Új hozzászólás Aktív témák

  • dfsz34

    őstag

    válasz skopy #68717 üzenetére

    Focis hasonlattal élve, a WG ad a 15 embernek, mint csapatnak egy célt, pontosabban kettőt, lőjön ki minden ellenséget vagy foglalja el a bázist.

    Most képzeljük el azt a focimeccset, ahol a játékosok egy része letáborozik valahol a pályán és egykedvűen szotyolázva figyelik, hogy mit csinálnak a többiek. Páran próbálnának csak tenni valamit és így tovább.

    Ez valóban a legnagyobb problémája most már ennek a játéknak, hogy csapat szintű célokat adnak 15 olyan embernek, akik közül sokan nem akarnak és/vagy tudnak egyáltalán bármit is hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

    Át kéne nekik komolyan gondolni, de csak akkor fognak bármit is lépni, ha már érezhető lesz a lemorzsolódás, ami még messze van. Ilyen-olyan akciókkal, mint most a prém tank szeptemberben még sokáig fent lehet tartani az érdeklődést...

    Arra gondolok, hogy mivel itt szó sem lehet csapatról, ezért a csapat célok szerepét jelentősen csökkenteni kéne és helyette egyéni célokat kéne meghatározni, pl elvárt sebzést vagy spot/assist célokat meghatározni és ha azt hozza a tank, akkor nyertesnek venni. Ha a csapat nyer, akkor meg a jelenleginél lényegesen kevesebb hatása legyen, de adhatnak akár egyéb ösztönzőket, mondjuk első 10 játékosnak egy kis javítót vagy ilyesmi.

    Látható, hogy ez nem elég ami most van, hogy szerezz medált és akkor megkapod a teljes xp-t, ha vesztesz, akkor is, mert a stressz forrása pont az, hogy ezek a játékosok mindent megtesznek és mégis elvesztik a csatát. Miért nem lehet azt mondani, hogy a csapat cél alapján nem nyertek, de az egyéni cél alapján igen és győzelemnek számolni nekik. Apró dolog lenne, de jelentősen csökkentené a stresszt, illetve a jelenleginél alacsonyabban húznám meg az egyéni győzelem szintjét, most csak exhas találgatok, de mondjuk tier x 250 sebzés nehéz tank és td esetében, de ahogy a wn8 működik, akár minden tanknak külön meg lehetne húzni egy szintet, amit ha átvisz a játékos, akkor egyéni győzelmet érne el és onnantól nem lennének síkidegek, ha a csapat győzelmet elvesztenék.

Új hozzászólás Aktív témák