Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz speakertechn #90156 üzenetére
Napközben nem tudtam reagálni, és látom, hogy azóta páran már leoltottak a stílusod miatt, de mivel konkrétan nekem címezted ezt a „figyelj, nem vagyok már kisgyerek”-dumát, ezért én sem hagyom szó nélkül.
Amit írtam, nem támadó jelleggel írtam, ezt külön ki is hangsúlyoztam. Mindössze annyit tettem, hogy egy szakmai fórumon szakmai alapon kétségbe vontam a mérésed eredményét – amit változatlanul fenntartok.
Nincs Xboxom, de ha lenne is, tuti, hogy nem azzal mérném a netem sebességét. Van viszont saját, jófajta gigabites routerem a szolgáltatói HGW mögé kötve, mint neked is – meg még jónéhány fórumozónak itt. Szóval elhiheted, hogy ezzel sem találtad fel a spanyolviaszt. Abban viszont biztos lehetsz, hogy nincs az a csodarouter, ami nagyobb sebességet sajtol ki a bejövő kábeledből, mint amit a szolgáltatód biztosít. Értsd: NEM lesz egy 500-as netből 750-es letöltési sebességed. Hacsak nem a belső, saját eszközeid közötti gigabites sebességet méri neked valamiért az Xbox. De az ugye nem a neted sebessége, hanem a saját hálózatodé.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Livius
őstag
válasz speakertechn #90167 üzenetére
Ahhoz képest, hogy senkit nem akarsz meggyőzni meg nem érdekel a másik, az előbb még hencegve és dicsekedtél vele, hogy Te jóval többet tudsz mérni mint 500 Mb egy olyan sebességteszttel, ami szinte nem is sebességteszt, csak egy tájékoztató funkció az Xboxokban. Most meg elzárkózol a normális körülmények között mért eredmény felmutatásáról, mert a végén még tényleg kiderülne hogy ki a hülye valójában. Gratula ehhez a hozzálláshoz meg stílushoz. Szerintem offoljuk a témát, felesleges olyannal ezen vitatkozni aki annyira nem ért szakmailag hozzá, hogy képes ész nélkül egy Xboxos mérést elhinni és azt villogtatni, aztán még ráadásul a webes ugyan olyan bizonytalan mérésekre hivatkozni hogy ott is megvan, kész vicc vagy.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
anglergab
addikt
válasz speakertechn #90156 üzenetére
Elhisszük, hogy annyit mérsz. A kollégák arra világítottak rá, hogy rossz/hibás a mérés.
Mérd meg Speedtest-tel parancssorból / Windows 10 app-ból és közben készíts screenshotot a Feladatkezelő > Teljesítmény > Ethernet grafikonról.[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz speakertechn #90157 üzenetére
-
tomp
félisten
Ha a CB 500-as konfigot kap akkor nem tudsz ilyen értéket mérni!
Mérd meg pc-n speedtest parancssorral vagy Win10-es alkalmazással. Ez nehezen hihető!
Amúgy ha belépsz a CB felületére és megnézed a Haladó beállítások->Eszközök->Hálózat állapota menüt, ott a Konfigurációt akkor megnézheted, hogy a CB max mennyit enged!
500-as netnél:
Max. adatforgalmi érték: 537600000 bps
Azaz max 537,6Mbps-et enged a CB. -
cof
veterán
Ezek false eredmények.
A szelessav.net mit mutat? Meg egy google letöltés is sokkal pontosabb mint az xbox mérője.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz speakertechn #90139 üzenetére
Ezek az értékek rendben vannak. Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Hardveraprón néha lehet találni olyan modemet (cisco 3212, 3208, 3925) amely UPC hálózatban működött, itt a topikba vannak páran akik régi tipust használnak. -
kezo0
addikt
válasz speakertechn #90131 üzenetére
„sajat routerrel modem módba 740 mega a leltöltési sebességem, akármennyire is hihetlen 500as csomag révén ennyi jön ki belőle”
Ne vedd támadásnak, tényleg nem annak szánom, de ezt a 740-es DL sebességet egész egyszerűen nem tudom elhinni. Évek óta itt vagyok, úgy olvasom ezt a fórumot, mint egy könyvet, de még soha, senki nem számolt be ehhez még csak hasonló sebességről sem a UPC hálózatában. 500 a maximum, és a gyakorlatban ez néha akár 510-et vagy még egy kicsit többet is jelenthet, ha ideálisak a körülmények. Szóval itt csak valami mérési hibáról lehet szó, és nem is kicsiről.
Még egyszer: no offence.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
anglergab
addikt
válasz speakertechn #90146 üzenetére
A CMTS, DOCSIS hálózat is okozhatja ezt.
Ezeket nem egyszerű kideríteni, másik CB, illetve régebbi modem segíthet.
Illetve érdemes ezekkel router nélkül, azaz router módban is tesztelni, és közvetlenül modem módban úgy, hogy csak egy PC van rajtuk.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz speakertechn #90143 üzenetére
Illetve megpróbálhatsz kérni egy régebbi modemet. Azzal nem lesz meg az 500 Mbps, illetve a LAN/wifi részük is gyengébb mint a CB, de az esetedben megoldhatja a problémát.
-
anglergab
addikt
válasz speakertechn #90141 üzenetére
Másik CB-vel érdemes lehet kipróbálni.
-
anglergab
addikt
válasz speakertechn #90139 üzenetére
Ez a jel tökéletes (kivéve ha túl magas neki a jelerősség )
-
sixpak
nagyúr
A megoldás a szolgáltatóváltás, én is most megyek rá az ügyre... agyrém, hogy 2020-ban nem lehet játszani a szolgáltató hulladékai miatt, amit persze reklámoznak ezerrel, CSÚCSMINŐSÉGŰ CONNECT BOX!!!!. az..
Az ember elkölt 6-800 ezareket pc-re, de felesleges, mert bukik minden a szarjuk miatt.
És egyesek védeni próbálják az ipari hulladék cb-t, eszem megáll.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
anglergab
addikt
válasz speakertechn #90136 üzenetére
Volt UPC területen CB van, Telekom területen Sagemcom eszközök. Úgy tudom, nincs átjárás/cserére mód a kettő között, mivel más hálózatok (DOCSIS 3.0, de más hálózat).
Sajnos ez nem olyan mint a mobilhálózatok, ahol a független eszközök működnek a másik hálózatokon is. Ennek oka, hogy ezek szolgáltatói/managelt eszközök. Nem kell kifizetni a használathoz (ellentétben a mobillal), de a szolgáltató konfigurálja (testreszabás) és kizárólagosan meghatároz támogatott típusokat.[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz speakertechn #90127 üzenetére
"Got any other secret weapons?"
-
anglergab
addikt
Mobilnettel USB-n nem jelentkezik a ping probléma?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz speakertechn #90124 üzenetére
Üdv!
Meg kellene nézni a modemértékeket, sokaknál modemüzemmódban saját routerrel stabil a netkapcsolat. -
anglergab
addikt
Biztos hogy a CB okozza?
Kizártad hogy a helyi eszközök, helyi hálózat (beleértve de nem kizárólag, a wifi), DOCSIS hálózat okozza?
Érdemes mobilnettel megpróbálni, USB-n leosztva.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Azt csak telekomos hálózaton adja "kényszerből". A hitront sem szeretik adni lakossági előfizetőnek, szerintem ennek még kevesebb az esélye.
-
Beniii06
addikt
Nincs ilyenem, de ha elérhető lenne és tudnék cserélni, akkor biztosan cserélném a sagem HGW-re. Abban más chipset van, illetve stabilnak mondható cucc a twlekomos topikból ismerve, nem tökéletes, de egy fokkal jobban mondanám a CB-től, már csak az eltérő belső miatt is. Kérdés a vodafone mennyire mókolta át a szoftverét/van-e olyan kitétel, ha VTV boxod van akkoe ugrik-e a modem mód, stb.
"Got any other secret weapons?"
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz speakertechn #88279 üzenetére
Letöltési értékeknél a 45alatti az SNR, jelerősség értékeket kellene megnézni.
CB modem több csatornát használ ezért érzékenyebb.
Amennyiben nem javul a helyzet érdemes lenne bejelenti a problémát, lehet zajbetörés vagy egyéb probléma van a külső hálózattal.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz speakertechn #88144 üzenetére
Nem okoz problémát a kevesebb feltöltési csatorna.
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
petakpa1: Szuper. Érdemes kevés osztást/toldást használni, ettől független egy F toldó elvileg nem okoz problémát.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz speakertechn #88144 üzenetére
Csak bizonyos területeken érhető el a 6 db feltöltési és 24 db letöltési csatorna. Illetve a modemnek is támogatnia kell.
Az fontos, hogy hiába van 15 vagy 24 db letöltési illetve 4 vagy 6 db feltöltési csatorna, a maximum sebességet nem befolyásolja. Az az előfizetéstől, a rádiós linktől, és a szegmens terhelésétől függ. Illetve természetesen a saját eszközöktől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- ASUS routerek
- Milyen egeret válasszak?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest