Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz DrDobos #35196 üzenetére
Nekem egy HP P6-ban ami majd 8 éves így van meoldva de érdemes típus szerint keresni HDD tokot oldalra mert van belül egy fül a rögzítésre és az nem mindegy hol van a házon, (tokon). És akkor már az ODD borítója is csere szavatos. Van olyan tok ami gombnyomásra levalasztja a HDD-t mint amikor kinyitja DVD tartót.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
jimmy399
senior tag
válasz DrDobos #35194 üzenetére
A laptopodra vért ízzadva se találtam pontos leírást, hogy van-e benne M.2-s slot, de ahogy elnéztem nincsen benne. Hasonló modellekben, mint a tiéd nem láttam, viszont ez még nem jelenti, hogy nincs is benne.
Viszont szerintem a videók tanúlsága alapján sata 2,5" SSD kellhet bele. A legbiztosabb felnyitni a gépet és megnézni.
Viszont választani kell, hogy jobb lenne megtartani a HDD-t vagy megtartani az ODD-t. Ha a HDD marad meg, akkor kell bele hdd beépítő keret az odd helyére, viszont akkor az odd-ből külső usb-s kell majd, ha kellene az is. Egyszerre a kettő nem megy.Amúgy mi is sokat szívtunk a párom Acerjével, mert igaz, hogy a specifikációban írták, hogy van benne M.2 SSD csatlakozó, viszont azt nem írták, hogy M-key vagy B-key-es. Így szét kellett szedni, megnézni, hogy melyik. Természetesen M-key-es volt, NVMe ssd-t fogad csak, így ha véletlen sata azaz B-key-es ssd-t vettünk volna bele nem lehetett volna használni. Amúgy nem is értem, miért szopatják az usert, jobb lett volna B+M-key-es slot bele... Mindegy.
--- N/A ---
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Aspire E15 E5-573G55MH laptopba milyen SSD rakható? Ha lehet és elfér, megtartanánk a HDD-t és a lemezmeghajtót is.
Samsung Galaxy A55 5G
-
drmotto
őstag
Megpróbálom újra, hátha.
Adott egy Acer Aspire E5-532 gép. Szűz, eredeti windows van rajta, az összes elérhető frissítéssel. Az a gondom vele, hogy nem működik a mikrofon, akár vezetékes headsettel próbálom, akár BT fülessel. Hallani mindent lehet, de pl a diktafon nem vesz fel semmit csak zörejt. Ugyan ezek a fülesek az itthoni 2 HP notebookkal hibátlanul működnek. Korábban ezzel a géppel sem volt gond, egyik este még jó volt, másnap reggel meg már nem.
A hozzáférés engedélyezve van a mikrofonhoz, az acer oldaláról a legutolsó driver telepítve van.
Mi lehet a hiba? Köszönöm! -
Beni2360
félisten
Mennyi időt bírt az aksi?
Nekem 3.5 éve megy állandóan be van dugva. Én se viszem sehova főleg ezekben a covidos időben sehova nem járunk nyaralni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szaboi6512 #35188 üzenetére
És ha kér jelszavat: 1 2 3 4
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veber0937
tag
Hi
Acer aspire 5 biosba hogy lehet belépni? f12 éés amit a net ír nem sikerült
-
gzugzug
újonc
Üdv!
Ha púposodik, érdemes erre gondolni!
Majdnem széttörte a gépemet! Tegnap cseréltem az akkut. A csavarok kiszedése után magától szétugrott minden!
https://youtu.be/vA74qkSD4uM
[link][ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Olyan mint a BÚÉK, de gondolom indul anélkül is mert akkor írtad volna, hogy nem megy.
Na akkor neked is BÚÉK.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
imis
senior tag
Sziasztok,
van egy acer vn7-572G laptopom. Most vettem észre, hogy az akku felett (touch panel) felpuposodott, de az akkura nem ír hibát a gép, rendesen tölti. Külső billentyűzettel használo, szóval nem nagyon figyelgettem.
Kérdésem, mit érdemes csinálni. kivenni az akkut és annélkül is megy a gép? (asztalinak használom, nem hurcolós gép) vagy mindenképpen akkucsere. Nem díjaznám ha felrobbanna -
jimmy399
senior tag
-
jimmy399
senior tag
válasz szaboi6512 #35176 üzenetére
Nem, nem sikerült ezzel sem. El is felejtettem leírni hogy a fn + tab 3x után azt is próbáltam.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Van a feleségemnek egy Acer Aspire 5 A315-42G-s laptopja. Eddig minden szép és jó.
Viszont a UEFI BIOS nagyon le van butítva, nem lehet kb szinte semmit sem állítani.
Ki szeretném kapcsolni a turbo core-t a prociban, de nincsen semmilyen lehetőség benne.
Indy20 vagy mi a BIOS neve, és tudom, hogy az acernél valami spéci billentyűleütéssel elő lehetne hozni az Advenced fület. Próbáltam FN + tab 3-szor, meg mindent amit a google-ben találtam, de semmivel se sikerült előhozni. Valami tippetek lenne?
Azért akarom kikapcsolni a turbo core-t, mert a gépben a cpu venti zörög meg zúg mint állat, és amíg nem megy szervízbe a gép, addig is vissza lenne fogva hogy ne zavarjon a hang.--- N/A ---
-
butyiba
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Acer Nitro 5 ( AN515-31 ) laptopom amit újonnan vettem 3 éve és sajnos a * ( csillag ) gomb nem működik rajta. Semmilyen folyadék nem folyt bele, tökéletesen rugózik, nem ragad be. Minden más gomb tökéletes.
Lehet ezt valahogy javítani ?
Jelenleg az Alt Gr-el tudok *-ot elő varázsolni de jó lenne ha a numerikus billentyűvel mehetne megint.
Nagyon vigyáztam rá csak programozásra és netezésre volt használva ezért sem értem mitől romlott el csak ez az egy gomb.[ Szerkesztve ]
BütyiBá
-
aktív tag
válasz lezu20 #35172 üzenetére
Amit írtál, arra még az én laptopom is jó lenne neki. Pedig az én laptopomban csak integrált videokártya van.
Ez a laptopom: Fujitsu LifeBook U7411 (VFY:U7411MP5ERHU)Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
lezu20
tag
Sziasztok! Vettem asszonynak karácsonyra egy Acer Nitor 5-öt.
Az alábbi perifériákat tartalmazza:
intel i5 10300H, 16giga ram, 1650TI videokártya, 512SSD, 1TB HDD, Szerintetek egy alap felhasználásra jó kis gép lesz neki ? ( filmezés, netezés , YouTube , Netflix , sims játék, na majd meg nekem néha egy kis CSGO. ). Azt hittem 144hz a kijelző frissítése, de sajnos csak 60hZ. Köszi[ Szerkesztve ]
-
veber0937
tag
Hi
Erről vélemény: https://www.telekom.hu/shop/termek/Acer+Aspire+5+A515-44G-R2UD?sku=jsku1754642035&contractType=newPostpaid&paymentType=INSTALLMENT&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku3550020
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Acer Predator g9 793, win10 pro.
Egy BT-s billentyűzet rövid tesztelgetése* után úgy döntött a Windows, hogy nincs wifi/bt modul a gépben.
Nem hogy meghajtót újrarakni; egy ismeretlen eszköz az eszközkezelőben nem sok, annyi sincs!
Találkozott már vki ilyesmivel?
Bármi ötlet?
*BT5.0 és BT3.0 módokban próbálgattam, sok-sok megszakadás és újrakapcsolódás után rájöttem, hogy nagyon könnyű leárnyékolni a bill.-t, ha ölbe veszem. Nem gondolnám, hogy ilyen kapcsolati hibák esetleg hatással lehetnének bármire is. -
Bikkrom
senior tag
Akkor nem a pasztával van a gond. Ment elég rá, akkor ez ennyit javult csak, 1-2 fokot. Lehet már tényleg a csövek haldokolnak. Ha ez a gép még kiszolgál 4-5 évet akkor bekeretezem és a falon tartom örökre. Durva, hogy mit bír ez a kis Acer.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Sanya
nagyúr
válasz Bikkrom #35160 üzenetére
A paszta rosszabbul vezeti a hőt, mint a fém. Viszont jobban, mint a levegő.
Emiatt elég kevés, de jó minőségű paszta kell a cpu/gpu és a bordázat közé.
De ez ellen szól, hogy a bordát meg mindig jól rá kell fogatni, tehát a felesleges így is úgy is ki fogja nyomni, ergó tökmindegy mennyit teszel alá ( kevés elég).
Valamint el kell mondjam, hogy néha szökik a gáz a hővezető csövekből, ami a hűtőbordázaton van, s emiatt romlik a hatásfoka is ( az új darab ára meg egekbekiáltó, és az sem új, ugyanolyan idős, s lehet ez is lyukas)A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Bikkrom
senior tag
válasz Bikkrom #35148 üzenetére
Akkor megosztom a tapasztalatokat. Ha már válasz nem jött. Acer 5750G felújítás, SSD, RAM upgrade, portalanítás, pasztázás.
A korábbi két kérdésemre a válasz:
1. Kezeli a DDR3L 1600 Mhz-et. Max 2*4GB-t. 7000 forint volt aprón, dualban szépen muzsikál, megérte. Tesztek alapján +23% memó speed.
2. SSD-ből egy Samsung 870 Evo 1TB ment bele. Nagyon megérte 33-ért az Alzától. Ez ment a HDD helyére. A HDD meg 12,7 mm-es caddyben az ODD helyére. Tehát jó a 12,7 mm-es caddy.Az ODD műanyag fedele leszedhető és átrakható a caddyre, így szép és esztétikus. Habár ez a műanyag fedél nem tudom hogy szedhető le szépen, nálam a 4-ből 1 tartófül eltört, de így is a helyén marad szépen, a másik 3 megfogja.
MX4 paszta + egy teljes flakon levegő. Elég lett volna egy negyed flakon is. De. Minden Acer 5750 szétszedő videóban a venti háza csavarokkal van rögzítve, szétszedhető. Na az enyém szegecses, nem szétszedhető. Mire 11 év pora és szösze kijött a kis réseken befújkálva szétszedés nélkül...
Az eredmény: össze sem hasonlítható a régi sebességgel. Korábban 11 évig Windows 7 volt rajta. Manapság mire felállt a rendszer eltelt 5 perc. A Windows 10 így SSD-vel max fél perc. Meg persze minden gyorsabb, reszponzívabb.
Hőfokban a GPU-n nyertem sokat. Kb 5-6 fokkal kevesebb alapjáraton. Terhelve is nyertem 4-5-öt. A CPU csak 1-2 fokkal lett jobb. Lehet nem jól pasztáztam? Fene se tudja, tettem rá bőven.
Szóval 46 ezerből a gépem még ki fog bírni 4-5 évet ha szerencsés vagyok. Netezni, filmet/sorozatot nézni bőven elég. A mai laptok árak mellett nem akartam 250-300-at kiadni egy normális gépre. Ez a 46 nyilván lehet fele ennyi is akinek elég egy 256-os SSD. A terás dobta meg az árat nagyon.
Videók a szétszedéshez: link1, link2.
Elsőre kb 1,5 óra. Nagyon óvatos voltam, ezer éve nem szedtem szét laptopot. Aztán Windows telepítés után lekapcsolta magát. Nem ment a venti. Kibírt egy órát venti nélkül. Maradt benne még egy szöszcsomó amit betekert és megállt. Na másodikra 15 perc volt szétszedni és összerakni.
[ Szerkesztve ]
-
Mauro812
tag
Miért van az, hogy ma bekapcsoltam a gépem, a gép kijelzőjén vöröses színű lett a fehér felület és ha rákötöm TV-re a TV kijelzőjén meg sárgás árnyalatú a fehér szín?
-
Sarkany65
csendes újonc
Sziasztok,
egy olyan problémám van, hogy egy egy éves acer aspire 7-esen időnként a kép egyes részei szétesnek, kipixelesednek. Az adott app bezárásával, vagy weboldal újratöltésével a probléma megszűnik. Előfordul példáull, hogy a word kezelő gombjai, vagy a böngészőben a lapok fülei lesznek pixelesek. Mi lehet ennek az oka? -
drmotto
őstag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E5-532 gép. Szűz, eredeti windows van rajta, az összes elérhető frissítéssel. Az a gondom vele, hogy nem működik a mikrofon, akár vezetékes headsettel próbálom, akár BT fülessel. Hallani mindent lehet, de pl a diktafon nem vesz fel semmit csak zörejt. Ugyan ezek a fülesek az itthoni 2 HP notebookkal hibátlanul működnek. Korábban ezzel a géppel sem volt gond, egyik este még jó volt, másnap reggel meg már nem.
A hozzáférés engedélyezve van a mikrofonhoz, az acer oldaláról a legutolsó driver telepítve van.
Mi lehet a hiba? Köszönöm! -
dolon75
senior tag
Sziasztok!
A TravelMate P215-es sorozat mennyire ajánlott? AMD-s gépre gondoltunk, pl:
AMD Ryzen 5 PRO 4650U 2.1 | 16GB DDR4 | 512GB SSD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | AMD Radeon GraphicsNagy előny lenne nekünk, hogy van rajta HDMI és VGA kimenet, így két monitort is köthetünk rá egyszerre.
Nem sok ilyen (akár más gyártó) notebook-ot találtam.Nem csak asztali gép lenne, hurcolnánk, de átlagos környezetben (BKV, autó, egyetem).
Köszönöm
DolonPa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Van Acerhez olyan program, ami automatikusan megkeresi a legfrissebb drivereket, meg mondjuk az akkut 60%-on tartja?
Lenovomhoz van ilyen és tök hasznos.Tisztelet a Gépésznek!
-
Gála
csendes újonc
Beni2360 !Köszönöm a hozzászólásod, segítettél ! A VLC 3 0 16 telepítése megoldotta problémát .
-
Beni2360
félisten
Az új Vlc már tudja a meghajtorol lejátszani a DVD-t meg BD-t is.
Dd win 10 topik téma.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Gála
csendes újonc
Azt nem írtam le , hogy a CD lejátszás az lehetséges , a VLC media player a hang anyag lejátszását megoldja , de videót ( DVD filmet ) nem .Le maradt az is , hogy Windows 10 az operációs rendszer. illetve hogy próbáltam hiba keresést is , de az ellenőrzés nem észlelt rendszer hibát.
[ Szerkesztve ]
-
Gála
csendes újonc
Üdvözletem ! kérdést szeretnék feltenni .Adott egy Acer Aspire E 15 készülék DVD-t szeretnék megnézni ,de nem lehetséges . Milyen alkalmazást kell keresni, letölteni , hogy használható legyen ? A DVD behelyezésekor az alábbi üzenet jelenik meg .: " Ezen ms windows store tipusú hivatkozás megnyitásához új alkalmazás szükséges ". Nem értek a számítógéphez , ennek ellenére próbáltam keresni és letölteni több alkalmazást is , de nincs sikerélményem , továbbra is ilyen üzenet jelenik meg . Ha a kérdésemet rossz helyen tettem fel , akkor elnézést ! Köszönöm a segítséget előre is.
-
petya1985
tag
Hello.
Van egy acer a515 52g laptop. Nem ad kepet,kulso monitorrol bejon minden megy szepen a noti. Raktam fel uj drivereket,uj wint stb de megse tudom a noti kijelzojet munkara birni,tegnap meg jo volt pedig!
A windowsba annyit ir meg h inkativ a vga (mx250 geforce) . Ez miert?? Nincs letiltva se semmi! Akkor minek inaktiv,sztem ehhrz lesz koze h nincs kep csak kulson monitoron.
Az eszkozkelezobe semmi minden oke,semmi nem utkozik es kerdojrles. Biosba nincs vga letiltas opciom se. Probaltam kepernyo tukrozes, kivetitest, terjesztest ,de semmi. A kepernyo tulajdonsagba is csak a kulso monitort tudom valasztani.
Vkinek vmi tippje??
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
flegga92
senior tag
válasz Bikkrom #35148 üzenetére
Nekem egy 5740G van, nálam ment masszív 5 évet (koleszba cibálás, ágyra lerakva, leejtve, 0-24-ben járatva), mái napig nagyanyám használja napi 10-12 órát. Egyszer kellett tápot cserélni, de azt is azért, mert a mamám eltörte a kábelt a csatlakozónál, illetve 2 éve már panaszkodott, hogy lassú, kapott egy SSD-t és örül neki azóta is.
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Emlékszem bő 10 éve minden Dell/Hp fan le akart beszélni az Acer 5750G-ről a Milyen notebookot vegyek topicban. Mondván, hogy 1-2 év és meghal.
Azóta is hibátlanul megy. Most rászánok egy portalanítást, pasztázást, egy ssd-t, meg a 4 helyett 4+4gb ramot.2 kérdésem van amiben szükségem van a szakértelmetekre.
1. Memóriából kezeli a DDR3L 1600Mhz-et? Lenne itt 2 darab 4 gigás, igaz más márka, de cl, Mhz minden egyezik, más Aspire-ben ment dualban eddig ez a 2.
2. Milyen caddy kell a dvd helyére? 9,5 mm-es vagy 12,7 mm-es? A honlapok fele az egyiket, fele a másikat dobja az én típusomhoz.Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
-
Atesz08
tag
válasz szaboi6512 #35146 üzenetére
Atheros kártya. digi gigabit net, de nyilván a kártya nem tudja. egy régebbi gépem is 300 mbps. ez az e5 -ös egy újabb gép, mégis 150mbps -t ír rá. netgear gigabit router
-
szaboi6512
őstag
Milyen vlan kártya?
Eszközkezelőben nézd, utána könnyebb megválaszolni...
Milyen neted van, mennyit mérsz wifin, terhelt környezet....stb-stb.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Atesz08
tag
Sziasztok. Volna egy acer E5-411 laptop Win 7 64 bit. A wifi kártyának mennyi a sebessége ?
Több drivert is próbáltam, de nekem alacsonynak tűnik. -
szucstom
őstag
válasz VMatteo #35143 üzenetére
hali
Ha nem változtattak a dolgokon, akkor van még 1 plusz slot hely az SSD-nek és van is a csomagban beépítőkeret. Ha utóbbi nincs, akkor azt külön szervíznél be tudod szerezni. RAM esetén nem tudok biztosat mondani, de a 4gb-os verzió esetén 1 slot van, mert az alap RAM rá van sütve az alaplapra.
A hátlap pedig eltávolítható, viszont ügyelj arra, hogy a csavarok fejét ne nyírd szét.PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Kinéztem ezt a laptopot. Ebbe a HDD mellé, vagy helyére tudnék SSD-t tenni? Illetve 1 vagy 2 memoria slot van rajta?
A hátlap eltávolítása SSD beépítés miatt ugye nem jár garivesztéssel?
Köszönöm előre is a segítséget!Tisztelet a Gépésznek!
-
Tim82
félisten
A másik oldal ilyen: [link]
Nagyobb felbontású kép az előző oldaláról az alaplapnak: [link]A billencs csatlakozó a második képen a legnagyobb (legszélesebb) csatlakozó.
Pontosan ilyen elrendezésben van minden az én gépem alaplapján is.
Ha azért kérdezed, mert az említett elvezetésen gondolkodsz, akkor köszönöm a segítséget , de együtt tudok élni azzal, hogy gyárilag nem lehet ezen modellnél háttérvilágításos billentyűzetet használni (legalábbis úgy, hogy működjön a háttérvilágítás is) - nem szeretném az alaplap moddolásával járó rizikót megkockáztatni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Sajnos nem tudom, ilyen infókat eddig még nem találtam a csatlakozó paramétereiről. Átnézve az alaplapot, még csak azt sem tudom mondani, hogy megvan a csatlakozó helye, csak lespórolták volna azt.
Az alaplap a valóságban is így néz ki, annyi a különbség, hogy 90 fokkal balra van elforgatva a fénykép:
A jelenlegi elforgatott nézetet értve "felülről lefelé" haladva, a következő csatlakozók vannak rajta:
- a gép jobb oldalán található daughterboard csatlakozója (ezen a board-on van egy USB, az audio jack, illetve az SD kártya olvasó),
- a touchpad csatlakozója,
- a nagy csatlakozó a billentyűzet, a kicsi a hangszóróké,
- "legalul" az akkumulátoré.A billentyűzet csatlakozója mellett/környékén kellene lennie a KBL1 csatlakozónak, ha lenne ilyen az adott modell esetében.
Alaplap schematics-ot külön nem kerestem, de azt hiszem, van fent a neten, úgy rémlik, a Wistron gyártotta az alaplapot az Acernek.
Az elektronikai részéhez nem értek, bár biztos megoldható lenne - nekem elég annyi is, hogy az adott modellbe nem tehető backlit billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Megválaszolva magamnak, röviden: nem.
Hosszabban: legalábbis az én Acer Aspire ES1-572 modellem alaplapjáról, de sajnos hiányzik a megfelelő csatlakozó a háttérvilágításhoz.
Ahogy a korábban linkelt billentyűzetnél (meg sok más netes példánál is látszik), a háttérvilágításhoz külön kábel van, ami az alaplapon egy "KBL1" (nyilván keyboard backlight rövidítése lenne) jelölésű csatlakozóhoz passzolna. Ilyen az én esetemben biztosan nincs az alaplapon, feltehetően a többi ES1-572 alaplap esetében sem.
-
Tim82
félisten
válasz Energie X #35134 üzenetére
Ha olyan infó is számít, hogy nem A515-be került, hanem másik Aspire modellbe:
- Aspire E5-571 (Core i3-5005U alapú modell), mini PCI-e AX200 gond nélkül megy benne,
- Aspire ES1-572 (Core i3-6006U alapú modell), ebben már M.2 AX200-ra cseréltem a gyári 3168NGW wifit, szintén gond nélkül megy benne."You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
őstag
válasz Energie X #35130 üzenetére
Válaszolva magamank, de hasznos infókat átadva nektek:
Aki Wifi kártya upgrade-t tervez: M2 slotba belemegy szinte minden de! Van egy szabvány az intel Cnvio! Fizikailag M2 viszont vannak részek amik a már a processzorban vannak, tehát nincs rajta a WiFi kártyán:
- CNVi, the integrated wireless IP portion of Intel processors
- A companion RF (CRF) module in M.2 form factor (2230 and 1216 Soldered Down)CNVio: Intel 9. generációs processzorok
CNVio2: Intel 10. generációs processzorok és felette.
A CNVio2 nem kompatibilis a CNVio-val tehát 10. gen proci nem tudja kezelni a CNVio-s wifi kártyát, csak a CNVio2-t!
Magyarra lefordítva: Ha Intel 9560-as kártyád van és upgradelnél AX201-esre nem fog menni vele az új kártya!Intel CNVio2 (Comet Lake, Ice Lake) kártyák:
- Intel® Wi-Fi 6 AX201
- Intel® Wi-Fi 6 AX211
- Intel® Killer™ Wi-Fi 6 AX1650 i/s (ez elvileg csak szoftveresen különbözök az AX201-től)Intel CNVio (Coffe Lake, Gemini Lake) kártyák:
- Intel® Wireless-AC 9560
- Intel® Wireless-AC 9462
- Intel® Wireless-AC 9461Akkor már csak ami tapasztalat nekem hiányzik az Acer A515-51G-hez: Tehát Intel 9260 és Intel AX200 marad a kalapban. 9260-as-t már tett bele fórumtárs Acer notiba leragasztásos módszerrel, működik is a WiFi és a BT is.
Kérdés: AX200 vagy AX210-el van-e valakinek tapasztalata? Működik? Leragasztásos az is?* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
törölt tag
Próbáld meg az eszközkezelőben törölni a driverjét, majd indítsd újra a gépet, és hagyd, hogy felrakja a Windows újra, néha ennyi is segít a dolgon. Ha mégsem, próbálj ki más drivereket, akár az Acer sajátját akár a wifi modul gyártótól származót. Ha semmi nem segít akkor ki lehet cserélni magát a Bluetooth modult, hisz a wifi modullal egy egységet képeznek, és egy foglalatban csücsülnek. Lásd a képet.
-
Lacuss20
senior tag
https://www.metroman.hu/termekek/Vezetek-nelkuli-Bluetooth-adapter-BTRC-30/Vezetek-nelkuli-Bluetooth-adapter-BTRC-30
Szia. Szerintem amit fentebb linkeltem egy ilyenel tudod pótolni szerintem, ha nem akarsz forrasztgatni.
Drivert a gyártó honlapról, ha legfrisebbet leszeded ami a saját típusához van annál jobbat nemtudsz szerezni, legfeljebb érdemes megpróbálni 1-2 régebbi verziót is onnan, ha van fent.Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2 éves Aspire 5 (A515) amit nem igazán tudok bluetooth fülhallgatóval használni. Próbáltam több típussal is, de gép előtt ülve is akadozik, szaggat a hang. Ugyanez a tünet például bluetooth soundbar esetében is.
Mivel több külső eszközzel sem működik, biztos a laptop hardvere a hibás. Lehetséges, hogy ez szoftveres hiba lehet (pl. driver) vagy mindenképp hardver? Ha utóbbi, tudom ezt az egységet valahogy cserélni? -
törölt tag
válasz Bndesz #35127 üzenetére
Értem, nos a lényeg, hogy az általad említett lapos alkalmas a feladatra. Nekem egy generációval öregebb notim van, abban a prociban Vega 3 vga van integrálva, és gond nélkül hasít a droiddal. Ha ezért (is) akarod beszerezni az Acert tedd nyugodtan , jó kis gép az.
[ Szerkesztve ]
-
Bndesz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy szerintetek Acer Swift SF314-43 Ryzen 3-on elfutna a
Noxplayer android emulátor? [link]
Vélemény?
A gépigényét linkelem. -
őstag
válasz szaboi6512 #35123 üzenetére
Ax200 ille5ve 201-en is gondolkodtam, de nem tudom annak a csatlakozója jó-e a notebookba. Ille4ve 9560-as is felmerült a fejemben
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
őstag
válasz szaboi6512 #35119 üzenetére
Én is 9260-asra gondoltam. Valahol találtam egy bejegyzést (orosz), hogy 2 lábat le kell ragasztani rajta és akkor a bluetooth is megy. Ez nálad is így volt? Te honnan vetted? Ezek szerint akkor nincs whitelist ezt a típust bele tudom tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szaboi6512 #35119 üzenetére
Ilyenre gondoltál vagy más? Linkelnél?
Az én lapim: Acer Aspire 5 - A515-51G-557U[ Szerkesztve ]
-
őstag
Acer A515-51G-ben van whitelist wi-fi+bt kártya cseréhez? Ami gyárilag bene van: qca nfa435a (1x1) 433Mbps. Szeretnék egy jobb intelt bele.
-
szucstom
őstag
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok Anno felmerült a kérdés hogy a Kingstone NVME 2. SSD je jó lehet e a Nitro 5-be.
Most viszont jött egy egészen korrekt (sebességben jobb) árban mégjobb ajánlat WD Blue SN550 1TB High-Performance M.2 PCIe NVME SSD. Ezt is viszi vajh a lapos ?Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Acer A315-51-342G típusú laptopom tegnaptól nem írja jól az akksi töltöttségi szintet.
Ha töltőn van is narancssárgán villog órákig, majd kékre vált.
Ma reggel lehúztam a töltőről és 100%-on maradt a kijelzés és 1 óra múlva lemerült, de végig 100%-nak mutatta a töltöttséget.
Mit lehet vele kezdeni? Hogy lehet az akksi állapotát resetelni, hogy jól mutasson? Illetve ha veszek egy új akksit bele, akkor azzal meg fog javulni a mostani helyzet?
Köszi. -
sowi
őstag
Általában az acerekben 99 százalékban minden olyan alaplapon rajta van a billentyűzet világítás csatija amiben volt olyan opció hogy ilyen is meg olyan billentyűvel is szerelték, hétfőn megkérdezem a kollégám, én ugyanis már csak ex-aceres vagyok
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Tim82
félisten
Nem hiányosak az ismereteim.
A valóságban Lenovóék az ő bölcsességükben az L480-tól támogatják az L szériában a backlit funkciót (L450-nél még opcionálisan sem említi a billentyűzetnél a hivatalos termékleírás, nem is listáz backlit opciót az FRU lista, persze eBay, Ali, random kiskereskedő szerint az amúgy T440-T450-T460(s/p) variánsokhoz jó backlit billentyűzet jó L440/L450/L460-hoz is). Maga az ilyen billentyűzet belemegy és billentyűzetként persze 100%-osan funkcionál, csak a háttérvilágítás nem.
Ez sajnos nem a linkelt, téves infókat tartalmazó support doksiból fog kiderülni (mindenki ebbe fut bele először, szóval honest mistake), hanem Reddit és angol/német nyelvű Thinkpad-fórumok szorgos túrásából, ahol júzerek írnak arról, hogy "beletettem, de nem megy".
Ha még nem mondtam volna, másfél éve biztosan L450-et használok, alaposan utánanéztem, mert szeretem a háttérvilágítás funkciót, hajlandó is lettem volna áldozni rá, de hacsak nem a BIOS/UEFI olyan mélységű machinálásával nem oldható meg a dolog, amilyen mélységig eddig nem jutottak a szorgos felhasználók, ez nem működik.
Szóval ezért így szól akkor újra feltéve a kérdés, hogy az amúgy több ES1-kezdetű jelölésű modellhez is jónak jelölt "háttérvilágításos" Acer billentyűzetek (nyilván linkelhettem volna az Intercell helyett tök máshonnan is, csak magyar kiosztással egyelőre ezt láttam legolcsóbban) egyrészt biztosan tudnak-e backlit funkciót és ami fontosabb, az ES1-572 a billentyűzettel kompatibilis modellek közül biztosan támogatja-e ezt. (Remélem, nem megyünk abba bele, hogy az nem is kérdés, ami nem kérdőjelre végződik. )
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
Ismereteid hiányosak:
How to turn on or off the keyboard light (backlight) on your laptop - ThinkPad - Lenovo Support USA kérdés az, hogy ad-e a laptop elég tápot a billentyűzetnek, hogy bekapcsolja a lámpát.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Tim82
félisten
Sikerült a kérdés magyarázatát (ha már említed, hogy van) amúgy elolvasnod ugyanabban a hozzászólásban? Tudod, egy bekezdéssel alatta.
Amennyiben az elolvasás és értelmezés továbbra is derogálna, kiemelem számodra a lényeges részt: "másrészt kérdéses, hogy az ES1-572 amúgy támogatja-e magát a háttérvilágítás funkciót."
Én kérek elnézést, hogy a biztonság kedvéért a teljes modellmegjelölést beírtam az első mondatomban, feltételeztem, hogy esetleg könnyíti a valóban segíteni akaró és tudó válaszadók dolgát, noha tisztában vagyok azzal, hogy az -36UU rész belőle a konfigurációs eltéréseket jelöli.
Azonkívül, hogy eleve hülyének néztél és/vagy nem vagy azzal tisztában, hogy mondok egy példát: Thinkpad L450-hez is lehet kapni a termékleírások szerint háttérvilágításos és kompatibilis billentyűzetet eBay-en, AliExpress-en, csak épp pont a háttérvilágítás nem fog menni, mert maga az L450 nem támogatja a funkciót, nyilván semmire sem lehet panaszom (utóbbit, tekintve hogy régi motoros vagy, aki megfordul hosszú ideje notis topikokban, valahogy kétlem), abszolút korrekt választ adtál, amiből csak a következő lényegtelen apróságok hiányoznak:
- szövegértelmezés,
- a minimális tisztelet,
- a valós segítőkészség,
- a kérdés szempontjából valóban releváns és megoldást jelentő információ.Ezek után még személyeskedsz is. Nyilván velem van a baj, természetesen.
Nem vagyok feljelentgetős típus, még a Te amúgy eléggé megalapozott esetedben sem.
-
Sanya
nagyúr
nézd már meg az eredeti hozzászólásodat:
Ezt az egy kérdést teszed fel magyarázattal:
"Acer Aspire ES1-572-36UU modellhez létezik opcionálisan háttérvilágításos (backlit) billentyűzet?"
Válaszolok neked:
Igen létezik. Lásd ebay
Innentől kezdve leszel facebookharcos:
"Sikerült elolvasni a kérdést amúgy? Tudod, értelmezve."Hát takarodj paraszt! Gondolná ezt egy normális ember, de kaptál ehelyett egy normális írást, hogy hívd fel őket, hogy mi a pélót arulnak, de neeem, neeem, te megmutatod, hogy 40 éves korodra megértél a társas életre. Aki meg azt hiszi, hogy az acer szervízbe az ACER GYÁRBÓL érkezik az alkatrész, hát igen, de jó is lenne, de nem onnan jön.
(jelenthetsz fel)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Sanya vagyok, nagyonokos, mindenkinek beszólok.
Ugyan fogalmam sincs a kérdésre adandó válaszról, ahogy valószínűleg csak az Acer topikban időnként előforduló Acer szervizben dolgozó kolléga fog tudni konkrétat megmondani és nem az X-edik 3rd party bolt, de azért úgy gondolom magamról, hogy nagyon vicces vagyok.
Nyilván azzal sem vagyok képben, hogy sok olyan laptophoz is lehet kapni "backlit keyboard"-ot eBay-en, AliExpress-en vagy kábé bármelyik magyar kiskerben, amelyik laptop gyárilag nem támogatja a háttérvilágítás funkciót, de mivel nagyon viccesnek tartom magam, egyben nagyon büszke is vagyok magamra.
Köszönöm a figyelmet, innentől remélhetőleg már elnémulok, ha már értelmezni nem sikerült a feltett kérdést!
-
Sanya
nagyúr
Kapcsolat (intercell.hu)
+36 (1) 7800-480Sziasztok!
-Tim82 vagyok, nagyonokos, mindenkinek beszólok. Amiatt telefonálok, hogy van egy Acer Aspire ES1-572 (a többi szám csak a konfigurációt jelöli, hogy milyen proci, háttértár, memória, milyen wifi kártya, stb) laptopom és keresek bele billentyűzetet, háttérvilágítósat. Láttam a weboldalatokon, hogy van nektek ilyen, szeretném kérdezni, hogy tényleg háttérvilágítós? Mert a neten található (ebay) képeken ott az fn+f9 gombra van szitázva a háttérvilágítás bekapcsolásnak a funkciója, a ti billenytűzetfotótokon pedig ilyen sajnos nincs.
-xxxxxxxxxxxxxxx
- Ja, hogy ez csak egy példakép, és mindenképp háttérvilágításos?
-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-visszaveszik, ha nem háttérvilágításos?
-xxxxxxxxxxxxxxxxx
-igen, köszönöm, akkor kitöltöm a megrendelőt. Viszont hallásra!
-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Acer Aspire ES1-572-36UU modellhez létezik opcionálisan háttérvilágításos (backlit) billentyűzet?
Találtam egy ilyet: [link], csak egyrészt a termékfotó alapján nem világos, hogy valóban háttérvilágításos-e a billentyűzet (elviekben ha van ilyen billentyűzet, akkor az F9 gombra van rászitázva az ezt jelölő embléma, mert az Fn + F9 kombóval lehetne bekapcsolni), másrészt kérdéses, hogy az ES1-572 amúgy támogatja-e magát a háttérvilágítás funkciót.
Előre is köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest