Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A jól bevált formula, ezúttal a II. világháború tengeri legendáival.
0.8.9 Patch Notes
----------------------------------------------------
Magyar WoWs Discord Közösség
Ajánlott Buildek
I Battleships I Cruisers I Destroyers I Aircraft Carriers I
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akagi
tag
válasz SoulReaver #43297 üzenetére
Még az elején meglett az 5 csillag, de most mentem egyet, 3 csillag , ha nem akadok fel 2x is egy-egy sziklán lehet egy kicsit több lett volna.
Segítség eltévedtem!
-
ddt500hu
veterán
válasz SoulReaver #43297 üzenetére
700k? Az nem semmi.
-
Highground
aktív tag
Na jó, küldtem nekik egy ticketet. Először azt hittem az óra lesz a gond, ugyanis észrevettem, hogy valamiért visszaált a windows nyári időszámításra. A BIOS-ban vissza kellett állítanom manuálisan az időt. De most, hogy visszaállítottam ugyanúgy szar
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
félisten
válasz FoxiestFox #43282 üzenetére
-
KJ82
senior tag
válasz Highground #43293 üzenetére
Nekem sem jeleníti meg normálisan. UPC van.
Phanteks P300A - Ryzen 5 5600 - Asrock B550M Pro 4 - Crucial Ballistix Black 2x8 - Sapphire Pulse 6700
-
-
scyllarus
veterán
válasz Highground #43290 üzenetére
Minden más tökéletes. És a tankos oldalak se jönnek be (eu,com). Valami a WG-nél lesz.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
scyllarus
veterán
válasz Highground #43286 üzenetére
Nekem sem.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
-
TCSZ
senior tag
válasz Highground #43286 üzenetére
Nálam is ez a helyzet.
Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.
-
Highground
aktív tag
Nektek se jönnek be a WoWs oldalak? Se a main site, se a premium shop, se a wiki... Csak ilyen broken fekete-fehér szöveg jelenik meg. A wikin meg az ikonok vannak oda De már tegnap este óta...
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
félisten
-
Chabe89
addikt
válasz FoxiestFox #43282 üzenetére
Huzatot kaptál, hogy DD-vel játszol?😀
-
félisten
-
Akagi
tag
válasz SoulReaver #43280 üzenetére
Pedig ez a könnyebbik. Urasimával bemész a flintbe lekapod a tíz körméről a gorgont, ha kis szerencséd van akkor a csapat a többit megoldja.
Segítség eltévedtem!
-
félisten
-
Novver
senior tag
-
ddt500hu
veterán
válasz FoxiestFox #43276 üzenetére
Nem hála az égnek. Igazándiból annyira a deva strike-ra mentem, hogy el is ment a 300k. 3 salvo elment levesbe.
Rögtön elsőre kimákoltam a Des Moines-t. -
félisten
-
Chabe89
addikt
válasz FoxiestFox #43266 üzenetére
Nem akartam leállítani, mert a múltkor is meg lettem kövezve utána, hogy "hurr durr amúgy is halott a topik".
-
félisten
Simán csinálhattok egy training room meccset erre a sémára.
-
scyllarus
veterán
A wotban volt (van?) ilyen. Igazából nem lehet jól megcsinálni, mivel vagy nem történelemhű, vagy nem kiegyensúlyozott. Innentől kapná az állandó támadást/játszhatatlan lenne.
-
sith7
félisten
válasz FoxiestFox #43269 üzenetére
A következő only CV acc lesz
-
LK
addikt
Kell egy kis real történelem,nem csak a játék. Ugye elég ritkán torpedózta meg a Gneisenau a Bismarckot. Ebben az agyrémben meg ugye lehet
Egyébként tök jó lenne olyan csata fajta, ahol a Szövik aprítanák a Tengelyeket. Lehet vissza is raknám a gemet. Persze az orosz hajókkal gondok lennének Főleg az, hogy nem is léteztek....
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
félisten
-
sith7
félisten
Jogos ... akkor egy kis ON
A sub - ok mikor jönnek ?
CV buff várható mostanában ? -
scyllarus
veterán
Mivel a játékban minden szuper, muszáj mással foglalkozni
-
félisten
Egy tucat off zsinórban, nice
-
Kotomicuki
senior tag
válasz sh4d0w #43264 üzenetére
Pontosan, a német haditengerészetnél vaskalaposabb talán csak az angol volt, még John Arbuthnot Fisher érkezése előtt. A kapott parancs (azonnali) végrehajtása, bármilyen baromság legyen is az, mindenek fölött állt!
Wilhelm Marschall egy gondolkodni is képes, üde színfolt volt benne, amire Erich Raeder "válasza" a könyörtelen hajtóvadászat volt, nem számított, hogy eredményt is fel tudott mutatni - amin a német propaganda hónapokig elélt, majd újra és újra elővett, mert ilyesmikben nagyon nem dúskáltak.
Ez a maradiság meglátszott a fejlesztések elmaradásán - pl. a radar, pedig a németek "vezettek", még a '30-as évek elején... - , a meglévő hajók számára előnytelen felhasználásukban...
A Bismarck-ról: az angolszászok leteszik a susnyásba az értékeléseknél, de amikor megtalálják és körbenézik a roncsait, alig találnak a páncélzatán külsérelmi nyomot, ami lövedékektől lenne... (a képeket is meg kellene nézni)
Ellenben a franciákat, amikor megszórják afrikában és otthon a kikötőikben: négyzetméterekben mérhető lyukat, egész főegység-deformációk, de azok micsoda újszerű és modern konstrukciók...
A Tirpitz történetét is hozzá kéne venni, mivel testvérhajók voltak: amit az kopott és amilyen károk keletkeztek benne utána. Ott nem volt egészben eltűnt hajóorr egy 500Kg-os bombától, mint az ellenoldalon...[ Szerkesztve ]
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
Nagyjából minden, amit ebben a posztban írsz, téves. Az atlanti orrot pont azért építették, hogy ne ázzon el a hajó orra. Hasonlítsd össze a PoW orrával, ahol valamilyen okból kifolyólag követelmény volt, hogy 0 fokos emelkedésnél is tudjanak tüzelni az első toronyból... Az atlanti orr hátránya az volt, hogy az első torony optikai távmérőit használhatatlanná tette, ellenben a PoW tornyaiba valóban beömlött a víz, zárlatot okozva, ezért is kellett visszavonulnia a Dánia-szorosban.
A német parancsnokok között voltak igazi tökös kapitányok. Lindemann a Hood után akarta küldeni a PoW-t is, Lütjens bírálta felül. Korábban a csúnya ikrek elsüllyesztették a Glorioust és a rombolóit Marshall parancsnoksága alatt, aki különben azt a parancsot kapta, hogy lője a kiürített Harstaadi kikötőt. Jutalma: lefokozás és kirúgás.
https://www.coreinfinity.tech
-
sith7
félisten
válasz sh4d0w #43262 üzenetére
Pont azt olvastam valahol, hogy az összes német csatahajónak (Bismarck, sch.) kifejezetten gyenge tengerállósága volt .... relatív kis hullámzás is teljesen felcsapott az orr-részben és víz folyhatott be az elülső tornyokba
Jó hajó volt a Bismarck (azon felül persze, hogy meg sem kellett volna építeni), csak nem kell túlmisztifikálni .... nyílvánvaló, hogy mivel teljesen új hajókról van szó, így verték szinte az összes, akkor 20-30 éves, angol csatahajót
Egyébként ahhoz képest, hogy szépek voltak, erősek voltak, a német felszíni parancsokok nagyon gyengén muzsikáltak ... fele annyira lettek volna tökösek, mint a német u-boat parancsnokok akkor legalábbis abban a bizonyos csatában nemcsak a Hood merül el, hanem követte volna a Prince o W is
Persze a német parancsnokok a memoárjaikban mindent a Führerre kentek, valójában a Führer az össze német felszíni hajót fel akarta daraboltatni, mert annyira hasznavehetetlennek gondolta őket (mellesleg teljesen igaza volt)
-
-
sith7
félisten
válasz sh4d0w #43260 üzenetére
Ajánlom mindenkinek a Wargaming saját videóját a híres Bofors-ról .... azzal a 'szerszámmal' több repülőgépet lőttek le, mint minden más típussal összesen!
A német-ek sem rendelkeztek közelségi gyújtóval ellátott gránátokkal, így hiába lőtték lyukacsosra szerencsétlen swordfisht, az még repképes maradt ... egyszerűen nem rendelkeztek azzal a technológiával
Hát igen, pechje volt a német haditengerészet legnagyobb hajójának, hiszen a legfőbb ellenfelük, leggyakrabban használt anyahajófedélzeti repülőgépek támadták meg :-)
-
Ha megnézed a távol-keleti háborúkat, nem csak a japánok rendeztek vérfürdőt, hanem mindenki. Egyszerűen más a gondolkodásmódjuk, semmibe veszik az egyén jogait.
A Bismarck légvédelme nem egyszer lépett működésbe, hanem háromszor: Bergenben, a Victorius gépei és az Ark Royal ellen. Ezekből összesen három torpedótalálatot kapott és ha nincs a balszerencsés találat a kormánylapátnál, valószínűleg semmi nem tudta volna megállítani, amit az angolok szembeállíthattak volna vele.
A PoW-szel ugyan össze lehetne hasonlítani a német hajót, de valószínűleg - minden szempontot vizsgálva - elsöprő fölénnyel nyerne a Bismarck: jobb a tengerállósága, a túlélőképessége, a főfegyverzet, a másodlagos fegyverzet, a légvédelem, a sebesség, a hatótáv. Érdemes lehet megemlíteni, hogy a PoW-nek a teljes gépészeti rendszere kártyavárként omlott össze egyetlen torpedótalálattól - majd ugyanez történt a KGV-tel, amikor kettéhasította a Punjabi rombolót és annak felrobbantak a mélyvízi bombái a hajó alatt.A japánok nem voltak képesek megszervezni egy konvoj-rendszert, ezért az amerikai subok óriási pusztítást végeztek az utánpótlást szállító hajók között.
-
scyllarus
veterán
Nem áradoztunk róla, egyszerűen megállapítottuk, hogy nem volt olyan sz@r, mint ahogy az elterjedt. Ha most egy Aegis légvédelmi cirkálót betámadnának favázas-szövetborítású gépekkel, az is a hajára kenhetné a radarját, de ettől még nem lesz ócska.
Egyszerűen peche volt, olyan régi technikával támadták, amire (már) nem készültek fel."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
sith7
félisten
Visszatérve a "Midway" - re
Lassan elkezdem Japán-t sajnálni ... , az, hogy már 4. éve kínaiak millióit mészárolták le az smafu, az, hogy megszállták teljes Indokínát, az smafu ... Japán csak egy békeszerető nép volt .... csak hát a csúnya, rossz USA
USA pedig szuper-agresszív lehetett hiszen a haderejük kb. Hollandia szintjén voltNagumo utálta az anyhajókat? Hát akkor biztosan hülyék voltak a japcsik, hogy lett a parancsnoka a Kido Butai-nak, mely egységgel fél éven keresztül mindent elért, amit lehetett. A legtapasztaltabb parancsnokok egyike volt.
Midway nem elfoglani akarták, hanem kipovokálni, hogy amcsi anyhajók csatába menjenek. Valljuk be őszintén: ez egy csúnya vereség volt a japóknak.Tök jó, hogy mindenki áradozik a Bismarck légvédelméről, ami csak egyszer szerepelt élesben, akkor is szarul ...., de mindenki állítja, hogy az jó volt :-) .... volt olyan swordfish, amiben több, mint 150 becsapódás volt, de nem zuhant le. Egy légvédelem nem csak pontos kell, hogy legyen, hanem pusztító .....
Megint beletesztek olyat a számba, amit nem is mondtam ... a Repulse-t nem hasonlítottam össze a Bismarck-al, hanem azt írtam, hogy ugyanarra a sorsra jutott volna ... írhattam volna a Prince of Wales-t is ...., de hát abba már nem lehetett volna belekötni :-(
Egyébként eleve az egész távol keleti háborúban az amcsi kapitányok sokkal agresszívabbak voltak, mint a japcsik .... érthetetlen számomra, hogy a japánok miért nem támadták az USA hátországot tengeralattjárókkal ... érhetetlen, hogy micsoda katasztrofális emberveszteségeik voltak a csapatszállítóik elvesztésével (Junyo Maru, Toyama Maru, tamatsu maru) és nem tudtak semmit tenni az amcsi u-boat-okkal szemben
-
-
Kotomicuki
senior tag
A Bismarck lévédelmével semmi gond nem volt, "csak" fémtörzsű gépek elleni lőszerrel volt ellátva, ami alig tett kárt a vászon-huzal-faszerkezetes gépekben. Ennyi, se több, se kevesebb!
A japánokat belehajszolták a háborúba! Már olyan szerződéseket is elfogadtak volna, amit egy keményen legyőzött országra szoktak ráerőszakolni, de az amcsi elnöknek ez sem volt elég: ő tudta, hogy ha életben akar maradni japán és hozzáférni mindahhoz, ami nem található meg az alapanyag-szegény szigeteiken, akkor kénytelen lesz erővel fellépni és ekkor nem mint agresszor tudja a nyakukat kitörni, mert az usára a japcsik voltak a legveszélyesebbek - ekkor már csak az egyoldalú kereskedelmi hajózárlat tartotta vissza a brit birodalom maradékát attól, hogy letarolják az amcsi multicégek az ángliusokat és az első világháború miatt - ahol usa megvárta míg szétverik egymást a felek és a győzteshez állt - el voltak adósodva az usa felé, azaz nem nagyon ugrálhattak, így csak a japcsik (és a szovjetek, akiket az 1. világháború után pont az amcsi multicégek modernizáltak, mint most kínát...) maradtak a világhatalom megszerzésének útjában és a gazdasági fölényének tudatában nem akarta elszalasztani ezt a lehetőséget.
De, mivel az amcsi honpolgárok az 1. VH szörnyűségei után hihetetlenül háborúellenesek lettek, ezért nem léphetett fel agresszorként az usa: kellett egy indok, ami miatt "csak" védekezik... (így lett egyedüli bűnbak az a tengernagy, aki már évekkel PH előtt kérte a csendes-óceáni térség megerősítését, de azt pont azért nem tették meg, nehogy elriasszák a kezdeti, támadó hadműveletektől japánt)Midway japcsi szempontból eleve bukás volt: a tőlük "szokásos" túlkomplikált terv, elaprózott erőkkel és egy, az anyahajókat kimondottan utáló főparancsnok keze alá adott CV-flottával.
Vagy banzai és aki túléli a rohamot a sziget ellen, az majd a biztos támaszponttal a hátában megküzd az amcsi CV-kkel, vagy a CV-ket még a sziget előtt eltüntetni, nehogy összedolgozhassanak a szigetek légierejével.
Egyik sem, hanem mindkettő, egyszerre, ami már túl sok volt az eleve szarul szervezett és vezetett támadó, épphogy csak túlerőben lévő egységeknek.Ha győznek, akkor sem biztos, hogy hasznát veszik a szigetnek, mert képtelenek lettek volna ellátni, ahogy az összes többit sem tudták:
- a japán gazdaság ekkora igénybevételre nem volt felkészítve
- a japán haditengerészet tudomást sem akart venni az őket ellátó, kereskedelmi flotta nehézségeiről -> gyakorlatilag ellenállás nélkül mészárolta le az amcsi tengeralattjáró-flotta a japán ellátóhajókatHa az eredeti amcsi főparancsnok (William Halsey Jr.) marad a 2 task force élén, akkor lehet, hogy pont az usákokat mészárolják le - de, milyen szerencse, éppen bőrbajokra hivatkozva betegállományban volt a csata ideje alatt, így a Nimitz által is kedvelt és -többre tartott Frank Jack Fletcher vette át az irányítást, aki egyedüli amcsi tengernagyként:
- mindig hátrányból győzött
- sosem veszített több erőt/hajót, mint az ellenfele
De őt meg ki nem állhatta King - állítólag a nagybácsi, Frank Friday Fletcher admirális miatt, aki azért besegített az unokaöcsnek a ranglétrán való kapaszkodásban, így "elorozva" King elől a jobb beosztásokat - a tengerészet feje, így az ő pályafutása hamarosan zátonyra futott és csak a hidegháborúban "rehabilitálják" majd.A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
válasz SoulReaver #43249 üzenetére
Én is, de nagyon fontos a prezentáció elfogulatlansága. Okun és társai hihetetlen sok baromságot összehordtak a hajóról, csak mert német. Az angol interpretáció szintén sokat ártott a hajónak, mint fegyvernek a megítélésében.
-
4 vs 3 hordozó volt, az nem elsöprő fölény - más kérdés, hogy a japánok tudták, hogyan kell összehangolni egy légicsapást. Ellenben a japánok nemigen próbálták meg kimenteni a tengerből a tapasztalt pilótáikat, mert legyőzöttként tekintettek rájuk (ugye, a japán szamuráj mentalitás...). Az Akagit 3 bomba találta el, ami nem rossz arány, ha azt vesszük, hogy 7 gép támadta. A legnagyobb baj mégis az volt, hogy a fedélzetek tele voltak feltankolt, felfegyverzett repülőkkel. A Kagán egy üzemanyag kocsit talált el az egyik bomba - gondolom nem kell bemutatnom a napalmot.
A Bismarckot mondjuk a Repulse-szal összehasonlítani egyenesen ostobaság. Nem egy korból származnak és a brit hajó még a Hoodnál is gyengébb védelemmel rendelkezett, a vesztét pedig nem a rossz légvédelem okozta, hanem a légifedezet hiánya. Repülő ellen akkoriban egy hatékony védelem volt: másik repülő.
A Bismarck légvédelme pedig kimondottan erősnek számított, ha a vele egy időben létező csatahajókkal hasonlítod össze.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sajnos a wowsban sem lehet hozzáigazítani a légvégelmet a
nagyon lassúrepülőkhöz. -
scyllarus
veterán
Pontosan, az elavult, lassú, alacsonyan szálló gépekre nem készült fel a tűzvezérlő rendszer. A modern utódjából bezzeg leszedegetett a Tirpitz, gyakorlatilag ugyanazzal a rendszerrel, és közben sértetlen maradt
-
sith7
félisten
válasz sh4d0w #43241 üzenetére
de hordozókban nem.
4 vs 2 - anyhajó ... ez mi, ha nem túlerő?Ha pl. az amcsi légvédelem nem lett volna hatékony a II. VH-ban, akkor legalább fél tucat anyahajóval több feküdne ma a Csendes óceán mélyében
A 40 mm-es Bofors-okkal felszerelt amerikai rombolók, és cirkálók még a 100-as nagyságrendű kamikaze-támadásokkal szemben is megállta a helyét
közelségi gyújtóval, központi tűzvezérléssel, folyamatos adagolású töltőtálcával a boforsok igazi falat tudtak képezniA japánok nem rendelkeztek közepes kaliberű légvédelmi fegyverzettel .... nem volt központosítva a légvédelmi ütegek tüze ... és nem rendelkeztek közelségi gyújtóval sem
egy amerikai típusú légvédelemmel szemben nem fog 30+ Dauntless elsüllyeszteni 4 japán anyahajótA Hiryu ellentámadásában 28 támadó japán repülőgép vett részt - 3 bombatalálatot, és 2 torpedótalálatot értek el, miközben elvesztettek 18 támadó repülőgépet - és a yorktown még mindig nem süllyedt el!!!!!
Ezzel szemben az Akagi 1 találatot kapott, a Soryu 3 találatot, a Kaga 4-et ... mind a 3 ment a levesbe
A Bismarck-nak fos légvédelme volt .... egy szerencsétlen Swordfish-et sem tudtak lelőni .... egy bismarck típusú hajó a távol keleten pontosan arra a sorsra jutott volna, mint a RepulseJa, és a japán anyhajó-fedélzeti pilóták tapasztalatban agyonverték az amcsikat .... ehhez képest nézzük a végeredményt
A Yamato, és az őt kísérő rombolók 10 amcsi gépet szedtek le !!! ..... egy szánalams vicc volt a japán hajófedélzeti légvédelmi tüzérség ... pontosan, mint a tengeralattjáró elhárításuk .... és ez teljesen érthetetlen.
Aztán hogy ez technológiai (nem rendelkeztek azzal a tudással) vagy gondolkodásmódbeli (csak támadás, a védekezés nem fontos) különbség volt ... ez jó kérdés ...
[ Szerkesztve ]
-
válasz sh4d0w #43239 üzenetére
Még valami: az egész Midway-terv nagyon függött attól, hogy az amerikaiak úgy reagálnak-e, ahogy azt a japánok elképzelték, nem volt B tervük. Kondo az aleuti erőkkel túl messze volt, hogy érdemben be tudjon avatkozni, a Shokaku és a Zuikaku nem volt bevethető állapotban. Felszíni hajókban Yamamotonak valóban 3x túlereje volt, de hordozókban nem. Ha van még kettő Nagumonak, lehozza a csatát, az amerikai hordozók veszteségei elképesztőek voltak, főleg a torpedóvetők terén.
[ Szerkesztve ]
-
ddt500hu
veterán
Mindehhez azért hozzátehetjük, hogy ha a Japánok totális győzelmet aratnak Midway-nél a háborút akkor is elveszítik. Legfeljebb 1 évvel később.
-
Nem, a felderítés katasztrofális volt. Nem a hordozókról küldtek ki repülőket, hanem a cirkálókról - de a Tone 4 valamiért nem vette észre a Yorktownt.
Tengeralattjárókból kordont húztak Hawaii és Midway közé, hogy jelentsék az amerikai flotta kifutását, de túl későn értek oda. A K művelet szintén befuccsolt, de Nagumot senki nem értesítette.A légvédelmi fegyverek akkoriban nem értek sokat a repülők ellen: a modern Bismarck sem lőtt le egyet sem a Swordfishek közül.
Nagumonak abban a helyzetben egy 45 perces időablakra lett volna szüksége a támadáshoz, amit viszont az amerikaiak nem adtak meg neki.
-
sith7
félisten
válasz sh4d0w #43235 üzenetére
Szerintem Midway pontosan az az ütközet volt, ahol a japánok túlerőben voltak, és mindent -a saját felderítési adatok alapján- jól csináltak, és mégis elvesztették.
Sok videót megnéztem, és sokat utánaolvastam ... az én meglátásom szerint az a döbbenetes pech, hogy az amerikai ellencsapás akkor éri őket, amikor már szállnának fel a bombával agyonrakott gépek (kb. 20 percről beszélünk) ... továbbá az, hogy a Midway-ről egy hihetetlen béna, koordinálatlan támadássorozat teljesen lemerítette a japán védő vadászokaz üzemanyag szempontjából ... közben a kiküldött felderítők semmit sem találtak .... Nagumo hihetetlen dillemába volt: midway továbbra is veszélyes volt, tudta, hogy valahol vannak az amcsi anyahajók ... továbbá a saját védővadászokat le kéne szállítani az anyahajókra, de addig nem lehet a gépeket felkészíteni a támadásraA lehető legjobb döntést hozta meg ... még egy támadással végleg kiiktatni Midway-t .... miközben ez történt megjöttek a felderített amcsi hajók infói .... itt is a lehető legjobb döntést hozta: azonnal átszerelni a gépeket, és fogadni a vadászokat.... súlyos fél óra ment el a fogadással ... és közben megjelentek az amcsi anyahajó támadói is (az első Midway-i támadás miatt az amcsik sejtették, hogy a japánok hol vannak) ... és itt jön a csata szempontjából az egyik legérthetetlenebb faktor: hogy a pick-be tudott 3 tucat zuhanóbombázó elintézni 4 japcsi anyahajót!!!?????
Erre a válaszom a technológiailag teljesen elavult type 96 25 mm-es légvédelmi löveg
az egész háború ideje alatt a csöves japán légvédelem érthetetlenül gyengén muzsikált ... gondoljunk a nagy Yamato elsüllyesztésére ... hiába tettek a hajóikra a japcsik több tucat löveget, szart sem értek
A japánok nem alkalmazták a közelségi gyújtót; a type 96 tárad töltésű volt (ha elfogyott a tár, akkor ki kellett szerelni, majd újat betenni) ... míg a bofors-nál automatikusan tolták be a töltényrekeszeket
A japán anyahajókon gyenge volt a kárelhárító csapat! az amcsi hajókon már ekkor az üzemanyag-töltő csövekbe szén-dioxidot fuvattak !Nem normális, hogy 6-7 zuhanóbombázó tacsra vágott egy anyahajót .... a japánokat nem csak a döbbenetes pech-sorozat súlytotta, hanem a háború végéig meglévő elképesztően gyenge légvédelem is. Gyakorlatilag ha nem volt védővadász az égen, a japán hajók félelmetesen sebezhetőek voltak
-
-
sith7
félisten
Ha már a Midway-ről van szó, akkor felteszem a nagy kérdést: hogyan tudta elveszteni Japán ezt a csatát, abszolút túlerőben?
-
redzsi
senior tag
válasz FoxiestFox #43231 üzenetére
A közelmúltban azért még csináltak elég jó, és meglepően kritikus háborús filmeket, egy évados sorozatokat: Band of brothers, Levelek Iwo Dzsimáról, A dicsőség zászlaja, Irak (Over there), Generation Kill, Sólyom végveszélyben stb.
De igazad van, ilyenekre már én sem számítok. Marad az Acéllövedék, A szakasz, A tengeralattjáró stb. és a fent említettek újranézése.
....
Én a Top Gun: Mavericktől sokat várok. Főleg azért mert a végén még repül egy (pixel)Tomcat.(#43232) sh4d0w: #43224 Hozzászólásom első részét olvastad? Én veled vagyok jó reggelt!
-
-
félisten
Sajnos el lehet engedni a jó és modern háborús film témáját, nem fog megtörténni, nem olyan a filmes klíma hozzá sem hollywoodban, se máshol.
Nem lesz több épített modell, nem lesz több húsbavágóan valósan elmesélt csata, csak szép cgi robbanások, romantikus szál, és némi pc verziója a történteknek. -
félisten
-
Novver
senior tag
Oh carp, máris nézem
Meglestem, állítólag IFHE lóf.szt sem ér. Flamu anélkül is bontja a hajókat. Nem pazarlás az a 4 pont?Ezt találtam leginkább életképesnek:
1 Priority Target - Know how many are shooting at you
1 Preventative Maintenance - 30% to not get stuff dead
2 Jack of All Trades - Get 15% reduction with flag for your HEAL, SMOKE, HYDRO, and REPAIR PARTY
2 Last Stand - Incredibly Obvious
3 Basic Firing Training - 10% more gun. Buffs both your HE and your AP. Your AP is for DDs and broadsides. Your HE is for starting fires, not for damage. Don't get IFHE
3 Survivability Expert - 3500 more HP AND it boosts your heal amount. You're a knife fighter, you want to be in there as much as possible.
3 Superintendent - +1 Smoke, Hydro, Heal. Never going to be not useful.
4 Concealment Expert - Puts you at your low concealment of 5.7 (5.9?) ((6.1????)) (((They haven't finalized this I guess)))[ Szerkesztve ]
Life is a game... The game is my life!
-
félisten
-
Novver
senior tag
Elkezdtem húzni az RN DD ágat. Daringre érdekelne build. Kíváncsi vagyok mikkel toljátok
Life is a game... The game is my life!
-
-
redzsi
senior tag
Milyen jó is volt a Tora! Tora! Tora! Akagi, Nagato modellekkel. link.
De a 2005-ös Yamato filmhez is megépítették a hajó egy részét 1:1 méretarányban, pedig már bőven volt cgi:
A Battle of Britain filmben meg kb. 100 repülőt használtak, igaz sok replikával, de volt vagy egy tucat Spitfire, pár Hurricane, kb 30db He-111 -es, és ugyanennyi Me-109 -es spanyol verziója.
A Végső visszaszámlálás nálam is örök kedvenc, a "Zero" vs Tomcat összecsapása klasszikus.A Midway kapcsán meg úgy tűnik a kassza nagyobb részét elköltötték a nevesebb színészekre, normális cgi-re már nem sok maradt.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
KJ82
senior tag
Nekem is. Az egyetlen zenekar számomra,amelyiknek nincs olyan száma amit ne bírnék meghallgatni.
Amúgy erős a gyanúm hogy ez a Midway ugyanaz a kategória lesz mint a Pearl Harbor volt annak idején
Számomra valahogy a " régi ", 60-as,70-es évekbeli háborús filmek sokkal jobban bejönnek, az elavult technikai megoldásaik ellenére is,mint a mostaniak.
Na meg az örök kedvenc, a Végső Visszaszámlálás..........ha nem láttam vagy harminc alkalommal, akkor egyszer sem.
Phanteks P300A - Ryzen 5 5600 - Asrock B550M Pro 4 - Crucial Ballistix Black 2x8 - Sapphire Pulse 6700
-
LK
addikt
(most viccelni fogok ) Kiderül, hogy sith7 egy 2 méteres izomkolosszus. Máris egyetértünk a cv rework létjogosultságával (Mondjuk nekem 30 év küzdősport háttérrel kevesebb félnivalóm lenne.)
Poénosak lennének az első pillantások. Ki lehetne olvasni a szemekből: Te voltál aki.... ? Ki a noob wazze... ? Mindenesetre vicces lenne.
Mondjuk már a cím is gáz. Ha mondjuk a film címe Bismarck lenne.......[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
TCSZ
senior tag
Elnézést az off témáért.
De ha már filmnézés. Novemberben jön az új Midway. Nem lenne kedvetek közösen megnézni moziban?Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.
-
veterán
válasz FoxiestFox #43211 üzenetére
Black list van ha jól rémlik.
Amúgy úgy, hogy sziget mögött spawnon kempelt, én meg belefutottam. És nem az volt a lényeg, hogy hány cita (négy a gkf-től volt 16km-ről, nekem még sose volt ilyen lövésem, pedig van vele 150 meccsem már), hanem az, 15km-ről is tűpontosan lőtt a kreml, mikor pont a ruszkinak nem szabadna messzire pontosan lőnie, mert azt mondták a dev-ek, hogy dogfightos BB-k lesznek. Nem új yamák.
Elvileg.
Gyakorlatilag meg mégsem
Beszoptam, ez van.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
Anno a Musa-val volt ilyen, amikor kivettem freexp-ből.
Valami brutálisan k.rva jó volt vele játszani. Imádtam, volt olyan, amikor rajt után huszonpár km-rről spotolta a cv a kirajzó hajókat, monti, kajak oldalával, mondom, rálövök.
Kevesebb mint 1k hpja maradt, mert kapott hat vagy hét citát. Brutálisan ment, 150k alatt szédültem.
Aztán ezt egyik napról a másikra elvágták. De ezt már leírtam korábban, onnantól minden mellé, vagy overpen.
ez ilyen játék
(#43210) sh4d0w
Baszhatom én a pontos célzást, amikor körülötte potyognak le a lövedékek. Pontosan célzok, csak minden mellémegy, pont ezt írtam az előbb. Majd az rng eldönti, hogy eltalálod-e vagy sem. Az esélyeiden javíthatsz ez tény (nem a hátad mögé lősz amikor előtted vannak), de amikor az ellipszisben mindenhova esik lövedék, csak pont a hajóra nem, és ezt játszod egész meccs (nap) alatt, akkor azért megfordul az ember fejében, hogy valami nem kerek.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
félisten
válasz sh4d0w #43210 üzenetére
Pontosan erről van szó.
Nem atomfizika a játék amúgy, konkrétan gondolkodni kifejezetten keveset kell benne, csupán figyelemre van szükség, hogy lásd a saját helyzeted, az ellenfélét, fejben kicsit előre tudd pörgetni, hogy ez 1 perc múlva, 2 perc múlva, 5 perc múlva hogy várható, hogy alakul, és tudd, mit bír a hajód.
Ha ezek megvannak, a többi (célzás, elétartás, "prediction", hogy oda lőj, ahová tudod, hogy a pánikforduló valszeg ki-befordul) igazából automatikus.Ha egyik nap azt mondaná a wg, hogy oké, minden hajón mostantól minden lövés ugyanolyan szórást fog produkálni, mellé kicsit összébb is húzzuk, hogy szinte minden shell landolni tudjon a célkereszt helyén, a vörös, sárga, de talán még a zöld játékosok egy része is egy héten belül törölné a játékot, ugyanis olyan szinten és mennyiségben kezdenénk el kicsapkodni őket 1-2 salvokból, hogy az nem lenne fun nekik sem, nekünk sem.
Aki pl azt írja, hogy négyesével eszi a citeket a Yoshino orrába BB ellen...
Mit keres a Yoshinoval orral előre egy BB ellen? Nem arra való a hajó, az egy rolling heavy cruiser, semmi dolgod a BB-vel szemben Folyamatosan mozgásban kell lennie, hogy dodge-olni tudjon.
Két cirkáló van, ami használható nose in, a Stalingrad, és a Moskva.[ Szerkesztve ]
-
Igazából lehet, hogy ők azért lilák, mert tudják, hogyan kell meglőni a hajódat. Ezzel persze nem állítom, hogy nincs manipuláció, mert van, de ennek egy részét ki tudod védeni.
Én pl nem tudom, hogyan kell jól célozni, nem is leszek lila soha (hacsak nem nyerek az eurolottón).
-
LK
addikt
Volt egy accom, hangyányival az átlag felett, mindenben a jó tartományban (kivéve cirkák, cv-k). DD,BB átlag felett, cirkák átlag alatt. Német BB-k T8-ig , többi BB T6-ig kifejezetten jól mentek. DD-k nagyon jól mentek(JPN+USA). (Direkt nem statbuzulok) Nem használtam prémcuccokat,prémet,prémhajót, 5-10 ezrenként használtam fel az fxp-t, nem ugrottam át semmit. Hagytam a francba az egészet, mert volt egy egész hónap, hogy minden harmadik meccset buktam. Kihagytam hnegyed évet.
Új accot nyitottam, full BB-vel. Azért gondoltam, mert BB-kkel jó voltam. Prém idővel,felzászlózva,prém fogyóeszközökkel, jó menedzsmenttel, és kevés játékkal (3hét) eljutottam FR+Brit ágon T-8 ig. A csatákat úgy játszottam, hogy jó pozíciót kerestem, és elég jó átlagsebzéssel lehoztam a legtöbb csatát.
És egyszer csak véget ért a mese. Alacsony tierben is 40%-ra visszaestem majdnem minden hajómmal.kb. 2 csónakkal maradtam 58% felett. A többi leves. És fogalmam sincs mit csesztem el. Semmi összefüggésre nem tudtam rájönni, mert itt lassanként tételesen cáfolva lett mind. Most megint szüneten vagyok. Persze volt közben egy cv rework, de nem akarom ráfogni. És nem játszok máshogy, mint annak idején.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Játssz népszerű/sokat használt hajókkal sokat. GKF, Hindi, ilyenek (nekem ezek vannak, ezek gyakran jönnek szembe)
Figyeld meg, hogy neked miket ad be az rng. Majd a tapasztalataidat hasonlítsd össze azzal, hogy másoknak (főleg lilák) olyan hajókkal miket ad be amikor rád lőnek.
Ha jó a megfigyelő képességed/józan paraszti eszed/memóriád, akkor rájössz arra, hogy olyan szinten manipulál az rng, hogy az vérlázító.
Ez a tipikus "nekem már a csőből is szöget zárva jön ki a skuló" vs "rám madzagon húzva jön az áldás".
Szoktam nézni yt-on videókat, és megesik, hogy hangosan röhögök azon amit látok Mert valljuk be, amikor 25-30sec a reloadod, 3-4 salvo is ellipszis formában esik le a hajók körül (semmi sem talál), beléd meg szemből 10-20ezreket vernek, az azért kicsit lelombozó.
Ja, és így nyerjél meccset.
Hát... sok sikert.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
LK
addikt
Sajnos a játékban is megy a moronozás, noobozás, agyhalottozás.
Én megpróbálok kérdezni ennek ellenére is, de nem véletlen, hogy van aki elrejti a statját. Mert statbuzulás van. Van ami egy jó játékosnak egyértelmű, valakinek nem az. Egyébként, ha leszeded a fellengzős dumát, van értelme annak amit írt. Csak a stílus miatt elveszik a valódi mondanivaló Az itt jelenlévő 6-8 nagyon jó játékosból 1 lett ilyen. Hátha visszaváltozik a szerény topiclakóvá. Soha ne mondd hogy sohaFox:#43203
Mondanám már megint, hogy lám ez a kulcs, de most két név is eszembe jutott itt aki klán nélkül is jó. És igen, a klasszikus fejlődési lépcsőfokok felismerhetőek nálad. Én pl. visszafejlődök. És nem jövök rá, hogy miért.[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Csak hülyéskedtem. Legközelebb odaírom zárójelbe, hogy viccelek ÉN, hogy mostanában nem játszok és annak ellenére hogy az ölembe hullott 7-8 T9-10 cirka, azt sem tudom hogyan kéne játszani velük. Tuti nem tudok hozzászólni egyébként. T8-ig vagyok kalibrálva.
Fox: végre ezt is megtudtuk, hogy Jobbikos vagy. Mondjuk az nagy J.
A hivatalos fórumokról meg annyit, hogy ránéztem egy wg topicra, ami arról szólt miért vannak és hogyan lehet elkerülni a hosszú vereség sorozatokat. Ez az ami a legjobban idegesít. És az emberek nagy része így reagált: jaj nekem 15 volt a legtöbb, de nem baj, nekem 25, nekem xy... Senki nem kérdezte meg, vagy kitörölték ezeket a hsz-eket, hogy matematikailag nem piszkált MM hogy a retekbe képes ilyet produkálni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
sith7
félisten
Nem vagyok vállakozó, és van munkatársam
Nem tudom miért gond, ha valakinek tetszik egy hajó pl. Graf Spee, akkor az miért egyszerre noob ?
Mindegy, az alapkérdés nem ez volt
Ezt üzeni:
Ilyen válaszok után örülök is, hogy nem fórumozok; miközben több tucat hivatalos fórum foglalkozik az Ohio vs Colbert kérdés-körrel, addig ezen a fórumon gyakorlatilag a legtapasztaltabb játékos hülyét csinálva magából szánalmas megjegyzésével 2 kommenten belül lenoob-ozott egy érdeklődő olvasót
Itt felnőtt emberek fórumozgatnak, vagy kisiskolások?
-
félisten
Akkoriban még azt hittem, a trágya MM bug, azóta rájöttem, feature
De ha megnézed a régi hsz-eim, én is átmentem ugyanazokon a núbiai lépcsőkön, mint a legtöbben.
Mondjuk én nem ragadtam meg.Mikor kezdtem jó lenni, jelentkeztem a SPUDS-ba, hogy tudjak kláncsatázni (BIF-ben nem toltunk olyat).
SPUDS akkor még egy relatíve ismert kompetitív klán volt.
Ba is kerültem egy többé-kevésbé fix komp csapatba (a jobbikba ráadásul).
Azóta sajnos ennek a komp csapatnak nagy része szélnek eresztette a játékot azzal párhuzamosan, hogy a wg elfosott benne sok mindent, a maradék pedig nem igazán tudtott újraszerveződni.
Most vannak új srácok, nem unipónik, de ügyesek, úgyhogy egy közepes-jó comp csapat kinéz.[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
Valld be most már, hogy vállalkozó vagy és nincs is munkatársad, és valójában te kérdezed
Fox: ha nem lennél, ki kellene találni
Egyébként néztem régi 2016-18-as hozzászólásokat, és ha beírod az MM kombinációt a keresőbe, minden második hsz-ben rinyálsz az MM miatt . Mondjuk jogosan. 18 elején vmi történt veled, jó klánba kerültél vagy nemtom. Belilultál vagy mi, azóta tolod a magabiztos vakert. Áruld már el a titkot, milyen aimbotot használsz ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest