Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sith7

félisten

válasz sh4d0w #43235 üzenetére

Szerintem Midway pontosan az az ütközet volt, ahol a japánok túlerőben voltak, és mindent -a saját felderítési adatok alapján- jól csináltak, és mégis elvesztették.
    Sok videót megnéztem, és sokat utánaolvastam ... az én meglátásom szerint az a döbbenetes pech, hogy az amerikai ellencsapás akkor éri őket, amikor már szállnának fel a bombával agyonrakott gépek (kb. 20 percről beszélünk) ... továbbá az, hogy a Midway-ről egy hihetetlen béna, koordinálatlan támadássorozat teljesen lemerítette a japán védő vadászokaz üzemanyag szempontjából ... közben a kiküldött felderítők semmit sem találtak .... Nagumo hihetetlen dillemába volt: midway továbbra is veszélyes volt, tudta, hogy valahol vannak az amcsi anyahajók ... továbbá a saját védővadászokat le kéne szállítani az anyahajókra, de addig nem lehet a gépeket felkészíteni a támadásra

A lehető legjobb döntést hozta meg ... még egy támadással végleg kiiktatni Midway-t .... miközben ez történt megjöttek a felderített amcsi hajók infói .... itt is a lehető legjobb döntést hozta: azonnal átszerelni a gépeket, és fogadni a vadászokat.... súlyos fél óra ment el a fogadással ... és közben megjelentek az amcsi anyahajó támadói is (az első Midway-i támadás miatt az amcsik sejtették, hogy a japánok hol vannak) ... és itt jön a csata szempontjából az egyik legérthetetlenebb faktor: hogy a pick-be tudott 3 tucat zuhanóbombázó elintézni 4 japcsi anyahajót!!!?????

Erre a válaszom a technológiailag teljesen elavult type 96 25 mm-es légvédelmi löveg
    az egész háború ideje alatt a csöves japán légvédelem érthetetlenül gyengén muzsikált ... gondoljunk a nagy Yamato elsüllyesztésére ... hiába tettek a hajóikra a japcsik több tucat löveget, szart sem értek
    A japánok nem alkalmazták a közelségi gyújtót; a type 96 tárad töltésű volt (ha elfogyott a tár, akkor ki kellett szerelni, majd újat betenni) ... míg a bofors-nál automatikusan tolták be a töltényrekeszeket
    A japán anyahajókon gyenge volt a kárelhárító csapat! az amcsi hajókon már ekkor az üzemanyag-töltő csövekbe szén-dioxidot fuvattak !

Nem normális, hogy 6-7 zuhanóbombázó tacsra vágott egy anyahajót .... a japánokat nem csak a döbbenetes pech-sorozat súlytotta, hanem a háború végéig meglévő elképesztően gyenge légvédelem is. Gyakorlatilag ha nem volt védővadász az égen, a japán hajók félelmetesen sebezhetőek voltak

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés