-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz k-feri65 #11599 üzenetére
Igazából valami olyasmin gondolkodtam, hogy ha hídba kötöm a jobb-bal csatorna mélyeit abból mi lesz? Miként jelenik meg nekem az a hang. Míg ha külön külön kötöm erősítőre őket akkor megszólalnak külön külön. Egyébként, nyilván a mély tartományban már kevésbé van jelentősége annak, hogy stereo legyen. Aztán lehet, hogy csak egy hibás gondolatmenet a részemről... Amúgy ha SQ-zok akkor inkább valahogy úgy szeretném belőni, hogy rendesen szóljon... még ha sok idő is megy el vele
:)
-
Peti66
senior tag
válasz k-feri65 #11594 üzenetére
Megpróbálok,nem lemaradni Majd,el is felejtettem Gratula első sorban Neked ,de a többi résztvevőnek is Megnéztem ám, amúgy a képeket(tetszettek)
Tényleg,ha már feltetted ide az előbb ezt a képet.Milyen névre hallgat ez a szépséges silver dupla subPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Az-X
őstag
Tehát ha jól értem azt írjátok, hogy elvileg pontosabb ha a két mély külön ládában van, csak macerásabb a beállítása?
-
Peti66
senior tag
Azzal, gondolom mindnyájan egyetértünk,hogy a legjobb hangzást mindig az arányosan telepített rendszerek adják.Extrem példa: 13-as koax 38-as lavórral
[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
cicmanyek
aktív tag
Hátrány az az , hogy más más korrekció kell nekik ergo nehezebb összelőni.
Nekem most van itthon egy Sonido szobai sub , egy Phase Linear Alliante , meg kapok két kis 20-as Rockford subot próbára.
Ha nem jönnek be a az egy személyes subok , akkor én is párba próbálom a 20-as Rockikat.Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
Az-X
őstag
Urak... csinált már valaki olyat, hogy 2 külön mélyláda van stereoban? Van valami előny, hátrány ahhoz képest ha egy ládába teszem a két mélyet?
-
conan77
tag
válasz orbano #11586 üzenetére
Igy már oké a gyerek fekvése
Azt hittem nem csak fejet akar hanem rendszert mondjuk így:
Fej : 80k
szett: 40k
szigetelés:30k
erősítő:70k
szub:40k
kábelezés: 30kígy már tudnék mit rakni ha újrakezdeném a vételeket ( nekem 180-200 ment eddig rá)+most vettem Berga akksit 23k-ért hogy legyen kraft is
JG G36K Aeg 398 fps, KJW M1911A1 GBB 300 fps,
-
orbano
félisten
válasz conan77 #11585 üzenetére
olvasd már el mit írtam
úgy jött ide, hogy fix összegből hifit akar. ha ennek a nagy részét elkölti egy húdejó fejegységre, a maradékból nem fog tudni semmit sem venni. 60-80 ezret meg nem ér meg az a hangzásjavulás, amit a gyári hangszórókkal hozni fog ez a dolog. Ezt megkapja egy 23ezer forintos fejegységtől is. És akkor máris marad 35-55e forintja beletenni valami hangszórót a kocsiba.
Persze ha nem ez a fontos, hanem az hogy húdesokmindent tudjon, meg nagykijelző, meg egérmozi, meg kutyatöke, akkor pedig ez egy rossz topik, itt ilyen eszementek vannak, akik hifit a hangjáért vesznekA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz baloghzr2 #11578 üzenetére
ok, leírom akkor egyszerűbben, ha nem jött át a válasz: ha egységnyi pénzből a legjobb hangzásjavulást akarsz, akkor olcsóbb fejet vegyél és mellé jobb hangszórókat. Ha szép fejegységet szeretnél csupán, és csak megerősítés kell, hogy ezek húdemilyenjók, akkor rossz topikba jöttél
A vér nem válik VAZZE!™
-
conan77
tag
válasz baloghzr2 #11581 üzenetére
Hát én magam szereltem be mindent a kocsiba ( fejcsere, szigetelés, szett, erölködő,kábelek,akksi ) én Soproni vagyok itt a határszélén ahol egy Hifis se jár
Talán Orbano tud valakit de aszem pesten Szakáll ha jól mondom
-
conan77
tag
válasz baloghzr2 #11577 üzenetére
Szia!
Biztos előrelépsz a fejegységcserével az tuti még a gyári hangszórók is szebben fognak szólni egy Clarion vagy Kenwood fejjel. Én is azért cseréltem fejet mert bűn buta volt a gyári.
Ha a fejre ellősz 60-80 ezret és szép hangot is akarsz akkor egy
jobb 16-os szett ( 25-40ezer Ft.) kellene mellé ajtószigeteléssel.
Ha nem akarsz erősítőt ládával hátra akkor fejről egy érzékeny szett jó lenne pl. Hertz DSK amit itt ajánlanak ilyen célokra.JG G36K Aeg 398 fps, KJW M1911A1 GBB 300 fps,
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
Pár nappal ezelőtt írtam ide a fórumra csak nem volt időm megnézni a válaszokat,de most visszanéztem és nem kaptam még meggyőző választ ugyhogy mégegyszer leírom ,amiben hozzáértők segítségét kérném!
Van egy 2007-es Volkswagen Jettám.A gyári fejegységet szeretném lecserélni,mert nem elég szarul szól,ráadásul még mp3-at sem játszik le!
Milyen márkát ajánlotok és mennyi az a minimum összeg ,amit érdemes rákölteni,hogy jól szóljón?
Én ezeket néztem ki idáig csak nem tudom,hogy a gyári hangszórók elegek lesznek -e hozzá vagy azt is le kellene -e cserélni?
1. http://www.audiosystem.mobildata.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=74&flypage=garden_flypage.php&product_id=2420&option=com_virtuemart&Itemid=62
2. http://autohifioutlet.hu/termekek/fejegyseg/2-din-fejegyseg/t:1651/jvc-kw-xr811
3. http://www.paradoxautohifi.hu/autoradio_fejegyseg/clarion-cx-501e.html
A válaszokat előre is köszönöm!
-
baloghzr2
tag
válasz conan77 #11494 üzenetére
Köszi a választ Conan77! Igen nagyon szép a jfejegység a jJettában csak igazából semmit nem tud.
Elsősorban a hangjából ítélve tuti nincs benne erősítő(nagyobb hangerőnél betorzít kicsit),a másik pedig,hogy még mp3-at sem játszik le,csak sima zene cd-t.Te mit ajánlanál,hogy jól szóljól a zene az autóban?
Vegyek egy olcsóbb fejet meg egy jó hangfalat?Vagy szerinted a gyári hangszórokat nem kéne lecserélni?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Warbeast
tag
válasz orbano #11567 üzenetére
Ezek a sonyk az elmúlt évek alatt kerültek hozzám, emlékszem amikor meglett az autó, akkor vettem egyet kéz alól, majd nemrég találtam egy másik ugyanolyat, gondoltam miért ne. Mivel nem mai darabok, és japánból jöttek, bizakodó vagyok, ma felkötöm őket a cerwin vegáimra, és hallgatózok egy kicsit.
Zenei repertoárom elég változatos. Mondhatni mindent meghallgatok, kivéve azt amit ha meghallok elkapcsolom.
Összességében elmondható, hogy klasszikust abszolut nem hallgatok, viszont jazz annál inkább, csipetnyi rock (koncertfelvételek mondjuk szivemcsücske) és az elektronikus zenék széles tárházát az industrialtól az ambienten át minden.
Az SW kupához hozzátéve: az audiban levő súlyos milliós komponenesek, hát hogyismondjam...jobb nem tudni róla, hogy benne van. Egyszer ellopják, sírás lesz.Ki tud olyan programot mondani, ami megjegyzi a leütött billentyűket? --- Microsoft Word.
-
G.Zs.
senior tag
Ha valaki esetleg most szeretne minőségi hifit építeni, van egy eladó a Steg 45.2 erősítőm, és egy uDimension jr1004 nyomóm. Pénteken ott lesz Lurdyban a cucc.
Cserébe érdekelhet digit monoblock.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Warbeast
tag
válasz codilandi #11566 üzenetére
Aham, köszi a reakciókat.
Valahogy éreztem hogy a hátsó traktus elhagyása lesz az első a szemetekben.
Mindenesetre úgy vagyok vele hogy a jó fejegységet szeretném beszerezni, annak ellenére, hogy tudom, a rendszer darabjait összeválogatni kell. Egy jó fej, évekig kiszolgál, ha nincs egyéb igényem.
A többivel úgy vagyok, hogy lehetőleg egyhavi fizetési kereten belül maradjon az árcédula, és új cuccot elvből nem veszek. Pio fejek 60-70 rongy körül járnak (ha felbukkan 77es vagy 99es, az tán olcsóbb), ezt le kell nyelni, jobb ár-érték arányú készüléket én sem tudok említeni jelenleg.
Elöl úgyis addig fogok szórakozni, amíg nem találok az ajtóba mérethelyes hangszórót, középre mehet a 13, meg a csipogó, ez így jó.
Hátul pedig majd elválik, mi lesz.Ki tud olyan programot mondani, ami megjegyzi a leütött billentyűket? --- Microsoft Word.
-
G.Zs.
senior tag
válasz orbano #11567 üzenetére
Azok régi Sonyk, elvileg minőségi darabok. Asszem hugi0-nak van valami hasonló a gyűjteményében, ő meg tudná mondani, mennyire jó hangúak. Még nem kell őket leírni...
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
petymeg
addikt
Heló!
A kocsim könyöktámaszában van egy aux. felíratú lyuk, nekem 3.5 jack aljzatnak tűnik (?). Gondolom itt lehet összekötni mp3 lejátszóval vagy egyéb kütyüvel a kocsit. Én a telefonommal akarom összekötni amin van egy micro usb meg egy jack aljzat. Milyen kábel kell az összekötéshez, olyam amin két jackdugó van vagy jack+micro usb?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
orbano
félisten
válasz Warbeast #11565 üzenetére
kíváncsi lennék az a két sony erősítő milyen lehet. van egy olyan rossz előérzetem, hogy egy P99R-nek (gondolom erre a fejre gondoltál) vagy P88RS-nek nem lennének éppen méltó társai.
Már csak az a kérdés, hogy menyit vagy hajlandó rászánni és milyen zenéket óhajt kend hallgatni."nos nem tudtam eleget maradni, közbeszóltak az emberiség ellenségei, a nők..."
Na erről markánsabb véleményem van, mint az autóhifiről, gyere át a nők nőügyek topikba, megkapod a magadét[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
codilandi
tag
válasz Warbeast #11565 üzenetére
Szia!
Nagyjából jók az elképzeléseid, jófelé tapogatózol. Egyet mindenképp mellőzz, a hátsó kalaptartós oválos megoldásokat. Hatra ne tegyél semmit, max egy mélynyomót a csomiba ha kell. A hátsó hangszórók árát költsd plusz szigetelésre, vagy drágább kábelekre vagy akármire. Előre pedig el kell döntened, hogy 2 vagy 3 utas rendszert építesz. A kétutasok közül is 16,5-es a bevált méret, 20asból kevés van. Én azt a méretet javaslom. A 3 utas rendszerben a mélyközép és magas között van még egy középsugárzó is. Azt célszerű a magas közelébe helyezni. A 3 utat nehéz jól összehozni, és jól beállítani.
Mindenképp ezeket tartsd szem előtt: Normális tápellátás, megfelelően rezgéscsillapított ajtók, "zenére" tervezett fej, panel a hangszórónak, zenei stílusodnak megfelelő elsőszett és ezt minél jobban szolgáld ki egy vagy több nevesebb erősítővel.
A márkák kiválasztásában majd segítenek, hogy majd nagyjából merre lenne érdemes nézelődni, de ebben nincs szabály.
-
Warbeast
tag
Hali mindenki.
Ha már megtaláltam ezt a topic-ot, gondoltam bekapcsolódom, és remélem hasznos témát tudok feldobni a jelenlevőknek.
Sikerült kijutnom hétvégén a szentendrei pap szigeten megrendezett SQ kupára, és 3 autót is meghallgatni, köszönöm rodolpho-nak a segítséget, sajnos nem tudtam eleget maradni, közbeszóltak az emberiség ellenségei, a nők...Szóval, a koncepcióm:
Adott egy 4 ajtós Mitsubishi sedan, jó nagy poggyásszal, az én pici kicsi kocsim.Az alábbi elrendezésben találhatóak benne GYÁRI hangszórók:
Első ajtópanelek alja elöl: 20cm kerek mély-mélyközép hely
Műszerfal középvonala, ajtókhoz közel, kissé lefelé néző állásban: 10cm-es kerek közép hely
Első ajtópanel legteteje, de nem vezető felé néz, hanem egymással szembefordítva, merőlegesen, standard magassugárzó hely, olyan 4-5cm-es lehet benne.
"Kalaptartó", ugye sedan, tehát kasztni része, ott 2 darab 6x9-es nagyovál hely középre rendezve
Ugyanitt a bódé széléhez igazítva két darab 6cm-es kerek közép hely.
Fejegységnek egy DIN méretű hely a klasszikus megoldás szerint.Az alábbit szeretném megvalósítani:
A kocsiban szeretnék rendes, saját fülemnek kellemesen hangzó rendszert kiépíteni. Nem szeretnék hülyegyerek rendszámrezgetős decibel-verdát, sem 32443546 forintból épített SQ versenyre járós audiofil megoldást. Őszintén bevallom, az esetek többségében rádiót hallgattam eddig, de szeretnék lossless meg audio CD irányra ráállni. Speciális igényeim nincsenek a fejegységgel kapcsolatban, esetleg annyi hogy ne legyen túl modern megvilágítása (piros-kék kizárva, klaszikus zöld esetleg fehér jöhet szóba), ne legyen rajta 3435 gomb, TEKERŐS hangerőszabályzót akarok, és audió beállítások tömegét...ezen felül praktikus lehet ha van valami interface amin keresztül egy hordozható tárról lehet zenét hallgatni (aux-in vagy usb).
A kiszemeltem Pioneer vonalon DEH-77MP, a PX99R (régebbi, 6.5V kimeneti jelszinttetl), és a P88RS a kiszemeltem (őszintén szólva nekem a 99es a favorit, mert tetszik, és nincs benne felesleges végfok). Persze nem zárkózom el más gyártók hasonló kaliberű cuccai elől sem, de eddig őket találtam befutónak.
Akkumulátor valamikor a jövőben mindenképp a csomagtartóba költözik, erősítőket csomiban, vagy első ülések alatt tudom elhelyezni, esetleg műszerfal mögött tűzfalra rögzítve. Kondenzátorról nincs elképzelésem, crossover dobozkákat mellőzném, mert tudjuk milyen nehéz jól belőni, aktív rendszer kényelmére hagyatkoznék.Maga a hangrendszer elrendezése elképzeléseim alapján a gyári kialakítást kéne hogy kövesse, esetleg az első csipogókat lenne hasznos az a oszlop tövébe varázsolni. Elöl előnyös a gyári 20-as alsó hely, viszont a műszerfalban levő 10-eseket eléggé halott megoldásnak érzem, oda valami 13as komponens közepet szeretnék, persze tudom hogy az irányításuk nem a legmegfelelőbb, de ez van, a csipogókról már szóltam. Eredeti tervem szerint az első ajtókat rezgéscsillapító anyaggal és "vattával" bélelném, esetleg a műszerfal megfelelő részét a hangszóró mögött elkülöníteném.
Hátul már kicsit érdekesebb a helyzet, ugyanis eljátszottam a gondolattal, hogy a mélynyomót mint lehetőséget mellőzném. Hasznos meg jó kiegészítője az autós rendszereknek, mint megoldás nem zárom ki, de ha lehet elkerülöm (zárójelben jegyzem meg, hogy sikerült szert tennem egy pár, azaz két darab Pioneer GTS-X80 MFB készülékre, amik szintén hasznosíthatóak, de a régi DIN szabványú csatlakozást hekkelni kell, hogy összehozható legyen a mai megoldásokkal. Előnye hogy kompakt, saját erősítővel, hátrányairól még nem tudok érdemben nyilatkozni, szólni sosem hallottam. Persze van hozzá korabeli tuner, motoros előlapos deck, és vezérlő, meg kábelezés is).
Szóval hátulra gondolkodtam egy, vagy maximum két utas, nagy teljesítményű ovál beszerelésén, esetlegesen 8" vagy 10" mélyhangszóró pár telepítésén. Utóbbi esetben a kis 6cm-es közép helyekre is illene egy közép-magas kombót biggyeszteni. Előbbinek hátránya lehet hogy a hátsó utasoknak kellemetlen érzés, hogy a fejük mögött van a rendszer leggonoszabb része, bár ez ugyanúgy fennáll komolyabb ovál esetén is. Azt nem tudom, vajon a kalaptartót érdemes-e rezgéscsillapítózni. Persze előkerül a tény, hogy amit a kalaptartóba teszek, annak csomagtartóban elhelyezett cucc mennyiségével együtt a rendelkezésre álló mozgatható levegő térfogata is változni fog. Hmm, ötlet?
Síri csendet semmiképp nem akarok és nem is kapok az autóban, sok más autóval ellentétben ez nem egy csendes modern kávédaráló, hanem régi, harapós turbós vadállat, amit naponta szabadjára engednek, ez pedig megfelelő hanghatásokkal jár, amit nem akarok kizárni az utastérből.Erről lenne szó kedves témában jártas emberkék.
Ehhez kellene számomra pár tanács, főleg hasznos ötletek, és az összekötéshez, párosításhoz, beállításhoz, beüzemeléshez, összekötéshez segítség.
Igazából végiggondoltam nem egyszer, megvannak a fejegységek manualjai, de még mindig nem tiszta minden, pl az oké, hogy az első és a hátsó traktust meg tudom hajtani egy darab erősítőről, de a vágással meg az első csipogóval mit kezdek (belső crossover, tudom, és full aktív meghajtás, meg a pio DSP-je, de akkor is hogy... )Az alábbi cuccok állnak jelenleg rendelkezésemre:
LG LAN-9600R autós multimédia (elmegy, 65k huf, de ez nem hirdetős topic)
Sony Xplod XM-250X 2 csatornás autós erősítő (megmarad)
2 darab Sony XM-4045 4 csatornás autós erősítő (megmaradnak)
Egy pár Clarion SE3602 13 centis 3 utas autóhangszóró (elmegy)
Egy pár Pioneer TS-A6956 6"x9" 3 utas nagyovál autóhangszóró(elmegy)
Egy pár JBL CS-308e 20 centis 3 utas autóhangszóró(szerintem elmehet)
Egy pár Magnat 6x9-es 3 utas nagyovál autóhangszóró(ezt sem kívánom megtartani)
Egy pár Alpine csipogó(erről viszont semmit sem tudok)Ezek alapján kellene vennem fejegységet, meg gyk az összes hangszórót, gyári nem maradhat, hiába jó meg szép...
Vannak kábeleim is, asszem 4 pár közepesen jó (fusion és társai) RCA kábel, egy csomó méter 1.5-ös 2.5ös és 3.0-ás hangszórókábel, meg van táphoz is asszem 40-es tápkábelem, meg tán 20as is. Ezeket felhasználnám ha lehet.
Köszönöm mindenkinek aki végigolvasta!
Ki tud olyan programot mondani, ami megjegyzi a leütött billentyűket? --- Microsoft Word.
-
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
-
cicmanyek
aktív tag
-
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
válasz k-feri65 #11554 üzenetére
Mondtam én ilyet Az középnek jó max. ahogy ti is írtátok
Azt,a rongyot én mondjuk simán kivágnám.Valami szélzaj csökkentő,hőszigetelő
mifene lehet Lehet valami olyasmi tarthatja vissza a megbontástól,hogy mondjuk beázik a
mebrán ,kárpit stb. De, nem kell aggódnia, mert amit a kéder(lehúzó gumi) átenged,azt az alsó üveg stabilizálón kiképzett vízcsatorna kétfele(hosszirányban)szét dobja.Következéskép, a kárpit és környéke nem kap semmit az égi áldásból Hacsak, nem a Dunában fürősztik
Szerk. A francba, tényleg cicmanyeknek is Bömöse van[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
MrPG8
aktív tag
válasz k-feri65 #11554 üzenetére
Hmm, értem. Köszönöm mindenkinek! Sajnálattal hallom a dolgot. Viszont most méricskéltem és lehet, hogy a hátsót ki tudom cserélni 6x9"-ra.
Amúgy milyen márkákat ajánlotok? Én Magnatot néztem hangszóróknak, mert azt ismerem és bízom bennük. Erősítőnek meg Fusiont. De elég noobie vagyok az autohifiben, szóval várom a tapasztalatokat/véleményeket.
@cicmanyek: Hát ezt sajnálattal hallom. Megnézem a képeket, köszi!
@Peti66: Nem csak az az anyag a gond, hanem hogy ott már fém van az egész körül. azt meg nem igazán vágnám meg.
[ Szerkesztve ]
-
cicmanyek
aktív tag
Jó tanács:
-sajnos az E36 nagyon rossz hangszóróhellyel van megáldva
- ez alól a compct sem kivétel.
-a gyári helyre akármit raksz nem lesz mélyed
-még kis soványka semMegoldások:
-vagy megcsinálod tisztességesen az ajtót és varázsolsz/varázsoltatsz bele hangszóróhelyet.
- vagy hagyod az egészet a fenébeMegjegyzés:
-sajnos tudom miről beszélek nekem is E36-om van csak coupe
- ha úgy döntesz megcsinálod , egy két képet találsz az oldalamon
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=19994 itt.Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
Peti66
senior tag
Hello! Úgy látom,hogy már majdnem mindent elmondtak az előttem szólók
Egyébként vannak ám 13-as komponensek, amik sub nélkül sem vergődnek partra vetett halként De, az árukat és a nyújtott teljesítményt tekintve a + sub konfig olcsóbbPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz conan77 #11527 üzenetére
Hello! Tehát, nagy általánoságban elmondható,hogy a 40A-es aksik kb.300A indító árammal bírnak.A Te aksidban(3 évesen) jó eséllyel van még kb.180Amper indító feszkó
Ha, nem használnád mondjuk a gépest, akár x ideig(akár nyáron,akár téllen stb.) akor is van önkisülése,még teljesen feltöltött állapotban is.Ez meghaladhatja a napi 0.6-0.8%-ot is
Az akkuk akkor érzik igazán jól magukat,ha rendszeres töltés ürítés zajlik az ólom lemezek között.A lényeg ne legyen sokáig mélyen lemerülve,mert a tervezett,vélt idejének még a
felét sem éri meg(szulfátosodás)
A Berga aksival, igazi TOP mínőséget vásároltál[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
válasz codilandi #11522 üzenetére
10.15.20.22.24.26.28.31.32.34.36.38.40.45.50.55.50.65.70.75.80.85.90.95.100.125.150.175.200.225.250.275.300.325.350.375.400.450.500.600.700.800.900.1khz.1,5.2.2,5.3.3,5.4.4,5.5.5,5.6.6,5.7.7,5.8.8,5khz
ezek vannak rajta, de ugy látom már a progival sikerült megoldanod a dolgot
értem én de le sz@..m
-
MrPG8
aktív tag
válasz orbano #11541 üzenetére
Jó, nem azt mondom hogy legyen olyan basszus mintha 1200as mélynyomó menne hátul, csak azért érezzem, ne legyen tök lapos a zene mint a gyáriakkal.A beszerelést magam csinálnám, annyira nem vészes, szóval az nem kerülne pénzbe. 16-ost meg csak nagy buherálással lehetne berakni előre, mivel a hangszóró körül van valami anyag, ami védelmi és egyéb okokból is fontos.
-
orbano
félisten
13-as hangszórókból még korrekt dobozolással (értsd egy otthoni jól méretezett hangfalban) sem fogsz egetverő basszust kicsalni, nemhogy kocsiban gyári helyen kvázi freeair megoldásban.
azt a 70 ezret költsd egy olcsóbb erősítő + szett párosra, a maradékot pedig költsd a megfelelő beépítésre. sőt, első körben ennyi pénzből lehet jobban kijössz, ha csak fejről hajtasz mondjuk egy -itt a fóumban kedvelt- Hertz DSK 16-os szettet, és minden maradék pénzt a beépítésre költesz. így még talán marad is, és hang is lesz a kocsiban.A vér nem válik VAZZE!™
-
mandras81
senior tag
Ha már a "mit hallgatsz"-nál tartunk.
Van valami tippetek arra, hogy sub-kérdésben főleg rockzenére egy majdnem kombi méretű autóba milyen márkák milyen típusai irányába tapogatózzak? Első blikkre 30-as zárt ládára gondoltam. Úgyis próbálgatás lesz a vége, csak szeretném szűkíteni a kört.
Ha ez számít, van rá 400 jó kis STEG Watt-om.
-
s4tch
veterán
-
MrPG8
aktív tag
Szia, először is köszönöm a választ.
Leginkább rendes hangzást és egészséges basszust szeretnék(nem olyan, hogy kiveri a májamat, de mégis lehessen érezni). A nagyon magas tiszta hangok annyira nem fontosak. Viszont mélynyomót nem szeretnék a csomagtartóba. Én gondoltam, hogy érdemes lenne kicserélni az összes hangszórót a jobb hangzás és mélyebb basszus érdekében. Édesapám kocsijában is úgy van, hogy hátul "csak" mély és középhangszóró van. Hasonló rendszert szeretnék, csak 13centis hangszórókkal.
Eddig semmi nincs meg, még csak tervezgetek. BMW E36 Compact-ba kellene a hangucc. Mindenhol 13centisek a helyek. -
s4tch
veterán
Szia, nagyon rossz nyomon jársz, két okból is.
1. Nem kell hangszóró hátra.
2. A wattozást felejtsd el, nem ezen múlik, két komponens passzol-e egymáshoz. Kezdjük ott, hogy a gyártók nem egységesen mérik az eszközök teljesítményét, így kapásból megdől a wattozós elmélet. Még azonos gyártó különböző termékei között is lehet ebben némi különbség. Ne foglalkozz vele.Járható út 1: meghallgatsz pár (azaz inkább sok) autót, és amelyik találkozik az ízléseddel és a tárcáddal, azon a nyomon megpróbálsz elindulni. Ez sem fogja elsőre pontosan a kívánt eredményt hozni, de sokkal célravezetőbb, mintha technikai adatlapok alapján próbálsz vásárolni. Adatlapokra támaszkodva a vakszerencsére bízod magad, azt meg senki se szeretné, te sem.
Járható út 2: elmondod, mit szeretnél, mennyit szánsz rá, milyen autóba szereled, mi van meg eddig a rendszerből, és a tapasztaltak segítenek, mit vegyél. Ebben az esetben sem lesz biztosan kielégítő a végeredmény, de legalább nem a vakszerencsére, hanem sokezer óra hallgatózásra alapozol - mégha nem is a saját füleddel történt meg mindez.
-
s4tch
veterán
válasz codilandi #11529 üzenetére
Ennek nincs alja. Technikailag kurvajól meg van csinálva, de egyszerűen nincs mély tartománya. Nem várom el egy kicktől, hogy 40 Hz-től 2 kHz-ig egyenletesen zúzzon, ez viszont elég későn lát hozzá a munkához, és kicsit kellemetlen helyen ki is emel. Dinamikája van, alja nincs.
A C verzió szerintem: EQ. Nincs jobb ötletem.
-
-
MrPG8
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy rendes hangrendszert a kocsimba. Már ki is néztem a jelölteket. Vennék egy komponenes szettet előre és egy hangszórópárt hátra.
Az első pár 76W RMS a hátsó meg 65W RMS. Az egyik erősítő amit néztem hozzá 75x4 W RMS a másik meg a nagy testvére 90x4W RMS.
Úgy tudom, hogy ha kevesebbet ad le az erősítő, akkor ugye nem hajtja meg. Ha pedig többet ad le akkor meg túlhajthatja és tönkremehetnek a hangszórók. Ez mennyire számít? Mert lehet, hogy ugyan annyiért meg tudnám szerezni a nagyobbik erősítőt és később más kocsiba, ahol 6.5"os hangszórók is elférnek majd jól jöhet.
Ti mit javasolnátok? (Fusion a hangszórók és az erősítők is)[ Szerkesztve ]
-
codilandi
tag
hát lehet több réteg kellene neki és a lehető legfeszesebben lezárni a szerelőlyukakat, ha vannak, gondolom hogy a panel hangszórónyílásából csak a "ládájába" tud szólni és sehova máshová...ha nem akkor erre kellene törekedni...jah és még1 dolog: a hangszóró ne oltsa ki saját magát. tehát ne verődjenek a lemezről vissza rá a hullámok, legyen neki hely szólni, és valami ami egy kicsit tereli a hullámokat a lemezen. (dynaxorb pl ilyen) lehet hülyeségek, de hirtelen ennyi jutott eszembe
kíváncsi lennék milyen a mélyed vele, nekem is ilyen kick van és előjött belőle a dög
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
100 Ft-os kérdés: ha van itten egy Mészáros Gyuri által épített ajtópanel, egy réteg korrekt anyaggal ki van szigetelve az ajtó, és mégsincs elég dög az amúgy számomra bőven elég disznó mélyközépben (Jr6), akkor mi a lófülét lehet még kezdeni?
A) beletörődni
B) eladni a kocsit, venni egy szerencsésebb ajtóval megáldottat
C) egyéb, mégpedig........Kérem a kipontozott részt tartalommal megtölteni. A-B-n túl már csak egy ötletem van, de nem merem hangosan kimondani.
-
conan77
tag
válasz Peti66 #11521 üzenetére
Szia!
akkor ezek szerint az én 2008-as 40AH-s 200A indítós akksim ma mondjuk csak százat tud?
Ez a csökkenés függ az autó évi futásteljesítményétől?? értem ezalatt ha sokat használja valaki akkor jobban terhelődik az akksi nem?Amúgy mindegy mert jön már a Berga 63AH 610A-os a helyére talán holnap kapom meg
-
codilandi
tag
Mettől-meddig érdemes a frekit vizsgálni? Gondolom a kick alja alatt picivel indítani, de a magasabb tartományban meddig engedjem, hogy ne tegyek kárt semmiben?
Viktor működik az AcousticCalculator köszi szépen, simán kitolja wavba... lehet egy frekvenciát, de átmeneteset is...kurv@jóó
-
codilandi
tag
válasz k-feri65 #11512 üzenetére
Jó volna egy ilyen cd is Feri valamelyik pénteken oldjuk meg, vagy csak teszteljünk egyet ha kinn leszel. A 42hz annyira nem izgat, amúgy milyen ugrásokban megy végig?
orbano: köszi a linket, azt a cd-t is írjuk ki vagy hallgassuk meg vmikor. Felőlem cserélhetünk is egy kis időre.
-
Peti66
senior tag
válasz Peti66 #11520 üzenetére
Azt, gondolom tudjátok,hogy kb. 2 év alatt az indítóáram ami eredetileg 680 A-es 2év múlva már jó,ha eléri a 300 ampert Ergo:a mélyhangok, minő véletlen elkezdenek folyóssá válni Zselések közt a király - A Yuasa
[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
Vannak autók, amik indításkor elveszik a tápot sok fogyasztóról, azért kapcsol ki a pl a fej is.
értem én de le sz@..m
-
Peti66
senior tag
válasz conan77 #11491 üzenetére
Hello! Tehát elöljáróban:Én is használtam Warta silver dynamic aksit és nem voltam elájulva tőle.Annál is inkább,mivel hogy össz-vissz 2 évet húzott ki
A kereskedő általi összemosás(Warta vs, Berga) nem teljesen igaz.
A Warta SOHA nem gyártott bérbe, sem(és nem volt átcímkézés sem) a Bergának. És fordítva sem volt soha. A bérgyártás, csak a Bosch ill.Warta között van És az utolsó 2 no-name ötvözetei
A befoglaló méret,kapacitás érték/indítóáram szabványosított,DE VISZONT a technológiai innovációt a Johnson Controls osztja meg azon partnerei számára, akik tagjai a szervezetnek.Többek közt tagja a Warta is és a Berga is(+ még nagyon sokan mások)
A J.C, ebben a tömörült formációban jóval kissebb összegekért biztosít Know-How-ot a partnereknek,mintha telibe licensz díjat perkálnának ki egymásnak a gyártók A különböző újítások végett.
Tehát,ha Bergát vennél akkor az 100%,hogy Berga üzem gyártotta és nem a Warta
A fej újra indulása indítózáskor nem csak Nálad probléma Zselés zárt segéd akkut tesznek a fő akku után(1 robogó aksi fele kb.)Én is próbáltam puferrel 1F-os intelligenssel,de nem volt az igazi Bár,lehet egy 5-8 farados megoldotta volna[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz codilandi #11502 üzenetére
csere egy 2009-es EASCA CD-re?
frekimenet CD? mit akarsz azon hallani? ha eszembe jut a progi neve, ami tud paraméterezett frekimenetet generálni wavba, akkor megírom...
meg is van: [AcousticCalculator]
közben megtaláltam én is ezt a CDt illetve a 2007-08-at is. Biztos ami biztos jó ha ezek is megvannak[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
codilandi
tag
Van ilyen 2009-10 EMMA tesztcd-m, valami lengyel oldalról töltöttem, színpadvizsgálat, zenék stb. ha valakit érdekel. Kellene viszont frekimenet cd, vagy valami frekivizsgálat valamelyik pénteken, mert semmi mérőbigyóm nincs még a fülemen kívül
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ukrajnai háború
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- További aktív témák...
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- Újévi kábel, elosztó, átalakító, stb kiárusítás
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 16 pro max 256 gb. 2025.10.25 ig garancia
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest