Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
válasz King Unique #145196 üzenetére
Ok! Köszönöm neked és a többieknek is még egyszer, akik segítettek!
A Helyreállítást már korábban megcsináltam az útmutatásod szerint, csak az volt a baj, hogy ONLINE voltam és kért MS fiókot. Most OFFLINE módban lefutott az OOBE.
Szerintem a probléma megoldva! -
gahor72
aktív tag
válasz King Unique #145198 üzenetére
köszönöm, közben ráakadtam a macriumra, már csinálja is.
-
King Unique
titán
válasz gahor72 #145197 üzenetére
• "Milyen program, ami...?" topik
—►
téma összefoglaló—►
Rendszer
• Best disk cloning software of 2022Például Macrium Reflect Free vagy egyéb programok, lásd klónozás téma.
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Egy 50gb-os rendszer meghajtót szeretnék átmásolni/költöztetni egy 256gb-osra. Mindkettő ssd.
Mi az ajánlott program erre? Lehetőleg freeware, trial ver.
Köszönöm a segítséget. -
King Unique
titán
válasz UserX #145192 üzenetére
Az a videó pont azt szemlélteti, hogy egy gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopnál bekapcsolás után eleve az OOBE jön be és az új tulaj megy végig azokon a lépéseken, hozza létre a saját felhasználói fiókját, adja meg a jelszavát, stb., nem egy más által már létrehozott felhasználói fiókot kap kézhez. Vagyis az OOBE beállításához érve értelemszerűen meg kellene állni és majd az új tulaj beállítja magának, ahogyan akarja. Amely állapot elérhető a gyári recovery partíció megléténél az alaphelyzetbe állítás restore factory settings opcióját vagy a gyártó saját megoldását (példa) futtatva, vagy a már telepített Windows 10 alól az Sysprep futtatásával.
Másik lehetőség, hogy normál módon telepíteni egy Home / Pro kiadást pl. helyi fiókkal - amihez Pro kiadástól eleve nem kell internetkapcsolat nélkül telepíteni, amit az előbbi screenshot is világosan szemléltet, arra max. Home kiadásnál lehet szükség, vagy az utóbbinál sem feltétlen - , ahol bár alapesetben nem javasolt de akkor jelszót nem kell megadni hogy be tudjon jelentkezni az új tulaj, aztán majd igény szerint módosítja a beállításokat ahogyan szeretné, új felhasználói fiókot hozhat létre, jelszót / PIN-kódot állíthat be, stb. Viszont ez nem az előbbi módszer, nem a gyári alapállapotba történő visszaállítás.
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz King Unique #145078 üzenetére
Hello!
Kicsit megkésve, de tanulmányoztam az OOBE javaslatodat!
Emlékeztetőül egy gyárilag előtelepített laptopot resetelnék, mert a tulajdonosa el akarja adni.
A kérdésem, hogy amikor az MS fiókhoz érek, mit csináljak (hiszen nem tudni, hogy ki lesz az új tulaj). Ez nem derül ki a vidiből sem!
Köszi! -
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Van három felhasználóm egy Windows 10 Pro gépen, a példa kedvéért legyenek: Admin, User, Titkos. Utóbbi jelszóval védett, egy hálózati szkenner számára lett létrehozva (SMB megosztás), a helyi bejelentkezés le van tiltva számára a helyi biztonsági házirendben. A bejelentkező képernyőn ennek megfelelően az ő neve nem is jelenik meg, viszont ha a másik két felhasználó közül valamelyikkel belépek, akkor a felhasználóváltásnál felajánlja ezt is. Ha rákattintok, akkor csak a normál bejelentkező képernyőre dob, ahol már nem szerepel a neve, viszont már a felhasználóváltásnál sem kellene megjelenítenie. Van erre valami "titkos" beállítás, hogy innen is eltűnjön? Registry kulcs, vagy bármi egyéb. Utoljára mikor ilyent kellett csinálnom, akkor még rendben működött, bár lehet, hogy az még Windows 7 alatt volt.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Csupingo
veterán
válasz VGYke #145187 üzenetére
Ha install-nál bepipálod a tiszta telepítést, akkor sem állnak alaphelyzetbe a dolgok? Ha nem, akkor marad az említett DDU, az talán mindent eltüntet.
A driverben a visszaállítás gombal se áll alapra?[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Cs1csó
félisten
válasz VGYke #145187 üzenetére
Szia használd a DDU-t (Display Driver Installer)csökkentett módban fog kérni egy újraindítást aztán alapos törlést csinál majd. Ezután két lehetőséged van:
1. A telepíteni kívánt drivert előre letoltod és az utolsó újraindításának megszakítás a netkapcsolatod mert a Windows ahogy netet kap egyből telepíteni akár majd egy drivert ami nem lesz a legfrissebb
2. A DDU-ban van opció arra hogy ezt letiltsd és így elő netkapcsolat mellet sem fog automatikusan drivert telepiteni -
VGYke
addikt
Szerintetek hogyan lehet win10 alatt egy nvidia Geforce VGA drivert alaphelyzetbe állítani?
Uninstallálom, ismét telepítem a drivert, és a korábban általam beállított de nekem nem tetsző beállítások jönnek vissza...
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Vikus
tag
válasz tordaitibi #145133 üzenetére
Köszi! Ez jó lehet lényegében. Megpróbálom. Bár ugye itt a meghajtó betűjele miatt lehet korlátozott a lehetőség nem? Na mindegy, lényegében jó lehet.
+ @King Unique köszi neked is! -
King Unique
titán
válasz Atamano #145182 üzenetére
A jelszó értelemszerűen az, hogy amit a telepítésnél megadtál helyi fiók / Microsoft-fiók létrehozásánál.
A javítási, helyreállítási lehetőségek felől lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
Atamano
csendes tag
Original win10.
Tegnap összeomlott SSD alatt a win10-em. Elsőre azt gondoltam, hogy a SSD a rossz, de egy másik drive-ról indítva ellenőriztem az SSD-t és kiváló állapotban van.
Amikor a rossz win10-et akarom indítani, akkor a helyreállítás résznél megpróbáltam a régi adatok megtartásával újratelepíteni a gépet, de jelszót kér tőlem. Az üdvözlőképernyőnél kért PIN-t nem fogadja el: Mi lenne ez a titokzatos jelszó?
Van esetleg valami más módja annak, hogy ezt a win10-et el tudjam indítani?
Másik windows alól lehetséges javítani ezt a rendszert régi adatok megtartásával?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz #73959936 #145177 üzenetére
Beírod a megfelelő Generic Key-t és átkapcsol.
-
törölt tag
válasz Doky586 #145166 üzenetére
Köszönöm Neked és másnak is a segítséget, ui. eljutottam a sysprep végéig.
Egyetlen kérdés maradt bennem. Az általam vásárolt win10 home-mal indul, nem az utólag frissített pro-val. Ha elindul és felmegy a gép a netre vagy akárhonnét is, de látni fogja újból azt h. a pro-val működött, mielőtt sysprep-eltem ?
-
Doky586
nagyúr
válasz Wasquez #145172 üzenetére
Egy jól működő XP-ből ki tudod fileba menteni a drivereket Driver Booster-el, de nem valószínű hogy azokat a win7 befogadná. Win10 még kevésbé. Biosban a ram sebesség 266-on megy pedig 400-at is tudna. Főleg a hálókártya a fontos, utána a win7 már tud drivereket automatikusan letölteni. Win7-32 bittel próbálkozz. De telepítéskor 5perc töltögetés miatt még ne hidd hogy elakadt.
-
Wasquez
senior tag
válasz tordaitibi #145116 üzenetére
Win 7 is jó lenne, de azzal is ugyanaz a helyzet, nem tud túljutni az állapotsávon.
Driver problémáim vannak, a gyári oldal már nem elérhető driver ügyileg, a hw infóban meg olyan eszközök vannak, amikhez nem találtam működő drivert.
Nem megy a hálókártya, nem találok normális chipset drivert, stb.PC
-
detroitrw
addikt
válasz King Unique #145170 üzenetére
Koszi, sajnos en se tudok sokkal tobbet
A netre saccoltam lehet a sok toredezett toltes miatt tortenik a rossz frissites, de az altalad irtakbol kiindulva ez nem lehet.Majd hetvegen kapom meg a gepet atnezesre
-
King Unique
titán
válasz detroitrw #145168 üzenetére
• Ha nincs internetkapcsolat, vagy állandóan megszakad, akkor nem töltődik le a frissítés és leáll a telepítés hibakóddal.
• Ha rendben letöltődik és települ a "nagyobb frissites", akkor annak utána normál esetben működni kell, újraindítás után elindul rendben a Windows 10 és nyilván nem kell csak emiatt újratelepíteni, stb.
• Ha rendben letöltődik ellenben nem települ rendesen a "nagyobb frissites", újraindítás után nem bootol a Windows 10 / egyéb gond van, akkor ott nyilván XY gondok vannak a rendszerrel, amit a megadott csekély információ alapján max. tippelgetni (pl. kevés szabad terület a C-n, rendszerhibák, inkompatibilis 3rd program / driver) lehet.
• A "nagyobb frissites" nem derült ki pontosan mit jelent, azaz havi kumulatív frissítést vagy funkciófrissítést újabb verzióra, ahol amúgy egyik sem olyan nagy manapság, 2004-es verzió óta a funkciófrissítés csak egy kis méretű enablememnt package (EKB), a 22H2 is az lesz 20H1, 20H2, 21H1, 21H2 rendszerekre.[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Az elofordulhat, hogy azert fossa ossze magat a rendszer mert annyira rossz az internet, hogy rosszul tolti le a frissiteseket s e miatt rossz a frissites?
Egyik ismerosnek minden nagyobb frissites utan ujra kell telepitenie a rendszert. -
smisa
őstag
Sziasztok, nem tudom jó helyre írók-e előre is elnézést ha nem idevaló a téma.
Tegnap lekapcsoltam a gépet minden rendben volt, ma elindítom és nincs hang, "Az audioszolgáltatás nem fut" a kis hangszóró ikonon piros x eszközkezelőben. Megpróbáltam utána olvasni de nem jutottam sikerre. Ami még furcsa a Windows update nem tud lefutni és szüneteltetve van 7 napig, én nem állítottam be ilyet az tuti..Malwarebytes nem talált semmit...
Nem akarnám újra rakni a windowst, a konfig a leírásomban megtalálható előre is köszönöm a segítséget -
törölt tag
válasz King Unique #145164 üzenetére
A lapos, amikor vettem win10 home-volt rajta gyárilag, majd váltottam pro-ra...ezért nem vagyok valami nagy szakértője a témának, amiért elnézést kérek
Pro-val együtt szeretném eladni....
-
King Unique
titán
válasz #73959936 #145163 üzenetére
Ez is el lett magyarázva nemrég újra.
-
törölt tag
válasz Doky586 #145159 üzenetére
Én a laptoppal adom az op rendszert. A D-t le-lassúformázom, tiszta...
de rendszermeghajtón ott a microsoft fiókom neve. ha az ms fiókomból kitörlöm a lapost elveszik bármi is, el fog indulni úgy is ? (a fiókom nélkül ?)
nem lesz törölve róla semmi, mert nem tartalmaz olyat, ami személyes....választ köszi
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #73959936 #145151 üzenetére
Már számtalanszor ki lett tárgyalva ez a téma itt, lásd nemrég más hasonló kérdésére adott válaszban leírtakat, linkelt útmutatókat.
Teendők a Windows 10-es eszköz vagy az Xbox One konzol eladása vagy elajándékozása előtt
"A biztonsági mentés és az eszköz alaphelyzetbe állítása után távolítsa el az eszközt Microsoft-fiókjából."
Erre a kérdésre is adott a válasz.
"A wint állítsd alaphelyzetbe adatmegtartás nélkül, utána hdd esetén cipher a C-re. D-t pedig lassú formázd."
Vagy nem feltétlen, mert az alaphelyzetbe állításnál illetve minden elem eltávolításánál leve beállítható az adatmegsemmisítés a meghajtókon, SSD-knél eleve adja magát a Secure Erase futtatása, stb.
"Én a laptoppal adom az op rendszert. "
Ennek alapesetben akkor van értelme, ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a laptop, sőt akkor a gyári recovery partíció megléte esetén eleve adott a gyári alapállapotba történő visszaállítás a laptop gyártójának saját megoldásával (példa), vagy a Windows 10 alaphelyzetbe állításánál a restore factory settings opciót választva.
Ellenkező esetben viszont felesleges, majd az új tulaj telepít magának Windows 10/11-et, ami alapesetben be is aktiválódik a már meglévő digitális licenccel, ha a kiadás (Home / Pro / egyéb) passzol.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Nerazim #145153 üzenetére
Először inkább azt kellene kifejteni, hogy ez a "nem jeleneti meg" pontosan mégis mit jelent, azaz pl. eszközkezelőben és lemezkezelőben megjelenik-e a pendrive, az eszközkezelőben nincs-e hibakód, stb.
Aztán azt sem ártana, hogy milyen a szoftverkörnyezet, nincs-e esetleg pl. 3rd party antivírus telepítve, ami okozhat USB-s meghajtók működésénél anomáliákat, lásd mások eseteit: [link], [link] + [link], [link].[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre vki ?
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz tordaitibi #145154 üzenetére
Igen ezek már mind megvoltak. Nem tudom hogy az mennyire számít, de amikor nem volt éppen valamelyik rádugva és az eszközkezelőben megjelenítettem a rejtett eszközöket (aszem az volt a neve de nem biztos) akkor kitöröltem ezeket.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Az mitől lehet, merre keresgéljek, hogy ha a Win 10 olyat produkál, hogy az előzőleg többször is rádugott és felismert majd lehúzott pendrive-ot vagy okosórát most már nem jeleneti meg rádugás után?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
törölt tag
sziasztok, segítséget kérnék - tudatlanként.
eladom a laptopom. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Egyetlen meghajtó van benne tovább-partícionálva. A rendszer partíción túl a másikon adatok. Ha lementem őket (adatok), azon kívül hogy törlöm a partíciót és annak méretét visszarakom és így újból osztatlan 1 lesz az egész...szóval kell-e mást tennem, ha nem szeretném, hogy a vásárló lássa a tartalmat a későbbiekben ?
másrészt. Az oprendszer win10, mely ugye microsoft fiókhomhoz kapcsolódik. Jól gondolom ugye semmi rossz nem történik, ha a fiókomból eltávolítom a laptopot ? Vagy inkább van negatív hatása bármire ?
választ köszönöm szépen !
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne ,hogy a vezeték nélküli kivetités Samsung smart okos tévémre egyszer sikerült, másnap újra ki akartam rakni a windows 10 képét a tévére vetiteni és nem sikerült már és folyamatosan azt irja ,hogy nem sikerül csatlakoztatni.
Minden driver friss és úgy léptem ki ahogy elő van irva.. Valakinek valami ötlet?
Köszi.
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
BIZ0906
aktív tag
válasz King Unique #145147 üzenetére
Jogtiszta Win nem mókoltam még regediben sem régen mániám volt de mára már letettem róla nincs értelme.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Onedrive folderembe mai napon kezdődően, nem tudok fájlokat másolni. Alábbi üzenetet kapom:
"A célmappához való hozzáférés megtagadva.
Ezen művelet végrehajtásához engedély szükséges."Kiderült, hogy a felhőben is írásvédett lett a tarhelyem mindegyik fő mappája, és a bennük lévő teljes állomány.
Mi lehet az oka, és hogyan tudom megszüntetni?
Az engedélyek, a csökkentett mód már ki lett próbálva, de nincs siker...
-
BIZ0906
aktív tag
válasz King Unique #145144 üzenetére
Media Creation Tool-al telepített Windows 10 pro legális verzió.
Kiadás Windows 10 Pro
Verzió 21H2
Telepítés dátuma 2022. 08. 06.
Operációs rendszer buildszáma 19044.1889
Minőség Windows Feature Experience Pack 120.2212.4180.0 -
King Unique
titán
válasz BIZ0906 #145143 üzenetére
• How to Turn On or Off System Protection for Drives in Windows 10
• How to Enable or Disable System Restore in Windows 7, Windows 8, and Windows 10Ha egyszer ki van kapcsolva, le van tiltva a rendszer-visszaállítás, akkor annak utána normál esetben nem kellene magától visszakapcsolnia, meg pláne hogy pl. tiszta telepítés esetén is alapértelmezetten nincsen bekapcsolva.
Aztán persze előfordulhat, hogy a Microsoft esetleg módosított ezen, de tudtommal az előbbi jellemző.Egyébként pontosan milyen Windows 10-ről van szó, mert se a kiadás, se a verziószám, se a buildszám nem derült ki a leírtakból, valamint hogy honnan letöltött ISO-val lett telepítve?
[ Szerkesztve ]
-
BIZ0906
aktív tag
Észrevettem hogy a rendszer-visszaállítást hiába kapcsolom ki egy idő után vissza kapcsolja a rendszermeghajtón a Windows 10. Ez valami új (hülyebiztos) védelem vagy csak egy hiba?
-
King Unique
titán
válasz Werkly #145128 üzenetére
• "Az egyik SSD W11 az M2 pedig W10" kijelentés alapján jelenleg mindkét SSD-n van Windows, ha igen, akkor miért is kell okvetlenül újratelepíteni?
• Maga a tiszta telepítés nyilván megoldható több meghajtó esetén is a kijelölt meghajtóra, ez nem lehet kérdés. Inkább az lehet kérdés, hogyan kerülhető el az ilyen / ilyen probléma, amire a válasz az, hogy a BIOS-ban a telepítési célmeghajtó legyen beállítva 1. boot eszközként, amiről szükség esetén törölve legyenek a korábbi partíciók, majd az utána létrejött szabad terület megadva telepítési célnak és tovább.
• A Windows 10 és Windows 11 dual boot megoldásra vonatkozóan lásd a társtopikban leírtakat.
• Ha teljesen elszeparált dual boot létrehozása a cél, vagyis hogy ne legyen közös rendszerindító menü sem, hanem a PC bekapcsolásánál a BIOS-ban lehessen választani egyik / másik SSD illetve arról a Windows 10 / Windows 11 indítása között, akkor javasolt a telepítés idejére fizikailag leválasztani ("lehúzni") vagy a BIOS-ban letiltani (ha lehet) a többi fizikai meghajtót.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Vikus #145121 üzenetére
• Enable or Disable Disk Quotas in Windows
• Set Disk Quota Limit and Warning Level for New Users in Windows
• Set Disk Quota Limit and Warning Level for Specific Users in WindowsVagyis a már említett beépített lemezkvótával megoldható meghajtó illetve partíció szinten a lemezterület használatának korlátozása.
Csak mappát viszont nem lehet az előbbi módszerrel, mappánál max. pl. az NTFS hozzáférési engedélyekkel lehet szabályozni a mappához való hozzáférést.
• How to Change Permissions of File, Folder, Drive, or Registry Key for Users and Groups in Windows 10
Kerülő megoldás is van, pl. a megfelelő felhasználói magatartás tudatosítása, ne pakolja tele a munkahelyi PC-ben lévő HDD / SSD meghajtót az ilyen-olyan, nem a munkafeladat elvégzéséhez szükséges személyes fájljaival a kedves dolgozó, tárolja azokat pl. külső meghajtón ha enged USB-s eszközt használni a policy, vagy egyáltalán ne végezzen ilyen tevékenységet munkaidőben, ilyen egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
"Lehetséges olyat csinálni, hogy egy adott mappát, lekorlátozzak egy gépen lévő felhasználónak, vagy "AD"-ban felvett user-nek mondjuk "x Gigára"? Mappát, és nem a meghajtót."
Ezt kérdezte. Effektíve megoldottam
Természetesen a Te kivitelezésed jobb,és 100 frappánsabb meg szakmaibb. ha a kérdező kolléga olvassa ezeket választ.
Most mélyedtem bele, W7-en kvótáztam utoljára és megfakultak az akkoriak.
Valóban user szinten kényelmesen meg lehet csinálni 1 partíción. -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #145135 üzenetére
1 lemez, 1 partíció, mindegyik usernek ugyanaz felcsatolva.
A lemezen kvóta, hogy mindegyik user csak x MB-ot használhat.
Természetesen lehet dedikált mappa a lemezen jogosultságokkal levédve (csak oda írhat, stb).
Valamiért erősen azt érzem, hogy ezt az igényt nem lemezek és/vagy partíciók darabszámával szokták skálázni. Nekem egy picit retardnak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Neki nem az egészre kell a kvóta, azzal semmire nem megy.
Pl. 40Gb lemez, 40 darab 100megás mappa kéne amik nem hízhatnak 100mega fölé max. megtelhetnek. És ebből 1is akár ellepheti a többi rovására az egész lemezt.
Megint visszajutnánk hogy oda hogy mappaszinten kéne kvótáznia. Arra meg szerintem nincs megoldás csak drive szinten, ha meg a vhd drive 100mega akkor meg is van a korlátozás.
Vagy hogyan gondoltad, az 1 lemezen belül csináljon 40 darab partíciót, az is jó.
Még jobb is.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #145133 üzenetére
Ha már úgyis drive-ot csinál, lehet elég egy nagyobb is, amin már a quotát kapcsolja be?
-
tordaitibi
veterán
válasz tordaitibi #145127 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz sunavlys #145131 üzenetére
Nem, nem normális. Alapvetően a felhasználónak a saját könyvtárában nincs szükség rendszergazdaként tevékenykednie, ez különösen igaz az újonnan létrehozott/másolt file-okra/könyvtárakra.
Hogy Nálad mi a helyzet (például adminként hoztál létre/mozgattál oda valamit, és emiatt más jogosultság kell hozzá, mint egyébként), azt nehezen fogja más kitalálni.[ Szerkesztve ]
-
sunavlys
senior tag
-
tordaitibi
veterán
válasz Werkly #145128 üzenetére
Igen, enugy allnek neki,
Letrehoznam a most mukodo rendszer alol a masik ssd-n az efi, a 16MB particionalatlan, a C es az 500MB helyreallitasi particiot.
Igy ha megmutatod a telepitonek ezt a lemezt es kivalasztod a C-t a telepites helyenek akkor garantalt hogy jo lesz.
Uefibe tudsz majd valasztani, vagy az utolag telepitett felveszi az elozo Wint a bcd-be es ezt alapertelmezetten inditva, valaszthato melyik induljon.
Mindkettobe erosen ajanlott a Fast startup kikapcsolasa es ha hibernalsz, veletlenul se inditsd a masikat uefibol. -
Werkly
őstag
Ugyan már lerágott csont de meghajtók lehúzása nélkül megvalósítható a tiszta telepítés? Több meghajtó van a gépben. M2 SSD, SATA SSD és HDD. Az egyik SSD W11 az M2 pedig W10. Elég vacak volt kiszedegetni amíg teepítettem ezért érdekelne, hogy megoldható e a szerelés nélküli verzió? Kösz!
-
Werkly
őstag
Orvosolható vagy reinstall a következő szitu? 1 hérig nem volt a gép használva. Bekapcsoláskor boot után a Windows felkészítése van a képernyőn majd hibaüzenet, hogy nem sikerült a bejelentkezés a fiókba. Minden program maradt a gépen de minden más alapra állt. Háttér testreszabások pl. ugrottak. Gondolom ennek annyi? Kösz!
-
Vikus
tag
válasz tordaitibi #145124 üzenetére
Én is arra gondoltam ha nincs más választás, akkor berakok egy új vinyót, és azt particionálom szanaszét. Csak mert azért 15-20 felhasználónak kellene leosztani...
Nyilván egyszerűbb lenne ha adott mappákat korlátoznék le, bizonyos adatmennyiségre ha lehetne...
De akkor ezek szerint nincs nagyon más út.. Azért köszi -
sunavlys
senior tag
Folytatva:
Tegnap a Total Commanderrel a rendszergazdai (saját) mappámban kerestem egy filet és az istennek nem találtam tíz percig (pedig tudtam, hogy ott kell lennie), míg rá nem jöttem hogy a kereséshez rendszergazdai jogosultság kell. Amikor megadtam neki egyből megtalálta. Hát ez szívás (volt).
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Sorry, ha volt már, de egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy:
Win 10 Pro. Lehetséges olyat csinálni, hogy egy adott mappát, lekorlátozzak egy gépen lévő felhasználónak, vagy "AD"-ban felvett user-nek mondjuk "x Gigára"? Mappát, és nem a meghajtót. Meghajtót tudom hogyan lehetne, meg win server-en is, de win 10 pro van a gépen. Azzal nincs gond, hogy az a bizonyos felhasználó mehet csak bele, akit szeretnék, csak az lenne az érdekes, hogy egy adott mappát korlátozzak, hogy ne pakolja tele minden cuccal, és ha "elfogyna a tárhelye", akkor ne engedjen többet. Vagy van rá esetleg valami kerülő megoldás? külsős progi vagy bármi? Tudtok nekem ebben segíteni? -
HARDVERAPRÓD
válasz tordaitibi #145118 üzenetére
DE MÉR küldted az elektronika udvarba?? szekrény alá is jó lett vola.
Vagy vitrinbe téve, ha más szép a képe.[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz tordaitibi #145116 üzenetére
Szerintem sincs sok értelme XP-nél újabbat rátenni
De a kérdező szeretné, erre írtam egy alternatív megoldást. -
tordaitibi
veterán
válasz Doky586 #145117 üzenetére
Látatlanba csak tippelek, a fél hardverkörnyezet nem működik alatta. GPS meg mindenféle egzotikus modulok, barcode scanner etc. van benne.
Azt nem tudom a kolléga mire tudja majd használni, sztem semmire. Pár hete hoztak hozzám egy 16GB/1GB Android tabletet hogy lassú. Hát nem lassú hanem használhatatlan.
Pedig "csak" 8 éves. Tanácsom az elektronikai hulladékudvar volt, a tulaj besértődött, mondván "olyan szép képe van...![ Szerkesztve ]
-
-
Wasquez
senior tag
válasz King Unique #145105 üzenetére
Mert nem XP-t szeretnék feltenni, hanem 7 vagy 10.
Úgy emlékszem, hogy a telepítő menü még bejön, kiválasztok mindent, elindul a telepítés, de nincs előrehaladás, ha jól rémlik, akkor 7 esetén az állapot sáv van kinn, 10 esetén pedig a kőrözés megy a végtelenségig.
Én meghajtó csatoló driverre gondoltam, de semmit nem fogadott el amit pen drive-on beadtam neki.Ez a gép:
http://www.ruggedbook.com.tw/html/product_main.asp?pid=2PC
-
lanszelot
addikt
Hello,
Segítséget szeretnék kérni.
RPI4-emre W10 -et próbáltam rakni, mert RaceRoom nak steam rol az ingyenes szerverét szerettem volna megcsinálni rajta.
Ez a video alapján csináltam, de ami a videoban 5 percnél kezdődik az csinálta egy ideig, majd megtelt a merevlemez, és kifagyott.
Újra indítottam, és most ott van egy 18GB könyvtár amit sehogyan se tudok törölni. Még csökkentett módban sem.
Tudnátok segíteni, hogy tudnám törölni?a Könyvtár /mind az a progi hozta létre/: 15477 -> temp -> mount -> ezen belül több könyvtár van, mint pl Program Files, Program Files amr, Users, Windows
-
tordaitibi
veterán
válasz King Unique #145105 üzenetére
Ergya....
Engedelmeddel plagizálnám. -
King Unique
titán
válasz Wasquez #145104 üzenetére
A Windows XP specifikus dolgokat miért nem eleve a Windows XP topikban kérdezed?
Ha Windows 10 telepítése a cél, akkor nem derült ki megfelel-e egyáltalán az a mini PC a rendszerkövetelményeknek, pontosan mit jelent ez a "próbáltam felrakni rá, de nem ment," és mi a hibaüzenet, stb.
Ha nem felel meg és nagyon ergya PC, akkor másik opció valamilyen könnyűsúlyú Linuxot telepíteni rá, ami ügyben viszont értelemszerűen azon téma megfelelő topikjában kellene érdeklődni.[ Szerkesztve ]
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi hordozható kézi gépem, gyakorlatilag egy mini PC.
XP tablet edition futott rajta gyárilag.
Már nem elérhető a support oldala, és nem tudok drivereket találni hozzá.
XP támogatás megszűnt, és nem tudom használni rajta.
Win 10-et próbáltam felrakni rá, de nem ment, Win 7-sem.
Van megoldás arra, hogy xp telepítőből kinyerjem a drivereket?
Cif meghajtó van benne, és valószínűleg ennek a vezérlő drivere hiányzik, ezért nem tud települni, de már minden kb 100 drivert letöltöttem, és nem működnek vele, XP alatt felraktam egy Aida programot, megnézni a vezérlő típusát, de mint ha ehhez sosem került volna ki a gyártón kívüli forrásból driver.
Mit lehet itt megpróbálni?PC
-
félisten
-
tylerddd
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #145101 üzenetére
Néztem neten, de nem találtam, gondoltam hátha itt valaki. Édesanyám kapott munkára a KSH-tól egy érintőkijelzős Lenovo-t. Totál le van korlátozva a gép, nem lehet a startot megnyitni, jobb klikkelni, nincs lomtár stb. (korábban a tabletek is ilyenek voltak). Volt egy kikapcsoló ikon kipakolva, ami eltűnt. Ezt megszokta, ezt akartam volna visszapakolni, de semmi. De pl. a mappa létrehozás működött kombinációval, gondoltam hátha. Most megmutattam neki az Alt+F4-et, amire előjön a kikapcsolási lehetőség. Az on/off gomb alvóba teszi, amit viszont hanyagolnánk, ha táskába teszi.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest