Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
Konkréten ez hogy működik?
T-kom-os vásárlás,bár gondolom ez mindegy-az acer-nél kell jelezni a problémát és ott kérni hogy itt javítsák?
vidéki vagyok,az asus-nál háztól házig szerviz volt itt nem tudom hogy működik.
Úgy nézem hogy itt is úgy megy[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
PROTRON
addikt
Jaja, a fizikát nem nagyon lehet átverni, még akkor sem ha lefaknewsozzák.
Anno én is hülye voltam hogy garancia alatt nem vittem be hozzátok, pedig mammut mellett laktam...csak gari idő után fél évvel a venti haragos lett és csak akkoriban vettem észre hogy amúgy is melegszik a kis aspire 5755g játékok alatt, szal akkor rajtatok keresztül rendeltem az átdolgozott revívziójú hűtőegységből ventivel.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
sowi
őstag
válasz Muerte68 #34195 üzenetére
Ne brnoba küldd ki,ott nem fognak vele foglalkozni, a fillér utcába hozd be, amúgy nyilván az i3 nem melegszik annyira mint egy i5 vagy i7. A gond ott van hogy mindenki vékony gépbe akár b@szotteros processzort meg vga-t a hutesnek meg szimplán nincs hely.
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Muerte68
addikt
Köszönöm
Akkor megreklamálom,elég hamar melegszik sajnos és most hogy kicsit többet használtam a ventillátor is dolgozott rendesen,szerintem nem teljesen így kellene működnie.
És olyan játékkal ami nem kellene hogy dolgoztassa+mikor beléptem a fotoshopba úgy elkezdett pörögni hogy azt hittem felszál.
Az előző laptopom csak i3-volt-1gb-os videökártyával és hang nélkül vitte ezeketLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
Ha már ilyen szervizes ember vagy
Aspire A317-51G-gép játék közben mindig elkezd szaggatni általában egy idő után.
néztük a hőmérsékletet elég hamar felmegy 80 környékére,és a ventillátor is pörög.
Új gép,Érdemes garanciáztatni esetleges rosz paszta miatt?Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
sowi
őstag
válasz kokeny20 #34187 üzenetére
Elmondtam mar mit kell csinalni, a topikosszefoglaloban is benne van, ha neked nem megy akkor valamit valahol nem jol csinalsz, ennyi. Amugy egesz nyugodtan hozd be hozzank a gepet es megcsinaljuk, mint mar parezer masikat.
-
coco2
őstag
Egymás szekálása gyanánt - kiírtad már a boot dvd-t?
Mindenféle beállítás nélkül ha laptop bios/uefi/akármi nem talál érvényes boot-ot hdd-n, kotorgászik tovább dvd felé is. A megadott típusban van dvd. Amikor induláskor ránéz arra is a laptop, hallani lehet, hogy motort kapcsol, és fejet mozgatni - ellenőrizte a dvd jelenlétét. Csinál olyan bekapcsoláskor?
Szóval a laptopod nem indul. Most milyen gépet / hol tudsz használni, hogy barkácsold a laptopot? Van hozzáférésed géphez dvd íróval és működő windows-al? Ugye valahogyan ide is írsz, valahogyan netet érsz el. Ha a problémádon kívül a környezeti lehetőségeidet is leírtad volna, hatékonyabban lehetne neked segíteni.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
szucstom
őstag
Kokeny20, itt a többség azért ért a notebook-okhoz. Van, akinek több év tapasztalata van ez ügyben. Sowi valószínűleg nem lenne itt topikgazda, ha nem értene hozzá.
BIOS-ban kell normálisan beállítani mindent. Boot priority-ben tilts le mindent, csak az USB HDD és a winchester maradjon, elsődlegesként az USB-vel. A dátumot állítsd be rendesen, egy hónappal előrébb jársz.Azzal, hogy felhúzod magad és itt esel neki másnak, mert valami nem sikerül, nem jutsz előrébb. Higgadj le, szusza, aztán kezd az elejéről a hibakeresést.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Floyd80
addikt
válasz kokeny20 #34179 üzenetére
Amit még néztem a boot priority, ami elvileg nem lehetne gond, mert végig megy.
A DVD-t egyáltalán check-olja a rendszer, mikor keresi a boot eszközöket? Ha a boot listet átrendezed és úgy restart?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
kokeny20
csendes tag
Hat igen meg se tudod megmondani hogy csináljam meg komoly guru lehetsz..ez a baj.. igaz nem kötelező de a kérdéseimre semmi válasz.. Csak az okoskodás megy meg a hülyének nézés tisztelet floyd80-nak legalább ő megpróbált segíteni! Biztos rossz helyen kerestem profikat... én kérek elnézést..! Szép estét!
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
ugyan ilyen géppel ugyanez a probléma van nekem is gyakorlatikag minden játék szaggat,pedig olyanok vannak fenn amiket előtte a másik laptopon simán ment pedig az csak i3-volt és a dedikált videókártya is gyengébb
és gyakorlatilag új gép.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
kokeny20
csendes tag
válasz Floyd80 #34178 üzenetére
Igen idáig én is eljutottam de youtube videókban csak működő windows alatt lehet modosítani a boot rendszert ami ugye nekem nincs. Van rá más mód is hogy felrakjak rá egy másik Boot rendszert??? ugye a Pendrivot az F12 segítségével nem hozza elő akkor így mégis.. hogyan.. hogyan cseréljek boot rendszert.? Ritka szar ez az Acer
-
Floyd80
addikt
válasz kokeny20 #34177 üzenetére
Másnak sincs: https://community.acer.com/en/discussion/471754/acer-aspire-es-15-es1-533-c3uw-legacy-bios-missing/p3
itt Bios downgrade-t írt valaki. I have had the same problem and I just solved it. Downgrade your BIOS version to BIOS Improve System Performance" from the link below. Then you would be able to change the Boot mode from UEFI to Legacy.
https://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/6889?b=1&pn=NX.GFTAA.014
-
kokeny20
csendes tag
Arról letettem.. hogy lemezről telepítsem Win7--el.
Win 10 van USB-n.Az oké hogy ott van hogyan kell feltelepíteni de ezekre a lépésekre nem reagál ha kell felveszem azt is. Ezzel a videóval kezdtem.. meg ki tudja hányat néztem végig. eredménytelenül.. ha működne nem kérnék segítséget tőletek.
[ Szerkesztve ]
-
kokeny20
csendes tag
Sziasztok!
Dvd Lemezről is próbáltam Win7-el semmi.. ez semmiféleképpen nem bootol.. csináltam egy videót miről is van szó USB a gépbe.. ennyi történik..
Ennyi történik [link] .. a linkelt videókon már rég túl vagyok.. nem sikerült.. megoldani a problémát.
A videó alapján létezik rá valami értelmes,, megoldás?? -
-
Floyd80
addikt
válasz Floyd80 #34164 üzenetére
Ez a másik száma: QCA9377
https://www.qualcomm.com/products/qca9377
https://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-320-15IKBRN-8250U-MX150-FHD-Laptop-Review.284462.0.html
-
Floyd80
addikt
Itt van egy videó, amin szétszedik, elvileg ez van benne: NFA 435A, Atheros ez is.
https://www.laptophardware.hu/acer-aspire-a315-31-gyari-uj-laptop-wifi-kartya-21642.html
-
szucstom
őstag
dvd-t ma már szinte senki sem használ. BIOS-ban meg kell keresni, jó pár éve létezik az UEFI, ott lesz az. Valszeg Boot order környékén. Legacy/UEFI opciót kell keresni. Ha az megvan, 8 gigás pendrive segítségével media creation tool-t használva (ahogy az előző hsz-ben is szerepel) létre kell hozni egy installert, beaktiválni BIOS-ban a removable device boot-ot is, hogy felismerje a pendrive-ot, majd multibootban ki lehet választani.
Tessék, egy kis szösszenet ezzel kapcsolatban:
[Hogy bootolj UEFI-be][ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz kokeny20 #34160 üzenetére
Régebbi laptopoknál biztos van olyan opció, amit keresel? Ha mást nem, a leírása szerint a laptopodban van dvd, és ha hdd-ről nincs tiszta boot, a dvd-t automatán fel fogja kínálni a laptop. Telepítő dvd-ről tudsz boot-olni, és újrahúzni a win-t. Legrosszabb esetben bemenni internet cafe-ba, kérni üres dvd-t, és használni az ms a media tool-t ( https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 fent "Eszköz letöltése" gombot megnyomod, az letölt egy pici progit, elindítod, tölteni fog netről kb 4 gigányit, aztán kiírja az iso-t, amit utána dvd-re írsz valamivel, ami van abban a gépben).
-
coco2
őstag
válasz Floyd80 #34159 üzenetére
A wifi adapterre hogyan kerestél rá? Google nekem nem találta meg a -398Y-t, acer oldalon sincs semmi Dupla wifi nekem luxus lenne. Ha legalább a térerő érzékelés hétköznapian normálisnak mondható, nekem már elég. Ebben az árkategóriában 2x2 mimo-t egyébként nem találtam acer-eken.
-
kokeny20
csendes tag
Üdv!
Acer Es 15Újra szeretném húzni a gépet viszont, a boot menüben, nem tudok rámenni az UEFI módra ahol beállíthatom. és nincs advanced opció.. az Fn+Tab 3x aztán F10 és hasonló kombinációk nem működnek..
Mi lehet a probléma?
Teljesen kifogytam az ötletekből.Superuser password megvolt. Úgy sem jött elő.. az UEFI módosítás.
A történet úgy kezdődött hogy: a Régi rendszer hibája Win 10 Critical process died , nos itt próbálkoztam mindenféle.. SHKC kodokkal de semmire nem jutottam majd mint nem hozzá értő felraktam.. a HDD-re PC-vel egy windowst arra nem gondolva hogy az más boot rendszerrel lett felrakva.. így természetesen nem indult el.
Maga a boot-ot működő Windows-al kitudnám cserélni . viszont ez sem a HDD formázása előtt sem után nem volt lehetséges mivel a Win nem indult.. semmiféleképp. mindenféle javítási modot próbáltam.
Valakinek valami ötlet? Én kezdem teljesen feladni.. lehetetlen megcsinálni??[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
A wifi minősége az ártól is függ, hogy milyen adaptert tesznek bele, amikor a 717-et vettem 2018-ban fontos szempont volt, hogy a wifi ne legyen gagyi (Fujitsun borzalmas volt), Atheros/Qualcomm QCA 6174 van benne, egy Intel 8260-tól elmarad, de teljesen jó otthon. Szóval érdemes rákeresni melyik wifi adapter kerül bele.
De pl. amit kinéztél az: 1x1 MU-MIMO, az enyém 2X2.
1x1 MIMO - such devices have one antenna and can connect to only one wireless stream.
2x2 MIMO - they have two antennas and can simultaneously connect to two MIMO streams."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
coco2
őstag
I3-10110U CPU kérdés.
Szemezek egy új laptoppal, a fenti proci van benne ( [link] ). Amennyire neten találtam, túl sok bajt nem jeleztek vissza róla, de az is lehet, hogy reklám okokból elhallgattatták a népet. Például hogy erősen van túlárazva az a cpu, és tuti biztos olcsóbban fogják adni hamarosan, arról egy-két halk blogot találtam - oké, az egy probléma. Van-e bármi egyéb? Windows driver problémák és társaikra gondolok.
Acer laptop általános kérdések:
Acer laptopokban általában mennyire jó a wifi modul térereje? (Anno volt egy HP-m, és annyira gagyi volt a wifi-je, hogy külön 5k huf-os routert kellett hozzákábeleznem, amit beállítottam AP üzemmódra a wifi routert elérni. Elég szánalmas volt egy 200k huf-os laptopból egy 1k huf-os antennát lespórolni. HP-t nem is veszek többet az életben.)
Acer laptopokban jellemzően ki lehet iktatni a mousepad-ot driverből stabilan? Mármint hogy ne kelljen minden újraindítás után újra kapcsolgatnom.
Találkozott már valaki olyan driver problémával, hogy nem lehetett alvó módba rakni / onnét szabályosan újraéleszteni a laptopot? Pld mert nem tért vissza, hanem lefagyott, vagy valami.
-
coco2
őstag
válasz g.peter23 #34156 üzenetére
15 perc játék még nem mérvadó. 2-3 órányi kellene, hogy látni lehessen, mit is jelent az a 80 fok. 80 fok úgy, hogy már nem melegszik tovább, és bírja hűtéssel, vagy 80 fok úgy, hogy másik 5 perccel később már 100 lesz? Összehasonlításképpen én wow-ozok 8 fps-el egész nap, és 50 fok fölé nem megy, pedig ősrégi laptop.
Ha attól szaggat, hogy elkezdett túlmelegedni, és visszaszabályoz a hővédelem, az ellen nem nagyon tudsz mit tenni. Esetleg megkérdezheted a szervizt, lennének-e szívesek ránézni arra a hűtőpasztára - még garanciális laptopot magadnak szétszedni garancia vesztéssel jár.
-
g.peter23
tag
válasz Micsurin #34155 üzenetére
Azt már megtettem, nincs változás, itt van egy összehasonlító kép a VGA-ról:
[kép]
Amit még észrevettem, hogy egy darabig megy szépen, aztán kezd el egyre jobban szaggatni, venti is megy mint állat.
Mennyire jó ezeknek a gépeknek a gyári hűtő pasztázása? (előtte egy 10 éves gépem volt, 2x pasztáztam újra, az első vmi gagyi volt, elég jól melegedett, másodszorra vettem egy minőségi pasztát, ami teszteken is jól szerepelt. ég és föld volt a kettő.)
Köszi! -
Micsurin
nagyúr
válasz g.peter23 #34153 üzenetére
Grafikába lépj be, add hozzá az .exe-jét a játéknak, steam mappa, steamapps és csgo-ban találod. Ott válaszd ki a nagy teljesítményűt, lehet magától nem azzal futtatja mivel a GO alapból egy szinte nulla teljesítmény igényű cucc.
Legtöbb steam-es játéknál nekem is kézzel kell váltogatnom Vega8 és Radeon 535 közt.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
törölt tag
-
g.peter23
tag
Üdv!
Nemrég lett egy Aspire A317-51G notebookom.
Néha játszanék rajta CS-GO-t, botok ellen, egymagam.
Minden olyan dolog ki van kapcsolva, minimum szinte minden beállítás, de sokszor beszaggat, megakad a kép.
Szerintem ennek jobban kéne futnia, nem?
Core™ i5 10th Gen 1.60 GHz
8 GB RAM
256 GB m.2 ssd
GeForce® MX250 2gb
bővebben: [link]
driverek gyáriak, frissek, experience fel van téve.
se böngésző, se torrent, semmi nem fut alatta.
A beállítások: [kép]
Köszi!!! -
coco2
őstag
válasz PROTRON #34151 üzenetére
Az a baj azokkal a driver problémákkal, hogy nem előreszámíthatóan reprodukálhatóak. Ha használsz egy terméket csak egy hétig, már tudod, hogy mi a baj vele, mert ami minden nap a 8 órás használat során előjön vagy 3x, az nem véletlen. De egy szervízbe ha beküldöd, a szaki rászán 5 percet megnézni, és szakemberként leírja, hogy a bejelentett hiba nem valós, mert 5 perc alatt nem jöött elő. Úgyhogy ráterhelik a teljes eljárást az ügyfélre, ami nem lesz olcsó. Gonoszan van kitalálva. És nagyon sok pénz van benne. Hogyan lehetne olyan árral szembe úszni
-
PROTRON
addikt
Jelenleg tuti nincs.
De amúgy jogos a kérdés, jó lenne ha ezt valaki akinek van elég szabad ideje végig vinné európai bírosági szinten, hiszen van amikor OEM veszed az OS-t a lapossal. Így jogi bohockodás során akár még kapcsolt szolgáltatásnak minősülhet ami esetén téged mint laikus jóhiszemű vásárlót a legkevésbé sem kell hogy zavarjon hogy a beszállító cég mit szart el (vagy akár a saját szoftveres részlegük, ráadásul sokszor szándékosan... khmm alma khmm...). Te egy termékért fizettél, amit rendeltetés szerűen használtál és a gyártó(vagy annak képviseletében a hivatalos szerződött eladó partner) adás-vételi szerződésben vállalta a használhatóságot az utasítások betartása esetén.Tehát egy normális jogi világban, ha tényleg megoldható a dolog pusztán processzor cserével, akkor azt garanciálisan kéne vállalnia a gyártónak. Legalábbis ha i3 esetén behatárolható a hiba, hátha i5 vagy i7 esetén működik a gép.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
coco2
őstag
Laptop garancia kérdés: mi van benne a garanciában és mi nincs?
Példa. Veszek laptopot régebbi processzorral, pld i3 6/7. generáció, win10-el. 1-2 év múlva a microsoft úgy dönt, hogy ahhoz a processzorhoz kiad valami hibás drivert win10 alá, és soha többé ki nem javítja. Szóval időnként elszáll majd a win10 használat közben. Végső soron kényelem szintjén nem tudom majd használni a laptopot. Viszont jól sejtem, hogy olyasmire akkor sincs garancia?
-
Sixkiller6
őstag
2.4 alapból tudna 4-500 Mbps-ig is, de a 20 az karcsú. viszont megtaláltam a gondot. a wifi adapter advanced beállításaiban a Preferred Band Prefer 5Ghz Band-re volt állítva, de a Wireless Mode 11 b/n-n maradt a nagy állítgatások közben. a/n/ac választás megoldotta.
nem értem ezt, mert sokat szöszöltem ezzel és furcsa, hgoy egyszer sem állítottam be úgy ahogy adja magát.
no sebaj, speedtest.net 200-220 Mbps-t mutat, ami azért 10szeres ugrás. köszi az inspirációt, hogy újra átnézzem, hogy mi nem jó[ Szerkesztve ]
- no es importante -
-
coco2
őstag
válasz Sixkiller6 #34142 üzenetére
Valami ott nem lesz kerek, mert az 5 ghz a/c nem b/g/n. Keskeny sávon a 2.4 ghz 20 mbps körül visz wifi-n.
[ Szerkesztve ]
-
herczeg145
tag
válasz PROTRON #34145 üzenetére
Először is elmezest ha hulyenfogalmaztam. Ugye alapból úgy dugtam be a ventik csatijat ahogy állt a kábel. Úgy forgott a szelso és írta is hogy a GPU-e forog. A másik Biosban, illetve a korábban mar leírt módszerrel sem mozdult meg. Amikor megcsereltem a két kábelt akkor a másik venti (a belső) forgott és ugyanúgy a GPU hoz írta. Illetve látszott a hőfokon is hogy melegszik a Cpu ventije pedig all. Nem lehet hogy a csati csak az áramellátását adja, és mindegy hogy melyikbe van be dugva? Ez csak egy otlet perzse. A háttértár lehúzást holnap kiprobalom, koszi az ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz herczeg145 #34144 üzenetére
Hmm, újra elolvastam a fenti írásodat és valami nem egészen tiszta.
"A gpujé megy normálisan, akármelyikbe dugom (nyílván ha megcserélem akkor a másik megy).Szóval biztos nem maga a hűtő a problémás."
"A nitro sense program is alátámasztja ezt, mert folyamat nullát ír akármelyikbe dugom."
Most akkor az új hűtőre nullát ír akkor is ha a gpu csatlakozójára rakod? Csak mert a legutolsó mondatod ezt jelenti.
Vagy úgy érted hogy "akármelyik ventit kötöm a cpu csatlakozóra" arra nullát ír?
Amúgy gányolni lehetne hogy a gpu csatlakozóra kötni a cpu ventit is, ha már nem garanciális a gép.
És nem oldja meg semmilyen softveres ventivezérlő variálás, pl nitro sense újratelepítés, egyéb szoftver használat, vagy egyszerűen háttértár lehúzás, hogy a bios alapjáraton elindítja-e a ventit, mivel azt mindenképp meg kéne tennie indításkor oprendszertől függetlenül.
Még az is lehet hogy az alaplapi venti csatlakozón valamiért kihagy valamelyik pin sérülés miatt, mert pl korábban csak a szentlélek tartotta a helyén és amint hozzáértél nyekk. Bocs az ijesztgetésért.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz herczeg145 #34140 üzenetére
Az én régi Acer aspire 5755g (istenek nyugosztalják) nem járatta folyamat a ventit, csak bizonyos hőmérséklet értékek felett és bizonyos időközönként, pláne takarítás után. De ez csak tipp.
Tesztelted magasabb terhelésen is a gépet, vagy nem merted mert vártad hogy IDLE állapotban is elinduljon a venti? A legegyszerűbben CPU-Z ingyenes program benchmark fülén tudsz indítani netto stress tesztet, de közben más programmal figyelned kell a hőmérsékletet, mert nem okos dolog 90 fölött járatni a cpu-t huzamosabb ideig.
Most ránéztem erre a nitro sense programra és van benne "max" üzemmód is, amikor manuálisan tudod maxra tekerni a ventit...arra sem reagál? Mert az már gond, lehet hogy ez a vezérlő programod is lehet ludas, de az is lehet hogy a csere alatt sértettél fel valamit.
Amúgy HWinfo vagy MSI afterburner ingyenes programokkal is tudod csekkolni a tényleges hőmérsékletet (bizonyos esetekben még fordulatszámot is tudnak írni), de fan vezérlésre vannak egyéb programok is.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Sixkiller6
őstag
srácok, van egy új aspire3 (a315-42) gépem, de a wifi furcsán lassú, 20 mbit-et hoz föl-le, gigabites otthoni netem van, desktop ki is maxolja (nyilván kábelen).
valahogy azért ennél többet várnék. telefonom 180 mbit-et ír pl (speedtest.net).
driver re-install megvolt, 5ghz megvolt, wifi mód állítgatás (n/g/b) megvolt, családi házban vagyok nincs más a hálón, nem terhelt.
QCA9377 wlan chip. nem kéne ennek azrt kb 100mbit körül lenni?
bármi ötlet?- no es importante -
-
PROTRON
addikt
válasz g.peter23 #34138 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, nem lesz szebb a kép pusztán azért mert nvidia-ra váltasz, amíg nem kell 3D alkalmazásokat használni nem nyersz vele, a 620-as UHD már elég a böngészős, HD filmnézős felhasználáshoz.
Az optimus technológia automatikusan vált ha olyan kategóriájú programot futtatsz(pl autocad, solidworks, játékok) és intel+nvidia kombó esetén gond nélkül működik.
Így alacsonyabb a fogyasztás és a hőtermelése a gépnek amivel kíméled az alkatrészeket. Video szerkesztésnél meg mindig az adott programmal kell tesztelni, mert legtöbbnél manuálisan még külön beállítható hogy kódoláshoz cput vagy gput használjon, mert a notikban lévők gpu-k között sok a gyenge, amik esetében a proci használatával még jobban is jársz.
Persze ha böngészőn belül indítasz valamilyen beépülő modulon alapuló játékot, ott már az egész böngészőt kell átállítani az nvidia vezérlő pananelban, ilyen volt pl a Battlestar galactica online játék az első 2-3 évben.
Ezt a start menün keresztül tuti eléred, hisz a win10-ed automatán fel kellett hogy telepítse, a programban a bal oldali menüben a "3D beállítások kezelése" kell, itt az alap fülön a globális beállításokat tudod módosítani, a "Programbeállítások" fülön tudod egyesével kiválasztani hogy melyik alkalmazásnál mi legyen.Ha még sincs feltelepülve akkor a neten kell rákeresned a gpu pontos típusával a megfelelő csomagra.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
herczeg145
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Nitro 5 gép. Pár hónapja elkezdett csúnyán zúgni az egyik venti. Rendeltem hozzá laptophardware.hu-ról egy komplett új hűtést, amit ki is cseréltem. Viszont a cpu ventije istenért nem akar megmozdulni. Az alaplapon két csatlakozó van a két ventinek. A gpujé megy normálisan, akármelyikbe dugom (nyílván ha megcserélem akkor a másik megy). Szóval biztos nem maga a hűtő a problémás. Valamiért nem hajlandó elindítani a ventit (a szabályzás?). Valakinek van ötlete? A nitro sense program is alátámasztja ezt, mert folyamat nullát ír akármelyikbe dugom. -
szucstom
őstag
válasz g.peter23 #34138 üzenetére
Tedd fel a geforce honlapjáról a gyári az experience-t. Az folyamatosan update-eli a drivert. Az nvidia vezérlőpultban tudod beállítani azt, hogy mindenhez a grafikus gpu-t használja, de az optimus tech miatt használati igénytől függően úgyis állítja a rendszer. Filmnézés, netezés, office esetén elég az intel UHD, ha már erőforrásigényesebb programot futtatsz, mint pl. videószerkesztés, játék, akkor automatikusan az nvidiát kapcsolja be.
-
g.peter23
tag
Üdv!
Most lakom be Aspire A317-51G gépemet.
Amit észrevettem, hogy az INTEL UHD vga-t használja, az NVIDIA helyett.
Hogy lehet megváltoztatni?
Gyári win10 van fennt, friss driverekkel.
Itt egy kép róla: [kép]
Köszönöm! -
coco2
őstag
válasz szucstom #34134 üzenetére
>Halvány lila gőzöm sincs, hogy elboldogul-e vele az MSI Afterburner
Jajj hát ott van a kezedben a laptopod, csak indítsd el az afterburnert, vagy bármi más nvidia cuccost (amit talán már telepítettél), és írj le annyit, hogy ha lefele akarod húzni a normál órajelet, meg tudod-e tenni? Ha más alkalmazásod nincs hozzá, itt egy [link]
-
szucstom
őstag
Halvány lila gőzöm sincs, hogy elboldogul-e vele az MSI Afterburner. Ha nem használod játékra a laptopot, akkor ott valami nem stimmel, amennyiben forró lesz. Én nem tapasztaltam melegedést intel i5 10th gen + mx250-es kombónál, filmnézés/netezés/office használat közben. Még úgy sem, hogy 0-24-ben üzemel.
-
coco2
őstag
válasz szucstom #34132 üzenetére
Anno tapasztalat i3 + uhd gpu 6W-ra állítva kiszolgálta, amire átlag szükségem volt. Időnkétnt kellett 9W-ra állítanom, afölé sosem. Nyári hőségben hideg maradt a laptop. A mai 15W-os cpu-kat én még mindig alulhúznám.
Mobil nvidia - azokat még nem ismerem. MSI Afterburner elboldogul az órajelükkel?
-
szucstom
őstag
Hali!
El kell, hogy keserítselek, de szerintem itt a többség intel+nvidia konfiggal rendelkezik Egyébiránt mivel a laptopokba az intel és az AMD is U jelzésű CPU-t szokott berakni, ezért az alulhúzás értelmetlen, mert csak tovább gyengítenéd az amúgy se túl erős procit.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Nagyon ellentmondásos blogokat találok neten, jó lenne valami gyakorlati megerősítés.
Akinek Ryzen 3 vagy Ryzen 5 procival szerelt Acer laptopja van, és próbálta már alulhúzni az órajelet, valószínűleg tapasztalta, lehet-e olyat csinálni mobil Ryzen procival, vagy nem lehet. Bárkinek gyakorlati tapasztalat?
Köszönöm
-
g.peter23
tag
Üdv!
Telekomtól most jött meg az ACER ASPIRE A317-51G-508V típusú gépem. [link]Eddig csak Asus gépeket szervízeltem, de csak itthoni felhasználásra.
Acer-nek van olyan programja (Acer Care Center talán?), ami segíti a driver, de főképp a BIOS frissítéseket? Az én gépemnél van kiadva 5db BIOS frissítés is, ha lehet nem én telepíteném saját kezűleg őket, bár már csináltam, nem akarom hazavágni az új gépet.
Köszi -
Vadasz1
tag
Csinál egy resetet és beir egy számot 12345 enter és belép .végig csináltam én is beirtam 12345 enter és bent is vagyok.
-
espeke
tag
válasz Vadasz1 #34123 üzenetére
Köszi a segítséget.
De nem értem mi ez. A srác a videóban tudta a bios jelszavát, tehát törölni sem kellett volna így, hiszen be tudott volna lépni amúgy is.
Én ha ezt megcsinálom a BIOS képernyőre dob ki és kéri a jelszót.
Vagy a 10 számjegyű kulcsom adja meg (unlock key), amit ugyebár nem tudok beírni. Nekem nem volt jó a fenti oldalon kapott kód.Nálam ez ugyanaz a képernyő, mintha megpróbálnék belepni hagyományosan a BIOS-ba.
[ Szerkesztve ]
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
Vadasz1
tag
válasz Vadasz1 #34122 üzenetére
Sikerült belépnem ezt a videót nézd meg hátha neked is segit
https://www.youtube.com/watch?v=d-mHBpGJ-Qg -
Vadasz1
tag
Köszi de már probáltam de nem segitett,amugy levettem a hátulját de ellemet nem találtam ,lehet hogy az alaplap alján van nálam
-
espeke
tag
válasz Vadasz1 #34119 üzenetére
Szia Vadasz1! Nekem pont ugyanez van :/
Ha háromszor elrontod a bios jelszót kapsz egy 8-10-12 (hány?) számjegyű kódot, amit próbálj meg beírni ide: https://bios-pw.org/ . Kapsz egy nyitó kulcsot, amit beírsz a biosba és úgy kinyitható. HA itt nincs akkor ezen az oldalon https://1024kb.co.nz/bios/ írj a komment szekcióba angolul és megadják a nyitókódot (Ha kell segítség írj, privibe)Sajnos az én acer a515-51g-mhez ezek nem működtek, de sok mindenkinek igen, egy próbát megér első körben. Vagy próbálgasd a jelszót, írd le hátha eszedbe jut.
Engem is érdekelne, hogy lehet resetelni, ezenkívül csak az alaplap elem kivesz módszert ismerem (cmos reset). Azt, hogy kell megcsinálni a315 meg a515-nél?
[ Szerkesztve ]
-
Vadasz1
tag
Sziasztok egy kis segitség kellene van egy Acer Aspire 3 (A315-42) laptopom és beakarok lépni a biosba de Bios passwordot kér és nem tudok belépni.mit lehet ilyenkor csinálni?
-
espeke
tag
Update a "szallagkábel hibás gépről", hátha valakinek még lesz hasonló hibája.
Szerencsére volt rá garancia és Brno-i szervizbe küldtük el, ami hiába volt messze, de pénteken ment, másik szombaton jött, tehát jó tapasztalat volt, gyorsaság, támogatás terén.
Végül kijelzőt cseréltek benne, ez volt benne
és ezt rakták a helyére. Azért vettem ezt a gépet, mert IPS kijelzője van és szerettem volna jó képminőséget és színeket, mert előtte egy rossz monitorom volt. Az IPS kijelzője (a Panda panel) inkább közepesnek nevezhető, nekem bántja is a szemem sok használat után, bár szebb, mint egy TN. Szóval, ez az egész laptopnak a gyenge pontja szerintem. A kijelző, amivel visszajött a gép színekben gyengébb, sötétebb, de kontrasztosabb, szóval kicsit down-grade volt. Azt nem tudom ilyenért lehetne -e szólni, mert nem ég és a föld különbség.Valaki cserélt kijelzőt Acer laptopba, mire kell figyelni? Arra gondoltam, ha lesz pénzem, rendelek egy olyat hozzá, ami tud sokat az sRGB-ből.
Úgyhogy emellett ajánlom a szervizt, mert gyorsak voltak és megbízhatók!
-
sowi
őstag
válasz MarciKING24 #34115 üzenetére
Biosban át tudod állítani, média helyett functionre
-
MarciKING24
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyet: ACER ASPIRE A317-51G-508V
Nagyon jó meg minden, a kérdésem a következő: nálam az F gombokon (F1től F12ig) lévő piktogramok funkcionálnak alapból. Anélkül, hogy megnyomnám az "Fn" gombot. Hogy lehet ezt kikapcsolni? Szükségem volna az F gombokra de mindig fényerőt állít, hangerőt és stb stb... nem tudok rájönniStraight outta Compton
-
-
koko52
nagyúr
válasz Blue meth #34110 üzenetére
Ryzen 5 3500u procival vedd, Vega 8 GPU van benne. Én nem csalódtam!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Anyukámnak szeretnénk venni egy új laptopot, még mindig nyúzza a már 12 éves Acer laptopját, eljött az idő a nyugdíjazásra.
Természetesen csak Acer-t szeretne ami nem csoda, a 12 év alatt soha semmi baja nem volt a mostani gépének, nem gondoltuk volna hogy ilyen sokáig kihúzza. De már lassú, nagyon.Szóval nézegettem, hogy milyen típusok vannak, és hát lekorlátozódott az ára miatt a Aspire 3-ra, egyébként tetszenek ezek a gépek.
Három gépet néztem ki:
[link]
[link]
[link]Az első kettő nyilvánvalóan belépő szint, sima DualCore proci, az egyikben 4gb Ram, a másik talán megérné a felárat a 8 miatt.
Az utolsó természetesen már más kategória, de azt nagyon jó áron meg tudnám most venni, azért az i3-as proci gondolom még mindig legalább 1 szinttel jobb mint a Celeron DualCore, és időtállóbb vétel is lenne talán, hosszútávra szeretnénk venni ezt is.
Summa summarum: átlagos használatra (facebook, youtube, netezés, kis Office néha) érezhető-e a különbség a Celeron meg az i3 között? Illetve hosszabb távon jobban megéri egy kis felárért cserébe az i3-as gép? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
PROTRON
addikt
válasz szucstom #34107 üzenetére
Engem is csak nemrég világosítottak fel erről, korábban csak nem gondoltam végig logikusan. Ezek nem asztali gépek, notebooknál alapvetően minden videokimenet az igp-re van kötve (a beépített monitor is egyfajta kimeneten van), tehát ha kell ha nem azon fog keresztül menni az adás.
Így 1 fajta alaplapot elég megtervezni, aztán a userek felé meg többféle csomagban értékesíteni ha éppen valakinek kell dedikált kártya és hogy az mennyi memóriával legyen szerelve. De tervezési oldalról mindig az "alapot", amihez minden csatlakozik fixre kell rakni költséghatékonyság terén.
Ha valakinek kell extra kakaó, olyan modellt vesz amiben van dedikált csip és ahol szükség van rá ott valóban a számítást a dedikált csip végzi, aztán elküldi az infot az igp-nek. Feleslegesen drágítaná a dolgot minden kimenetet 2 csipre vezetékezni, ahogyan az is hogy berakni 1 extra video csipet ami majd "váltogat"(bár ezt sugallja a kliens oldali kezelő felület).
Szóval ja, ezeknél a notebookoknál ha bedöglene az igp, akkor procicsere kell a videoképhez is. Asztalinál persze más felépítésű az alaplap és a bios is.[ Szerkesztve ]
-
andriii25
csendes tag
Sziasztok, nem rég (másfél hete) vettem újonnan egy Acer Aspire 7-et, a A715-73G-743L-es modellt. Na alapvetően meg vagyok elégedve vele, az Intel-AMD megoldással együtt, de az akkumulátor furán kevés ideig bírja.
Néztem különböző teszteket még vásárlás előtt ([link] [link]) de, ezeket istenért se tudom reprodukálni, hogy videót nézve, minden lekapcsolva, better battery módban, 30% fényerőn 7-8 óráig bírja, nekem most csak 3 esetleg 3.5 óra jön ki belőle. Persze tudom, hogy ne várjam pont ugyanazt, de ez hogy feleannyi ideig húzza az új laptop ez azért furcsa. Most direkt figyeltem, minden más le volt állítva, csak videónézés, a dedikált GPU se volt használva, az integrált is alig, Task Manager is mindenhol Very low-t írt power consumptionre.
Tapasztalt valaki hasonlót a saját gépével, és lehet-e valamit csinálni ezzel? Vagy én éltem álomvilágban, hogy azt hittem hogy ez tényleg bír majd ennyit? -
szucstom
őstag
Lehet, hogy így van, bár én mindig is úgy tudtam, ahogy fentebb írtam. Értelmét se nagyon látnám egyébként annak, hogy az Intel-es gpu-n keresztül működne az nvidia. Ha esetleg van erről valami forrásod, amit be tudnál ide linkelni, megköszönném, legalább nem mondanék hülyeséget ezután
-
szucstom
őstag
-
-
szucstom
őstag
válasz vyrnwy_31 #34100 üzenetére
Látom írtál a milyen notebook-ot vegyek topikba. Ott nem írtak semmi?
Egyébiránt amire kell neked jó, de ajánlott dedikált kártyával venni a laptopot, hogyha esetlegesen az integrált Intel bedöglik, a másikkal elműködik. Illetve vice versa.
[Swift 3]
Ha nem kötelező a 14 col, 200 körül van jó Aspire 3 vagy 5-ös gép is.PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest