-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti66
senior tag
Hova mész már ilyenkor Fáradtan, pláne idegből nem lehet jó eredményt kicsiholni
Azt tudtad,hogy a jobb szerkók megmutatják a felvétel készítés hibáit is,továbbá a rossz microphon elhelyezést is.Amit szoktál mostanság hallgatni,azon otthonin is edzed a receptorokat.így 1közelítő összehasonlítási alapod lesz.Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Az-X
őstag
válasz Peti66 #11198 üzenetére
Ez ami nálam van egy próba kábel, szóval elvileg be kellene legyen járatva. A színpad gyakorlatilag olyan, hogy hol innen hol onnan szól... abszolút instabil. Eddig sem volt tökéletes, de többnyire odáig azért eljutottam, hogy nagyjából fókuszáltak voltak és többnyire stabil helyről szóltak a hangforrások. De lehet a fórumozás helyett le kéne inkább mennem a kocsiba
:)
-
Peti66
senior tag
Mono cristall,Nano cristall Spc,Opc tök mindegy, a kábelt is be kell törni (járatni) a villamos jellemzőket,most kéretik figyelmen kívül hagyni
Ez átlag 30-50 óra az In. conn.-nél is És, lesz színpad meglásd Vagy estleg el van tolódva A sub-ot már bekötöttétek A Delay-ra gondolszPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
sosperecek18
őstag
Üdv!
Egy autóhifi-guru-ra lenne szükségem...
Szeretném a Peugeot 307 audiórendszerét kiegészíteni egy mélyládával (hogy ne kelljen fullon hallgatnom a hangszóróhat a közepes eredményért).
Szval adott a gyári Blaupunkt RD4-N1 autós fejegység, de ezen gyárilag nincs line-out kivezetés (hogy a jelet elvezessem a subhoz), de biztos hogy működik csak kellene egy átalakító ami 6 v. 8pin-ről átalakítja rca out-ra.Itt a videón a 207-ben ugyanolyan a rádió és gyárilag van benne sub, tehát csak egy átalakító kellene (sztem)
[link]
Ez lenne a kérdés, hogy aki jártas a szakmában és ismeri hogy mi a megoldás (milyen átalakító ez és hogy lehet beszerezni) kérem írja meg!Előre is köszönöm!
Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
-
shalafi66
veterán
válasz Peti66 #11183 üzenetére
Az autó nem sávszűrő, csak a kis zárt tér miatt kiemel mélytartományban a leghosszabb belső mérethez tartozó félhullámú rezonancia alatt 12dB/oktávval.
Autóban alapesetben nem dikertsugárzásról van szó, inkább a visszaverődések érvényesülnek.12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
-
Peti66
senior tag
válasz k-feri65 #11191 üzenetére
Van, nem is 1 pld. amit már én használtam is(Taylor, VDH, ill. Monster)
Tényleg lekerekítik a felső véget. Aktívba 5Khz-en kéne megnyesni
Ez a magas gond,(passzívnál) már nem újdonság tizenvalahány év óta gond A német célközönség füléhez lőtték be,ők ezt csipázzák[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
k-feri65
senior tag
válasz Peti66 #11187 üzenetére
például lehet az enyémről is szó...itt van fent a szobában (nem autós környezet, nincs egymással szembefordítva, nincs alugömbben semmi ami zavarhatná)
Fogom a kezembe a magassugárzót, ami a gyári hangváltóján keresztűl megvan vágva, az arcom felé van fordítva, és csattog bizonyos hangoknál.
Ha beiktatok egy olyan RCA-t ami a csattogó hangot "elnyeli"...na az melyik? és miért nem a saját passzív frekivágója nyeli el? 97 ezerért.lehet a fülem kényes...
értem én de le sz@..m
-
Az-X
őstag
válasz Peti66 #11183 üzenetére
Hmmm... lehet ki kéne bélelni a kocsit polifoammal De egyelőre a színpadot kéne helyretenni, mert ezzel a frissen szerzett kábellel egyszerűen sehogy nem akar fókuszálódni a hang.
Apropó... kíváncsi volnék ki mivel állítgatja az időkorrekciót. Illetve milyen sorrendben, milyen módszerrel... Persze csak az írja le akinek nem szakmai titok
-
Az-X
őstag
válasz k-feri65 #11186 üzenetére
Ma elmentem a Kácsába és hoztam egy ilyen kábelt. 2x70cm, profi szorítós RCA-kkal 10.000 pénz. Egyelőre csak a magasaknak tettem be, igen komoly előre lépés a 201-hez és a 321-hez képest. Kifejezetten Focal/JMLab magasakhoz kértem... ajánlottak egy még komolyabbat, de annak már 27.000 lett volna métere és a csatlakozók is drágábbak voltak. Egy pár közel 60.000 lett volna, ennyit azért nem szánok rá. Megpróbálom majd mélyközépnek is, de szerintem nagyon jó kábel.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! A Pio DEH-2320UB mennyivel rosszabb, mint a 4300UB? Köszi
-
Peti66
senior tag
AZ-X-nek és bárkinek:Ahogy mondtam(írtam)most 1 kis kitérőt teszek az autó,mint "sáváteresztő láda"mitikus birodalmába
De hát, gondolom most sokan csodálkozni fogtok,hogy sáváteresztő -igen az
Éspedig a subládát tartalmazó auto gyakorlatilag 1 sáv áteresztő rendszer,melynek egyik doboza a hangdoboz,másik az utastér,a hangszóró meg a kettőt elválasztó falon rezeg! Ha ez még nem volna elég bonyolult,akkor ehhez még adjuk hozzá,hogy a hallgatási pont a nagyobbik zárt térben van ott belül...
És most jön a lényeg: Amit AZ-X tapasztalt(a fejében 1x-re találkoztak a fúvósok)
Ha, 1 zárt teret szeretnénk behangosítani,akkor figyelembe kell venni azt, hogy a hangsebbeség véges,így aztán az egy pontból kibocsátott hanghullámok egy bizonyos idő elteltével visszaverődnek a határoló felületekről és így az azt a hallgató személy füléhez eljut a direkt hang és a visszavert hanghullám is.
A két hullám útjának a különbségét elosztva megkapjuk azt az időértéket amivel később érkezik meg a fülünkbe a visszavert hang,mint a direkt hang. A visszaverődőtt hang,amit továbbiakban nevezzünk visszhangnak,és a direkt hang keveredése a fülben káoszt idéz elő amennyiben a hangerejük hasonló és a köztük levő időeltérés 30msec-nál nagyobb.
Főleg a zene ritmikus részeinek élvezetét és a beszéd érthetőségét rontja a kialakuló visszhang,ami nem azonos a már említett utózengéssel,bár kialakulásuk és fizikájuk megegyezik.Ez esetben a lényeges különbséget a nagyobb távolságot befutó hanghullám nagyobb időkésése és számottevő hangereje okozza.A káros visszhangok csökenthetők, ha a hallgatási helyen növelni tudjuk a direkt hangerőt.De ezt, persze csak ésszel javaslom,mert előbb-utóbb felkeményedik a hangzásPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
conan77
tag
Hali mindenki
A héten cserélem a tápkábelemet 10 körüliről AWG4-esre ami 21mm kb
kérdésem az, hogy mivel már bent van a 10-es
azt nem lehetne testnek használni akksiról?
( Igaz vettem testnek való 21-est is a hátsó ülés alatti
csavarhoz ( itt a régi is) ami csak 80cm-es ) ??JG G36K Aeg 398 fps, KJW M1911A1 GBB 300 fps,
-
shalafi66
veterán
válasz orbano #11153 üzenetére
3-4mm nem változtat, de egyébként nagyjából igaz, mert jó esetben ezek a hangszórók freeair felhasználásra vannak kitalálva, emiatt szerethetik a nagyobb zárt teret.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
mandras81
senior tag
Még csak tapogatódzom.
A héten megjön a 120.2 is, és mindkét erősítővel kipróbálom az X-Ion szettet. Ha a 45.2-vel is megfelelő, akkor biztos, hogy nem cserélek. Ha viszont a nagyobb tesó leszólja, akkor gondban leszek...
Nincsenek véletlenül képeid az installról?
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz mandras81 #11174 üzenetére
Nekem bent van a kesztyűtartóban. Azért gondold meg, hogy oda akarod-e tenni biztosan. Ha cserélni akarsz, újra kell kábelezni a kocsit, mert más oda nem nagyon fog beférni.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
mandras81
senior tag
A Steg 45.2-t szeretném elhelyezni valahova a műszerfal-kesztyűtartó környékére. Tudnátok tippeket adni a kivitelezésre?
Legfőképpen képeknek örülnék, amikből le tudnék lesni ezt-azt.
-
Az-X
őstag
válasz Peti66 #11136 üzenetére
Elég amúgy ha csak linket írsz... persze ha van személyes tapasztalat a kábellel kapcsolatba az érdekel mindenképp. Ez a kábel lehet, hogy jó, csak itthon nem nagyon lehet kapni. Vagy legalábbis nem találtam Próba nélkül meg nem igazán szeretnék ilyesmit venni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peti66
senior tag
Az általad használt készülékekek hangra gyakorolt hatását saját, tapasztalat alapján.- az általad feltüntetett árat is figyelembe vettem a véleményem alkotásakor
Monster Cable Interlink 400 mkII
Dinamika:A bársonyos hatása nyilvánvaló, dinamikus viselkedés jellemzi ezt a kábelt: míg a basszus tartományban nagyon élénk és nyomatékos a közép-és magas tartományban sokkal nyugodtabb és egyszerű . Szóval ne számíts izgalmas és gyors futamokra, mint a pld.-dob szólók, a 400 mkII inkább játszik rengeteg ütős basszust, és szép sima a magasban.
Ez, nem egy nagyon gyors kábel, de a támadások és a bomlások ill. a lecsengéssek még elég természetesen mennek végbe.
3D képalkotásMivel, a teljesítménye a közép-és magas tartományban elég meggyőző és a sztereó elég széles, de egy kicsit életlen, ahogy hallgattam,a távoli zenészeket.De a helyükön ülnek. Ez nagyon közel hozza a zenészeket . A 400 Mk II úgy tűnt elég jó jelenlét érzetet ad
Szóval magassága, szélessége és mélysége jó és a játékosok ebbe a sztereóba csak simán jól érzik magukat ,de mindezt egyfajta homályos kontúrok nélkül, de ez nem negatív kritika egyáltalán. Ez egy módja annak, hogy reprodukálja a valóság közeli sztereót, ez már igazi audiofil hanggal bír.
Következtetések:Ha, a piacon a költségvetést összekapcsolnánk az ár-érték aránnyal a Monster Interlink 400 MK II olyan dolog, amit érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Ez nyújtja az egyik legjobb teljesítmény / ár arányt, amit valaha hallgattam és, ha már valaki használta az olcsóbb 100 és 200-ast,de hidd el, a 400 mkII egy hatalmas előrelépést jelent.
Holnapra hagytam még 2 db-ot (ami nálad szóba jöhet)és ezeknek a kivesézését[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
G.Zs.
senior tag
válasz #68613376 #11128 üzenetére
A megkötés, hogy a fejegység kivételével a többi komponens együttes értéke nem
haladhatja meg a 200.000.- azaz kettőszázezer forintot, kiskereskedelmi áron
számolva. Kábelek, zajcsillapítás, kiemelő panelek nem tartoznak a vizsgált
értékhatárbaMagas:19k
Közép: 18k
Mély: 29k
45.2: 40k
75.4: 90kÖsszesen 196k. Éppen befér.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
gabo01
őstag
Az első és második képen látszik, hogy a hangszóró mögött megy az ablak sínje amihez hozzáér a mély-közép hátulja érezni lehet hogy "ragad" a mágnes hozzá! Ez nagyon gáz vagy ne foglalkozzak vele? Ha kiemelővel van beépítve a hangszóró akkor meg nem fér el az ajtópanel alatt!
Egyébként sokkal jobb lett a hangja a szigetelés után! 1 réteg bitulemez már volt benne csak nem 100%-os volt a borítás! -
gabo01
őstag
Pénteken vettem Soudaband-ot és ma megcsináltam az egyik ajtó szigetelését!
-
G.Zs.
senior tag
válasz cicmanyek #11120 üzenetére
Mostani konfig:
Pioneer DEH-P88RSII
Audio System HS25Pro magas
Audio System AS 165C közép
uDimension JR1004 nyomó
Steg AQ45.5
Steg AQ75.4Hétvégéig tutira ez mard.
Neked mi lesz benn?Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
-
cicmanyek
aktív tag
-
cicmanyek
aktív tag
válasz whited #11106 üzenetére
Tulajdonképpen mindegy melyiket veszed meg , mindkettőt maximálisan ki kell szolgálni , hogy tudásuk legjavát hozzák.
Olyan ez mint amikor azon tanakodik az ember hogy Bugatti Veyront vegyen vagy Koenigsegg-et , de tulajdonképpen 100km/h fölé soha nem hajtja a kocsit...Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
whited
addikt
vélemény?
[link]
vagy inkább az audison?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Kleroo
veterán
Köszi a véleményeket.
Akkor nem erőltetem a radiont,csak ha nagyon kis árkülönbözettel tudnék rá váltani.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
G.Zs.
senior tag
válasz Kleroo #11102 üzenetére
Minőségben szerintem tényleges ugrás az X-Ion lenne. A Radion magasa amúgy nem igazán jobb az MX-nél,ott inkább a hangváltót meg a mélyközepet fizeted meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
De!
Elégedett vagyok vele.
Csak most lesz egy elég nagy upgrade.
Ki lesz szigetelve az ajtó,és kap egy erősítőt. És gondoltam,ha már minden szét lesz kapva akkor hangszóróban is léphetnék feljebb, hisz nem véletlenül van még jó-pár drágább szettje az AS-nek.
És a használt árakban ugyebár már nem olyan nagy a difi.De ha nem sokkal jobb a radion,akkor nem rizikózok más használt cuccával
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest