Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ragingspears
tag
válasz ragingspears #64899 üzenetére
Még egy kiegészítés, a HiMedia Q5 Pro-t láttam még ajánlásokban, ez használtan 29e Ft-ért jó vétel lenne? Köszi!
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #64897 üzenetére
X92-re is van Minix rom ha kell: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
-
sowi
őstag
válasz SunMount3r #64894 üzenetére
remenykedni mindig lehet, de nem igazan szoktak pl. az androiddal foglalkozni ilyen esetben sem, tisztelet a ritka kivetelnek...
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #64894 üzenetére
Semmi értelme ezzel foglalkozni, még ha jobb is lenne, akkor is túlárazott. Mikor 7000 Ft körül van 1 GB-os S912-es és 10 körül 3 GB-os Gigabit lannal, ez egy vicc kategória.
[ Szerkesztve ]
-
sowi
őstag
válasz SunMount3r #64892 üzenetére
a sencor itt max a nevet szitazza ra vmelyik masik gyarto dobozara....
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
SunMount3r
nagyúr
Mondjuk én csak arra lennék kíváncsi, hogy lehet e rá CE-t rakni minden probléma nélkül és hogy milyen lehet rajta az alap Android. Elvégre a Sencor azért mégsem -annyira - noname gyártó. Vagy kb. ugyan olyan "gagyi", mint az összes többi olcsó Amlogic Box-on?
Mondjuk akkor már inkább ez, mert az Android-hoz kelleni fog a 2GB, de ilyen áron (40K) már Minix-eket is kapni, amiknek tuti jó az Android-ja is... Szóval lehet, hogy csak egy túlárazott tucat ez is... ?
(Kár, hogy 2GB-os S905X-et nem gyártanak, az még érdekes lehetne az ára miatt)...
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz ragingspears #64890 üzenetére
Nem az 1 db-ra vonatkozott a hsz-m hanem a 100Mbit átvitel kevés 4 K anyagokhoz. Ahhoz már illik 1 GB lan porttal venni, ha netán később hálózatról szeretnél lejátszani.
És sajnos droidon nem nagyon müxik a kadenciahelyes lejátszás és ezért használunk sd kártyára telepített CoreElec rendszert. Meg igen csak kevés droidon az 1 GB ram.
De itt ebben a topikban kérdezzél rá a Sencor boxodra és majd segítenek, hogy e mellé lehet-e a CE rendszer feltenni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ragingspears
tag
válasz Beni2360 #64889 üzenetére
SunMount3r: 19-21e Ft-ért látok a neten ebből a típusból, nagyjából ez az összeg, amit rá szeretnék szánni.
Beni2360: Köszi, utánaolvasok. Bár úgy vélem, az 1x RJ45 Ethernet port bőségesen elég lehet, sőt talán szinte szükségtelen is, ha a médialejátszóból annyi érdekel csak, hogy vigye az összes formátumot külső HDD-ről és legyen benne shuffle/keverés mód :-) -
Beni2360
félisten
válasz ragingspears #64887 üzenetére
70 $-t nagyon drága és nem valami jó cucc.
Na meg ez kevés lesz: 1x RJ45 Ethernet port (10/100Mbit)
Egy S912 boxot keressél 2 GB rammal és arra egy CE sd kártyán és minden teljesül.
Itt nézzél körül.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz ragingspears #64887 üzenetére
Mennyiért vennéd és honnan?
-
ragingspears
tag
válasz monster95 #64886 üzenetére
Köszi szépen! Nem tűnik rossznak, bár egy kicsit kevesebb összeget szánnék rá.
Ezt néztem még ki, van esetleg valakinek tapasztala vele, és hogy megfelelne-e a #64883 posztban leírt kívánságoknak? A Shuffle mód ha minden igaz, a KODI-ban egy bizonyos "Play Random Videos" bővítménnyel megoldható lenne.
[Sencor SMP 5004 Pro] -
monster95
tag
válasz ragingspears #64883 üzenetére
Azt tudom ajánlani amit én vette,m és itt ajánlották.Minix Neo U9-H.
-
Beni2360
félisten
Én nem szoktam ajánlani, max a végén zidoot. De az már drága kategória. Erre vannak több tapasztalattal bíró emberek.
-
ragingspears
tag
Sziasztok,
Újonnan vásárolt 4K UHD TV-hez szeretnék olyan alsóbb kategóriás médialejátszót, ami gond nélkül lejátssza a 2160P UHD tartalmakat is, úgy látom a feltöltött MKV fájlok jellemzően ilyen kodekekkel, jellemzőkkel bírnak:
Videó: MPEG-H HEVC Video 2160p / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 10 bits / HDR10
Audió: AC3 5.1/TrueHD/DTS-HD Master Audio
Semmilyen hálózati szolgáltatást nem használnék, csak külső USB-s merevlemezről menne a lejátszás.
Ami még fontos, hogy az SD formátumokból is lehetőség szerint az összessel megbírkózzon. Klip gyűjteményben ilyen SD és HD fájlformátumaim vannak zömében: VOB, MKV, MP4, TS, elvétve: M4V, WMV, AVI. És ami még lényeg, hogy tudjon shuffle/keverés módot is, vagyis egy mappán belül véletlenszerűen játssza le a fájlokat, konkrétan az említett klipeket.
Amit elsőre kinéztem, az a Xiaomi Mi Box S, bár nem tudom, tudja-e mindazt, amit felsoroltam.
Tanácsaitokat előre is köszönöm! -
vacs
veterán
Sziasztok.
Milyen DVB C-s beltérit tudnátok ajánlani?
Legyen magyar menüs és megbízhatóan működjön, idősebbek is tudják kezelni!
Média lejátszás nem fontos, kártya hely sem kell!Tudom, hogy nem kifejezetten ide tartozik, de nem találtam jobb helyet!
(^)(>.<)(^)
-
Beni2360
félisten
Nekem meg nem kellett 5. készüléknek.
Egy régi idézet: Van mááááááááááásik
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Erre van a TV több menthető képminőség. Én pl a TV műsornak más beállítása van mint a médialejátszóhoz, úgy mint a sport is más de a gyári sport beállítás az már túlzás.
-
Beni2360
félisten
A 32 közép szám tartományból mennyire állítottad?
Én már nyúltam ezekhez de nem jöttek be és vissza állítottam az eredetire.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz SunMount3r #64869 üzenetére
Most adtam el a mede8ert én is HBO go hiánya miatt
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Zidoo-nál már nincs semmmi gond 10 bit 4:4:4-en. A BTB, WTW értékek amiket levág, mint kiderült csak a kalibrációhoz szükségesek és elvileg film nem tartalmazhat ilyent.
-
junkpod
veterán
Szvsz amíg a userek 80%-a kommersz lcd-t néz addig nem a képminőség a motiváció.
Sokkal inkább a gui, jukebox, YouTube, Netflix, hbo, IPTV... Meg a nyílt rendszer és a közösségi támogatás.
Amúgy azt írtam hogy a medi8er valtason már túl vagyunk, következő versenyző a Dune.Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #64868 üzenetére
Oké, az lenne a másik ok. De akinek Med-je van és tud róla, hogy képminőségben lehetne jobbat, mégsem váltott eddig, az továbbra sem valószínű, hogy fog (amíg a FHD elég neki, ezért említettem a fanboy-ságot), aki meg nem tud róla és szintén elég neki a FHD, annak meg eszébe sem jutna...
Amúgy meg mi lenne a teljes körű alternatíva (a 3D-t ugye ne felejtsük el)? A Zidoo-nál sem stimmel minden a képminőséggel...
Na mind 1, hagyjuk inkább...
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Pár dollárért van átalakító, de itthon is lehet kapni.
(#64862) junkpod: Hát lassan kiderül hogy igazam volt 2 éve
(#64864) szijartg: A natív DVB-C-hez képest elég sz@r lesz a képminőség, meg kapásból 25p az 50i helyett
(#64867) SunMount3r: A Mede8er-t már a képminősége miatt is érdemes lecserélni
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
blakey
titán
válasz szijartg #64864 üzenetére
TV-re van Telenor MyTV, Ittott TV.
Horizon GO a legtöbb Androidos boxon működik.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szijartg
őstag
Srácok, van egy kis gondom. Adott egy tv, de olyan helyen ahová nem akarok koaxot húzni. Viszont 2019-ben egyik hazai szolgáltatónak sincs appja ami menne okos tv-n (Samsung Tizen). Se AppleTV-n.
Olvastam, hogy lehet van olyan androidos box amire könnyedén fel tudnám telepíteni a Horizon GO appot. Létezik ilyen? Valaki használja így? -
-
bigdady
nagyúr
válasz djnice #64856 üzenetére
Ez amit amit a múltkor ajánlottál nekem? most akcióban? X92 név nem.rémlett csak a 905 meg a 912
Ezen fut az HBO go ugye? Meg a dolny stb hangot is viszi csak mókolni kell kicsit?
Lényeg hogy vigye az ncoreos mkvkat meg a nasról le tudja azt játszani mindet lanon is[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #64857 üzenetére
Van, nekem is volt / lesz, erős a wifije és a kijelzője is megy. Van tracking is, de te úgysem veszel
-
djnice
veterán
X92 akcióban: [link]
-
Joe004
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, üzletbe tönkrement a windows szerver amiről eddig futottak a reklámok de egyébként is szerettük volna már cserélni ilyen alacsony fogyasztású media boxra, mivel másra már nem használtuk egy ideje.
Playlist folyamatos lejátszással, képeket is támogassa, mennyi ideig jelennek meg a képek stb... (Pot playeren ment eddig)
Bírja a 24 órás használatot.vagy nagyon könnyű legyen elindítani egy "kedvenc" playlistet mondjuk ami 10-11 órán át megy.Tud valaki ilyen berendezést ajánlani ami 15~25k között van?
Ezt néztem egyébként: Xiaomi Mi Box S 4K Android smart set top box, csak nem tudom, hogy tudja e a fentieket és nem találok róla semmit.
-
zsolt320i
senior tag
Amlogic 922-ről vmi hír, teszt.?
Én arra várok, azzal szeretnék venni egy jobb médialejátszót. -
blakey
titán
válasz mettek #64845 üzenetére
Beelink GT1 Ultimate, Vorke Z6+, Tanix TX9 Pro, Tanix TX92, X92 ha már S912.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kiki0828
csendes tag
válasz Beni2360 #64846 üzenetére
Szia,
Tudom, bocsánat, a gépem sz...odik
Igen ezt én is gondoltam, de megtaláltam egy videómegosztón ugyanezt a videót, tehát valakinek sikerült megoldania...de az a problémám, hogy az illető valamit nem jól csinált, mert az általa letöltött majd feltöltött videón szakadozik a felvétel, (az eredetin meg nem) ezért gondoltam, hátha van valami szuper ki progi, amivel le lehet szedni...
-
kiki0828
csendes tag
Sziasztok,
Nem teljesen ide kapcsolódó, de hátha segítetek....
Egy videót szeretnék letölteni a netről, de eddig nem találtam megfelelő (komolyabb)programot hozzá.Előre is köszönöm!
-
Beni2360
félisten
válasz kiki0828 #64844 üzenetére
Szerintem ha az oldal ezt nem ajánlja fel akkor le van tiltva a letöltési lehetőség. DE ez érthető is.
kiki0828 - Nem kell 5 percenként kiírni a szabályzatba is ütközik.[ Szerkesztve ]
-
kiki0828
csendes tag
Sziasztok,
Nem teljesen ide kapcsolódó, de hátha segítetek....
Egy videót szeretnék letölteni a netről, de eddig nem találtam megfelelő programot hozzá.
Erről a videóról lenne szó: https://www.olympicchannel.com/en/video/detail/spain-barcelona-1992-team-spain-waterpolo-men/Előre is köszönöm!
-
Beni2360
félisten
válasz djnice #64840 üzenetére
Hát nemsokára személyesen is meggyőződöl erről. Nekem már csak 1 iso-m van. De volt, hogy átváltott volt, hogy nem. A "belepiszkált" iso-k változók, van, hogy a menüt sem hozza be, míg kiírva igen. De most már a zidoo player is kezeli a menüt ha olyan.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #64834 üzenetére
X96-on nem fog, ott max 480p a Netflix. A nagyobb felbontáshoz widevine L1 kell, de a 4K csak a certified eszközökön megy.
(#64837) Egon: Pl X92 nagyon jó, de ha olcsó kell akkor Mecool KM8 P (ennél nem lesz wifi és csak 100 Mbit).
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz mettek #64827 üzenetére
Mindent le fog játszani (kivéve az .iso tömörített formátumot amit szinte semmi nem játszik le mert arra van kitalálva hogy lemezre kiírja az ember). -. ezt mire írod? TV-re? Mert lejátsza, MrMC, Infuse is legyen az DVD vagy Blu.ray iso, mindegy, szépen viszi. Emby is viszi.
(#64835) mettek
Igen, a CE mindent visz, szintén, szépen vált HDR-re, stb.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Ha netflix, hbo go vagy egyéb applikációt szeretnék használni akkor az megy android nélküli LE/CE alatt?
-
mettek
addikt
válasz bigdady #64825 üzenetére
Mindent le fog játszani (kivéve az .iso tömörített formátumot amit szinte semmi nem játszik le mert arra van kitalálva hogy lemezre kiírja az ember). Csak meg kell venned az infuse programot ami 6-8 ezer ft de nagyon jó.
A Dts (kb1500kb/sec) és Dts Hd (kb 4000kb/sec) között méretbeli és így hangminőség beli különbség van. A HD hangok nagyobb felbontásúak. Ha magyar hanggal nezed a filmeket akkor sima DTS-sel swm fogsz találkozni mert a magyar hangsávok 95%-ban Dolby Digital(kb 640kb/sec).
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
junkpod
veterán
válasz bigdady #64825 üzenetére
Több tulajdonos infoja szerint lejatsza majd az összes formátumot, a DTS és dd hd formátumokat is csak sok.1 csatornás pcm-kent, ha az erősítőd hdmi-s akkor ezzel nem lesz gondod. Ha nem hdmi-s akkor még úgy sincs hd hangra lehetőséged.
(Csak az atmos hangot nem tudja kiadni).Box's don't touch!
-
mettek
addikt
Amúgy tudna valaki ajánlani olyan blu ray lejátszót ami viszi rendesen hálózatról az Atmost és 4k képes?
Én teljesen elégedett vagyok a sony x700-al de az atmost nem viszi a tömörítési formátuma miatt.
DJNICE: nem androiddal használtam, libreelec volt rajta de qnnak is volt mindig valami gondja. A 4k hdr-t swm tudta játszani amikor nekem volt 1-2 éve.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz bigdady #64810 üzenetére
Ha nem kellenek HD hangok, elég a Dolby Digital és a sima DTS akkor mindenképpen Apple tv-t vegyél. Az egy megbízható, jól működő lejátszó jó képpel. Nekem volt ilyen android boxom...hát lehet én voltam béna de néha vannak anomáliái, pláne egy új frissítés alkalmával.
Ezért is vettem Sony x700 bd playert csak ez meg az atmost nem játssza le hálozatról, csak eredeti lemezről.
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #64816 üzenetére
Na utána néztem, hogy hol értettem félre a dolgokat.
(#64804) blakey - Egy fájlt esetleg ki kell cserélned.
(#64805) bigdady - erre a válasz- Milyen eszközön kéne kiírni img fájlt?
Minden filmnél? -na 2. kérdésre értettem a dtb.img átírást.
blakey jól értelmezte én értettem félre, hajnalok hajnalán.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #64814 üzenetére
El olvasnád az előzményeket?
Èn a dbt.img- ről írtam.
Azèrt már èvek óta csinálom ezt a mókát.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
junkpod
veterán
válasz Beni2360 #64808 üzenetére
Beni szerintem osszekeverted a dolgokat. Maga az alternatív oprendszer (CoreElec) egy img (lemezkep) fájl, amit ha sd-kartyara kiirunk, és arról indítjuk a boxot, akkor a mediaplayer oprendszer indul el és lehet filmet nézni.bkb mintha windost telepítenénk dvd helyett vinyorol.
Box's don't touch!
-
atti29
tag
Sziasztok.
Tv típusa: Samsung UE55NU7102K
Szeretnék hozzá egy médialejátszót,ebben kérném a segítségeteket.
Filmnézés,FullHD,csak eredeti nyelven nézek filmet,felirattal.Nézegettem az aprón pl : Dune HD TV-303D,ez elegendő lenne?!
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv,
Attila -
Beni2360
félisten
válasz bigdady #64805 üzenetére
Konyhanyelven leírva ez az .img fálj egy utasítás a rendszernek semmi képfájl nincs benne.
PL: gxbb_p200_1G_100M_RealtekWiFi.dtb - ezt kell átnevezni dtb.img-re és bemásolni az sd kártya gyökér rendszerébe.
Valahogy így:gxbb_p200_1G_100M_RealtekWiFi.dtb.img fog kinézni.
Persze a boxodnak megfelelőt kell átnevezni. De majd ha ott vagy akkor megmondják az igazit.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
monster95
tag
Sziasztok
Tudtok ajánlani egy medialejátszot?Házimozi-hoz és 4k tv-hez lenne.Lényeg hogy tudja a true hd,atmos ....
Lehetőleg árban is elfogadható legyen.
Köszönöm szépen -
blakey
titán
válasz bigdady #64805 üzenetére
Dehogyis. Ha elolvasod a linkelt topik összefoglalóját akkor láthatod, hogy 1X, első alkalommal egy rendszert írsz ki az SD-re (számítógépen) ami médialejátszóként szolgál, ha SD-ről futtatod akkor lesz egy dual-rendszerrel rendelkező boxod, egyik médialejátszó, másik TV-okosító. A renszer kiírása 1X történik meg, létrehozol egy rendszert (CoreELEC) ami a médialejátszód lesz.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz bigdady #64802 üzenetére
Felsoroltam neked néhány eszközt illetve még hozzájöhetne a Shield TV is. Ezek vannak, de nem 20e-ért. Ezeken app-okat töltesz le ha szükséged van valamire. Egyébként meg nem értem, hogy egy img fájl kiírása miért olyan nagy gond, olyan mint a másolás, van egy program ami megcsinálja neked, semmit nem kell írogatnod, stb. Egy fájlt esetleg ki kell cserélned. De mindegy ha neked ez már túl sok akkor a felsoroltak közül bármelyiket választod akkor egy-két app áruházból való letöltése után használható.
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok
valaki találkozott már személyesen az új dune-játszókkal?
esetleg vett már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest