-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Ezzel teljesen egyetértek, személyes tapasztalat. Mármint a BF1.
Sőt, nem tudom, miért, de DX11-ben exe hibával leáll nálam, ha a FRAPS is megy. Így csak DX12-ben teszteltem, de nem is baj, jó ez így.Személyes alkalmazá ->: Single: DX12, Ultra, Freesync ON, Vsync OFF, és remek a játék élmény, ezt a tesztben is láttattam táblázatban. Multiplayer: DX12, Ultra, Freesync ON, Vsync ON - > ebből az következik, hogy nem lesz fps-vadászat, cserébe 50-75 fps között lehet élvezni a játékot.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
távcsőves
senior tag
Én is neked, hogy a tesodé ilyen szerencsétlen darab, és nincs semmi probléma esetleg még. Ne kezdjük, oké? Itt van, (TE viszont sajnos nem) megy ahogy írtam, legyen békesség. De talán beszerezhetnétek Ti a Divison-t és meggyőződhetnétek róla mennyire terhel. (A többi amit írtam meg free to play) Szóval béke, legyen sok FPS és DX12-ben a multi GPU support általános. Ennél szebbet nem tudok kívánni!
Ezt is ideírom, nehogy irigy legyen bárki az enyémre, 1385Mhz-nél mintha falnak menne. Teljesen mindegy mennyi kakaót adsz neki, itt a vége. Nem véletlen alacsony az AQ. Ez a chip ezt tudja, és ha XFX BE pcb lenne alatta, akkor is itt lenne a vége. És alulfeszelés esetén is csak az átlagot hozza, sokkal jobb eredményeket értek el már mások, akik beírták ide, meddig tudtak lemenni.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Ezt a 80k-s "versenyt" hol látod? AQUA ~83k, iPON ~84.5k, Compker ~88k, PCX ~82k (de innen nem érdemes vásárolni, mert a jövő hetet is felszámolják pluszban ).
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
BReal
addikt
Van valakinek ASUS DUAL kártyája? Ha igen, tudna írni hőmérséklet értékeket, illetve a ventilátor hangról valamit? Csak mert a 480 4GB már 69000-ért elérhető.
AZ MSI Gaming-Gaming X-nél meg úgy nézem, egymással harcolnak a webshopok, már 80000 Ft.
-
őstag
-
törölt tag
válasz DrTechnoid #16087 üzenetére
Ha fanatic VRes vagy csak akkor... (nem a káromkodós fiúk ) mert ott reális az "egy szemnek egy kártya renderel",
De ezeket a 480 crossfire legyőzi a 1080-at dolognak ne dőlj be ez csak promó.
csak az adott környezetre igaz. még akkor érné meg ha egy konkrét játékra vagy ráfeszülve ahol tudod konkrétan hogy működik.
De nagyon fájó lesz amikor valami tetszik pl ARK és várod a dupla teljesítményt...ami nem jön mert nincs CF profil.
Inkább várd meg a Vegát májusban.[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz DrTechnoid #16087 üzenetére
Röviden: NEM
Hosszan: 1-2 lappal visszább pont erről volt szó.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mit gondoltok, megérné ezt crossfire-ba venni? Mert most lenne rá lóvé, és úgy tudom hogy a vele közel egyenértékű nvidia 1060 nem támogatja az SLI-t. Tehát arra lennék kíváncsi elsősorban hogy a driverek,és főképp a játékok támogatják e a 480 crossfire-t.
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
Szoszo94
őstag
-
szasanyi
félisten
-
R3laX
addikt
válasz távcsőves #16076 üzenetére
Aha, hát akkor így nehéz hasonlítani. DX12-vel sztem stabilabb is a cucc, még BF1-ben próbáltam, igaz hibákkal, de működött, és stabilabb volt mint DX11-ben. 11-el hamarabb dxhiba, vagy Doom vulkan-nal megint. Mondjuk az egyik egy problémás game, a másik meg egy full új API .
szasanya: Akkor a gaming a te kártyád. Illetve alacsonyabb órajelen megy, ezért nem lesz túlhajtva = hideg marad.
-
Szoszo94
őstag
válasz szasanyi #16077 üzenetére
Biztos lehetsz abban, hogy csak az a különbség
Amúgy én most kicsit visszavettem, 1250@960mV a GPU, 1375-höz kért 1158mV-ot (memória u.e. feszt kért 2250-hez) 3DMark Firestrike teszthez és 4K játékhoz, stabil volt vele. Nincs nagyon időm játszani, ha akad akkor meg pár éves címekkel, így értelmetlennek találtam az 1350/2240-es 24/7-es beállítást, majd feljebb húzom ha olyan játékkal játszom, amihez kell
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
szasanyi
félisten
válasz MasterMark #16078 üzenetére
Az AMD évek óta komplexebb és technológiailag fejlettebb GPU-kat gyárt mint az NV (sajnos a kihasználtsága játékok alatt nem volt, és talán most sem olyan amitől egyértelműen jobb tudna lenni az adott teljesítmény kategóriában de ez más kérdés). A memória vezérlőjük valszeg más, de rosszabb is lenne?
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Ez az alulfeszelés nem igazán érdekel, és tuningolni sem szoktam csak próbaképpen, kíváncsiságból. De a 480 nem egy kimondott tuningkártya, azaz a fogyasztásnövekedés és hőtermelés miatt nem hoz annyit amit megér (hacsak nem vmi kivételes darab). NV már más, de ott is csak kíváncsiságból néztem tuningot és gyári órajelen használtam - megjegyzem, hogy ott a GaminX VRAM-ja 2400Mhz-et stabilan vitte, feszemelés nélkül.
Alapvetően a ~81k-s Gaming-et nézegetem (XFX GTR kizárt az ára miatt) de erről nem találok pontos infót, hogy valóban csak és kizárólag az órajelekben különbözik a GamingX-től.MOD - ez a Sapphire 480 meg teljes katyvasz.. Nito, Nitro+, DS, D5 (van egyáltalán lényeges különbség?) vhol 2 év gar,tral ritkán 3 garral (vagy akár ugyanott az egyik 2 a másik 3 év) és szinte mindenhol más árakon. Katasztrófa ez a hazai kereskedelem.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Ezek nekem nincsenek meg, de a The Division DX12-ben a szart is kihajtja a kártyából ultra beállításal. Stabil mindenhol. (Fogyasztást nézem mert kisérletezek vele, és látni az értékeken, melozik keményen. )
Nv más, ja mhz dream. Kár, hogy nem egyenesen arányos a tuning órajel hatása a teljesítményre.
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz távcsőves #16073 üzenetére
Milyen játékokkal próbáltad? Próbáld ki Doom/Battlefield1-el, ezek odab@sznak a stabilitásnak. 77.2%-os neki az ASIC amúgy. GTAV, WOT, ezek a fele GPU-t sem dolgoztatják meg . Ha azokat is viszi stabilan órákig, akkor tényleg jó kártyát fogtál ki. Ja és a Vsync-ről szó sincs ugye? . Itt marakodás van az FPS-ekért . Multi only off Vsync.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz #45185024 #16069 üzenetére
Sem AB sem Trixx nincs fent, nem is volt, szóval nem maradhattak nyomaik, bányászprogi nincs (biztosan nincs), és a régebbi driverrel is csinálta. Elég mélyen utánajártam már a problémának, mert rohadtul idegesítő, de sajnos egyelőre nincs megoldás. Valószínűleg DXVA gond lehet, erre szűkítették le az AMD fórumban.
colorizer.net
-
távcsőves
senior tag
Tesód gpu-ja szerencsétlen darab lehet, 69%-os aq az enyém (gpu-z szerint 5 kártyából legalább 3/4 jobb nála), 1366mhz 1110mv-al a gpu, a memória pedig maximumot is bírja. 1000mv kell a 1266mhz-hez. (Ref 480 boost órajel) ilyenkor csinálja, hogy elindul a venti és leáll 3mp múlva. Tudom nem vigasztalja, de ez lottó nagyon. Azért gyári értékeken is nagyon-nagyon csendes vga.
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz szasanyi #16070 üzenetére
Tegyél egy próbát az MSI-vel, az a leghalkabb, persze azért itt sok függ a gépház szellősségén. Ha egy hangszigetelt, esetleg ITX házad van, az MSI is be tud pörögni, illetve egy jó 10-15 fokkal melegebb a VRM-je az XFX GTR-nél. Az pedig, hogy most alul tudod e feszelni, teljesen kártyafüggő. Van aki -30Mv-al használja itt az MSI-t +50Mhz tuningal, 2150Mhz-es memóriával, de tesómnak pl +36-42 kell az 1350Mhz-hez, és a ram sem bírja alapfeszen a 2150-et, csak a 2100-at. Az XFX BE 1338Mhz-en fut, ami gyorsabb, mint az MSI alapfrekije, ha jót fogsz ki, itt is alul tudsz feszelni + a ramja is jól bírja. 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól, ha online berendeled. Próbáld ki vmelyiket.
szerk.: Mikrolagtól pedig ne parázz, volt már dolgom Ref, XFX, MSI-vel is, mind szép folyamatos képet ad. Persze ha van egy freesync monitorod hozzá, teljes a kép.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Csak a kíváncsiság miatt, mert annyira jónak érzik sokan. Évente 2-3 különböző VGA jön-megy nálam amiatt, szeretem kipróbálni - tesztelni melyik mit tud. Az biztos, hogy a 1070-nél jobb aligha lesz egy ideig.
Pepeeeee: kérdezték, válaszoltam. nehogy ennyi ne férjen már bele... Teljesen már ár-, és teljesítmény kategória még AMD vs NV vitát sem generál.
[ Szerkesztve ]
-
-
taranis
addikt
válasz Remus389 #16062 üzenetére
Én videós utómunkára vettem az RX480-at, és teljesen véletlenszerűen azt csinálja (legutóbb pl. 1 hete volt ilyen), hogy 0%-ról egyenesen 100%-ra megy a venti, átmenet nélkül, ki-be kapcsolgat. Ilyenkor csak újraindítással tudtam helyrehozni a dolgot. DDU-s takarítás után is ez van, teljesen szűz driver install után, Wattmanba be sem léptem, és semmilyen más overclock progi nincs telepítve. A fórumokat olvasva többen tapasztalják ezt a problémát, és ez pl. eléggé driver gondnak tűnik. Nvidia alatt nem voltak ilyen gondjaim, de fontos a 8GB VRAM, és azt ők drágán mérik.
colorizer.net
-
szasanyi
félisten
Van i7-6700 + 16GB DDR4-2400 Ha a 1070-nek elég volt, a 480-nak aligha lehet kevés.
fules - kizárt, az is csak egy 480 míg az uo. egy MSI Gaming ~81k-ért megvásárolható. De még ezt sem veszem meg, megpróbálok informálódni egy esetleges közeljövőbeli játék promócióról. Esetleg erről van vkinek infója?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Rendben, így ránézek a Sapphire kártyákra / árakra is. Nekem sem a méricskélés a hobbim, sőt FPS kijelzést sem használok játék közben mivel nem az a lényeg. Az viszont nagyon fontos (és a legutóbbi 380X és az akkori driverek itt buktak el), hogy a játékmenet sima, folyamatos legyen! Tehát ne azt érezzem mint korábban, hogy hiába van meg a kellően magas FPS mégsem sima és folyamatos a kép, hanem olyan mint ha nem egy sima hengeren, hanem fogaskeréken gördülne a film. Nem tudod ennél jobban érzékeltetni a problémát, viszont az engem annyira zavart, hogy elfogadhatatlan volt számomra így el is adtam a kártyát.
-
addikt
válasz szasanyi #16059 üzenetére
Msi Gaming, Xfx, ajánlott. Sapphire is van 3 év garral, csak néhol elsunnyogják, nem tudni miért.
Driverekkel nekem különösebb problémám nem volt. És nem is szoktam méricskélni egyenként, hogy melyikkel mi hogy megy.
Legújabb van fent, egyelőre hibátlan.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
szasanyi
félisten
Nyilván nem, és ha arról volt szó (elképzelhető, hogy én siklottam ezen részlet felett) akkor OK. Sapphire kizárt, ti. nem vagyok hajlandó uo. kártyát, uo. áron -1év garral megvenni. Igen, de jobb szeretem naprakész, felhasználói tapasztalatokat, infókat.
Driverek terén vmi infó? Sikerül végre jól megírt, minden játékhoz jól használható driver csomagot készítenie az AMD-nek vagy most is igaz, hogy ezzel ez megy jobban azzal meg az?If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Lacccca87 #16055 üzenetére
Beleolvasva a fórumba többen írták, hogy elég hangos és még meleg is. Valóban ez a legjobb alternatíva? Őszintén szólva a kíváncsiság hajt,hogy kipróbáljam ezt is, de a 1060 6GB majd 1070 után... nem tudom van-e értelme, mert meleg és zajos kártyát nem akarok. És a driverekről még nem is tudok semmit.
-
jambiyya
őstag
Hű, itt a kezemben az új VGA. Baromi nagy és nehéz a 6850-hez képest.
-
szasanyi
félisten
Van tapasztalat esetleg tesztoldal ahonnan tudható melyik a legjobb RX 480 kártya? Tuning nem fontos, a zajszint és a hőfokok igen! Azt láttam, hogy az XFX GTR kártyáját jóra értékelték, de ~92k áron számomra érdektelen. Illetve érdekel még a driverek állapota, mert a legutóbbi 380X kártyát amiatt cseréltem le.
-
törölt tag
válasz milszab #16046 üzenetére
A szisztémát értsétek meg. Önmagában az hogy cicereg nem garanciális feltétel.
De mivel 14 napig indoklás nélkül visszaküldheted online visszaveszik.
Bolti személyes vételnél Nem köteles visszavenni nincs már ilyen x y napig köteles vagyok átvenni ha nem tetszik az ajándék szine és hasonló, a boltvezető egyéni elbírálása mit tesz.
Ha online visszaküldöd visszakerül a kereskedelmi áramba, jobb esetben leértékelik de általában nem, ha nem sérült a doboz. Utána Füles vagy Breal kiszúrja itt hogy jé olcsó 480 leértékelve és mondjuk én rácsapok.
Beteszem otthon a 60Hz es tévéhez és láss csodát semmi hangja. Boldogság.
Kifoghatsz Te bárhol cicergőset, nem Amd és nem is 470-480 fűggő.
A másik az időfaktor , Egy év elteltével elkezdenek szivárogni a kondik, romlani a tekercs teljesítmények és olyan kártyák is elkezdenek ciceregni magas frekin amik régen nem.
Viszont akkor a bolt már nem fog veled foglalkozni...[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
-
távcsőves
senior tag
válasz KisBundi #16044 üzenetére
Köszönöm szépen a visszajelzést. Enjoy! Üdv a klubban!
Hogy szakmai ON is legyek, az AMD OCAT-hoz egy print screen, így legyen beállítva, végül is ez bizonyult a leghasználhatóbbnak Tehát OCAT indít, bejön ez az ablak, jobb alsó sarokban START felíratra kattintasz, az átvált egy zöld STOP felíratra. Ezután indítod a játékot, overlay kijelzés lesz a jobb felső sarokban, FPS és FRAMETIME értékekkel. Ez nem maga a benchmark rész, csak mutatja, hogy működik. A benchmark részhez el kell indítani. Ez nálam a num5 gomb, és ennyi. Kielemzés a FLAT programmal vagy táblázatkezelővel.
Tegnap túl optimista voltam a single program capture beállítással. Pl Uplay meghülyül tőle. Beta meg, de így használható a frontend.
[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
Ma megjött az MSI RX470 Gaming 4G. Az első ami feltűnt, hogy jóval kontrasztosabb a képe mint az nVidianak. A másik pedig, hogy tényleg iszonyú csendes még terhelés alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
válasz Simi37 #16039 üzenetére
Pontosan, én többek között anno ezért vittem vissza a Zotac 970-em is a 13. napon! Egyébként én úgy vettem észre, hogy csak baromi magas FPS-nél jön ez elő. V-Sync mindig megoldotta.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2, Apple Watch S10 46mm
-
TIT
veterán
De jó,hogy a sapphi eddig nem cicergett,most már az is.
Vegyék már ki amdjék azt a francos tücsköt. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bandika0626 #16034 üzenetére
Amire te hivatkozol az szimpla lustaság/kényelem. Ne kelljen már hetente intézkedni ebben a topikban. Legyen bennetek annyi, ha segítséget akartok kérni, akkor azt a MEGFELELŐ topikban kérjétek!
Az offokat itt és most kéretik befejezni, mert a visszaesőket szankcionáljuk.
⭐ Stella
-
fanti
addikt
válasz bandika0626 #16034 üzenetére
Telibetaláltad a lényeget! Pontosan!
-
bandika0626
senior tag
Ráadásul mindezt úgy, hogy nem három vagy négy topikot kell egyszerre böngészni meg várni a válaszokra hanem esetleg néhány perc alatt megoldódik a probléma vagy közelebb lesz az ember a megoldáshoz.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
fanti
addikt
válasz Hunork #16027 üzenetére
Szerintem meg pont Neked van igazad a Topikgazdával szemben, ugyanis én voltam az, aki felvetette a belinkelt video alapján a CPU jelentőségét.
Tettem ezt mindazért :
-mert az említett video tartalmazta a mai játékok szép nagy csokrát, bőséges adatokkal és mérésekkel
-mert szerepelt benne a GTX1060, ami ugye teljesítményben nagyjából megfelel a topik erősebbikének, az RX480-nakÉs nálam okosabbaktól lényegi információkat kaptam! Ezek a következőek :
-hiába a mérési minimum és átlag FPS, attól még mikrolaggolhat az adott játék, de ez a videóból nem derült ki
-ha multiplayerben játszik az ember, akkor ott teljesen más eredmények születnek, ez szintúgy nem derült ki számomra az adott videóból
-és végül, de koránt sem utolsó sorban rávilágítottak arra, hogy az AMD Polaris kártyák IGÉNYLIK JOBBAN az erősebb CPU-t, míg az nVidia Pascalja nem támaszkodik annyira rá, azaz ha AMD kártyákkal mérik ugyanazon tesztet, akkor jóval markánsabb különbségek jöhetnek ki a felhasznált CPU függvényében.Úgyhogy tisztelettel megkövetem a Topikgazdát, de itt most én egy kérdésemre számomra nagyon is lényeges információkkal gazdagodtam, hála a topiklakók válaszainak, tudásának, türelmének, amit ez úton is nagyon köszönök minden kedves válaszoló kártyatársamnak!
[ Szerkesztve ]
-
Stigma.HC
senior tag
Pár év kihagyás után ismét csatlakozok az AMD táborába egy 8 gigás MSI 480-al. Ha nem lett volna ez a nagyobb árzuhanás az utóbbi időben akkor valószínűleg egy 1060 mellett kötök ki, de így vétek lett volna nem ezt választani
"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy hétfőn egy is csatlakozok a klubhoz egy Sapphire RX480 Nitro+ 4GB kártyával.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Hunork
veterán
válasz lacus83 #16026 üzenetére
Teljesen igazad van!
És szerintem mindenki odafigyel.
De ha felmerül egy kérdés egy hsz-ben, mely szétágazik, akkor szerintem igen körülményes lenne, hogy "várj, menjünk át a másik topikba, és ott folytassuk." Ez persze csak arra az esetre vonatkozik, ha érintett maga a főtopik tárgya. De tudomásul vesszük, csak így a törölt hozzászólásokban lévő fontos információk, linkek is elvesznek... Amúgy béke, és éljen az RX480 XFX GTR! (amúgy írtam pü-t)[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
lacus83
senior tag
Sziasztok!
Remélhetőleg nem lesz még egy ilyen eset amikor összefüggő Off halmazt kell felfedeznem az Rx 470/480 topikban.
Tehát a topik Rx470/480 és vagy nem Nv 1060,970,R9 290.
Nem CPU, nem Wot, nem ventilátor, nem memória és nem táptopik.
Mindenre van külön topik, tessék azokat használni.
A szabályzat mindenkire vonatkozik.Köszönöm megértéseteket
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Mattheeew
csendes tag
-
stigma
addikt
válasz mikormit #15982 üzenetére
Köszi az infót.
Nálam eddig nem csinálta, minőségi Be Quiet tápom van ami lazán elbírja a konfigm + VGA-m is.
Mindegy majd utánaolvasgatok, de sajnos ez engem eléggé idejesít egyenlőre.1300-at én is teszteltem ~ 1.1V-on tudja, de én úgy döntöttem inkább megcélzom a normál OC-s órajelen(1260) lévő alulfeszelést.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- KFA2 GeForce 1CLICK OC RTX 3060 12GB GDDR6 192bit
- RTX 40xx Videókártyák felvásárlása!!!
- GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR6 videokártya - Csomagküldési díj az árban!
- GIGABYTE GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Low Profile - Foxpost benne az árban!
- Red Devil Amd Radeon RX 5700XT 8GB Videókártya 6hó jótállás/számla
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest