-
GAMEPOD.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz nagysandor79 #66398 üzenetére
A postai azonosítósat a Magyar Posta, ahogy látod a szövegnél, általában 1 héten belül a dátumától: 2023-04-19 08:57 The item is ready for shipment PostNL International. Ha nem R vagy C betűvel kezdődik csak akkor lesz értesítés ha 24 mm-nél vastagabb és be kell érte menni a postára.
[ Szerkesztve ]
-
ugri77
tag
Ezt a csomagot a mposta még nem kézbesítette . Mit tehetek ?
ECSCCA0015789844[ Szerkesztve ]
-
nagysandor79
aktív tag
ma jött egy email a megrendelt termékkel kapcsolatban
2023-04-19 08:57
Magyar Posta
The item is ready for shipment
2023-04-19 08:57
PostNL International
The item is ready for shipmentez vajon mikorra lesz nálam?
vagy ezt ki fogja hozni?gondolom lesz még több értesítés is .
-
Topikgazda
válasz zotyesz 1 #66395 üzenetére
A 2. lenne, ha elindítod akkor elsőként az eladónak kell reagálni és az előzmények miatt ha elfogadja a pénzed jön vissza.
De inkább előtte egyeztess az eladóval, hogy ha ő nem tudja törölni a vásárlást akkor csak dispute indítással tudod a pénzed visszakapni és ezért csinálod. Ezért azt kéred tőle hogy fogadja el, mert másképp az AliExpress nem adja vissza a pénzed.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Milyen nyomkövetési azonosítód van? Mert amit írtál szöveget azt nem postai szállítású küldemények esetén láttam eddig.
Nem kell értesítő ha megadod a postai nyomkövetési azonosítót úgyis megtalálják, ha pedig nincs azonosítója és nem címen kézbesítendő, mert 24 mm-nél vastagabb akkor meg a hivatali kézbesítő részlegen a címed és neved alapján meg tudják keresni, nem kell hozzá az elveszett vagy el nem készült értesítő.
Az hogy be van írva hogy megérkezett az országba nem kizáró ok, mert azután is elveszhet, ha az lenne hogy kézbesítve az már problémásabb, de ha azt lenne és nem kapnád meg, azért még lehet dispute-t indítani, csak igazolni kell hogy valamiért nem kaptad meg, de ez mindig egyedi, szituáció függő.[ Szerkesztve ]
-
zotyesz 1
tag
A bal felső sarokban "Awaiting delivery" van, de ha megnyitom a Track order-t, ott ez van: "Package delivered to sender", és az Order details-t ha megnyitom, ott van 2 választási lehetőség: 1. "Add to cart" (ezt nem akarom), 2. "Return/Refund" (ez lenne az?....nem szeretném ha újból elküldenék)
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Én címzettként mit tehetek, ha egy ALIS külföldi nyomkövetéses csomagom elvileg rég az országban van átvehetően, de semmifajta értesítésem nincs a postától, és a helyi postahivatalban azt mondják értesítés hiányában nem kereshető elő?
Refundot se kérhetek mert ott a track infóban hogy a csomag megjött....
"Arrived at pick-up point. Package available for collection. Carrier note: Awaiting for you to pick-up"
-
demars
addikt
Sziasztok!
Egy láma kérdés: ha több dolgot szeretnék venni Aliról, azokat beleszórom kosárba, fizetésnél egyszer kell fizetni és egy posta költség lesz?
Vagy olyan mint ebay?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
zotyesz 1
tag
Sziasztok, rendeltem egy címkenyomtatót Ali-ról, de csak másnap lettem figyelmes rá, hogy nem támogatja a magyar betűket, írtam is az eladónak, aki nagyon korrekten vissza is hívta a csomagot. Alin látom, hogy a csomag visszajuttatva az eladónak. Ilyen esetben a pénz nekem automatikusan visszajön a számlára, vagy írnom/kérvényeznem kell?
-
Topikgazda
Még egy dolog a mobil app-hoz, érdemes a képeken látható részt megkeresned ha sok érmét szedtél össze, változó kínálattal váltják nagyobb összegre az érméket a beszámítás során, nem 1-2 %
Illetve Jar felhívta rá a figyelmem hogy a böngészősben is számolnak be érméket, azt az előbb elfelejtettem.[ Szerkesztve ]
-
DEV_NULL
őstag
Igazad lehet. Nekem vám tapasztalatom csak amerikai vásárlással van, ott a Posta csinálta, hiába nem itt landolt először az EU területén a csomag és az nem piactér volt, hanem üzelethálózat.
Egyébként nem különböztettem meg valóban az eladót és a piacteret, de a korábbi hsz.-nél arra gondoltam, hogy fizetésnél hozzácsapja az ÁFÁ-t 150 EUR alatt és ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz DEV_NULL #66379 üzenetére
És ha nem Posta szállítja és ha EU raktárból szerzi be? Erről nem írt semmit.
Az eladók nem szedhetik be az áfát, arra csak az AliExpress-nek van jogosultsága, mert ilyen on-line piacterek esetén( eBay, Amazon, AliExpress) ők lettek kötelezve rá, hogy az adóhatóságoknak ne kelljen a több százezer eladóval egyénileg foglalkozni, minden EU-s országban. AliExpress, holland adóhatóság és ők utalják, továbbítják a többi adóhivatalhoz. eBAy, német adóhatóság és a többi EU-s[ Szerkesztve ]
-
Holgi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek, lehetséges hogy a mobil alkalmazásban ugyanaz a termék ugyanannál az eladónál olcsóbb mint amit a számítógépen találok? -
DEV_NULL
őstag
válasz IzomeN #66374 üzenetére
A Posta végzi a vámkezelést.
Ált. SMS-ben kapsz értesítést ha megkezdik az eljárást. Ekkor le kell töltened a weboldalukról egy nyilatkozatot, azt kitöltve, aláírva a számlával és a fizetési igazolással együtt fel kell tölteni szintén a weboldalukon egy űrlapon keresztül. Lehet pdf, vagy valamilyen kép formátum.
150 EUR felett kell vámot fizetni addig csak ÁFA. De 150 EUR alatt be szokták szedni a 27% magyar ÁFÁ-t az eladók. -
Topikgazda
válasz stomi61 #66377 üzenetére
A levélküldemény maximális mérete 90 cm és az egyik oldal maximum 60 cm, ha ez a mérete akkor csak csomagként továbbítható. Nemzetközi szabvány méret. Ha eddig kaptál ilyeneket akkor valaki a kinti logisztikán postásként gondolkodott.
Az hogy nálunk az Express One kézbesíti az Ali Standard szállításúakat ez ettől független, nekik a az LC/6 kis boríték is csomag így nem számít a méret, de postáknál számít. -
Topikgazda
válasz IzomeN #66374 üzenetére
Ha postai nyomkövetési számot kaptál és EU-n kívüli az azonosító.
Keresni szoktak ha kell nekik valami a vámoláshoz.
De nem úgy van hogy nem vállalják a vámolást, nem lehet, az AliExpress csak nettó 150 € értékig szedheti be az áfát, mert addig vámmentes a téma, attól felfelé normál vámolás, áfázás van.[ Szerkesztve ]
-
IzomeN
csendes tag
Sziasztok! Telefont akarok venni aliról, de nem vállalják a vámolást, és a adók nélküli összeget kell kifizetnem. Tudja valaki, hogy mi a mentete ilyenkor a vámolásnak? Gondolom posta intézi majd..
-
lacoka55
aktív tag
Megjött ma nekem is az ECSCCA csomagom 12 nap kína 8 nap a posta értesítést hagytak pedig kihozhatták volna kicsi csípő fogó kis zacsiban [link]
-
Topikgazda
válasz stomi61 #66370 üzenetére
Attól függ hogy mibe pakolták, ha nagy dobozba hogy ne sérüljön akkor előfordul, vagy a súly 2 kg fölé csúszott, mert az egy Europa+ csomag lett amit az MPL kézbesít és nem szokott hosszú ideig vándorolni.
A decemberi csomagod is csak Karácsonyi ünnep miatt csúszott és azért lett 20 egynéhány nap.[ Szerkesztve ]
-
stomi61
tag
Sziasztok!
Mérges vagyok, EO-ból lett NL. Meg azt írja, hogy túlméretes, pedig nem. [kép] -
Topikgazda
válasz vityax82 #66366 üzenetére
Az Összefoglaló 2. pont végén leírtam hogy ezekkel mi van.
Nem a helyi postára került, hanem átadták a Magyar Postának belföldi üzleti levélként azzal a dátummal, nincs külön postai nyilvántartási száma és ezzel az azonosítóval ők nem is foglalkoznak, a neved és címed a nyilvántartás, de ezt nem vezetik, csak akkor ha 24 mm vastagabb és ezért nem kell címen, postaládában kézbesíteni.
Mielőtt az AliExpress-en dispute-t indítanál azt javaslom hogy ha tényleg nem kapod kézhez Arrive at local delivery office bejegyzéstől 15 napon belül, akkor ki kell erőszakolni a Postától egy olyan igazolást hogy ezt a ESC00xxxxxx számú küldeményt nem kapták meg a látható bejegyzés ellenére, nincs a postai nyilvántartásban, nem került hozzájuk és ezért nem is kézbesítették és bizonyítékként kell csatolni a dispute-hoz.
Mindig jönnek valamelyik postán a GDPR-el, de ennél az hogy nem került a kezelésükbe ECSC000......... számú küldemény, semmiféle személyes adat nem merül fel.
Ha nincs ez a postai igazolás akkon nem fogadják el a dispute-t és azt válaszolják amit írtál.[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
ECSCC csomagnál már eltelt 7 nap amióta átadták Local Delivery "csapatnak". Keresztet vethetek rá vagy még érdemes várni a 10. napig ahogy az összefoglalóban írva van? Vagy lenyúlhatták esetleg? Találkoztam már sajnos ilyennel! Kösz!
-
vityax82
tag
Van egy ilyen csomagom, ami elvileg már hó eleje óta Miskolcon csücsücsűl. A postán csak néznek rám boci szemekkel, hogy ők nem tudnak segiteni mert nem "R"
Betűvel kezdődik a csomagom.
Ilyenkor mit tudok tenni?
Kínainál hiába is reklamalnék, úgy is azt mondja hogy menjek a postára, mert itt van.
ECSCCA0017371146 -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Ok köszi, de ki fogja kezbesiteni? Egyszerre jon 3 csomag hasonló szamsorral. Ossze csomagolják az oe-nek?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
3 ilyen parhuzamosan futó csomagom jön az Alitól, merre kutakodjak?
ECSCCA0016007045
C super economy-val jönnek .[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Topikgazda
válasz atos30 #66358 üzenetére
Már nem igazán probléma a szállításuk ha az előírásoknak megfelelően vannak csomagolva, az UPS ezen leírása összefoglalja, valójában az hogy néhány kínai eladó bonyolultabb módon küldi annak nincs értelme, nem nagy mennyiség küldhető légi úton is, a szállítók is átveszik.
Itt van még egy összefoglaló kép:
[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
Rendeltem egy CTL1616 spéci li-ion gombelem aksit az órámba. Free, 15 day delivery Ali Standard Shippingel.
10 nap alatt megjött!!! EO hozta.
Úgy néz ki, van olyan aksi, aminél nem probléma a repülő.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Topikgazda
Ha megnézed hogy miről volt szó akkor egyértelműen eldönthető hogy a #66354 az a topik témája vagy sem.
Nem azt írtam hogy erről nem lehet beszélgetni, hanem azt hogy off topik be legyen jelölve amikor el van mentve a hozzászólás és ne legyen túlzó mennyiségű az off topik tartalom.
Egy kattintás annak aki írja, nekem meg több kattintás mert kénytelen vagyok pótolni az egyes emberek elmulasztott kattintásait. Gondolom látszik a különbség.
A PH topikoknak vannak kitalálva viselkedési szabályai, vannak moderációs szabályai, lehet hogy van aki úgy gondolja hogy ezekre semmi szükség, nincs értelme, de nem így van. A szabályozottság nélküliség káoszt, anarchiát fog eredményezni, arra semmi szükség nincs. De az itteni szabályok nem túlzóak, mindenki által követhetőek.
Ez nem lépten-nyomon a fejünkre koppintanak. Kértem hogy az elvárások minimum szintje legyen teljesítve.
De persze vannak akik (nem erre a topikra értem, nem az itteni hozzászólókra) nem hajlandóak a PH szabályait betartani, no azoknak tényleg a fejére koppintanak a feljogosított személyek.[ Szerkesztve ]
-
Jar
tag
Akkor megint elrontottam valamit. Azt hittem, elég az első (új) hozzászóláskor egyszer bejelölni, ezt megtettem. Viszont értelmes dolgokról tudtunk fórumhoz méltóan társalogni. Személy szerint én nehezen tudom eldönteni, mi az, ami még belefér. Nem szólhat az életünk arról, hogy lépten-nyomon a fejünkre koppintanak.
Mostantól egy hónapig csendben leszek, utána meg majd meglátjuk.
https://youtu.be/UL7yJtYR_kw?si=5II7Zro1GjkXewT3
-
Topikgazda
Az elektronikai topik nem egészen ez, szóval ha beszélhgettek róla ne nekem kelljem már off-ba tenni a hsz-t. Az off egyébként csak korlátozott lehet.
-
lacoka55
aktív tag
Két saját tesztem 1 Liitokala 3A álladó árammal is tudja a ráírt kapacitást [kép]
két sumákos akku [kép] [kép]
tesztekésnél két féle eljárás van az egyik hogy egy állandó ellenálláson sütöm ki így nagyobb kapacitást kapok a másik hogy egy állandó árammal sütöm ki a kikapcsolási feszültségig ezzel kisebb kapacitást kapok de ha jó az akku mit a grafikonon is látható tudja a ráírt kapacitást talán ez a jobb megoldás -
DEV_NULL
őstag
Sziasztok!
PostNL tapasztalatok mostanság?
Ma 1 hónapja, hogy vásároltam AliExpress Strandard Shipping-gel. Valamiért PostNL-lel küldte és bizony még Kínábál sem jutott ki a csomagom. Agyvérzést kaptam már tőle.
1 hetet állt a Transport hub-ban
11 napja: Leaving from departure country/region
PostNL-en követve pedig szintén 11 napja: Pre-declaration of the item has been received by customs[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
válasz bajtokarpi #66345 üzenetére
ezek az ilyenek express one-al jöttek nekem
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Topikgazda
Ahol az eladó engedélyezte ezt az opciót, de nem ő fog válaszolni. Akkor megjelenik az Ask....
Valamelyik nap írtam hogy a mobil app-on a Contact linkeli a terméket is és alul ha van lehetőség kérdezhetsz is, a Questions & Answers (x) View All és azután értendő az alul. Inkább azt használd.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Hogy lehet kérdést feltenni egy árucikkel kapcsolatban? Némelyiknél látok kérdést/választ, de olyat nem, hogy hogy tudnék én kérdést feltenni. (Agy ez csak kamu kérdések?) Van a sima contact opció, de az sima chat és még csak be sem linkeli az árucikket.
-
Topikgazda
válasz bajtokarpi #66345 üzenetére
Ilyenkor annyit teszel hogy a képernyőt lejjebb tekered aztán a minősítéseknél megnézed hogy EU-s országba mivel volt szállítva (Logistic:....), lehet jelölni a Only from your country kockát is esetleg, no ezek után 98% hogy neked is azzal fogják. 15 napon belül nem kínai postás lesz. A szállítási módhoz súgó az Összefoglaló 2. pont
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
Látom nem sikerült megnyitni a linket.
Van gyártási szórás a világon:
Nominal capacity: 3500mAh
Minimum capacity: 3350mAhEgyébként ha az adatlapot nézted akkor gondolom ezt is megtaláltad (kiemeltem pár dolgot, nem lesz hosszú életű az akku, ha 2.65V-os ciklusokat csinálsz...):
7.2 Standard Discharge Capacity
The standard discharge capacity is the initial discharge capacity of the cell, which is
measured with discharge current of 0.2C(680mA) with 2.65V cut-off at 23°C
within 1 hour after the Standard charge.
Standard Discharge Capacity ≥ 3,350mAh
(A dán fickó olyan 3.4Ah-t mért 0.2A-al, de nem ment le a 2.65V-ig mert gondolom annyira nem akarta amortizálni az akkut.)Azaz az a nominal capacity egy erősen optimista dolog még a gyártó szerint is. Ha 1A-t használsz akkor lehet 3.3Ah lesz, ha meg még 2.8V-ot akkor lehet már az első kisütés is közel lesz a -10%-hoz...
-
Jar
tag
válasz ecaddsell #66333 üzenetére
Az (számomra is) nyilvánvaló, hogy kisebb terheléskor nagyobb kapacitást mérünk.
De mi lehet az a standard mérési metódus, aminek hiányát az alis eladók akkor emlegetik, amikor az egycsillagos értékeléseknél megjelenő jogos kritikákat elhárítani igyekeznek ?
Amikor mérek, általában 1A áramot és 2,8V cut off feszt állítok be (ha az akku adatlapja engedi). Gondolom, az 1A - es terhelés miatt keletkezik a 10% - al kisebb kapacitás, ha egyébként az akku tudja azt, ami rá van írva. Mennyi az a kis áram, amit említesz ? 100 - 200 mA ?
Köszönöm az eddigi és ez utáni segítségedet !
-
csuhi17
tag
Ok. köszi.
Most sikerült kicsit hiányosan és másképp elmagyaráznom neki, küldtem videót remélem megértettel.
Nem tudom mit gondolna,ha minden üzenet 1 szó lenne. legalább emelné ki hogy mivel van baja.
Ha elakadok akkor majd így fogom csinálni.
Valakit tiltottak már le ilyesmi miatt? -
laleeee
őstag
Sziasztok, volt 13-án egy 30$-os refundom , Revolut kártyával fizettem, pontosabban csak lett volna mert nem érkezett meg. A kereskedő ezt írja : "My friend, we have initiated the refund on 13th, but our side shows that there is a problem with your bank card, and the refund has been waiting. Please kindly consult the paying bank to see if it can accept the refund"
Szerintetek most mit csináljak ? -
csuhi17
tag
válasz csuhi17 #66324 üzenetére
Lassan fejjel megyek a falnak.
It controls the fans and I can use the physical button to set the lighting mode, but the remote controller doesn't work.
Unread
Note: This message contains prohibited content and hasn't been sent. Any further messages of this nature may result in account restrictions.Ezzel a szöveggel mi baja lehet?
-
ecaddsell
aktív tag
A konkrét típus amit keresel: Samsung INR 18650-35E
Lehet forrfülesben meg normálban is kapni.
Szinte mindig holland postás, azaz min. 1 hónap.A kapacitásról tudnod kell, hogy függ attól, hogy milyen árammal terheled. A névlegest csak nagyon pici áramnál tudja. 10% az bőven benne van.
(Sőt pl. hétvégén teszteltem Sony NP-BX1 max. 3x töltött fényképező akkut több mint 15%-al tudott kevesebbet mint a névleges...)Bővebb info itt: lygte-info.dk
A tényleges kapacitást akkuteszter műszerrel (DC electronic load) lehet gyorsan mérni.
Ha nagyobb áramra kell akkor a 30Q végűt kell venni (de az csak 3Ah).Én máshol vettem régebben (GTF), de az a bolt nagyon lecsúszott, most pl. ami jónak tűnik az a liitokala Official Store (10-es csomag 4 USD per darab). Rosszabb értékelésű boltokban van olcsóbban is (olyan 3 USD per darab, régebben 2.5 USD alatt vettem).
-
-
lacoka55
aktív tag
Ebből vettem több darabot még az áfa emelés előtt [link] ez csak 2500mAh de a mérésem szerint ezt tudja
a nagyobb kapacitás max 3500mAh aki többet ír rá az csal ebben a méretben fizikailag nem fér bele
a nagyobb kapacitású aksiknál számolni kell azzal hogy nagyobb a belső ellenállás ezért kisebb az áram terhelhetőség 10A körül
nagyobb kapacitás és áramnál talán az ismertebbek közül a VTC6 ha eredeti de mindenki ráírja hogy originál pl [link] de ilyen nincs hogy Rated capacity: (2500~3000mAh) meg a súly is kevés Weight: 45 +/- 1.5 g
meg még problémás lehet hogy az alin 3-5 éves aksikat is árulnak valahol elfeküdt a raktárba
egyes aksik gyártási idejét itt lehet ellenőrizni [link][ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz zeon.hu #66328 üzenetére
Posta 399/799. Sikerült a 399 online fizetéssel. Állítólag az email-em nem volt a csomaggal küldött elektronikus adatok között, de szerencsére a telefonszámom ott volt, oda kaptam a kódot. Ha az sem lett volna, akkor helyszíni 799. Ezek a postai fizetős cuccok nálam mindig pénteken 17 után jelennek meg a a nyomkövetőben, hogy online fizethető, tehát ha nem kapom meg a kódot, akkor már hívni sem tudom őket, csak hétfőn, addigra meg már letelik az online fizetési lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
zeon.hu
nagyúr
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zeon.hu #66323 üzenetére
Keresd Sarilt az elemlámpásba, ő akkupakkokat készít, hátha van akkuja, vagy tud megbízható forrást.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
csuhi17
tag
Hali.
Van valami gyűjtemény, amiben szerepelnek a tabu szavak, kifejezések amiket nem szabad az eladónak írni?
Az egyik rendelésemnél szokás szerint eléggé gyenge volt a használati utasítás és két kérdést tettem fel.
A számítógéphez rendeltem két szett ventilátort és vele a vezérlőjét, amin van hőmérséklet érzékelő szenzor.
A lényeg, hogy a venti fordulatszámát tudja az alaplap pwm-el vezérelni, vagy automatikusan az érzékelő alapján saját maga pörgeti fel.
Nem volt leírva, hogy milyen hómérséklet között játszik a kontroller és ezt kérdeztem meg. illetve azt, hogy én el tudom-e valahogy tolni ezt a működési tartományt.A második része a kérdésemnek az volt, hogy az egyik vezérlő nem működik a távirányítójával pontosabban az 1-es szett működik, de csak a sajátjával, a 2-es nem, azt kérdeztem hogy a vezérlőt össze kell-e tanítani valahogy a távirányítójával.
A kérdést feldaraboltam és a második kérdést feltudtam neki tenni, az elsőnél viszont visszadobta valami olyan szöveggel, hogy a privát beszélgetésben tiltott tartalom szerepel, és ha ezt sokszor eljátszom korlátozzák a fiókom.
A szöveget szokás szerint a google fordítóval csináltam, oda vissza vagy 3x átforgattam, mielőtt elküldtem, a szöveg már nincs meg mert kb 4 napja csináltam és ahogy észrevettem, mert az üzenetem után kínai szöveget írt ki, nem foglalkoztam vele, csak miután nem találtam az unread/read állapotot (szoktam figyelni, hogy már el-e olvasta.) , azonnal töröltem a hozzászólásomat.
Azt lehet már tudni, hogy mivel jár, és mennyi lehetősége van az embernek?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz Digitalpimp #66322 üzenetére
18650-es 10S2P kellene.
Esetleg megbízható forrás?
(Nem feltétel, hogy Kínából)[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zeon.hu #66319 üzenetére
Általában holland postás küldés szokott lenni, kérdés, hogy egyáltalán megéri-e onnan a bizonytalan? Ami meg jó, ott se olcsó.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Jar
tag
válasz Digitalpimp #66320 üzenetére
Ezt el is fogadom, de az alisok (amiket én kifogtam) 1500 - 1700 között voltak, refund meg visszautasítva.
-
Digitalpimp
senior tag
A 3500-as kapacitás nagyon a határ, inkább mind kisebb szokott lenni egy kevéssel.
-
zeon.hu
nagyúr
Akkumulátor rendelés müködik most Kínából?
Mire lehet számítani?#?*@&!
-
Jar
tag
Tud valaki megbízható alis (vagy hazai) eladót erre az árura: 20A 18650 35E 3500 mAh Li-Ion akku ? Eddig még nem találtam olyan akkut, ami teljesíti a leírásában szereplőket. Hiába a sok pozitív visszajelzés, aki nem méri ki, boldogan nyomja az ötcsillagost.
A végén vettem itthon, de azzal sem vagyok maradéktalanul elégedett, bár ott már "csak" 10% lemaradás van az ígért kapacitáshoz képest.Előre is köszönöm a válaszokat !
-
Bogyi007
veterán
ECSCCAXXXXXXXXXX - Akkor a jövő héten akár már nálam is lehet. Fain.
Egy MI 6 okosóra töltőt is várok még, az is hasonló előtaggal rendelkezik.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Topikgazda
válasz Bogyi007 #66312 üzenetére
Gondolom ESC00....
Itt nézve a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-10 munkanap a kézbesítés. Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta át a Cainiao a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Ha nálam a szállítási információknál ezt látom, akkor nagyjából mikorra kaphatom meg a rendelt terméket (Lenovo M10 3. Gen tablethoz tok)
This package is now with the destination country/region's carrier. Under economy shipping, further tracking info may not be updated. Please contact the carrier for details.
2023-04-11 18:05
GMT+8Out for delivery
[HU]Arrived at local delivery center
2023-04-11 18:00
GMT+8
Received by local delivery company
2023-04-10 14:08
GMT+1
Leaving transit country/region
2023-04-10 11:46
GMT+1
Arrived in transit country/regionXbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Topikgazda
Azért óvatosan, mert segítőkész volt és azért csinálta és esetleg előtte a Postánál dolgozott és azt gondolta hogy itt is így van.
Ezzel ugyan egy második kézbesítéstől megszabadult, de kézbesítés adminisztrációja nem felel meg a munkaköri leírásában foglaltaknak és az előírásoknak. Nem véletlenül találták ki. Van amikor a csomag nagy értékű és problémák lehetnek ha nem a címzettnek, vagy helyettes átvevőnek adják át és azt kamu bejegyzéssel igazolják.[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz LouiS22 #66307 üzenetére
Köszi mindenkinek, nálam az E.One futár az előző napi küldeményt is postaládába tette, még csak be sem csengetett, pedig akkor otthon voltam. Valószínűleg vele kell majd ezt a kérdést rendeznem. Bár ezek után nem fűzök túl sok reményt dologhoz, de majd beszámolok a fejleményekről.
#LouiS22: Bocs, ez általános válasz akart lenni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Akkor rövidre zárnám a konkrét tapasztalatok alapján.
- Ha nem kapod meg az AliExpress-en megvásárolt dolgot és az adott nyomkövetésnél az látható hogy kézbesítve az AliExpress csak akkor fogadja el a nem érkezett meg dispute okot, ha mellékeled a szállító igazolást hogy nem neked lett kézbesítve.
- Ha más csomagjának a nyomkövetési számát kaptad meg és azt kézbesítik máshol, az AliExpress csak akkor fogadja el a nem érkezett meg dispute okot, ha mellékeled a szállító igazolást hogy nem neked lett kézbesítve.
- Ha elveszne a csomag az AliExpress csak akkor fogadja el a nem érkezett meg, elveszett a csomag, rossz cím dispute okot, ha mellékeled a szállító igazolást hogy nem került hozzájuk, nem kapták meg kézbesítésre vagy elveszett a csomag.Ezen felül az eladók a nyomkövetési bejegyzésekel bizonygatják hogy azt te kaptad meg és ezért is szükséges némi igazolást bizonyítéknak benyújtani.
Teljesen lényegtelen hogy te más oldalról közelíted meg, hogy nem neked kell igazolni az AliExpress felé, de ők nem igazolnak feléd semmit, hanem döntenek az alapján amit látnak, hogy kézbesítve és akkor nem fogsz visszakapni egy fillért sem. A pénz náluk van, ők adják vagy nem adják vissza, nincs igazolási teher náluk.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Az a baj hogy az ÁSZF nem rám vonatkozik, hanem aki megrendelte tőlük a szállítást. Na az nem én vagyok mert az ÁSZF-ről még a szolgáltatás megrendelése előtt kéne tájékoztatni az ügyfelet. Szóval továbbra is azt mondom, teljesen mind1, hogy mi a szabály, ha nem tudják bizonyítani hogy én megkaptam, akkor nem kaptam meg...
Na de ez alapján rohadtul nem szabályos hogy semmit nem írnak sehova... szóval itt akkor nem is igazolható az átvétel, ahogy én mondtam is.
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Topikgazda
Srácok ne ragadjunk már le azon hogy nem várják el az aláírást, átvevőnek a te neved van ott és van egy macskakaparásos kép a kütyün ami nem egészen jó.
De a téma lezárásaként itt az Express One ÁSZF vonatkozó része és az amit még lehetne figyelembe venni.A Magyar Posta oldalán is megtalálható hogy miként történik a kézbesítés igazolása, azt most nem keresném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
Nálam is csak simán a kezembe nyomja a futár ( ExpressOne ) a csomagot, és már megy is tovább. Mondjuk ismer, mert mindig ő jön hozzánk. Elég sok csomagot rendelek, nem csak aliról, de már évek óta nem kellett aláírni semmit. Talán még covid előtt volt rá példa.
-
ace22
tag
Az Express One a héten kétszer járt nálam és nem kellett PDA-n vagy más módon aláírnom az átvételt. Korábban a ViddL-nél volt PDA.
A Posta ajánlott leveleiből meg átlagosan havonta egyszer hozzám dobnak be egyet tévesen. Átteszem a helyes levélszekrénybe, és csak remélem, hogy az én leveleimmel is ezt történik.
A motiválást én is csinálom, de eddig soha nem jött kétszer ugyanaz a futár, a postást meg hószámra nem látom, így nehezen alakul ki a feltételes reflex (hacsak belső használatra nem vezetnek listát a futárok)...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ez van meghatározva, az összes futár cég és a posta is így csinálja évek óta és ezt van elfogadva kézbesítési igazolásnak. Hosszú ideig puffogtam azon hogy a postás beírja hogy kézbesítve és ezzel a meghatározott igazolás rendben van, szerintem itt is írtam erről, ha a jogalkotó ezt lehetővé tette nekik akkor mi a fenét csináljak? De ez nem új dolog.
Amit írsz az persze jó lenne, de nem így valósul meg. Van igazolás arról hogy neked, a címedre kézbesítve, innentől az ellentetjét neked kell bizonyítani. Ez van. Nem én találtam ki, nem rajtam múlik és nem tudom megváltoztani. Sokan nem tudjuk megváltoztatni, csak beletörődni.Én gondot fordítok arra hogy azok a személyek akik nekem szállítanak (a legtöbbje folyamatosan ugyanazon személy az adott szállítónál) motiválva legyenek a nekem történő kézbesítés ügyében és mindig, mindent el tudunk intézni és ott tartunk hogy meg is bízhatok bennük. Így nem sok problémám van. A fluktuáció ritkán be szokott zavarni, de akkor rögtön "rendezem" az új személlyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I5 14400F / RTX 4060Ti / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Eladó LG 55" Qned753RA 4K Ultra HD Thinq AI Smart TV
- Egyedi gyártású 2 férőhelyes/2 személyes számítógépasztal/íróasztal 150x100x75
- LG nb4530A hangprojektor soundbar 2.1
- Garanciális Phanteks Glacier One 360 D30 White