Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stop
aktív tag
ez a felvétel kézből készült egy fuji finepix s5000 géppel.
a ferihegy 2-es futópályáról.
a fotót több minden fogja befolyásolni, pl az egyéb fények (a pálya mellet mindig égnek éjszaka) a futópálya leszállófényei, itt 10%!-on voltak felkapcsolva (ez az alap).
szerinetem egy kismotoros olyan 'alaprezgéssel' bír, hogy ez több mint kemény feladat, főleg éjszaka[ Szerkesztve ]
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
stop
aktív tag
válasz philoxenia #5500 üzenetére
Értem, hogy mit mondasz, én csak azt próbáltam mondani, hogy a gyakorlatban nem ragaszkodnak ennyire a többször említett SI-hez (sem).
-
stop
aktív tag
válasz philoxenia #5496 üzenetére
a km/ó nem származtatott, ha a m/s-ot vesszük az alapnak?
[ Szerkesztve ]
-
stop
aktív tag
Az életben több helyen nem ragaszkodnak az SI-hez és mégis hivatalosan elfogadják (elfogadott). PL.: km/ó vagy terülemértéknél hasonlóan használják a hektárt.
-
stop
aktív tag
válasz runner 125 #5433 üzenetére
azt hiszem (és javítsatok ki ha tévedek) a tükörreflexes gépek csak (és kizárólag) 3:2-es "hagyományos" képarányt tudnak.
-
stop
aktív tag
válasz Szten Márs #5432 üzenetére
Akkor ez nagyon hasonló lehet, mint az autóiparban bizonyos technikai összefonódások tekintetében pl. VW vs FORD, ill. PEUGEOT vs CITROEN alaktrészek egyforma volta és beépíthetősége stb, gondolom...
-
stop
aktív tag
válasz runner 125 #5429 üzenetére
Legjobb tudásom szerint a gyártók különös figyelmet fordítanak/fordítottak a saját illesztésű (bajonett) optikák kifejlesztésére/használatára, tehát sony -> sony obi (vaku), nikon ->nikon obi (vaku), stb.
-
stop
aktív tag
"De csak néhányan. A Vaterán a többség normális árat számít, és a legelsőknél szignifikánsabb azok száma akik meg észrevehetően nem azért adnak el hogy nyerjenek rajt épp ellenkezőleg láthatóan csak azért mert szükségtelenné vált számukra a cikk. Engem az irritál mikor az Ebay árakkal hasonlítják össze, mert a magyar kereseteket se érdemes."
látod-látod a TE éledetbe is beköltöztek 'KÜLFÖLDRŐL' a szavak, nehéz ezt teljesen elhatárolni magunktól
-
stop
aktív tag
ezt szerintem nem egy valaki, hanem egy embercsoport/nép "fejlesztette ki" mint szót, kifejezést, vagy mittoménmit.
szakmámból adódóan (építészet/építőipar) többször találkozom a kifejezéssel több összefüggésben, ugyhogy én már megszoktam,
volt ez eddig is csak nem igy hívták,
most lett egy neve...ui: van ez azért már egy-két éve mint fogalom
-
stop
aktív tag
találtam pár fotót az egyik építészoldalon:
-
stop
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
stop
aktív tag
válasz achim77 #5306 üzenetére
Az építészetben az utóbbi időben elterjedt, és "divatossá" tett példát tudok felhozni neked:
Bizonyos megjelenések, homokzatok, térkialakítások, burkolatok tekintetében megjelent aminimal design
kifejezés, mely a következőket jelenti kb,
letisztult, nem túlbonyolított formák, viszonylag egyszerű (mértani formák) vonalvezetések, belső terekben kevés, határozott vonalvezetésű, de egyszerű berendezés, burkolatoknál nagyobb letisztult formájú 'éles' lapok egyszerű (nek látszó) színek, színvilág, nagyon kontrasztos különbség, különböző terek, formák anyagok, szerkezetek között.na ezt kellene lefordítanod magadnak a fototótémáidhoz v. a pályázathoz
-
stop
aktív tag
A többszázezres géppel rohangáló emberek ugyanúgy villogni veszik/akarnak vele mint az autóval, telefonnal, házzal, nyaralással, ékszerrel, stb.stb.stb...
Ők azok akik boldogan újságolják hogy voltunk lasztminútba-e nyaralni qrva jó volt és qrva drága de megérte mert5 a józsiéknak el lehetett mondani.
Na ezek az emberek akik megveszik a tükrös gépet és ugyanúgy 60 cm-ről nézik a kijelzőt (amit persze mindegy hogy néz vagy nem egy tükrös gépen) mert az úgy vagány és csinálja szarabbnál szarabb képeket 'full autó'-ban, de nem mer belenézni a keresőbe (egyrészt mondjuk azért mert tök hülye hozzá és azt sem tudja mit kell nézni) meg mert égőnek tartja hogy ott kukucskál mint egy hülyegyerek, mikor a lajoséknak 5"-os kijelzőjű szaruk van meg ezer csilliárd megapixeles (amit ugy szintén nem tud hogy mi a faszra jó, de legyen MÁR több mint a lujziéknak van!) valamint ultrazoooooomos, és az ultra az meg jó!!! - anyám is mindent azzal mos oszt' akkó' is kivitte má' a zolajat!!![OFF]A házat is azért veszik hogy legyen:
- takarítónő
- kertész
- bébiszitter
- karbantartó
- a medencés
- a klimás
- a kisgépes
- stb.és reggeltől estig dolgozunk mint egy állat és évente kétszer nagymellénnyel megmutatjuk mink van!!!
...és NAGYVAGÁNYAN bemutatjuk a szomszéd gyereket Petikét, hogy hogy szeretjük ŐT, amikor rénkszól a bébiszitter, hogy Ő a MI gyerekünk................. [/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
stop
aktív tag
válasz Brian_RL #3650 üzenetére
Ez olyan mint a távcső.
Aki már látott igazi távcsövet, az tudja, hogy amit a filmekben mutogatnok, hogymiszerint, két egymásba metsző kört mutat/látszik a távcső, az igazából kuka/szemét/hulladék, de a filmekben ez kell, ez kell hogy szimbolizálja a távcsövet, ha megfigyeled.
-
stop
aktív tag
válasz philoxenia #3651 üzenetére
Van olcsó+egy-két ezer forintos (tehát azárt még nem profi, de nem is 'egyszerhasználatos' műszerem), nem mutatott szignifikáns (ugye milyen szép magyar szavakat tudok ) különbséget a 4 akksi.
Én is arra gondoltam hogy fogok egy 1,5 V-os izzót és mérem az időd, mondjuk.
-
stop
aktív tag
válasz philoxenia #3640 üzenetére
Igem NiMh akksik, nem tudod hohyan lehet kiszűrni a rossza(ka)t?
-
stop
aktív tag
válasz Winner_hun #3630 üzenetére
Én pont most (a múlt héten) tettem félre 4d b energizer 2100mAh-s akksit, mert szivatott már vagy két hónapja - a fényképezőben.
Lámpában próbáltam ott semmit nem vettem észre.
Egyesével kimértük öket, lemerülve, feltöltve, köztes állapotban, stb. -semmit nem lehetett megállapítani."az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
stop
aktív tag
A tükröt ill. a tükör feletti műa lapot mivel szoktátok tisztítani
(eos 400D)
ill. rátapadt egy szösz és zavar le akarom szedni
köszi előre is"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Sigma 135mm f1.8 DG ART (Sony-E)
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest