Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kizio
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek ez mennyire jó választás az Acertől ?
[link]
Megoldható a hdd bővítés ? -
gamriel
újonc
Üdv Mindenkinek!
Van egy Asus X55C laptopom, amin valamiért nincs hang.
Az eszközkezelőben azt írja megfelelően működik. Drivert feltelepítettem, Biosban nincs letiltva.
Ha a grafikus illesztőprogram telepíti fel , akkor az eszközkezelőben Intel megjelenítő hang-ként, más driverrel pedig High Definition Audio hangeszközkét ismeri fel.
Itt vannak a képek róla :
http://www.kephost.com/image/vg7O
http://www.kephost.com/image/vg7l
http://www.kephost.com/image/vgLwValaki tud rá esetleg valami megoldást?
-
KubanitoS
veterán
válasz lupito96 #31086 üzenetére
Szia!
A gép teljesen normálisan működik. Azért a Celeron prociért nem lett volna szabad pénzt kiadni, mindegy mennyire kedvező áron volt a gép, sajnos most ennek a levét iszod. Nem hinném, hogy egy SSD javítana a helyzeten, az a processzor lehet még tabletekbe is gyenge lenne.
Egyetlen tanácsot tudok adni: kezdj el gyűjteni egy normális (minimum Core i3-as proci) laptopra.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Sowi nekem E5-573G-330E tipusu gépem van. Az aida64-el megnéztem hogy milyen memória modul van benne. Konkrétan arra lennék kíváncs hogy a pirossal keretezett rész mit jelent? Ebbe mindkét feszültségű memória belemehet?Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
bajnokpityu
félisten
-
lupito96
újonc
válasz Hoorus #31089 üzenetére
Igen erre én is gondoltam, meg már a megvétel előtt terveztem, hogy majd kap egy SSD-t, csak hát a benne lévő HDD-vel sem kéne, hogy ennyire lassú legyen, mint amilyen, mert persze az SSD sokkal gyorsabb, de a HDD-vel sem ennyire lassu egy gép mint az enyém, tartok tőle hogy hiába veszek SSD-t valami probléma még lehet.
-
sowi
őstag
válasz bajnokpityu #31088 üzenetére
az e5osben elvileg csak a low voltage 1.35os modul megy
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
bajnokpityu
félisten
samsung m471b5273ch0-ck0 modulom lenne egyébként bele. akkoriban még nem DDR3L volt, csak sima DDR3, tehát a tápfesz 1.5V az a1.35V helyett.
Laptopok mennyire hárklisak a ram típusára? Asztalinál a DDR3 kezdetén jópár problémám volt ebből.
asztali gépeknél szoktak a gyártók mellékelni egy listát, amikkel próbálták, és garantálják a működést. Itt nincs ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
sowi
őstag
válasz bajnokpityu #31085 üzenetére
igen, kb. ilyen a helyzet
-
lupito96
újonc
Sziasztok,
Nem rég vásároltam egy Packard Bell (Acer) ENLG81BA noteszgépet és a kezdetektől fogva iszonyat lassú. Pl. a fájlkezelő megnyitása 5-6 másodperc a chrome- 10. Más ilyen kaliberű gépek ezeket egyből kattintás után megnyitják.
Specifikációk:
Windows 10 Home - Intel Celeron (N3150, 1,60 GHz, 2 MB) - 43,9 cm (17,3 Zoll) LED - 16:9 HD+ - LCD - UltraBright - NVIDIA GeForce 910M Bis zu 2 GB - 4 GB DDR3L SDRAM - 1 TB Serial ATA - DVD - Brenner - Gewicht 3 kg
Tudom nem a legerősebb gép, alap felszereltség, de hát nem is az a bajom, hogy komoly erőt igénylő programokat nyit meg lassan, hanem olyanokat, mint a fájlkezelő (lassan nyitja meg, de ha onnan nyitok meg valamit az már gyors), chrome, instagram app stb. Netezés közben néha egy-fél másodperce "lefagy" aztán megy is (közben a böngésző írja, a fejlécben, hogy nem válaszol, de ez kb fél másodpercre csak.
CPU kihasználtság: 10-30 % között szokott lenni, A PB Care Centerben lefuttatott ellenőrzés szerint a merevlemezzel sincs probléma, a gép egyáltalán nem melegszik. Eleinte baj volt a touchepaddal (újra tettem az illesztőprogramot, utána jó volt egy ideig, majd néha megint ugrált a kurzor, de aztán elmúlt a probléma magától már nem szokott előjönni. Nem tudom esetleg ennek lehet e hozzá köze. (Egyébként amikor elindítom egy program telepítését, mindig előjön ugye egy ablak, hogy engedélyezem-e a telepítést, na mire ez az ablak eljön több perc is akár, de utána a programot tök gyorsan feltelepíti.)
Egyebként kb.: 3 hete van meg a gép, eddig nem érdekelt annyira, hogy ilyen lassú azonban mára már kezd néha elegem lenni belőle Most pont nem vagyok otthon, az ünnepek miatt, azonban ha van bármi tanácsotok, megköszönném aztán, ha a gép közelébe leszek ki is próbálom.
Előre köszönöm a válaszokat. -
bajnokpityu
félisten
Ugyanúgy patt helyzet van, mint, amikor már egyszer beszéltetek a témáról? Szerkezeti integritás kérdése volt akkor, de sztem egy burkolat még nem számít komoly bontásnak. De konkrétan nincs leírva, hogy mit lehet, és mit nem?
Vagy végülis ha ki tudom venni majd akkor, ha gari gond van nyom nélkül, akkor meg elvileg mindegy..
-
sowi
őstag
válasz bajnokpityu #31083 üzenetére
elvileg nem, csak ha ajto van
-
bajnokpityu
félisten
Sziasztok.
Aspire E5-573G laptop alja egy nagy tepsi műanyag lap. Nem találok rajta plombát. Ezek szerint házilag bővíthetem a RAMot?
-
KubanitoS
veterán
válasz benito93 #31081 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Sajnos a tesztből az derül ki, hogy minősíthetetlen a hűtése a gépnek, lehet hagyom is inkább. Ezek pont kifejezetten kis fogyasztású U-s jelölésű procik max 15 tdp-vel (i3 és i5 is). Erre a hűtés még ezt sem tudja lekezelni. Ja és a tesztben ez a gép 250.000 forint. Elkeserítő...
-
benito93
újonc
válasz KubanitoS #31079 üzenetére
Szia!
Acer Aspire E5-575G-33WS típust vettem pár napja. A bill. körüli rész fém, a többi műanyag. PH teszt a múlt héten volt a F5-573G modellről ami hardveres részen valószínű ugyan ez, mert a szerelőnyílás, kimenetek meg minden csavarra egyezik. A fedlap abban fém, míg ebben a modellben műanyag. Ez érződik is a kinyitásnál hogy kicsit hajlik. A zsanér elég merevnek tűnik.
A tesztben(7200U+950) a hűtést eléggé lehúzzák mert visszaveszi az órajeleket. Lehet hogy i3 procival kevésbé jön elő, vagy csak egy jobban melegedő típust teszteltek. Az sem kizárt hogy a 950-hez alul lett méretezve a hűtés.
Még nem nagyon játszottam vele és az újabb játékoknak eleve kevés a 4GB ram, de COD:MW2 alatt lassulás nem tapasztalható. 70C alatt marad a VGA az én gépemnél(6100U+940) és nem veszi vissza az órajelet. Újabb játékoknál valószínű jobban melegedne, mert a CPU csak 50% körül megy. Mással még nem teszteltem. Youtubon van bőven videó arról hogy mennek a játékok.A kijelző(full hd, matt) szemből nézve éles képet ad. A színek nem pontosak, a betekintési szögei elég kicsik(egy ips monitorra van kötve, ahhoz képest, más viszonyítási alapom sajnos nincs). Alapvetően önmagában a fekete hiánya a legfeltűnőbb nekem. Amit youtubon találtam a kijelzőről, ugyancsak ips-sel összemérve.
Néha valami furcsa kattogó hangot ad ki. Ezt másnál is olvastam... nem tudom mi lehet... Annyira nem zavaró hogy elálljak emiatt a géptől. Remélhetőleg semmi komoly, én a hűtésre gondolok.
A gépre win7-et nem tudtam telepíteni, mert már a boot után elszáll. Legacy módot nem próbáltam, lehet azzal ment volna. A win8 viszont simán felment UEFI-vel is.
A gép könnyű bővíthetősége nekem az elsődleges érvem a gép mellett. A gépemben alapból 96 SSD + 1 TB HDD kombó van amit nem találtam másik gépben ilyen árfekvésben.
Nekem teszik (amíg hozzá nem érek, mert az új lenyomat látszik rajta), alapvetően jól van összerakva, teljesítménye teljesen jó és az ára is elfogadható.
Feljebb egy kategóriával az Asus K501 van amivel sokáig szemeztem. Ugyan csak SSD+HDD lehetőséggel. Mivel abban nincs optikai meghajtó jobb lehet a hűtés és a több fém miatt minőségibb is. Hogy megéri-e a felárat abban nem tudok segíteni, de én most is az Acer mellett döntenék.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Egyetemistaként laptopot szeretnék vásárolni. A teljesen alapdolgok (netezés, szövegszerkesztés stb) mellett néha lenne egy kis játék is. Nem szeretnék nagyon sok pénzt rászánni a dologra, inkább ár/érték arányt figyelembe véve történne a vásárlás, itt került képbe az Acer.
Ezen belül is az ACER Aspire E5-575G-39VC érdekelne, amely jelenleg verhetetlennek tűnik ezért az árért.
A proci egy egyszerűbb I3, ami azonban a videók alapján nem retten meg a játékoktól sem és emellett gondolom aránylag hűvösebb is, mint egy komolyabb i5-i7. A mellé pakolt GTX 950m szintén jó párosításnak tűnik számomra.
Félreértések elkerülése érdekében a játék nyilván nem azt jelentené, hogy a legújabb címek kimaxolva is akadásmentesen fussanak, annyi lenne a cél, hogy a gép ne rettenjen meg, ha haverokkal összeülnénk egy-egy counter-strike, esetleg Diablo 3 partira. (Amúgy youtubeon még a GTA 5 is elfutogatott ehhez hasonló gépen, de nem ez a realitás nyilván.)
Sajnos magáról a gépről semmiféle tesztet nem tudok. Esetleg van itt olyan kedves fórumtárs, akinek van tapasztalata az említett modellről? Minősége milyen? Tényleg fémborítású? Terhelés alatti hőfokok? Esetleg tudtok jobb alternatívát?
Ahogy én látom árban a következő lépcsőfok nagyjából 200 ezer forint körül lenne, ahol a gtx 950m-hez i5-ös proci jár (Acer, ASUS gépek), utána már vannak ASUS ROG gépek 250-től 960m kártyával és innen a határ a csillagos ég...
Bocsánat a hosszú szöveg miatt és köszönöm a válaszokat!
-
ugrobolha
újonc
Hali!
Az Acer Aspire E1-572G laptoba szeretnék RAM-ot vásárolni. A kérdésem az lenne hogy ez a RAM megfelelő lenne- e? https://www.pcx.hu/kingston-4gb-ddr3l-1600mhz-kvr16ls11-4-notebook-memoria-041501 . Ha ez nem megfelelő akkor milyet tudnátok ajánlani? -
mpierre
veterán
Csak infó szinten a Timeline x 3820tg simán veszi a core i5 560m-t. Így már van, ami jobban kiszolgálja az ssd-t. Most már indulás után nem teker 2-5 percig 100%-n a proci.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Buster17
addikt
Hali!
Egy aspire 5742 -es gépet fel lehet gyorsítani valahogy?
I3-380M, 2gb ram és gyári hdd van benne...Néha olyanokat csinál, hogy 2 perc mire megnyit a böngészőben egy új lapot. Meg kell várni 5 percet mire észbe kap és kicsit felgyorsul.. SSD-vel talán gyorsabb lesz...?
[ Szerkesztve ]
-
Mynock
tag
Egy ismerősöm kér segítséget!
Adott egy Acer laptop. Win-t akarok rá telepíteni usb-ről! Indításkor nem látja az eszközt. Bios-ban engedélyezve van. Próbálkoztam lemezről is. Egyiket sem érzékeli! Ötlet??
-
sowi
őstag
válasz bajnokpityu #31066 üzenetére
ha markaszerviz csinalja megmarad a gari, 3e+afa
-
sowi
őstag
válasz bajnokpityu #31063 üzenetére
elvileg merevebb lesz tole a bode
-
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz beradam88 #31059 üzenetére
Szia.
Az elgondolás nem rossz.
De vedd figyelembe,hogy több gyártó is készít billentyűzeteket ehhez a készülékhez,és közel sem biztos,hogy te jelenlegi (angol) billentyűzeted mechanikája megegyezik azzal a bontott (magyar) billentyűzet mechanikájával amit szeretnél kicserélni.
Tehát az javaslom előbb derítsd ki a jelenlegi billentyűdnek ki a gyártója,és mi a típusa,...majd keress ugyan ilyet csak magyar kivitelben.Üdv.
Misi-67
-
bajnokpityu
félisten
azért ez kemény. eddig azért nem láttam olyat, hogy kvázi 2darabból van az összes burkolat.
egyébként a csavarokon nem látok festék jelölést alul. Elvileg elég finoman ki tudnám csavarozni, hogy a csavar fején szemmel látható sérülés ne maradjon. 4gb ram azért karcsú lesz.
-
sowi
őstag
válasz bajnokpityu #31061 üzenetére
igy van, 10500huf+áfa a billentyű hozzá, egyben van a felső burkolattal
-
sowi
őstag
látom megérkeztek az első szállítmányok az emagtól, ugyanúgy mint tavaly
-
beradam88
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Acer Aspire E5-532G notebookot, amin nemzetközi (US) billentyűzet van.
Kérdésem, hogy (akár bontott) magyar billentyűzetről gombok (á,é,ö,ü,ó,ő,ú,ű,í, bal shift és enter) cseréje megoldható e?A bal shift elég hosszú, ebből lenne egy rövidebb shift és az í, illetve az enter gombot kellene cserélni biztosan az ű betűhöz.
Vélemény?
Esetleg valaki aki foglalkozik ilyennel és van hozzá billentyűje, vagy csak meg tudja mondani, hogy a gombok cseréje megoldható e azt megköszönöm!
-
gozso
őstag
-
Ruffian
tag
válasz bajnokpityu #31056 üzenetére
Matrica.
500Ft -
bajnokpityu
félisten
vettünk egy angol billentyűs acer laptopot. hogyan oldanátok meg, hogy magyar feliratok legyenek rajta?
-
totyino77
tag
hello van egy acer aspire 5742g laptopom de ha belépek a biosba 1.30 van rajta , akkor nincs benne advanced menü hogy van ez ? hogy tudom elővarázsolni?
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
milanmylo
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg Amerikában vagyok és lenne lehetőségem 550 dollárért vásárolni, "manufacture refurbished" Acer Aspire Switch Alpha 12 gépet. Ez sajnos otthon horror áron megy.
A kérdésem az, hogy az Acernél van lehetőség kiterjesztett worldwide warrantyt vásárolni utólag, vagy felejtsem el, mert esélytelen?Köszönöm!
MilánROM frissítést nem lehet elrontani, csak nem a leírtak alapján végezni.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Adott egy zsír új E5-774G-552l laptop. A probléma a következő:
A gyári lassú HDD helyére ment az SSD. ODD helyére caddy-ben pedig a saját HGST 7200 rpm-es HDD-met tettem be, viszont a WIN nem látja a HDD-t. Ugyanabban a Caddy-ben egy Toshiba HDD-t simán látott.
Na és itt jön a fordulat: Szintén ugyanabban a caddy-ben a HGST, ami az Acer-ben nem ment, egy gagyi lenovo laptopban simán megy..
Egyszerűen nem értem, mi lehet a gond..
Van tippetek?
Egyébként a BIOS-ban nyoma sincs egyik caddy-ben lévő eszköznek sem, attól függetlenül a TOSHIBA-t a win simán látta, csak a HGST nem megy sehogyan sem..
[ Szerkesztve ]
-
Ruffian
tag
Sziasztok!
Lenne egy pár problémám egy frissen vásárolt Acer Aspire V VN7-592G-57WF típussal.
Először is, ha UEFI módban akarom telepíteni a Win7-et, akkor telepítés utáni első bootolás közben, a betöltőképernyőnél befagy.
Legacy módban működik.
Hagyjam így, legacyban, vagy van módja UEFI-ban telepíteni?Másodszor, ha feltelepül legacy módban a rendszer, nem tudok semmiféle drivert feltelpíteni rá, mert semmi USB háttértárat, hálózatot nem képes kezelni. Optikai meghajtó nincs benne, a HDD-t meg nem szedhetem ki belőle, mert puff a garinak. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
krisz4b70
aktív tag
Azt olvastam, hogy rossz a hdd-nek ha folyamatosan kikapcsol majd vissza, energiagazdálkodásnál beállítottam, Hogy sose kapvsoljon ki, ennek ellenére kikapcsol. Erre valami megoldás?
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Internetezésre,filmnézésre ez a laptop megfelelne?
Néha játékra is lenne használva .pl: Sims4https://www.euronics.hu/ACER-Aspire-E5-573G-35U3-NXMVMEU036-Notebook-p51136
(Bocs a linkert mobilrol vagyok)
Mennyire ajanlanatok ezt a notit?
Lenovokat is nezegettem de az ideapad 100 as szériárol csak rosszat irnak.
Acer E5 ös szériát érdemes megvenni?Köszönöm
-
Because
őstag
gtx 950m társaságában vannak. ha játszanék akkor WoT esetleg Starcraft
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
sziasztok!
szerintetek Acer V5 - I5 6300HQ procival vagy E5 - I5-7200U procival lenne jobb?
-
drift007
csendes tag
válasz davesopron #31036 üzenetére
sziasztok !
Vásároltam ma 1 Acer Aspire 17 E5-771G-510S notit Németországban.
Problémám a következö,magyar nyelv telepítése után nem látja csak az SSD tárhelyet,meg az optikai meghajtót. Az 1 terás vinyó sehol nincs . Valakinek ötlete? mit is csináljak most?
Valamint az Nvidia drivert ne tudom leszedni rá[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz davesopron #31032 üzenetére
nvidia driverek fenn vannak? letiltottad a windows driver frissítését?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
sowi
őstag
válasz davesopron #31032 üzenetére
hivatalosan nem tamogatott oprendszer a win10, ugyhogy barmi lehet, a legvaloszinubb vmi szoftver bug, de erre sztem kevesen fognak tudni megoldast talalni
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok vettünk ismerősnek egy e5-575g laptopot és meglepve néztem, hogy nem kivehető az akumulátor?
Másik kérdés hogy a laptop ilyen fura pattogó hangot ad ki folyamatosan nagyon halkan, ez normális?
Köszi előre is a válaszokat.
-
davesopron
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Travelmate 5760g laptopom, amit még a nyáron windows 10-re frissítettem. A frissítés óta azonban a hdmi kimenetre nem tudok ráküldeni hangot, hiába megy át a TV-re a kép, a hang nem. A hangkimenetek között csak a fejhallgatót és a beépített hangszórót tudtam kiválasztani.
A Microsoft drivere helyett felraktam a Conexant driver legfrissebb verzióját, a problémát nem oldotta meg, egyedül azt, hogy most már legalább automatikusan kimenetet vált a hang, ha rádugok egy fülhallgatót (eddig ezt sem tette meg).
A jelenség biztosan szoftveres, ugyanis windows 7-tel működött a hang is a TV-n, most pedig több tévével és kábellel is megpróbáltam, mindegyiken hasonló eredménnyel.
Ha valakinek van ötlete a probléma megoldására, kérem ne tartsa magábanKöszi szépen előre is!
-
Bendeguz01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Aspire E5-522G-620U gépem.
Valamiért elszállt a windows Nem tudok belépni a Bios ba hogy a DVD-ről induljon.
Nem reagál semmire ( F2, F10, F12)
Kiír egy hibát csak nem tudom konkrétan értelmezni.Amit kiír a Windows Boot menegger:
1 tegyem be a cd-t stb
A másik amit kiír hogy:
File: boot/BCD
Statusz :0xc000000fthe boot configuration data for your pc is missing or contains error
Tud valaki segíteni?
-
-
Tammy23
csendes tag
Hello. Segítsetek kérlek. Van egy acer aspire 5536 laptopom kérdeznem h tuningolhatóm e valahogy a video kártyát vagy valamit ? Köszi
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Tudtok érveket vagy ellenérveket valamelyik mellett/ellen?
Aspire V3-372-50CZ
vagy
Travelmate X349-M-597MGimnazista gyereknek lenne hosszú távra (remélem min 5 évre).
szerk: a kijelző méret szempontjából elég a kisebbik is, de a különbség egyébként sem túl nagy
[ Szerkesztve ]
-
Czvik2.0
tag
Sziasztak. Vettem egy Aspire e15-öt asszonynak wowozni...de valamiért nem használja az nvidia gpu-t. Fel van telepítve de akad. Ha elhúzok egy ablakot az is akad. Ha az inteles gpu-t használom az meg kifagy. Oprendszer W10 . Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Marxys85
újonc
válasz kuni1123 #31021 üzenetére
Én a nagyobb testvéréről tudok véleményt mondani, a 792G-ről. Nekem nagyon tetszik, jó kijelző, a billentyűzetet szokni kell, mert kicsit a Del gomb kicsi és egybe van a többivel, a kurzor gombok közül a fel és le is szokatlan, mert szűken egymás felett két kis valami egy gomb méretében. A hangzás jó, a Dolby egész jó hatást csinál rajta jó hangerő mellett.
Egy valamire figyelj oda, mindenképp próbáld ki vétel előtt, legalább menjen egy fél órát, vigyél valami filmet, vagy zenét és játszad le rajta, mert kb annyi idő alatt fog olyan üzemi hőt elérni, hogy aktív legyen a hűtés. Ez azért fontos, mert mint utánaolvasva kiderült, hajlamos ennél a szériánál a ventilátor olyan frekvencián menni, amikor folyamatosan alapjárat közeli fordulaton üzemel, hogy átlagos és csendes környezetben, estefele filmnézésnél, munka közben pl. egy 10 perc után bántó tud lenni... Most viszem vissza harmadjára majd szervízbe az enyémet emiatt.
A hangra példa: itt
Ez mobilos felvétel, talán nem is a legjobb, de élőben elég zavaró az a magas hang, erre szerintem figyelj oda.[ Szerkesztve ]
-
kuni1123
csendes tag
Sziasztok!
Acer Aspire VN7-592G-ről mi a véleményetek? (i5-6300hq, 960m 4gb, 8gb ram) -
csabyka666
veterán
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok!
ACER 575G-nek egyszer csak elment a touchpadja.
Nem reagál.
Mit tudok tenni?
Köszönöm! -
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Erről a gépről mi a véleményetek? Mennyire strapabíróak ezek mostanában? A régi 7740G-met imádtam és nagyon jól össze volt rakva, majd utána a 7750G szörnyű nagy visszaesés volt.
Köszönöm
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Az acer laptopok tényleg olyan rossz minőségüek? Senki sem ajánlja őket de az acernek vannak a legkedvezőbb áraik ezért elgondolkoztam rajta, gondoltam megkérdem azokat akiknek van is tapasztalata. -
csabyka666
veterán
Az lesz, mármint a Win8.1 telepítés. LCD-t dugnék rá, de nincs perpill, pont azért akarom feltelepíteni, hogy kiderítsem, amúgy a gép stabil-e. Köszi a tippet, remélem menni fog.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
sowi
őstag
válasz csabyka666 #31011 üzenetére
nem fog kepet adni soha a windows elott, barmit is csinalsz, probalj egy win8.1et felrakni egy vinyora es hatha ugy bebootol, vagy egy masik LCDt kell radugni az install alatt, es akkor latsz mindent
-
csabyka666
veterán
Óh bakker, hát ez zsír. Magyarán totál esélytelen, hogy működésre bírjam Windows előtt?
Max telepítek egy nyers Win7-et egy "közel hasonló" notin, aztán átrakom a vinyót, hátha megeszi...de ha van más ötlet, minden megoldás érdekel. Már átolvastam a fél internetet, próbáltam lehajtott kijelzővel, mindenféle fn kombóval, de totál semmi. A monitor úgy viselkedik, mintha be se lenne dugva sehova - illetve azt érzi, hogy nem a levegőbe lóg a kábel, de standby-ba kapcsol.[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
sowi
őstag
válasz csabyka666 #31009 üzenetére
ez a tipus csak windowsban ad kepet kulso monitorra, van ilyen
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Adott egy Acer Aspire 7736ZG, törött kijelzővel, működőképesen. A problémám, hogy induláskor nincs kép a külső monitoron, szóval nem tudok belépni BIOS-ba se...
Korábban volt benne egy vinyó, rajta egy rendszerrel, el is indult, de csak azt követően volt kép a monitoron, hogy elindult a Win10 is.
Próbáltam D-Sub-on és HDMI-n is, de semmi. A régi vinyó sajna már nincs meg, így kellene telepítenem.
Fényerőt tudom állítani, kijelző háttérvilágítását ki tudom kapcsolni, tehát működik a lap, mégse ad képet egyik kimeneten se. Fn + displayswitch se csinál semmit. 24 colos FullHD monitorral próbáltam, a kábel és a monitor garantáltan jó.Van valami ötletetek?
Köszi a segítséget előre is.
-
Falcon C.
aktív tag
Üdv!
Tapasztalatot osztanék meg.Van egy V3-574G-54T5 laptopom. Nem sokkal múlt egy éves szeptember végén. Pár napra rá nem adott képet a rákapcsolt Samsung monitorom, ami, lévén, alapvetően munkára használom az eszközt, nem tűnt rendben valónak. Miután kizártam a szoftveres hiba lehetőségét live Linuxszal, illetve egy másik monitorral, felhívtam a megadott telefonszámot. Összesen öt napot töltött a UPS kocsijaiban és Brnoban. A mellékelt szerviznaplóból, valamint a garanciajegybe írt bejegyzésből tudom, alaplapot cseréltek.
Másnap, mikor dolgozni kezdtem, észrevettem, hogy a jobb oldali számbillentyűk furcsán működnek: a 4-es és 2-es helyett 42-öt írt, a 3-as és 5-ös helyett 35-öt, az 1 helyett +1-et írt, a / jel Enterként is funkcionált, az Enter meg / jelként is... stb. Megint felhívtam őket, ellenőriztették velem, hogy a BIOS-ban is rosszul működik-e, majd ismét jött a UPS-es srác.
Ismét eltelt 5 (vagy 6) nap, s visszakaptam a laptopot. Ismét alaplapot cseréltek. Immár hibátlannak mondható, egy dolog azonban zavar: minimálisan ugyan, de domború lett a billentyűzet. Az érintőpad jobb felső sarka is feljebb van (kiemelkedik). Tényleg nagyon minimális, de nekem, aki napi több órát használta és használja, észrevehető. Másnak biztosan nem tűnne fel, párom se látja.
Az alaplapcserék okán kérdeztem a hölgyet, akivel egyeztettem a hibákat, hogy ez mit jelent a garancia szempontjából. Azt mondta, mivel főalkatrész, így arra plusz egy év vonatkozik, míg a többire megy tovább a még fennmaradó közel 1 + 1 (vásárolt) év. Utóbbiakra annyival van több időm, amennyit távol volt tőlem az eszköz.
A laptopban a gyári állapotokhoz képest SSD és +4 GB RAM van. Mindkettőt saját kezűleg szereltem bele, s mindkettőt saját kezűleg távolítottam el, mielőtt elvitte volna a futár (az SSD helyére visszatettem a gyári 1TB-os HDD-t). Egy szót nem szóltak érte. A hazai, hivatalos márkakereskedéstől vettem a laptopot, még akkor tőlük megkérdeztem, hogyan bővíthetem. Ők mondták, hogy nyugodtan megtehetem én is, nem veszítem el a garanciát, de ha javíttatni kell, gyári állapotban kell Brnoban küldenem.
Egy apróság még: az első alkalommal, mikor visszakaptam, összecsukott állapotban a kijelző kávájának bal felső sarka nem ért hozzá a géphez. Mikor leszedtem az alját a laptopnak, s beraktam a RAM-ot, SSD-t, majd összecsavaroztam, helyrejött. Feszülhetett valahol.
Köszönöm, hogy elolvastad!
[ Szerkesztve ]
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
Marxys85
újonc
válasz cuebler #31005 üzenetére
Nekem lehet azért nem nyúltak hozzá, mert előtte itthon már cseréltek benne ventillátort. Sajnos az új is azt produkálja, mint a régi, talán egy kicsit halkabban. Hallásra olyan, mintha a csapágy (ha csapágyas és nem mágneses) adná a hangot, vagy amire még gondolni tudok, az a fém ventillátorlapok váltják ki forgás közben (bizonyos fordulaton) ezt a rezonanciát. Akár mi is legyen, valamit módosítaniuk kell majd a konstrukción vagy a gyártáson.
Alapjában véve tetszik a gép, mert relatíve lapos a méretéhez képest és nem tűnik nagynak, valamint jó ránézni stb. és végre látom a billentyűzetet is ha épp nem akarok teljes kivilágítást csinálni hozzá. Nem játszom vele, de a terveket és 3D modelleket egész jól viszi, tehát nekem pont jó.
A tuch-pad egy kicsit zörgős és fura, de teszi a dolgát, mondjuk én egérrel használom leginkább. Egyszóval a hangot leszámítva, ami jön belőle, nagyon tetszik a gép. A billentyűzetet szoknom kell, még sokszor melléütök rajta. -
cuebler
senior tag
válasz Marxys85 #31000 üzenetére
591g-m megjárta csehországot emiatt. engem nem a frekvencia, hanem a teljesen tisztán hallható mechanikus zaj zavart, mintha szoros lett volna a hely a ventinek és minduntalan hozzáért volna valamihez. megcsinálták.
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Okos Otthon / Smart Home
- Androidos fejegységek
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 - Intel GOLD 5405U I 4GB I 128SSD I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest