Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucstom
őstag
válasz christyna4 #33698 üzenetére
Az előző HSZ-ben szereplő link pontosan megfelel neked. Bár párszor elhangzott, de a touchpad esetén figyelj arra, hogy az alaplapi driverek nélkül nem fog működni. Egyébiránt keress egy Acer Shop-ot a közeledben. Ha más nem, akkor rendeld online házhoz.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Looserke
őstag
válasz christyna4 #33696 üzenetére
amire neked kell, arra bőven elég ez:
[link] -
-
szucstom
őstag
válasz christyna4 #33696 üzenetére
Hali
Irodai/multimédiás felhasználásra van olcsóbb is, mint 300e környéki laptop. Az a kategória már legalább gamer stílus. [Acer Aspire 7] Ez gémer kategória.
Ha gondolod kereshetek olyat ami 200 körüli és a te felhasználási módodnak pont megfelelne.PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
christyna4
csendes tag
Sziasztok!
13 éves Acer Aspire gépemet szeretném egy új modellre cserélni.
Nincs senki a ismerősi körömben, aki ért hozzá, azért számítok a véleményetekre, tanácsotokra.
Általános dolgokra fogom használni: netezés, filmezés, zenehallgatás, Netflix/Amazon Prime, The Sims 4 és persze MSOffice. Minimum 15,6 colos kijelzőt szeretnék és max. 300-350 ezer forintig keresek.
Olyan gépet szeretnék, ami jó pár évig gond nélkül teljesíti ezt...Aspire 5 és 7 között vacillálok i5 vagy i7 processzorral. De nem tudom, hogy a két Aspire típus között mi a tényleges különbség?
vagy van minőségibb, megbízhatóbb modellje is az Acernek?[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
válasz G@bi90MR #33694 üzenetére
hát ez egy jó kérdés. Jelen pillanatban linuxot használok, szóval win10 alatt nem tudnám megmondani, hol keresd. Egyetlen tippet tudok adni: eszközkezelőben rámész az audio driverre és keresel olyan opciót, amivel le tudod tiltani az update-et. Ha ez nem opció, akkor passzolom.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz szucstom #33690 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod! Igen, ez a fül megvan amíg a driver magától le nem frissül a legújabbra. Ezt követően manuál módon nem tudom a régebbit telepíteni, TrueHarmony fül meg sem jelenik utána. Felteszem ismételten az Acer drivert, de a következő újraindításkor megint eltűnik és felülíródik.
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
Looserke
őstag
válasz szaboi6512 #33692 üzenetére
a Realtek Audio Console-on megtaláltam a driver újrarakás után
-
Looserke
őstag
válasz szucstom #33690 üzenetére
Köszönöm, de eddig én is eljutottam és nekem nincs ott az Acer TrueHarmony fül a Hangszóró beállításoknál, így bekapcsolni sem tudom, a kérdés, hogy miért nincs ott? Leszedtem a win10 által felpakolt drivert és feltettem az Acer honlapjáról valót, de így sincs ott.
[ Szerkesztve ]
-
Looserke
őstag
Az Acer Trueharmony-t hogy lehet előcsalni? Felraktam az Acer honlapjáról a legújabb drivert, de nem találok sehol. Acer Aspire 5 A515-54G-3825 típusú a laptop.
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
A515-51G-51JP gépemre heti szinten telepíthetem az audio drivert, a Windows 10 állandóan frissíti a driverét, szelektíven csak ezt nem tudom kivenni, így mindig eltűnik a TrueHarmony funkció a hangkártyánál. Hogyan lehetne ezt megoldani? Nélküle nagyon fapados a gép hangzása. Előre is köszönöm!
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
Beni2360
félisten
-
Gus
aktív tag
Az a panel biztosítja a a nem G-s modell működjön dedikált videokártya nélkül. Az alaplap szerintem ugyanaz. De, a + videokártyához megfelelően kialakított hűtés is kell. Az is megvan?Így néz ki. Mert a képen nem látom. Ha van (szerintem ennél e modellnél nincs), akkor cupp, aztán próba. Ha nincs, akkor mivel akarod hűteni?
[ Szerkesztve ]
-
Zoli djc
csendes újonc
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy ACER A114-31-C9GV laptop az asszonynak vettük eredetileg linuxal, eMMC-s háttértárral, lehet erre 32 bites windows-t telepíteni, mert nekem valahogy nem akar sikerülni?
[ Szerkesztve ]
-
richie8
csendes tag
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne Acer Aspire 5530 kapcsán
Néztem, hogy van a lapon dedikált VGA-nak hely...
Találtam is egy ATI Radeon HD3650M Mxm2 kártyát a PH-n.
Namost, ha ezt belerakom, működni fog? (Még nem mertem megvenni..)
Vagy valami speckó cucc/bios kell hozzá, hogy működjön?Elvileg csak az 5530G szériánál írnak nem integrált VGA használhatóságot..
Jelenleg a lapban most csak egy "ilyen" van..fogalmam sincs amúgy mi lehet
Egyébként a képet egy integrált HD3200 adja.Köszi a helpet
Inner peace.
-
szucstom
őstag
-
gfefe
őstag
válasz szucstom #33680 üzenetére
Kezdetnek ez is nagy segítség.
Cpu-z szerint alaplapom HM55 lapkás. 1.19 es biossal.
I7-640M elvileg jó bele.... Annyi biztos, hogy kell a dedikált intel grafika vagy pedig bios ami automatikusan csak az nvidia "kártyát" kapcsolja.... Megfelelő bios nélkül csak a I7-640M marad... viszont az a jelenlegi cpu-hoz képest csak 20% esetleges többlet a magasabb órajel és a +1MB l3 cash miatt...
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
Dhampir
félisten
válasz gulupeti #33671 üzenetére
De igen, dedikáltan ott van mellette az 540X.
(#33677) gulupeti
Milyen konkrét problémák sújtják az AMD-s gépeket?
Itt megmondhatják, főleg kérdezd solfilo-t:
AMD Raven Ridge alapú notebookok (AMD Ryzen™ Mobile Processors with Radeon™ Vega Graphics)
[ Szerkesztve ]
-
gfefe
őstag
Üdv mesterek. A kérdésem kicsit "olds", de ahogy az idő telik szentimentális lettem. Adott egy patika Acer Aspire 5742g laptop. Nagyon hozzám nőtt és mivel már bagóért van hozzá minden... elgondolkodtam a cpu cseréjén. Jelenleg Intel Core i3-380M van benne. Tudtok segíteni, hogy mely i7 procit viszi el még az alaplap és bios. Hűtés legalább gyári szinten. Köszönöm előre is.
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
szucstom
őstag
válasz gulupeti #33671 üzenetére
Nem igazán vagyok otthon az AMD terén, de jobban megnézve náluk is hasonló van mint nvidia + intel párosnál. A vegát nem ismerem, de lehet, hogy igazad van.
Összesítve, valszeg ha más néven is, de ugyanazt tudhatja, mint az optimus, csak más név alatt. Persze ennek utána kell olvasnod, nem 100 az infó.
-
gulupeti
senior tag
válasz szucstom #33670 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ.
Viszont nem teljesen értem a dolgot, legalábbis az AMD-s terméknél.
Itt nem úgy van, hogy a 3700U processzor az APU, ami tartalmazza a Radeon Vega 10 grafikus vezérlőt a prociba integrálva, illetve dedikáltan ott van külön a Radeon 540X?
Mert ennél a terméknél külön fel van ez tüntetve, két sorban, viszont vannak olyan notebookok is (pl. Acer Swift 3), amelyek 3500U processzorral vannak szerelve, de ha megnézed:
Radeon Vega verzió
Radeon Vega + Radeon 540X
Vagy nem jól gondolom? Ha itt is 2 videókártyáról beszélünk, ebben az esetben is működik ez az energiahatékonyság dolog? -
szucstom
őstag
válasz gulupeti #33669 üzenetére
Hali!
Én az Intel + nvidia kombót ajánlom. Főleg azért, mert ott az integrált mellett van a dedikált, az AMD részről pedig APU van. Vagyis egyben van CPU a GPU-val, nagyobb az esély arra, hogy bármi hiba folytán nem fog megfelelően működni. Az előbbi opciónál ha az egyik (pl. integrált) bekrepál, a másikkal még tudsz dolgozni, amíg szükséges.
Az inteles előnye, hogy az optimus miatt terheléstől függően kapcsolja ki és be a két kártyát, így növelvén az energiahatékonyságot. Például, ha nem játszol, vagy vágsz videót, akkor csak az integrált fog működni. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, automatikusan átvált a dedikáltra.
Jótanács: külső egér legyen az első lépéseknél. Gyártó honlapjáról minden drivert, amit enged, telepítsd fel (gondolok itt főleg az alaplapi I/O és IRST driverekre). Az nvidia kártyához pedig a geforce.com-on keress rá.PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
gulupeti
senior tag
Notebookot kell választanom a munkámhoz, olyat, amivel szívesen dolgoznék. Néhány napja nézegetem a kínálatot, a vége mindig az, hogy az Acerhez jutok vissza.
Le is szűkítettem a kört egy konkrét típusra, de most azon dilemmázok, hogy AMD-s vagy Inteles legyen.
Amd-s
Inteles
Igazából az AMD felé húz a szívem, a pc-m is az, de talán az Inteles erősebb, ráadásul nagyobb üzemidővel bír. Túl sokat egyébként nem lenne hordozva.
Ti melyiket választanátok és miért? -
szucstom
őstag
válasz Looserke #33664 üzenetére
Mivel az CPU-k esetén az U jelzés ultra low power-t takar, mondhatni természetes. Az ilyen procik általános, illetve irodai felhasználásra lettek tervezve. Elfutnak rajta játékok ugyan, de nem a most kiadott, minipaksot igénylők
Játékra szánt CPU-nál általában H vagy HQ jelzés található.PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Looserke
őstag
na mekküzdöttem a géppel...
Amikor megjött csak 4GB RAM és SSD volt benne. Felraktam rá így a windows 10-et RST with Optane módban. Fel is ment simán. Drivereket felraktam és pár programot. Utána szétkaptam a gépet és beraktam a plusz 4GB RAM-ot és az 1TB-os vincsit. Sajnos újrapasztázni nem sikerült mert a legeslegutolsó pici csavar ami a proci hűtőét tartotta elkezdte szétnyírni a csavarhúzó feje, így inkább nem bántottam...
Szóval beketült az 1TBos vinyó és a win nem bootol...UEFIbe bejutottam de boot folyamat nem indult el. Vissza kellett állítanom AHCI-ra úgy ailndítottam egy win telepítőt pendriveról, azon partícionáltam és leformáztam az 1TBos vinyót, majd az UEFIben visszarajtam RST-re és így már bootol a windows. A windows telepítés során pedig fel volt rakva az I/O driver és az RST is...[ Szerkesztve ]
-
taknyí
senior tag
válasz Looserke #33652 üzenetére
SIO és IRST és Touchpad Driver feltétlenül. A tapi pad inaktivitása és a kékhalálok miatt. Nálam ezek voltak Win10 úratelepítést követően az anomáliák... Igaz nekem 14 colos van de gondolom közel ua.
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
Beni2360
félisten
válasz Looserke #33654 üzenetére
Pl egy egyszerű webes pokeroldalt kinyitva és az asztalon játszva fagyogatott és elfeketedett a képernyő, nem ment tovább percekig a játék. De a gyártó illesztővel megszűnt és még a gép is gyorsabban töltött be, habár még munkára nem fogtam az MX130-t. Mindig inaktív.
Ja és az állandó kékhalálok is alvásból élesztve megszűntek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tutis
őstag
van egy hibám, találkoztatok már a következővel?
laptop HDMI-vel össze van kötve egy philips monitorral.
Olyan oldalaknál, ahol beágyzott videó van (jellemzően pl facebook) lefelé scrollozásnál pár mp-re elmegy a kép, elsötétül a monitor, majd vissza.
Ha nincs monitorra kötve a laptop, akkor nincs ilyen hiba.
Nem tudom merre kellene indulni, videókártya, driver, vagy monitor hiba lehet ez?
minden új amúgy, laptop, kábel, monitor. ezért sem tudom mire tippeljek.http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Beni2360
félisten
válasz Looserke #33652 üzenetére
Én most küzdöttem a driverekkel de az acer MX130-é nem volt jó megbolondult a lapi. A gyártó oldaláról kaptam egy linket és tökéletesen megy vele.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
richie8
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene.. hozzájutottam egy aspire 5530 notihoz. Az első észrevételem windows 10 telepítés után, hogy a cpu szinte állandóan 100%-on pörög, a hőmérséklet 90 fok alá nem is nagyon süllyed. A gép frissen lett takarítva és pasztázva.
Gondolkodtam a bios újbóli flashelésén, de az acer honlapján nincsenek fenn a fájlok, csak a telepítője.
Tud valaki esetleg segíteni? Köszönöm előre is!Inner peace.
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Acer Predator Helios 300-at. A gépben nvme ssd és hdd is van. Kérdésem hogy telepítéskor a Biosban SATA módnak mit állítsak be ACHI és RST Premium közül. RST-vel csak az SSD-t látja a gép HDDt nem.
-
taknyí
senior tag
válasz szucstom #33619 üzenetére
Szia ezt honnan varázsoltad. Az Aceren regisztrálva van a gép és minden driver 2019.10.07-i amit a support kiad rá és azzal nem oldódott meg, korábban innen szedtem az IRST-t. A megoldás az intel oldaláról lett.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
szucstom
őstag
válasz Looserke #33638 üzenetére
De, M.2-es SSD, amit alaplapi SSD-nek is szoktak nevezni, mert nem kifejezetten SATA kábellel van csatlakoztatva. Nagyjából úgy rakod bele, mint egy RAM modult.
Akkut ha nem akarod, nem szükséges leválasztani, nekem anélkül is sikerült megoldani. A keret benne lesz a csomagban mindennel. A szétkapásnál óvatosan, keress valami vékony műanyag dolgot, amivel szét tudod feszíteni. Ha a két oldalán eljutsz az akksi vonaláig, a hátulja elvileg el is engedi magát, így le is jön könnyen. A HDD helyénél viszont vigyázz az átmenő kábelre.[ Szerkesztve ]
-
Looserke
őstag
válasz szucstom #33637 üzenetére
ilyen RAM-ot:
Kingston SO-DDR4 2666 4GB ValueRAM CL19és ilyen winyót rendeltem:
Seagate BarraCuda 1TB [2.5"/128MB/5400/SATA3]néztem szétszedős videót, azt is láttam, hogy legeslegelőször az akksit válasszam le, elvileg a beépítő keret és a kábel benne van a házban vagy a laptop mellé csomagolva.
Mi az hogy alaplapi SSD? Nem egy M.2-es SSD van benne? Azt tudom, hogy 4GB RAM rá van forrasztva az alaplapra, de SSD-ről nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
válasz Looserke #33635 üzenetére
RST with Optane opció kell neked, ha nem akarsz dual bootban mást is feltelepíteni. Kb. olyan, mintha UEFI-ben bootolnád a gépet. AHCI is mehet, ha nagyon akarod. Az Optane elméletileg az alaplapi SSD miatt van, mert az Intel így nevezte el ezt a "memória típust", bár a hozzá való driver valamiért meg nem hajlandó felismerni (ki tudja miért van ez így)
Nem tudom mennyire vagy benne jártas, ezért inkább leírom, biztos ami biztos: RAM-nál DDR4-es legyen és legalább olyan órajellel, mint ami a gépben van. A HDD beépítésénél meg a wifi kártyát ki kell kapni, ami ugyan nem nagy cucc, de visszahelyezésnél előfordul, hogy nem érintkezik rendesen, így újra szét kell kapnod.szerk.:
#Narxis az a biztos, ha a szervíz mondja igen. Embere válogatja. Nekem egy másik korábbi gépnél volt ráírva a garipapírra, ha még1x hozzányúlok, garanciavesztéssel jár (pedig csak kitakarítottam a gépet).[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz szucstom #33634 üzenetére
Én rákérdeztem a magyar szerviznél mert újra akartam pasztázni és azt mondták nem gari vesztéses de ha ebből ered kár azt nem fogják javítani. Tavaly ezt mondták, azért nem baj ha ő is rákérdez.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Looserke
őstag
válasz szucstom #33634 üzenetére
mindenképpen le lesz kapva az alja, mert 4GB RAM-al és csak SSD-vel rendeltem, én rakom bele majd a +4GB RAM-ot és az 1TB-os winyót, mert így sokkal olcsóbban jött ki.
Egyébként egy gyors kérdés.
256Gb-os SSD-vel rendeltem a gépet, gyárilag valami Linux van rajta, de szeretnék helyette egy Win10-et rárakni. Mit kelll állítani BIOS-ban, hogy tudjak rá Win-10et telepíteni USB-ről?
Valami RST Optane módot olvastam, hogy azt át kell állítani AHCI-re, ez igaz? Más egyéb amire figyelni kell? Asztali gépek BIOS-ában és Win10 telepítésben otthon vagyok, de ez az Optane cucc nekem új.Ilyen laptopot vettem:
NX.HN0EU.001[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
válasz Looserke #33633 üzenetére
Az biztos, hogy ha lekapod az alját és sérülésnyom marad utána, akkor arra mondhatják, hogy hozzányúltál, nem garanciás tovább a gép. Rá kell náluk kérdezni, elvileg Pesten van a központi szervízük. A garipapíron megtalálod az elérhetőségüket.
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5 A515-54G CPU és GPU újrapasztázása gari vesztéssel jár? Van a csavarokon valami matrica? A gépet most rendeltem, még nincs nálam de ahogy olvastam a gyári pasztázás cseréje 15-20 fokot is jelent teljes terhelésnél, ezért gondolkodom rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33631 üzenetére
Felraktam és majd meglátjuk, köszi még1x a segítséget.
DE mint láttam az intel vga részével volt a gond. Az fagyizott és bolondult meg.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szucstom
őstag
válasz Beni2360 #33630 üzenetére
Az rendben van, hogy játékra nem használod. De a fentebbi hsz-ekre visszatérve a driver nem választható opció, hogy ha akarjuk felrakjuk, ha nem, akkor nem, mert úgy is működik. Kötelezően fel kell telepíteni mindent, hogy megfelelően működjenek a dolgok.
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33629 üzenetére
OK köszi letőltö és telepítem. De én csak netezek, hálózatom fájlt másolok és max néhanapján BD lemezt írok ki. Már a filmek kódolásáról is lemondtam vagy 10 éve.
Játék csak a netes PokerStars megy. Ilyen sz.gépes játékok nem az én világom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szucstom
őstag
válasz Beni2360 #33628 üzenetére
Itt a probléma. Az egy dolog, hogy nem aktív, de a driver attól még kell a rendszernek.
[Driver]
Ezt tedd fel. Ha minden jó, akkor fogod látni az óra mellett egy kis ikonban, hogy épp melyik GPU-t használja. Az Optimus technológiát pont arra találták ki, hogy amikor "csak" filmet nézel, netezel, stb. akkor az intel GPU működik, ha viszont erősebb kell, automatán átkapcsol az nvidiára.
Ja és eszközkezelőből modern gépet ne frissíts, fentebb említett univerzális fos driverek miatt. Csakis a gyártó honlapján keresztül (magánvélemény, kinek mi tetszik).PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33627 üzenetére
Eszközkezelőből frissítettem.Az Intel (R) HD Graphics 620-t
Az NV Geforce mx 130 nem is szokott aktív lenni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33625 üzenetére
Na én is leszedtem és végig mentem a telepítéseken egyedül a videó kártyát szúrta el. Állandóan megakadt és fekete képernyő fogadott meg fagyi. 2017 driver volt.
Na azt kellett frissítenem a netről 2019 és minden jó lett.
De ismét hosszú alvásból felébresztetve kék halál fogadott. Igaz most mást talált ki indoknak.
Sajnos nem tudtam felírni.[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
válasz atus72 #33624 üzenetére
Nézd meg fentebb a képet amit beraktam. Az A515-54G alatt ott van az IRST, ami neked kell. Ha az RST with optane féle drivert nem ismeri fel, akkor az előbb említettet felrakod és kész is vagy.
biztosan baszakszom azzal hogy egyesével leszedem a drivereket, minek ha minden működik amúgy?
Talán azért, hogy ne a winfos ápdét féle univerzális szar driverekkel üzemeljen a géped? Te tudod... (én most szépen le is zárom a témát, többet ebben nem írok).PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
atus72
őstag
válasz szucstom #33609 üzenetére
"Gyártói honlap, beírod az S/N számot, kidobja a neked megfelelő oldalt. Leszeded az ÖSSZES drivert, amit találsz és feltelepíted. Problem solved."
biztosan baszakszom azzal hogy egyesével leszedem a drivereket, minek ha minden működik amúgy? ezt az RST-t meg csak az Intel oldalán találtam meg. -
szucstom
őstag
válasz Mr.QwErT #33622 üzenetére
Nem rossz. Csak a HDD helyett SSD-t bele, meg 4 helyett 8gb RAM legyen és használható lesz. A Ryzen5 kb. az Intel Core i5 szintű cpu. Egész tűrhető kis darab, bár az biztos, hogy csak belépőszintre elég. Munkára, tanulásra tökéletesen alkalmas.
-
Mr.QwErT
csendes tag
Hello mindenki laptop vásárláson gondolkodom mivel a kisebb fiamnak van egy ACER A315 - P5PA nem egy erőmű, de neki maximálisan elég. Légyegében csak office, fb, yt, zene hallgatás filmnézésre van, nem ezen játszik van konzol. Ezt látva a nagyobb fiam is kedvet kapott a laptop vásárlásra ki is nézet egy
Acer Aspire 3 A315-42G-R5YR15.6" FHD 1920 x 1080 matt kijelzőAMD RYZEN 5-3500U Quad Core4GB DDR4 / 1TB HDDAMD Radeon 540X 2GB GDDR5 kérdés akinek van RYZEN 5 -3500U procival laptopja tudna adni nemi támpontot mire is elég a ryzen5 mennyire melegszik, hangos, stb, a felhasználás ua mint az öccsénél csak ő néha videot, zenét, vág havonta 1-2, +még műszaki suliba jár és a gépen szokott rajzolni /cad/ de nem sokat havi 3-4 szóval erre lenne használva. Ha van valakinek valami jó tippje azt szívesen látom. A keret 150eFt nem feltétlen kell új gép lehet használt is csak legyen még hozzá gyári gar. Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Narxis #33620 üzenetére
Inkább nézd a teniszt az EUSP-n Fucsovics -Federer játszik.
Most már mindent újra tettem jöhet a kék halál.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Jó a műsor.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
szucstom
őstag
válasz taknyí #33616 üzenetére
Khm.... Legközelebb nézzétek meg a drivereket jól a gyártó honlapján...
(Téma nálam off innentől, ha nem hallgattok a segítőkész emberre, akkor ez van...)#Beni2360, akkor azt a drivert skippelheted, van fent frissebb verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33615 üzenetére
Azt nem engedi valami intel fent levőségről ír, hogy előbb azt töröljem. De nem értem mit akar.
-
taknyí
senior tag
Acer Aspire 5-A514-52G-55G8 vonatkozasaban ugy latszik win10 telepites utan az I/O driver, SetupRST.exe telepitesevel jol kell mennie ennek a laptopnak, ha valaki ugy jarna mint en.
[ Szerkesztve ]
-
taknyí
senior tag
válasz Beni2360 #33614 üzenetére
SetupRST.exe innen töltsd le. Az az automata nem fogja adni én is korábban úgy csináltam. Nálam is megoldódott atus72 ajánlása.
Optein memoryt nalam nem fogadta el azt irta nincs olyan.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33613 üzenetére
Sorozat szám alapján letöltöttem a csomagot és egyenként telepítem újból. Már a közepe után tartok.
557U vége
Ez mire van: Intel-Driver-and-Support-Assistant-Installer[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
válasz Beni2360 #33612 üzenetére
Ezért kérdem. Rákeresnék, de ha nem tudom az uccsó 4 karaktert a típusból (Nálam így néz ki: A515-54G-57ZJ), akkor nem találok konkrétumot. Ezek hiányában csak általános infót találok, ami vagy jó, vagy nem. Egyébiránt, az acer honlapján lévő drivereknek jónak kell lenniük. Ha azzal se működik, akkor support és szervíz.
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33611 üzenetére
Itt van minden és sok driwer régebbi ami fent van. Pl a setupRST is.
Kérdezi, hogy cserélje-e?
DualCore Intel Core i5-7200U, 3100 MHz (31 x 100)Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
-
szucstom
őstag
Jesszus emberek, nem telepítitek fel az összes drivert a gyártó honlapjáró?
Nem sértésként, de akkor persze, hogy nem működik normálisan a gép. Többször elhangzott, írtam is, hogy az összes alaplapi drivert telepítsetek fel, akkor jónak kell lennie.
Erre itt van, a #33605-ben, hogy le lett töltve a SetupRST.exe és telepítés utén eddig nem jelentkezett a probléma.
Ezekben az újabb gépekben nagy valószínűséggel az Intel által összeeszkábált Optane memory van, így az AHCI-t csak akkor válasszátok, ha dual bootban akartok telepíteni. Egyébiránt hagyjátok RST with Optane opción a BIOS beállítást.PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Beni2360
félisten
válasz atus72 #33603 üzenetére
Egy ADATA SX6000PNP M2 SSD van benne majd egy éve.
Most letöltöttem "onnan" az Ashampoo Driver Updater 1.1.0.22990 progit és talált 10 frissíteni való drivert. Majd meglátjuk mi lesz. Ha kell írjál privit.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
atus72
őstag
!!SIKER!!
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik hogy megoldodott a probléma, az Intel oldaláról
le lett töltve a SetupRST.exe és telepítés utén eddig nem jelentkezett a probléma
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Nekem RST with OPTANE modban van a bios-ban, valaki AHCI-vel nem próbálta?
Több helyen azt olvasom hogy ez megoldotta a problémát, most akkor telepíthetem újra a windows-t[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz taknyí #33599 üzenetére
Nálam a fedél felnyitásárakor néha ez a kék halál jön be: critical process died. Elvileg van rá megoldás de a progi nem tudja azonosítani a hibát.
-
On Sat 2020. 01. 25. 12:20:19 your computer crashed or a problem was reported
crash dump file: C:\Windows\Minidump\012520-9609-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x1C14E0)
Bugcheck code: 0xEF (0xFFFFE10675530080, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: CRITICAL_PROCESS_DIED
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a critical system process died.
There is a possibility this problem was caused by a virus or other malware.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Valaki SSD frissítést ajénlott, nekem ezzel van szerelve:
rbusns8154p3256gj1
na most ehhez hol találok firmware-t?
A Kingston SSD Managere konkrétan egy nagy üres fehér lapot hoz fel[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 - Intel GOLD 5405U I 4GB I 128SSD I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest