Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz g.killer #41740 üzenetére
Megtisztelsz
Elengedném a kilátót. Így valahogy mindig rajta ül a vízen. Alulról az épületeket is levágnám. Úgy egy jó tájkép kihozható belőle. Ha mégis meg akarod hagyni, akkor a lebegős jobb, de az alsó épületeket arról is vágnám. Ne legyen ott világos folt.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #41733 üzenetére
Francokat...
A most kész képből levágod, picit húzol bentebb a jobb oldalból...
Nem kell sokat alul a szürke rész balszéléig, én csak annyira gondoltam, kíváncsi lennék, úgy hogy' hat.
Persze nem biztos, hogy jó ötlet, de egyszerűen folyamatosan csak a korlát azon részét nézem.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
-
vond
MODERÁTOR
válasz g.killer #41663 üzenetére
Én nagyon (tényleg nagyon) eleresztettem magam, de még így is megúsztam ~150 gigával a 13 napos európai körutazást (minden fotó RAW+JPG, meg közben videóztam is FullHD 50p-ben). Ezt is egy örökkévalóság végignézni, kigyomlálni, feldolgozni. El nem tudom képzelni, hogy ezek a kis távolkeletiek mikor nézik végig legalább egyszer az összes ellőtt képet.
(#41664) marcitp: Mondjuk megkockáztatom, hogy szenzorban a szifon még jobb is, mint az FZ200, csak nekem van zúúúmom, meg kihajtható képernyőm (meg pár egyéb kényelmi fícsöröm).
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz g.killer #41660 üzenetére
"odament egy kinai és két tucat képet lőtt a csepről"
Az egyiknek be is kellett szólnunk, mert fel volt háborodva, hogy fél percre oda mertünk
állnibírkózni magunkat a móló mellé. Egy egyszerű, de nagyszerű "Hé, mi is fotózunk, addig várhatsz." volt a jutalma a túlbuzgó csáníznak.Érdekes az is, ahogy végigmennek pl. a templomokon, kastélyokon, egyéb nevezetességeken. Fel sem néz az emberünk, a fényképezőgép/mobil/táblagép kijelzőjén keresztül éli az életét. Szerencsétlenek.
-
vond
MODERÁTOR
válasz g.killer #41651 üzenetére
Hallstatt lesz az, két t-vel a végén. A múltkor én is toltam onnan pár képet.
Bár csak gyors átutazóban voltunk, a tömegnyomort mi is tapasztaltuk. Konkrétan nem volt olyan perc, olyan hely, amikor ne lett volna 30+ kínai a látóterünkben. És mindent hetveznezerszer lefotóznak, minden géppel, minden mobillal, minden helyről, minden beállítással, mindenféleképpen. Mondjuk ez nem csak Hallstattban van így.
A kínaiaknak annyira megtetszett ez a kis osztrák település, hogy megépítették a sajátjukat.
Az volt még nagy poén, ahogy Chamonix-ban, a Mont Blanc felvonó indulásánál kinéztem, szorosan araszolva a kétszáz egyötvenes kinai között a 185 centimmel. Nem vagyok olyan magas, de ott óriásnak éreztem magam.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #41614 üzenetére
Rendesen beindult itt az élet! Milyen érdekes, hogy ez a Milyen Cserélhetős topikban miért nem megy ilyen emberi körülmények között....
Nem tudom, de valóban a Nikon DSLR topik is néha eléggé kiábrándító.
Legyen kép is, azt hiszem ez egy "kicsit" fura lett...
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #41573 üzenetére
Vakuval meg ebben a szituban az a baj, esélyes, hogy ki fog égni a fűszál, amibe kapaszkodik... vagy el kell távolítani a vakut a vázról, de ez a kompó sztem vaku nélkül a legjobb. És még van vele egy gond, ha a fűszál végéről komponálsz, "messze" vagy a tárgytól, nem biztos, hogy elég a mosás, jön a zavaró háttér (ha meg nyitod a rekeszt a jobb mosás miatt, bukod a részleteket, élességet). Ha meg rátolod, jó lesz a témád, de a fűszálad is túl mosott, értékelhetően már nem lesz kivehető, és egy maszaton fog ülni a szöcske ... Szóval "egyszerűnek" tűnik az efféle fotó, de vacakolni kell vele... vagy megpróbálni más szögből, amolyan kecske/káposzta
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
-
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz g.killer #41237 üzenetére
g.killer: Köszi!
Balinov: ide tuti vissza fogok menni ősszel is. Titkos hely a közelben, május végén fedeztem fel, akkor posztoltam is képet róla.
Nameste: köszi, talán még így jobb is FF-ben.
marcitp:: igen, az egy kcisit kilóg az a sarok a képből, de PS-sel nem akartam belenyúlni ennyire.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz g.killer #41165 üzenetére
Itt válaszolok neked erre inkább, mert a véleményem miatt az asztros topikban kickbant kapnék, attól tartok Szerintem a tejútfotózás (asztrotájképezés) erősen túl van értékelve. Természetesen nem a másik topik nagyágyúinak komplex képeire, tevékenységére vagy a mélyűrfotózásra értem ezt, az a fotózáson belül egy külön "szakma" (max tisztelet a művelőinek). Hanem az átlagkattintgatók átlagos tejutas képeire. Tulajdonképpen, ha egyszer rájössz, mit, hogyan, milyen beállítással kell készíteni, akkor onnantól kezdve ennyiből fog állni a tejutas képelésed: (akár otthon előre!) beállítod a gépet (akár a fókuszt is!), kimész a kiválasztott helyszínre (okostelóval ma már gyerekjáték belőni hová és mikor érdemes menni, legfeljebb a felhők/párásság és a vártnál nagyobb fényszennyezés szólhat bele a kompozícióba), állványra helyezed a gépet, a vízszintet, kompót beállítod, időzítővel készítesz X képet. Elpakolod a cuccot, aztán otthon PC-n sok-sok csúszkatologatással, időben több ráfordítással, mint amit a helyszínen töltöttél, előállítasz valamit, amit a helyszínen nem láttál. A teljes folyamat nagyjából harmada szól a tényleges fotózásról, a többi utómunka (ebbe beleszól az is, milyen felszerelést használsz). Klasszikus fotós vonatkozása annyi, hogy rá kell jönnöd, mik a helyes beállítások. Az sem utolsó, ha a váz kezelését oly mértékben elsajátítod, hogy akár vaksötétben is biztosan tudd kezelni (vörösfényű fejlámpa nagy segítség). Ehhez csak gyakorolni kell, néhány alkalom után menni fog. Nem kell hozzá "fotós szem", ha csak a kliséket nyomatod, akkor is biztos lehetsz a "likecunamiban". Pláne, ha "photographyként" rodeózol a képpel FB-n. Aztán ha ezen túllépsz, akkor jöhetnek a nehezített esetek (nagy fényszennyezésben, egyedi technikával stb.), amik már (hobbi)fotósként is értékelhetők.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
kovisoft
őstag
válasz g.killer #41165 üzenetére
Minden azon múlik, hogy a képen az expozíció ideje alatt hány pixelnyit mozdul el a csillag, nyilván ezt szeretnénk egy adott limit alatt tartani. Minél távolabb van a csillag a Föld forgástengelyétől, annál nagyobb körívet ír le az égen egy nap alatt (a Sarkcsillag pl. csak egy picurkát). Minél nagyobb a gyutáv, annál jobban felnagyítja a gép a mozgást. Minél kisebb egy pixel fizikai mérete (minél kisebb a szenzor, ill. minél több a megapixel), annál több pixelre esik ugyanaz az elmozdulás. A Földtől való távolság nem számít, mert a teljes égbolt nagyjából egy nap alatt tesz egy fordulatot. Ezek az X-százas szabályok a fentiekből jönnek tapasztalati úton, de én ehelyett azt javaslom, hogy készíts tesztképeket különböző expozíciós időkkel, és nézd meg, hogy mi a leghosszabb, aminél még nem mozdultak be a csillagok.
-
Muerte68
addikt
-
Balinov
titán
válasz g.killer #41152 üzenetére
dehogyis, csillagot kaptal tegnap flikkeren (telorol voltam)
par szoban.
P7040780: hangulatos naplemente, atomjo szinekkel! bal oldalt a nad kell!, de jobb oldalt az a fuzfa vagy milyen fa az picit zavaro, nagyon osszenyomja (szerintem) azt a vorosbehajlo egaljat..gondolom ha annyira jobbramentel volna,hogy ne latszodjek ennyire akkor a jobb oldali voros egaljabol nem latszodna annyi.
Esetleg szelesebb vasznura megvagni, pl. hogy a kozepen levo felso nadszal felett kezdodjon az alja?
P7060872: kar a nagyfeszultsegu vezetekekert..erdekes,hogy f11 ellenere is ilyen kicsi a dof..
P7060840: jo, tetszik, pici kontraszt/clarity lehet jol allna neki, esetleg 1:1-be vagni, kb az oszlo masodik vizszintes merevitojetol befele?
P7060836: ez nekem olyan semilyen, P7060824 szinten, bar ebben tobb fantazia van szvz
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kovisoft
őstag
válasz g.killer #41100 üzenetére
Ha a szaki1986 által javasolt útra lépsz, és különálló felvételekből maszkolod össze az előteret és az égboltot, és ha nincs nagylátószögű, fényerős optikád vagy óragépes mechanikád, akkor készíts több felvételt az égről, és ezeket átlagold vagy összegezd PS-ben. Ez jelentősen lecsökkenti a zajt, tehát nyugodtan feltolhatod az ISO-t. Ha kézzel átlagolsz, akkor az opacity-t úgy kell beállítani, hogy az n-edik réteg 1/n arányban szerepeljen (háttér nyilván 100%, utána 50%, 33%, 25%, stb). Ha nagyon sok képet akarsz átlagolni, akkor arra vannak speciális szoftverek, de ez már inkább az asztrofotós topik témája.
-
-
szaki1986
tag
válasz g.killer #41100 üzenetére
Nekem kicsit fura a kép alja. Ez a bokor egy dombon van? Az ott alatta fű? Vhogy nem áll össze nekem ez így a sötét hátérrel .
Ettől függetlenül egy-két tipp csillagfotózáshoz (tejutat eddig én is csak 1x próbáltam: [ha érdekel])
- Ekv. 28 mm körül kb. 10-15 mp a max. amin még nem mozdulnak be a csillagok
- Ha értesz és nem idegenkedsz a photoshoptól akkor javaslom, hogy külön lődd meg a csillagokat és az előteret, és utána rakd össze. Így zajmentesebb előteret csinálhatsz (alacsonyabb ISO, hosszabb záridő, kisebb rekesz).
- Egy gyorsabb obi sajnos nem árt a csillagfotókhoz. Kivéve a csillagjárásos képeket (star trails), azt kitobival is simán meg lehet lőni frankó minőségben.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
torzo
őstag
válasz g.killer #40538 üzenetére
Nehéz feladatra vállalkoztál. Képriport, talán a legizgalmasabb ága a fotográfiának. Az helyes, hogy limitáltad a képek számát, igen, ennél többre nincs szükség. Mindben érzek koncepciót, de többségük nem elég informatív. Az első képet nem is tudom megfejteni. A bűvös kocka kép akkor lenne ok, ha látszódna, hogy vak ember tekeri. A béna lábak a kerekesszékben akkor "ütnének" nagyot, ha látszódna, hogy az illető karjai viszont jól mozognak. pl. valami akcióban lenne. Magad is írod, ha magyarázni kell, a képriport nem sikerült jól. A negyedik és a hatodik rendben van, a többi csonka. A monokróm pedig jó döntés.
Mindenesetre ne hagyd abba! Jó lesz ez majd!
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz g.killer #40414 üzenetére
Kereső nélkül? Úgy még nem próbáltam Keresővel gyakorlás kérdése: követő fókusz (nem árt a gyors obi), záridő-prioritás (téma sebességétől, távolságától, haladási irányától függően 1/60-1/200-as idő többnyire megfelelő), felveszed a téma sebességét (leköveted az obival), AF-t aktiválod, aztán mehet az expó, akár sorozatban is.
-
g.killer
aktív tag
válasz g.killer #40387 üzenetére
Valaki? Egy véleményt nem akar nekem vágni vagy ennyire shift+del hogy már reagálni sem éri meg?
Teljesen elfogadom, ha így van csak mondjátok meg, hogy mi a baj mert visszamegyek és kijavítom magam!"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
jjeahh
nagyúr
válasz g.killer #40298 üzenetére
Na összekevertem a dolgokat, bocsi
Más: hozok akkor pár tegnapi kutyásat, szerintetek van köztük olyan, amit érdemes lenne picit megdolgozni?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
fattyu
veterán
válasz g.killer #40024 üzenetére
elsőt hazavágtad a kompozícióval... a horizont alul félbevágott fákkal házakkal.
kuka.
A második aranyos. picit vágnék hogy bal fent ne legyen az a pici luk hanem teljes hosszon legyen az a valami.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Balinov
titán
-
*Ropi*
félisten
válasz g.killer #39471 üzenetére
"...csuklótörés miatt nem fogok tudni nagyon kattingatni vagy 2hónapig."
Mindig is mondtam, hogy nem kell csuklóropogásig tekerni a LR-t / PS-t... Jobbulást!
Amiket leírtál, plusz félbevágja a fejét a háttér meg vízjel sem kellene rá mert ez a kép nem öregbíti a hírneved. Ja, a fények LR-ban helyrerakhatók (csuklótörés nélkül is)...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
belovary
senior tag
válasz g.killer #38894 üzenetére
Tudod az a fotós... de inkább úgy írom, hogy legyen az bármilyen szakma, hivatás, amelyben valaki azt állítja, hogy profi, az már eleve nem lehet az...
Aki évtizedek óta csinál egy dolgot, és már mesterien űzi, hidd el, hogy ő is hibázik. Sőt! Kiég, motiválatlan lesz, unja... és ilyenkor már nem számít a minőség, csak a mennyiség, és a profit.
Azzal van a baj, ha ezt valaki nem látja be, és inkább támad mint inkább magába nézne. Persze itt sem kell minden véleményt szentírásnak venni, tudni kell szelektálni. Általában azért nem hülyeségeket írnak itt az emberek, persze rajtam kívül. -
törölt tag
-
contaxg
veterán
válasz g.killer #38796 üzenetére
Az elsőn nekem igazán a bokeh szép. A második nagyon érdekes
(panoráma?)de szívesen megnézném igazi fekete fehérben is.(#38798) papaya
Csak tudatosan használt szabályokkal lehet fotózni??
Soha nem mondtam hogy tanultam a fényképészetet..
Megkérdezem, hogy mi az a harmadolás... erre kapok egy lesajnáló mondatot.
Ez aztán a segítség[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
lorcsi
veterán
válasz g.killer #38781 üzenetére
persze, tudom, totál igaz..hogy nem kellene mindensz.rt ide betenni
de úgy gondolom, hogy időnként ide feltöltve dokumentálom majd a fejlődésem..hátha lesz islegközelebb már tudatosabb leszek..most lehengerelt mit is tud ez a gép az elődhöz képest
miylen progival ajánlatos korrigálni?
kisebb méretűt keresek, ami egyszerű is&
contaxg: TX[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
contaxg
veterán
válasz g.killer #38748 üzenetére
Rendben.
Annyit hozzáfűznék, hogy nekem a képeken a játék a fontos. Formákkal, fényekkel, textúrákkal. Nekem ettől lesz izgalmas egy fotó és nem a szép színes bogaraktól és növényektől. Nem vagyunk egyformák.(#38747) Onkyo43
De Zoli, Te tudod a legjobban, hogy ahhoz hogy jó képeid legyenek a formai játékok ismeretén át kell esni.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Real_Necro
veterán
válasz g.killer #38480 üzenetére
Nálam is nagyon sötét a kép. Így meg felül szűk, alul sok, fehér logo nagyon oda vonzza a szemem. A képarány még jobban bosszant.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
randras_83
addikt
válasz g.killer #38178 üzenetére
WB nagyon nem, ahogy Ropi is írta.
Bár ha torzo viszi a sárgát, te viheted a zöldetAz Erzsébet híd tetszik, csak máshogy vágnám, és az a mosásos effekt sem kellene rá.
A villanyos tetszik, amúgy nem is vagy vidéki, innen 5 perc
(#38183) grigo: engem megvett hol készült??
#38182) g.killer : pont emiatt vettem IPS monitort, bár kalibrálni még nem jutottam el...
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
A Zéé
addikt
válasz g.killer #38178 üzenetére
Villanyos adja, meg nekem tetszik még a korlátos is (bár a jobb szélen bekandikáló korlátvasat, meg esetleg bal oldalt az árnyékfoltot megpróbálhatnád kiszedni) + a lánchíd FF-ben, ami talán.
A többi az olyan semmilyen, vagy nagyon klisé, esetleg még az utómunka is csúnyácska.
+kis saját hülyeség: de ez a minden kép önkényesen más oldalarányú dolog nekem annyira nem tetszikJust a simple Lineman...
-
Fandango
veterán
válasz g.killer #37929 üzenetére
Érdekes ötlet, ha választanom kellene akkor a legjobb az 1. kép, a legrosszabb a 3. kép, ezen túl egyértelmű miről van szó. Igazán véleményem nincs róla.
Kb. ez zajlott le amikor megnéztem őket.
1. kép: hmmm... érdekes
2. kép: ja... ez is valami
3. kép: AHAAA!!! már megvan a megfejtés, írjunk kommentet címszavakban -
Real_Necro
veterán
válasz g.killer #37843 üzenetére
"És igen, a vízjel teljesen felesleges de legalább hasonlít a profikéra !"
A probléma az, hogy a fórum szabályzata miatt csak profi fotósok használhatnak tudtommal vízjelet.
Utána kérdezek, de ebből lehet törlés lesz.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Fandango
veterán
válasz g.killer #37557 üzenetére
1. kép: az égbolt kékje nagyon durva, a felhő kicsit rózsaszínbe húz, nem különösebben érdekes a téma
2. kép: minimál vagy sem, ezen nincs semmi látnivaló vagy érdekes
3. kép: ez még úgy ahogy elmegy, alulról vágnék túl sok a fekete rész. FF nem igazán ad hozzá semmit, színesbe milyen? -
Real_Necro
veterán
-
-
torzo
őstag
válasz g.killer #36477 üzenetére
Nem vagyok szakértője ennek a témának (sem), és a gombás fotók sem szokták megdobogtatni a szívem. Azonban ez a kép jól sikerült. Szépek a fények, klassz, ellenfényes kompó. Az előtérből azt a néhány szir-szart elvettem volna, főleg, amelyik beletakar a kis gomba szárába. A kép jobb 1/3-a viszont teljesen érdektelen, szóval rendesen megvágnám. A háttér pedig nem is olyan rossz, főleg, hogy nem fényerős optikával dolgoztál. Szóval összességében nekem tetszik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- DIGI kábel TV
- BestBuy topik