-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmad
aktív tag
válasz espi38 #78197 üzenetére
Szia.
A saját véleményem...
Az, hogy 100000 alatt nem szabad venni, az nem teljesen igaz, az igényeidtől függ.
Az biztos, hogy az olcsóbb kategória kevesebb tudással rendelkezik, az alkatrészek minősége sem a csúcs, de átlagos igényeket simán kielégítenek azok is.
Személy szerint én csak azért nem javaslom a linken lévőt, mert én megőrültem az érintőgombos hangerő, menü, stb állítástól.Nem az érintőképernyőtől, hanem a bal oldalon lévőktől.A fizikai gombnál sokkal rosszabb élmény volt, nekem legalábbis.Élj úgy, hogy.......
-
zseko
veterán
Ezt megerősíteni tudom, szimpla hangszórócsere után szarabbul szólt mint előtte, inkább kezdtem volna a szigeteléssel.
Ezen most el is gondolkoztam, mi lenne ha visszaraknám a gyári hangszórókat már csak kíváncsiságból is, mély-középnek pont jó, a magas meg úgyis külön van kötve...HR24.hu
-
Lusu
aktív tag
Szerintem GAtesz77 fórumtárs is megerősíthet abban, (mivel ő is pont most csinálta a Passatjában) mielőtt bárminemű hangszórót vennél, rezgéscsillapítsd az ajtót. Az ajtópanelt úgyis le kell venned, 20 körül már szerintem kijön annyi rezgéscsillapító amiből a belső lemezt be tudod vonni, meg annyi szivacs ami az ajtópanel belső oldalára elég. Utána még mindig lehet hangszórót cserélni, de az sem biztos hogy akarsz majd. Viszont ezen művelet előtt hangszórót cserélni lehet rosszabb eredményt hoz, mint várnád.
-
espi38
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Adott egy Toyota Corolla Verso és leszeretném cserélni benne a gyári rádiót.
Ezt a típust néztem ki [link], de lebeszéltek róla mert hogy 100 ezer fta alatt nem szabad venni multimédiás fejet, helyette ez ajánlották [link] hiába olcsóbb de sokkal jobb.
Mi a véleményetek erről, külsőleg jobban tettszik az első, de ha a közvélemény is azt mondja hogy nem szabad megvenni akkor elengedem a dolgot
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
cibus
aktív tag
Sziasztok.
2004 Passat b5.5 kombiban szeretném kicserélni az első ajtókban a gyári mély-középeket. Nem tudom hogy milyen, vagy mekkora van benne, még nem szedtem szét az ajtót, de nem szeretnék alakítani, csak a gyári méret helyére szeretnék egy jobbat, ami befér. Főleg rockot és metált hallgatok, csak FLAC fileokat. Erre tudnátok ajánlani 1-2 jó hangszórót?
Köszi -
Lusu
aktív tag
válasz -secret- #78192 üzenetére
Milyen autó milyen hangrendszeréről volna szó? Akik esetleg ismerik jobban tudnak segíteni.
De esetleg így látatlanul is: volt esetleg szervíz ami csatlakozók széthúzásával jár? Előfordulhat, hogy a mélynyomóé - már ha van - nem lett visszadugva.
Vagy valamilyen beállítási gond? Mondjuk teljesen letekert basszus, vagy kikapcsolt mélynyomó? -
Arcképgyáros
Sziasztok!
Autóm gyari hangrendszereben egyik pillanatrol a masikra megszunt a basszus.
Erosito problema lehet?
-
GAtesz77
csendes tag
Ma beszereltem pre-béta állapotban a végfokot. Kábelezve még nincs , csak a helyigényt ellenőriztem. A többi kép.
Úgy döntöttem, hogy nem érdekel mennyi helyet foglal el a mélynyomó. Jöjjön aminek jönnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
Lusu
aktív tag
válasz GAtesz77 #78184 üzenetére
Mindig csak az a kérdés, mi az igény? Mekkora hangerőt tudjon, mennyire menjen mélyre?
Ehhez kell igazodni. De ha a hely a mérvadó, akkor először meg kell próbálni megsaccolni, hány liter jönne ki egy épített ládából, ahhoz lehet-e találni illeszkedő mélynyomót, ami adott literben mélyre is tud menni. -
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Kipakoltam a kocsi hátulját. Keresem az helyet az erősítőnek. Az volt az alap elgondolásom, hogy beteszem a bal oldali oldalzsebbe, mert ott több hely van. De a jobb oldalon is elférne. De majd szeretnék mélyládát (idővel) és láttam olyan megoldást, hogy a baloldalra volt beépítve a láda. (mert ott több hely van) De akkor már most a végfokot jobb oldalra kellene költöztetnem. Szeretnék minél jobb hangzást csinálni a kocsiban, de nem tudom, hogy az oldalra benyomorított sub nem e ront a hangzáson. A csomit lehetőleg szeretném "üresen" hagyni, de ha lebeszéltek róla (tapasztalatra alapozva) akkor jöjjön aminek jönie kell. Akkor viszont bal oldalon lesz a végfok. Mi a véleményetek? -
SlyChocolate
senior tag
Urak valakinek van tapasztalata az olcsóbban beszerezhető autós hangszigetelő anyagokkal?
Gondolok olyanokra amik ázsiából rendelhetőek.
Cég nevet direkt nem említek. -
troll81
addikt
-
troll81
addikt
Elkészült a prototípus 34hz hangolva.
Remélem hogy tomitett is mert egy rosszul kivitelezett láda alakult át [kép]
-
K Norbi
addikt
-
szivacs1987
aktív tag
válasz K Norbi #78165 üzenetére
2 opció van
1.: Rear SP: F.Range:
Ez akkor kell, ha vannak hátsó sima hangszórók is (pl ajtóban vagy "kalaptartóban"), amik nem mélynyomók.
Ekkor ha mélynyomót is akarsz, akkor azt az SW kábelre kell kötnöd és bekapcsolnod a "Subwoofer1" helyen2.Rear SP:S/W
Ez akkor kell, ha a hátsó sima hangszórók helyére kötsz be direktbe mélynyomót, és annak nincs külön erősítője, hanem a rádióban levő erősítő intézi.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
-
Biqci
aktív tag
Sajnos csak most tudtam megnézni, de bárhová állítom, a minőségben semmi változás. Lehet a 10€-s kínai transzmittertől ennyi telik. De hogy a Densiontól is, az meglepett...
Más téma...
Van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel a 100-150€ körül kapható wireless carplay android auto képes cuccokkal? 7-10" között vannak és elgondolkodtam rajta. Pl a Carpuride-ról jókat olvastam, igaz azok 150€-tól indulnak...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
IO.sys
őstag
Kerestem pár napja fejegységet, Alpine UTE-200BT lett.
Alapvetően a hangminőség érdekel, ezért beraktam az otthoni láncba az erősítő helyett.
Audio PC, Chord Mojo DAC, Topping P50 lineáris táp, UTE-200BT, Wharfedale Evo 4.1Ebben a láncban az Alpine a leggyengébb láncszem, szóval könnyen meg tudom ítélni a hangját. Sztereo képe jó, tisztán szól, részletek rendben vannak. A transzparencia és a színpad mélysége átlagos, árához képest jó. Egyedül az impactját érzem gyengének, azaz a gyors hangokról lemarad, főleg dinamikában.
Egy dolgot nem értek vele kapcsolatban, hogy az Aux in csak 1.4V-ot bír, ami messze van a DAC-ok standard vonali feszültségétől, de el tudom képzelni, hogy a gyártó nem DAC fogadására készítette fel elsősorban a fejegységet.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Lusu
aktív tag
válasz totyino77 #78169 üzenetére
Akkor ha szeretnéd, hogy jól működjön a szűrő nélkül, nézd át a testelését az autónak, a fejnek, az erősítőnek, amennyiben szükséges ugyanezt a pozitív ágakkal is. Érdemes megtenni, mert nagyobb probléma is lehet belőle, az autó saját rendszerei is elkezdhetnek hülyeséget csinálni a rossz test miatt.
-
WoodrufF
tag
Ajtókban lévő gyári hangszórók cseréjére, amik csak fejről lesznek hajtva, jelenleg mi a legjobb vétel?
Hertz UNO K165 - ezt néztem a kitűnő érzékenysége miatt, van értelme árban efölé menni, bízva a jobb hangminőségben? -
K Norbi
addikt
-
Lusu
aktív tag
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Pótkerékbe rakható aktív subnál mik a preferenciák, mire kell figyelni?
Pl [link] ez milyen lehet..?Védd a fákat, egyél hódot!
-
hemaka
nagyúr
Ki milyen hangszorokat vagy szettet ajanl egy gyari androidos fejegyseg melle. Elso ajtoba kellene, abban egy magas es egy kozep(?) hangszoro van, ezt szeretnem kicserelni. Arban olyan 50-80e kozott gondolkodom. Ez egy suzuki ha jol tudom 165-os benne a nagy hangszoro.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Directors
senior tag
válasz totyino77 #78157 üzenetére
Próbára olyat ami van otthon.
Azt még megnézhetnéd hogyha teljesen letekered a hangerőt a subwooferen, akkor megűsznik-e a hibajelenség.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz totyino77 #78155 üzenetére
Én a helyedben megpróbálnám egy másik RCA kábellel összekötni. Csak tesztelés céljából.
Amúgy én is ugyan ilyen ládát vettem, de csak szobai körülmények közt teszteltem.
A héten bekerül a kocsiba. Viszont nálam a kisjelű bement lesz használva. Kíváncsi leszek.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
totyino77
tag
eszt csinálja ha magas hangerőn lenémitom járó motornál [link]
szerintem az aktivláda távirányitója a ludas maxra van tekerve a hangerő és a freki is maxon van 125hz , de ha lejebb tekerem mind ketőt akkor tompul a hangszoróban a zaj illetve a membrán mozgás ha kihuzom a távirányitót az erősitőből akkor meg megszünik a zaj csak ugy meg alig van basszus, aszt is észre vettem ha a telefonomat közel tartom a mélynyomo erősitőjéhez akkor még recseg is[ Szerkesztve ]
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
-
totyino77
tag
válasz Directors #78150 üzenetére
Megnéztem az volt a hiba a szerelő szarul dugta össze az egyik dugaszt és úgy le szigetelőszalagozta, össze dugtam normálisan és jó lett, annyi hogy egy minimális sistergés van benne de már nem bukkan akkorát a hangsoró mikor ráadom a gyujtást ès nem remeg a hangszoró alapjáraton
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
totyino77
tag
válasz SlyChocolate #78146 üzenetére
Hello van egy ilyen szett amit én raktam bele, itt a [link] ,
-
Lite
őstag
válasz GAtesz77 #78127 üzenetére
Ha csak SQ a felhasználás (és sosem mész el SPL-be), akkor elég lesz az 50, és nem kell pótakku, ha elég a generátorod. De a "HA" szó az autó paramétereitől függ, azaz egy 2 .0 dízel kocsiban lesz 100-125 A generátor és mindenre is elég lesz, de egy 1.2 benzin esetén azért lesznek gondok... (Ellenben az 50-es kábel elég, csak az áramellátásod sosem fog tudni elég kraftot adni). 75 az már SPL zóna.
-
-
totyino77
tag
válasz SlyChocolate #78141 üzenetére
Hello a jelet a fejegységnél lévő hangszóró kábelekböl kapja,és RCA kábelel van ősszekötve az aktív mélynyomo erősitőjével, gyári kábelek ami 3.5mm a test és a pozitív is, elméletileg az aktív ládában van zavar szürő,
-
SlyChocolate
senior tag
válasz totyino77 #78139 üzenetére
Szia.
A jelet végülis, hogyan kapja meg a láda?
Ez egy aktív láda?
Mekkora a tápkábel vastagsága, keresztmetszete?
Szűrőkondit raktál a rednszerbe?
Ahogy elnézem ezeket a kábeleket nem tünnek túl minőségi daraboknak.
Egy többszörösen árnyékolt autós jelkábel vastagsága erenként kb 6-7mm.
Amiben még található a kétcsatorna közt fútó plussz test ér is.
Nem is csodálom, hogy összeszed minden zajt a rendszered. -
totyino77
tag
sziasztok,
tegnap szereltettem be egy alpine swe-815 aktiv sobwoofert sutuki vitarába amin nincs a gyári fejegységen rca de a sobwooferhez adtak magasjel kábelt ,de a szerelő tett be normál rca kábelt mert nem volt elég hosszu a subwoofer gyári kábelja a fejegységtől a csomagtartóig, na most az a problémám, ha ráadom a gyujtást akkor pukkan egyet a mélynyomo a másik hiba amit észre vettem hogyha beinditom a kocsit akkor a mélynyomoban hallatszik a járo motor hang rezeg a membrán mi lehet a problem köszi előre issubwoofer kápelei
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ahogy nézem az első kettő 92dB-és, a harmadik pedig 90-es, amit meg már beraktam 89-es.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
t.imi
addikt
válasz Zirowe #78136 üzenetére
Szia!
Saját tapasztalat Megane 3-ból gyári fejjel.
A 88dB-es hátsó Alpine koax alig szól az első Crunch gts 3 ohm 92bB szetthez képest > ami még mindig halkabb, mint a gyári gyűszű mágnessel felszerelt hangszórók.
Eddig ~20 hangerőn nekem maximálisan elég volt minden, most ugyanaz a zaj 22-24 között jön ki.
Gyári fejeknek magas hangerőn (sem) őszinte a mosolyuk.
Legalább 92-93 bB hangszórókat nézzél, mégha drágábbak is. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 2020has hybrid rav4-ben szeretném a 4 ajtó 16.5cm-es hangszóróit lecserélni.
Gyári fejegység van benne, nem jbl, a gyári hangszórók 4 ohm-osak, nem tervezek erősítőt és külön mélyet.
Erre vonatkozó videókat megnéztem (bár ott kb mindenki 3ohm-os jbl-ekre cseréli, aztán nem értik mi a probléma), hangszóró adapterek és átalakítók már megvannak, illetve pár hete már lecseréltem a szélvédő alatti hangszórókat alpine SXE-0825S-re, a javulás érezhető.
Amiket néztem az ajtókba (maradjon alpine, 4ohm és max 20k):
alpine SXE-1725S 13.900ft
alpine SXE-17C2 14.900ft
alpine SXE-1750S 19.900ftMelyik lenne a jobb választás?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok
Az autómban megkotlott ez a hangszóró vagy mi ez, és vennék a helyére akkor már valami normálisabbat, ami be is fér oda méretben.
Ez helyettesíthető sima magassugárzóval jól gondolom?crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Biqci
aktív tag
-
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani telefonról zene, általában Spotify átvitelére a gyári fejegységre? Most BT-n keresztül megy, de a múltkor beraktam CD-t és botrányos mennyire jól szól a BT-hoz képest. Van két eszközöm is, az egyik egy Dension BT, ha a rádió frekvenciára állítom, eltűnik a magas és semmi dinamika nincs, ha a gyári Jack csatlakozót használom nagyon halk, dinamika nulla, de van némi magas is. A másik egy Blitzwolf BT, ugyanolyan nulla minőségű, mint a Dension. A gyári rádiót nem cserélném ki, ha nem muszáj, mert jobban tetszik a gyári sok gombos rádió, nameg spéci keret is kellene, mert az autó maga nem túl gyakori, így nem tudom lehet-e hozzá normális minőségű keretet találni.
A tippeket előre is köszönöm
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
IO.sys
őstag
ALPINE UTE-200BT-hez tudtok reális áron iso csatlakozót?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
GAtesz77
csendes tag
Üdv!
A kocsit szeretném kábelezni. Tápkábelnek mit javasoltok?
Akkutól hátra, a csomagtartóig. SQ setuphoz.
6-8csatornás erősítő, DSP, mélynyomó. Kell a 75mm2, vagy elég az 50mm2
Tudom ki lehetne számolni, de gondolom van erre tapasztalat.
Köszi. -
Tdizsolt
senior tag
Nincs rögzítve,csak úgy bent van a fej mögött. De mozgatásra sem változik a helyzet,ha kint van a fej a helyéről. Az szomorít csak el,hogy nincs gyári bluetooth szett hozzá,a Parrot-os meg csak újabb szériával kompatibilis. Nincs bajom a lemezes etetéssel sem,csak jóval macerásabb letölteni-kírni a számokat,mint telefonról benyomni.
Psn ID: Tdizsolt
-
carr
őstag
válasz Tdizsolt #78121 üzenetére
Vedd le a felfogatásról csak lógjon le kábelen . Elég sok zajt szed össze onnan legyen alis vagy "minőségi" fős.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Dr V
őstag
Hatsó ajtókba is rakok egy kis zajcsillapítást. Mivel oda nem tervezek egyelőre hangszórót, mennyire szükséges a bitumenre szivacsot rakni?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Adott a rendszeremben egy 9855 Alpine fej. Vettem hozzá egy bluetooth adaptert,ami ocsmányul alapzajos. Betudható lenne annak,hogy Aliexpresses fos,viszont van egy jóval profibb Blitzwolf Bw-br 4 tipusú adapterem is,ami Ai Net kábellel van csatlakoztatva a fejhez,és ott is észlelhetö az alapzaj. Otthoni hifinél,illetve a másik autóban,ahol van gyári aux bemenet a kesztyűtartóban(3.5 jack),ott hibátlanul üzemel,nyoma sincs a problémának. Elképzelhető,hogy a fejegység korából adódóan (20+) elkerülhetetlen ez a "zajkeltés"?[ Szerkesztve ]
Psn ID: Tdizsolt
-
Directors
senior tag
Én másikat választanék. Nekem elég alacsonynak tűnik az érzékenysége.
Vannak itt bevált típusok. Keresőbe nézelődj.
Sajna többet én sem tudok segíteni.
Én most Galden típust választottam, de még nem volt időm bekötni őket.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
rbkzndrs
tag
Sziasztok!
Laikusként szeretnék segítséget kérni hifi témában. A problémám, hogy egy E36 coupe-ban az egyik hátsó hangszóró membrán elfáradt és így nem túl élevezhető a zenehallgatás érthető okokból
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mire érdemes cserélni a gyári hátsó hangszóró párt, ha jól láttam 6x9-es hangszóróhoz lehet kapni adaptert amely a gyári helyére megy be. Ti mihez nyúlnátok még hozzá? Van egy pioneer fejegységem azt leszámítva a teljes rendszer gyári. A lábtérben elöl van 2db 13-as, valamint az ajtóban 2 magas kisebb hangszoró is.
Minden tanácsot és ötletet szívesen fogadok, először az akut problémát szüntetném meg a lehető leghamarabb és utána a nagyobb fejlesztéstől sem zárkózom el.Zenefogyasztásom meglehetősen vegyes és az autót szeretném szigetelni (ehhez is elfogadok tanácsot).
Ha valamit kihagytam ami fontos szóljatok kérlek!
Előre is köszi mindenkinek -
Directors
senior tag
-
Dr V
őstag
Köszi
Más kérdés
Helix I3 szériáról mi a véleményetek? Előre elvileg beférne a 200-as, valszeg 2 utas rendszer lenne, de ez még a jövő zenéjeThe bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
KRISSTUS
aktív tag
-
carr
őstag
válasz Speeedfire #78112 üzenetére
3.0,? Wtf....
Telefonálni kihangosító miatt fontos a Bt leginkább.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Dr V
őstag
Passat B8-nál tudja esetleg valaki, h az első ajtóba a gyári kábelek hogyan vannak elvezetve? 2 hangszóróra külön mennek a kábelek, valahol külön lehetnek választva, mert a fejegységről csak ajtónként 1 kimenet van. Eddig még nem találtam meg, h hogyan van kialakítva.
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
t.imi
addikt
Urak, műszerfalnál a csipogó kint előszerelt vezetékkel nem interferál, bent a helyén üzemanyagpumpához hasonló hanggal halkan sípol kikapcsolt rádió mellett is.
Ezt mezei árnyékolással - öntapadó alufólia - ki lehet küszöbölni? -
carr
őstag
-
carr
őstag
Sziasztok!
1DIN fejegységet szeretnék az autóba, ami tud jó minőségben telefonfunkciót/kihangosítót eszközölni. Volt anno egy talán Blaupunkt fejegységem, de ő nem volt a helyzet magaslatán telefonhívást tekintve, hiába tettem bele mikrofont is, gyárit... Ami fontos, hogy 1DIN (lévén 25 éves az autó), tudjon CD, MP3,(losless is jöhetne) és kihangosító funkciót BT kapcsolaton keresztül (telefonhívás és zene is egyidőben, persze a hívás lenémítja a zenét, de a teló azt lekezeli). Lehetőleg ne legyen okos. Elsősorban SONY-t szeretnék, de meghallgatom akinek van relevámns tapasztalata. Köszönöm360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok