Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watercolour
aktív tag
Jó kis oldalt indított egy embert a DSLReportsról: Bad Modems
Összefoglalva leírja, hogy mik a problémák a Puma 6 alapú modemekkel, többek között a Connect Box-szal.
-
ztsoft
őstag
válasz ArthurShelby #60495 üzenetére
Nálam is vannak ilyen megakadások (F1-es autók ugrottak egyik kanyarból a másikba ), szerintem ilyenkor vagy az EPG-t frissíti, vagy valami dolgoztatja a procit a háttérben, vagy éppen küzd a hálózattal (elég sűrűn nincs visszanézés).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Intruder2k5 #60497 üzenetére
Igen, kettes osztóm van.
Közben telefonáltam az üfsz-szel is, technikust tudnak kiküldeni. A szokásos hiba: a kép lefagy (néha a hang is), majd 1-2mp után tovább megy. Eddig csak m4 hd-t néztünk, de megnéztem a nem hd-nál is akad. Kihúztam, bedugtam, akad. Most már nézhetetlen.
Szerintem túl forró lett a box, és nem bírja.Most volt, először, hogy huzamosabb ideig használtuk a box-ot (kb 3 óra).
Ezennel hivatalosan is csatlakozom a jövő box gyűlölő klubhoz.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MODERÁTOR
Bár ez még elmegy, de nem ártana, ha az előre irány pozitív tartományban lenne. Csak kettes osztód van, egyik ágon a modem, másikon a box?
-
kabelmania27
Topikgazda
Modem értékek rendben vannak -5ös érték kicsit gyenge lehet ezért van gyengébbmuxfreki vagy központi probléma van.
Azt tudod tenni, hogy cseréled médiacardra vagy bejelented a problémát és kérsz másik boxot.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Nem nagyon nézünk tv-t de mostanában a vb miatt igen.
Azt vettem észre, hogy néha beakad a kép. Pl ugrik a toronyugró és útközben 1-1,5mp-re beakad. A modemértékek jók, horizon box van.letöltés:
Channel 1: -3.6 dBmV 38.6 dB
Channel 2: -4.2 dBmV 37.8 dB
Channel 3: -1.5 dBmV 39.0 dB
Channel 4: -3.2 dBmV 39.0 dB
Channel 5: -4.7 dBmV 38.2 dB
Channel 6: -1.5 dBmV 39.9 dB
Channel 7: -2.6 dBmV 39.0 dB
Channel 8: -5.6 dBmV 37.1 dBfeltöltés:
Channel 1: 45.0 dBmV
Channel 2: 46.4 dBmV
Channel 3: 46.2 dBmV
Channel 4: 46.9 dBmVEnnyire gagyi a "jövőbox"? Mit tudok tenni?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Topikgazda
-
mylenovo
csendes tag
Sziasztok!
Kora tavasz óta kínlódok egy hibával, hátha nektek lesz tippetek.
A jelenség: időnként lelassul, gyakorlatilag leáll a net. Mindez folyamatosan jelentkezik, tehát egy darabig minden rendben, majd eleinte nem tölt be képeket a weboldalakról, majd magát a weboldalt sem. Eleinte akadoznak a videók, majd el sem indulnak.
Wifin és a laptopot kábellel összekötve egyaránt jelentkezik a probléma.Amikor nem jelentkezik: ha rácsatlakozom valamelyik szomszéd WiFree-jére.
Tegnapelőtt végül a UPC technikusa kicserélte a modemet (Technicolor), eleinte jónak tűnt, de ma újra produkálja ezt a jól ismert hibát. Ha ráakaszkodom valamelyik szomszéd WiFree-jére akkor pedig továbbra is minden rendben működik.
Eleinte azt hittem, hogy az én gépem rossz (Win10-es), de ha nálam lenne a hiba, akkor a WiFree sem jelentene megoldást.
Nincs esetleg valamilyen tippetek?
-
ztsoft
őstag
válasz kabelmania27 #60488 üzenetére
Akkor erre kíváncsi leszek, hogy emelik-e, vagy marad így.
Amúgy elég hülye lépésnek tartottam, hogy a 60-asat kivezették, a 30-as meg maradt.
-
kabelmania27
Topikgazda
A Fiber Power 30 csomagra 2017. augusztus 29. után nem lehet előfizetni a következő települések kivételével: Bajna, Délegyháza, Karácsond, Kétegyháza, Nagysáp, Öcsöd, Okány, Rimóc, Szihalom, Varsány. Bővebben ITT.
[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz ArthurShelby #60486 üzenetére
Nem vitt még rá a lélek, de lehetséges, hogy meg fogom próbálni, ha folytatódik ez a szánalmas vergődés.
Köszi a tippet. -
ArthurShelby
addikt
válasz Watercolour #60485 üzenetére
Személyesen próbálkoztál már? Kérni az üzletvezetőt? Lehet ott is hisztizni.
A lényeg, hogy olyanhoz kerüljél, akinek több hatalma, jogosultsága van.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Watercolour
aktív tag
válasz ArthurShelby #60484 üzenetére
Próbáltam két különböző ügyintézőt is meggyőzni arról, hogy ez ugyanaz a probléma, és nem szűnt meg, hiába voltam erélyes, nem hagyták magukat és kötötték az ebet a karóhoz, hogy ami eddig volt hiba, az ki van javítva, és nem lehetséges azt újra megnyitni, muszáj kiszállnia egy technikusnak és újra bejelenteni, amennyiben tényleg továbbra is "külső hálózati" probléma van.
Szerettem volna a felettesükkel vagy L2 supporttal beszélni, amire mindkét ügyintéző azt mondta, erre nincsen lehetőség, kizárólag velük lehet kapcsolatba lépni.A legutolsó panaszom, melyben pontos jogi indoklást kértem arra, hogy miért nem hajlandóak kötbért fizetni, még folyamatban van.
Köszönöm a "drukkolást", próbálom csinálni, de már kezdek belefáradni. Sajnos nincs más alternatíva, csak ADSL, ami lássuk be, nem éppen 2017. Ha lenne, már megpróbáltam volna rendkívüli felmondást kezdeményezni az ÁSZF 12.4-es pontja szerint, de sajnos ebben a helyzetben ennek nem sok értelme lenne.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Watercolour #60483 üzenetére
Elvileg ugyanazt a hibát nyitják meg megint, és folytatják (ha nem akkor mondd!). Nálam anno a T-nél volt hasonló. Mondjuk én lépdeltem felfele a ranglétrán, és egy szoftverfejlesztőnél kötöttem ki. Ott persze kiderült, hogy tudnak a hibáról, csak a frissítés kell (ez nyáron volt, mikor mindenki szabadságon). Szeptemberben hívott, hogy megjött a frissítés (akkor már fölösleges volt). Viszont így cserébe 2 hónapg nem volt havidíj!!!
Szóval csak gyerünk, előre!!!A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Watercolour
aktív tag
Hibajavítási ügyem státusza, akit esetleg érdekel.
Egy hét múlva 2 hónapja lesz, hogy bejelentettem a véletlenszerű packetlossaimat és ezzel párhuzamosan a jelminőségem romlását. Két nappal később a kiszálló technikus a helyszínen megállapította, hogy a probléma nem nálam van.
Sok minden történt folyamatosan, amit most nem részleteznék, de összességében állításuk szerint kétszer javítottak központi hibát, a legutolsót július 22-én. Az internetem azóta is véletlenszerűen szakad, és mivel részükről a hibajavítást lezárták, hiába ugyanaz a hiba ugyanazokkal a tünetekkel, hétfőn ismét kiszáll hozzám egy technikus. (Gyanítom újra meg fogja állapítani, hogy nem nálam van a probléma, újra bejelenti a külső hibát és kezdődik az egész közjáték előről.)Elegem van.
[ Szerkesztve ]
-
Ledi
aktív tag
Sajnos ez a jelenség a Horizon boxon rendszeres. A kép előre ugrik, majd megáll, de a hang folyamatosan megy. Aztán amikor a hang utoléri a képet szinkromban megy az adás. Ez általánosságban elmondható a "csodaboxokról". A visszanéző Nálam is meseszerűen működik. Hiába mutat IP címet az információknál vagy nincs visszanéző ikon, vagy van ikon, de nem lehet lejátszani a műsort. Az is előfordult, hogy "Nincs DNS válasz" jelent meg az ip cím helyett. Ez helyi probléma lehet?
Tegnap délután egyébként elszált a net, majd valami 169.xxx. kezdetű IP címet kaptam. Ezután újraindítottam a HGW-t és visszajött a régi/új ip cím. Természetesen visszanéző is elszállt. Ezen csak a box újraindítása segített.
-
kezo0
addikt
Nálam egy iPad minin a HD csatornák műsorai tökéletes HD minőségben nézhetők vissza a Horizon Go-ban – már, amikor működik a műsorvisszanéző szolgáltatás.
(Ma pl. éppen vissza lehetett nézni a délelőtti úszószámokat az M4 HD-n, de több mp-es elcsúszás volt a kép és a hang között, ami egy-egy pillanatra, a kép hirtelen "bakugrásával" helyrejött, majd megint szétcsúszott. Na, ilyen hiba nálam még nem fordult elő eddig.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz EmThor #60476 üzenetére
Sajnos ez vis major mert a szolgáltatón kívülálló ok miatt, 72 órájuk van a hibaelhárításra ennyi idő alatt megfogják oldani.
4Grider: Bármelyik szolgáltatónál elszakadhat az optikai kábel, arrafelé általában lakott területen kívül szakad.
Légyszives a UPC vs Digi témát a prokontra topikba fejtsd ki.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Te könnyen mondod, hogy kerüljük a szolgáltatót, nálatok van 4 betűs szolgáltató is. Már rég ott kellene lenned...
Amúgy meg mindegyik szolgáltatónak 72 órája van a hibaelhárításra, utána pedig kötbért fizetnek. Ha ez nem történik meg, akkor fog veled foglalkozni a fogyasztóvédelem.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Miért kerülnénk ha nálunk működik?
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
EmThor
addikt
Kerepesen és a 3 környező telepulesen, állítólag optikai szakadás miatt, több mint 24 órája nincs se tv, se net stb.
Kerüljétek a szolgáltatót, megyek a fogyasztóvédelemhez.
Lehet a Hungaroring-nak kellett a sávszélesség? Pont most mennek a versenyek...
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
beteg
őstag
válasz szabogabor10 #60474 üzenetére
Ez sajnos tényleg abszolút így van! Fel kellene közösen lépni a szolgáltató ellen.
Csak futni kell!
-
veterán
-
ztsoft
őstag
válasz ztsoft #60461 üzenetére
Adtam még egy esélyt a Horizon box-nak, hátha reggel nincs annyira leterhelve a visszanéző rendszer. Kár volt, a minőség ugyan az, a hibák ugyan úgy jelen vannak (már eleve hang elcsúszással kezd).
Megnéztem a hangot is, sima PCM, nem tudom mi volt az eredeti, de gondolom, hogy Dolby Digital 2.0 (jelenleg is Dolby Digital 2.0 van az M4-en). Itt már látszik, hogy butítva van a stream, de ez még semmi, a mintavételi frekvencia is butítva van, 44.1 kHz! Az SD adásoknál ez 48 kHz, kivétel nélkül.
Most a Boxutca utáni műsor megy, ugyan úgy PCM 44.1 kHz a hang, kíváncsi lennék más box-okon (Cisco, Pace) a hangra.
-
tomp
félisten
válasz ztsoft #60467 üzenetére
Sokszor ha elindítom telefonon a Horizon Go-t akkor nálam sem lehet visszafele menni a műsorújságban. Vagy ha lehet akkor sehol sincs a visszanéző ikon. Be kell zárni az appot és újból elindítani és jó lesz. Cisco boxon mindig megy a visszanéző. Úgy látszik ez egy ilyen Horizon betegség.
Az imént néztem meg az esti Boxutca magazint. Szépen HD minőségben és dolby hangsávval ment akadás nélkül.
Az egy dolog, hogy a Horizon box nem képes HD stream fogadásra utp-n(2017-ben wtf) ezért a rendszer nem küld HD streamet. De mobileszközre azért megcsinálhatnák. Táblagépek és telefonok képesek fogadni HD streamet. Még az 5"-os 720p-s kijelzőn is kockás a visszanéző. -
ztsoft
őstag
válasz donmackó #60465 üzenetére
Én semmit nem csináltam a 15 perc alatt, még a távirányítóhoz sem nyúltam. Még azt sem mondhatom, hogy melege volt, mert előtte kapcsoltam be (helyeztem áram alá).
De lehet, hogy van valami gond, elég sűrűn jön elő, hogy az EPG-ben nem lehet vissza lépni (elmúlt műsorok irányába).
-
Wanderlust
tag
válasz Gubek-Einste #60454 üzenetére
-
donmackó
addikt
válasz ztsoft #60461 üzenetére
"a 15 percnyi műsor alatt 5-ször állt meg a kép (ez is érdekes, kezdésnek a hang csúszik el, majd ~30 mp után megáll a kép" Ez helyi probléma lehet, mert nálam nem szaggat, és nem csúszik a hang. Kb 1 percig nem csinálok semmit (indulás után), addig elég sokat bír előtölteni, utána tekergethetem bármerre, nem szaggat és nem áll meg. Bár én csak a spektrumon és nat geo-n használom a visszanézőt.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
ztsoft
őstag
válasz Gubek-Einste #60462 üzenetére
Pont ezért is írtam, hogy melyik box-ról van szó. De, ha megnézed, hogy mennyire erőltetik a box cserét (Horizonra), akkor már egy kicsit érdekes a dolog.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Watercolour #60460 üzenetére
igen, csak csomagra nincs semmi szükségem, azért, hogy legyen, nem fogok aláírni olcsóbbat. nem is értem ezt a hülye stratégiát semelyik szolgáltatónál. egyébként teljesen jó a másik felvetés. most szálltam ki a vonalból, a hölgy meglepően használható és kedves volt, de a tré adsl hálón tud adni 50Mbit-et. szóval marad a koaxos connectboxos upc 500, ahogy nézem. remélem azért a nagyja jönni fog. ddos meg majd a szomszédba kopogtat
köszi újra!
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Topikgazda
-
ztsoft
őstag
A héten elég sokat szóba került a visszanéző, most, hogy lemaradtam a Boxutcáról, gondoltam megnézem.
A Horizon box-on nagyon rossz a minősége, eredetileg HD, amit kaptam a visszanézőben, az minősíthetetlen! Az M4 logóján rendesen látszik, hogy pixeles a kép, a 15 percnyi műsor alatt 5-ször állt meg a kép (ez is érdekes, kezdésnek a hang csúszik el, majd ~30 mp után megáll a kép). Én ezzel le is tudtam ezt a csúcs szuper funkciót, inkább felveszem a műsort.
Tudom, ingyenes, nincs rá garancia. De! Akkor nem kellene agyonra reklámozni, hogy nem marad le semmiről! Ezzel is saját magát minősíti a UPC.
-
Watercolour
aktív tag
válasz hoffman_ #60459 üzenetére
A telekomnál én 6411 Forintot látok a gigabites netnél, ha csomagban kéred.
A saját véleményem az, hogy ha bármelyik szolgáltató ad FTTH/FTTB-t a lakóhelyeden, érdemes azt választani. -
hoffman_
nagyúr
válasz Watercolour #60458 üzenetére
akkor azért teszek egy próbát a telekomnál is a címre, mielőtt aláírok két évet... az a baj, hogy a trénél hűséggel együtt 9k az ezres, itt meg 5k az ötszázas. közel 10k huf pedig internetért önmagában, pláne hűséggel, nevetséges 2017-ben.
köszi a linket!
[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz hoffman_ #60457 üzenetére
Nekem jelenleg is folyik egy hosszabb balhés ügyem a UPC-vel, de talán már a végéhez közeledik, ennek nincsen köze Connect Boxhoz.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a Connect Box-szal ne lenne gond, itt összeszedtem néhányat. -
hoffman_
nagyúr
válasz Watercolour #60456 üzenetére
akkor ez ennyi volt. köszi a gyors választ! remélem azért rendben leszek, elég hektikus, ahogy átfutottam a topicokat
-
Watercolour
aktív tag
válasz hoffman_ #60455 üzenetére
Nem, saját modemet nem használhatsz.
Nem, nem adnak a Connect Boxon kívül más modemet tudtommal (kabelmania27 említette a Hitron modemet, de egy technikus elmondása szerint nem lehet olyat igényelni, és valószínűleg nem is lennél vele sokkal előrébb, mert szintén Puma 6 SoC van benne). -
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
jövő héten esedékes egy költözésem, az új helyen UPC fogad sajnos (modem nélküli olcsó digi után legalábbis). a legnagyobb 500-as csomagot szeretném rendelni, elvileg megoldható lesz. egy saját routerrel állnék be a hálózatra (Archer C7), de ugye a modem mindenképp kell. ez a Connect Box lesz, amiről olvastam hideget-meleget, de alapvetően át szeretném hidalni.
a kérdésem az, hogy van-e más, célnak jobban megfelelő eszköz a UPC-nél, amit lehet igényelni modem célra, vagy be kell érjem ezzel? gondolom saját eszközt nem használhatok a célra.
köszi előre is
-
Topikgazda
válasz Wanderlust #60452 üzenetére
Ezt a 29-es körzeti topikban kérdezd meg.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Wanderlust #60452 üzenetére
Üdv!
Miután a kivitelezők elkészülnek az új hálózattal a régi elbontásra fog kerülni.[ Szerkesztve ]
-
Wanderlust
tag
Üdv,
Mivel a 29-es körzetben végre elérhető az ami máshol már régóta (connect box, visszanézhető adások stb.) megkeresett egy ügyintéző hölgy, hogy váltok-e (ADSL net, régi típusú, coax kábeles médiabox), mondtam, hogy nem. Erre közölte, hogy nem sokáig szolgáltatnak már ilyet, váltsak az újra mert az jobb (a fórumokon található hozzászólások alapján mondjuk ez nem igaz). Nekem fontosabb a stabil net, mint a gyorsabb de kevésbé megbízható technika, még akkor is ha az olcsóbb lenne.
Szóval a lényeg: tudja-e valaki, hogy a régi, ADSL net + médiabox kombó meddig lesz elérhető a 29-es körzetben? Az ügyintézőből sajnos nem sikerült kihúzni a választ...Köszönöm! -
tomp
félisten
válasz boneyard #60446 üzenetére
fejlesztések történnek a jövőben az ez irányú bővítésre
Legalább 1év lesz ez a fejlesztés. Kb 5év alatt eljutnak olyan szolgáltatás tudás szintre mint amilyent tud most a Pace HD és a Cisco DVR majd behoznak egy még butább boxot.
Visszanézőn én mindig a jobbra/balra nyíllal ugrálok. Gyors és kényelmes. Ja igen. Természetesen Cisco boxon. -
agabe
addikt
válasz kabelmania27 #60421 üzenetére
Hivtam oket, ajanlottak jobbat.
(#60422) Handball94:
Koszi neked is.Adnak valami 6gigas havi mobilnetes simkartyat (sticket nem kertem). Hasznalhato ez hordozhato 4G routerrel ? Mert akkor keresek valamit hozza amivel tudom osztani.
Akinek van ilyen mit tapasztalt milyen sebessegu ? Voda halozatot hasznalja, azaz voda fuggo routerrel is hasznalhato ? -
boneyard
tag
válasz fokukac #60444 üzenetére
Nekem is Horizonom van, azon elvileg nincs ilyen. A Skip gombra írják ezt:
"Előreugrás a felvételben gomb – megnyomásával előreléphet a műsor lejátszása közben egy (a műsor ideje szempontjából) jövőbeni időpontra. (Ez a nyomógomb jelenleg
inaktív – fejlesztések történnek a jövőben az ez irányú bővítésre.)"
Mondjuk még ez se oldaná meg, ha mondjuk visszafelé akarnál ugrálni[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Albiba azért okosan, mert míg ha magadnak veszed akkor költözésnél viheted magaddal, ha oda ahol költözöl nem tudod vinni akkor meg lemondhatod bárminemű további kötelezettség nélkül. Ha albiban kötsz 2 év hűséget és máshová kell majd költöznöd akkor nem sok minden fog védeni és fizetheted a szerződés lejártáig. Egyik ismerősöm járt így.
-
-
kezo0
addikt
válasz fokukac #60432 üzenetére
"Amúgy ez nem csak a Horizon Go-ra vonatkozik, hanem a boxon való visszanézésre. Teszem azt, visszanéznéd a Forma-1-et, de előtte van a 45 perces felvezető műsor, és ott bele is lehet tekerni, de csak a lejátszás sebességét tudod állítani, hogy kétszeres, négyszeres, stb., de nincs egy csúszka, hogy menj a közepére. Egy három órás sportműsornál ez így nagyjából szintén a használhatatlan kategória."
Nem tudom, milyen boxod van, de a Cisco HD DVR menüjében beállítható, hogy a jobb és bal nyilak megnyomására mennyi időt ugorjon előre/hátra a műsorban. Nálam pl. a jobb nyílra 5 percet ugrik előre, a bal nyílra 1 percet ugrik hátra, így elég könnyen lehet navigálni, és egy műsor bármelyik pontja sokkal könnyebben/gyorsabban megkereshető, mint a gyorstekeréssel. Ez működik egy saját felvétel visszanézésekor is meg a műsorvisszanéző használatakor is (kivéve az RTL-es csatornákat, ahol ugye eleve tiltott a navigálás a műsoron belül), sőt, az élő adásban is – ott persze előre csak akkor tudsz ugrani, ha előbb már hátra is ugrottál legalább annyit, amennyit a jobb nyíl megnyomására előre ugrana.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
JayZ
tag
Sziasztok, az hogy lehet, hogy a 240es net olcsóbb, mint a 120-as??
Albiba mennénk, agyalunk rajta, mekkora hűség legyen. Egy évet úgyis ott vagyunk, de szerintetek érdemes behúzni a két éveset? Nem is értem, hogy lehet olcsóbb a két éves 240es, mint a 120as. -
blakey
titán
válasz o.gaby #60439 üzenetére
Igaz, a csatorna szolgáltatási, műsorterjesztési díjat fizet, de nem a UPC-nek, viszont a csatorna határozza meg, hogy mit engedélyez ls mit nem.
Természetesen a tárgyalásokon derül ki, hogy ki milyen feltételekkel fogadná el az ajánlatot.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz fokukac #60436 üzenetére
Ha Netflix jellegű szolgáltatást szeretnél akkor ahhoz fizetni kéne, egyelőre kiegészítő szolgáltatás és annak viszont nagyon jó, mostanában rendszeresen használon és nincs gondom Chrome alatt sőt visszanézés funkció mellett simán ki tudom küldnei a tv-re így nem kell a monitor előtt ülni. Ha jobbat szeretnénk és netán meg is oldják akkor annak ára lesz, hogy miként mutatkozik meg azt nem tudom, lehet, hogy külön díjért lesz elérhető vagy emelik az előfizetési díjakat, persze fel lehetne venni a keleti módszert azaz sz.runk a szerzői jogokra és hadd szóljon.
-
nagyúr
válasz blakey #60433 üzenetére
Én értem, csak nem érdekelnek a szabályok.
Én a júzer vagyok, és használnám a szolgáltatást, de az így, ebben a formában szar, és nem érdekel, hogy miért az. Pedig lehetne akár jó, vagy felhasználóbarát is, és akkor tényleg közelednénk a 21. századhoz, vagy akár a netflix-jellegű on-demand szolgáltatáshoz.
Mindegy, megtettem az észrevételt.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
blakey
titán
válasz vargalex #60434 üzenetére
Nem a UPC-nek az érdeke hanem a csatornáé, szolgáltatási díjat fizet azért, hogy a szolgáltató kínálatába legyen, ehhez pénzt kell termelni, pénzt a rekámokból tud behozni, ezt nem fogja "feladni" csak azért, hogy beletekerhessenek, valószínűleg te is én is így cselekednénk, saját szolgáltatásunknál kivennénk a reklámokat, engedélyeznénk a beletekerést, stb, de ha másik szolgáltatónak biztosítanám a műsoraimat akkor nem biztos, hogy engedélyezném a beletekerés, átugrás funkciót. Az eredeti DVD-k, Blu-ray-ek reklámjait, stb-t sem lehet minden esetben átugrani. Tehát nem a UPC nem engedélyezi hanem a csatorna tíltotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz blakey #60433 üzenetére
Ez számomra azért furcsa, mert a csatorna maga biztosítja a beletekerés lehetőségét a saját szolgáltatásán keresztül (ahogy írtam, az már csak hab a tortán, hogy reklámok nélkül). Nem látom, hogy miért állna érdekében az UPC számára ezt a funkciót tiltani, hiszen saját erőforrásokat spórolna vele (szerver terhelés, stb.)...
Alex
-
blakey
titán
válasz fokukac #60432 üzenetére
Nem érted. A Horizon Go-ra más műsortejesztési szabályok vonatkoznak, te sem tudnád másképp csinálni ha így engedélyezi a csatorna, ennyi.Felveszed a műsort akkor máris minden olyan amilyet szeretnél. Szándékosan nincs benne ilyen-olyan funkció, egyszerűen nem negedélyezett.
-
nagyúr
válasz blakey #60431 üzenetére
Itt nem csak a reklámról van szó, hanem arról, hogy van egy 1 óra 10 perces műsor, és azt nem tudja biztosítani a szolgáltatás, hogy végigmenjen zökkenőmentesen, de ugyanakkor beletekerni nem lehet, és újrakezdi előről... Ez így a használhatatlan kategória.
Legalább akkor úgy lehetne beletekerni, hogy 10 percenként, vagy valami.Amúgy ez nem csak a Horizon Go-ra vonatkozik, hanem a boxon való visszanézésre. Teszem azt, visszanéznéd a Forma-1-et, de előtte van a 45 perces felvezető műsor, és ott bele is lehet tekerni, de csak a lejátszás sebességét tudod állítani, hogy kétszeres, négyszeres, stb., de nincs egy csúszka, hogy menj a közepére. Egy három órás sportműsornál ez így nagyjából szintén a használhatatlan kategória.
Ha letorrentezem, a médialejátszónak pontosan meg tudom mondani, hogy menj az 52. perchez. Na mindegy.
De azért jó, hogy van.Ui. a másik, amit megfigyeltem a Horizon go-n, hogy más nyelvek csak a HD csatornáknál vannak, feliratot pedig sehol nem láttam. Pedig úgy lenne király.
-
blakey
titán
válasz vargalex #60430 üzenetére
Nézőpont kérdése, felhasználói szemmel haszontalan, nem használható, csatorna szempontjából meg nem haszontalan hiszen az arcodba tolja a reklámokat. RTL Most meg a saját terméke, azt csinál vele amit akar és úgy terjeszti ahogy akarja. Mindent a helyén kezelve meg lehet érteni a dolgokat.
-
vargalex
félisten
-
blakey
titán
válasz 4Grider #60427 üzenetére
Horizon Go egy kiegészítő szolgáltatás amire más műsorterjesztési szabályok vonatkoznak illetve azon is múlik, hogy a csatorna mihez járul hozzá, a beletekerés inkább a csatorna emgedélyén múlik semmint a szolgáltatón, ugyanis a műsoroknak szponzoraik vannak amit lehet, hogy a nézőre erőltet. A visszanézés is engedélyhez kötött. Telenos MyTV egy fizetős szolgáltatás, még jó, hogy jól müködik, pont olyan mint a többi szolgáltató csak neten, külpn app-pal érhető el.
-
DonThomasino
veterán
SZórakozik a router/modem em elejti a wifi t régi cisco 5-6 éves.
CSeréje hogy zajlik, egyből adnak újat milyen amit mostanában adnak ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
4Grider
nagyúr
válasz fokukac #60424 üzenetére
A Horizon Go a UPC szegénységi bizonyítványa. Tipikus adunk is valamit, meg nem is eset. Az egy dolog, hogy a műsorszolgáltató írja elő a beletekerés tiltását, nem pedig a UPC gondol magától egyet és megvalósítja. Megint más a szolgáltatás megbízhatatlansága. Napközben még ok, de estefelé (főleg hat óra után) egy csomó csatorna pixelesedik, pufferel majd a legkülönbözőbb hibaüzenetek mellett megáll. A Telenor MyTV klasszisokkal jobban megoldotta, a mi internet-szolgáltatónknál viszont nem tudnak sávszélességet biztosítani a szolgáltatás mellé.
-
Topikgazda
-
nagyúr
válasz fokukac #60424 üzenetére
úgy a 45. perc környékén belefagyott, elkezdett pufferelni. Majd kiírta, hogy elnézést, hogy túl sokáig pufferelt, de nem sikerült. klikkeljen ide, hogy folytassa - erre újrakezdi az elejétől, beletekerni pedig nem lehet.
Még mindig egyszerűbb lesz letorrentezni, úgy látom : )
-
nagyúr
Próbálgatom a Horizon Go-t Fekszem az ágyban, gondoltam, megnézem az egy órával ezelőtti Showder Klub-ot.
Elindítom, 3 perc reklámmal kezdődik. Beletekernék, erre kiírja, hogy ezen csatornán nem engedélyezett a beletekerés replay funkció esetén....
Hát ez így kurva hasznos, tényleg[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
válasz Gubek-Einste #60408 üzenetére
Rendben, köszi a választ!
-
agabe
addikt
Lejart a husegem, es nem igazan van szuksegem nagyobb csomagra mint a mostani 120-as net meg digital bronz tv (van benne meg telefon is de minek), es latom a weboldalon, hogy 240-es net neten rendelve olcsobb mint a 30-as. Megint csak ujaknak ?
Megprobaltam rendelni, de nem tette be a kosarba, pedig azt meg digital bronz tv-t rendelve jobb lenne a havidijam mint volt.
Hivjam oket es mondjam felmondom a szerzodest ha nem adjak oda annyiert, vagy mar nem erdemes ilyennel probalkozni ?[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz blakey #60418 üzenetére
A "nem akarom tudatni az indokom" és a "hazudok valamit" nem ugyanaz.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
blakey
titán
válasz ledgeri #60417 üzenetére
Ha a "magánügy" helyett egy "mert drága" kifejezést használod akkor mi lett volna? Nem biztos, hogy az üfsz-es hölggyel volt a gond.
-
ledgeri
nagyúr
Ma megint megkeresett a UPC hogy kössek 2 éves szerződést, mert "4x nagyobb hatótávú" nete kapok... Mondom köszönöm nem!
Erre: "miért".
Mondm magánügy,
Erre: "de hát én nem a párkapcsolatáról vagy hasonlóról kérdeztem"...És még én voltam leszólva, majd "kagylót rácsapva", hogy milyen már, hogy nem mondom el, hogy miért nem akarok szerződést hosszabbítani... drágább havidíjjal...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ztsoft
őstag
válasz DonThomasino #60414 üzenetére
Ha pendrive kinézetű kártyaolvasóról kérdezel, akkor a válaszom, ki kell próbálni, lehet kevés lesz az írási sebesség.
Nekem egy régi 4 GB-os pendrive-ra készített HD felvételt.Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
DonThomasino
veterán
Mostani új box ok pendrive ra olvasós memo kártyára
tudnak rögzíteni, vagy csak külső winyóra ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
TeeJay
félisten
válasz Gubek-Einste #60411 üzenetére
BIX-en van 2x20GBit portjuk aminek a max csúcs terhelése volt 19 gigabit összeadva a havi grafikonon, az átlag meg sokkal kevesebb
Ha spórolni akarnak elég nekik 30Gbit isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz ztsoft #60407 üzenetére
Nálam ilyen:
traceroute to bix.hu (193.239.149.210), 30 hops max, 38 byte packets
1 catv-89-132-69-254.catv.broadband.hu (89.132.69.254) 11.626 ms 13.602 ms 5.807 ms
2 catv-89-135-214-157.catv.broadband.hu (89.135.214.157) 7.077 ms 6.526 ms 7.384 ms
3 hu-bud03a-rc1-ae51-2028.aorta.net (84.116.240.70) 16.448 ms 8.186 ms 8.387 ms
4 hu-bud05a-ri1-ae15-0.aorta.net (84.116.137.78) 7.399 ms 7.369 ms hu-bud05a-ri1-ae12-0.aorta.net (84.116.137.2) 9.209 ms
5 r1.bix.iszt.hu (193.188.137.7) 15.979 ms 26.048 ms 29.054 ms
6 bix.hu (193.239.149.210) 11.584 ms 8.875 ms 7.434 msEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz prime_adam #60406 üzenetére
Ha jó az ajánlat akkor nem érdemes várni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ztsoft
őstag
válasz 4Grider #60403 üzenetére
A traceroute pont az ellenkezőjét mutatja:
traceroute to bix.hu (193.239.149.210), 30 hops max, 60 byte packets
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 0.388 ms 0.545 ms 0.723 ms
2 catv-176-63-51-254.catv.broadband.hu (176.63.51.254) 15.098 ms 15.117 ms 25.997 ms
3 catv-89-135-215-94.catv.broadband.hu (89.135.215.94) 8.892 ms 8.903 ms 8.927 ms
4 hu-bud03a-rc1-ae31-2020.aorta.net (84.116.241.130) 16.220 ms 16.209 ms 20.757 ms
5 hu-bud05a-ri1-ae12-0.aorta.net (84.116.137.2) 21.063 ms hu-bud05a-ri1-ae15-0.aorta.net (84.116.137.78) 21.026 ms 21.012 ms
6 r1.bix.iszt.hu (193.188.137.7) 21.716 ms 15.262 ms 15.447 ms
7 bix.hu (193.239.149.210) 15.661 ms 16.101 ms 16.741 msJó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Nekünk a UPC (teló, internet, tv) előfizetésünk decemberben fog lejárni, de már telefonálgatnak új ajánlatokkal. Utánanéztem és elvileg fair ajánlat, vagy legalábbis azt és annyiért kapnánk, mintha most kötnénk velük szerződést a jelenlegi csomagokkal. Viszont az októberi jogszabály változások ([link]) miatt nem tudom érdemes lenne-e. Szerintetek most már várjunk októberig (illetve decemberig, ha nem keresnek) vagy az ilyen otthoni előfizetésre nem várható nagy hatása?
-
-
ztsoft
őstag
válasz Gubek-Einste #60398 üzenetére
Valamit biztos alkottak, mert eddig a bix.hu-ra jóval magasabb volt a ping, mint a google.com-ra, a helyzet most:
PING google.com (216.58.214.238) 56(84) bytes of data.
64 bytes from bud02s24-in-f238.1e100.net (216.58.214.238): icmp_seq=1 ttl=56 time=15.6 ms--- google.com ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 99147ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.641/15.669/26.790/2.289 msPING bix.hu (193.239.149.210) 56(84) bytes of data.
64 bytes from bix.hu (193.239.149.210): icmp_seq=1 ttl=58 time=16.2 ms--- bix.hu ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 99148ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.966/15.686/26.590/1.550 msA sebességben nincs eltérés, megvan a max le, fel.
-
Topikgazda
és #60400 adika4444
Csak az itt írtak alapján mondom.
Felhívtam őket amikor láttam, hogy csak két órától esedékes a leállás de a 1221-n azt mondta be az automata, hogy tervezett karbantartás van.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest