Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Az megvan, hogy én nem a GTA5-ről beszéltem, hanem általánosan a 4 vagy 8GB-os kártyát vegyünk témáról? [link]
A kedves fórumtárs jött a hamis állítását [link] megérvelni azzal, hogy elfogy a GPU GTA5 alatt [link], tehát 8GB-os kártyát venni felesleges. Erre próbáltam rávilágítani, hogy bár a tapasztalat lehet, hogy GTA5 alatt érvényes, de általánosságban ez nem így működik.Valamint ha javasolhatom, máskor olvasd el először, miről is volt szó, mielőtt ilyen lekezelő stílusban írsz.
(#9899) TechN7ne: Ráhúzhatsz kb. 0 erőforrásigénnyel egy 8GB-os megatextúrát egy egyszerű téglatestre is. Mit nem lehet ezen érteni?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Igen, úgy tűnik.
Az igazság valahol a kettőtök véleménye között van amúgy. Van játék, ami remekül kihasználja a 8GB memóriát, és van, amihez az égvilágon semmi szükség 4-nél többre. Ezeknek utána lehet nézni, eszerint dönteni, ez egy szempont.
A jövőt meg senki se tudja, mit hoz. Reálisan nézve igen sok fér 4GB-ba is, viszont sajnos a játékpiac terén sajnos nem mindig technikai motivációk mozgatják a dolgokat. Itt nyilván biztosabb befektetés a 8GB-os, még ha nem is feltétlen lesz rá sokáig szükség, vagy talán soha. Ez meg egy másik szempont.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
-
BReal
addikt
válasz ncc1701 #9889 üzenetére
Ha van bennük egy kis gerinc, akkor amint meglátják a hőfokokat, küldik gariztatni. Lehet, hogy 88 fokkal is bírnia kell simán, de feltételezem ők is olvastak teszteket a kártyáról, és látták, hogy a referencia sincs a 88 fok közelében sem. Múltkor hívtam én is Ipont játékkal kapcsolatban, az ügyfélszolgálaton is egy tajparaszt volt ügyeletben. Illetve elég sok rossz véleményt olvastam már Iponról értékelésekben és itt is.
-
HSM
félisten
válasz TechN7ne #9885 üzenetére
Mitől kapna nagyobb terhelést, ha részletesebb textúrákat használsz? Csak több ram kell neki. Vagy mitől kellene erősebb GPU, hogy több mindent tarthass a memóriában? Nincs összefüggés. Örülök, hogy van ilyen kártyád (lol, hogy jön ez ide? ), de úgy látszik, ettől tök függetlenül nem érted, hogy működnek a dolgok egy játékprogramban.
-
zolee1984
senior tag
Üdv
Próbálta már valaki 480 biossal a 470-et?üdv Zoli
-
HSM
félisten
Azért elég durva a a különbség, ha valaminek ténylegesen igénye lenne a 8GB-ra... Egyszerűen ott nulla lenne a sebesség a 4GB-ossal, ha nem butítod vissza leginkább a textúrákat arra a szintre, ami 4GB-ba befér, vagy egyéb anomáliák jönnének.
Ettől függetlenül bőven van létjogosultsága mindkettőnek.(#9882) TechN7ne: A számítási kapacitáshoz nem sok köze van a memóriaigénynek. Két külön erőforrás.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz tothm1991 #9869 üzenetére
A 4GB-os memória órajele 7000 MHz, a 8GB-osé 8000. Így a tesztben szereplő 3 játékban volt kb. 2-3 fps különbség. H felhúzták 8000-re, akkor 0 és 1 fps közé csökkent a különbség. Tehát a memóriát felhúzva semmi különbség nincs a kettő között. A 8GB annyiban jobb, hogy az élettartama alatt biztos lesz jó pár játék, ami túlszaladna a 4 GB-on FHD maximális beállítások mellett. Ami járhat azzal, hogy fizikailag nem engedi beállítani a legmagasabb beállításokat, esetleg mikrolag jelentkezhet (1-1 pillanatra dropol az fps). Tény, hogy pár hónappal a 970 megjelenése óta szinte minden top címnél 4 GB-os VGA-k szerepelnek ajánlottként. Ha nem sajnálod rá a pénzt, válaszd a 8 GB-osat. Ha ezen múlik, hogy pl. lesz-e egy SSD, jó táp, stb. a gépben, akkor inkább a 4 GB-osat.
-
R3laX
addikt
Heló!
Más játszik BF1-el? Kijött az új patch, gondoltam kipróbálom 12-vel, hátha jobb lett... Most kidob hibával, mielőtt bejönne a menü.. DX11-be pedig nem tudom visszatenni
-
ncc1701
veterán
Na, ip*n szervízből visszakaptam a VGA-mat. Tudjátok, ami melegszik, és bőg, mint a barom. Nem csináltak vele semmit. Kaptam róla pappert, hogy a 88 fok VGA esetén teljesen normálisnak tekinthető.
Mivel van műszerész végzettségem is, ezért úgy gondoltam, h sk oldom meg. Mivel láttam a fogyasztás mérőn, hogy nem eszik sokat a vga, ezért ezt kizártam az okok közül, plusz az MSI afterburner szerint is max ilyen 110W-ot eszik a kártya. A venti pörög, mint állat, az sem hibás. A két heat-pipe meleg, úgyhogy azok is jók. Ergo csak a GPU-borda átadásnál lehet vmi. Sajna ott van a fránya varranti void if removed papper az egyik rögzítő csavaron, de én fogóra tettem szigetelő szalagot, így oldalról fogva le tudtam tekerni. És hát látom ám, hogy a pasztában van vmi idegen anyag, kis porszem, vmi kemény vmi, ami miatt nem volt jó a kontakt. Most kapott mx-4 pasztát, 60 fokos a VGA, DOOM megy már 10 perce a háttérben, 24% a fan speed.
Úgyhogy a tökömöccse szerizesek bekaphattyák, szétszedni is b@sztak a kártyát. -
myckey
veterán
Már megint a nem kihasznált 8Gb memória?
Felesleges?Akinek nincs annak lehet felesleges, akinek meg van, annak pedig érdekes mód kihasználja a játék.
Jók ezek a demagóg butítások.
De részemről ennyit erről, párszor ez már ki lett tárgyalva.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
tothm1991
csendes tag
Hát épp ezt kérdezem, hogy szerintetek megéri-e? Tud-e annyival többet...? Ha igen, akkor a 8gb mellett döntök, ha nem, akkor a 4gb-os verzió mellett.
szerk.: 8gb-os verzióból msi gaming az biztos, de ha a 4gb-os mellett döntök, abból melyik a legjobb ár-érték arányban?
[ Szerkesztve ]
-
tothm1991
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #9864 üzenetére
Köszi Srácok!
Viszonylag időtálló kártyának venném, full hd-ban csapatnám, legújabb játékokkal nyomnám, lehetőleg minél magasabb felbontásban.
Proci mellé egy i5 6500, illetve egyenlőre 8 gb ram, később 16. -
tothm1991
csendes tag
Hali! Rx480ból megéri megvenni a 8gb-os változatot ugye? Olvastam itt a múltkor egy hozzászólást, hogy valaki azt írta felesleges, mert nem használja ki a kártya teljesen a 8 gb-ot vagy hogy... nem emlékszem már pontosan.
-
kisza25
félisten
válasz ggbuffon1897 #9860 üzenetére
monitor menüben és radeon driverben is be lehet kapcsolni és az elején jó is volt
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
ggbuffon1897
őstag
válasz kisza25 #9859 üzenetére
hát ott ahol extra feature-öket pakolnak egy monitorba (pl. Freesync) én ott nem bíznám magam Májkroszofték alapfelismerő bunkóságaira
egyébként nagy a pofám, de énis a mostaninál jöttem rá, h a kalibrációs fájlt úgy lenne értelme betölteni, ha egyáltalán normálisan tudnám azonosíttatni
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
HDMI Freesync-el szívóknak: a monitor drivert is telepíteni kell és így jó, ez eszembe nem jutott (eddig), hogy van monitornak is driver-e
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
válasz SzlobiG #9834 üzenetére
hát hogy mi lesz nem tudom de szerintem teret fog hóditani nem tudom a dx12 is mikor fog játékkészitóknél igazán bekattani de most még dx12 játékból sem nagyon van max 1-2
De a vulkán igen csak jó és nem csak a 4xxx szériánál van gyorsulás hanem az r9 szériánál is..
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
kisza25
félisten
válasz SzlobiG #9854 üzenetére
van értelme, mertha 75FPS alá esne, akkor sincsen képtörés, így vígan fullHD ultrán játszhatom a bf4/bf1-et
rx 470-480 sokkal többre nem is képes, 144Hz monitorhoz kevesek lenének, oda erőgép kell
Az más kérdés, hogy a legutóbbi driver frissítés óta nem úgy működik ahogy kellene, mert folyton kikapcsol a monitor képváltáskor[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz cintula187 #9815 üzenetére
pár éve már az összes kártyát ilyen védőkkel adják, legalábbis gtx 950 gtx 960 rx 470 és ezekből 7db fordult meg nálam mindegyiken jelen voltak
-
sakal83
addikt
válasz cintula187 #9849 üzenetére
mikor volt 67k? igen jó vétel
-
TIT
veterán
Akkor azért nem látom az infokat játék alatt rivatuneren?Már ha elindul.
Ennyi pénzért adhatnának átalakítót mert az én tápomon sincs és a 30 ropis karihoz is adtak 6 pinest feleslegesen,mert az van a tápon.
6500-hoz inkább 480-as.[ Szerkesztve ]
-
Runciter
csendes tag
válasz JegesEmber20 #9841 üzenetére
Köszi, de nagyon finnyás vagyok a zajra, és a Nitroról azt láttam, hogy ilyen téren ára van a magasabb teljesítménynek.
A proci egyelőre egy csoffadék i3-3220, de egy ideje új architektúrára váltanék már egy i5-6500-zal mondjuk, ha nem menne mindig valami más tönkre. -_-
-
SzlobiG
félisten
Freesyncnek van értelme 75hz-s monitor esetén is, vagy csak 144hz esetén? Mer néztem az olcsóbb kategória 75hz-t tud csak a komolyabb gamer monitorok 144-et. Jelenleg egy sima 60hz-es monitorom van a kérdés az, hogy lenne értelme 75hz-s freesyncre cserélni?
-
Runciter
csendes tag
Üdv!
Úgy látszik, megmakkant az R9 270-em, úgyhogy egy idő előtti ugrást teszek a Polarisra.
Szerintetek XFX RX 470 4GB 69.000-ért, vagy MSI RX 470 Gaming 4GB 72.000-ért?
Vagy tökmindegy?
Mindkettő halk és hűvös a tesztek alapján, és nem látok nagy különbséget a személyes értékelésekben.
A 8 tű/6 tű különbség érdekeljen? Az én szempontomból az is tökmindegy, ha van a tápomon egy +2-es csatijú kábel, nem? -
-
-
Laja333
őstag
-
Hobbbyt
őstag
válasz Laja333 #9830 üzenetére
Ez volt az a pont ahol megnyugodtam, hogy nem lesz semmi baja a VGA-nak ha csak 6-os csati van benne.
A nyákon úgyis 1 ággá forrasztják össze a 3db 12V-os ágat, amit a 6 pinen amúgy is megkap. A Többi csak sallang, a szabvány kedvéért.(#9804) TechN7ne Egy öreg minőségi cucc.(Nexus NX8050.. már a gyártó is megszűnt ) 8 pines pont nincs rajta, 2db 6 pinessel gazdálkodhatok, abból az egyik ráadásul fix. Pont a minap takarítottam ki az ADDA ventilátorát, kapott egy kis finom műszerolajat a olajtasakjába, ami amúgy is olajos volt.. de gondoltam miért ne, és azóta is csendben van.
(#9808) kovsol Most mondd meg.. a legdrágább RX480 a szériában, mégsem jár hozzá semmi. Kaptam egy köszöntőkártyát és ennyi. Na nem mintha kéne, még a mai napig van bontatlan ATI-s HDMI-DVI átalakítóm.. meg egy rahedli kábel, amit csak ide oda pakolgatok pár évente. De na.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
HSM
félisten
válasz Laja333 #9830 üzenetére
Igen, én csupán arra utaltam, vagy legalábbis arra próbáltam utalni, hogy még ha ki is jön a csatiból a 3+3 ér, még nem biztos, hogy a VGA-n is arra használódik. Mert ha elvezetik más áramkörbe a sense-t és nem betápként hasznosul, akkor ugyanúgy a 2+3 vezetéken fog menni a delej, ugyanazokat a problémákat előidézve.
Persze, nem biztos, hogy ez olyan óriási probléma, mivel 2+2 éren is le tud adni ép csatiknak kb. 180W-ot, ami elvileg elég, de azért jobb a békesség szvsz....[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
Másnál is előfordul, hogy restart után felbőg a VGA? Eddig kétszer figyeltem meg restart után RX 480-as Sapphire Nitro+ -nál, hogy miközben tölti be az OS-t, mintha valami vészfordulatszámra kapcsolnának a ventijei és tolja mint egy porszívó majd pár másodperc után elcsöndesedik. Ennek mi lehet az oka?
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: nozsolt
-
Laja333
őstag
-
HSM
félisten
válasz Laja333 #9827 üzenetére
Tényleg? Tudom, hogy fizikailag az is egy föld. És gondolod, viccből van ott mellette, hogy SENSE, és van kékkel szedve szürke helyett az ábrádon? Nyilván nem. Mivel valóban lehet olyan a megvalósítás, hogy a PSU-ból jön 3 fullos föld és 3 fullos 12V a csatiba, így ezeknél egy 6-osból biztonságosan lehet egy 8-ast átalakítózni, nem kell két külön 6-os vagy molex hozzá.
Ugyanakkor VGA szintjén nem feltétlen van a sense a másik két föld mellé kötve, így egyáltalán nem biztos, hogy jó lesz úgy, mégha vagyunk is olyan szerencsések, hogy a 6-os tápcsatink "majdnem 8-as".[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Laja333 #9821 üzenetére
Ez nem igaz. A saját ábrád a mondandód cáfolata. Mint láthatod, 2 réz vezet 12V-ot, és két réz földet, plusz van egy érzékeléshez használt föld. A harmadik 12V-os ér csak a 8.as csatlakozóra átalakíthatóság miatt van ott, föld nem tartozik hozzá. Tehát túlterhelésnél ilyenkor nem a 12V fog leégni, mert abból 3 lehet, hanem a 2 föld közül valamelyik.
Az is szépen látszik, hogy a 8 eres kábelen viszont szépen ott van a 3 érpár, 3db +12V és a 3 föld hozzá. -
addikt
nekem benne vannak, semmi problémát nem csinált eddig. Én a bios váltó kapcsolót nem is tudtam, hogy van rajta
-
BReal
addikt
válasz Ice_Man22 #9812 üzenetére
Igen. Ezért is szomorú, hogy más játéknál nem implementálták még. A baj az, hogy a Doom ugye OpenGL API alatt fut, ilyenből nagyon kevés más játék van (ilyenek az IDTech motort használó játékok). Persze nem vagyok programozó, de gondolom, hogy egy Direct3D (DX) alatt futó játék esetén nehezebb, hosszabb idő lenne berakni ezt a támogatást - máskülönben miért nem próbálta volna már meg valamelyik fejlesztő? És ha megnézzük, hogy az elmúlt közel 2 évben milyen minőségű PC-s portokat kaptunk, lehet jobb is, hogy nem foglalkoznak ott még pluszban a Vulkannal, mert még szarabb állapotban lennének a játékok. Abban szerintem lehet bízni, hogy a Bethesda által kiadott, IDTech-en futó játékok folytatásai (ha lesznek), mint a Wolfenstein, The Evil Within, Rage, Quake (utóbbiból már a Quake Championsről tudjuk, hogy jön, engine-ről nincs info, de szerintem marad az új Doom motorjánál) megkapják a Vulkan támogatást.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Ha műanyagból vannak a dugaszok, benne lehet hagyni. Én is csak a DVI-ről és a HDMI-ről húztam le, amit használok.
#tarcsad
-
ncc1701
veterán
Persze, én is benne szoktam hagyni, legalább nem porosodik.
-
SzlobiG
félisten
Meg is találtam 100-150 fps-el hasít ezért ilyen gyors ez.
Össze is hasonlítottam az ogl-hez képest nálam 30-40%-al gyorsabb a vulkannal gondolom az I3 ogl alá gyenge ezért lehet ekkora a kül, de nagyon jó több gémbe is kéne ez a Vulkan.
(#9817) ncc1701 Szintén.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Megérkezett az xfx 470. Még nem szereltem, csak ismerkedem vele, de meglepő az igényesség. Vagy nem volt még szerencsém ilyen szintű kártyához, de a pci slot védővel pl. még nem találkoztam. Meg ilyen apróságot. Illetve ez a BIOS váltó kapcsoló is fura.
A dp, HDMI, DVI dugaszokat benne lehet hagyni használat közben?
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
ncc1701
veterán
6->8 pin átalakításnak nincs értelme. Azért találták ki a 8pint, hogy több, vastagabb réz vigye a kraftot a tápegységből a vga-hoz. Több, vastagabb kábelnek kissebb az ellenállása, kissebb feszkó esik rajta. A végén megtoldani nincs értelme.
(#9807) Ice_Man22: Egy Api, mint plö az OpenGL
-
Ice_Man22
senior tag
Lehet hulye kerdes lesz. Mi ez a vulkan??
-
Hobbbyt
őstag
A tények magukért beszélnek, de ár alapján nem tartanám Mercury/Codegen/LC Power kategóriának, hogy még a ráírt teljesítménye felét se tudja leadni.
Én ~9 éve drágábban vettem, használtan az 500W-os tápomat.[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
BReal
addikt
válasz Hobbbyt #9800 üzenetére
Oké akkor. Mindenesetre valami miatt a táp volt a ludas. Bár őszintén szólva én a Zalman tápokról sok mindent nem hallottam. És tekintve, hogy az általa írt 700W-os Zalman táp most kerül majdnem annyiba, mint amennyiért lassan 3 éve az FSP Raider 550W-osát vettem (a nagy árfolyamromlás előtt), akkor nem hangzik túl biztatóan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest