-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz aviator #78398 üzenetére
Szia!
A leírás/kérdésből nem derül ki, de feltételezem a bent lévő gyári fejet nem szeretnéd lecserélni.
Vannak olyan erősítők amihez lehet csatlakoztatni BT modult, mint pl az AXTON + a BT modul (korábban itt már szó volt róla többször is).
Így pl a telefonról Stream-elhetsz zenéket az erősítőre, illetve erre még rá tudod csatlakoztatni a fejegység hangszóró kimenetét is (bemenet ként), vagy ha van vonalkimenete akkor azt.
De vannak más gyártók is: Mosconi, Helix, Blam, ... . -
SlyChocolate
senior tag
Valaki próbált már tetőszigetelést púrhabbal csinálni?
Vannak igen vékony kinyomó csöves habok azokkal egy pici lyúkon is be lehetne szíszenteni a habot a tetőkárpit fölé.
Nyílván csak a nem nagyon dagadó habokra dondolnék. -
aviator
tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan Bluetooth vevőegység ami képes egyből a hangszórók felé továbbítani a zenét. Magyarán az kellene, hogy rá tudjam dugni a hangszórók csatlakozóit ami jelenleg az autórádióba van bedugva.
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. Tudom olcsó húsnak híg a leve, de van olyan autó amibe elég ez is. Na szóval egy Orion OCR-17371 lenne szó. Nem írja ki az rds információt (csatorna neve vagy frekvencia szám) egyszerűen üres a kijelző, nem ír ki semmi adatot csak a kis eqalezer ugrál alul. Youtube videón láttam másnak folyamatosan írja a rádió nevét vagy frekvencia számát, nálam üres. Valami eldugott opció ez, vagy hibás darabot fogtam ki? Amikor bemenetet váltok vagy csatornát akkor 1 másodpercre felugrik a csatorna száma, aztán eltunik és megint üres lesz a helye.
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
Ear001
addikt
válasz BLUE TORNADO #78393 üzenetére
Ami kényelmesebb neked kezelésre, jobban tetszik. Ördögi nagy difi nincs közöttük az erősítő részben.
-
Ear001
addikt
válasz BLUE TORNADO #78389 üzenetére
Telefon, Bluetooth - inkább a Pio.
-
Lite
őstag
válasz K Norbi #78390 üzenetére
Én is ezt mondtam anno. Az egyik kocsiban elértem a reális szintet, amit nem akartam változtatni. Aztán jött az új, bár még garanciális, már az ajtók szigetelésnél járok, beépítését várják az autóspecifikus alumínium hangszórókeretek, csak a fejegységet sikerülne megfelelően kódoltatni, hogy legyen flat & line levl kimenő jelem...
Bár az igaz, hogy ha egyszer összeáll jól a motyó, akkor csak a finomhangolásra fogsz sok időt áldozni, ott pénz már nem megy ki.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
3 fejegység között vacilálok
1. Pioneer MVH-S310BT
2. Pioneer DEH-5500BT Mixtrac
3. Alpine UTE-200BT
Amire leginkább kellene az a gyári hangszórók hajtása, telefonálásra, néha Bluetooth zenehallgatásra, szóval nincsenek nagy igényeim.
Csak ez a 3 típus jöhet szóba. Szerintetek melyik lenne a legjobb?Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
K Norbi
addikt
válasz K Norbi #78307 üzenetére
Bejárattam a Focal Ps 165 Fxe szettet, sokat hallgattam.
Hallatszik ez más szint, ahogy az ára is.
Brutális a hangja, van olyan kilengése mélyközépnek, vág olyat.
Ez nem zavarodik össze mindegy milyen hangerőn szól.
Meg inkább amit hallok, erőteljesebb részletesebb a magas/közép tartomány.És ahogy írtátok ebben nem ennyi potenciál rejtőzik.
Tudna sokkal többet is pl mosconi erősítővel.
Szerintem 2 év és süket leszek.
Mióta benne van, túl hangosan hallgatom a számaimat -
Lite
őstag
válasz Zoulfly #78382 üzenetére
A fejegység front szett beállításait nézd át. Emlékeim szerint a Keninél két helyen kell állítani a hangerőket csatornánként, a DSP funkciókat (vágás, időkorrekció, Eq, miegymás, beleértve a csatornánkénti hangerőt).
Ha itt rendben vagy (valszeg a 3 pár RCA-ból a közép és a szub rész fog kelleni, a front pont nem ), az erősítőre nézz rá, hogy az hány csatornás üzemmódban van? Ha kettő, akkor ezért nem reagál a szub. Ha négy, akkor megyünk tovább a hibakeresésben...
[ Szerkesztve ]
-
Zoulfly
tag
Sziasztok!
Adott egy Kenwood 358-as fejegység, és egy Hertz HCP4 erősítő. 3 csatornás módban használva. Első szett + mélyláda hídban bekötve. A kérdésem az lenne, hogy a fejegység beállításában valamiért a sub erősítésre nem reagál a rendszer. Tehát nem változik a hangerő. Ez vajon minek köszönhető, és hogyan lehetne orvosolni? Esetleg valami kompatibilitás probléma? A sub a fejegység sub kimenetére van kötve. Köszi előre is a segítséget. -
Dr V
őstag
Zalaegerszeg környékén v Budapesten van vkinek DB mérője és egy mérésre jó lennék nála?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
troll81
addikt
válasz Illusion1010 #78377 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz Illusion1010 #78377 üzenetére
Eton audio System nekik volt dupla zárt flat ladajuk próbálj keresni hátha akad német shopban
-
Dr V
őstag
válasz Illusion1010 #78375 üzenetére
Csináltass egy zárt ládát. Enyém is olyasmi, amit te szeretnél, 15L-es, benne egy Helix K10W.
Ha a mélynyomód alapvetően tetszik, át tudod rakni az új ládába.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Illusion1010
senior tag
Tudnátok nekem 25/30 cm-es mély hangszórókat ajánlani?
-Alpine PDX V9 hajtja majd
-Zárt, lapos kialakítású ládába szeretném tenni
-Akusztikus, hangszeres, koncert zenéket hallgatok a legtöbbet. Pl.: [link] [link] [link]
-Jelenleg Audio System HX 12 SQ van.
- A váltás gondolatát ez a látvány okozza:
Olyan ládát szeretnék ami követi az ülések dőlését, az alja pedig az alsó rekesz fedeléig ér.
Valamint a rögzítést is meg kell jobban oldani.Talán egy odaszabott láda lenne a legjobb!? Lemértem a helyet: 103 széles, 35 magas, alsó mélység 24, felső 16. Nagyjából 72 literes. (külső méretekkel számolva). De az ilyenek is tetszenek: Hertz MBPX 300 S2
Szóval belső zenehallgatásra használom, a zenei hangzás a lényeg.
Ja, és lehetne kicsit jobb a mostaninál (nincs vele bajom, csak ha már veszek valamit..) -
-
Lusu
aktív tag
válasz Pietrosz #78362 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a zene akkor zavaró nagy hangerőn ha valami nem stimmel. Kioltások, kiemelések, durva átviteli hibák már moderált hangerőn is sziszegésre késztetik az embert, nagy hangerőn még a szemét is becsukja, mintha segítene
Egy jól összeállt, kiegyensúlyozott rendszert 1 órán keresztül hallgatni inkább csak bemelegítés, közben a hangerő felkúszik -30db-ről -10, -5 környékére és... megérkeztünk a munkába -
Lite
őstag
Én erre azt tudom mondani, hogy ne sajnáld. Sokan vagyunk itt, aki a saját kárán / pénztárcáján tanulta meg, hogy mit érdemes és mit nem. Ha valaki nekem anno leírta volna, hogy 80PRS-Mosconi 130.4-Eton MA750.1-RainbowSL-C6.2-JL Audio 10w3v3-4 és odaírja az árát, lefagytam volna, hogy ennyi pénzt nem szánok rá, jó lesz vmi olcsóbb is. Aztán néztem olcsóbbat, amit jó bukókkal adtam el, mert érződött, hogy messze nem az igazi. És a vége ez lett, csak így 2-3x annyiba került, mintha először megvettem volna fullba.
Jöttél, kérdeztél, hüledeztél az árakon = spóroltál sok időt és pénzt a felesleges körök miatt.
Jó zenélést! -
gsc73
aktív tag
hááát, ahogy "érzem", megint beigazolódik, hogy ilyen ez a popszakma....úgy indultam neki, hogy max 30k-t költök erre a részre. 'Oszt ez hamar felkúszott 50k-ra, most meg már 76k-nál tartunk.....de tényleg ez a max......
Köszönöm a tanácsot, megerősítetted az én megérzésem.kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
Lite
őstag
A Helix DSP-ben alkotott az utóbbi években nagyot, a többi cuccuk régen is vállalható volt, de nem kiugró. Nem kezdő cég, az tuti, de nem csak csúcskategóriát gyárt. Megvehető.
A Musway érdekes jószág, a portfóliójuk elég sok csemegét tartalmaz, a németeknél elég komoly helyeken forgalmazzák is. Tesztekre is küldték, ha jól emlékszem, nem is hasalt el.
Az MS6.2C valószínűleg nem Rainbow-másolat, mert ott 3 Ohm-os cuccra nem emlékszem, illetve volt valami Green Line-juk, BMW-khez talán, ami ilyen gyári megoldás lett volna, csak nem adott hozzá eleget, hogy sikeres legyen. Ezt én nem venném meg.Én mindenképp az ML6.2C-t venném. Az nagyon gyanúsan az SL-C6.2 klónja (még a keresztváltási pont is majdnem ugyanaz - eredeti 3150 Hz, ez meg 3200 Hz), ha ugyanazon a gépsoron készült, mint az eredeti, akkor ezzel kb. meg is jöttél, a következő millió autóhifire költéséig kiszolgál majd.
Ja, és a saját oldalukon linkelik a Car-Hifi.de tesztjét (pdf), ahol ott a mérési eredménye is! Így végképp gyanús...[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
Nos, így már világosabb a téma. Kicsit keresgélve a Musway oldalán és ellenőrizve az árakat az alábbiakat találtam, ami számomra érdekes lehet:
- Musway MS6.2C - egyszerű hangváltóval, 53k HUF
- Musway ML6.2C - komolyabb hangváltó, nagyobb mágnes, 76K HUFami még "fennmaradt" a rostám korábbról:
- HELIX L 62C.2
Kérdés, hogy melyik legyen? pl. Musway esetén honnan lehet tudni, hogy megközelíti a legendás Rainbow szériát vagy lutri? Ezekhez képest "hol van" vagy hol lehet a Helix? Vagy túlgondolom az egészet és a fenti három közül mindegy...
Üdv:g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
troll81
addikt
válasz Illusion1010 #78358 üzenetére
Szia simán mehet a fejre is ha Meg van tapolva.
Ezt ki próbálom az S max ban abban van gyári AUX. -
Illusion1010
senior tag
Az utóbbi idők legjobb vásárlása volt számomra egy LDAC kodeket ismerő bluetooth vevő. A DSP-re van kötve és közvetlen a telefonról streamelek rá.
Konkrétan a Tunai Firefly LDAC nevű holmiról van szó. [link]
Magyarországon nem kapható. Amit a Sunnysoft árul, az nem LDAC képes!!!
Ez a DAC van benne Cirrus Logic audiophile grade 127dB SNR DAC technology
.
Ezzel a táppal van meghajtva: [link][ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Tegnap átvettem az Audio system -130.2.2 erősítőt ebben egy 20 Amperes biztosíték van-ellenben egy crunch GPX500.2.2 gyárilag 30Amperes bizti van -viszont mindkettő leírásában az szerepel,hogy RMS 250W 4 ohmon.
Ha mindekttő erősítő hasonló teljesítménnyel rendelkezik akkor miert nincs mindkettőben ugyanaz a biztosíték?
Valószinűleg az audio system nem tudja a leírt teljesítményt vagy a crunch erősítő túl van biztosítékozva.? -
gsc73
aktív tag
Szia!
Nem vagyok szakértő, de érdekelne, hogy mi alapján látod a párhuzamot? Kerestem képeket, de azok nagyon mást mutatnak. Azért kérdezem, mivel még mindig keresek 16-os szettet, ez is lehetne alternatíva.
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
-
Lite
őstag
válasz espi38 #78349 üzenetére
Az a 85 dB a hangnyomás, nem az érzékenység... Az kb. 85-86dB lehet, de ki sem írják. Ha nincs teljesítmény, minél magasabb legyen. 90-92dB fölött már fejről is hibátlanul hajtható egy olyan hangszóró. Szubnál se gáz. Ez viszont meglepő...
Véleményem szerint kínlódni fog a cucc, de legyen szerencséd, nekem meg ne legyen igazam...[ Szerkesztve ]
-
espi38
őstag
válasz Marchello19 #78346 üzenetére
Ez egy Toyota Corolla Verso. Gyári hangszórók vannak még hátul. Amikor az első hangszórókat cseréltem bitulapoztam az összes lyukat, úgy kapta meg a Gladen hangszórókat.
Hátsó hangszórók tudom beleszólnak az összképbe, a gyerekek miatt benne hagyom őket-mindig az volt a gond hogy ők nem hallották rendesen a zenét csak akkor ha nálam már ordított. Mélyládát meg nagyon szeretjük, csak a hely miatt nem akartam beletenni-de rajottem hogy muszály.
4 csatis erősítőt akartam venni, hogy a subot és az első szettet hajtsa de árban normálist nem találtam csak a crunch gpx1000. 4 erről már nem tudom ki lebeszélt, hogy nem megbízhatóak -
Marchello19
tag
válasz espi38 #78342 üzenetére
Elég könnyen rámegy még egyszer annyi. Ha még hátsó ajtót is szigetelsz + hangszórócsere ott is, akkor pláne. Én is első szettet cseréltem csak, a hátsó hangszórókat lekötöttem, csak bezavarnak a hangképbe. Egyébként milyen autóba építed a rendszert? Hangszigetelés nagyjából 35 - 40.000-ből kijön (nyilván attól is függ, hogy milyen anyagokat veszel), ha csak első ajtókat és a csomagteret bitulapozod.
Ha gagyi belterű autóról van szó (személyes példa a Chevy Aveo), akkor minden IS rezonálni és ciceregni fog, tehát kb. nyomathatod mindenhova a szivacsot, hogy ne nyöszörögjenek a műanyagok / borítások. Munkaóráról ne is beszéljünk.
Alapvetően ha használt cuccot veszel, valószínűleg jobb minőségű fog kijönni ugyan annyi pénzből. Ha pedig nem vasazós jóskától veszed, nem is lesz "garanciális" probléma vele.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
-
Ear001
addikt
válasz espi38 #78342 üzenetére
Rossz a sorrend. Először erősítő. Arról hajtsd az első szettet. Azt rázd gatyába, rezgéscsillapítás, fázisok, stb. Ha ez megvan, akkor jöhet a szub, aminek illeszkednie kéne az első szetthez. Ha nem így csinálod, sokkal több felesleges kört fogsz futni, és szarabbul is fog szólni.
-
espi38
őstag
válasz troll81 #78341 üzenetére
hát most az lesz,hogy ezt a mélyláda kombót összerakom.Utánas veszek egy kisebb 4 csatornás erősítőt és ezzel fogom hajtani az első és a hátsó hangszórókat-bár hátul még nincs cserélve a gyári hangszóró.
Közel 200 ezer ftba lesz ez az egész-nem olcsó mutatvány ez a zene kérdés -
espi38
őstag
válasz troll81 #78337 üzenetére
Itt a topicban ajánlottak egy gladen zárt 20 cm hangszóróval szerelt zárt ládát.
Megakartam rendelni az sh audional erre ők ezt a subot ajánlották szintén zárt ládában.
Viszont a hétvégén sikerült féláron hozzájutni ehhez a hangszóróhoz csak reflex ládában és ehhez ajánlották ezt az Audi system erősítőt.
Előzetesen vettem egy kínai fejet viszonylag nagy tudással gyenge hangteljesítménnyel.
Előre Gladen alpha hangszóró szett került, de a fej gyenge hozzá nagyobb hangerőn torzít úgynevezett "gargalizáló" hangot ad. Itt tartok most jelen pillanatban 120 ezer ftnal erre jön még rá a két csatos erősítő és szereznem kell még egy kisebb teljesítményű 4 csatis erősítőt a 4 hangszóró normális meghajtására. -
hemaka
nagyúr
Sziasztok.
Ami jelenleg van és ezeken nem is változtatnék:
fejegység: PIONEER SPH-DA250DAB
első ajtóban: Impact TGI65S szettKérdésem az, hogy nekem a hátsó burkolat alatt(3ajtós) is van két 16,5 cm-es gyári hangszóró. Na most ezek helyére vegyek két mélynyomót + erősítőt, vagy hagyjam ott azokat is legyen inkább egy db láda+erősítő?
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
espi38
őstag
válasz troll81 #78332 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, sok autohifis üzletben azt mondták elég hozzá egy 250 W RMS erősítő.
Ha kimegy a hangszóró akkor igy jártam, de nem fog mert én nem nyomatom ezerrel a zenét nekem az kell hogy legyen mély az autóba, de nem olyan ami kiviszi a szelvedot. 1000 W meg társai, minek autóba egy ekkora hangszóró hagyjuk már, nem versenyre akarok menni az autóval.
Jól tudom én kértem ötletet tanácsot és nagyon köszönöm, de itt abbahagyom a témát -
espi38
őstag
válasz Marchello19 #78329 üzenetére
Még jó, hogy visszamondtam az RMS 150Wos erősítőt 😁
Elképesztő teljesitmenyekrol beszélgetünk crunch GPX 1000.4 erősítőt néztem ki. RMS 250 W ot tudja, akkor ezek szerint ez is kevés lenne. Ami tud 400W RMS teljesítményt az már nem az én pénztárcámnak való -
Marchello19
tag
válasz espi38 #78328 üzenetére
Hidd el, hogy kevés lesz neki. Én is először egy ilyennel (amúgy nagyon jó kis erősítő, ajánlom) hajtottam egy 30 centis Kicker Comp-C-t (300W RMS), majd pedig sikerült szereznem egy JL Audio JX 1000/1D-t. Ég és föld a különbség, ha van bőven tartalék az erősítőben. Persze nem egy kategória a két márka, de ettől függetlenül sokat számít a teljesítmény.
-
Lite
őstag
válasz FullGas #78316 üzenetére
Ez mind egész elfogadható cucc, ami különösen érdekes, hogy a Musway megszólalásig hasonlít az egykoron szebb napokat látott Rainbow SL-C szériára (ami egy ár/érték bajnok allrounder, sokak számára végállomás hangszórókészlet volt). Ha azt újra gyártották ezen a néven, annál jobbat nehezen találni, ennyiért...
-
Lite
őstag
-
Lite
őstag
válasz espi38 #78324 üzenetére
Javaslatom szerint kb. 400W RMS, az adott ellenálláson. Az autóhifi az a terület, ahol az erőstőben legyen több, mint a hangszóróban. A vacak akusztikai környezet miatt mindenki össze-vissza eq-zza és/vagy hajtja, ezáltal könnyen torz jelet ad az erősítő, ami leégeti a hangszórót.
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Adott egy 250W/350W subwoofer-mekkora RMS teljesítményű erősítő kellene hozzá vennem?
Amit nézegettem erősítőket 40 ezer ftig max 150 vs 180W RMS teljesítményt tudnak ez kevés?
Nem akarom én bikával döngetni nem ez a célom -
Marchello19
tag
Végre elkészültek a Calibra ajtajai. Lényegesen jobb lett, viszont nem bírnak túl sokat sajnos a gyári hangszórók, tennék be valami mást.
Fejegységről hajtanám a szettet, nagyon max egy kompakt D osztályú erősítőt tennék be a kesztyűtartóba. Mit ajánlanátok (akár használt is jöhet)?
-
Ear001
addikt
válasz spgabor #78315 üzenetére
A Pio kihangosítója használható, azt ismerem. Ha pedig gyenge a rádióvétel, akkor nem a fejegysége kell tuningolni, hanem az antennát. Meg kell nézni, a mostani milyen, ha erősítős, kap-e áramot, milyen a c kábele, nem törött-e, nem rozsdás a csatlakozója, egy jó kis kontakttisztó is csodákra képes...., vagy csere egy újra, esetleg erősítősre.
-
troll81
addikt
válasz subrobi220 #78317 üzenetére
Mire keresel mélysugárzót?
Mivel hajtod milyen teljesítményel.
Saját építésű ládába megy vagy csere darab? -
subrobi220
csendes tag
Sziasztok! Mélysugárzó vásárlása előtt állok,de már 3. napja őrlődöm 2 konkrét típus között... Szerintetek melyik a jobb?
[link] Chorus Line vagy
[link] HIFONICS ZEUS EVO ZXE10S4
A Corus Line öntvénykosaras masszívabb darab és olcsóbb is. A Hifonics drágább ,de nagyobb a tekercs.. Viszont lemez kosaras,valamint a mágnese is kisebb.. Hajnalban már álmomban is ezen járt az agyam... -
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Egy VW T4-be kezdtem el fejleszteni a hangtechnikát Az első szett kiválasztásában kicsit tanácstalan vagyok. 50 ezer Ft körül nézelődöm, ezek közül van esetleg tapasztalat:
-HELIX L 62C.2
-HELIX PF K165.2 (70-ről van le akciózva 50-re)
-MUSWAY MS6.2C
Az ajtók szigetelve vannak, illetve a meghajtásukról egy JBL Stage a6004 erősítő fog gondoskodni. Nem tudom számít-e ilyen ár szinten de zenéből inkább a Hip Hop, House, Techno, Metal amiket többségben hallgatók. -
spgabor
aktív tag
Sziasztok,
tapasztalati tanácsot szeretnék kérni. Napi használós autóba szeretném a fejegységet kicserélni, két ok miatt. Nincs benne bluetooth és az fm tunere gyenge nagyon.
Tudtok ajánlani 50 ezer forintig olyat, aminek a bluetooth kihangosítója értelmezhető minőségű és az fm tunere erős vagy dupla tuneres, ha létezik egyáltalán ilyen. Egy hozzáadot mikrofon is jó lenne
Eddig ezt a kettő típust néztem: PIONEER MVH-S420BT, JVC KD-X382BT. Jvc volt már régebben nekem, azt szerettem, de más márkától se zárkózok el.Illetve a fejhez szeretnék két ovál és egy 13 centis hangszórót. Nem kell high tech, valami normálisabb középkategória.
Köszi!
Üdv.
spgabor -
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Nemrég jártam itt, mikrofon megoldást kerestem egy Mercedes kisbuszba. Végül egy komolyabb FM transmitter lett a befutó, elnyom mindent, szépen átmegy hang, de sajnos van egy 1-2 másodperces késés ami gyanúm szerint a fejegység miatt van. (régebbi autóban nincs ez a késés, ott szépen működik)
Rákerestem a jelenségre, sok találat van BT delay-re ahol győzködik egymást, hogy ez a BT velejárója, de mivel én FM transmittert használok így nyilván ez a késés nem lehet a BT sajátossága...
A kérdésem, hogy esetleg van valaki akinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Azt látom, hogy más gyári fejegységeknél is előfordul ez, de pl EBBEN a videóban a srác egy Honda esetében talált erre megoldást, de nálam a Mercedesben ilyen lehetőség nincs.
A jelenség leginkább úgy érhető tetten FM transmitter hiányában, hogy pl Youtube videót néztek telefonon, de az autó hangrendszerére külditek ki a hangot.
www.smart-bus.hu
-
K Norbi
addikt
Visszatértem
Remélem ennek már jó hangja lesz.
Hangváltó épp elfért.
Egy kicsit bazi nagy 🤣
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
A Focal ilyen jellegű dolgai jók, legalábbis a VW-khez való széria. Valahová az alsó-középkategóriába lehetne sorolni, bőven van még jobb, de általában a gyári rendszerhez tervezettek (az ajtóhoz is), javulást várhatsz tőlük. Persze úgy az igazi, ha az ajtót kiszigeteled!
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Sziasztok,
KonzolKartel fórumtárshoz hasonlóan én is valamiféle plugnplay megoldást keresek: Renault Megane 4, bal első mélyközép kicsit zörög/torzít.Ahogy nézem Focalnak vannak típusspecifikus hangszórói, ezekkel van valakinek tapasztalata? Mert az ára kicsit erős ahhoz, hogy kiderüljön hogy borzalmasak
szerk.: szeretem a V hangzásprofilú hangszórókat, de mély már nem fér el az autóban, így a gyári hangszóróhelyekből lenne jó kihozni amit lehet.
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Lite
őstag
válasz GAtesz77 #78302 üzenetére
Ne add fel, egy rossz példány ne vegye el a kedved. Ha bent van minden kábel, akkor lehet 1 vagy 2 erősítős mód, csak egy szuberősítő, aktív mélyláda, snassz dsp és hozzá külön erősítők... Egy komponens cseréje nem a világ, a kábelezés és a szigetelés a szívás. Ha kombi, egy zárt 25-ös láda elég lehet bőven...
-
GAtesz77
csendes tag
Sziasztok!
Jelentem az autóhifi upgrade elvérzett. Vettem egy Zapco 10 csatornás DSP-s erősítőt, ami mint kiderült, gyári hibás. Visszaküldtem, elfogadták a reklamációt, most várom a pénzem. Kicsit visszavetette a lelkesedésemet a dolog. Most visszakötöttem a fejre a hangszórókat. Igaz nem úgy ahogy volt, hanem "network" módba. Azaz külön hajtja a magasakat és külön a mély-közepeket. Most azon agyalok, hogy kellene egy mélyláda a kocsiba. De milyen, és mekkora? Passat kombi. Az RCA és a táp hátul van már, de minek? -
Lite
őstag
válasz espi38 #78299 üzenetére
Azért van ez a láda életben, mert sokan elsőnek bepróbálkoznak egy ilyennel. Nem tagadom, nekem is volt az első Kenwood. Arra kb. alkalmasak, hogy kis hangszórókkal szerelt autó hangját teljesebbé tegyék, de nagyon színezett és nem túl mélyre menő hang lesz belőle. 1 hétig bírtam, mert érződött, hogy nem az igazi, másrészt 16-os első szett volt, ahhoz már sokat nem tett hozzá. A fizika, az akusztika pedig nem életkor-függő (én is a vastagon középkorúak táborát erősítem), azt becsapni nem lehet. A kis membránfelület, kicsi ház (pláne műanyagból!), egyszerűen nem képes tökéletesen ellátni a feladatát (az erősítőikről, cérnavékony vezetékeikről nem is beszélve. Egy jó cucc nem az utcának zenél, az megint egy másfajta megközelítés. Ami kis Hertz-ládát linkeltél, szintén jó megoldás.
Azt pedig, hogy gyártják... Nos, ha ránézel a pótkerék 28-as ládákra, mind hajszálpontosan ugyanaz, más "gyártó" nevét írják ár (pl. Hifonics, Musway, stb). Senki nem akarja kihagyni a kínálatából, de megnézném, milyen eladási számokat produkál...
Sokan veszik, sokan is adják el utána.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok