különbség van, nem érdemes beruházni rá, pláne, hogy 2x annyiba kerül. Persze ha külföldről van, méghozzá olcsón, akkor nincs gond. Egyébként Te is eBay-ről rendelted?
Nézegettem Realpower után gyártott akku-kat, és eszméletlen, hogy 1400 mAH és 1500 mAH között ekkora az árkülönbség?! Mennyit számít ez a "pár" mAH?üdv
-
jorden06
senior tag
válasz runner 125 #6338 üzenetére
Köszi a tippet, ment oda is
Egyébként ha már itt vagyok, megkérdezem, hogy ez és ez grip között mi a különbség?
Egyik fórumtárssal beszéltem, ő a cserélhető akku-s grip-et ajánlja, mert a nem cserélhetős nagyon kevés töltést bír csak. Nektek mi a véleményetek erről, mennyire megbízhatók ezek?
Origi Nikon portéré markolatra egyelőre nem szánok pénzt.
Előre is köszi -
sanyixXx
senior tag
válasz runner 125 #6332 üzenetére
hát ja...
átlagos felsőoktatási ár. kérdés, hogy nyújtanak-e annyit, amennyit elkérnek.ja és hogy elkeserítselek: a 2 év evvel a tandíjjal 800k, nem 400...
[ Szerkesztve ]
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
válasz runner 125 #6320 üzenetére
kérek majd visszajelzést, mert én is tervezek náluk tanulni
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
sanyixXx
senior tag
-
j.bravo
addikt
válasz runner 125 #6306 üzenetére
A titkárságon azért biztos akad valaki, ilyenkor is akad adminisztrálni való, és ha többet nem is, annyit meg tudnak mondani hogy X napon Y órakor tessék hívni Z-t.
A honlapjukon (szerintem ez az) találsz kontaktot, gondolomJa, ha kiderül, ne tartsd magadban az infót légyszi
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #6306 üzenetére
A Práter utcaira gondolsz? Mert akkor megkérdezhetem neked a részleteket, bár így nyáron nem tudom kik és mikor vannak bent.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #6184 üzenetére
Uhh, jól elveszett ez a kérdésed az áradatban, bocsi
OKJ-s fotós képzést fejből nem tudok, a Práter utcában van egy fotós iskola, ami nem OKJ-s, hanem rendes szakmunkás szakmát ad. Ha nézed a magyar sajtófotó kiállítások helyezettjeit igencsak sokan onnan kerülnek ki, szóval ezt esetleg tudnám ajánlani, viszont ez két év. Pécsett tudtam valami fotós képzésről, az mintha OKJ-s lett volna, de az is két éves.Utánakerestem guglin, ezt találtam: [link] meg ezt: [link] de hogy hol oktatnak ilyet passz. Bár ezek is két évesek, szóval nagyon esélyes, hogy egy éves nincs
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz runner 125 #5954 üzenetére
PhotoFiltre-ben a tompítással, esetleg az elmosással.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
KTTech
veterán
válasz runner 125 #5712 üzenetére
Az elv ugyanaz, mint a CD-k esetén: 133x150KB/s = 19,5MB/s átvitelt jelent. Az, hogy melyik gép hogyan tudja ezt kihasználni már más kérdés... és mindig gép/kártyaolvasó függő. Ezt a sebességet kb. el tudod érni, ha CF-IDE átalakítóval közvetlenül a számítógép alaplapjára csatlakoztatod a kártyát. Persze ez olvasási sebesség... az írásit nem mindig adják meg.
-
bmws94
csendes tag
válasz runner 125 #5678 üzenetére
Szia!
Van minden féle más egyéb opció amire szerintem soha nem lesz szükségem stb...
De "vaku gomb" nincs. Próbáltam sötétben hátha valami érzékelős de úgy sem villan...Pedig tuti jó a vakuja amúgy....Érdekes szerkezet
De próbálkozom és köszi...Üdv
-
belluska
tag
válasz runner 125 #5599 üzenetére
És ha igen, akkor mi van ?
-
belluska
tag
válasz runner 125 #5597 üzenetére
Hali. Adjál léci cimet, hogy hol lehet ennyiért venni karit. mert éppen betelt az 1Gb-os H-jelü.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #5451 üzenetére
A K200D AA-s elemekkel működik eleve.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #5449 üzenetére
Pontosan a K200D-ben van képstabi, az EOS 450D-ben nincs. De a 18-55 IS-es kitobi rendelkezik képstabival
"Egyébként az AA elemes megoldást csak markolattal tudná elérni."
Ezt a mondatodat nem értem -
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #5441 üzenetére
nem rossz gép, lehet hogy vki sértésnek fogja venni, de pariba állítható képminőség szempontjából egy Olympus E420-szal. a gond az, hogy ez egy újdonság, szegényes az obi választék és mindent aranyárban mérnek.
amúgy ha nagyon kell a tizen-huszonszros zoom átfogás, akkor nem biztos hogy egy DSLR lesz a nyerő.
továbbá G1-et sztem csak olyannak érdemes venni, aki nem a keresőben, hanem az LCD-n komponál. a kereső képe nem DSLR szintű, az LCD viszont szép nagy és forgatható.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #5433 üzenetére
a Sony-m tudja, de izé... azt hiszem, nem egy nagy feladat megvágni egy kép alját-tetejét... úgyis raw-ban lövök, LR-ban a képarány beállítása 2 kattintás...
amúgy Sony-ra látszólag kevés obi van, de olyan Minolta kincsek vannak, használtan olcsóbban jobbakat lehet venni mint amik ma vannak új obik. -
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #5427 üzenetére
a feltételeknek leginkább a Pentax K200D felel meg, duplakitben asszem 150k körül van, igaz, azzal "csak" 200mm-ig vagy meg.
450D nem AA elemmel megy, illetve sztem gazdaságilag erősen megfontolandó egy vázba épített képstabis gép megvásárlása. én is így tettem, sokkal több obi közül tudok választani, nem kell obinként tízezrekkel többért stabilizált változatot venni, ill. nyugodtan megvehetek egy jófajta 10+ éves használt darabot is, nem kell lemondanom a stabilizálás előnyeiről. -
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #5441 üzenetére
Visszatudja nézni a család a 4:3 meg 3:2 képeket is, csak oldalt csík lesz a képernyőn
A Pana G1 4:3 arányú képeket készít. Az érzékelő croppja 2, így a 14-45 az 28-90mm-nek felel meg kisfilm-ekvivalensben. (Ugye a 450D cropja 1,6x, a Sony és Pentax gépeké pedig 1,5x - egyetlen kivétel a Sony A900, de az már más kategória )
A gép zajszintje és az érzékelő minősége a Pana/Oly tükörreflexesek szintjén van. A képminőség ezen kívül persze az objektívtől is függ. Micro four-thirdes objektívek mennek rá, ebből egyelőre még nem lehet túl sok. Átalakítóval viszont ha nem tévedek sima fourthirdes objektívek is rámennek, abból pedig korrekt választék van.MOD: nézd, a 14-45-ös objektív meg kb 3x-os zoom, ha már zoomátfogásokról beszélünk
És biztos kéne neki a tele? A nagy átfogású objektív általában semmi jóval nem kecsegtet képminőség terén.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #5437 üzenetére
Szerintem te a micro fourthirdes gépre gondolsz. De az nem bridge gép. Cserélhető objektíves nem tükörreflexes gép - és jó drága. Panasonic G1 a neve. Ha érdekel a pixinfo.com -on van róla teszt - meg gyakorlatilag minden nagyobb tesztoldalon.
A 16:9, meg az ilyen nem natív felbontás az ömm hogy is fogalmazzak... nagyon olyan opció, amit a fotózást komolyabban űzők nem használnak, mert ha már nem natív képarányt választanak, akkor azt utólag vágják, így az ilyen gépekben már nincs benne.stop: Tévedsz Az Oly és a Pana tükrösei 4:3 képarányú érzékelővel rendelkeznek, így 4:3 képarányú képeket csinálnak.
Cassidey: szerintem nem arra gondolt, hanem a G1-re.
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz runner 125 #5437 üzenetére
nem bridge, kiskompakt. lx3, az egy jo kis cucc (legalabbis nekem tetszik)
-
stop
aktív tag
azt hiszem (és javítsatok ki ha tévedek) a tükörreflexes gépek csak (és kizárólag) 3:2-es "hagyományos" képarányt tudnak.
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Cassidey
senior tag
egyik sem
-
stop
aktív tag
válasz runner 125 #5429 üzenetére
Legjobb tudásom szerint a gyártók különös figyelmet fordítanak/fordítottak a saját illesztésű (bajonett) optikák kifejlesztésére/használatára, tehát sony -> sony obi (vaku), nikon ->nikon obi (vaku), stb.
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #5429 üzenetére
Nem feltétlen DSLR, csak épp kompaktokban nem vagyok mostanság képben, nem tudok abból mit ajánlani. Viszont a DSLR vs kompakt (bridge) kategóriáról ez a véleményem, szerintem ez mindent lefed, ami lényeges: [link]
A Sony "A" bajonettes, a Pentax "K" bajonettes. De sok áruház honlapjain csak Minolta/Sony és Pentax bajonettként szokás írni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz runner 125 #5427 üzenetére
A 450D-ben nincs fókuszmotor - mint ahogy egyetlen Canon EOS vázban sem. Az EOS rendszernél mindig az objektívben van a fókuszmotor.
A 450D nem egy rossz gép, de megfontolandó a Sony A200 és a Pentax K200D is, mindkettő olcsóbban, mint az EOS 450D. Sőt azért az árért ez a két gép már duplakitben is kapható szerintem és akkor a nagy gyújtótáv-átfogás is meg van oldva. Érdemes választás előtt megtapizni a gépeket, rengeteget fog seígteni a döntésben.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz runner 125 #5349 üzenetére
Lens Pen. És lehetőleg a napellenző mindig legyen az obin, nehezebben "kap bele" az ember (ujjlenyomatot már macerásabb letörölni).
-
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #5322 üzenetére
hát ilyet azért bőven találni 20k-ig...
-
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #5317 üzenetére
használt gép szóba jöhet?
vaterán, apronet-en nézelődtem, de csak azt állapítottam meg, hogy néhányan nagyon elszállt árakkal próbálkoznak. -
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #5305 üzenetére
én is gondolkodom egy zsebgépen, 20k is lehetne, de nem találok olyat, ami nem verné ki a biztosítékot, azaz kompromisszumokkal bár, de elfogadhatónak tartanám. ez a Benq sztem nagy ívben kerülendő, mert hiába van másodgéped, ha a képei használhatatlanok, akkor már ott van "másodgépnek" a mobilteló...
-
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #5300 üzenetére
az utódról készült teszt alapján pénzt ilyenért sztem ne adj... [link]
-
johnjohn
addikt
válasz runner 125 #5257 üzenetére
A Nikon szerint csak a Panasonic 8 GB-os kártyáit kezeli.[link]
-
ottkar
addikt
válasz runner 125 #5257 üzenetére
Létezhet bizony. Előfordulhat hogy a gép nen szeret egy kártyát.Én vettem egy 133-as 4 gigás sima SD-t és a gépemben kb 50-el megy. Egy 2 gigás meg gyorsabban megy mint a ráírt adat.Igaz az én gépem K100D.
[ Szerkesztve ]
-
Terapeuta
őstag
válasz runner 125 #5213 üzenetére
esetleg egy sigma 70-200/2.8 ?
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Terapeuta
őstag
válasz runner 125 #5207 üzenetére
Két dolog amit szvsz nem árt tisztázni:
elég lehet-e a 300? Ha igen akkor 70-300
hajlandó vagy cipekedni? Ha nem akkor 70-300. Ha igen, de a képminőség számít, akkor 70-300.
Szvsz már 450mm is rengetek általános célra, de a 600 az méginkább (persze vadfotózás, madárkergetés az más )
-
johnjohn
addikt
válasz runner 125 #5207 üzenetére
Ment P Ü.
-
Terapeuta
őstag
válasz runner 125 #5127 üzenetére
Annyit még a magam részéről, amit Bravó írt, hogy annak idején, amikor rendszert választottam, a nikonos rendszer nálam egy Nikon D80 18-70 70-300VR lett volna.
Bár mondják, hogy 200 felett nem penge (addig kifogástalannak találtam a magam részéről), szvsz használható az tovább is (persze ne fixekhez hasonlíjjuk), remek ár/érték aránya van, a VR hab a tortán.
Indexen Kocsi használja, én is Tőle kaptam képeket, amelyek alapján mondom mindezeket....
-
j.bravo
addikt
A nikon 70-300VR egy teljesen áttervezett lencse, kb. annyi köze van a sima G-s 70-300-hoz hogy épp ugyanazt a gyutávtartományt fedi le...
Különbségek: ez minden használója szerint egy jó objektív. A régi 70-300 pedig sajnos azon 3-4 Nikon lencse egyike, ami nem nagyon ajánlható senkinek akinek vannak igényei a képminőséggel kapcsolatban. Ha már 70-300, akkor a Sigma APO, vagy a Tamron jobb. Na meg persze a 70-300 VR. Nem véletlenül drágább sokkal...Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
ottkar
addikt
Attól hogy VR-es a lencsék nem lehetnek lényegesen jobbak, korrigáltabbak. Az az árban meredeken jelentkezik.Már a stabilizátor is drágítja az optikát.
-
Terapeuta
őstag
válasz runner 125 #5099 üzenetére
50/1.8 raynox előtéttel egy sörösüveg szája majdnem kitölti a képkockát....
-
Terapeuta
őstag
válasz runner 125 #5113 üzenetére
Mindewnképp a VR-es, nemcsak a stabi miatt!
-
Terapeuta
őstag
válasz runner 125 #5109 üzenetére
A nikonosok nagy megelégedéssel használják, VR itt alap, szvsz igen. Persze ha van rá pénz.
-
mcgoat
aktív tag
válasz runner 125 #5104 üzenetére
hát 70 alatt nem az igazi, mert vignyettál, viszont 100 felett meg nehézkes használni, mert nagyon kicsi lesz a munkatáv, kicsi a mélység élesség és nehéz élesre állítani.
Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
Terapeuta
őstag
Fix 50/1.8-on (350D) nem volt rossz.
-
ottkar
addikt
Ez a legjobban még zárójelben se jó, mert a közelpontja az optika közelpontjától függ a leképezés meg az adott optika "kezdő" leképezésétől. A képminőség meg az optika képminőségével lesz arányban.
-
BEE
addikt
Legjobban a teléken dolgozik, bár használható alapobikon is.
De a kapott kép nagyban függ az adott obitipus kialakításától is.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
rumos14
nagyúr
sztem minden obin jól muzsikál, makroobira nyilván felesleges feltenni.
-
Adrian Mole
senior tag
-
Kobe
veterán
válasz runner 125 #4721 üzenetére
keress rá googleban a Photomatix pro kifejezésre. Ez kiadja a program honlapját ahol van egy kis tutorial a használatáról - általában auto bracketing módban csinálsz 3 képet, +/- 2 EV eltéréssel, és ezeket a progiban egymásra vetíted.
-
rumos14
nagyúr
válasz runner 125 #4721 üzenetére
igen, engem is érdekelne. elég pl. 3 különböző EV-vel készített kép hozzá? legtöbb dslr-ben van ugyebár ilyen sorozat. de mi van, ha a sorozat közben is változik a téma, pl. mert fúj a szél?
-
Bandus99
őstag
válasz runner 125 #3618 üzenetére
Mormota kiserletezett fust fotozassal keressel ra PH!n es kerj tole tanacsot.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
drkbl
őstag
válasz runner 125 #3621 üzenetére
Ha már van hungarocell, meggyújthatja azt is
-
golyani
őstag
válasz runner 125 #3618 üzenetére
én is ezzel prbólkoztam de csak ilyen véknyabb füst sikeredett.
akkor majd még próbálkozok
köszi[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz runner 125 #3516 üzenetére
Régebben lehetett találkozni az objektíveikkel, de nem hallottam
róluk senkit sem áradozni.
Igaz, szidni sem hallottam senkitől.BEE
-
ottkar
addikt
válasz runner 125 #3516 üzenetére
Japán bedolgozó cég fotó optikában. A reagálások összessége szerint elég tisztességes minőséget produkálnak. A szűrőüvegeket meg nem bütykölik házilag hanem az arra szakosodott gyárak készítik a nagy tisztaságú csiszolt síküvegeket.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz runner 125 #3509 üzenetére
kiderül ha majd használod, nekem nincs tapasztalatom ilyennel
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Zozzant
addikt
válasz runner 125 #3507 üzenetére
55-62 step up gyűrűvel kell feltenned, ha rátekered a tele előtétre a gyűrűt, hogy az alsó síkjuk egyben legyen, akkor mindezt az fz50 elejére tekerve ugyanazt a távolságot kapod köztük mintha simán gyűrű nélkül tetted volna fel, persze egy vékony step up-ra gondoljunk. Minőség ( ha van ) szerintem semmit sem fog változni...
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
válasz runner 125 #3502 üzenetére
Ezt nem tudhatom csak a kettő pontos összehasonlításával lehetne megállapítani. A Quelle sok márkát felíratoz.
-
ottkar
addikt
válasz runner 125 #3497 üzenetére
Ha ilyen fényképezőgépet látsz hogy REVUE CE-5 REVUENON objektívvel akkor az ott és akkor készült amikor a CHINON CE-5 Chinon objektívvel. Ilyen fényképezőgép és optika gyártó hogy REVUE nem létezik. A REVUE a Quelle áruházlánc márkaneve. Tehát az ilyen jelzésű dolgok eredeti márkás dolgok csak nem a gyárban hanem a Quelle felíratozó üzemében feliratozták.Summa summárum az egy márkás eredeti cucc.
-
emre33
addikt
válasz runner 125 #3444 üzenetére
teleelőtét? Vagyis amire rá kell rakni? azt a kosztes adaptert? azon mit kell véleményezni? (nekem van egy olyan)
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Terapeuta
őstag
-
Terapeuta
őstag
-
werttzui
addikt
-
johnjohn
addikt
válasz runner 125 #3277 üzenetére
ESO Clean a folyadék neve.
-
johnjohn
addikt
válasz runner 125 #3274 üzenetére
Hoya szemüvegtörlő, és hozzá való folyadék-spray, látszerész boltokban kapni, csak az obinál a törlőkendőre fújd, ne a lencsére.
-
werttzui
addikt
-
Zozzant
addikt
válasz runner 125 #3259 üzenetére
-
BEE
addikt
válasz runner 125 #3262 üzenetére
Én is gyárit vettem, amikor a boltban kipróbált akárhanyadik sem volt jó méret.
BEE
-
BEE
addikt
A gyári nem olcsó sehol, az utángyártottaknak meg méretproblémáik voltak.
Csak olyat vegyél, amit belepróbáltál a gépbe és a töltőbe is !
Tehát vásárláshoz vidd magaddal mindkettőt.BEE
-
ottkar
addikt
http://www.edigital.hu/product.php?productid=21879&cat=311&page=1
Az Edigitálnál van Real Power gyártmányú én használtam 002-est tőlük, az nagyon jó volt. És 5490Ft az ára a 006-osnak.
-
BEE
addikt
válasz runner 125 #3092 üzenetére
Csak a Raynox és a gyári előtétet hasonlítottam egyszer össze a boltban.
A Raynox a képszélek felé egyre romlott,
a képen lévő szövegek olvashatatlanná váltak, míg a gyárival nem volt ilyen gond.
Több lencsét nem próbáltam.BEE
-
ócskás
aktív tag
válasz runner 125 #3060 üzenetére
Az FZ50-hez is írják,mégpedig azért,mert az RS1(mint már említettem volt)már nem gyártódik! Tehát az aktuális gyártói! (nem kereskedői!) kinálatban már csak az RSL létezik.Az megint más téma,hogy még kapható.
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
werttzui
addikt
válasz runner 125 #3060 üzenetére
Meg hiába is lenne b-idő mert 1 perc és a sötét égbolt piros lesz sajna ilyen rövid idő alatt túlmelegszik az érzékelő.Kb 40 mp még belefér legalábbis fz-30-on
PENTAX
-
ócskás
aktív tag
válasz runner 125 #3058 üzenetére
Elvben nem az,ugyanis a DMW-RS1 hivatalosan már a múlt,ilyenformán az RSL1-el egy időben már nem kéne léteznie...
-
ócskás
aktív tag
válasz runner 125 #3051 üzenetére
Az RSL1-en van B-idő! Egyébként L1-re optimalizált(FZ50-nél ugyanis nincs B-idő )
Egyébként mindegyik jó mindegyikhez!
-
BEE
addikt
válasz runner 125 #3051 üzenetére
Szerintem a képek alapján az "L"-es hosszabb és van rajta egy zavarszűrő
hogy komolyabb cuccnak nézzen ki.BEE
-
Sas madár
őstag
válasz runner 125 #3039 üzenetére
Menyibe kerül a megfelelő fotópapír? Gondolom az emeli nagyon az árat,ja és persze a fotónyomtatás szereti a tintát is.
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Zozzant
addikt
válasz runner 125 #3016 üzenetére
nem fér bele
-
BEE
addikt
válasz runner 125 #3017 üzenetére
Nem tudok olyan fotósról aki használna ilyen makróelőtétet.
De a DCR tökéletesen megfelel.
Ha nem vagy paparazzi, a tele előtétet csak feleslegesen fogod cipelni mindenhová.
Aztán idővel otthon hagyod.BEE
-
ottkar
addikt
válasz runner 125 #3017 üzenetére
A Pana gyári előtétje a panához van direkt gyártva, illesztve.A DCR 250-et pedig felteszik bármelyik gépre. Nem biztos hogy egy adott géphez optikailag tökéletesen illeszkedik.Nekem volt a Pana 20-hoz eredeti tele feltét, tökéletesen illeszkedett az alapoptikához. A kettő együtt olyan képet adott mint egy többszázezer Ft-os nagytele. (az érzékelő képminősége kizárva.)
-
Terapeuta
őstag
válasz runner 125 #3012 üzenetére
http://www.elinfo.hu/
Mások dicsérik.[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz runner 125 #2951 üzenetére
UV szűrőt szoktak használni a frontlencse védelmére, ha fennáll a koszolódás
veszélye.
Tájképekhez pedig polárszűrőt használhatsz, más szűrőnek viszont nincs értelme.
Nézz át a szűrős topikba, ott van ezekről sokminden.BEE
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz runner 125 #2947 üzenetére
DMW-LW55E
Ez a gyári nagylátó előtétlencse, drágább, de sokkal jobb mit a Raynox.
Ehhez az optikához készítette a Leica.BEE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest