Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
Sziasztok,
nem tudok törölni Vodafone TV app-hoz társított eszközt, mert nem találom az opciót a My Vodafone-ban.
Nálatok látszik?[ Szerkesztve ]
-
-
vigyory71
tag
válasz szabi__memo #125990 üzenetére
Amikor rákérdeztem az ügyfélszolgálatnál a jelzett emelésre (nálam 35% az internet előfizetés részen) azt mondták, várjam meg a számlát. Ha azon is ilyen magas, akkor tegyek panaszt, és kompenzálnak.
még nincsen számlám, 19-én kellett volna jöjjön, de kíváncsi vagyok, mi lesz benne. Nagy reményeim nincsenek, de meglátjuk majd. -
Puro
aktív tag
Mennyi ideig él még a szolgáltatás, ha jelzem nekik, hogy lemondanám? Hűségidő február 8-ig tart, ezzel egy időben jelezném a magentának, hogy jöhetnek kötni. Tehát szünetmentesre akarnám a váltást.
-
kokii
tag
7. kerület közepe, tegnap este fél11 óta se net se TV. Más nem tapasztal ilyet?
-
Toth_Jani
őstag
-
Toth_Jani
őstag
Sajnos Sony Androidon nem megy, a gyári böngészőre kiírja hogy nem támogatott, egy másikkal az oldal elindul és be lehet lépni, de azt írja a videó nem lejátszható.
Hálózatból simán átmegy és hibátlan, csak igy nem lehet a TV távirányitóval vezérelni, sőt bármit megnyomok azonnal kilép. -
Tibdoh
csendes tag
Meglehetősen gyorsan átkapcsoltág a routert.A telefonálással együtt 5-7 perc volt.
Elég csupasz lett a belvilága.
Modem-router-hasít minden.
Most így hogy szidjam öket?
Oké, a 14% elég szívbemarkoló... -
mani8106
junior tag
-
-
zotyka85
újonc
Sziasztok, van valami lehetőség arra, hogy a vodafone tv appot tudjam nézni tükrözve a tv-n?
A tükrözést megoldottam de ha indítok egy műsort az appból az nem indul el csak karikázik.Köszi a válaszokat.
-
mani8106
junior tag
válasz Soulfly842 #125963 üzenetére
Mondjuk pont most bontják a HFC-t a 9.kerben es a 13-ban es húzzák az optikát felvásárlás ide v ida
Hol volt Gondor, mikor Nyugatvég elesett? - Ember akkor jöttünk ki a templomból
-
kezo0
addikt
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Nikaré
őstag
válasz Soulfly842 #125963 üzenetére
Lehet visszamenőleg is emelnek!
Nehogy meglepődjünk!Nálam is érezhetően lassabban töltenek be az oldalak.
Az 500 -as net inkább 100!
Nem kellett volna hűséget hosszabbítanom! -
Soulfly842
addikt
válasz zzola #125961 üzenetére
Valószínűleg a felvásárlás miatt már a karbantartással is kevésbé foglalkoznak érdemében, mivel felesleges ktg. így közvetetten befolyásoló tényező.
NMHH-s jogszabály, azt hiszem, hogy 2017 okt-nov óta, hogy a lejárattal automatikusan viszont nem emelhetik a havidíjakat, a díjcsomagot kivezethetik, de itt nem erről van szó, az esedékes áremelést meg januárra hirdették ki. Hűségidőhöz kötött feltételes kedvezmények sem szerepelnek a szerződésemen.
A fenti kontextus nem megfelelő, tisztában vagyok ezekkel a szabályokkal, hogy ászf változásban hogy, s mint kötelesek közölni, ill. elsőnek lezártják az értékesítést a csomagra, majd később vezetik ki azt, de itt egyikről sem volt még szó, szerintem ászf szintjén sem.
Furcsa módon, a hűségidőm lejáratát követően emelték meg a havidíjakat, amiről sem a szerződésemben nem szerepel semmi (megnéztem), illetve szóban sem történt semmilyen tájékoztatás.
-
sonique
őstag
válasz Soulfly842 #125959 üzenetére
ne sebbeséget nez hanem egy pinget -t vel és egy traceroutot ahol latszik a lag és a packet loss
ráadásul ezeket a sebbeségméréseket a szolgaltatok siman priorizálhatjak kb semmit nem ér .... bar nalad ez is eleg szar
emelett ha tudsz valtoztass mac cimet a gépedét a routerre hogy masik ip tartományba kerülj
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Mitől NER net? Még az anyacégé a vállalat.
Ha a minimum értékek megvannak, semmit nem tehetsz.
Az feltűnt, hogy az ügyfélmegtartó ár nem életed végéig szól....[ Szerkesztve ]
-
Steve2006
csendes tag
-
Soulfly842
addikt
Csak úgy hasít az utóbbi időben a NerNetem (~1,5 hónap, de az utóbbi 2-3hétben méginkább horror).
500-as net, mivel nem működött így friss újraindítás után:
Hibabejelentést megtettem, kicsi lány kisujj rutnból akart minimumró papolni, de 10 év telko-s múlt után pont nem vagyok az, akit lekoptathat.
Másnál is ilyen horror az utóbbi időben? Előtte ment szépen fixen.
A speedtest mérés elején zötyög, vagy 30-40 Mb/sec-vel, majd nyögvenyelősen felpörgeti a látszat mérés erejére.
A weboldalak elérési ideje horror, gyakorlatilag így már szinte használhatatlan.
Más:
Számla gond:
5090-ről felpumpáálták a megtartó áras csomagomat 5090-ről 5893-ra, s még most harangozza a be a további áremelést januári számlán.
Wtf? Jogszabályi értelemben nem az van, hogy a hűség lejártával nem büntethető automatikus számlaemeléssel az ügyfél, hanem szolgáltatniuk kell szépen aszerint, amég a csomagot ki nem vezetik?
(hangsúlyozom: ez még nem az infláció követő díjcsomag ár aktualizálás, mert azt számlán is januártól írják).
-
polonic
félisten
Leadtam a modemet tegnap. A felmondás végülis megtörtént, akkor a modem is leadva, papír meg van róla. A többi az ő dolguk.
-
-
cof
veterán
válasz sonique #125953 üzenetére
Nem próbáltad még bridge módba tenni és saját routert rákötni? Úgy nem terhelődik annyira.
Régen volt Cisco, Technicolor meg Ubee. Típusszámokat találsz itt a topikban, de ezek 300 Mbit-nél nem tudnak többet lefele és csak olyan használható amit még nem tiltottak ki a hálózatukról. Telekomos nem jó, csak UPC szoftveres.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
sonique
őstag
Milyen mas modem opcio van meg docsis rendszeren ?
https://approvedmodemlist.com/intel-puma-6-modem-list-chipset-defects/sajnos egy fw frissités utan teljesen hasznalhatatlan lett a régi upc modem
az uj voda fw el teljesen megdöglött idövel /folyamatos lecsatlakozas ujra indulas lagos internet ha épp müködött/ezt lecserélték egy ugyan olyan tipusszamu de fekete eszközre a lagok ugyan ugy megmaradtak
minél nagyobb a halozati terhelés annal jobban döglik meg
van hogy olyan idöpontokban is lagos lessz a net amikor a teljes halozat terhelés mar alacsony éjjel 2 orakkor egy sima netflix/hbo stream meg all teljesenezutan talaltam a fenti linket hogy az intel Puma chipset bizony egy rakat szar és bugos
néhány fw verzio javit ugyan a probléman de nem 100%
nagyon sokaig UPC vel nem volt semmi probléma
de miota ehez a szar szolgaltatohoz került a net sajnos egyre rosszabb a minöségés mivel https://wikidevi.wi-cat.ru/Compal_Broadband_Networks_CH7465LG-LC
ez a modem is puma chipset el van a hiba kb a nalam leirtak szerint jelentkezik
a tipusszam vége az adott szolgaltatora vonatkozik mint VF[ Szerkesztve ]
-
djsilas
tag
válasz Tibdoh #125942 üzenetére
Én végig toltam Hurrican Electric IPv6 leckéit, valahol még talán papírom is van róla, meg kaptam pólót is Szeretem az IPv6-ot, az a jövő, ezért nálam az van. Csak sajnos annyira pazarlóan bánunk/bánnak vele, hogy így az is "hamar" el fog fogyni... :/ Nekem nincs vele bajom. Ahogyan a Vodafone implementálta, azzal mondjuk van, bőven. Vagy ez van, vagy amaz van, holott jobb helyeken mindkettő van... DSLite sosem volt a barátom
Különféle "alapbetegségeim" okán a garázsunk van telepakolva mindenféle lommal. Ott vannak a játszós szervereim külön subnetben illetve VLAN-ban, szerverhotelből pedig VPN-en keresztül van hazaroutolva IPv4 subnet, tehát aminek kell, az így is elérhető, a házban a gyereknek meg pont mindegy hogyan/miről megy a Youtube Kids. Én is modembe kapcsoltatnám, ha nem lennék ilyen "beteg" -
djsilas
tag
válasz Toth_Jani #125938 üzenetére
Egyik helyen 1000/300-as Digi van, RB3100-es Mikrotikkel. A régebbi, i3-9100 -as procis gépek 6-800Mbitet tudnak, az újabb, i5-10400 -asok rendszeresen 900Mbit felett.
Részemről amúgy 100Mbit felett már csak parasztvakítás, azon azért már mindent (...) is lehet, bár én nem is akarom a a Barátok közt összes részét 4K-ban letölteni.
Ugyanakkor az, hogy nem megy rendesen a VoIP, egy telefonhívás alatt megszakadnak az SSH kapcsolataim, állandóan leszakad a riasztó és/vagy kamerarendszer a Telekom hálózati beállításai miatt (kinyírják a szerintük szükségtelen szálakat), az bizony sok ősz hajszálat hozott... a sebesség nem minden. -
Steve2006
csendes tag
válasz LouiS22 #125945 üzenetére
Egy kis plusz info.
"Kompenzálja előfizetőit a Vodafone Magyarország a tarifákba foglalt Pass zero rate adatopciók márciusi kivezetése miatt.A díjmentes Pass-okat érintő meglévő tarifáknál (mind meglévő ügyfeleknél, mind az új ügyfelek esetében), a Pass törlését megelőzően, március közepétől díjmentes, tarifánként eltérő mennyiségű extra adatot biztosítunk a Pass kivezetés miatti esetleges adatmennyiség növekedés fedezésére, az ügyféligények kielégítésére. Az extra adatmennyiség a Vodafone alkalmazásból az ügyfél által megrendelhető."
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Köszi az infókat.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
LouiS22
veterán
-
Toth_Jani
őstag
Szerintem az e-mailok eddig sem voltak benne, de ha nagy mellékletek nélkül kapod, akkor napi 24 órában sem tudod csak szöveggel kimeríteni az adatkeretet, a feltöltést meg amúgy sem számolják. (még)
Például nálam a Windows a Postára 68 megát számol ami nem túl sok.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz LouiS22 #125945 üzenetére
Engem főleg az e-mailekkel kapcsolatos dolgok érdekelnek, mert olykor van olyan nap amikor 20-30 db kell írni vagy válaszolni ....
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
LouiS22
veterán
-
sz.j
nagyúr
"Vége az ingyen üzengetésnek, itt van minden, amit tudnia kell"
Srácok!
A "nullás csomagok" kivezetése alatt mit kell érteni?
A neten (mobil és asztali) küldött e-mailek továbbra is ingyenesek lesznek vagy fizetni kell értük?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
norbertoth
senior tag
válasz AtHoS #125914 üzenetére
Hm érdekes, hogy nekem még most sincs számlám, azaz van egy nullás, de az azért mert áthoztuk a 2 mobilszámunkat hozzájuk és ott írja is tételesen, na de az otthoni szolgáltatás?! Vagy majd jövőhónapban egyben? Kaptam is sms-t hogy később lesz számla.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Toth_Jani
őstag
válasz djsilas #125936 üzenetére
Nálunk Telekom, Digi, és Vodafone van, a Mobilom rengeteg Telekomos WIFI-t lát, pár Vodafone-t, és minimális Digit.
De nálam a Voda is jó, a sebességet hozza, és mivel nem játszom online igy a Pinget nem figyelem, ha kötelező lesz akkor bekötik a Digit, ha nem akkor jó ez. -
djsilas
tag
válasz vigyory71 #125934 üzenetére
Na nekem meg az óta van nyugodt életem, mióta végre beengedték a Digit a lépcsőházba és megszabadulhattam Telekomtól. Pezsgőt bontottam, mikor behúzták a lakásba a Digit. Legjobb döntés volt, lassan 10év után is ezt tudom mondani.
Azt viszont nem mondom, hogy soha többet Telekom, ugyanis sajnos nincs mindenhol Digi, és van a T-nél is rosszabb.BTW a Flipet is a Diginek köszönhetik a fillérb**ók...
-
djsilas
tag
válasz Tibdoh #125930 üzenetére
Ezek a portok, de vannak ugye a protokollok is, azokat már nem mindig tudod így átirányítani.
Ha modem, akkor a routerbe beállítod a net elérést és kész. Ha router, akkor pl. egy port átirányításhoz két routert kell(het) állítgatni. Akkor ott vannak azok az eszközök, amik nem szeretik a dupla NAT-ot (pl. VoIP, biztonságtechnika kifejezetten nem szereti).
Engem beraktak IPv6 mögé, szóval amúgy is cseszhetem épp.... -
vigyory71
tag
válasz polonic #125933 üzenetére
Én ugyanezt terveztem, ismét rápróbáltam a Telekomra. 2 éve ugyanígy januárban már megpróbáltam. Budaörs, 10 emeletes panel. Akkor is ahogy most is, a honlapjuk szerint minden frankó, minden jó az én címemen, egy egész jó árat is kaptam rá, az 1000/1000-es nettel, TV-vel minden földi jóval, kicsit jobbat mint a jelenlegi Vodás 500-as netes ár.
Az ügyintéző felvette a szükséges adatokat, megkötöttük a szerződést, és már csak a technikust kellett várjam, hogy behúzza az optikát. 2 éve emberünk jött is, húzta volna, csak ellenőrizte még előtte az épületben a szabad optikai csatlakozásokat... Ahhhaaaa... Na, az nem volt egy darab sem, így 2021 januárjában szépen békében visszamondtunk mindent.
Most 2023. januárban ugyanezt végigjátszottuk. Úgy tűnik azóta sem sikerült szabad optikai csatlakozást kreálniuk az épületbe, de ez nem zavarta az ügyintézőt abban, hogy szerződést kössünk, amit 2 hét múlva egy ajánlott levélben minden megvalósítási törekvés nélkül fel is mondott a Telekom. Mondván, hogy nincsen szabad optikai csatlakozásuk az épületben. És ahogy az érdeklődésemre kapott válaszból megtudtam, nem is tervezik, hogy esetleg legyen
Pedig már nagyon viszketett a netem, hogy telekomossá legyen.
Bár az utcában a többi házban van ugyan Digi, de ennek az épületnek a Digivel nem sikerült megegyezni, plusz bevallom mondjuk, hogy őket amúgy is offolnám, csak legvégső esetben számítok rájuk. Lenne még esetleg Flip, ami viszont soványka sebességben, meg hát az is Telekom infrán megy úgy tudom, szóval ez is duplán off-os. Így aztán nincs más hátra mint előre... maradnom kell a Vodánál. -
polonic
félisten
Tegnap délután megtörtént a szolgáltatások lemondása. Nagyon nem akartak elengedni. 1000-es net, tv hd plus plusz alap telefon csomagra 7490-es árat ajánlottak, ami nem rossz mondjuk (csak infóként írtam le ezt, hátha hasznos másnak). De nem maradtunk.
Azt ígérték másnap szűnik meg a szolgáltatás, emailt is egyeztettünk. De semmi jele a szolgáltatások megszűnésének. Weboldalra is be tudok lépni. Egyébként még az előző számlával is lógnak. Ma vissza is akartam adni az eszközöket. Vissza adhatom így is, hogy még nem történt részükről semmi? -
Tibdoh
csendes tag
Üdv!
Úton van egy router felém, szeretném azt használni a wifi és kábelek elosztásához.
Át kell kapcsoltatnom a csodadobozt modem módba, ha használni akarom.
Illetve olvastam máshol: ..."van Port forwarding menüpontja, itt meg tudod csinálni, hogy akár csak a neked szükséges portot, akár az összeset (1-65535) forwardolod a saját routeredre, vagy oda, ahova akarod..."
Így működhet? Mi a különbség ha csak modemként üzemel, vagy az említett módon? -
pjen
félisten
válasz SzGee #125927 üzenetére
Igy van. Én úgy szoktam mikor nagyjából megjön az összes számla, leülök a gép elé fogom a tokent és elkezdek utalgatni. Mindent a teljesítés napjára állítok be. Ezek a napok nem lehetnek szombat, vasárnap. Két hónapja pont a voda közölte, hogy késve fizettem, mert ők csak két nap múlva könyvelték le. Aztán rájöttek, hogy a pénz határidőre ott volt.
-
djsilas
tag
válasz llacee #125916 üzenetére
Én meg mail proxyt, meg backup szervereket üzemeltetek, miközben dolgozom is róla akár lokálisan, akár VPN-en RDP-n. Uszkve 3 év mobilnetezés után január legelején lett beköttetve a vezetékes Vodafone (korábban csak Docsis 2 volt, talán kb 20 analóg TV csatornával, semmi értelme nem lett volna....)
-
djsilas
tag
válasz cocka #125913 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy valamelyik évben Telenor szép mennyiségű frekvenciához jutott, bíztam is bennük rendesen. Ehhez képest a sebesség felére, meg harmadára csökkent és a stabilitás is csökkent. Csalódást keltő.
A fenti eredményben azért az iPhone is jelentősen benne van. Ugyanott, ugyanakkor egy elvileg hasonló tudású Androiddal 170/40 környékén mértem. Nem szeretem az iPhone-t, de vezeték nélküli részei nagyon el vannak találva (és ezt nem csak 4/5G mobilnetre értem, hanem ugyanígy 2G GSM, bluetooth, WiFi, GPS is. Ahol az Android esetén csak SMS jön (térerő híján) a hívásról, ott iPhonnal még vígan beszélek, de érződik ez kocsiban navigálásnál is, stb). Na meg persze tényleg jó helyen van a házunk is ilyen szempontból. -
pjen
félisten
válasz polonic #125922 üzenetére
Az előbb utaltam el a gáz számlát. Január 23 a befizetési határidő. Mikor utalok feljön a havi naptár, ott tudom kijelölni a teljesítés napját. A szombat, vasárnap mindíg szürke. Ebben a hónapban már nem utalok semmit, de ha érdekel, egy jövő havi utalásról küldök képet priviben. Az más, ha neked utalnék vasárnap délelőtt azonnali átutalással.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Az mondjuk érdekes. Mert ezt az új utalási rendszert az azonnal fizetési rendszert a bankoknak kötelezően be kellett vezetni.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz norbertoth #125901 üzenetére
A januári időszakra szóló számlát (01.01.-01.31.), már hatodikán megkaptam 1.21 teljesítési határidővel, ami - csak most tűnt fel, hogy - szombat
read-only mode on the forum
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Meglévő digi optika mellé szeretnék családi házba 2. backup netnek egy kis voda internet csomagot.
Az lenne a kérdésem, hogy Budapesten milyen határidővel lehet számolni a megrendelés és az első ping között? -
Zoz
őstag
Első router? Egy maradék 486-os gép, amin az egy floppys Coyote Linux futott. Még az elöző évezredben
-
gduck
addikt
-
djsilas
tag
válasz fecke78 #125889 üzenetére
Az hiányzik még, Isten őrizz! Lassan a macskáink is sugároznak a harmadikon, mikor mindenkinek vezetéknélküli már a cipőfűzője is körülöttünk. Ezeket a sugárzásokat az emberi szervezetben java részt a pajzsmirigy veszi fel (ezért is lett népbetegség mostanra...). A pajzsmirigy betegség, az abból kialakul(hat)ó daganatos, szív és érrendszeri problémák mellé már csak az kellene, hogy a qva TV adás is szaggasson a halálos ágyamon Nem, köszi, kihagyom. Hülye ötlet...
-
Toth_Jani
őstag
válasz norbertoth #125901 üzenetére
Nálam elsején van a számlázási ciklus, de már vagy 10 napja megjött a számla.
Akkor még rendben volt lehet közben szétcsúsztak. -
norbertoth
senior tag
Mi a fenét kinlódnak már a számlával? Holnap 20-a és még mindig nem jött számla, ez a hónap grátisz? Igen írták hogy később lesz, na de ennyivel?! Lassan egymást érik a számlák
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest