Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sdp
csendes tag
válasz Exelsior #8589 üzenetére
Az mondják itt, hogy nem a legjobb a hűtése, de alulfeszelve (1,025 volt) 1300 rpm mellett 72 fok körül csendben elvan. Húzva (1,175 volt, 1350/1850) 1800as fordulat 80 fok, de itt már hallható. 3500as max fordulaton 65 fok. Szóval nem szar a hűtése, bőven elég neki, de van jobb is.
Ami hiányzik róla, az a bios switch, egyszerűbb lenne abban egyszer beállítani a feszültséget, meg egy normálisabb fanprofilt. De ezt meg lehet oldani másképp is.
CSGO 2-300, EU4ben nem számít, Dark Souls 3 maxon, Witcher 3 highon stabil 60 fps 1080p-ben. Az én igényeimett ezzel bőven ki is elégíti.
-
Cronerator
tag
válasz antihero0112 #8588 üzenetére
(j)rpg kedvelő vagyok. Mostanában volt Risen3, FF13 részek. Wii emulátorban Xenoblade (felskálázva high texture pakkal elég szép). Most épp Grim Dawn van soron. 3440*1440 freesync egész élvezhető a megfelelő beállításokkal.
Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
sagem
addikt
gondolom bejátszhat a dx12 is a játék esetében, de nálam 480-al 2K-n is jól fut a játék, gyakorlatilag ez volt az a játék ami megadta a végső lökést a cserére (előtte 280-am volt..ott már nem volt túl rózsás -érthetően- a helyzet)
Holnap meg Bf 1, a tesztek alapján ott sincs gond a kártya teljesítményével szerencsére, és majd még jobb lesz a javításokkal gondolom
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
BReal
addikt
válasz antihero0112 #8584 üzenetére
Digitalfoundry tesztelte a Horizon 3-at 480-1060 összevetésben, és belevette a Titan X-et és a 390-et is. 390-en tragikus teljesítménye volt, kis túlzással fele annyi fps, mint 480-on.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok.
Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming 4G 4GB videokártya /GV-RX470G1 GAMING-4GD/
Elég jó árban van. Megéri? mik a tapasztalatok?
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
antihero0112
tag
válasz Cronerator #8587 üzenetére
Hát köszi mindkettőtöknek a választ, és meg vagy elégedve a kártyáddal? Mikkel játszol?
-
Cronerator
tag
Máris jobban érzem magam. Korábban már írtam, hogy defaultban hangos a kártya, mert 65 fok a target temp. Nekem a wattman tökéletesen működik és ott 75re állítva már jó is lesz. Asus ennyi erővel állithatta volna 55re is. 😁
-
füles_
őstag
A temperature limitet állítsd feljebb 65 fokról úgy 70-75 fokra (csak példaképpen Sapphire 75 fok temp. targetet ad meg a 480-as/470-es kártyáinak),és mindjárt halkabb lesz a kártya
[ Szerkesztve ]
-
antihero0112
tag
válasz Cronerator #8568 üzenetére
Szia, már nem vagy fehér holló, tegnap megérkezett a kártyám. Nem volt nagy előrelépés, viszont ugyanabban az árban szereztem amennyiért eladtam a 390X-et, most forza horizonozok, és ott azért lett előrelépés, 45-ről 60 FPS-re nőtt az átlag, bár jött időközben egy frissítés is a kártyákhoz, így lehet hogy ez annak betudható. Szépnek szép, hűtési teljesítménye is jó, viszont sokkal hangosabb mint a Tri-x hűtése volt. Nem olvastam utána, hogy milyen zajt termel a kártya, az MSi-ről tudom hogy jó, és gyakorlatilag hangtalan, de azt nem akartam most venni, Sapphire-nél meg az zavart, hogy kicsi maga a kártya, és szarul néz ki. Tehát maradt ez, legalább szép.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz noblem1983 #8582 üzenetére
az első kommenteben írtam, hogy még egy esetben fordult elő: NFS 4K ultra beállításokkal néhány perc után ugyanez volt.
"... and I hope you have a great day!"
-
őstag
A ram Kingston HyperX, de akkor most egyben bedobom a szóban forgó konfigot:
Alaplap: Asrock H170 PRO4S
Processzor: Intel i5 6600
Processzorhűtő: LC-Power LC-CC-95 (3,5k)
RAM: Kingston 2*4 DDR4 2400Mhz HyperX
SSD: Kingston HyperX Fury 120GB Sata3
HDD: WB Blue 1TB 7200rpm Sata3
VGA: Sapphire AMD RX 480 4GB Nitro+
Táp: FSP 500W Hexa+
Ház: Zalman Z3 Plus /fekete/IntelBurnTest simán lement Maximum stress level-en, ~102GFlops értéket hozva, a RealBench 30 percig futott, és nem történt semmi.
szerk.: most ugyanaz a dual bánya megy, mint tegnap, és 13 perce atom stabilan tartja. még elindítottam mellé egy IntelBurnTest-et is néhány percre, azt is túlélte..
[ Szerkesztve ]
-
tgulyas
senior tag
Üdv, holnap érkezik a RX 470 VGA kártyám, egy kérdés hogy kell neki a 8 pines táp vagy elég a 6 pines is ?
ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING Intel Core i9-9900K VGA 2060 Super 2x G Skill RipjawsV F4-3200C16-8GVKB win 10 pro
-
totumfaktum8
csendes tag
-
AtHoS
nagyúr
Akkor dobd már ide honnan vetted a konkrét termékeket, amire ezt írtad: "A corsair-nek a késleltetése rosszabb" , mert valahogy nem találok ilyen irányultságó infót leírva - még csak adatlapon sem -, viszont Te egyoldalúan állítasz két termék közti különbséget
read-only mode on the forum
-
trufa12
addikt
válasz totumfaktum8 #8562 üzenetére
Örülj neki hogy tílt a lap . Így legalább nagyobb baj nem lesz .
Egyébként van azon a lapon egy kis számláló ha ki ír valamit azt azért a könyvből keresd ki mit jelent .Nekem is ilyen lapom van, az hogy kicsit lassan bootol már nem zavar, de nem cserélném másikra (max jobb asusra ) ez a nem tudom milyen védelmi rendszere eléggé hatékony, csak mire végig csekkolja magát le megy a nap (már egy natur egyszerűbb laphoz képest aminél azonnal ott a windows, itt azért pár sec-et várni kell mire végig megy saját magán .
Most látom mit írtál utána nah pont ezt írtam le . A lap nem károsodott valószínű .
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Apucy01
őstag
Asus 380 al volt ilyesmi helyzet mikor az elő megérkezett be a gépbe és nem ment csak a venti pörgött föl bios update a lapnak és ment is gond nélkül majd kb 1 honap mulva jött egy restart csak ugy magától és a kari már sohatöbbé nem müködött a deszka lecsipogta hogy nincs vga .
Kártya ment vissza kb 6 hét várakozás után megérkezett a mostani ugyan olyan és megy rendesen.
igaz azóta az 1 éves tápom egy tompa puffanással jelete hogy kilehelte lekét ő is vissza ment gariba és ráfizetéssel jött a corsair rm1000i
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Cronerator
tag
Akció nélkül én is túlárazottnak tartom. Nekem pont jól jött ki, hogy öcsémnek pont akkor kellett egy gamer egér 😁.
Annyit hozzátennék, hogy mivel az egér ajándék, így nulla garancia van rá. 14 ezerért azért így is elment.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz Cronerator #8568 üzenetére
Aqua-s árat nézve, ha sikerül eladni az egeret 14000-15000-ért, konkrétan most a legolcsóbb 480 8GB az akció alatt.
-
Cronerator
tag
válasz totumfaktum8 #8567 üzenetére
Ezen fórumon egyedüli strix 480 tulajként kíváncsi lennék más személyes tapasztalatára. Fehér hollónak érzem magam😊.
Remélem a bolttal hamar lerendezed a dolgot.Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
totumfaktum8
csendes tag
válasz Cronerator #8566 üzenetére
Igen ezt nem írtam korábban, ne haragudj
-
Cronerator
tag
válasz totumfaktum8 #8565 üzenetére
Azt nem néztem, hogy írtad volna, hogy egy másik gépben se műxik. Ennek tudatában egyértelműen a kártya halt el. Ez egy nagy pech. Gyártótól függetlenül.
-
totumfaktum8
csendes tag
válasz Cronerator #8563 üzenetére
Igen így volt. A lapot és a procit még tavasszal vettem. Bebaszna, ha félév alatt lefőne. De kizárásos alapon, hogy az összes slotban nem megy a kártya, plusz másik gépben is ugyanaz a tényállás (berakom, nem indul, POST nuku), így nem hiszem, hogy a pci express főtt volna meg. Vagy az összes foglalat megfőtt, amibe beleraktam
Próbáltam az UEFI-re állítani mindent a lapon a biosba de az se jött be a kártyán meg nincs ilyen switch. :/ -
guftabi96
addikt
Ha tudod nézd meg másik táppal / próbáld ki másik géppel / próbáld másik vga-val is
Ha rossz, akkor küldd vissza 14 napos elállással. Megjegyzésbe meg írd oda, hogy nem működik megfelelően.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Cronerator
tag
Írtad, hogy ment 20 percet, tehát bebootolt a gép windowsba és egyszercsak leállt? Csak a kártya új vagy lap+proci is? Lehet beadta a derekát a pci slot. Jó lenne megnézni egy másik vga-val.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz noblem1983 #8559 üzenetére
Eléggé.. Főleg, hogy pont az előző oldalon (kinek, hogy van beállítva) volt pető bá esete.. Ott is a tápra gyanakodtak egyből első körben és nagyon valószínű, hogy egyáltalán nem a táp a ludas..
Valami a 480-akkal van bizonyos lapokban szerintem. -
noblem1983
senior tag
-
G.I.JOE
senior tag
válasz totumfaktum8 #8551 üzenetére
Másik VGA-val ki tudod próbálni?
-
BReal
addikt
XFX RX 480 8GB GTR 88000 Ft!
-
myckey
veterán
válasz totumfaktum8 #8554 üzenetére
Éppen elindulhat, csak ennyire bírja.
Vagyis semennyire."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
totumfaktum8
csendes tag
válasz guftabi96 #8552 üzenetére
Alaplap: Asus Maximus VIII Hero
Proci: Intel Core i7 6700K
Memória: Corsair Vengeance LPX Black CL15 16GB 3000MHz DDR4 RAM
SSD: Plextor M8PeG 128GB
HDD: Seagate 1TB 32MB cache SATA3 merevlemez
Tápegység: Corsair PSU-600CX V2 600WElég régi a táp azt aláírom, most lesz egy új azzal még tesztelem, de ha alapból azzal lenne gond, akkor alapból el se kellett volna indulnia nem?
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Tápoddal nem lehet gond?
-
guftabi96
addikt
Írd le a géped alkatrészeit is, könnyebb úgy segíteni.
#KeepFightingMichael
-
totumfaktum8
csendes tag
Sziasztok,
nem rég vásároltam egy ASUS Strix RX 480-at. Ment kb 20 percet aztán leállt a gép és azóta, ha a kártya be van helyezve bármelyik PCI Express foglalatba, nem indul el a gép. POST nincs csak felpörögnek egy pillanatra a ventik.
Ötlet?
Márkavérengzést légyszíves kerüljük, csak megoldást szeretnék a problémára.
Köszi előre is!
-
lacus83
senior tag
válasz Zsombibombi* #8549 üzenetére
Szia
Elég lesz neki.
Ez a nem hajtsssa ki kérdés sokszor túl van spirázva.
4 magos I5 elég játékra,nyugodt lehetsz ez ügyben.
Rx 470 közül Xfx,Sapphire, Msi.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Zsombibombi*
csendes tag
I5 3550 es kitudja hajtani az rx 470 et? Vagy kell valami erősebb?
-
trufa12
addikt
válasz pető bá' #8535 üzenetére
nyomorult egyszerű, ha van egy cdrom, dvdrom a gépben (1 cd, van egy memtest amit bootoltatni kell ) aztán ha a ram nem ok akkor kidobja, v aida 64 teszt, azt futtatni (ram teszt , cpu teszt ) akár vga teszt, v furmark kis burnt neki had égjen..
aztán külön külön kilehet szűrni a gondokat.A táp szerintem (ha nem gyári hibás ) akkor nem az a gond..
Például így . Közben lazán netezek, és stb. (bika töke stabil a gép )
ég a zsír.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Nemrég egy ASRock Z170 Pro4S lapban okozott gondot Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2666MHz CL15. Ezt cserélt a srác Corsair Vengeance 8GB 2400MHz modulra és megszűnt a gondja
Itt a történet [link]
De egyébként konkrét termékek nélkül értelmetlen állítás amit leírtál
-
BReal
addikt
Lehet valamelyik nap már belinkeltem, de ASUS Strix RX 480 8GB 100000-ért, az ajándék egér kb. 15-16000 Ft-ot ér, tehát egér eladásával akár 85000 Ft-os is lehet a VGA ára, ami elég fasza.
-
AtHoS
nagyúr
válasz pető bá' #8540 üzenetére
Ha a tápegység okozza, akkor nem a teljesítménnyel van a gond, hanem azzal, hogy kétágas és így áganként oszlik a terhelhetőség.
De előbb tesztelj, mert pl. egy nem teljesen kompatibilis memória érdekes hibákat tud ám produkálni. Ha véletlenül Kingston memód van most és kiderül, hogy az okozza a gondot, akkor Corsair-re cseréld. Azokkal sokkal kevesebb esetben fordultak elő kompatibilitási gondok skylake platformon
-
őstag
az adatokat a Sapphire Trixx logolja, azt nézegettem.
bányászat közben a proci alig dolgozik, egyedül a VGA kap 100%-os terhelést; de holnap ránézek az ajánlott tesztprogramokra, köszi a tippet
2 napig ment az ETH bányászat, minden probléma nélkül, aztán ma a Siacoin+Eth már sok lett neki. De ez is jelentősen csak VGA-t terhel.
én is nagyon a tápegységre hajlok egyelőre - ha az a kevés, akkor mekkora kellene neki? 600W? 550W?
-
AtHoS
nagyúr
válasz pető bá' #8538 üzenetére
Ha új a konfig, akkor a hiba sok-összetevős lehet, szóval nincs kizárva a memória hiba, processzor lábak esetleges érintkezési hibája sem
Azt a LOG fájlt mi produkálja amúgy, amiből olvasgatod a fogyasztási adatokat?
Nézd csak ezt az oszcilloszkópos 480 fogyasztási grafikont?
1-1 ilyen csúcs 300W-os fogyi simán okozhatja a problémát nálad, mivel ez csak a 480 fogyasztása. Szóval én nem zárnám ki kapásból a tápegységet
Teszteld külön a processzor-memória részt és nézd meg közben előjön-e a probléma. A skylake topik összefoglalójában van pár ajánlott tesztprogi. Azokkal tesztelheted, hátha kiderül valami
-
MK VII
veterán
Szerintem nem kevés neki a táp..
Személyes tapasztalat..
Én Hexa+ 500-al a alap 200W-os HD6950-et meg a többi sallangot etettem vele..
Vga húzva volt 6970-es órajelekre. Olyan 220-at biztos beszippantott..
A VGA-n kívül a többi cuccának a fogyasztása kb egyezik az enyémmel. Nekem 63W húzva a procim, neki 65W, stb-stb.
Tápnak bírnia kell..[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Sapphire Rx 480 4GB kártyát. Nagyon elégedett voltam vele, viszont kipróbáltam 4k-ban (fullHD monitoron, a virtuális szuperfelbontással), hogy rendesen meg tudjam terhelni. NFS ment rajta, 4k, ultra, vitte is 18-25 fps között ( ), aztán pár perc után újraindult a gép. Log file alapján időnként elérte a 190-205W-os fogyasztást. A tápegység egy FSP Hexa+ 500, Asrock H170M PRO4S alaplap, i5-6600, a kártyán semmilyen gyári beállítást nem piszkáltam.
Lehet, hogy a tápegység kevés neki? Zalman Z3 Plus házban van, a kártya 30%-os ventilátorral 71°C-on tartja magát max terhelésen is - ezt a néhány napja megkezdett ETH bányászat során tapasztaltam ki. De ma megint újraindult a gép.
-
Petykemano
veterán
Akkor nem értem.
Ha mindkét elméleti megközelítés, ami megkísérelte körülhatárolni a működési elvet a gyakorlattal való összehasonlításban elvérzik és a gyakorlatban egy az elméleti leírás szerint DVFS-szerű működést látunk a wattmannal állítható táblázattal és hőkerettel, akkor tulajdonképpen nem azt lehet megállapítani, hogy az AVFS nem, vagy nem jól, de legalábbis nem a várakozásoknak megfelelően működik?
(Én mindkét elméleti leírás alapján pont azt várnám, hogy használatával nem szükséges túlfeszelni a chipet, a biztonságos működéshez, sokkal kisebb biztonsági feszültséggel megoldja a feszültségingadozásból eredő problémákat. Illetve az se látszik működni, hogy minimalizálja adott frekvencia tartásához szükséges feszültséget. Mindkettőnek az mond ellent, hogy működik az alulfeszelés. Arra már nem emlékszem, kisebb mértékű alulfezelés lehetséges, mint a Hawaii -nál működött? )Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
BReal
addikt
válasz huskydog17 #8530 üzenetére
Ugyanitt az MSI 480 8GB Gaming X 93000 Ft, illetve itt Powercolor Red Devil 480 8GB 88000 Ft.
-
huskydog17
addikt
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
AtHoS
nagyúr
A BIOS kapcsoló OC állásában (mikor 1260 MHz az alap LOAD órajel) kap a kártya 4 x 6.25 mV, tehát összesen 25 mV extra feszültség keretet. Emiatt tapasztaltad, hogy 1075 mV beállítása mellett 1098-1100 mV értéket is mutatott a GPU-Z
Wattool-ban levettem 0-ra az extra feszültséget az alap 4-es értékről és így teszteltem 1260 MHz-hez a minimum feszültséget
Mondjuk nekem volt korábbról már kiindulási alapom, mivel Silent BIOS mellett (ugye itt 1206 MHz az alapórajel és 0 az extra feszültség szorzója) 1000 mV-on szépen üzemelt, bár itt nem tudtam lemenni 1V alá, mivel mindig visszadobta a feszültséget 1V-ra. Viszont közben kiderült, hogy az extra feszültség szorzójánál negatív értéket is meg lehet adni, amivel alá lehet menni 1V-nak, viszont ezt már nem néztem meg
1260 MHz-re emelve 1V mellett Heaven kresselt, de 1230-on már nem volt vele gond, így OC-s BIOS mellett nem is próbáltam 1.025 V alá menni, bár az alap plusz 25mV-nak köszönhetően lehet simán üzemelne beállított 1V mellett is. Mindegy, egyelőre jó így
-
myckey
veterán
Rendesen félreértettük egymást.
Én nem arról beszéltem, hogy nem tud 4K felbontásban programot futtatni, hanem arról, hogy a nyers erő kevés hozzá, már ha jobb beállításokat szeretnénk eszközölni.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
sagem
addikt
Ja, hát tudni tudja, azt nem mondták milyen játékoknál vagy milyen beállításokkal Pl. a 4K-s Minecraft biztos hasít
Viccet félretéve: jó kártya, szeretem, de 2K esetében is már kell némi kompromisszum, 4Kra elfogy, de ez nem is csoda egy db. 1080 sem életbiztosítás minden esetben 4K-ra
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
titán
válasz Petykemano #8517 üzenetére
Ez csak egyszerű dedukció. Ha így menne, akkor nem lehetne alulfeszelni.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
füles_
őstag
Megint elérhető a 61 ezer forintos XFX RX 470 PCX-nél [link]
Aki ebben gondolkodott az gyorsan csapjon le rá mert elkapodják,aztán visszaugrik 66-67 ezer forintra[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék érdeklődni, hogy akinek MSI RX 470 Gaming kártyája van, annak a VRM hőmérsékletek meddig mennek fel kombustor alatt? Nekem elég magasra emelkednek sajnos, eddig 112 fok volt a maximum amit a HWinfo-val mértem 1270 GPU/ 1750 RAM órajel mellett. Előre is köszönöm a segítséget. -
trufa12
addikt
Egyébként meg tök mind1 hogy ki kapcsolom a ventiket, így meg a hdd-ket hallom ...bár halkabb sokkal az tény. De igazán halk -pct akkor lehet majd építeni ha esetleg pár éven belül ezek a mocskos hdd-k (nem,ki kopnak) de meg fizethetőbb lesz az ssd- és nem kerül már majd vagyonba mondjuk 3tb-nyi ssd-t vásárolni.
-
BReal
addikt
válasz giornalista #8510 üzenetére
Az átvezetők 30 fps-sel lettek rögzítve, a Gamestar tesztben írják. Nyilván 75-110 fps után azért látszódik akadósnak.
-
giornalista
senior tag
ha van rá igény, végzek egy komolyabb tesztet is (MSI Afterburnerrel naplózva), de játék közben néha nézve az FPS-t:
MSI RX 470 4gb, i7-6700, 8gb ram DDR4 (MSI B150M Mortar lapban)
Battlefield 1, ultrán: 75-110 FPS között, úgy, hogy közben rögzít a plays.tv.
az átvezető videók akadnak időnként, de a játék teljesen simán fut. elképzelhető, hogy néha beesik 75 alá, de nagyon nem zavaró, tökéletes, és ugye ultra. a CPU-m nem is pörög 100%-on, ellenben a kártya javarészt igen.
-
Petykemano
veterán
A wikipédián (Adaptive Voltage Scaling) egy olyan példát hoztak, hogy gyűrű-oscillátorokkal lehet megoldani. De ehhez nem értek ilyen mélységben.
A S|A egyik oldalán azt írják róla, hogy a lényege az AVFS-nek az hogy nagyon gyorsan tud frekvenciacsökkentéssel reagálni feszültségesésre. Alapból kénytelenek lenne a gyártó olyan magas feszültséget beállítani, hogy ha feszültségesés történik, akkor se történjen kár vagy hiba, tehát hogy feszültségesés esetén se essen be olyan mélyre, amivel már nem tudja tartani a frekvenicát. Az AVFS - e cikk szerint - abban segít, hogy a feszültségesésre 1ns alatt tud reagálni frekvenciacsökkentéssel elkerülve a kárt, amiből az az előny származik, hogy nem szükséges oylan magasra állítani a feszültséget (túlfeszelni), hogy feszültségesés esetén ne legyen kár, mert a feszültségesés következményeit az AVFS a frekvenciacsökkentéssel kezeli.
Ebben a működési leírásban nincs frekvenciához automatikusan kalkulált feszültség, csak az, hogy ugyanahhoz a frekvenciához alacsonyabb biztonságos feszültséget lehetséges beállítani. De ennek a működésnek is ellentmond lényegében az, hogy a polaris kártyák túlfeszeltek, hisz sok esetben lehetett őket alacsonyabb feszültségen is biztonságosan üzemeltetni.
Vagy az lehet még, hogy ezek a kártyák mind a "weak" eresztésből vannak és nagyon nagy a variancia, sok és nagy a feszültségesés, ezért AVFS-sel együtt is magas feszültséget kell beállítani.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
windlord
őstag
válasz MikaVejneGI #8507 üzenetére
Emelt orajel.
De ez magad is emelheted no perc alatt -
MikaVejneGI
aktív tag
Elég gyér a kinálat a 4gb változatok között.
MSi Gaming X 4gb ~84K
XFX RS 4GB nem is nagyon van ismert,megbízható webshopnál.
Sapphire Nitro + 4gb ~75K
Mi a különbség az OC és a nonOC változat között?Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
aginor
veterán
válasz troland26 #8498 üzenetére
Korábban írtam valahol : 1260Mhz, 1,1V mag, powerlimit 0%, hőmérséklet limit 90fok.
AtHoS #8422: még nem, sajnos a wattol sem az igazi, minden második megnyitásnál csontrafagy és viszi magával a vezérlőpultot is.. Valamint beállítottam tegnap este 1,075V-ot, de 1,098-1V között váltakozott a feszültség a GPU-Z szerint. Van valami trükkje, az ilyen alacsony 1,025V értékek beállításának?
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Laja333
őstag
Kellene már egy összefoglaló a téma elejére.
-
Zanik
addikt
válasz MikaVejneGI #8503 üzenetére
Ha visszaolvasol akkor 3 márka ajánlott, kb. ebben a sorrendben: XFX, MSI, Sapphire.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
RX 480 4GB-os verzióból melyik gyártót érdemes venni?Egy r9 280x3GB-at váltanék vele.
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
titán
válasz Petykemano #8501 üzenetére
Lehet, hogy így van, de egy bármilyen hasonló eljárás is csak saccolni tud. Itt is egy táblázatot kell használnia, csak a táblzat valamivel bonyolultabb, és nem az órajelhez tartozik a fesz, hanem valamilyen mérési eredményhez. Muszáj benne hagyni egy biztosnágos tartalékot. Amit kézzel le lehet faragni róla. Annyi az eltérés, hogy korábban már gyártáskor beégettek a feszültségtáblát a fab információk alapján, most a bios magának gyártja le. Így egy kicsit jobban meg lehet közelíteni az optimálist, de elérni képtelenség. Azt csak próbálkozással lehet.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Petykemano
veterán
Az a helyzet, hogy amiről te beszélsz, a beégetett táblázat, az a dvfs. Vagy jelezd, hogy ha rossz helyről tájékozódom
DVFS uses what’s called open-loop scaling. In this type of system, the CPU vendor determines the optimal voltage for the chip based on the target application and frequency. DVFS is not calibrated to any specific chips — instead, Intel, AMD, and other vendors create a statistical model that predicts what voltage level a chip that’s already verified as good will need to operate at a given frequency.
DVFS is always designed to incorporate a significant amount of overhead. A CPU’s operating temperature will affect its voltage requirements. And since AMD and Intel don’t know if any given SoC will be operating at 40C or 80C, they tweak the DVFS model to ensure a chip won’t destabilize. In practice, this means margins of 10-20% at any given point.
. AVFS, in contrast, uses a closed-loop system in which on-die hardware mechanisms manage the voltage — by taking real-time measurements of the junction temperature and current frequency, and adjusting the voltage to match them. This method eliminates the power waste discussed above by eliminating the traditional guard bands that are required to ensure proper operation of every piece of silicon.
There’s another advantage of AVFS that Naffziger doesn’t mention, though it’s not clear how relevant this is to AMD’s own interests: It can reduce the impact of process variation.
One of the differences between semiconductor manufacturing and more mundane products is that a semiconductor manufacturer doesn’t really “know” what kind of chips it built until it tests them. Every wafer of chips will have its own unique characteristics — some chips will use less voltage than others, some will hit higher clock speeds, and some won’t work at all. A well-known SoC design built on a mature node will suffer much less variation than a cutting-edge chip on brand-new process technology. But there’s always some degree of variance.
This variance is sometimes referred to as the process strength.
ProcessVariation1
This graph shows three types of devices. The “Weak” device runs at 800MHz and draws the least power, but has the lowest available clock headroom. This chip won’t overclock well at all. A “Nominal” device will draw slightly more power, but has more frequency headroom, should the manufacturer choose to use it. A “Strong” device has the highest potential frequency headroom and requires less voltage to hit its maximum clock than a “Nominal” device — but its overall power consumption is higher at the same frequency and voltage because it leaks more power. Under DVFS, the manufacturer would fix each of these CPUs at 1V — the amount of voltage the weakest chip needs in order to ensure smooth operation.
ProcessVariation2
AVFS, on the other hand, offers more options. By measuring and adjusting the voltage in real time, AVFS can determine that only the “Weak” chip needs a full 1V to operate. The “Nominal” chip can run at 0.95V, while the Strong chip can actually run at 0.9V. AVFS thus compensates for variation in process technology to ensure a more uniform product experience, and may improve yields as well.
Vagy azt mondod, hogy ezek a feszültségértékek, amik közül az avfs váligathat, ez is be van égetve? Elég fura lenne, hisz pont az volna az egyik előny, hogy nem tudod, milyen chip jön ki a gyárból.
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest