-
GAMEPOD.hu
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enzolord
addikt
válasz Diarmand #68796 üzenetére
Szerintem Bingisz pont azt írta, hogy az acc régi gazdája nem ilyen, az új tulaj a gyökszi...
Ha jól gondolom, ismerek pár Zwackost, egyik sem nagyképű, vagy beszólogatós..(#68799) D1Rect Bizony bizony.. És a kis KV-val tier 5ösként mentél az akkor még tier9es is4 ellen, és a gold ammo goldért volt.. Azok voltak a szép idők...
[ Szerkesztve ]
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
h1mpi
félisten
Amikor az ember feje mellett egy kis arany házikó jelenik meg az mit jelent?(#68798) fradi81: jó és akkor mit jelent?ki googliztam. köszi tudom.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Diarmand
senior tag
válasz Bingisz #68781 üzenetére
Ennyire jellemző lenne rátok a fölényeskedés és a beszólogatás? Mert mind a játékban, mind fórumokon volt már erre példa. Aki stronk, annak jogában áll és már-már kötelessége leszólni másokat? Itt van ez a Frischun gyerek. Nem akarom megbántani, de milyen alantas gumigerincű patkány az ilyen? Vagy nektek, mint a legjobb magyar klánnak, ezt szabad?
-
scyllarus
veterán
Gratulálok! Ugye, hogy lehet ennyit sebezni a kis ágyúval?
Egy kérdés: álcaháló? Én binot használok, T6-os csatában, ahol ajánlott távolságot tartani a nagyoktól, én hasznosabbnak látom. Sőt lejjebb is, a Matilda nem az a pörgő-forgó tank, gyakran állok vele, és a +25% látótáv nagy meglepit okozhat a közeledőknek. Igazából medre inkább optikát szoktam, de ez annyira lassú, hogy jobban bevált a távcső."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
scyllarus
veterán
Pontosan. Sőt, ha peche van, akkor már T1-2-ben összefutott pár statpadder T18-cal.
Alapvetően úgy vagyok vele, hogy mindenki azzal a tankkal játsszon, amivel élvezi a játékot. De ezt a T1-2-es hentelést akadályoznám, mert a kezdők kedvét gyorsan elveszik a játéktól. A WG nem tett semmit, szerencsére a WN fejlesztői közbeléptek a kis tieres csaták alacsony szorzójával."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
vhw
addikt
válasz scyllarus #68788 üzenetére
Végülis... az egyszeri játékos logikája arra épül, hogy T3-4 szinten beleszaladt stock tankokkal a +2 tiers MM-be. Egymás hegyén-hátán a KV-k, T1-ek, Churchillek stb... mivel igazából itt szembesül először igazán azzal, hogy nem elég csak rátenni a célkeresztet a tankokra, mint T1-2-ben, hanem konkrét helyekre kell célozni - így neki az jön le, hogy kéne a prem lőszer, az átüti (azzal se teljesen mindegy, hova célzol, vagy épp melyik ágyú lőszereről van szó... de a gondolatmenet kikezdhetetlen).
Plusz itt kezdenek el igazán elválni egymástól a különböző tankosztályok. Eddig közel mindenki gyors könnyű tankokkal rohangált könnyű tankok között - van pár lassú, meg nem forgatható tornyos - de "ezek vackok, nem kell velük játszani". T4-5-ön kezdődik a szerepek különválása. Ezt kicsit emészteni kellene, kicsit alakítani az eddigi játékstíluson... Nem mindig megy... sőt.A drága prem lőszerhez meg kell a premium, kell a prem tank... Itt zárult be a kör.
[ Szerkesztve ]
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Enzolord
addikt
válasz scyllarus #68788 üzenetére
Szívesen..
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
scyllarus
veterán
válasz Lunky88 #68787 üzenetére
Mert van olyan ismerősük, aki kipróbálta, nem ment neki, és ezt találta ki magyarázatként. Aztán el is terjesztette. Elég egy ember hozzá.
2011 óta játszom, sárga vagyok, tudom, hogy milyen tankokkal lehetnék zöld de nem érdekel annyira. (annál jobb semmivel sem lennék, tudom magamról.) Van T9-esem, 8-asaim. Lesz is még biztos, 10-es talán (50B, BC esélyesk). És egy fillért sem költöttem még a játékra. Lehet, hogy később fogok, de egyelőre sok olyan bosszantó dolog van benne, ami miatt nem teszem. És nem szidom a prémeseket, mert nekik köszönhetem, hogy játszhatok így[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Lunky88
tag
Miért elterjedt tévhit az hogy ebben a játékban csak az jár jól aki fizet? Több ismerősömet is próbáltam átcsábítani a WoT-ra de szinte mindegyik azt mondta hogy "áhh kösz nem, ott csak a prémium tankokkal lehet érvényesülni meg prém lőszerrel." Nyilvánvaló hogy semmit nem tudnak a játékról, ezért próbáltam győzködni őket az ellenkezőjéről de nem hallgattak rám. Azért mégis érdekes hogy aki soha nem játszott vele ezt gondolja.
"Go on… but trick us again child, and your suffering will be legendary even in Hell!"
-
-
scyllarus
veterán
válasz #40993792 #68775 üzenetére
Nekem is van egy pont ugyanilyen (TOGgal), csak az angol heavy ág fejlesztése fog folyni rajta
Csak engem annyira leköt az eredeti accom, hogy 13 csatám van rajta ha jól emlékszem. De majd valamikor foglalkozom vele.Diarmand: a wot alapszabálya, hogy a legtöbb játékos szerint önmaga a jó játékos. Akinek jobb a statja, az goldnoob statpadder, akinek gyengébb, az tomato csillámf*szláma. Ilyen egyszerű
[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
h1mpi
félisten
Kis gyereknek minden új, de ma reggel álmos fejjel sikerült a Matildával a Tank Ace és TOP Gun. 8 nmy-t lőttem ki.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
-
Bingisz
addikt
válasz Diarmand #68774 üzenetére
Na mondjuk ez a frischun acc dolog elég érdekes. Az a srác, akié az acc, annak sokkal több az eredeti WN8-a, mint a frischun accon. Itt is van nálunk a klánban, ráadásul tagja az egyik top magyar ESL csapatnak. Az az acc azért kellett neki, hogy legyenek t10 tankjai. Ja és ez csak a törtênet egy része.
[ Szerkesztve ]
"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."
-
Diarmand
senior tag
válasz #40993792 #68775 üzenetére
Egyszerű. Ami jobb, mint a miénk, arra irigységgel tekintünk. Van, aki ezt kimutatja, van aki elnyomja, van aki csak kicsit foglalkozik vele, de olyan nincs, hogy valakit ez teljesen hidegen hagy. Mindenkinél van legalább egy ilyen dolog. A tankozdára levetítve ez annyit tesz, hogy vannak, akik szidalmazzák a másikat csak azért, mert jobb a statisztikájuk, mint az övüké. Irigyek és/vagy jobbnak tartják magukat abból a szempontból, hogy ők nem tesznek erőfeszítést azért, hogy ugyanazt megtegyék, hogy egy új accot csináljanak. Ergo, a saját gyengeségüket próbálják arroganciával palástolni és magukat jobb színben feltüntetni azáltal, hogy ők beleolvadnak a szürkeségbe, ahonnan egyébként lenne lehetőségük kitörni ha összegyűlt már elég tapasztalat, de nem lépik meg. Könnyebb szidni a másikat. Vagy vesznek egy fiókot, ahogyan tették az esetemben.
A félreértések elkerülése végett én nem a különböző WN értékek miatt kezdtem újra, hanem azért, mert az első accomon eladtam majd az összes tankom legénységestül. Akkoriban ráuntam a dologra és csak az FV183-mal akartam menni, az meg zabálta a pénzt és farmolni egy T-25-tel nem volt kedvem 1k meccs után. Van egy FV183, a T-25, a Tigris meg tízezer kredit és jóvan. Majdnem használhatatlan az acc. Az újon, meg scyllarus kollegához hasonlóan vettem a TOG-ot (kezdőkód és WG kódok), azóta meg itt tartok. Ennyi a történet. Tény, hogy rohadt nehéz újrakezdeni, mert szívesen pattanék az E100-ba pár körre vagy az 50B-be, de majd egyszer.Mogyesz: Megnéztem. Epic lövés
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ng0ofy #68777 üzenetére
Parancsolj.
Kb. 26 másodpercnél van.A csata java részét AFK töltöttem, mert néha sajna melóznom is kell, ha már egyszer a munkahelyemen vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bakker, ekkora malacom csak nekem lehet.
Sand River hagyományos csata. Megindulok a WT Pz4-el és amint betöltöttem véletlenül lövök egyet.
Néha velem is előfordul...
A meglepő az volt, hogy megjelent az egyes szám a nevemnél, és az ellen szerencsétlen Chaffe-ja mehetett a garázsba, és még fél perc se telt el a csatából.Vajon mennyi az esélye, hogy nyílt terepen ez összejöjjön?
-
Diarmand
senior tag
Ez a f@sz már megint? Tegnap hárman mentünk pár kört és engem is megtalált, hogy azért van második accom, mert az elsővel nem ment. Arra persze nem gondolt, hogy nem tudja kivel szarozik, mert mi tudtuk, hogy vásárolta a mostani, Frischun nevű fiókját. Természetesen, amikor ezt felhoztam neki, elszégyellte magát és elhallgatott. Szánamas féreg az az ember, aki látja, átadhatja üdvözletem neki és a vásárolt fiókjának
-
iwu
addikt
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
törölt tag
válasz dfsz34 #68754 üzenetére
(#68754) dfsz34: "Mivel a csapat olyan amilyen, azon nem lehet sokat javítani, az egyéni teljesítményt kell minél jobban előtérbe helyezni."
Ha gyenge a csapat, akkor az egyéni teljesítményed sem lesz jó. Ma csak 15 vereségből álló szériát sikerült összehoznom. A leghosszabb csatám 4 perc 1 másodpercig tartott. Egyetlen olyan csata volt ahol nem én voltam a legjobb vesztes és egyben . Egyszerűen gyenge csapat mellett nincs idő alkotni.
-
Simi37
őstag
EU1..:
1/8 win 1k wn8
Szerverváltás után ... folyamatosan jöttek a 2500-3000 WN8ak
8/15 win 2,3k wn8Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
scyllarus
veterán
válasz dfsz34 #68754 üzenetére
Mostanában úgy alakult, hogy aktívan lightozok (az AMX 12t megkedveltette velem őket). Egyébként WN8 húzásra is alkalmas némelyik, pont a WN8 sebzésközpontúsága miatt, ha az ember összeszed párszáz sebzést az már simán zöld, az 1000 már 3000+-t ér pl. a 13-75-tel.
Én azt szoktam csinálni, hogy kezdek egy tiszteletkörrel, ha úgy látom, hogy a csapat vevő a dologra, akkor spotolok tovább. Ha sz.rnak rá, akkor bizony én sem leszek csapatjátékos, és simán sebzésre megyek vele T9-10.ben is, a kempelők meg spotoljanak maguknak... Mindig van áldozat, vagy az ellenfél scoutja, vagy egy-két magányos vagy épp elfoglalt nagyfiú, akit hátulról inzultálok Végül is ez is hasznos a csapatnak, mert vagy rámfordul és az eredeti ellenfele kiszedheti, vagy a veszélyesebb ellenfélre koncentrál továbbra is, akkor én kapom szét. Tetszik a 13-75-ben, hogy nem kell bele gold, hátulról-oldalról elég a pen. Persze, elég csúnyán néz ki a csata összesítésben, amikor a csapat felénél többet sebzek ebben a kis vacakban, mint a T8-9-es heavyk, td-k...[ Szerkesztve ]
-
dfsz34
őstag
válasz Bingisz #68756 üzenetére
leragadtál egy szónál, az egyéni értékelés kiegészítené a mostanit, érted? kiegészíti
De már unom ezt a témát, majd meglátjuk mit szólnak hozzá a WG-nél, fölösleges addig ezen a billentyűt koptatni...Más,
Láttam egy videót a 9.3 patch-hoz kapcsolódan, könnyű tankos trükköket, hova fel lehet velük menni. Eddig nem tudtam a mines déli hegy trükköt, hogy oda is fel lehet menni, de nagyon mókás egy hely, annyi biztos. [mines t71] Szépen megcsipkedtem a hegyre felfutó tankokat. Azt nem tudom hogy mikor spotoltak, még nincs sajnos hatodik zérzékem, de pl az SP a végén egészen biztosan nem látott.
Van egy csomó "titkos" hely. Legalábbis én nem ismertem csak párat. Pl szintén Mines a világítótoronyhoz is fel lehet menni, az egy más kérdés, hogy annak viszont nem sok értelmét látom.
-
dfsz34
őstag
válasz scyllarus #68750 üzenetére
Így van, bár azért könnyű tankkal is oda lehet rakni magát az embernek, de nem könnyű (a nevével ellentétben ) használni őket jól, harcolni velük meg még egy nagyságrenddel több tapasztalatot kíván. A legnehezebb tank típus, nem is véletlen, hogy nem népszerű, mert egy átlag játékosnak nincs vele sikerléménye és nem is csak a WR, amire gondolok, de már tisztességes sebzés/spot mennyiség elérése is komoly tapasztalatot kíván.
A WR - cumiág része:
Ez egy csapat játék csapat nélkül. 15 összehajigált ember kap egy küldetést, aztán hajrá. A legtöbb játékkal kapcsolatos frusztráció forrása az egyéni teljesítmény viszonya a csapatéhoz.Mivel a csapat olyan amilyen, azon nem lehet sokat javítani, az egyéni teljesítményt kell minél jobban előtérbe helyezni.
A megoldás egyszerű, be kell vezetni az egyéni teljesítmény alapján elért győzelem fogalmát és kész. Ez csak egy kiegészítése lenne a mostani rendszernek, nem kéne semmin változtatni. A csapat vesztett, de ha én lehoztam egy elvárt szintet, amit elég jól meg lehet határozni, akár tankonként (ami nyilván nem lehet alacsony szint, a mérhető adatok alapján meg kell állapítani egy kihívás jellegű szintet és jóccakát), akkor nem frusztrál tovább, hogy mit csinál a másik 14 tank, akkor sem, ha folyamatos bukó szériám van (lenne).
Akit még soha nem frusztrált ebben a játékban, hogy kiharcolta belét és a botok meg békésen kérődzenek akár egész közel hozzá, az szerencsés alkat, ezt tudom rá mondani. Engem a sorozatos ilyen esetek felhúznak, akkor szoktam tank típust váltani vagy abbahagyom egy időre.
Ha lesz legközelebb Q&A fel is dobom nekik kérdés formájában. FTR is elég segítőkész, már volt vele ügyem, segített oroszra fordítani egy korábbi ötletemet, mondjuk mondta, hogy nem sok esélye van, de akkor is segített. Megkérem újra. Normális ember...
[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz bandiras2 #68724 üzenetére
Az US szerón a a TOG neve: "xp sandwich"
Nekem van egy másik fiókom, amit nem statok miatt indítottam, hanem egy invite + gamescon kódokból befolyt aranyból vásároltam egy TOG-ot, az van rajta egyedül a T1-es tankokon kívül. Mostanában leköt a "normál" játék, nagyon keveset játszottam még vele. Képzetlen legénységgel, modulok nélkül is használhatónak tartom, nyilván később lesz majd értékelhető, ha már fullosan megyek vele sokat.
A hülye csapattársak - csökkenő WR témához: a WG is észrevette ezt, csak még nem tudja. Szokás szerint nem tudnak normális következtetéseket levonni a rendelkezésükre álló adatokból, kitalálnak valami magyarázatot és kapkodva orvosolni próbálják, amit ők hibának látnak. 2 szó: Light tankok... Ugye most őrült tempóban próbálják népszerűbbé tenni őket, buffolják, új ágakat hoznak, MM-et módosítanak, mert nem játszanak velük. Csak azt a kérdést nem tették fel maguknak: miért ilyen elhanyagoltak? Pedig a válasz pont oda vezet: mert ezekkel a legnehezebb befolyásolni a csata kimenetelét! Ha a top heavyk a sarokban kempelnek, a TD-k a bázis 10m-es körzetében sasolnak, akkor a lightok megszakadhatnak, akkor sem tudnak eredményt elérni. A sebzés nem az ő dolguk, nem is alkalmas rá sok, spotolni meg minek, ha senki sem lő a kijelölt célpontra? Sok igazi játékos abbahagyta a lightokkal való játékot ezért, ifj. Vér István és barátai meg egyébként is a heavy-TD-arty vonalakat nyomják. Egy jó játékos egy jó heavyvel vagy TD-vel le tudja hozni a meccset, egy meddel is kompenzálni tud több hülyét, de lighttal még számukra is nehéz, így szép lassan eltűntek a felderítők."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Bingisz
addikt
válasz szallasi007 #68748 üzenetére
Biztos. Amúgy van hozzá generátor: [link]
-
Kakumix
senior tag
válasz szallasi007 #68745 üzenetére
Bla bla bla blablabla.
Csak Bingisz próó és nem az elejétől tette be a szöveget, hogy nehezebb legyen lefordítaniLegyen szép napod!
-
bandiras2
senior tag
válasz Diarmand #68736 üzenetére
Aki ért a harckocsi hadviseléshez wargaming módra, és képes arra használni a tankját amire való, az még a TOG-gal is lehet eredményes. Ha tudomásul veszed hogy golyómágnes, és nem tolod ki az egész ellenséges bagázs elé, elhiszem hogy eredményesen facehuggolod a szerencsétleneket, akik nem tudnak mit kezdeni a DPM-mel és a healthpool méretével ami a TOG-nak van.
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
rlazol
veterán
válasz unravel #68739 üzenetére
én általában szeretem, ha van TOG a csapatban, mert többnyire jó játékos vezeti, én épp az ellenkezőjét tapasztaltam vele.
ami a csat ösztönzést illeti: Pont ez a mostani MM ösztönzi a játékosokaz századokba és klánokba, amiből a WG bevétele elsősorban származik. Nem érdekük ezen változtatni.
Bingisz:
[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
fradi81
veterán
tier 6-9 szakaszoznék aki ráér jöhet.
moto g72, Ninebot d28e
-
Angel1981
veterán
válasz unravel #68739 üzenetére
Igazából feltettél egy kérdést, hogy: "Azt észrevettétek-e? ..."
Diarmand erre válaszolt közvetve.
És én is válaszolok; nem vettem észre.Egyrészt olyan ritka a TOG, hogy szerintem akár 1000 csata is kéne összességében T6-ban ahhoz, hogy mintavételezni lehessen (merthogy ezalatt találkoznál kb. 100x TOG-gal), másrészt nekem is 68% a win rate-em vele. (Bár csak 45 csata alapján, vagyis nem elég a mintavételhez.)
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz Tuco Ramirez #68701 üzenetére
Ok, de azért kicsit más a kettő.
Matildával a 4000 felfogott kb. olyan, mint KV-220-al a 7000. -
Bingisz
addikt
válasz dfsz34 #68735 üzenetére
Fusce vel sagittis ex. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Cras felis erat, facilisis non libero id, rhoncus ultricies nisl. Nunc sed dictum neque. Etiam a tortor vitae est lobortis accumsan. Duis mollis nunc eu suscipit finibus. Fusce nisi libero, interdum sit amet tincidunt vel, varius sit amet erat. Donec sem ex, aliquam at ultricies non, sagittis a ante. Cras mollis turpis eget pulvinar ornare. Donec ultrices nulla ac varius imperdiet. Nullam libero odio, fermentum molestie pharetra nec, iaculis sed nunc. Sed efficitur, risus ac gravida aliquam, ipsum justo tempus metus, eu commodo lectus nibh quis ligula. Nullam efficitur massa quis orci fermentum, sit amet faucibus libero dapibus. Donec rutrum enim nibh, quis porttitor ipsum placerat nec.
-
Diarmand
senior tag
válasz bandiras2 #68724 üzenetére
Tőled is megkérdezem (és unraveltől is megint) Ha a magányos TOG II célpont, akkor hogyan tudok vele 66%-os győzelmi arányt menni majd 300 csatából úgy, hogy teljesen egyedül megyek vele?
Látom te is csak odáig jutottál el, hogy Jingles, meg Quickybaby, meg három TOG és ennyi. Tovább is van ennél barátom
Valami frappáns választ szeretnék hallani.[ Szerkesztve ]
-
dfsz34
őstag
válasz Bingisz #68732 üzenetére
Félreérted, nem a bónusz xp a lényeg, hanem számolja győzelemnek. Az egy másodlagos kérdés, hogy ilyenkor mennyi xp-t
Mindenki úgy beszél, mintha most az egész csapat egy emberként és oroszlánként küzdene a győzelemért. A nagy fenéket. Nagyjából semmi nem változna, sőt inkább még javulna, aki most sz.rik az egészre és a legelső bokorban végig lesi az egész csatát, az akkor is azt tenni, viszont ha egyéni győzelem alapján is le lehetne hozni győztesre a csatát, akkor nem lenne keserű a szájíze az embernek az olyan csatákban, ahol odaraktam magam, de a balf.szok miatt elvesztettük
Csapat győzelemért lehetne adni valami bónuszt, akár úgy belőni a sorrendet mondjuk 100%-125%-150%, hogy vesztes csapat/játékos 100% - vesztes csapat / egyéni győztes játékos 125% - győztes csapat 150% vagy vesztes játékos medállal (ahogyan most van) 150%
A lényeg szerintem az lenne, ha valaki tényleg odarakja magát, akkor egyéni győzelem alapján a csata győztesnek minősüljön és máris kevesebb az idegeskedés a játékban.
Pofon egyszerű dolog lenne.
[ Szerkesztve ]
-
unravel
őstag
válasz Diarmand #68718 üzenetére
"Mi köze a vereségnek egy tanktípushoz?"
Annak a tanknak lesz nagyobb a győzelmi aránya melyik jobban bele tud szólni a meccsbe...TOG-gal ez nem a legkönnyebb.
(#68729) skopy: "ha személyes " elbírálást kapnak " nem volna ennyi idióta a pályákon."
Van személyes elbírálás. tessék¯\_(ツ)_/¯
-
-
Bingisz
addikt
-
dfsz34
őstag
Hát, idióta szerintem nem lenne kevesebb, de mivel úgy is tudnál győzni, hogy teljesíted az egyéni győzelemhez szükséges feltételeket, ezért kevesebb stresszt okozna a játék és a balf.sz csapattársak.
A csapat győzelmet meg lehetne kicsit ösztönözni, de a jelenlegi rendszer eltúlzott, szerintem az 50% túl sok.
Nézd csak meg, hiába kapja az ember a teljes xp-t egy medállal zárult vereség után, szerintem mindenki síkideg tud lenni a saját csapatai hülyéitől.
Ezen nagyon könnyen tudnának változtatni, ha akarnának, csak annyi kéne, hogy a csapat győzelem mellett lehessen egyéni győzelmet is elérni és az a csata akkor győztesnek számítana. Lényegesen jobb lenne a közérzet, szerintem.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz Patrick76496 #68716 üzenetére
T10-ben az összes 8-as med szívás, nem csak a T-44... És tényleg előszeretettel lőnek a "kicsikre". Találat esetén szinte tuti sebzés.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
bandiras2
senior tag
A maganyos TOG-ot ugy hivjak hogy CELPONT. Free damage.
2-3 TOG erto kezekben viszont maga a veszedelem. Jimgles egyik videojaban harman bementek marhulni, az egyik keresztbefordult az eszaki szukuletben kikerulhetetlenul, a masik ketto meg beallt moge mozdithatatlanna teve az egesz hulyeseget es lottek amig eltek. az ellen tuleloi pedig percekig probaltak eltolni a doglott togokat mignem bekerultek oket.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
dotta98
csendes tag
Orosz TD ág szerintetek élvezhető?
-
dfsz34
őstag
Focis hasonlattal élve, a WG ad a 15 embernek, mint csapatnak egy célt, pontosabban kettőt, lőjön ki minden ellenséget vagy foglalja el a bázist.
Most képzeljük el azt a focimeccset, ahol a játékosok egy része letáborozik valahol a pályán és egykedvűen szotyolázva figyelik, hogy mit csinálnak a többiek. Páran próbálnának csak tenni valamit és így tovább.
Ez valóban a legnagyobb problémája most már ennek a játéknak, hogy csapat szintű célokat adnak 15 olyan embernek, akik közül sokan nem akarnak és/vagy tudnak egyáltalán bármit is hozzátenni a csapat teljesítményéhez.
Át kéne nekik komolyan gondolni, de csak akkor fognak bármit is lépni, ha már érezhető lesz a lemorzsolódás, ami még messze van. Ilyen-olyan akciókkal, mint most a prém tank szeptemberben még sokáig fent lehet tartani az érdeklődést...
Arra gondolok, hogy mivel itt szó sem lehet csapatról, ezért a csapat célok szerepét jelentősen csökkenteni kéne és helyette egyéni célokat kéne meghatározni, pl elvárt sebzést vagy spot/assist célokat meghatározni és ha azt hozza a tank, akkor nyertesnek venni. Ha a csapat nyer, akkor meg a jelenleginél lényegesen kevesebb hatása legyen, de adhatnak akár egyéb ösztönzőket, mondjuk első 10 játékosnak egy kis javítót vagy ilyesmi.
Látható, hogy ez nem elég ami most van, hogy szerezz medált és akkor megkapod a teljes xp-t, ha vesztesz, akkor is, mert a stressz forrása pont az, hogy ezek a játékosok mindent megtesznek és mégis elvesztik a csatát. Miért nem lehet azt mondani, hogy a csapat cél alapján nem nyertek, de az egyéni cél alapján igen és győzelemnek számolni nekik. Apró dolog lenne, de jelentősen csökkentené a stresszt, illetve a jelenleginél alacsonyabban húznám meg az egyéni győzelem szintjét, most csak exhas találgatok, de mondjuk tier x 250 sebzés nehéz tank és td esetében, de ahogy a wn8 működik, akár minden tanknak külön meg lehetne húzni egy szintet, amit ha átvisz a játékos, akkor egyéni győzelmet érne el és onnantól nem lennének síkidegek, ha a csapat győzelmet elvesztenék.
-
skopy
tag
Nem tudom ki hogy van , de a tegnapi, meg a mai nap is egy nagy kalap ........
Tisztában vagyok azzal hogy a gyengébbek közé tartozom, de 28 -ból 4 nyert csata azért szerintem elég gatya.
Lassan ott tartok hogy végleg befejezem.
Oké hogy csak játék, de ha állandóan ( és attól függetlenül hogy mennyit sebzek ) vesztünk, elmegy az ember kedve a játéktól szerintem.Az akasztott embert, még az ág is húzza.
-
Patrick76496
őstag
válasz #43783936 #68525 üzenetére
Elvileg úgy tartják, hogy a T-44 és a T-34-2 a 2 legrosszabb T8-as medium. Na most az utóbbit egy Psycroptic66, egy Szecska_Mester és egy Patrick igazolja, viszont egy HaLlak65 cáfolja.
Annak a tanknak tényleg nincs semmi előnye azon kívül, hogy kicsi és valamennyire kemény a tornya. Papír a teste, lassan céloz, pontatlan, az átütése sem kiemelkedő, az alfája is csak átlagos. Arról meg ne is beszéljünk, hogy még a gun depression-je és a DPM-je is gyenge, plusz a látóhatár is csak átlagos. Szerintem bátran kijelenthetjük, hogy ez a legszarabb T8-as med. Direkt meg is kérdeztem, amikor volt a WG-s Q&A Reddit fórumon, hogy buffolják-e, de azt a választ kaptam, hogy nincs tervben (kint volt FTR-en is a kérdésemre a válasz, azt én kérdeztem ).
(#68527) atis123: Én is szeretem ezt a tankot, de csak T8-as csatákban. T9-ben még használható, de a T10 katasztrófa. Márpedig rengetegszer megyek T10-ben, már a tököm tele van vele. Mérgemben mindig kiírom közös chat-re, hogy: "Did you know? T-44 is a Tier 10 tank. Its lowest MM tier is 10." Komolyan, olyan szívesen lecserélném valamire, csak nem tudom mibe menjen a legénység.
Amúgy tipikus medium, marha jól lehet vele flankelni a fürgesége miatt és a T8-as medek közt ennek van a legkeményebb teste (Type 59-et nem nézve). Érdekes, én ritkán kapok vele ammo rack-et, régen sokkal sérülékenyebb volt. A Leo PT A-hoz képest egész jól bírja. Nekem is Vert Stab + EGLD + Rammer rajta a setup, de még így sem vagyok hasra esve a célzásidejétől.
Az ARL-t én az F3-mas csővel (a kisebb 90-es 170 átütéssel) húztam ki. A 105 milis túl pontatlan és lassan is céloz.
(#68531) zsolthee: De, pedig pont az van, hogy T10-ben téged lőnek, mert te vagy a kis szaros 8-as tank, amit lazán lehet sebezni. Az alap átütés elmegy, de az a baj, hogy még a goldja is gyenge a többi 8-as medhez képest. Gold nélkül néhány tankot még oldalról sem ütsz be.
Skilleknek én ezeket pakolnám:
Parancsnok: 6. érzék, Álca, Javítás, Sasszem? (angolul Recon, a látótávot növeli)
Lövész: Álca, Pillanatkép, Javítás
Vezető: Álca, Sima utazás, Javítás, Offroad/Kuplung égető
Töltő: Álca, Biztonságos elhelyezés, Javítás, Helyzetfelismerés (angolul Situational Awareness, ez is a látótávot növeli)A Parancsnoknál és a Töltőnél a 3. és 4. skill tetszőlegesen felcserélhető. Ha a 4. skill eléggé felfejlődött, reset BIA-ra, majd ugyan ezek.
- - - - - - - - - -
Szerk: Ha már T-44, itt van egy jobbféle kör vele. Felmentem a hegyre, nem bírtak besebezni hulldown-ból. Ezt a tank gyakorlatilag csak itt effektív (meg kevésbé T9-ben), itt viszont nagyon. Csata után még rám is írt az egyik csapattárs, hogy gratuláljon.[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
myckey
veterán
válasz Enzolord #68711 üzenetére
legjobb !
egyébként csak akkor ha valaki tr5 be akar marhulni.
ezt leszámítva a legénysége is a zúpápírszingben pallérozódikmég anno olyan 5-6K csatáig a se tudtam mi az hogy prém fiók, szóval valamivel kellett kreditet keresni.
átlagsebzést már kb. lehetetlen rajta javítani annyi csata van vele
de azért néha még befigyel ilyen sok-sok frages csata vele, a zixpé rekord is azzal lett beállítva meg a kil is"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
scyllarus
veterán
válasz unravel #68712 üzenetére
Láttam én már kettes-hármas TOG szakaszokat, amint bedarálták az egész ellenséges csapatot... Nem olyan rossz az, ha nincs arty. A KV-1 páncélja, a BP ágyúja és T7-8-as HP T6-ban? Teljesen használható, szerintem.
-
unravel
őstag
Azt észrevettétek, hogy nagyobb az esély a vereségre ha TOG van a csapatban? Még akkor is ha jó a söfőrje.
Nem értem miért adnak emberek pénzt érte. Mit tud hozzátenni a meccshez azonkívül hogy nyeli az ammót amíg bírja?¯\_(ツ)_/¯
-
Enzolord
addikt
válasz myckey #68707 üzenetére
De gondolom azt a tré M4-et előveszed, még éjjel is rá gondolsz...
-
-
benvolio
őstag
válasz Lunky88 #68704 üzenetére
Ha közeledik valaki és érzem, hogy a lövéstől felfedeződnék akkor muszáj tolatni és ugrik a periszkóp távja de még megmarad a távcsőé. Addig szoktam tolatni amíg a bokron keresztül már nem látok át csak a spot miatti körvonalat és így lövök rá. Nem fog felfedezni, majd vissza előre a bokor átláthatóságáig és a távcső miatt akkor is hamarabb veszem észre. Ha jól alakul a helyzet így el lehet hintázni anélkül, hogy felfedeznének, ha összejön a kill akár saját részről akár csapattárs által, jöhet a folytatása a mozdulatlan kempelésnek már periszkóppal.
-
-
myckey
veterán
válasz scyllarus #68700 üzenetére
én egy ideje hanyagolom a matildát.
régebben jobban adta, manapság alig látok vele tr4 csatát.néha azért mér gurulok vele, legénység is képződik benne, pont ebből ment át centibe a majd 3 skilles raj
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
scyllarus
veterán
válasz Lunky88 #68704 üzenetére
Van. Ha mozogsz, akkor is messzebbre látsz, mint egyébként, ha meg megállsz egy jó helyen, még messzebb. Emlékszel, Diegho mit ajánlott a Hellcatre? Pont a mozgékony, de amúgy kempelős járműveken van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Soha nem értettem, miért vannak az 50B-n kívül a poroltók. De! Mostmár a saját 50B-men is vizsgálhatom a jelenséget, ami nice.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hálózati / IP kamera
- Hogwarts Legacy teszt
- Windows 11
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- félconfig - GIGABYTE GA-AX370-Gaming 3, AMD Ryzen 7 5800X Vízhűtő, FURY 32GB RAM
- Ryzen 5 3600X/RX 5700XT/256GBNvme SSD/1TB HDD/24 GB RGB memória 3200 mhz
- Eladó Gamer PC! I5-10400f+RTX 2070 Super+16 GB DDR4
- //ÚJ!!//"PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest