Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
Nézd, nekem van Realtek chip-pes lejátszóm is (Hyundai L110) és Popcorn A-210-esem a legerősebb Sigma chippel, ua. ami a Dune-ben is van. Mindkettőnek vannak erényei és hibái is.
Mindkettőről elmondhatom, hogy "mindent lejátszik" és hogy "nagyon szép a képe" - de komolyan.
Múltkorában tartottunk egy összehasonlító tesztet a barátaimmal.
Egyik lejátszó a HDMI1-be, a másik a HDMI2-be, a TV egy 127 cm-es Pana plazma (50S20E), amin azért már kijönnek a hibák.
Betettünk egy nagyon jó minőségű 1080P-s mkv-t, és váltogattuk a bemeneteket. Nagyon-nagyon nézni kellett, hogy bármi különbséget lássunk... Az is inkább ízlésbeli: pl. mikroárnyalatnyi eltérés a bőrtónusok színében, a Realtek picikét nagyobb élesítése szemben a Sigma természetesebb, cserébe talán leheletnyit fátyolosabbnak tűnő képével. Nekem a Sigma képe tetszett jobban (kb. 5%-kal...), a barátomnak a Realtek.
SD filmeknél majdnem jól is jön a több élesítés, a kép alig-alig tér el, ismét ízlések és pofonok.
Mindkét lejátszó menüje, távkapcsolója használható, a Popcorn menüje jóval szebb, a setupban a kép több jellemzője állítható, könyvtárlista lapdobásakor viszont mindig döccen egyet, vagyis pillanatnyi homokóra. A távkapcsolója viszont világít és sokkal jobb minőségű, logikusabb, bár a picit pattanós gombjait nem annyira kedvelem. Kényesebb, nekem több filmet köp vissza mint a Hyundai, és a kedvenc netes rádióadóm linkjébe úgy belefagy a rádiólejátszó progija, hogy ki se tudom kapcsolni, ki kell húzni.
Ami viszont sokkal jobban meg van csinálva a Popin az az, hogy a Popi boltból külső progikat tudsz utólag telepíteni(ingyen, bár némelyik olyan, mintha egy 10 éves írta volna - pl. a Facebook), és pl. a külön telepítendő YouTube kliens gyönyörűen működik, szemben a Hyundai "vagy megy vagy nem" youtubozásával a firmware-be integrált funkcióval.
MP3 lejátszáskor a Popinak viszont jóval jobb hangja van mint a Hyundai-nak.
Cserébe a Popi majd háromszor annyiba kerül...Pár lejátszó megfordult a kezem alatt, én azt tapasztalom, hogy mind a minőség, mind a firm frissítés gyakorisága inkább gyártó függő (pl. a "kis" Himedia gyakrabban ad ki frissítést mint a nagy LG...).
Nem igaz egyik primitív véglet sem, hogy "a Realtek szar, csak a Sigma", de a "mindegyik egyforma" ködösítés sem. Járt már a kezemben jó Realtekes lejátszó is (pl. a Hyundai), és elég szerencsétlen Sigmás is (pl. a Venice), ami nekem egyáltalán nem tetszett.
Persze az sem olyan egyszerű, hogy "sigma chip-pes", mert pl. a Venicében lévő Sigma chip egy jóval-jóval egyszerűbb és gyengébb chip, mint amit a Popi/Dune osztály alkalmaz.
A drágább készülékek távkapcsolója általában jobb, ezekben pl. több RAM is van, amihez jobb video kodeket lehet írni és aztán a firmware-be integrálni ill. szerintem az egyéb alkatrészek minőségén is spórolnak az olcsó cuccoknál (sípoló tápok, stb.).
Az nyilvánvaló, hogy egy 60e Ft-os készülék használati értéke nagyobb, mint egy 10e Ft-osé, ezt kár lenne tagadni - ez pont olyan dolog, mint hogy jobb egy Mercedest/BMW-t vezetni, mint egy Suzukit vagy Opelt.
De csupán a chip - bocsánat, nem is a chip, hanem a chip GYÁRTÓJA miatt! - teljesen kizárni/isteníteni, - minden egyéb ár/érték, stb. szempont kizárásával - szerintem nem bölcs dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest