Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marxys85
újonc
válasz pinnacle #30999 üzenetére
Ez nem elektromos zaj, inkább a venti bizonyos fordulatszámon olyan rezgést csinál, ami kiadja ezt a hangot. Egy viszonylag magas frekvenciájú búgó hang. Amikor megáll, akkor meg tisztán hallani, hogy leáll a pörgéssel, akkor is produkál egy elég jellegzetes hangot. Az Acer Cseh európai főszervíz szerint ez természetes, de ezt meg én nem akarom elhinni és elfogadni...
A cég is érvényesítheti a jogát, ha nem viszonteladásra vette, hanem használatra. Ezt vagy nem tudták, vagy nem akarták tudni, de a fogyasztóvédelem megerősítette ezt a jogot.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Marxys85 #30996 üzenetére
Régebben olvastam, hogy laptopoknál közel vannak egymáshoz az alkatrészek és ez valami "elektromos hangot" okozhat. Nekem is volt HP laptopom, az is valami nagyon idegesítő magas frekvenciás zajt produkált. Eleinte csak teljes csendben hallottam, később már egyébként is. Inkább visszavittem. Mondjuk ez tényleg szívás, hogy a cégek, nem tudnak elállni a vásárlástól.
-
Marxys85
újonc
Ezek szerint a cserélt mindkét modul is ugyan olyan hangot produkál? Ez elkeserítő, ha ilyen tervezési hibát ejtettek ennél a szériánál Próbáljam meg újra bevinni az EC-CO-hoz? Feltételezm Ők sem tudnak vele mit csinálni már, ha a csere alkatrészek is produkálják ugyan azt a jelenséget. Nagyon tetszik a gép, de a végén még el fogom adni, mert a fejem zúg mellette/vele már, mivel eléggé csendes helyen használom, így nagyon zavaró.
-
Marxys85
újonc
Üdv!
Szeretném kikérni a véleményét VN7-792G tulajoknak, de akár a 15"-os változattal rendelkezőknek is, mert szerintem annyiban nem különbözik a két gép felépítésre.
Megvettem, majd arra lettem figyelmes, hogy bizonyos időnként, leginkább lajikusként a hűtőventikhez tudtam kötni a jelenséget, egy olyan frekvenciájú hangot ad ki a gép, amely egy rövid idő után már bántja a fület. Nem nagyon hangos a dolog, de (legalábbis nekem eléggé) zavaró, mintha a szomszéd centrifugájának a zaja szűrődne át valahonnan.
Először megpróbáltam a cserét kérni, de az Ace-shop.hu (laptop-notebook-netbook.hu) visszautasította, mondván számlával cégre lett véve és szerintük így nem vonatkozik rá a cserekötelezettség (azóta fogyasztóvédelem megmondta, hogy de bizony vonakozik), így rögtön szervízhez küldtek.
Az EC-CO-hoz küldtek, hogy gyorsan menjen a dolog. Pozitív az összkép velük kapcsán, de venti csere után sem szűnt meg a jelenség. Utána elküldtem a központi Cseh szervízbe, ahonnan azzal jött vissza, hogy szerintük normális a zaj és csak BIOS-t frissítettek (a magas frekvenciás zajt ők is észlelték, de referencia géppel összevetve szerintük jó).Most kicsit tanácstalan vagyok, mert még mindig megvan az a hang. Lehet a másik oldali venti csinálja, de egyszerűen nem tudom megállapítani. A jobb oldalit cserélték, szemből nézve. Másnak is ilyen??
Bocsi, ha hosszúra sikeredett, de el kellett mondanom a történetet is mellé.[ Szerkesztve ]
-
Apaxp
senior tag
Kezd el a gépház/frissítések és biztonság fülön nézegetni hogy keres-e frissítéseket. Rakd fel amiket letölt, és légy türelmes. Kell neki egy-két nap mire minden beáll rajta. Szerintem driver probléma lesz elsődlegesen.
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
azur
tag
Sziasztok. Egy Acer aspire 5742 ZG -s laptomra frissen telepítettem egy win10 Home-ot 64 bites rendszert és olyan lassu az egyész, mintha valami 90-s évekbeli pentium 4-es gépre tettem volna mitöl lehet előtte tökéletesen vitte ugyanezen op rendszert csak 32 bites volt auzért lett áttelepítve mert a 4 Gb ramból az istennek sem látott többet mint a fele azt javasolták tegyek 64 bites rendszert és mostmár igaz látja a 4 gb- ramot de olyan lassú, hogy szinte használhatatlan.
Mit tegyek vele gondolom ez nem természetes?
Valakinek valami hasonló tapasztalat ötlet, hogy újra használhatóan gyors legyen? -
pinnacle
nagyúr
Úgy emlékszem, az a gond a Telemax-al, hogy nagyon túlterheltek, néha rosszabb állapotban kerül vissza a termék, mint ahogy beküldték, illetve nem tudsz beszélni velük. Mondjuk nekem 2 telefonomat korrektül megjavították, még a keretet is kicserélték, pedig nem is kellett volna.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ez nagyon jó. Lehet, hogy az Acer is jelezhetné ezt a honlapján, szerintem többen vennének ha tudnák, nem kell külföldre küldeni. Toshibánál is azt szerettem, ha volt valami gond, bevittem hozzájuk, vagy azonnal vagy pár nap alatt megcsinálták. Laptop topicban a Lenovot a Telemax szerviz miatt nem ajánlják. Igaz az Acert sem szeretik, az N3700-as procit, meg pláne nem. Lehet, hogy majd beírom, hogy alapfeladatokra teljesen jó, helyi szervizzel, a végén még ajánlott lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Cane
őstag
Szaisztok!
Van egy Acer One új táblagép, amely egyik napról a másikra nem kapcsol be, azaz egyszer reagál a bekapcsológombra, egyszer pedig se kép se hang. Ha már beindult, akkor minden oké. Ezt mi okozhatja? BIOS? Hardver döglődés? HELP!
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
pinnacle
nagyúr
Milyen garanciális javítást lehet nálatok kérni és mikor kell külföldre küldeni?
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Lehet, hogy majd kipróbálom. UEFI telepítésnél mire kell figyelni? Ez alapján minden .efi-t hozzá kell adni? memtest, cdboot, cdbootnopromt, bootx64, bootmgr
-
törölt tag
Sziasztok Srácok! Tudnátok segíteni nekem? Van egy Acer Aspire E1-570G típusú laptopom, ami pár éve van meg. Szinte tökéletesen működik. Folyamatosan hálózatról használom, az akksi még a dobozában (egyszer sem használtam). A napokban feltöltöttem az akksit (jó 10-12 órát töltöttem). Mikor beteszem a gépbe felismeri és írja is, hogy 100% a töltöttség, viszont nem működik a laptop akksiról. Próbáltam hálózat nélkül bekapcsolni, de nem kapcsol be. Próbáltam, hogy kihúzom a hálózatból, mikor az akksi is bent van, de akkor meg kikapcsol a gép. Szerintetek mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
-
pinnacle
nagyúr
Win8-10 egyből betöltött. 119GB-os GPT partícióból 1GB FAT32 van leválasztva a Linuxnak. Már csak az a kérdés, hogy tudnám a Win7-et felrakni? Törlöm, konvertálom mbr-re?
select volume
delete
convert mbrvagy
select volume
clean
convert mbr -
pinnacle
nagyúr
Legacyra állítottam, boot sorrend is látható, mégsem tud betölteni a Windows7. 2 fajta MBR-t is próbáltam, pendrive kijelölése után 6-7 másodpercig villan a képernyő, majd betölt a Linux. Lehet, hogy MBR mód már nem is lehet. Még a Starting Windows-ig sem jut el.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #30972 üzenetére
Telepítés nem indult el. Ez alapján minden .efi-t hozzáadtam. memtest, cdboot, cdbootnopromt, bootx64, bootmgr így is neveztem el. Telepítés nem indul el sem, 2.0 vagy 3.0-s pendrive-al. Starting Windows-nál nem megy tovább. Amikor ez a felirat megjelenik, felül egy vékony, szakadozott, színes csík is látszódik pár másodpercig. Secure Boot-ot kikapcsoltam, semmi változás.
cocka lehet, hogy kis készlettel dolgoznak. Ha meglátsz egyet, gyorsan csapj le rá.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Arról tudsz valamit mondani, hogy miért kerül le örökké az a laptop a webshopból amit kinézek magamnak? Mármint az acer webshopból.
738T már nem forgalmazzuk
791H már nem forgalmazzukA jó gépeket miért egy hétig forgalmazzák csak? De olyan is volt már, hogy nem forgalmazzuk, aztán hirtelen egy hétre megint elérhető volt, aztán megint nem forgalmazzuk. Ennek így mi értelme?
-
pinnacle
nagyúr
Sikerült ma átvenni, jó kis könnyű gép. Telepítés viszont nem megy. N3700 procin megy a UEFI, GPT Win7? Win7 topicban írták, hogy "Win7 UEFI1.0-t tud csak, 8.1 és 10 már 2.0-át is." Lehet, hogy nálam is ez a gond? Akkor marad az MBR, de ha jól emlékszem touchpad meg egyéb problémák lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Fleed
aktív tag
Hali, van egy travelmate 5530g-702g25mi laptopom ami bedoglott, valószínű a vga, mert nem ad képet. Nem értek ehhez, de szervizben azt mondták h ez integrált, ezért alapcsere kell, de biztos integrált vga ez? [link] elvileg ati x3470 van benne Google specifikáció alapján. Úgy tűnik mintha azt cserélni lehetne. Köszi előre is.
-
beach head
senior tag
Hello!
v3 572g-nél nincs grafikus uefi felület? Van esetleg valai support mail címe az acernek? Érdekelne miért van kékhalál ha az eszközkezelőben frissítem a wlan drivert és torrent letöltéskor valamiért kipurcan a gép -
pinnacle
nagyúr
Megrendeltem a TravelMate B116-M-et.
Még nem telepítettem UEFI módban. Ez a leírás megfelelő?
AHCI, UEFI mód, Fast Boot-Secure Boot, Disabled (telepítés után, engedélyezni)
diskpart: clean, convert gpt (nem tudom, hogy a Linpus® Linux® Console mode MBR vagy GPT)
Telepítéskor új partíciót kell létrehozni, ami a GPT miatt 4 lesz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Akkumulátort szeretnék venni kicsit sokallom!
Ennyi?
Vagy van olcsóbban is? -
sowi
őstag
válasz pinnacle #30961 üzenetére
asszem a 11.6osak mind passziv hutesuek, a 331eseknel ha sipol a venti akkor az cseres, elofordulhat, de meg nem igazan volt ilyen hibank, az ujabb nitrokban volt parszor ratyi venti, de garis csere altalaban azokat is megoldotta
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
sowi
őstag
válasz pinnacle #30957 üzenetére
igen, ez nem rossz, a kornyezetemben tobb embernek is van es1-331 meg es1-311 is, idaig meg nem jott elo veluk semmi komolyabb problema, sot igazabol szinte semmi se....
az anyaga kopogos muanyag, erre keszulj fel, de en ezek szerint nem vagyok igenyes, mert nem zavar
amugy azthiszem a fedlapokat mostanaban azert mintazzak, mert kevesbe latszik a karc az ilyen nyomott mintakban[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de mindenesetre érdekelne, mert jártam már így laptopok kapcsán.
Több órás töltés közbeni használat során nem szokott rázni? Azaz nyugodtan hozzányúlhatok úgy is, ha mondjuk éppen otthagyom, töltődik tovább és később újra használnám mondjuk a touchpadet vagy a billentyűzetet anélkül, hogy paff lenne?
-
sowi
őstag
en szeretem ezt a 13as kategoriat, a 371eseknek volt TP gondjuk, de lett ra megoldas, ezekre mar nem jellemzo, nincs veluk gond, egesz massziv a haz, nem szokott veluk sok gond lenni, neha a wifivel, de arra is van gyogymod
-
sowi
őstag
válasz pinnacle #30951 üzenetére
igen, b116os volt mar nalunk, az ujabbikat meg nem lattam, nincsen veluk sok gond, de ugyanezt aspire e3-111 vagy es1-111ben is meg tudod venni, ugyanaz a bode, csak a proci mas, integralva van minden, asszem 1 memoriaslot van rajta, en szeretem oket, SSD-vel egesz jo kis gepek
szemely szerint en a 13 collos verziot jobban szeretem[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
-
bRezo1
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetekre vagyok kivámcsi ezzel a géppel kapcsolatban!
https://ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_e5_575g_nx.gdweu.029_fekete/1483067
Az egyik helyen a szervízes csak negatívumot mondott az Acerekről, hogy gagyi műanyagból vannak. Szerintem Ár/értékben elég jó!
Ti mit gondoltok?MSI GT70 0ND
-
azur
tag
Sziasztok olyan gondom lenne egy acer aspire 5732 ZG igaz nem mai gép de én vettem újonnan és eddig jól szolgált mostanában azt csinálja, hogy ha gondol egyet mikor bekapcsolom nem jön be a kép tökéletesen betölt ha elemlámpával megnézem halványan minden látszik a kijelzőn, külső monitoron tökéletesen működik. aztán kikapcs lehet újra ugyanez aztán megint kikapcs újra indít és láss csodát ismét működik akár egész nap míg ki nem kapcsolom. Mostmár 2 hete ezt csinálja kicsit idegesítő nemtudom mikor jön be és mikor nem MI lehet a hiba gondolom nem kijelző mivel ha működik tökéletes a kép azt is mondták inverter hiba mivel ez HD LCD kijelző van benne inverter. De ha az akkor megintcsak miért működik néha.
Valakinek valami ötlet?? -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Nézzétek el nekem a tudatlanságomat, de csak egyszerű géphasználó vagyok.
Rammal kapcsolatos kérdéseim vannak
Vénségemre Acer E5-573g laptopot kaptam 4GB rammal, win10 home op rendszerrel.
1: ha a 4gigás ram mellé rakok be egy 8gigás modult lesz-e észrevehető változás? (a gép alapfelhasználású)
2: okoz-e problémát hogy az egyik 4-es a másik 8-as?
3: hogyan érdemes a két modult berakni? első helyre a 8-ast vagy mindegy?
Köszönöm előre is a segítséget.Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Acer Aspire E5 575G
Teleptettem rá a Windows-t, de csak 7-es verzió volt itthon. Ezzel sajnos nagyon nehezen találok drivereket. A neten is csak win10-es drivereket találtam. Lehet, hogy azok is működni fognak, van rá esély?
Gondoltam, hogy frissítek 10-re, de az enterprise-t sajnos nem lehet. Mi tévő legyek? -
cuebler
senior tag
ja, csak a win10-nek a mindenbe való belepofázása (mit nyomtatsz, hová menthetsz, mit futtatsz...) a vérbe idegesít. arról nem is szólva, hogy DOS-alapú programokat is kell használjak. úgy érzem, jó ideig nem veszek másik notit
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
cuebler
senior tag
hali,
nitro vn7-591g-m van és egy bosszantó apróságról kérném ki a tisztelt fórumtársak véleményét. win7x64 alatt telepről indítva néha megmagyarázhatatlanul belassul a gép és a windows is (pl egy perc, mire alt+f4-re egyáltalán előjön a "leállítós" ablak. ugyanezen konfigot hálózatról indítva hibátlan, kb 8-10 mp a bootidő. anno kipróbáltam a win10-et is, ahol ez a gikszer telepről indítva sem jött elő soha. jelenleg is win7-et használok, energiatakarékossági beállításokra (processzor használat vagy ilyesmi) gyanakszom, de hiába állítgattam, nem változott semmi. ötlet, esetleg, valakinek? köszi..."Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
sowi
őstag
csináltam egy első hozzászólás alapot, akinek esetleg van hozzáfűznivalója legyen olyan kedves egy PM-et írni nekem
-
kismokesz
tag
változó időkőzőnként jön elő win7 alatt a probléma.
jelenleg win10 pro 64bit van ra de ezzel meg az a bajom hogy a hang elmegy majd visszajön.
valami ötlet?de win7-hez is van driver ehez a géphez.
valameik win7-el nem lenne kiküszöbölhető a probléma ami fent áll win7 alatt?[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
válasz kismokesz #30932 üzenetére
Szia!
Milyen időközönként? Ha elmegy a kép és hang,akkor honnan tudod, hogy a gép megy tovább?
A gyártó szerint ez a modell WIN 8.1 64 bit és 10 64 bit-es oprendszerre készült, dobd fel rá valamelyiket és teszteld úgy!Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
kismokesz
tag
Tisztelet mindenkinek!
Acer e5 511g laptop felrakom rá a win7 pro 64 bitet minden driverrel stb-vel együtt. Bizonyos időközönként elmegy a kép és a hang de a gép megy tovább. Csak ujrainditással tudom visszahozni a képet. Valakinek valami ötlet? Driverek frissek. -
cocka
veterán
válasz after80 #30929 üzenetére
Még szerencse, hogy van vagy 50-féle Acer Aspire névkezdetű laptop. De lehet alulbecsültem. Majd ha konkrét típust írsz, akkor esetleg látatlanban is meg lehet mondani.
De hogy mi a jó és mi a nem jó, azt nyilván csak az tudná megmondani, akinek a kezén átment már tesztelés címszóval legalább 20 féle Aspire laptop.
-
after80
újonc
Nekem Acer Aspire van.Szerintetek jó?
Lackó
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Van egy acer 5755g gépem.
Nem tudom találkozott-e már valaki olyan problémával, mint én.
Vettem egy Intel ac-7260-as wifi adaptert. Én azt hittem rendesen működik. Jelenleg most is használatban.
Azt vettem észre, hogy a gép néha belassul, de nagyon. Volt, hogy azt hittem meghalt a merevlemez. Többszőr újra indítottam a gépet, hol ment jól, hol pedig el sem indult. Majd, gondoltam a BIOSba benézek, de alig akart belépni. Miután bejutottam, azt tapasztaltam, hogy baromira akad a BIOSban való barangolás.
Gondoltam, ennek fele sem tréfa. Ramot mozgattam, merevlemezt is, semmi változás. Vinyó ki, másik be, akkor is.
Gondoltam kiveszem a Wlan adaptert, és láss csodát nem akadt a BIOS, sem a Windows, se semmi.
Visszatettem, és ismét ua. a jelenség.Kérdésem, ez miért van? A laptopban alapból egy Atheros AR5b97 volt.
AZ megoltható, hogy ez maradhasson? Esetleg valami átállítással?
Ha tudtok megoldást, kérlek bennetek, segítsetek.Köszönöm
-
cuebler
senior tag
válasz kuni1123 #30925 üzenetére
az egyik fiamnak van ilyenje. dying light, overwatch meg nagynéha tf2 megy neki online. a display az én nitromhoz és a másik tökös g551w-jéhez képest már-már zavaróan sárgásnak tűnik, olyan elmosódós. mondjuk ők (megszokásból) notebook-hűtő padon használják, így meg aztán végképp nincs se throttling, se melegedés. amúgy kellemes kis készülék, pedig napi 5-6 órát megy hétközben, hétvégén pedig... nos hát... nevezzetek rossz szülőnek, de ha nincs leckéjük és nem megyünk sehova, hagyom őket játszani. egész nap.
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
kuni1123
csendes tag
Sziasztok!
[link] Erről a laposról kinek milyen tapasztalata van? Leginkább CS:GO és LoL menne rajta egy kis 2015-ös Visual Studio-val vegyítve (szoftverfejlesztőnek tanulok ). Ha a GTA 5 is elfut rajta valahogyan ez nem baj. Köszönöm előre is! -
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Aspire E5 575G 57ZL
Van erről vagy hasonló kaliberű gépről tapasztalata valakinek? -
plekk
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem van hozzátok, az alábbi laptopnál hogyan tudnom aktiválni a Turbo Boost 2.0 technológiát?
Acer Aspire V5-591G-51LF
Win 8.1
UEFI biosIntel Core i5 6300 HQ 2.30-3.20 Ghz
Rendereléssel, cinebench r.15-el terheltem illetve játékokkal is de minden terhelés alatt csak 2300 Mhz környékén volt a max frequencia, közben a procinak 3200 Mhz a max turbo mode.
Amikkel mértem:
Aida 64, az alap feladatkezelőben a teljesítménymérő, intel turbo boost technológia figyelő progi,
A bios ban is 2.30-2.30 Ghz-et mutat.Fel van telepítve a turbo boost 2.0 driver illetve az energiamódokban is beállítottam a teljesítménycentrikust és azt is külön testreszabtam.
A biosban nincs Turbo mode. On-Off beállítás, így most tanácstalan vagyok, hogyan tudnám beállítani?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Használ valaki V3-372-est? Bármilyen verziót.
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e.
Szeretném az ACER Aspire 5755g- laptopban kicserélni az atherost egy Intel Wireless-AC 7260HMW-re. Lehetséges? Vagy valami másik ac-s mini pcei kártya. Egyáltalán a laptopban lehet-e ac-s kártyát használni.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Oké, legyen így. Azaz tegyük fel, hogy ez igaz. DVD-ről miért nem engedi bootolni? Ott nincs trükk vagy ISO9660+Joilet van vagy UDF.
Nincs kvázi UEFI kompatibilis meg nem UEFI kompatibilis formátum és még mindig életszerű lehet, hogy egy UEFI-s gépre is DVD-ről raksz fel mondjuk windóz 8-at, amit bótban vettél pl. Vagy esetleg windóz 7-et, bár gondolom a driverekkel ott gond lesz.
-
-
cocka
veterán
De mi a megoldás?
Mert amikor én láttam ezt, csak lestem, hogy mi az, hogy uefis biosban gyárilag ott figyel a windóz 8 és csak a windóz 8-at bebootolva lehetett valamelyik gépház menüből kilépni a klasszikus biosba. Mondom az oszt igen, ha ott elkezdtem hátrasorolni a windows boot managert, akkor nem jegyezte meg, szóval ott is az volt, hogy mindig a meglévő hddről bootolt be, hiába lett átírva csmre meg secure boot kikapcsolva.
Mondom és ha eltávolítom a windóz 8-at, akkor bukta? Be se tud bootolni sehova?
Azért jó lenne erről egy klasszikus leírás. Meg hát én nem tudom, szerintem nem véletlen az sem, hogy a neten ennyi angol fórum is van, ahol arról panaszkodnak az emberek, hogy nem tudják megváltoztatni a boot sorrendet, mert nem engedi a bios.
Én készséggel elhiszem, hogy te tudod a megoldást, de esetleg nem lehetne erről egy univerzálisabb leírást készíteni, hogy ilyenkor mi a teendő? Szerintem sokaknak segítene.
De hogy a support nem segíthet, az is azért elég érdekes szerintem.
-
cocka
veterán
De ha jól értem a problémát, akkor mondjuk tegyük fel egy ubuntu live cdt akar kipróbálni, de el sem jut odáig, hogy bebootoljon neki, hiába választja ki menüből, indul a Linpus. És ha jól értettem a CSM módba állítás sem segített meg a secure boot kikapcsolása sem, mert ekkor is a Linpus indul. Szóval tutira az UEFI kavarja neki a szart.
-
cocka
veterán
válasz setoox98 #30912 üzenetére
azt mondták sajnos nem tud segíteni nem segíthet.
Ha neten vetted és még a 14 napon belül vagy, kérd vissza a pénzt. Ez így gáz. Mi az, hogy nem segíthet? Egy gépnek tudni kell bootolnia más eszközökről. Szerintem ez alapvető elvárás egy számítógéppel szemben. Még ha tablet lenne, akkor azt mondom, hogy jó, hát maga a hardware össze van főzve az oprendszerrel, meg mivel már elő is van telepítve, minek variálnál.
De ha tegyük fel te jóhiszeműen még külön egy windóz oprendszerre is költesz, amit aztán azért nem tudsz használni, mert a gépnek valami speciális nyűgje van, az már elég szar ügy.
Ez szinte olyan, mintha azt állítanák, hogy ha nem veszel oprendszert a géphez, más eszközről meg se próbálj bootolni, mert illegális. Hát wtf?!
Igen és ha sem UDF-es, sem Joiletes dvdről nem hajlandó bootolni, akkor ott tutira a géppel van valami zűr és nem a pendrive-val.
[ Szerkesztve ]
-
setoox98
újonc
Próbáltam olyan módon is készíteni pendrive-ot hogy GPT módra állítottam, nem működött.
Nagyon szívesen telepíteném én cd-ről dvd-ről vagy floppyról is már, de sajnos nincs optikai meghajtó a gépben.
Próbáltam külső dvd meghajtót csatlakoztatni hozzá hogy felrakok egy windowst, aztán azt majd olyanra cserélem le amilyenre akarom, de ugyanígy jártam. Nem működik.
Felhívtam a szervizt, ahol mielőtt kiszállították, bővítettek benne ramot. Bármikor bármilyen kérdés merül fel hívjam őket, de amikor mondtam hogy usb bootolást szeretnék azt mondták sajnos nem tud segíteni nem segíthet. -
-
setoox98
újonc
Telepíteném én bárhogyan, de odáig el sem jutok. Csak leírtam, miket próbáltam.
Tudom, hogy eredetileg UEFI-ben kéne a boot-ot készíteni, hiszen a Rufus-nak is ez az alapértelmezett beállítása. Ezen is túlvagyok, és hasonló sikereket értem el.
Egy új laptopnál BIOS frissítésre lenne szükség? Ha igen, ezt hogy tehetem meg ezzel a Linpus Linux-al? -
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz setoox98 #30905 üzenetére
Még esetleg azt megnézheted, hogy jött-e ki újabb frissítés a bioshoz, ami esetleg megoldhatja a problémát. Ez egy drága laptopnál különösen bosszantó.
Vagy az is lehet, hogy van a biosban valami gyártóspecifikus hülyeség, amit ki kell kapcsolni ahhoz, hogy megértse végre, hogy változtatni akarsz a boot sorrenden és szeretnéd, ha úgy maradna.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz setoox98 #30903 üzenetére
Hú, hát ez aggasztó. Mivel így azt sem garantálja semmi, hogy ha hozzákötsz usbn egy hordozható dvd írót vagy egy asztalit usb-sata átalakítóval, azt fel fogja ismerni.
Találkoztam már ilyen makacs laptoppal, csak azon is valami uefi szarság volt és valahogy bele volt a biosba égetve, hogy windóz 8-at, mint oprendszert felismerje. Aztán csak úgy tudtam legacy módba átrakni, ha a windóz 8-ból léptem át a biosba. Ami lol, mondom és ha nincs windóz 8, akkor bukod a bios belépést? Elég érdekes.
Hát erre esetleg annyit tudok mondani, hogy meg kéne nézni tényleg egy dvd íróról tud-e bootolni vagy mondjuk olyan pendrive-ról vagy hddről bootolni, ami tudod, hogy más gépen legacyban biztos, hogy megy. Mert akkor a rosszul kialakított mbr vagy ilyesmi kizárható. Ha viszont dvdről sem hajlandó bootolni, akkor nem tudom.. Support talán esetleg segíthet..
Amúgy az a cél, hogy a Linpusszal így szivassák a népet? Ha mondjuk nem költöttél pluszban windózra a laptop megvételekor, akkor nehogy má olyan egyszerű legyen egy windóz telepítése?
[ Szerkesztve ]
-
setoox98
újonc
Engedélyeztem a boot menüt a beállításokban. Ezután ha újraindul a gép, és nyomogatom az F12-öt akkor bedob a boot menübe, ahol szintén az előbb említett beállítások esetén(Legacy) ki tudom választani az USB portot és az abban lévő pendrivet viszont nem indul el a bootolás, hanem ismételten a Linuxnál kötök ki.
ui: Kipróbáltam minden variánst a Rufusban, valamint letöltöttem már a windows usb/dvd segédprogramát is erre a célra, de az sem járt sikerrel sajnos -
setoox98
újonc
Szép estét!
Mai nap folyamán érkezett meg új laptopom, amely egy Acer Aspire V5-591G-55TU modell.
A szalonból úgy került ide hogy Linpus Linux van rajta.
Szeretném felrakni rá sajátkezűleg a windows 10-et, de nem engedi.
A Boot USB pendrive-ot úgy csináltam ahogy kell (Rufus) ,sikeresen lezajlott. De nem akar bebootolni. Ha az UEFI módot választom, nem ismeri fel az USB-t. Ha a Legacy módot választom a BIOS-ban akkor látom is, és módosítani is tudom a boot sorrendet, viszont újraindulásnál megint csak a Linux köszön vissza. Mi lehet a probléma, valakinek van valami ötlete? Az összes létező angol cikket,videót megnéztem ezzel kapcsolatban a mai nap folyamán de nem jutok egyről a kettőre.
Válaszokat előre is köszönöm!
ui.: Nem tudom cd-vel telepíteni, hisz nincs benne optikai meghajtó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Assetto Corsa Competizione
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 - Intel GOLD 5405U I 4GB I 128SSD I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest