Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
-
-NoVa-
addikt
válasz Silentfrog #36300 üzenetére
80-as évekből én is erre emlékszem. Patakvíz onnan gyűjtött kagylókkal tisztítva, elég hamar kihalt minden belőle. Most lágyabb, tisztább vízzel, vízkő és mocsok nélkül szűrő és felszíntisztító baktériumokkal más élmény.
-
pjen
félisten
válasz Silentfrog #36300 üzenetére
Nekem 68 ban volt az első aksim gyönyörű kék gurámikkal, de mostanában nem is nagyon látok. Aztán volt 15-20 év ami kimaradt sajnos. Nem tudom merre laktál, de nekem a 70 es évek elején voltak dániók, szumi, vitorlás még törpe is amit szintén rég nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Silentfrog #36298 üzenetére
Abban az időben, ha bementél a halashoz 10x annyi hal volt egy akvában mint most, már az felüdülés volt a halnak, ha kikerült onnan. Voltak boltok ahonnan ha vettem halat mindíg megdöglött( Luther u) de kispesten volt a villanytelepnél egy halas azokkal sose volt baj.
-
Whynot?
aktív tag
válasz Silentfrog #36288 üzenetére
BTW nekem 85 óta van akváriumom. Abban az időben szar levegőpumpa hajtotta, kicsi szivacsszűrőnk volt, 2 db 40-es izzó volt egy hasított alumínium csőbe szerelve mint világítás egy 50 cm oszlopmagasságú 160 literes akváriumban, az ablaktól 1 méterre. És nem volt algám. Se zöld, se barna. Pedig az a szűrés aztán minden volt, csak szűrés nem...
-
Whynot?
aktív tag
válasz Silentfrog #36290 üzenetére
Átsiklottam rajta, bocs!
-
Whynot?
aktív tag
válasz Silentfrog #36288 üzenetére
Elhiszem, hogy vannak speciális esetek, de direkt napfényre tett aksiban inkább zöld alga lesz jellemző. És itt nem az volt a kérdés, hogy néhány speciális esetben lehet-e, hogy semmilyen alga nincs, hanem az, hogy nála van barna alga... De ennyi erővel akár neki is segíthetnél, hogy mi a problémája gyökér oka...
[ Szerkesztve ]
-
sicc_innen
tag
válasz Silentfrog #36277 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
7 db 3-4 cm nagyságú tetra és 10 db kisebb endler guppi van a kb 50 l-es akváriumban. Néhány közepes méretű gyökeres és néhány hínárszerű úszónövény. Világítást nem használok most itt az alga miatt
Aquael 500 szűrő megy, ami a szellőztetést is végzi. Korábban két szivacsszűrő volt, (egyik aktívszenes) légpumpáról, plusz a világítás. Akkor alig volt algásodás.
Most, hogy egy erősebb, kétfázisú (aktívszenes szivacs + kerámia) filter van, gyorsan jön a barnaalga.
A moszatevő márna túl nagyra nőne meg ebben a kis akvában.
Sötétítsem be jobban a szoba azon részét?Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #36274 üzenetére
Klion 800 mg/100l 3 nap, teljes vízcsere, klion 800 mg/100l 3 nap teljes vízcsere. Klorocid esetén nem kell vízcsere. Sose volt veszteség. Én mikor vettem halat akkor az egészséges halon mindig megcsináltam. Ugyanis egy egészséges hal jobban bírja a kezelést mint egy legyengült példány. Mikor megy ki a szeme akkor azonnal kezelve meggyógyul. Viszont ha nagyon beteg akkor a bélrendszernek vége. Ezért van a fej lyukasodás mert nem szívódik fel a kaja a sok varrasodás miatt.
BENEFON DELTA--------N8
-
Dzsosy
senior tag
válasz Silentfrog #36267 üzenetére
El van zárva a szűrő egy szekrénybe, plusz a szüleim házában van az akvárium, akik nem panaszkodtak, hogy hangos lenne. De amúgy én sem halottam zajosnak, csak fura volt, hogy hol megy, hol nem. Azt hittem el van tömődve, mert már az éves nagytakarítás előtt volt.
Szétszedtem, de semmi rendelleneset nem láttam a rotoron. Mikor nem indult el, újra megnéztem, de semmi.
Amikor a rotor adja meg magát, akkor ennyire néma lesz a szűrő? Semmi jele annak, hogy egyáltalán bedugtam a konnektroba. Mondjuk pumpálva se kapta fel a vizet igazán. -
Atis45
aktív tag
válasz Silentfrog #36244 üzenetére
Pontosan ilyesmire gondoltam, hogy a 60 literes akván van most 1000 lumen, 6500k szalag, és mellé még raknék 100 lumen rgb szalagot. Mert állítólag a fehér led az pirosba gyenge.
(tudom hogy az az 1000lumen kevés, de csak igénytelen növények vannak, érdes tócsagaz, kocsány nélküli ambulia, indiai vizicsillag) -
zoger
tag
válasz Silentfrog #36188 üzenetére
Igen a csobogósra állítással már próbálkoztam, de az csak tüneti kezelés volt, jó lenne az okát megtalálni. Veszek másik eleséget.
-
zoger
tag
válasz Silentfrog #36186 üzenetére
Lemezes táppal etetek. Régen vettem egy nagy dobozzal. Lehet olyan, hogy megromlik?
-
Whynot?
aktív tag
válasz Silentfrog #36085 üzenetére
Cool, ezt nem tudtam. Innentől már csak az a kérdés, az ásványból hogyan lesz baci
De van élőnek mondott is:
[link][ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz Silentfrog #36070 üzenetére
Persze, ez okés, csak itt az a lényeg, hogy 6000-6500k és CRI<95. Ilyen CRI értékkel kültéri reflektor nem lesz, plusz nekem nem kell nagy, 30 literes nanocube fölé kell.
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
SzaLev
csendes tag
válasz Silentfrog #36043 üzenetére
Plattik, neonok közt van így ők "kicsinek" is a legnagyobbak.
-
Atis45
aktív tag
válasz Silentfrog #35986 üzenetére
Pont csütörtök délután volt a heti részleges vízcsere. És péntek délelőtt tettem a vízbe a gyógyszert. (nem szeretném elkiabálni, de csütörtöktől az egyik guppi már el volt bújva a szűrőhöz, csak enni jött elő. Ma reggel is még a szűrőnél volt elbújva, de délelőtt előjött onnan, és azóta úszkál rendesen, mint a többi.)
Még egy kérdés. A farokúszó ilyen rothadásos betegség után rendbe jön? -
Atis45
aktív tag
válasz Silentfrog #35984 üzenetére
Uszonyrothadás lett a guppiknál. Új lakók, és nem volt lehetőség egy hétig karanténba rakni őket. A lényeg, hogy egy régebbi "gyakori kérdések"-nél tárgyalták ezt, hogy gyógyszeres kezelés alatt nem szabad etetni. Csak mondom akkor rákérdezek, mert csak fejlődik az akvarisztika is. Amúgy 7 napos a kezelés.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Silentfrog #35978 üzenetére
Olvassatok vissza, igaz elég régen volt egy hsz. Fórumtárs hosszabb ideig csak havonta 1x tudta etetni a halakat és egy sem pusztult el. Régen mikor még nem volt ennyire gépesített a rendszer, ha valamiért zavaros lett a víz addig nem etettem még ki nem tisztult. Sose halt éhen egy halam se.Persze a víz se legyen 26 fokos.
[ Szerkesztve ]
-
Warton
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35966 üzenetére
Én arra reagáltam, hogy már nem látni a darát a halon. Természetesen először kezelni kell
BENEFON DELTA--------N8
-
Chris0321
addikt
válasz Silentfrog #35855 üzenetére
Az fantasztikus. Tavaly voltam fenn azon a padláson, akkor megfogtam és túlélte. Akkor lehet most esik majd szét.
-
astrojoe12
tag
válasz Silentfrog #35818 üzenetére
Nem árulta el a szikla bt. , hogy mi van benne, csak hogy homokkő és valami kötő anyag. Akkor írtam nekik, amikor láttam, hogy durván pezseg ecet hatsára, a facebookon óva intettek tőle. Aztán sokáig mértem a víz paramétereit, de semmit nem tudtam kimutatni.
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
astrojoe12
tag
válasz Silentfrog #35816 üzenetére
Attól hogy pezseg az ecettől, még nem biztos, hogy ki fog oldódni az akvárium vízben. Ez függ attól, hogy milyen formában van jelen a mész, a víz ph értékétől és az ammónia mennyiségtől. Úgy tudom, az ammónia jelenléte és a magas ph lúgos közeg, nem reagál rá a mész, de alacsony ph és nulla ammónia savasítja a vizet, reagálhat rá a mész. De attól is függ, milyen formában van jelen, lehet hogy simán nem oldódik ki savasabb közegben sem.
Például a mész tartalmú "magyar szikla" nevű dekoráció is pezseg ecet hatására, de egyáltalán nem változtatott a vízem paraméterein. Ezt sokáig mértem és nem tudtam vátozást kimutatni ph 6,8 és ammónia 0 mellett. Semelyik paramétert nem tolta el mérhető mértékben.
A kavics az ellenpélda. Ha a természetből származik, nem tudhatjuk, hogy milyen anyagú szemcsék vannak benne. A váci Duna ágból hozott mosott, szűrt, forrázott kavics aljzat keményítette a vizemet. A szlovákiából származó bányászott kavics szintén keményítette.
Ezt sokan vásárolják és nem kell félni tőle. Pezseg az ecettől, de nem keményít és nem ázik ki a mész:
[ Szerkesztve ]
"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."
-
Warton
őstag
válasz Silentfrog #35808 üzenetére
Háá! Ezért szeretem ezt a hobbit, nincsenek abszolút dolgok, minden relatív. Na mindegy elengedem ezt a mészkő dolgot. Amúgy a csapvíz koppan, ezért se szívesen cserélem a vizet, mert az akvában idővel szelidül, legalább annyival, amennyi kicsapódik az üveg oldalára.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
bigdady
nagyúr
válasz Silentfrog #35764 üzenetére
Nincs növény. Csak zebra lazacok. 54liter. Mezei szűrő
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Silentfrog #35762 üzenetére
Köszi. És ez mehet akváriumba? Nem kevés ez a kelvin/lumen?
Vagy maradjon ez: [link]
Nálatok mennyit megy egy nap a fény? Nálam 10 órát kb[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #35739 üzenetére
Köszi - kicsit kopár még, szerintem kell majd még bele némi apró növényke a faágakra hogy több legyen a részlet... nézek valami mini levelű bucét szerintem
Igen, Purigent használok - már kimerülőben van, regenerálni kell - látszik hogy kicsit sárgás a víz...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
astrojoe12
tag
válasz Silentfrog #35731 üzenetére
A kaliforniai egyetemen vizsgálták, hogy valójában milyen nitrát szint lehet veszélyes az akváriumi halakra. 450 fölött kezdtek el tüneteket mutatni és a fölött meg elhullani, alatta vígan voltak.
Mi azért szeretjük 20 alatt tartani a nitrátot, mert magasabb szint gátolja a növényeket más anyagok felvételében.De akkor hogy működnek azok az akvárium fajták, amikben soha nem cserelnek vizet, akár évekig?
Egy fickó a fatherfish oldalon azt mondja, hogy sokkal több fajta baktérium van azokban az akvakban.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Silentfrog #35639 üzenetére
Mondjuk a Zsozsi haloda egy eléggé régimódi iskolát követ. Vékony oldalfalak, cserébe 2-3 rétegű merevítés. Halodába tökéletes, de nappaliba nem tenném
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35580 üzenetére
Fogalmam sincs hogy micsoda, csak poénkodtam. Egy biztos, hogy nem a természet műve.
BENEFON DELTA--------N8
-
Whynot?
aktív tag
válasz Silentfrog #35580 üzenetére
olyan mint az a víz hatására duzzadó biogél gyöngy
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Silentfrog #35568 üzenetére
Apró szemcseméret, valódi nem színezett márvány zuzalék, nem élesek a szélei, van belőle fekete is.
[ Szerkesztve ]
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #35490 üzenetére
Nálam is sügerek vannak, és 0növény... Akkor már lehet hogy túl takarítottam a szűrőket is
Akkor nem izgulok túl...
Köszönöm a gyors és korrekt választ"Time is the fire in which we burn"
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #35488 üzenetére
Kb ilyesmi nálam is... Akkor kevesebb kaját adjak nekik?! De megesznek mindent egyszerre szóval nem értem....
Vagy ennyi belefér és ne foglalkozzak vele..."Time is the fire in which we burn"
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #35486 üzenetére
Nincsen, csak a víz tetejét mozgató szűrők.....
"Time is the fire in which we burn"
-
myk74
senior tag
válasz Silentfrog #35462 üzenetére
Nekem ez kb 5 hónapos termés, egy 96 literes akváriumot szűrök vele. Nekem bevállt.
Nincs kéz Nincs csoki!
-
stellaz
veterán
válasz Silentfrog #35411 üzenetére
Köszönöm!
-
freelanced
addikt
válasz Silentfrog #35396 üzenetére
Köszönöm a választ.
bringasisti
No igen, ebben is lehet valami, bár gondolom akit komolyan érdekel a hobbi nem fogja emiatt abbahagyni, mert sok esetben a tévé és a számítógép többet fogyaszt simán mint ez.___________________________________________________________________________________________
Lényegében ezekről lenne szó egyelőre, aztán az apróságokkal nem tudom mi lesz még, no meg azokat viszonylag könnyebb eladni, beárazni.Twinstar Light II 600S Metal Stand LED lámpa - 50.000
Eheim Professionel 4+ 350 2273 - 40.000
Szerintetek ezek az árak reálisak nagyjából? Elég jó állapotúak és nem is igazán öregek, a dobozuk is meg van meg minden. Így érzésre ennél nem nagyon terveztem lentebb menni, főleg a szűrő terén, de aztán lehet, hogy ennél olcsóbban mennek. Igazából inkább eladnám mint évekig árulnám, szóval reálisan szeretném belőni az árat, viszont jelentkező nem nagyon van rá, amit furcsállok kicsit, szóval ezért is akartam rákérdezni.
Köszönöm a véleményeteket
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
pjen
félisten
válasz Silentfrog #35376 üzenetére
Régen mikor egy átlag aksiba csak egy bora volt mégis működött, mindíg azt mondtuk az öreg vìz jó víz.
-
stellaz
veterán
válasz Silentfrog #35366 üzenetére
Köszi
-
szat8
tag
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35354 üzenetére
Én minden külső szűrőt egy 12 centi mély tálkában tartok, és mikor babrálom utána még aznap többször ránézek.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35332 üzenetére
Egy érdekes dolog fog történni, amit le lehet reagálni. A nagyker fele csődbe megy! Azok tudnak talpon maradni tenyésztők akik mezőgazdasági hulladékkal fűtenek, és akik a lakásban halaznak mert ott nincs + fűtés költség. A hal adás vétel teljesen a FB keretein belül fog mozogni. Aki tenyészt halat az már most kezdheti frissíteni árait! Mert a sarki halas bolt kíváncsi vagyok meddig bírja a nagyker után !
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35330 üzenetére
22° esetén már sok szájköltő szaporodik. Itt egy gond van, hogy olyan helységben ahol alszik valaki nem járható út.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35328 üzenetére
Akinek sok medencéje van álljon át levegős szivacs szűrésre, mert 35 W elvisz 4db 600 as medencét.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
Eugene Roe
őstag
válasz Silentfrog #35325 üzenetére
Én első sorban az akváriumok fogyasztásár folyó diskurzust láttam, nem pedig politikai vitát, de te vagy a topikgazda
-
stellaz
veterán
válasz Silentfrog #35300 üzenetére
zebra dámio, kolibri hal és izzófényű lazac + 1 harcos hal
áprilisban lettek telepítve -
hódmaci
senior tag
válasz Silentfrog #35277 üzenetére
Így ahogyan írod.
Nem az akva vize a kérdés!
Csere vizen a hangsúly.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hódmaci
senior tag
válasz Silentfrog #35273 üzenetére
Akkor mivel tudom kiszűrni a vízből az Ammóniát?
Nem feltétlen csak az akva vizére gondolok.
Esetleg ha kútvízzel csinálom a csere vizet akkor abból, hogyan tudom kiszűrni?
Talán gyanta?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35223 üzenetére
Én szivacsot használok, de kell alá egy réteg, hogy a nagyobb darab szennyeződés fentakadjon, és nem tömítés el a szivacsos. Virágbolt égetett agyag golyó. 5 forint fél köbméter!
BENEFON DELTA--------N8
-
Skillet
addikt
válasz Silentfrog #35223 üzenetére
Hmmm. Ez erősen elgondolkodtató a számomra
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
veterán
válasz Silentfrog #35178 üzenetére
Debrecenben itt tudom, hogy van sok szép hal:
Deni halasbóttya
epet.hu
https://www.tropicalfish.hu/
de ezenkívül még vannak kicsi boltok ahol felbukkannak érdekességet néha.
Sajnos tenyésztőket nem tudok.Diszkoszhalakkal foglalkozik itt valaki?
- Árad -
-
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35178 üzenetére
Én azt szeretem ebben a topikban, hogy valaki kér segítséget, és mikor kapja a választ azt nem írja, hogy le vagytok sz@rva!
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35172 üzenetére
Volt egy közgazdász aki megmondta, hogy minden annyit ér amennyit adnak érte. Ahol lócitrom van ott veréb is akad.
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #35093 üzenetére
Ahol Te laksz az a régen meg például Pest környékén Páty és környéke az régen nagyon érintett volt
BENEFON DELTA--------N8
-
hódmaci
senior tag
válasz Silentfrog #35093 üzenetére
Sziasztok!
Ph lehúzasra mit tudnátok ajánlani?Jelenleg az akva Gh7 kh4 , ph8 felett
Ro vizem phja 7.2 gh2 kh0
Vagyis a cserevíz 1vs1 nem jó mert a csere víz is magas phval bír5let?
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34967 üzenetére
Nagyon régen mikor téma volt én említettem hogy ezek a csoda anyagok semmit nem érnek. A szivacs az a legjobbak egyike de nagyon kell tudni használni és viszonylag nagy tömeg kell. Alap feltétel hogy a víz az szinte alig mozduljon benne, nagy tömeg legyen és ami a lényeg hogy akkor kezd dolgozni mikor úgy néz ki mintha egy kórházi COVID osztály összes betege az orrát bele fújta volna. Mikor gusztustalan nyálkás a szivacs akkor csodát művel. Sajnos sok idő kell míg ez kialakul, de onnantól már tökéletes. Én használom és nagyon jó szűrés. Meg a zeolit, agyag golyó ami szóra érdemes.
BENEFON DELTA--------N8
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #34967 üzenetére
Én nemrég olvastam valahol egy cikket hogy valójában egy üres, szűrő nélküli akváriumban is megtelepszik annyi nitrifikáló baktérium amennyi bőven leontja a keletkező ammóniát, szóval semmilyen biológiai szűrés nem kellene elvileg
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34790 üzenetére
Azt elfelejtettem hogy aki Afrikában utazik vannak halak amik a jód hiány miatt betegek lesznek amik jól felismerhető tünetet okoznak. Ez a hatóanyag megköti a jódot, ezért kell venni alkoholba oldott jódot a patikában és havonta 1* egy csepp jód /20 liter vízbe
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34790 üzenetére
Azúr vegyszer bolt szabad forgalmazású szer . 1085 József körút 65 sarok. 0.1g nártrium-tioszulfát 100 ml vízbe oldva és a torzsoldatbol 1 ml 50 liter vízhez kell.
A képen 200 ml hatóanyag látható[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
szat8
tag
válasz Silentfrog #34782 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Gondolom a sűrű vízcsere segít az algásodás ellen is, ami ellen ezek a vízelőkészítők nem használnak, mivel nem is az a céljuk.
Már most úgy tűnik nekem egy nap után, hogy zöldes beütésű a víz, talán vissza kéne vennem a megvilágításból. Most 2 db 20W-os reflektor világít átmenetileg, amíg megjön Kínából a lámpa. -
Alg
veterán
válasz Silentfrog #34760 üzenetére
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #34738 üzenetére
Kevés a fény, rakd ki az ablakba
Más: szereztem TC420-at apróról jóárasítva, szóval felkapcs-lekapcs helyett fél órás napkalte-napnyugta van, hurrá - de ami még fontosabb, eggyel (igazából kettővel) kevesebb dugalj kell az okoselosztóba.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Silentfrog #34734 üzenetére
Van 20db fosógép / ammóniagyár sügered 200 literre?
[ Szerkesztve ]
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34732 üzenetére
szerintem a lámpához van/lehet köze.... de ez csak egy tipp...
-
atenza
senior tag
válasz Silentfrog #34716 üzenetére
Aha csak nem tudom melyik a jobb típus, ha a tetején kezdi a szűrést akkor lehet könyebb takarítani az esetleges páncél darabokat, mert csak a tetjén lévő réteget kell kiszedni?
Vagy jobb az ami az alján kezdi, mert akkor nem tömíti el egyből az egészet?[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
válasz Silentfrog #34629 üzenetére
Amennyiben a víz áramlását veszem figyelembe akkor a perlon vatta amivel utoljára érintkezik a víz. Utána visszatér az akváriumba.
Víz áramlását figyelembe véve a következő képen alakulnak a szűrő töltetek:
Akváriumból a szívó ág --> Gyári kék szivacs -> TM 30 Szivacs 5cm vastag -> TF MatrixTrop 1l /nagy szemű/ -> Eheim BioMech mechanikai-biológiai szűrőanyag -> Eheim Substrat Pro biológiai szűrőanyag -> fehér perlonvatta-> akvárium nyomó(visszatérő) ág
Alg
"Eheimből mindent ki kell pakolni hogy az alján a szivacshoz hozzáférj."
A legfelső rekeszbe van a "durva" szivacs amivel a víz érintkezik először. így elég csak a tetejét levenni és máris ott van. Na de én akarok bele még egyet legalulra[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34626 üzenetére
Köszönöm a hasznos infokat! akkor rámegyek a használt oase-re első körben, mert az tetszik a legjobban...
-
mivamma
senior tag
válasz Silentfrog #34619 üzenetére
Nekem addig nem volt vele bajom, de tény, a JBL is elismerte, hogy jött ki egy hibás széria a 1502-ből, pont az általad említett hibával.
Ezek a hibák viszonylag hamar kiderültek, mint nálad is, ezeket cserélték is." Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34619 üzenetére
Komolyan ennyire problémás az összes külső szűrő?
Én meg itt vadászom a használtakat... De egyre jobban elbizonytalanodom..."Time is the fire in which we burn"
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34570 üzenetére
Köszönöm, a hőfok patent 25 re lett belőve, mindenhol ezt írták a legkedvezőbbnek a tanganyikai halaknak.
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34567 üzenetére
Szuper köszönöm
Erre esetleg :
" A frissen indított élőlények nélküli akváriumomban is cseréljek vizet egy hét után? Vagy inkább hagyjam h minél inkább rendeződjön a biológiai része?"
Bocsi a sok béna kérdésért"Time is the fire in which we burn"
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34556 üzenetére
Van valami típus amit ajánlanál?! én a sera aquatan-t találtam ami jónak tűnik
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34554 üzenetére
A csapból kiömlő vizet szoktátok "pihentetni" ha igen meddig?!
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34513 üzenetére
Tetszenek ezek a tanganyikai halak is, citromsügér, porcelán sügér illetve valamilyen torpedósügér.
Ezek így egyben mennyire kompatibilisek egymással?! Illetve kb hány darabot telepítsek?"Time is the fire in which we burn"
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #34501 üzenetére
pleko, anci egykutya
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Silentfrog #34498 üzenetére
nem volt alga sem
Jah, egy akkora pleko melett nem csoda"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
turika86
aktív tag
válasz Silentfrog #34498 üzenetére
Én nem is tervezem a fával való kísérletezést, amúgy tényleg ennyire kevés lenne a 200L?! Én azt hittem hogy ez legalább már egy közepes akváriumnak mondható....
Amúgy ilyen juwel rio 180 szerű dolgokat nézegetek..."Time is the fire in which we burn"
-
mivamma
senior tag
válasz Silentfrog #34432 üzenetére
Tudom, hogy mindegy, azért is vannak.
Akkor nem bajlódom a fénnyel. Kb beállítottam aztán ha nem tetszik nekik majd gondolom szólnakSilentfrog: nem is az Anubias-okat féltem, inkább attól félek ha “túltolom” a világítást jön az alga .
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
mivamma
senior tag
válasz Silentfrog #34428 üzenetére
Csak nem sügerek…..?
-
mivamma
senior tag
válasz Silentfrog #34426 üzenetére
Igen, pont jól látod. A piros fénnyel már egész jól elboldogulok, ami engem is zavar az a kék fény mennyisége/fényereje. A zöldről meg ne is beszéljünk
-
Eugene Roe
őstag
válasz Silentfrog #34420 üzenetére
Nitrátszelektív gyanta mellett nem lesz egyszerű
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34402 üzenetére
Amit írtál az FMC és a Parakill az réz alapú
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34398 üzenetére
Az alkalmazott fürösztőszerek a formalin, a malachitzöld vagy ún. FMC-oldattal való kezelés. Ez a szer általánosan használható az összes külső élősködő ellen!A recept: 1 liter 37-40%-os formaiinban oldjunk fel 3,7 gramm malachitzöld és ugyanannyi metilén-kék port, majd az így készült oldatból 100 liter akváriumvízhez 1-1,2 ml-t (20-25 csepp) adagoljunk
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34398 üzenetére
Én a kezdetek kezdetén láttam mikor a konyhában fazékban főzték
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34396 üzenetére
A parakill az egy réz alapú gyógyszer ami dara esetén kitűnő, meg néhány sérülés után fellépő fertőzés esetén, de például van olyan parazita ami észre se veszi. És például a fonalat három hét után kell ismételt kezelés alá venni , a bakteriális fertőzés meg a számomra érthetetlen módon családi ezüst étkészlet szintjén kezelt szűrő baciban akár meddig életképes a fertőzés
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34394 üzenetére
"Az új halakat meg gyógyszeres kezeléssel meg kell szabadítani a parazitától mert a bakteriális fertőzés nagy része parazita fertőzés" mert a klasszikust pontosan kell idézni
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
Darksool
kezdő
válasz Silentfrog #34389 üzenetére
Az 5 liter hypó gondolom célzás volt arra, hogy szét kéne kapni az egészet és fertőtleníteni mindet, amivel egyébként egyet is értek. Illetve érdemes volna kideríteni miért pusztultak el, hogy ne történjen meg az új állománnyal is ugyanez.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Silentfrog #34291 üzenetére
Optikailag elvész, de a köveket rakosgatva nem. Nekem mondjuk mindegy, ez szubjektív dolog, de szerintem a minimum 50cm az legyen meg. Nekem nagyon tetszenek a GA kocka akváriumai például, csak 3,3m széles szobába már furi lenne egy 120*120*50-es akvárium. Aztán ki tudja, lehet elmegyek 120*80/90-ig majd
Nekem a zöld neonok hátul vannak, a razbórák, gurámik és gébek középen, a sügerek és királylazacok elöl. Vízszintesen is fel tudták volna osztani a vidéket, de valamiért csak mélységbe rendeződtek
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #34196 üzenetére
Az Ő gyűrű titka hogy mikor a szűrő tisztítva van vízessen van összerakva, és mindig ahogy megszáradt keletkezik évek alatt egy vizkő réteg. Kávés pohár vizkő oldó, fogkefe, és a gumi O gyűrűt eltávolítva a felületet tisztítani kell minden ötödik évben!
BENEFON DELTA--------N8
-
Formaster
addikt
válasz Silentfrog #34192 üzenetére
Igen. Ez a szűrő több, mint jól átgondolt. Őszintén szólva olyan konstrukciót alkot, amit az Eheimnek 70 év alatt nem sikerült átgondolnia. Nyilván az idő fogja megmutatni, hogy mennyire minőségi, de amíg a support odateszi magát, a fejlesztők pedig odafigyelnek, addig számomra ez egy potenciálisan jó terméknek tűnik.
szerk: Mellesleg a célra amire nekem kell, ehhez foghatót sem találtam a piacon. A 16 literes vödör 6-8 kiló biológia médiát képes elnyelni és állítható a vízforgatás. 160 euróért?
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Silentfrog #34190 üzenetére
Nem kell szétszedni semmit. A csapot elzárod, az előszűrőt kihúzod, kimosod és vissza. A dupla retesz és a visszacsapó szelep miatt max pár csepp víz megy mellé, amíg berakod egy vödör vízbe kimosni.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Silentfrog #34174 üzenetére
Kifőzés után nálam is újra barnul, de az már nem vészes
-
Formaster
addikt
válasz Silentfrog #34131 üzenetére
Köszönöm! más...
Nem akarok variálni, de nézegettem használt piacon is. Ezt a szettet olcsóbban elhozhatnám, mint amennyiért csak az akvárium+szekrény+szűrő lenne újonnan.
Viszont nem tetszik a beltér, ezt lecserélném valamilyen sötét talajra, illetve nem látom milyen szűrő is ez.
Kérdés, hogy egy teljes leengedésre, talacserére hogy reagálna az ökoszisztéma, mennyire viselné meg a növényeket, halakat.
Viszont így a maradék keretből vehetnék RO szűrőt és a saját szájízemre formálhatnám. Talán kezelt vízzel működhetne?
-
DopeBob
addikt
válasz Silentfrog #34090 üzenetére
Egy biomaster 350. Végül is találtam elég olcsón szivacsot az előszűrőjébe, megrendeltem (30ppi). Oda henger alakú átfurt kell, nem akartam barkácsolni vele. A többi kosárban meg mátrix trop lesz.
MZ/X
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest