Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz Tarill #17398 üzenetére
Nővényekkel, intenzívebb vízcserével.
És majd időel egy külső szűrő, jó szűrőanyaggal
De mondom, a SZAT gyanta összeszedi a károsanyagokat, így biztonságban vannak a halak olyan medencében, ahol nincs megfelelő biológiai szűrés.
Lehet nélküle, régen nem volt ilyen, mégis éltek a halak.
Ismerek olyan embert, aki egyáltalán nem cserél vizte. Sárga a víz a nitrittől, de mégis élnek a halai.
Valamit nagyon tud, amit én nem, az biztos.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Tarill #17396 üzenetére
Nem lesz elég. Hidd el. Max mechanikai szűrésnek.
Biológia nulla, nitrit az egekben.
Vízcsere hetente 20% a minimum, ugye tudod?
Nekem belső szűrővel csak SZAT gyantával volt jó a vizem, vagy a drasztikus vízcserével.
Nincs ami lebontsa a nitritet, felgyülemlik, és hullani fognak a halak.[ Szerkesztve ]
havri
-
Tarill
őstag
válasz bringasisti #17395 üzenetére
hát én ahogy számolgattam, akvárium belső méretei meg kb 37 centi netto vízmagasság 95 liternél nincs több víz az akváriumban... ennyihez csak elég lesz... egyébként ha a levegőcsöve le van dugózva tényleg durván semmi hangja
-
Tarill
őstag
válasz bringasisti #17393 üzenetére
ezt mire érted?
-
Vampire Bat
aktív tag
[link]
Vélemények az akváriumomról?[ Szerkesztve ]
"Amikor megszülettél te sírtál és mindenki más körülötted nevetett,élj úgy,hogy amikor meghalsz te nevess és mindenki más körülötted sírjon!"
-
Pocee
senior tag
Sziasztok,ha egy szűrő motorja elkezdett hangosodni,nem durván,csak másfél évig nem volt hangja,most már hallom,ilyenkor van jellemző hiba,vagy ez többtényezős?estleg ha csak egy alkatrész(gondolom csúszópont hangosodik) megpróbálnám beszerezni,mire összeomlik a rendszer tudjam cserélni.
Amúgy Sicce ADV 500.
Előre is köszönöm!Mr.Brightside
-
havri1
félisten
válasz Tarill #17383 üzenetére
Díszhalak olcsón eladóak!
99 Ft/db.
-Fekete neonhal
-Kék neonhal
-Serpa lazac
-Réz lazac
-Kolibrihal
-Zebradánió
-Zebrasávos sügérSaját szaporulat,nagyon szép szinesek már kifejlettek!
Mindegyik 99 Ft.Budapesten úszkálnak.
Néha járok Győrbe,megbeszélés szerint eltudom vinni esetleghavri
-
-
havri1
félisten
válasz Tarill #17380 üzenetére
Hol vennéd ezeket a halakat?
Mert pl neont fillérekért lehet tenyésztőtől venni.Pl:
Eladó halaim vörös neon 150 ft db kék neon 100 ft db
albínó neon 150 ft db petitella 150 ft db király lazac 100 ft db vörös karcsú diszmárna 100 ft db láng vörös ponyt lazac100 ft db Újpest Városkapuig a 3-as metroig ingyen szállítom tel 06307683089Eladóak a következő halak:
Kék ramirezi: 950.-/db
Arany ramirezi: 650.-/db
Lda16 harcsa: 600.-/db
Panda harcsa: 350.-/db
Hyphessobrycon flammeus Lángvövös pontylazac: 150.-/db
Vörös neon: 220.-/db
Aranyhal: 380.-/db
Galaxy ( gyöngy dánió ) razbóra: 550.-/db
Cpo: 950-1450.-/db
Yellowfire garnéla: 490.-
Red cherry: 250.-/db
Sziámi harcoshal (koronás): 950.-/db
Sziámi harcoshal (sima): 750.-Budafokon, Érden lehet őket átvenni, előre egyeztetett időpontban.
Eladóak a következő halak:
Kék ramirezi: 950.-/db
Arany ramirezi: 650.-/db
Lda16 harcsa: 600.-/db
Panda harcsa: 350.-/db
Hyphessobrycon flammeus Lángvövös pontylazac: 150.-/db
Vörös neon: 220.-/db
Aranyhal: 380.-/db
Galaxy ( gyöngy dánió ) razbóra: 550.-/db
Cpo: 950-1450.-/db
Yellowfire garnéla: 490.-
Red cherry: 250.-/db
Sziámi harcoshal (koronás): 950.-/db
Sziámi harcoshal (sima): 750.-Budafokon, Érden lehet őket átvenni, előre egyeztetett időpontban.
Sziasztok!
Beindultak a garnik, így ismételten vannak eladó példányok.
Cpo- narancs törperák kisebb 500.-/db,
Cpo- narancs törperák nagyobb 950.-/db.
Red cherry garnéla 180.-/db
Sakura 320.-/db
Yellowfire garnéla 490.-/db
Amano garnéla ( nem nálam szaporodik ) 500.-/db
Halfmoon betta 1800.-
Koronás betta 1500.-
Betta (sima) 1000.-Halak:
Törpeszívóharcsa 450.-/db
Galaxy razbóra 500.-/db.
Halfmoon betta 1800.-/db
Koronás betta 1500.-/db
Betta (sima) 1000.-/dbCsiga:
Csigaevő csiga 160.-/db
Zebracsiga 250.-/dbÉrden illetve Budafokon lehet őket átvenni, előre egyeztetett időpontban.
[ Szerkesztve ]
havri
-
-
HTCX715
tag
válasz Tarill #17371 üzenetére
Ezekből a kicsi halakból szerintem mindből legyen 10. Vitorlás a pici halakhoz nem való mert ha megnő megeheti őket. Én a helyedbe tartanék 10 ékfoltost és 10 guppy-t meg néhány törpe szívóharcsát garnélákkal.
Guppyból szerintem jobb az endler. Ennél többet nem tennék bele belső szűrőnek lehet még így is sok lesz. -
Tarill
őstag
akkor inkább a ledes, fehérebb fények...
más: halak összeállításában tudnátok segíteni? amiket szeretnék azok:
kék neonhalak 10db körül,
guppy-k minden féle színben szintén 10 db körül,
vitorláshalat 2-3 db-ot(szürkék fekete csíkokkal),
Ékfoltos razbóra 4-5 db [link] ilyen
Plattik esetleg pár db
meg még nem tudomolyan halakat szeretnék amik nem túl kényesek, békések, hálásak
valami algaevő hal is kellene esetleg? vagy még mit mondotok?[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Tarill #17359 üzenetére
Nekem is hasonló méretű kavicsban él a dzsungel, de nem 3cm vastagban hanem 7cm.
Most fogom lecserélni, apró szemű bazaltra.
Homok, meg mint írták amúgy sem jó választás, mert berohadhat a gyökere állítólag.
Menj be egy kereskedésbe, nézz körül, vagy itt nézegess neten akváriumokat ki milyet használ.
Táptalajt hagyjad sztem, mert ha nem tudsz rá sokat költeni akkor inkább először a világítást rakd rendbe addig felesleges a növényeket pátyolgatni, nem a talaj hiánya miatt fognak 1 hét alatt elhalni.
Amíg nincs világításod rakjál valami erősebb lámpát az aksi fölé, hátha segít. -
Silentfrog
Topikgazda
-
Tarill
őstag
ez vajon jó lehet homoknak a virágoknak?
-
havri1
félisten
válasz tzimash #17344 üzenetére
Nem tudnál az i80-ról egy videót csinálni úgy, hogy az kifolyó ág látszódjon víz felett?
Nekem ninsc rajta az esőztető, csak az a kis bizbasz szűkítő, de szerintem nagyon keveset nyom.
Mondjuk a 60 lityis medencét tisztán tartja, csak furcsállom.
Egy Sera fil120ra cseréltem, mert az a 900l/h -val (ha jól emlékszem) kiforgatta a vizet, nagyon brutálisan nyomatta.havri
-
tzimash
őstag
Ami még eszembe jutott, hogy kb. 1 hete elkezdtek algásodni a vízi hortenzia felső, neonhoz közeli levelei. De ez csak jó az anci és a kaja szempontjából, nem? Zöld alga, ami állítólag a sok fény miatt van, de az egy darab 18W-os fénycső úgy tudtam nem számít annak.
-
tzimash
őstag
válasz HTCX715 #17348 üzenetére
Nem változtattam semmin, 3 hónapja mióta megvan mindent ugyanúgy csinálok, néha egy-két napot csúszok a vízcserével... ennyi. Egy xifó pusztult el még a 3. héten, aztán az anci a két ünnep között. Decemberben vettem még két pandát. Kb ennyi változás volt.
(#17350) Silentfrog
Köszi! Kígyóubi is jó?[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
Én nem etetem az ancim(4 centi) ha nagyon éhes akkor egyen meg egy levelet.(van algatabletta negyedbe törve dobtam be neki és még úgy is maradt)
(#17347) tzimash: nem használsz valami réz tartalmú gyógyszert vagy nem szórakozol a vízkeménységgel? Nalam ez a kettő volt az anci gyilkos.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz tzimash #17344 üzenetére
Nálam volt hogy 2 hétig alig ettek valamit mert a többiek nem engedtek semmi kaját leesni. Azt végre sikerült eljutnom a boltba és vettem tabletát amire rácuppantak. Egy normálksan kinéző aksiban sztem nincs annyi alga ami elég lenne egy nagyobb ancinak, vagy akár több kisebbnek,szvsz.
-
mdk01
addikt
Tzmash-nak szántam.
Mekkora a hasa? Nekem 3napja pusztult el egy 8cm-es hím nagy felpuffadt hassal és tegnap este fb-n egy srác ugyanezt írta.[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz Silentfrog #17343 üzenetére
Sejtettem. Heti 25% vízcsere és aljzatporszívózás megvan. 2 hetente a szűrőt is szétszedem, a leszívott vízben kinyomkodom a szivacsokat (Crystalprofi i80, 2 rekesz, 96L aksi). Amire gondolok még, hogy kevés kaja jut neki. Elég annyi alga neki, amit összeszed vagy vegyek neki algatablettát? A fagyasztott szúnyoglárvát szereti még, de most nincs itthon.
-
tzimash
őstag
Anciknál normális, hogy hanyatt fekve az aljzaton tátott szájjal tetszhalott állapotban fekszik? A szavanna gyökér alatt van, szerintem azon tapadt meg eredetileg, "de aztán elengedte"... szóval azt hittük annyi neki, de kicsit megkocogtattam az üveget párszor mire magához tért nagy nehezen és eliszkolt onnan. Azért gondoltuk, hogy elpusztult mert pár hete a másik anci feldobta a talpát.
-
HTCX715
tag
válasz havri1 #17327 üzenetére
Valahol itt a város külterületén van egy halastó ahova egyszer betettek egy csomó kék akarát. Nekem csak úgy mesélte imerősöm, hogy elszaporodtak és nagy hálóval ki lehetett őket fogni. Most nem tudom, hogy mi van velük csak annyit tudok, hogy a tóhoz vezető eggyetlen út magánterület.(valszeg a tó is az, de nem tudjuk). Mondjuk ez engem nemhiszem, hogy megállítana ha halat akarnék szerezni.
-
havri1
félisten
-
Tarill
őstag
válasz havri1 #17335 üzenetére
ja egyébként mondta a kereskedésben az ember hogy a szűrő részét nem fogom hallani max a levegőt ahogy fújja és bugyog kicsit a víz de azt meg le lehet dugózni és akkor levegőt nem fúj csak szűr. éjszaka levegő nélkül azért elvannak nem? ha napközbe meg végig kapják, marad annyi oxigén a vízbe h reggelig el legyenek?
-
havri1
félisten
válasz Tarill #17330 üzenetére
Hát, ennél pontosabb infó nem ártana. 5-6k- ból meg lehet úszni egy powerhead+szivacs párost..
Új Atman powerheadek:
AT-201 500 l/h teljesítmény 200l-ig, 8W 3300 Ft !!! 3 év Garanciával !
Bio szivacsot 10x10x20cm - 1500(#17329) afrojack1 :
Nekem volt 2 is, de idő hiányában abbamaradt sajnos.
Mondjuk akkoriban még nem tudtam rákölteni, és ennek meg volt az eredménye sajnos.
Nem tó fólia volt alatta, hanem régi medence fólia, stb..[ Szerkesztve ]
havri
-
Tarill
őstag
válasz havri1 #17325 üzenetére
belső szűrő igen, nem tudom milyen típus pontosan, 9ezer a halasnál 100-150l közötti vízhez van, szivacsos szűrős azt tudom meg levegőt is fúj be, nem vagyok annyira otthon e téren de mondta ő is h éljere ne kapcsoljam le mert a szivacsban azok a "jó" baktériumok kipuszulnak levegő nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz afrojack1 #17326 üzenetére
Fúrni kell egy thermált, vagy egy ruszki vízmelegítőt bele
Egyébként ez tök érdekes. Láttam pár éve egy fórum kezdeményezést, miszerint a Margit szigeti tóból szeretnék az oda illegálisan betelepített halakat (sügereket) kimenteni. Sikertelen volt az akció, jogilag nem lehetett kivitelezni, a 3 ker önkormányzat nem engedte, mondván, jó az úgy.Szóval ott vígan évekig éltek a halak..elbújtak, iszapoltak, mittudomén, de éltek, átélték a telet.
Pedig a sügereknek a 24-27 fok az ideális, nem a 2-4 fok[ Szerkesztve ]
havri
-
-
havri1
félisten
válasz HTCX715 #17321 üzenetére
Milyen szűrőt tervezel?
Gondolom belsőt, abból viszont akkor érdemes jót venni!
Drágák a jók.
Én inkább powerhead és jó nagy bioszivacs páros híve vagyok.
Olcsóbb, és talán biológiád is lenne.Vagy használtan külsőt. Én most 16ért vettem "kulcsrakészen" egy eheim 2233-at, nekem nagyon bejön.
[ Szerkesztve ]
havri
-
HTCX715
tag
válasz Tarill #17320 üzenetére
Megfogog a növényt finoman kihúzod a kosárból, leveszed róla a gyapotot amibe csomagolva van és nem túl hideg folyó csap alatt tisztára mosod. Aljzatnak bemész valamelyik nagy lakberendező boltba és olcsón veszel apróra zúzott követ amit alaposan! át kell mosni. Mivel már most benne van a víz ezért elég lezs 1 hétig járatni, de kevesebb ne legyen.
-
HTCX715
tag
válasz Tarill #17318 üzenetére
Szia
Ha ügyes vagy nagyon szép lesz. Tennék bele minél több élő növény. Az aljzatod legyen 4-5 centi minimum és a növényeket vedd ki a kosárból és úgy ültesd. Én azt tanácsolom, hogy ha meglesz a technikai része a dolognak még járasd egy darabig és csak utánna kerüljenek bele a halak.
Sok sikert, ha bármi gond adódna itt a fórumon szívesen segítünk.[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
Sziasztok!
Ma összeraktam az első akváriumom, 80*35*45-ös, halak a jövő hét vége felé kerülnek csak bele meg a szűrő, melegítő is, kicsit még minimalista de kinek mi a véleménye?
világítás is majd lesz... kicsit párás az üveg a hideg víztől. mindent megforraltam mielőtt beleraktam kövek csiga minden... mikre figyeljek majd stb...?[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz Ataxia #17314 üzenetére
Szia!
A féncsövekkel kapcsolatban: Nagyon sokat számit a fényerő és a színhőmérséklet ennek tudatában kell döntened. Amúgy a fénycsöveket 1 éves korukban cerélni kell nem jók akvárium fölé!
A növényeknek amiket felsoroltál nem szügséges az erős megvilágítás.[ Szerkesztve ]
-
-
Ataxia
tag
Üdv
Segítséget szeretnék kérni 96 Literes növényes akváriumom világítását illetően.
Folyamatban van egy 2 fénycsöves akvárium tető megépítése és még nem tudom milyen csövek lennének az ideálisak.
Növények: Cryptocoryne, Anubias, Vallisneria
A akvárium méretei:
Hossz: 80 cm
Szélesség: 30 cm
Magasság:40cmJelenleg 3 cső is van itthon melyekkel kombinálhatok
Sylvania gro-lux
Sera daylight
Philips AquarelMi lenne az ideális kombináció szerintetek?
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #17310 üzenetére
Azta. Jó nagy szeme van. Ezért esznek ennyit.
-
HTCX715
tag
válasz havri1 #17309 üzenetére
Karcag. Van termálvize a városnak és leeresztik egy csatornába. Olyan 20-25 fokos a víz és valaki beleengedet egy adag guppy-t és elszaporodot. A csatornán 1 híd van az is házi és nem sikan ismerik és csak onnan lehet pecázni. 100 méterre van a házunktól. Nyáron kimegyünk haverral megmerítjük a hálót és van benne vagy 50 szebbnél szebb guppy. Fogtam már 8! centis vemhes nőstényt is.(visszaengedtem) Valamelyik nap még hemzsegtek, de ma amikor kimentem 1 se volt.(ilyenkor felúsznak a catorna föld alatti szakaszára mert ott meleg van) Néha van egy-két úszóhártya rothadásos példány, de amúgy rendben vannak. Tavasszal ha gondolod gyere ki velünk "pecázni" egyet. Én táp állatnak hordom.
Ez a kép idén Karácsonykor készült. -
havri1
félisten
válasz Silentfrog #17310 üzenetére
Képről jó nagynak tűnik, de az alakjából látom, kb tényleg ugyanakkorák
Egyáltalán nem bántják a nagyok?
A neveldésbe folyamatos a csipkelődés. Porcelánoknak a farkuk olyan, mintha valami húsdarálóba laknának (amióta együtt van a 3 faj).havri
-
HTCX715
tag
válasz havri1 #17305 üzenetére
Az biztos, hogy a növénytápsó segített neki és az a szopás ezzel az algával, hogy ha egyszer megjelenik utánna minimális táppal is megelégszik. Az etetésre nemtudok mit mondani. Én szereznék 50 guppy-t beletenném és egy hét múlva ha vége a kúrának megszámolnám hány maradt: ) Vagy tedd őket külön arra a pár napra.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz HTCX715 #17304 üzenetére
Áh, kinyírják egymást. 1 nap is necces sztem, bár lehet én vagyok túl lágyszívű
Reggel beszórok nekik , úgyis figyelnekLehet amúgy ez cseszett be a víznek, és az alga szaporulatnak :
Silent: Próbáltam fozózni, de annyira nem jók a körülmények, hoyg ennyire sikerült. 1 hónapja vannak nálam, szerintem semmit se nőttek..
[ Szerkesztve ]
havri
-
HTCX715
tag
Na összeállítotam még egy akváriumot amiben teknőst tartok. Szívesen vennék észrevételeket és tanácsot arról, hogy milyen szárazföldi/mocsári növényeket tehetek bele ami nem mérgező mert a mostaniakban nem vagyok biztos.
Akvárium: 60x30x30 jelenleg ogyan 20-25 liter vízzel
Fény: t8 15w tetőbe építve
Szűrés: aquael belső szűrőból (250l/h) és nagyon sűrű szivacsból készített matten(ha kevés van még szűrőm itthon)
Aljzat: színes vegyes kavics
Növények: Dracaena sanderana-szerencse bambusz(2tő)
Scindapsus aureus-szobai futóka(egy kb. 2 méter hosszú szár)
Hoya carnosa-viaszvirág(olyan másfél méter hisszú tő)
Chlorophytum bichetti-csokrosinda
Lakó:Trachemys scripta pár hónapos kb.4 centi(már tervbe van egy pár neki)
Ki mit gondol, hogy lehetne még zöldebbé tenni?
Ja és bocs a képminőségért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest