-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Nemrég jártam itt, mikrofon megoldást kerestem egy Mercedes kisbuszba. Végül egy komolyabb FM transmitter lett a befutó, elnyom mindent, szépen átmegy hang, de sajnos van egy 1-2 másodperces késés ami gyanúm szerint a fejegység miatt van. (régebbi autóban nincs ez a késés, ott szépen működik)
Rákerestem a jelenségre, sok találat van BT delay-re ahol győzködik egymást, hogy ez a BT velejárója, de mivel én FM transmittert használok így nyilván ez a késés nem lehet a BT sajátossága...
A kérdésem, hogy esetleg van valaki akinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt? Azt látom, hogy más gyári fejegységeknél is előfordul ez, de pl EBBEN a videóban a srác egy Honda esetében talált erre megoldást, de nálam a Mercedesben ilyen lehetőség nincs.
A jelenség leginkább úgy érhető tetten FM transmitter hiányában, hogy pl Youtube videót néztek telefonon, de az autó hangrendszerére külditek ki a hangot.
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Van app ami mikrofont csinál a telefonból, azzal próbáltam így is ahogy le van írva és carplay-n keresztül is, 1-2 másodpercet késik a hang a sajnos... Pedig a carplay megoldás nagyon jó lenne, mert felismeri a kisbusz mikrofonját és azon keresztül hangosít, de a késés nagyon sok, duplán hallani mindent.
Szerintem a Mercedes API-ja miatt van a késés, ezért van jelen minden forrásnál...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Szia!
Még nem, nincs a környezetemben androidos telefon... elvileg holnap megpróbáljuk azzal is, de nem sok reményt látok rá, szerintem API szinten tilt a Mercedes minden ilyen külsős USB-s kütyüt... adattároló mehet, más nem. Talán az XLR - USB-C kábel működhet dinamikus mikrofonnal...
Tartok tőle, hogy csak valami FM transzmitteres megoldás fog működni, de azokból csak nagyon gagyik vannak...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Sziasztok,
Elég speciális kérdésem van, hátha itt tudtok segíteni... Egy Mercedes kisbuszban szeretném az idegenvezető hangját kihangosítani, hogy a hátul ülők is hallják rendesen, de a fejegységen (MBUX NTG6) nincs jack bemenet csak 2 db usb-c. Próbálkoztam egy ilyennel de "nem támogatott eszköz" üzenetet kaptam, gondolom az android hiánya miatt. BT-s mikrofonokból csak olyat találtam amik csak mobil appal együtt működnek, szóval azt már meg sem próbálom. [link]
Maradt az XLR -> USB-C kábel és a dinamikus mikrofon, de nem vagyok azzal képben, hogy egyáltalán ez így működhet-e és nem megint egy "nem támogatott eszköz" üzenet fog fogadni...
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy ezek az usb-c bemenetek egyáltalán mit támogatnak? Szimplán csak adathordozókat, vagy van rá bármi esély, hogy felismerjen ezen keresztül egy mikrofont? Esetleg, ha van valakinek bármilyen ötlete, hogy miképpen tudnék beszédhangot varázsolni a beépített hangszórókra azt megköszönném!
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Fejegységet keresnék az alábbi paraméterekkel,
- max 40-50000.-Ft
- BT + iPhone támogatás (BT-n keresztül szeretnék zenét továbbítani rá)
- adott esetben CD lejátszó nélküli példány is érdekel
- változtatható kijelző és gomb megvilágítás
- digitális rádióSok-sok keresgélés után én EZT találtam, de ha valakinek van jobb ötlete, azt szívesen fogadnám.
A válaszokat előre is köszönöm, esetleg ha ez itt off, akkor elnézést...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Olyan 1 din méretű CD-s fejegységet keresek maximum 40K-ig, ami rendelkezik bluetooth iPhone támogatással. Az iPhone-ról szeretnék bluetooth-n át zenéz hallgatni a kocsiban.
Tudnátok ajánlani pár jó ár/érték arányú kütyüt?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Mást topikot nem találtam, bízom benne, hogy nem nagyon off a kérdésem!
Szóval, olyan 1 din méretű CD-s fejegységet keresek, amire kábeles összeköttetés nélkül át tudom küldeni a zenéket iPhone-ról. ( max 50K )
Előre is köszönöm.
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Külpolitika
- Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest