-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfknasty
aktív tag
-
Lusu
aktív tag
válasz totyino77 #78169 üzenetére
Akkor ha szeretnéd, hogy jól működjön a szűrő nélkül, nézd át a testelését az autónak, a fejnek, az erősítőnek, amennyiben szükséges ugyanezt a pozitív ágakkal is. Érdemes megtenni, mert nagyobb probléma is lehet belőle, az autó saját rendszerei is elkezdhetnek hülyeséget csinálni a rossz test miatt.
-
Directors
senior tag
válasz totyino77 #78157 üzenetére
Próbára olyat ami van otthon.
Azt még megnézhetnéd hogyha teljesen letekered a hangerőt a subwooferen, akkor megűsznik-e a hibajelenség.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Directors
senior tag
válasz totyino77 #78155 üzenetére
Én a helyedben megpróbálnám egy másik RCA kábellel összekötni. Csak tesztelés céljából.
Amúgy én is ugyan ilyen ládát vettem, de csak szobai körülmények közt teszteltem.
A héten bekerül a kocsiba. Viszont nálam a kisjelű bement lesz használva. Kíváncsi leszek.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
-
SlyChocolate
senior tag
válasz totyino77 #78139 üzenetére
Szia.
A jelet végülis, hogyan kapja meg a láda?
Ez egy aktív láda?
Mekkora a tápkábel vastagsága, keresztmetszete?
Szűrőkondit raktál a rednszerbe?
Ahogy elnézem ezeket a kábeleket nem tünnek túl minőségi daraboknak.
Egy többszörösen árnyékolt autós jelkábel vastagsága erenként kb 6-7mm.
Amiben még található a kétcsatorna közt fútó plussz test ér is.
Nem is csodálom, hogy összeszed minden zajt a rendszered. -
Lite
őstag
válasz totyino77 #77462 üzenetére
Semmit nem kell mókolni a szettel! A front szekciónál a magasak elé be kell kötni a kondenzátort, és úgy rákötni a mélyközepekre. Ezek mennek az első ajtóba, a megfelelő keretekkel.
A hátsó hangszórók koaxok, azokat csak be kell tenni és bekötni az erősítőre. 4 csatis az erősítő, 4 ajtóban lévő szettet hajt. Adott kábelköteggel rá kell kötni a kocsi fejegységére.Attól, hogy előre komponens, hátra koax hangszórószett kerül, az akkor is csak 4 csatornának számít!
(Szettnek egyébként is úgy állítanak össze mindent, hogy egyértelműen összerakható legyen, nulla mókolás, semmi felesleges holmi benne...)[ Szerkesztve ]
-
Marchello19
tag
válasz totyino77 #77459 üzenetére
Igen, látom én is, valamiért nem tűnt fel elsőre. Ahogy KRISSTUS is írja, az csak a magashoz egy kondi. Tehát jelenleg a 3. opciónál állsz. Mivel van gyári ”hangváltód”, így azzal már nem kell ügyködnöd, de az erősítőnél még mindig be kell forrasztanod 2 pár kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
Marchello19
tag
válasz totyino77 #77454 üzenetére
Ha összekötöd a mélyközepekkel a magasakat, feleződni fog az ellenállás (fejegység nem fog neki örülni), valamint kinyírod fogod nyírni a tweeterket, mert rámegy a mély frekvencia is.
Ha elvezeted az erősítőre, akkor viszont nem lesz hátsó hangszóród, mivel ez egy 4 csatis erősítő. Emellett be kell forrasztani egy-egy kondit a magasak elé, hogy ne haljanak meg a mély frekvenciától.
Tehát én ezeket a lehetőségeket látom:
- Be kell szerelni a gyári tweeter kábeleket az autóba, akkor tudod beépíteni a kiválasztott cuccokat komoly módosítások nélkül (gondolom ez volt az eredeti terv)
- Olyan hangszórószettet kell választanod, amihez kapsz passzív hangváltót is, így már nem nyírod ki a tweetereket és megy az első és hátsó szett is- Lemondasz a hátsó szettről, és kondikkal megoldod a magasak biztonságát. Ehhez a módszerhez tapasztalattal érdemes nekilátni, mert nem pikk-pakk a dolog.
Viszont, ha már hangrendszer upgradelésnél járunk, ajtókat érdemes szigetelni, illetve a fejegység cseréje is sokat hozna!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- OLED TV topic
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest