Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Porcica
csendes tag
Hidd el szarnak ők bele a gamer piacba, a lényeg a moni és az most jön nekik rendesen és ez a ürügy.
Csak hosszútávon ez nem lesz valami jó, mert jelenleg egy konzollal annyira nem nyúlsz mellé ha nem szeretnél pénzben veszteséges lenni, így meg csak veszteségesen jön ki az ember belőle.
Az viszont teljesen igaz hogy FHD-n elég egy "kisebb" kártya, na de a felesleges drágulást nem lehet elkerülni azt pl nekem egy teljes gép lehetne már a kezem között egy RX580-al mennyiből 356K-ból nettó-ból, míg most 410K nettó, tehát nevetséges a PC piac és ez még szarabb lesz. -
lacus83
senior tag
Az a több ténylegesen az kB semmi.
Vásárolgatnak szépen megint a bérmunkások.
Ugyan az a helyzet sajnos mint a nyáron.
Én nem haragszom senkire és rosszat sem kívánok senkinek de szépen kinyirják a Pc játékos piacot.
Vicc árak kezdenek lenni. Az általad emlitett 570 85 ezerért is bullshit, tudjuk 60 eleje kellene lennie.
Durva hogy fél éve normálisan vagy nem lehet kapni vagy csak drágán. -
-
-
lugosi111
csendes tag
Na, megjöttem!
GTA5:
Szóval , a 17.7.1 driverrel elsőre úgy tűnt a helyzet rosszabb, mint valaha. Még az ESC-re előugró menü sem akart betöltődni, csak forgott a kis karika, a játék meg jó ha öt percig stabil maradt.
Aztán két dolgot tettem:
- Kikapcsoltam az FXAA-t - így csúnya lett, de miután "MLAA be" szép is volt, meg fagyott is.
- Végső elkeseredésemben újraindítottam a gépet (ez mint tudjuk ősi informatikai trükk), ezután a játék ment mint a kis angyal. Úgy 1.5-2 órát bolyongtam a városban minden gond nélkül. El ne kiabáljam...
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!UI: NMS-re még nem volt időm.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
-
lugosi111
csendes tag
-
lacus83
senior tag
Sajnos nem sajnos de van realitása a használtnak,mert a használt ár az amit tényleg érnek ezek a karik.
580 8GB a már 480 beállt árán jó vétel lenne,de kb az felett vicc
Piac szempontjából megértem az AMDt,csinált egy jó kártyát ami verseny képes a maga kategóriájában,de 100+ ért tényleg sírjak vagy nevessek kategória.
AMD Igéret jó teljesítmény jó áron,az előbbi teljesült az utóbbi jelenleg nem.[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
Elcsúsztak a márkák, neki LG-je van és egy Samu lett itt írva az előbb. Viszont a tényen nem változtat, 40FPS alatt nincs FS
Szerk.: látom módosítottad
Ezt írtam le én is egyszer, hogy a FS akkor sem hülyeség, hiába bizonygatta. Modi meg törölte a hsz-em, pedig szerintem semmi sértőt nem írtam akkor sem
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Lehet azért játszani 30-35 fps megvan.
De nem vártam csodát,még így is jól mennek highon.Beretvás: Egyáltalán nem annyit vesz mert csak ht.mennyiséget lehet kiszolgálni és azért mert valaki nem milliókat keres és számít neki 10 ropi azért nem hibás.
Az a hibás aki megveszi 100-ért ami nem ér annyit,ezért élnek vissza a mocsok boltok az árakkal.
De önző emberek mindig voltak,most meg még több van.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Ezt tudom, csak éppen akkor ment tönkre a VGA-m, és közben olyan nagyon nem olvastam a vga piac alakulását, mert nem volt tervben a csere. Így kezdődhetett a tesztek olvasása stb, utána eldöntöttem hogy az RX580 legyen és akkor már késő volt. Nem baj legalább már megvan mit szeretnék kb milyen áron
Vagy az Rx 580 pulse 75k környékén, vagy a Sappphire Nitro+ 80k környékén. Ez szerintem teljesen reális elvárás. Kb ott a helyük a kártyáknak. Ha nem lesz, akkor veszek nvidia 1060-at.
-
bozont
veterán
Na az FXAA az ami többet árt mint használ, nem hiába nem kerül semmi erőforrásba.
De ha tehetem én is kapcsolok MSAA-t még 1440p-ben is. Nyilván ha kell némi plus fps-t akkor ez az első amit kikapcsolok, de nem rossz az ha szép élesek az élek. Mondjuk resolution scale-t még 1070-nel sem használnám, a WQHD mellett. Persze néhány éves játékokkal talán lehet próbálkozni, még az RX480-nal is.
De el kell fogadni, hogy van akit nagyon zavarnak a recés élek, de azok eltüntetéséhez kell a brutál vas.[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
-
törölt tag
1395/1850MHz-en megy így, alapfeszen 1330-1340 között lehet a vége szerintem. Alapórajele 1242/1650MHz a kártyának.
Lehet megnézem alapfeszen a végét, és összehasonlítom az OC beállítással. Kíváncsi vagyok meddig megy úgy fel a VRM. Mondjuk elsőként megnézem egy 1330/1850-el.[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Hát persze, elvileg a GPU is simán bírja a 90°C-ot is, csak érdekes módon az ilyen hőmérsékleten üzemelő kártyákat szídják rendesen, mert hamar megdöglenek. Ez a gyártót nem érdekli, a gyártó akkor jár jól, ha éppen kibírja a cucc a garanciaidőt és utána megdöglik.
Prospektusokat én is tudok ám olvasni, de a gyakorlat sajnos mindíg mást mutat.
[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
Pedig az igazi teszt az amit te magad tapasztalsz meg
Igen, én is olvastam róla, de nem örülök neki mint csendmániás. Lehet lassan tényleg vizesblokkra lesz szükség
Olvastam tesztet az 580 - ról azt hiszem a techpowerup oldalán, hogy netezés közben is fel tud melegedni úgy a kártya hogy bekapcsolnak a ventik. Az ember azt várta volna a az elmúlt évek alapján hogy kisebb hő, nagyobb teljesítmény, és most kezd megváltozni a dolog megint.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
Nekem sokkal többet tud tuningban a mostani Msi-m, mint az előző Xfx Black-kem. Az Xfx alapfeszen nem bírta már az 1350-et sem, és a legparányibb alulfeszelést se. Az Xfx használtan volt 85, az Msi Aquaból kihozva 78
.
Szerk.: Volt már amúgy RX kártyád? Vagy szívod még az információt?
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Vagy a monitor felbontásának vagy a képfrissítésnek kell megegyezni ha jól emlékszem (vagy mindkettőnek?). Bár ez nálam nem megoldás, mivel mind a felbontás mind a frissítés igencsak eltérő. Az csak a hab a tortán, hogy az erősítő csak a hang miatt van rákötve, azon kijelző nincs, mégis úgy van kezelve.
-
TTomax
félisten
Nem az AMD és az nVidia szarja le a MultiGPUs rendszereket,hanem a kiadók és a játékkészitök akiknek most kellene igazán támogatni a DX12vel...de hát az MS is tesz az egészre magasról.Eddig legalább lehetett mókolni AFRben DX11 alatt,most már ezt se...
El lehet felejteni a több kártyás rendszereket majd ugy 3-5év mulva amikor már nem tudnak lejebb menni csikszélességben majd megint elö lesz véve és tálalva,hogy mekkora istenkirálycsászárság is ez....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm!
Ez nagyon pofásnak tűnik, nekem FHD-nál nem kell nagyobb még.40-75Hz között tudja a FreeSync-et.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Freesync nem is rossz ötlet.
Az a gond nálam ha már 50 alá beesik fps, 50-60 között még csak finoman röcög, de ha 50 alatti fps-em lesz akkor olyan az egész mozgás, mintha kb 25 fps-el menne a játék. Érdekes, de nem tudom másképp leírni, szemmel láthatóan akadozik már 49 fps-en pl. 55 fps-el pedig már finoman röcög a megjelenítés. Lehet egy FreeSync monitor ezt orvosolhatná. Régebbi játékoknál nem volt ilyen gondom, 6-7 éve mikor még játszottam 30-35 fps-el folyamatosnak tűnt a megjelenítés, manapság meg 50 fps-el akadozik, microstuttering-el az egész. -
törölt tag
Mert mi lesz egy év múlva mondjuk Very High-on azokkal a játékokkal, ha mostaniak Ultrán akadnak?
Lehet már a 8GB RAM is bottleneck-el, 16GB-al néztem youtube videókon 3-4 fps javulás volt pl. Witcher-ben.
Az élsimítás valóban eszi nagyon a GPU-t, én soha nem kapcsolom be, pedig 1920x1080-ban tolok mindent. Tökéletesen elég az FXAA, esetleg SMAA 1x. A Polarisok erőssége nem az élsimítás, már 2x MSAA-val 15 fps-el kevesebb lesz nálam GTA5 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Akkor a sima aorus nem éri meg a felárat a Pulse radeonnal szemben?
Van itt az oldalon egy ilyen hirdetés:
8GB-os Aorus változat ára: 78.990 Ft (Még 10 darab raktáron.) Ő 3 év bolti garanciát ír.
A freesector-osok pedig a Pulse radeon 580 8gb-ot adják oda 77k-ért itt 2 év gari van.
Ti melyiket vennétek? Így is rohadt sokat kellett várnom, hogy legyen pulse radeon.
Fontos a hosszú élettartam, ha azt mondjátok a Gigabyte Aorus megéri a 2k felárat +1 év garit, akkor azt veszem. Bár prohardveres bolti gari...
Közben lehet a pulse radeon vrm-je nem melegedne ennyire.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
Nem egészen, mert a korabeli kártyák a játékok által ki nem használt erőforrások miatt elég ritkán ették meg a maximumot amit csak tudnak furmark alatt például, viszont a maiak a boost miatt már mindkét esetben ugyanannyi esznek. Ha Vsync van bekapcsolva és CS-GO-val játszik, akkor el is hiszem a 90W-ot.
-
jacint78
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- kenand: Star Wars KOTOR I és II Android és iOS ingyen + magyarítás felrakása
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest