Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Beniii06 #128205 üzenetére
Az elmúlt két hét kanosszajárása három alkalommal hozott olyan hívást, hogy bőven 50 perc után jutottam el emberi ügyintézőhöz, és mire végigmentünk a smalltalkon, már nem maradt idő az érdemi hibaelhárításra.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
veterán
-
válasz Beniii06 #95423 üzenetére
Igen, ez bevett szokás, a hazai ISP-knél, a Telekomnál meg speciális kedvezmény alatt fut.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
cof
veterán
válasz Beniii06 #94541 üzenetére
Nálam meg közben drágultak az árak, mióta variáltak az oldallal. Új belépőnek 7290 Ft a 3. hónaptól. Első 3 hónap 3645 Ft 500 Net/Premium TV. Ez nemrég még 6290 Ft /hó volt a 3. hónaptól. Egyébként így sem rossz ár mert ha átlagolunk akkor 6378 Ft /hó-ra jön ki.
Most nem tudom, hogy mennyit fizetsz, de a 6290 Ft /hó az egy jó ár. Bár ha most sem sokkal többet, akkor nem érdemes belevágni mert újraindul az 1 év. Ha legalább 1000 Ft-al többet havonta, akkor esetleg.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
veterán
válasz Beniii06 #94529 üzenetére
Pedig volt, anyumnak is premium +500+ s tel+ 2db mediacard = 5499Ft (marciusban lett hosszabbítva) meg utána irta még valaki valami 5900ért.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Gubu0101
veterán
Én 5700-at fizetek 500 net/premium csomag+ Telefon
Azt még hozzátenném,hogy itt van Digi,Telekom,Flip.Optika bent is van a lakásban,direkt nem szedettem le,hogy ha váltok ne kelljen újra kábeletni.És új előfizető vagyok,max a vodás előfizetésem szólhat bele az árba,ha van köze esetleg hozzá.
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Toth_Jani
őstag
Az a csomagot nekem alkudozás nélkül a Web oldal ajánlotta fel 5800-ért, szintén Digis terület, a kábel itt van az ajtó előtt.
2 hete kötöttem meg, és szó sincs semmilyen eszközcseréről maradt a CB és a MediaCard, 1 órán belül átkapcsoltak a Comfort csomagból a Prémiumra.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Beniii06 #91349 üzenetére
Én konkrétan gduck fotójára reagáltam, az azon látható SPDIF feliratú aljzatra vonatkozott a – költőinek szánt – kérdés. Úgy általában tisztában vagyok vele, hogy milyen csatlakozókhoz szokták odaírni, hogy SPDIF (Sony/Philips Digital Interconnect Format), és mit jelent benne a D betű.
Szóval az a lényeg, hogy nem emlékeztem már rá, hogy a Philips boxnak volt koax digit hangkimenete, de ezek szerint tévedtem.anglergab: általában rövidebb távon szokták az optikát javasolni, és hosszabb távon a koaxot – vagy fordítva. Ezt képtelen vagyok megjegyezni.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
anglergab
addikt
válasz Beniii06 #91349 üzenetére
Sőt, valójában ugyanaz a kettő, csak más közegben megy a jel. Ha a SPDIF-en van egy LED, akkor Toslink lesz. Vitatott, hogy melyik jel (fény vagy áram) a jobb megoldás. Persze a fényen nincs interferencia, földhurok, de attól még zaja van, mivel nem precíz az optikája.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Beniii06 #91172 üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
törölt tag
válasz Beniii06 #91060 üzenetére
Jah, nekem mondod, hát nem olvastad a heteken át tartó sírásomat itt, hogy szar minden üfsz oldalról és tök alkalmatlanok ülnek a túloldalon?
Ez már előtte is így volt, csak most még nagyobb a káosz.
Ennek meg semmi köze a korona miatt kialakult hálózati problémákhoz. Még akkor sem, ha tudjuk, hogy a hálózat nem bírja ezt a terhelést, mert az még upc/liberty és nem voda.[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Beniii06 #91052 üzenetére
Külföldi meló, QA teszt, játék letöltés kell hozzá, nyilván nagy adatforgalommal jár. Üzleti csomag eszembe sem jutott, nem szokott ezzel gond lenni (Leginkább azóta van amiót ténylegesen Voda lett), meg ugye nem egyedül használom netet, hanem két lakótárssal albérletben.
(#91051) ish4d0w
Nincs vezetékes telefonom bekötve, sem vodás számom (közelben senkinek), így ingyen nem tudok velük beszélni.
Live-Die-Respawn
-
-
veterán
-
viktorhu
veterán
-
-
viktorhu
veterán
válasz Beniii06 #90580 üzenetére
-eléggé elavult
A Telekom megoldása elavult, és valószínűleg a kiosztott embedded windowsos hardverek sem bírnák simán szoftveresen a modernebb megoldásokat, pl. jobb tömörítést, ott is tervben van a váltás, de ennek ebben a formában nincs köze a vodás szolgáltatáshoz.
-külön vlan kell hozzá
DSL-en igen, koaxon nem.
-csak a szolgáltató hálózatán belül működik
Ez szoftveres kérdés. Pl. ha elérhető az igmp, azt használja, ha nem, akkor OTT módban csatlakozik.
Óriási előnye lenne az igmp-nek, hogy jóval kevésbé terhelné a hálózatot, egy csatornát egy példányban kell sugározni, hasonlóan, mint a DVB-C esetében, ráadásul csak akkor, ha konkrétan nézi is valaki. OTT-nál ha 100-an nézik a szegmensen a szülejmánt, akkor az 100 stream.
Az OTT egyszerűbb infrastruktúrájának az előnye ott jön be, ha lejönnek az emberek a lineáris tévézésből, és akkor egy szolgáltatói és akár szolgáltatófüggetlen netflix lehet a VTV-ből, de egyelőre úgy tűnik, hogy az emberek nem on-demand akarják nézni a műsorokat, hanem akkor, amikor azt a tévécsatorna akarja, ehhez meg nagyon pazarló megoldás az OTT.
-
viktorhu
veterán
válasz Beniii06 #90525 üzenetére
Hát meg a upc ügyfélszolgálat külföldön volt, és gondolom működik tovább, csak ide már nem szolgáltatnak, mert eladták az ügyfeleket.
A UPC-t meg már úgy látszik nem érdekli annyira a hálózata működése, miközben a felhasználás meg növekedett is, úgyhogy most az a kérdés, hogy a Vodafone mennyire gyorsan tudja a hálózati forgalmat átterelni a saját csatornáira, és hogy hogy tudja az évek óta úgy látszik elhanyagolt hálózatot rendbehozni a mostani nagyobb igénybe vételhez.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Beniii06 #90483 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy ha van upc előfizetésed nemcsak az analóg adások jönnek ingyen, hanem a digitális kódolatlanok is (ugyanazok a csatornák mint az analógok, vagy a földfelszíni sugárzottak). Egyébként voltam olyan albérletben, ahol az előző bérlő miatt be volt húzva a koax kábel, az új bérlő nem fizetett elő, de a meglévő koaxon a tv adás (analóg, kódolatlanok) még így is jött.
Egyébként én minden évben megújításkor alkudok egyet (1221 lemondás menüpont), bekamuzom hogy itt a digi, és 4500-ért ajánl nekem full csomagot (igazság szerint csak a t van még jelen adsl/wdsl-lel). Jelenleg 7ezer ft-ért van mindhárom szolgáltatásbol a fullos. 500as net (de cisco modemmel használva, igy az kicsit kevesebb), Tv premium (ha tv-t nézünk, akkor az esetek 90%-ában letöltött filmet nézünk a nas-ról), Nonstop L (alig használjuk ki, mivel mobilról is ingyen hívunk).
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ledgeri
nagyúr
válasz Beniii06 #90427 üzenetére
Nem tudtam, hogy annak mennyi a minimuma, ezért is kértem haladékot!
(#90428) kabelmania27 Ezt akkor is merhetem említeni amikor hív, vagy ez külön utas... Gondolom ha előtte rákérdezek a rendszerben maradhat nyoma... tudhat róla... mondhat más árat emiatt...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
sixpak
nagyúr
válasz Beniii06 #90253 üzenetére
Igen, de félek, hogy valahogy kib@sznak velem és akkor onnan sehova, amíg tart a hűség.
Livius: nekem ezer éve ez a modem van, elvileg ez is bírná a 300-at, de nem aktiválják, már azt is felvetettem, hogy fizetek dupla havídíjat havonta, csak ne hozzák be a házba azt a fehér szart.
GoodSpeed: azért esik ki, mert a lányaim (illetve leginkább a kisebbik és én is napi szinten), online lövöldözik pc-n, és erre (is) a cb alkalmatlan.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
speakertechn
csendes újonc
válasz Beniii06 #90151 üzenetére
Nem. Xbox beepitett sebesség merojet használom. És mivel routerembe is van sebesség mérő, ott is ezt az értéket muataja, miközben merek az xbox-bol. De webes felületről is ennyit mérek, kábeles kapcsolat esetén sőt, mertem már ezeknél az értékeknel többet is, de azt le sem merem írni, mert van aki ezt sem hiszi el. ha csak connectboxrol megy a hálózat router módban, 400at is nehezen éri el a mért eredmény szóval ez bizony ennyi, csak normális routert kell használni. Már ha van rá igénye az embernek.. Mert én például egy stabil pingnek jobban tudnék örülni, egy 200mbs sebessegel.....
-
anglergab
addikt
válasz Beniii06 #90153 üzenetére
A Feladatkezelőben nézni jó ötlet.
A MAC feletti sebességet mutatja?
Mert szinte mindig több mint amit a Speedtest mér.
A PHY-hez úgy tudom, az operációs rendszer, kernel nem fér hozzá, a legalsó réteg Etherneten/wifin a MAC amit lát. LTE-n meg az IP, ott a MAC-et sem látja az operációs rendszer (azt egy másik számítógép/operációs rendszer kezeli kizárólagosan).A másik, hogy a parancssoros Speedtest megbízhatóbb. Persze ott is többször érdemes mérni, más időpontokban, több szerverrel.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Beniii06 #90151 üzenetére
A példádban szereplő 1070 is +10%-on belül van a névlegeshez képest, de ugye a 740 az 500-hoz képest majdnem +50%-os többletet jelent. Ekkorát még a speedtest sem tud hibázni, szóval nem tudom, milyen módon lehet ilyen értéket mérni...
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Marcsello31
őstag
válasz Beniii06 #90032 üzenetére
Szerintem nem vagyok natolva,egyezik az ip cím az oldalon látottal és a routerben látottal,
A routerben :80.98.XXX.XXX kintről is ezt látják, és a portot is látják amit kinyitottam, szerintem nem vagyok natolva. Nemértem. vagy hülye vagyok ehhez közvetlen router mentes kapcsolatnál is ez van. -
csubuka
addikt
válasz Beniii06 #89859 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Valahogy akkor csak el lehet rejteni korrekten. Ámde a fehér "tokot", amiben a szürke, hajlékony optikai kábellé lesz a bejövő légkábel azt hogy álcáztad?
(#89862) CoF: Köszönöm, néztem már korábban. Ad kedvezményeket, gondolom a UPC "közelsége" miatt. Csak nekem nem csomagban kell, kizárólag csak az internet.
Mondjuk egy 640-Ft-os alap telefon csomaggal meg megvolnék a kedvezményes árral és havi kb 1000 HUF-al a UPC fölött van egy alap telefon csomag és tutira optikai kapcsolat.
(#89863) pjen: Köszi a választ! Értem. A padláson egyszerűbb lenne, csak itt ar oromfalon a koszorúba van egy kampó ennek, szóval nem nagyon tud a padlásra bejönni a vezeték, így majd ott kell a lakótérben behozni.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Beniii06 #89861 üzenetére
Azt néztem igen, Telekom terület gondolom, de akkor is koax. Nem írja a feltöltési sebességet, már pedig azzal dicsekedni kellene ha 50, 100, 200 lenne. De gyanítom azért nem írja mert ugyanolyan koax mint nálam is van, kaka feltöltési sebességekkel.
Optikán lenne Gigabit-es csomag is.
Egyáltalán van a Vodafone oldalán olyan eszköz ami optikai kábelt fogad? Én nem találtam, csak a Sagemcom HGW-t amit Telekom területen osztanak ki.
@csubuka A Telekom oldalát már nézted, hogy mit ad ki ha beírod a címedet? [link] Nem olvastam el minden hozzászólásod, lehet már volt róla szó.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Beniii06 #89839 üzenetére
Köszi a választ!
Fali dobozból nem kültérit gondoltam. Hanem bejön az optika az oszlopról és a lakótérben egy ilyen konnektor szerűben válna beltéri, vékony, szürke kezelhető optikává.
Ilyet raktak anno a telekomnál, na ezt hogy rejted el igényesen... Az oromfalon bejött a kábel és a szobában fityegett a padlónál ez.
Ehelyett a modem mellett lehetne eg, ilyen kis korrekt fali doboz, ahhonan kapná a beltéri, szürke kis optikai kábelen az adatot. Dániában egy ilyen volt, amibe a végpontot/modemet/akármit be lehetett dugni. Kulturáltabb a fenti telekomos alap megoldásnál.
Köszönöm a magyarázatot, az is lehet egy megoldás igen. Ám az optika egyszerűbb volna és jobb.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Beniii06 #89828 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
Hmm, kellemetlen. Akkor valamilyen fali dobozban kéne elrejteni ezt a csúnyaságot, amiben a kültéri optikai beltéri lesz. Dániában rendesen fali dobozzal csinálták (ahonnan a végpont kapta a beltéri optikát oldható kötéssel), de nem lepődnék meg, hogyha itthon maradna a gányolás, ami eddig is volt.
Családi ház, de EN szabvány, drága villámvédelemmel, sajnos már volt bajunk villámból kifolyólag. Annak csak gratu, hogy itthon a villámvédelemmel rendelkező társasházakba simán bekötik minden egyéb nélkül... Ott a túlfeszvédelem olyan mintha nem is lenne. Mondjuk a hazai szabványok "tág" értelmezése miatt a legtöbb "villámhárítóval" rendelkező társasházban nincs túlfeszültségvédelem semmi...
-
veterán
válasz Beniii06 #89802 üzenetére
Ez alapján akkor nemcsak UPC alkalmaz területenkénti árazást. Kiváncsi vagyok nálunk ha egyszer befejezik a telekom optikázást (2017 ben kezdték el, 18 végére ígérték eredetileg) milyen árak lesznek. Van UPC, digi FTTH/FTTB, Invitel xDSL ( ez mondjuk azerintem nem oszt nem szoroz).
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
veterán
-
veterán
válasz Beniii06 #89715 üzenetére
Van neki UPC net is. logikusan azzal kéri. Hogy hivatalos e vagy sem telekom optikával használni lényegtelen. Bekötik CB re neki, elmennek es átdugja telekom ont ra. Itt többen írták hogy telekom optikai nettel atomstabil vtv box. UPC koaxxal ellentétben.
-
kenwood
veterán
válasz Beniii06 #89460 üzenetére
Mit jelent az, hogy terhelesnek jo ?
szelessav.net 515-ot mert.
"ha megvan egyébként a sebesség, akkor csak használni kell."
Ez igy ertelmetlen. a Speedtest.net oldalt rengetegen ismerik,es hiteles forrasnak tartjak.,
Ha nem hiteles, akkor nem csak hasznalni kell a netet,hanem beszelni rola, hogy masok ne teszteljenek olyan weblapon, ami teljesen fals eredmenyt ad.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
válasz Beniii06 #89440 üzenetére
Engem pl a Sport csatornák nem érdekelnek. Meg amit még nem kötöttem az orrukra, hogy Magenta 1-em is van TV GO-val... A DIGI-nél a 105 csatornában meg benne van szerintem ami kell (nem néztem még meg a listás)
Rengeteg videót csinálok, így nekem fontos, hogy Youtube csatornáimra minél gyorsabban menjen fel. Most úgy alakult, hogy a Vodafone kábele bent marad, mert több mint két héttel előbb lesz a bekötése a DIGI-nek, (és ugye tegnapig lógott a kérdés a levegőben, hogy akkor a TV+ Telefon marad e náluk), de mivel 2-3 hétnyi teljes havidíjat fizetek a Vodafone-nak, azért már csak nem húzatom ki. Meg nem baj az ha bent van.
Az optikában az a jó, hogy töredékvastag mint a koax volt, nekem pl a be fog férni a szilo helyett (mellett) a Vodafone-os résznél.
Valaki írta korábban, lehet, hogy Te, hogy ők a Vodafone nem tudhatja, hogy csak bemondom, és nem akarok közben váltani, vagy tényleg váltani akarok. Azzal, hogy felmondtam a szerződést, szerintem leesett nekik, hogy nem szórakozom.
(#89446) headhunter Csak majd nem kell meglepődni, ha már 7 hónapja ott lengedeznek a kábelek, mégsem lehet rácsatlakozni. Itt is így volt... Akkor még javában 2021 lesz már...
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
válasz Beniii06 #89440 üzenetére
"...De, az engedélyekből világosan kiderül + biztosan vannak olyan emberek a cégen belül, akiknek csak ennyi dolguk van, hogy figyeljék az nmhh oldalát..."
Engem pár hónapja "zaklattak" mobilt nem vettem fel, mert tudtam miért hívnak. Később vezetékesen hívtak felvettem végighallgattam, havidíj több lett volna mint most hűség nélkül.
Megemlítettem, hogy a Telekom már építi az optikát így hamarosan lelépek így elköszöntünk.Héten megint próbálkoztak délelőtt 5x, délután 1x mobilon.
"Kém" jelzett nekik, hogy a Telekom kábel már fent az oszlopokon...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Beniii06 #89386 üzenetére
"Gyanítom, amint frissült a rendszerük, rögtön elérhető lenne a digis területi ár: 500-as net+ premium tv+alap telefon 7000-ért és ha még egyéb extra van (több mediacard/box/hbo stb.) akkor az még erre rájön. Legalábbis ismerősöknél ez van."
Nem volt kiépítve a másik két szolgáltatónak a rendszere, ezzel (vissza) éltek is. Viszont, most nem gondolom, hogy nem látnák, hogy két nagy ISP optikázza a várost.
Csak a mihez tartás végett: ha ugyanannyiért adná a csomagját a Vodafone (TV, Telefon, Internet), mint a két optikás ISP is hátrányban lenne. Technológiaiban méghozzá. Lehet, hogy a laikust csak az ár érdekli, de belőlük is sok van, és most a Vodafone árban is rosszabb választás. Amelyik ügyfelet elveszti, azt olyan városban, ahol van optikás alternatíva, nagyon nagy eséllyel nem fogja tudni visszaszerezni.
A DIGI optika már 2019 végén az utcámban volt, de majdnem 7 hónapot kellett várni, hogy végre megrendelhessem, és ennek az oka nemcsak a hűségem volt a UPC-vel, hanem az is, hogy addig csak lógott fent a kábel.
A Vodafone UPC felvásárlásnak két oldala van, egyrészt kapott egy csomó ügyfelet, de megörökölte a koaxos hálózatokat is. A koax a feltöltési sebességben egyszerűen nem képes felzárkózni az optikához.
-
viktorhu
veterán
válasz Beniii06 #89323 üzenetére
Nem fog, mert lényegében tökéletes hálózat fogja kiszolgálni - úgyhogy a hálózat minőségére való érzékenység nem fog gondot okozni. Azért amik itt elhangzanak időnként egyáltalán nem tömeges panaszok (extrém pingek, szakadozások stb.) egyáltalán nem az arris/puma hibához köthetőek, hanem más hálózati vagy akár otthoni probléma lehet a hátterükben.
-
veterán
válasz Beniii06 #89083 üzenetére
Teljesen egyet értek. MindigTV teljesen járható alternatíva. Tv ben van
DVB-T/T2/T2-HD. Műhold nálam csak a tányér miatt nem lenne járható út, bár TV-m be van DVB-S/ S2 Tuner, megint csak futással faragással járna.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
viktorhu
veterán
válasz Beniii06 #89073 üzenetére
Szerintem második-harmadik tévének sok lehet még kint, ami nem dvb-c képes, én nemrég ajándékoztam el egy LCD tévét, ami még nem ismeri a dvb-c csatornákat. 2010-ben vettük, és egy tévé életciklusában a 10 év nem is sok, a nagy háztartási gépekéhez hasonló életciklusa van a tévének sok háztartásban.
Ettől függetlenül az analógot nem lehet végtelenségig megtartani, majd szépen kiosztanak set top boxokat (ami analóg tévé esetében tényleg a tévé tetejére kerülhet, ahonnan a neve is származik eredetileg ).
-
veterán
válasz Beniii06 #86335 üzenetére
Megkötés semmi sincs max hűség. Míg volt HBO MaxPak azt használtam. Mióta nincs én is közvetlen előfizető vagyok. Bár most épp ingyen van ennek hála.
-
veterán
válasz Beniii06 #85515 üzenetére
Ebben az esetben tényleg az áll fent hogy vay mindkettőt visszacseréli vagy egyiket sem. Kivéve ha nem Happy Home csomagja van hanem külön külön vannak ( pl nincs neki telefon) Abban az esetben net esetén eláll a az új szerződéstől de TV megtartja. Albérletben is nálunk telefon nélkül 2 külön szerződés van net és TV re. Fizetek is 300 as netért és comfort tv re 8840Ft ot.
-
veterán
válasz Beniii06 #85344 üzenetére
Itt a pont.
Vodafon tv-t irt fórumárs, viszont azért írtam amit írtam mert azt írta hogy Tv-n keresve rendben van az adás. Gondoltam akkor iptv kilőve marad a dvb-c. De szerintem egyszerűbb az a verzió hogy DVB-C = upc, iptv=VodaTV. Rengeteg embernek telenor = pannon, telekom = westel, t com, t home stb. Sok sok éves márkanevek, ez maradt meg az embereknek. Tegnap felhívtam 1270, rutinból azt mondtam hogy UPC szolgáltatással kapcsolatban, és happy home comfort 300 csomag ( my upcvodafone mar Vodafone Home Comfort ot ír) amivel kapcsolatban bla bla bla. Pedig se a szolgaltatasnév se a csomagnév nem létezik már, de nem szőröztek rajta tudták miről beszélek.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
kenwood
veterán
válasz Beniii06 #85347 üzenetére
Nem hiszem, hogy ilyenre szukseg van.
Az ilyen mereseknek az az elonye, hogy sok olyan hibat ki lehet vele zarni, ami fuggetlen a szolgaltatotol (lassu meroszerver, malware a gepen,dirver, hardverhiba stb ...).
Valoszinutlennek tartom, hogy valami tenyleg szar nalad, es a szolgaltatonak ez semelyik monitoring rendszereben nem latszik, csak azert hiszi el neked, mert kuldtel tobb kulso forrast.
Talan meg olyat tudok elkepzelni, hogy 5 rendszerben jo, a hatodikhoz meg nem fer hozza a telefonos emberke, es ezekkel a kepekkel gyozod meg arrol, hogy tovabbitsa az ugyedet a hatodik rendszerhez is hozzafero kollegajanak.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
tomp
félisten
válasz Beniii06 #85280 üzenetére
Nem kell megvárni az estét! Reggel óta 50-60Mbit között mozgott. Olykor egy pillanatra felugrott 120-ra aztán vissza.
Írtam nekik fél órája. Volt egy net megállás azóta és érdekes dolog állt elő.
Box azóta nem áll meg, böngészős http forgalom korlátozott lett azaz 50Mbit de ha próbaként elindítok egy letöltést na az megy 500Mbittel.
hmm -
tomp
félisten
válasz Beniii06 #85277 üzenetére
Vodafone szerverrel
SzerverPlex
szelessav.net-en el sem indul a mérés
CB-m van és 24 csatornával megy már.Mit tudnának csinálni ezzel 72óra alatt?
Na meg ez eléggé Vis maior eset.
Engem nem az alacsony sebesség zavar hanem, hogy ne menjen a VTV kárára. -
-
cof
veterán
válasz Beniii06 #84765 üzenetére
Nem én találtam ki, itt irta valaki. Telefonon intézte nem weboldalon.
Ezzel én is igy vagyok, még ingyen sem kellene VTV ha ehhez egy CB-t is kellene üzemeltetnem.
Mondjuk nekem van egy Ubee is tartalékban itthon, bármi megtörténhet szegény TC7200 már jó sok éves.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Beniii06 #84762 üzenetére
A helyedben nem váltanék netcsomagot, ha elég a 150-es is, csak ugye jelenleg 500-as csomaghoz adják a voda tv-t, neked kell eldönteni, lehet később adni fogják a kisebb netcsomagokhoz is, sőt biztos.
Ez már kiderült, hogy nem igy van. A 300-as mellé is adják de 2990Ft /hó plusz költségért (ennyi a bérleti dija), amit már szerintem nem ér meg.
-
cof
veterán
válasz Beniii06 #84294 üzenetére
Nem hinném, hogy az új előfizetést ezzel promóznák 150 meg 300-as net, ha áprilistól menne a levesbe a UPC brand. Még 1-2 év mire teljesen megszűnik, még mindig horizon box-ot adnak meg kukacb-t az új előfizetőknek, csak TV-re van Voda cucc.
(#84296) woodworm Igen, ezt én is tudom. Írtam is a héten, talán hétfőn, hogy remélem a mi környékünkre minél később jut el ez az új csodabox mert megeszik a sávszélt, ha ez csak LAN-on fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Beniii06 #84276 üzenetére
az övéken saját html rendszer.
Pont azért egy kalap szar, mert így örökké a saját szoftvereiknek vagy update-jeiknek vagy "kiszolgáltatva", azaz csak azt kaphatod, amit lefejlesztenek rá.
Android OS meg már egy pár éve be van járatva és ilyen szempontból sokkal univerzálisabb. A Kodiról nem is beszélve.
Hogyne tudna 4k-t? Kodival ki is próbáltam.
De amíg a fullHD adásokig nem jutunk el és az elkövetkezendő 5 évben sem fogunk, addig ki nem kakálja le a 4k-t?
-
cocka
veterán
válasz Beniii06 #84269 üzenetére
De könyörgöm. 1080p = fullHD 60 fpses H.264-es videó max. 700 kilobájt/sec... a 150 megabitből legrosszabb esetben is (felével számolok) 13 ilyen stream jönne ki. A küldendő információ meg valószínűleg csak pár kilobájtos lekérésekből áll.
És ha jól értem IPTV-n meg H.265-ben fognak streamelni, tehát még ennél is kevesebb sávszélt igényelne.
És csak halkan kérdem: Mikor lesznek egyáltalán progresszív fullHD adások, akár műsorszóró, akár szolgáltatói részről?
-
Toth_Jani
őstag
válasz Beniii06 #84023 üzenetére
Plusz mindenkinek jár havi 5 GB adatkeret is.
Csak sajnos ezt a vírus járvány, és az esetleges kijárási tilalom miatt kapjuk.
"Annak érdekében, hogy az otthon töltött időszakot kényelmesebbé tegye a családoknak, az extra mobilnet mellett a Vodafone Magyarország elérhetővé teszi a UPC minden vezetékes előfizetőjénél a Prémium TV és a Filmbox Pro csomagban található tartalmait március 16-tól április 30-ig."[ Szerkesztve ]
-
sacaboy
tag
válasz Beniii06 #83953 üzenetére
Most hosszabbítottam két szolgáltatási helyen is hűséget lejárat után, egyiket tegnap előtt este, ott már ajánlották a vtv boxot, a másikat múlt héten pénteken, akkor még meg sem említették. Maradtak a jelenlegi médiakártyák és az egy horizon box. Úgyhogy lehet még médikártyára kötni...
Toshiba Satellite L850-1H4 - Apple iPhone 11 - Apple iPad AIR 3
-
tomp
félisten
válasz Beniii06 #83953 üzenetére
Horizon boxnál is reklámozták, hogy műsorvisszanéző. Igen ám. De ha valaki net nélkül kérte akkor neki nem volt mert ugye nem kapott UTP-t.
De még agyalhatunk rajta, hogy melyik opciónál lenne használva a koax bemenet. Analóg helyettesítő? Érdekes lenne. CRT TV-t nem lehet rákötni.
Kártyát megkérdezem mivel az is van nekem.CoF
Maga az SoC DOCSIS-t tud kezelni. A tuner nem tud működni modemként? Azaz akinél nincs internet előfizetés annál a koaxot kötik be és azon kapná a box az IP-t? -
cof
veterán
válasz Beniii06 #83950 üzenetére
Ez egy Hybrid box DVB-T/T2/C tunerrel.
De aztán lehet, hogy még a szoftver sincs kész ehhez a részhez, ezért kötik LAN-ba. Látni kéne pár menü képet, hogy van-e rá utalás.
Meg valaki belülről is lőhetne pár képet.
Ez a box biztos, hogy csak 500 net előfizetéshez jár mert az feltétel.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Beniii06 #83939 üzenetére
Még a végén nekem lesz igazam!
Mármint, hogy miért van bene DVB-C tuner is:
Aki csak TV előfizetést kér annak DVB-C lesz. Cserébe nem lesz interaktív szolgáltatás(műsorvisszanéző, filmtár, egyéb extrák)
Az sem lehet véletlen, hogy a jelenlegi ügyfeleknél csak az kérhet cserét akinek van egy bizonyos sebességet elérő internet előfizetése. -
törölt tag
válasz Beniii06 #83939 üzenetére
Jól érted UPC-s koax jön be a lakásomba és arra van kötve a ConnectBox (igen az a fehér ócska HGW), igen a ConnectBox-ból megy egy UTP kábel a Vodafone Médiaboxba és így jön az adás.
Nem tudom miért van benne DVB-C tuner.
Aminek van HD verziója pl RTL Klub HD, annak nincs továbbítva az SD változata.
Nem mondta hogy meglévő előfizetőknek is megy cserélni.
Én voltam az első ilyen ügyfele, új volt neki az egész, pár dolog csak most derült ki amit az oktató anyagokban nincs is benne pl az hogy a box tud 4K is.Többit meg passzolom és bocsi de nem szeretek regényt írni ezért írok röviden.
-
cof
veterán
válasz Beniii06 #83835 üzenetére
Jól sejted, a SOC szerint Broadcom BCM7271 Hybrid tuneres amit már írtam is nemrég.
Tuner – Quad DVB-T/T2/C
Persze a T és T2 biztos, hogy nem lesz benne a szoftverben, talán még a C sem lesz engedélyezve, jövő héten már több infó lesz felhasználóktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest