Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire E1-571G laptopom van, az Acer honlapján néztem h mikyen driverek vannak, de Win10-hez még nincsen, ettől függetlenül feltehetem szerintetek? Van aki tett már fel Win10-et így, hivatalos driver nélkül?Matthew 24:42
-
drr
őstag
Üdv!
Újratelepítés céljából nálam van egy Acer ES1-311 noti N2840 procival. Windows 10 került rá, az a gond, hogy hiába telepítem fel az érintőpad drivereit, egyszerűen nem találom az egérbeállítások között és a vezérlőpultban sem. Felmegy szépen, de még sincs ott. Valaki tudja mi erre a megoldás?
-
Tet12
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 4755G típúsú laptopom van.
A problémám: Egy windows update során, az egyik újrainditásnál, a laptop nem jut tovább a Boot kepernyőn es nem reagál.
Amit probáltam:
- A Bios-ba nem tudok belepni mert nem reagál a gép,
- Kivettem egyenként a háttértárat és a RAMokat,
- Kivettem az alaplapról az elemet,
- Több órán át áramtalanítva hagytam.Minden ötletet szivesen fogadok.
Köszönöm szépen!
-
őstag
válasz Vermilion69 #29894 üzenetére
Köszi szépen! Remélem ezzel most működni fog. Közben Rufust próbáltam én is. GPT, ahogy írtad még a másik srácnak, meg FAT32. Driverekkel majd meglátjuk mi lesz, mert Win 8.1 után megy rá egyből a Windows 10 is, csak az meg szeret mindent letölteni. De majd figyelek, köszönöm!
-
őstag
válasz Vermilion69 #29892 üzenetére
Na és, hogy sikerült? Nem írnád le gyorsan? Most próbálok egy másik USB-t készíteni NTFS-el. (a mostani is az). Hátha a mostanival van gond, de nem hiszem, ha egyszer indul a telepítő legacy-ba. Utána megpróbálom FAT32-vel is, van egy erős gyanúm, hogy abban menni fog. Ha ez se működik, akkor egyelőre kifogytam az ötletekből Secure Bootot is kikapcsoltam most, hátha az fogta meg, de nem.
Update: Ahogy sejtettem, a másik USB-vel sem volt jó NTFS-ben. Most készítem az új Windows ISO-t, ezúttal FAT32-ben.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Acer v3-371 notebookot. Ma meg is hozta a futár, neki is álltam telepíteni, azonban van egy kis bibi. Eredetileg Linux van rajta, és szeretnék Windowst rátenni. A probléma ott van, hogy UEFI boot módban nem látja az USB-t a rendszer, és nem tudok arról bootolni (nincs DVD olvasó).
Viszont Legacy-ban látja és el is kezdi telepíteni, de azt írja az Windows 8 és felette nem ajánlott. Ilyenkor mi a teendő? -
Toby888
senior tag
válasz thomasson88 #29889 üzenetére
dettó amikor vettem rám akarták tukmálni a win nyócat, és amikor mondtam hogy nem nem köszi mert nemszeretem, akkor jöt azal hogy lehet hogy win 7re nem lesznek driverek na mondom aztat bizza csak rám tökéletesen ment a win 7 driverekkel, most win 10 van rajta, és szintén tökéletesen fut, a win 10 automatice leszedte a drivereket csipkészlet hang kártya proci vga szal mindent
-
Toby888
senior tag
válasz thomasson88 #29887 üzenetére
én ennek a kisebik tesoját vettem
E5-571G, i3as proci , 4 gb 1600 hmz ram, 2gb nvidia 820 m, egész szépen megy a GTA V ás csak 129 répa volt a lapos -
thomasson88
csendes tag
Sziasztok,
ezt az ACER laptopot venném meg:
Acer Aspire E5-572G-704N Black LX 8GB
PROCESSZOR Core i7 4712MQ (2300) MHz
MEMÓRIA 8192 (DDR3) MB
HDD 1000 GB
KIJELZŐ 15,6" HD LED matt
VIDEOKÁRTYA 2048 MB NVIDIA GF 840M200,000 FT-ba kerül. Ez megéri? Új 2 év gari?
-
Misi-67gyurc
csendes tag
-
bitmad
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire V3-531G laptopom, amibe egy Kingston V300 120GB ssd-t tettem a hdd helyére.
A Toshiba 750GB hdd-t pedig betettem egy caddy-be.
Először csak az ssd-t tettem a gépbe, és úgy telepítettem fel rá pendrive-ról a Win8.1-et.
Gyorsan fel is ment, és jól is működik így.
De aztán betettem a dvd író helyére a hdd-t a caddy-ben, és így már nem tudok az ssd-ről bootolni, mert a biosban csak a Toshiba hdd-t látja, egyetlen hdd-nek és csak azt lehet választani.
Bootoláskor az F12-t megnyomva, ki lehet választani az ssd-t, hogy arról bootoljon, de a biosban nem tudom beállítani, hogy csak az ssd-ről töltsön be a rendszer, mert azt nem is lehet kiválasztani.
Az meg nem megoldás, hogy minden bootoláskor nyomkodni az F12-t.
A gépben gyárilag V1.13 bios van.
Tud valaki segíteni?[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz codmester #29881 üzenetére
Mozgasd,hajtogasd meg kicsit a kijelzőt,mikor éppen jó.
Alsó szélét megnyomkodod,vagy finoman megtekergeted az egész kijelzőt.
Változik valami?
Sz.v.sz szalagkábel vagy LCD panel lesz a bűnös.
Monitorral ki tudod próbálni?Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
codmester
tag
Sziasztok! Van egy ACER TRAVELMATE 240-s laptopom
Windos XP
1GB RAM
30GB HDD
A HIBA: NINCS KÉP!
Csak csíkok,pixelek
Na most az alaplap ment tönkre vagy a HDD? -
Toby888
senior tag
válasz ricsii9005 #29875 üzenetére
hát ez most így hirtelen nem tudom megmondani pontosan :/
és nem is találok irást hogy 30 vagy 40 pines :/
[ Szerkesztve ]
-
ricsii9005
csendes tag
válasz ricsii9005 #29874 üzenetére
De persze lehet hogy google téved és tényleg 30 pin-es, ez esetben sajnos nem tudok segíteni.
-
Toby888
senior tag
válasz Misi-67gyurc #29872 üzenetére
bocsi, elirtam, igen az akart lenni, és az adatok is pontosak
-
Toby888
senior tag
valaki tudna 35-571g hez kijelzöt ?? :/
-
NEMO1968
őstag
válasz ricsii9005 #29868 üzenetére
Szia!
Mikor felmegy a hőmérséklet,felpörög a venti?
Erős a gyanúm,hogy a gáz szökött el a hűtőből.
Szétkapod megint.
A hűtő procira való végét forró vízbe teszed,vagy öngyújtóval melegíted.
Másodpercek alatt melegnek kell lennie a bordáknak is.
Ha nem,akkor lehet hogy hűtőcsere lesz a dologból.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
ricsii9005
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, vagy ötletet szeretnék kérni egy problémával kapcsolatban. Nem rég vásároltam egy Acer Timline 5820 TG gépet, viszont érdekes problémára lettem figyelmes, ugyanis bekapcsolás után kicsivel több mint 5 percig teljesen normális 30-50 C°-os hőmérsékletű a proci (több mérőprogi szerint is), 5 perc elteltével viszont hirtelen ( kb 10 másodperc alatt) felugrik 90 C° környékére, és nem is hajlnadó többet 70-80C° alá menni, sőt van hogy a 105-6 fokot is sikeresen eléri... Sajnos természetesen akitől vásároltam nem lehet elérni, ezért megpróbálkoztam mindennel a hiba javítása érdekében, Tisztítás, venti csere, hőpasztázás, megvolt de semmi nem segített. Egyébként is nagyon fura számomra, hogy kiszámíthatóan 5 perc használat után ugrásszerű, és nem folyamatos a felmelegedés. ha bárkinek bármiféle ötlete lenne ezzel kapcsolatban, azt nagyon szépen megköszönném
-
cserkosz
tag
Sziasztok
A barátom vett egy Acer aspire E5-572G-59D7 masinát mondja linux van rajta mondom nagy mellényel nem gáz felrakom a win 8.1-et.
Életemben nem találkoztam még linux rendszerrel.
Valaki leírná pontosan hogyan kell feltelepítenem a win 8.1-et USB-ről. -
.:Kristian:.
addikt
válasz .:Kristian:. #29864 üzenetére
szerk. azért is furcsa, mert a hm55 exp. chipsetnek itt a támogatott cpu listája, és közte van az i7 740qm: [link]
-
bitmad
aktív tag
Van egy Acer Aspire V3-531G laptopom, amin V1.13 bios van Windows 8.1 oprendszerrel.
Mennyi előnye lenne, ha frissíteném a biost uefis v2.21 -re? -
.:Kristian:.
addikt
Üdv!
Van egy 7745G notim, most szerettem volna cserélni procit i5-430m-ről i7 740qm-re, viszont a gép bekapcsolást követően 2mp múlva ki is kapcsol a gép.
A proci nem hiszem, hogy rossz, a lapnak viszont támogatnia kéne, mert jött ki ebben a szériában i7 740qm-el is.
Ötletek?biosból próbáltam hármat is, nem segített.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz Kami11 #29861 üzenetére
Reméljük. Ezen a laposon amúgy a BIOS-ban konkrétan semmi nincs és semmit nem lehet állítani. Boot-sorrendet, meg egy-két apróságot, amit muszáj, aztán kifújt...full fapad Phoenix.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Kami11
őstag
válasz tatabike #29860 üzenetére
Igaz azt nem írtam, hogy ez asztali gépnél történt, de feltételezem/feltételeztem, hogy laposnál sincs ez másképpen.
Ha már te kipróbálni nem tudod, talán majd másnak egyszer segít amit leírtam.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
tatabike
őstag
válasz Kami11 #29858 üzenetére
Ilyenek nem történtek, de mindegy is, már nincs nálam. 3GB rammal elfutkorászik még.
A BIOS-ban meg nem láttam ilyesmit, hogy állítható lenne a memóriák bármilyen paramétere.Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
codmester
tag
Sziasztok!
A márkát nem igen ismerem
A szervízháttér jó? -
Kami11
őstag
válasz tatabike #29852 üzenetére
BIOS reset volt a ramok behelyezése után?
Esetleg egy Load Bios Default?
Nálam már volt szintén egy ilyen helyzet és ez megoldotta. Ha ez sem segít még megpróbálhatod, hogy kézzel állítod be a ramok paramétereit. Ha 800-ok a modulok állítsd 667-re úgy kevesebb fesszel is elmennek, lehet a két modul sokat fogyasztana együtt és ezt nem szereti.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
MrBazsi
senior tag
Üdv urak.
Adott egy idősebb szülő, első laptopnak nézek neki valamit, csak skype-ra , internetre, és néha filmnézésre használná. találtam olcsón egy használt de szinte új, [link]E5-521 gépet,
Tudom h elég gyér, de 50K-t megér? vagy keressek neki valami komolyabbat? -
steelsec
aktív tag
Nos, a gyors reagálásnak és a gép felépítésének hála, az alaplap közelébe sem jutott kávé, este szétkaptam, és csak az akksihoz jutott be egy nagyon kevés, de az kiszáradt, de azért kifújtam a gépet és nincs semmi baja még a billentyűzet is tökéletesen működik, nem kapott sok kávét. A tapipad is ugyanúgy működik.
-
sowi
őstag
válasz steelsec #29849 üzenetére
A rizses megoldas jo, ha szereted mondjuk a rizses kavet, mert kijonni nem fog belole az biztos. Vidd el minel hamarabb szervizvbe, ha mazlid van akkor egy billentyuzetcsere megoldja. Ha nincs es varsz vele aztan neadjisten rafolyt az alaplapra is akkor amig nem marja meg a nyakot mukodik aztan nezhetsz...
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
tatabike
őstag
válasz Toby888 #29851 üzenetére
Lehet. Bár egy db 2GB/800MHz-es modullal elindul, sőt, ha mellérakok egy 1GB/667-est, akkor is elindul 3GB rammal. De 4GB-tal (2x2GB/800MHz egyforma modul) csak a hdd zünnyörög, meg a dvd próbál lemezt keresni, amúgy se kép se hang...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
eris94
tag
Sziasztok! Az Acer 5742G tulajok táborát erősítem, és lenne egy olyan kérdésem, hogy 1.30-as bios moddolására van-e lehetőség. Ha valaki ezügyben tudna valami pontosat mondani, esetleg egy használható leírást adni, azt nagyon megköszönném
-
steelsec
aktív tag
Sziasztok,
Van egy acer v3-371 -es notija a páromnak és most öntötte le kávéval a billentyűzetet, fejre fordította, állítása szerint kijött minden belőle. működött, a bill is, de kikapcsoltattam vele, és belerakattam rizsbe, kollégák szerint elvileg az jó.Mire figyeljek, ha hazaérek, mit nézzek meg a gépen? A szervíz azonnal megvonja a garit, még több mint 1 év lenne rá, vagy érdemes megpróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
Kingston KTD-INSP6000C/2G, 800MHz-esek. Ha külön mennek, együtt nem kéne? Nem kell valamit berhelni a BIOS-ban esetleg? És 1.8 voltosak, nem tudom ez számít-e. A régi modulokon nem jelzik a feszültséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
tatabike
őstag
Sziasztok. Acer Aspire 5101AWMLi lapos. Tennék bele 2x2GB ramot, de nem indul el. Ha csak az egyik (bármelyik) modult teszem bele, bármelyik slotba, elindul, de ha a kettő egyszerre van benne, csak köszörül a hdd és se kép se hang. Van erre valami okosság? Ja, a linkhez képest csak annyiban más, hogy 120-as hdd van benne 100 helyett. De az is ki lesz cserélve 320-asra. Meg egy olyan oprendszer van rajta, hogy W7 Ultimate N .
[ Szerkesztve ]
-
sanderx
csendes tag
Hali.
Van egy Acer travelmate 5220 típusú laptop, a kérdésem az, hogy bekapcsolás után az acer logónál megáll a haladás jelző csík, és ennyi tovább nem megy, még a biosba se enged be nem tudom, hogy mi lehet a baj,
akinek van ötlete, kérem segítsen köszönöm. -
gozso
őstag
-
ctibor
senior tag
Sziasztok, üdv. mindenkinek, új vagyok a topikban, eddig inkább okostelókhoz szóltam hozzá.
Szóval: az Aspire M5-581T(G) típusú notebookomra, amin eddig legális 8.1 volt, feltettem a Windows 10-et. Azzal az opcióval, hogy a programjaim, adataim maradjanak meg.
Minden rendben ment, de az új op.rendszerben egy nagy gond van: nem ismeri fel, hogy van beépített mikrofonom is. Realtek HD audio drivereket telepített, a mikrofonhoz is, csak éppen eszköz látszólag nincs hozzá, mintha azt várná, hogy dugjak be egy külső mikrofont.Mit tegyek?
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
gozso
őstag
válasz mantequilla #29840 üzenetére
nagyrészt felismeri, többi meg lejön a WU-val
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
mantequilla
aktív tag
Sziasztok!
Megkért egy ismerősöm, hogy telepítsem újra a gépén a win 7-et.
Egy Acer Aspire 5715z-ről van szó.
Mivel ez egy elég régi készülék a hivatalos oldalon nincsenek win7 driverek ehhez a típushoz.
A gépen jelenleg is az van amit nem is értek igazából.Valaki esetleg ilyen típusra installált már sikeresen 7-est?
Köszi,
-
-
gozso
őstag
sziasztok
következőben kérném a segítséget:Acer Aspire V5-123. telepíteni szerettem volna, biosban legacy-ról uefi-re állítottam újraindulás után
fekete képernyő, jobb felső sarokban nem villogó kurzor.... biosba nem enged belépni..
akku, elem ki, bekapcsológomb nyomva tartva 1 percig: nem segítettötlete van esetleg valakinek?
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Volna egy problémám egy Acer laptoppal! Belinkelem ide is, mert a másik topikba nem igazán érkezett válasz!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
sowi
őstag
válasz seniman #29814 üzenetére
sima 7520, abban nincs mxm slot csak alaplapi chipsetbe integralt VGA, de ha jot akarsz akkor 500 forintnal tobbet nem adsz erte, igy legalabb olcso papirnehezek lesz ha megmakkan az alaplapja (meg fog)
[ Szerkesztve ]
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
-
levi1108
aktív tag
válasz Kami11 #29804 üzenetére
Előjön sajnos, az volt az első amit néztem.
Közben valószínűleg rájöttem a hibára.
Feltettem az msi afterburnert, és észrevettem hogy a vga eléri a 80 fokot, ekkor veszi le az órajelet a gpu magának...
Kitakarítottam, pasztáztam, de sajnos még így is melegszik.
Érdekes hogy Furmarkban akkora hőmérséklet ingadozás van, hogy szerintem durva...(65-80 hirtelen) -
seniman
veterán
Sziasztok!
Aspire 7520g- vel kapcsolatban lenne pár kérdésem.-mennyire megbízható
-milyen ismert hibái vannak?
-az ipari hulladék 8600m gs-t le lehet cserélni valami stabilabbra?
-ez ugye mxm foglalatos?PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
gyomorHD
tag
EBBE a laptopba ha tennék a HDD helyére egy 120 gbos SSD-t elég gyors, jolenne áltlaános célra, netezésre akadásmentesen?
-
Kami11
őstag
válasz levi1108 #29801 üzenetére
Nézd meg, hogyha töltőn van játék közben, akkor is előjön-e a hiba.
Ha nem, akkor az energia-beállítások menüpontban kell a sémán változtatni, pl. válaszd ki a Teljesítmény-centrikus beállítást.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz Mydgard #29802 üzenetére
A fiamnak ts ebből a szériából van egy laposa, konkrétan ez.
Minden téren tökéletes, mind játékra, mind az iskolai feladatokra. Attól függ mire szeretnéd elsősorban használni, ha játékra, akkor szerintem kevés lesz a 4GB ram bele. A többi komponenssel nem lesz gond.
Játékok alatt kicsit melegszik, de ilyen teljesítményű processzor+videókártya mellett ez nem meglepő, szóval ettől nem kell megijedni. Kb. 1 hónapja használja, így a tartósságról nem tudok még nyilatkozni.
A 3 gépünk közül erre ment fel minden probléma nélkül a win10 frissítés -bár ebbe közrejátszhat, hogy ezen volt a legkevesebb telepített program ami megbonyolítja a dolgot- nem is kellett tiszta telepítést csinálni.
Röviden ennyi, eddigi tapasztalataim alapján ajánlott kategória!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
levi1108
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire V3-571G típusú laptopom, és van egy kis gondom.
Játékok alatt hirtelen lemegy az fps, néha pár perc után, néha pedig másodpercek alatt...
Elsőnek driverre gyanakodtam, majd bios-ra, viszont ezek nem segítettek.Melegedni sem melegedik annyira ami ezt okozhatná.
Gpu-z programmal arra lettem figyelmes, hogy a GPU (GT 630M) órajele ingadozik, méghozzá elég rendesen.
Ez azt jelenti hogy alapból 650Mhz, viszont mikor a szaggatás bejön akkor lemegy 200 alá, ezért biztos vagyok benne hogy ez okozza a gondot.Valakinek van valami ötlete?
(Core i3, 4gb ram, 1tb hdd, win 8.1)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest